Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 21:22   #4381
chansons
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Popieram w pelni, laski nie poddawajcie sie z kp!!!

chansons brawa za wizyte
kuzynka tez dzieciata i pracujaca, ale ja to jara
No to najwidoczniej ona z tych jarających się ja wiem, że przy dzieciuszkach nie miałabym siły jeszcze sobie kwiatków dobierać
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:24   #4382
karolkya
Wtajemniczenie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Hej
Odebralam GBS niestety dodatni ale wrazliwy na kilka antybiotykow wiec jakos to bedzie. Poziew z moczu za to wyszedl czysty
Bylismy dzis na zakupach kupilam sobie jeszcze jedna koszukle do szpitala na ramiaczkach, wody z dziubkiem, jakies przegryzki dla meza no i lizaki dla mnie na energie i smoczek dla Kruszynki w sumie torba spakowana, jeszcze tylko dokumenty.

Dobranoc

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-13, 21:25   #4383
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Magdi gratulacje

Justiwi dzieki że pytasz, z piersiami coraz lepiej, troche bola ale dreszczy i goraczki nie ma
A poce sie nadal, to moze i do 6 tyg trwac

Dziewczyny z zapaleniem a spicie teraz na boku? Bo ja sie boje ze zgniote i znow sie zacznie od tygodnia spie tylko na plecach...

Nie damm rady teraz nadrobic ale donosze ze u nas w pepco przeceny dzieciecych tzn niemowlecych sukienek i koszulek po 2,5-5 zl te dziewczece sa mega ale i dla chlopca fajne kompleciki na lato
ja spie na boku, na plecach mam wrazenie, ze te cycki takie rozlane sa i to mleko bardziej zalega, na boku chociaz troche ujscia znajdzie. ale fakt, tez sie cykam czy przypadkiem mi sie jakis kanalik nie przytka, przy kladzeniu sie spac zawsze sobie spod pachy musze je porzadnie powyciagac

a co do laktacj to masz racje, zdecydowanie. nie poddawac sie, jesli tylko Wam na tym zalezy. Nastawienie jest bardzo wazne. ja sie boje z kolei, ze mi sie za dobrze zaczyna funkcjonowac z butla, Lilka spi w nocy pieknie, nie jest glodna, zdarza sie jej noca przespac 5h, dzieki czemu i my troche odpoczywamy, w dzien ladnie jedzonko nadrabia, przestawiajac sie na tryb jemy co 2,5-3h wiec nadrabia nocke. wydalam juz mnostwo kasy na leczenie, teraz wypozyczylam tez laktator taki profesjonalny(bagatela w Pl zakup tego laktatora to koszt praiwe 7tys zl ) i nie powiem to trzyma mnie przy walce o karmienie piersia. tylko, ze w dni takie jak dzis ciezko mi podkrecac laktacje pompowaniem co 2h, bo Lilka wisi na rekach. a dostawiac jeszcze jej nie moge, bo jak sciagam, to widze, ze ropne farfocle mi w mleku plywaja, a sutki nadal sa feeeee. jeden to w ogole wyglada, jakby mial odpasc

za to pochwale sie, ze Maluszkowi naszemu dzis odpadl pepuszek trzymal sie na ostatnim wlosku, i chyba niechcacy po kapieli Tz wycierajac ja troche mu pomogl, zapominajac sie i wycierajac kikuta tez wiec paskuda juz nie ma

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:27   #4384
MamaKtosia
Zadomowienie

Santom no Ciebie to konkretnie wzięło z tymi piersiami biedulo!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:28   #4385
Ramona_85
Zakorzenienie

Kochane !!!!
Mam wiadomosć od Paulki

Zosia urodziła się 16:56, 2645kg i 52 cm, a Ania 16:57, 2475 kg i 50 cm.

Paulka podwójne gratulacje !!!!
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:34   #4386
mak polny
Rozeznanie

Madziula polać jej!
Prince no to uf, cieszę się, że ktg ok

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Santom mam nadzieje, że się uda, powodzenia
paulka podwójne gratulacje
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:41   #4387
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Kochane !!!!
Mam wiadomosć od Paulki

Przecież mieli jutro ciąć??

Nieważne, gratulacje mamuśka !! Podwójne !!

Ale super I jakie "długie" te dziewczynki

Santom ewidentnie walczysz jak lwica, szacun
tylko przypomnij mi proszę, bo coś nie pamiętam skąd u Ciebie takie przeboje z kp? by się udało
A gdybyś lilkę chustowała żeby ręce mieć wolne? Tylko jak kurka wtedy mleko ściągać
A ty czasem nie kupowałaś tego otulaczka woombie??? Używasz go?
No i za pozbycie się kikuta

Chansons tak jak Carolyna pisze, nic tylko rodzić Kiedy masz mieć cc??

Karoylka za spakowanie torby

Princi za dobre ktg i za czopusia zazdroszczę takiego rozwarcia

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dziewczyny, czy Ilkas się dziś odzywała? Jak pojechała rodzić to się obrażę, że na mnie nie poczekała miała być moją parą

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-13 o 21:39
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 21:43   #4388
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane !!!!
Mam wiadomosć od Paulki

gratulacje
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ja spie na boku, na plecach mam wrazenie, ze te cycki takie rozlane sa i to mleko bardziej zalega, na boku chociaz troche ujscia znajdzie. ale fakt, tez sie cykam czy przypadkiem mi sie jakis kanalik nie przytka, przy kladzeniu sie spac zawsze sobie spod pachy musze je porzadnie powyciagac

a co do laktacj to masz racje, zdecydowanie. nie poddawac sie, jesli tylko Wam na tym zalezy. Nastawienie jest bardzo wazne. ja sie boje z kolei, ze mi sie za dobrze zaczyna funkcjonowac z butla, Lilka spi w nocy pieknie, nie jest glodna, zdarza sie jej noca przespac 5h, dzieki czemu i my troche odpoczywamy, w dzien ladnie jedzonko nadrabia, przestawiajac sie na tryb jemy co 2,5-3h wiec nadrabia nocke. wydalam juz mnostwo kasy na leczenie, teraz wypozyczylam tez laktator taki profesjonalny(bagatela w Pl zakup tego laktatora to koszt praiwe 7tys zl ) i nie powiem to trzyma mnie przy walce o karmienie piersia. tylko, ze w dni takie jak dzis ciezko mi podkrecac laktacje pompowaniem co 2h, bo Lilka wisi na rekach. a dostawiac jeszcze jej nie moge, bo jak sciagam, to widze, ze ropne farfocle mi w mleku plywaja, a sutki nadal sa feeeee. jeden to w ogole wyglada, jakby mial odpasc

za to pochwale sie, ze Maluszkowi naszemu dzis odpadl pepuszek trzymal sie na ostatnim wlosku, i chyba niechcacy po kapieli Tz wycierajac ja troche mu pomogl, zapominajac sie i wycierajac kikuta tez wiec paskuda juz nie ma
za pępuszek
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:46   #4389
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Brawo Paulka gratulacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:46   #4390
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Santom no Ciebie to konkretnie wzięło z tymi piersiami biedulo!
oj wzielo chociaz sama chyba sobie nie zdaje sprawy z powagi sytuacji, za to moja polozna ladnie spanikowana jest, bo mi kaze latac na kontrole co rusz i podrzuca co chwile pomysly jak wygoic bimbalki. pol osrodka zdrowia tutaj jest zaangazowana w leczenie mnie.

Cytat:
Napisane przez mak polny Pokaż wiadomość
Madziula polać jej!
Prince no to uf, cieszę się, że ktg ok

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Santom mam nadzieje, że się uda, powodzenia
paulka podwójne gratulacje
tez mam taka nadzieje, chociaz sa dni, gdzie sil zaczyna brakowac.

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Przecież mieli jutro ciąć??

Nieważne, gratulacje mamuśka !! Podwójne !!

Ale super

Santom ewidentnie walczysz jak lwica, szacun
tylko przypomnij mi proszę, bo coś nie pamiętam skąd u Ciebie takie przeboje z kp? by się udało
A gdybyś lilkę chustowała żeby ręce mieć wolne? Tylko jak kurka wtedy mleko ściągać
A ty czasem nie kupowałaś tego otulaczka woombie??? Używasz go?
No i za pozbycie się kikuta

Chansons tak jak Carolyna pisze, nic tylko rodzić Kiedy masz mieć cc??

Karoylka za spakowanie torby

Princi za dobre ktg i za czopusia zazdroszczę takiego rozwarcia
justiwi, zaczelo sie w szpitalu jak ssak sie podlaczyl pode mnie na pare ladnych godzin nie schodzac z cycka. poranila mi strasznie brodawki wtedy. wrocilismy do domu, dzieciatko wiadomo czesto trzeba przystawiac do cycolenia, a to pomimo smarowania mascia juz tylko pogarszalo sprawe, po drodze przypaletala sie jakas bakteria i nawal. w czwartek dostalam wysokiej goraczki, piersi nabrzmiale, ja zero sily. polozna laktacyjna wkrecila mnie na wizyte do lekarza po godzinach i od tamtego czasu jestem na antybiotyku. same piersi juz nie sa takie twarde(smiac sie czy plakac ) jedna brodawka juz prawie zagojona, ale ta gorsza ma epizody : raz jej lepiej i zasycha, raz gorzej i sie saczy. rano i wieczorem musze moczyc je w roztworze z sola, odciagac teoretycznie powinnam co 2h, rzeczywistosc jednak jest troche bardziej skomplikowana, wiec czas gojenia sie wydluza

a co do woombie: ja nie mam konkretnie tego, kupilam ten z motherhood. narazie sie nie sprawdza szczerze mowiac, bo Lilka sie urodzila drobniutka, wiec na ciasne zawijanie nie bylo szans, bo sie wyslizgiwala. za to Tz doszedl do perfekcji wzawijaniu zero szans na wydostanie sie tej malej glizdki z kokona

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2014-05-13 o 21:49
Stary 2014-05-13, 21:57   #4391
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
justiwi, zaczelo sie w szpitalu jak ssak sie podlaczyl pode mnie na pare ladnych godzin nie schodzac z cycka. poranila mi strasznie brodawki wtedy. wrocilismy do domu, dzieciatko wiadomo czesto trzeba przystawiac do cycolenia, a to pomimo smarowania mascia juz tylko pogarszalo sprawe, po drodze przypaletala sie jakas bakteria i nawal. w czwartek dostalam wysokiej goraczki, piersi nabrzmiale, ja zero sily. polozna laktacyjna wkrecila mnie na wizyte do lekarza po godzinach i od tamtego czasu jestem na antybiotyku. same piersi juz nie sa takie twarde(smiac sie czy plakac ) jedna brodawka juz prawie zagojona, ale ta gorsza ma epizody : raz jej lepiej i zasycha, raz gorzej i sie saczy. rano i wieczorem musze moczyc je w roztworze z sola, odciagac teoretycznie powinnam co 2h, rzeczywistosc jednak jest troche bardziej skomplikowana, wiec czas gojenia sie wydluza

a co do woombie: ja nie mam konkretnie tego, kupilam ten z motherhood. narazie sie nie sprawdza szczerze mowiac, bo Lilka sie urodzila drobniutka, wiec na ciasne zawijanie nie bylo szans, bo sie wyslizgiwala. za to Tz doszedl do perfekcji wzawijaniu zero szans na wydostanie sie tej malej glizdki z kokona
Teraz rozumiem twoje problemy z cycoleniem i przesyłam mnóstwo żebyś wytrwała.

Glizdka mnie rozbroiła i wielkie dla tż za sprawne kokonienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 22:18   #4392
ilkas
BAN stały

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, czy Ilkas się dziś odzywała? Jak pojechała rodzić to się obrażę, że na mnie nie poczekała miała być moją parą
jestem, jestem. dziś Was tylko podczytywałam bo cały dzień z Milą spędziłam, a przy niej to ciężko pisać na kompie bo od razu leci mi "pomóc"
Ja rodzę w piątek w dzień mojego tp! A jeśli nie..to się obrażam i nie rodzę wcale, i sobie poczekam może do lipca na przykład? Taki piękny letni miesiąc Jeśli znowu przenoszę ciążę to .... to w sumie nie wiem co... Ale wtedy się rozprawię z tym moim Leosiem
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 22:45   #4393
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
jestem, jestem. dziś Was tylko podczytywałam bo cały dzień z Milą spędziłam, a przy niej to ciężko pisać na kompie bo od razu leci mi "pomóc"
Ja rodzę w piątek w dzień mojego tp! A jeśli nie..to się obrażam i nie rodzę wcale, i sobie poczekam może do lipca na przykład? Taki piękny letni miesiąc Jeśli znowu przenoszę ciążę to .... to w sumie nie wiem co... Ale wtedy się rozprawię z tym moim Leosiem
No to możemy w piątek razem rodzić i tego planu się trzymamy
Dzięki, że się odezwałaś bo tu co chwile kolejne mamuśki rodzą i z forum wypadają

Stary 2014-05-13, 23:29   #4394
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Kochane !!!!
Mam wiadomosć od Paulki

Dobranoc

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 00:13   #4395
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Paulka gratulacje

Santom dlatego bardzo Cie podziwiam i trzymam kciuki
Co do spania jestem w szoku ale moj tez tak dziala... i w dzien

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 00:27   #4396
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Madziula nocne karmienie?

Paulka duże gratulacje

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 00:55   #4397
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

A ja nie karmię a i tak siedzę po nocy

Stary 2014-05-14, 01:16   #4398
principessina
Zakorzenienie

Jej i ja nie spie wlasnie oszamalam kinder kanapke!
Stary 2014-05-14, 02:09   #4399
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Jej i ja nie spie wlasnie oszamalam kinder kanapke!
To ja jestem lepsza bo wpałaszowałam lody
idę spać, pewnie wstanę w porze obiadowej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 03:07   #4400
santom
Zakorzenienie

O to sie spoznilam na plotecZki karmie mala a pozniej sama ide sie odessac. wczoraj Tz podlaczylam ood dojarke;D

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2014-05-14, 03:19   #4401
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Od dwóch godzin mam skurcze. Co 10 minut. Brzuch twardnieje i boli piekielnie w krzyżu. Ale nie ma plamienia ani nie zauważyłam czopa. I jak to rozumieć?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 03:35   #4402
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Od dwóch godzin mam skurcze. Co 10 minut. Brzuch twardnieje i boli piekielnie w krzyżu. Ale nie ma plamienia ani nie zauważyłam czopa. I jak to rozumieć?
A nie nasilają sie?musiały by być coraz częstsze żeby to było to

U mnie kolejne karmienie

Emilka pije ładnie z cyca ale rzadki jej się odbija także często mi ulewa, pokonał doradzila żeby za długo jej nie trzymania cycu, mniej więcej 15-18 minut.

Wogóle maz mi ściągnął aplikacje na tel dotycząca karmienia piersią i sobie zaznaczam z której piersi mała piła i o której. Nic nie muszę pamiętać bo wszystko mam w telefonie_

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2014-05-14, 03:40   #4403
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Martusiaaa Jeszcze się nie zageszcza, ale czytałam że to może kilka godzin trwać... Nie wiem co robić, czy trzymać męża w domu czy wysłać do pracy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 03:42   #4404
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusiaaa Jeszcze się nie zageszcza, ale czytałam że to może kilka godzin trwać... Nie wiem co robić, czy trzymać męża w domu czy wysłać do pracy...
A może to przepowiadacze? A są coś czesciej? A na kiedy masz tp?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2014-05-14, 03:50   #4405
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Już 4 dni po terminie. Teraz odstep był już krótszy. Jakies 8 minut. Czekam na następny... W sumie to trwa już prawie 3 godziny.
Stary 2014-05-14, 03:53   #4406
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Już 4 dni po terminie. Teraz odstep był już krótszy. Jakies 8 minut. Czekam na następny... W sumie to trwa już prawie 3 godziny.
To może to to ją urodziłam 4 dni po poczekaj może jeszcze trochę jak będą czestsze. Weź może kąpiel ciepło i zobaczysz czy się wyciszą czy nasila

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2014-05-14, 03:59   #4407
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Jak na razie mam te skurcze książkowe. Jak czytam w gazecie co i jak to tak właśnie odczuwam. Poczekam jeszcze z godzinke i wezmę kąpiel. Ale mam nadzieję że to się tylko rozwinie
Stary 2014-05-14, 04:17   #4408
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Mycha co u Ciebie? Jak się czujesz? Jak do soboty nie urodzisz to będziemy się duchowo w szpitalu wspierać
U mnie bardzo podobnie jak u Ciebie, ktg wychodzi już w miarę ok (ale czasem pełen zapis przedłuża się do 1,5 godz.), ilość wód mała, ale na granicy normy. Do domu mnie już nie wypuszczą bo jestem za blisko terminu. I też jeśli samo się nie zacznie będą indukować.

Cytat:
Kochane !!!!
Mam wiadomosć od Paulki

Ale że już?
Gratulacje Paulka, duże Ci się udały te córy.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja rodzę w piątek w dzień mojego tp!
To co przyjeżdżasz do mnie na Kliniki czy inny szpital? Ja z Martuszką się ponoć przez weekend klasycznie minęłyśmy.

Cytat:
Jak na razie mam te skurcze książkowe. Jak czytam w gazecie co i jak to tak właśnie odczuwam. Poczekam jeszcze z godzinke i wezmę kąpiel. Ale mam nadzieję że to się tylko rozwinie
Wygląda, że to to Powodzenia!

Edytowane przez /Mycha/
Czas edycji: 2014-05-14 o 04:19
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 05:09   #4409
mak polny
Rozeznanie

Nie ma spania, zgłaszam zażalenie.

Santom fajnie, że przychodnia zaangażowana

Iemand i jak?

Mycha kciuki za rozkręcenie, żebyś nie musiała długo leżeć
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 05:19   #4410
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Jak zaczęłam liczyć na zegarku z sekundnikiem to mi się regulacja posypala. W kąpieli miałam dwa lekkie skurcze. Teraz po wyjsciu z wody jeden silny zaliczylam. Ale są w odstępach od 7 do 13 minut. No i sama nie wiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości