|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Jej okrąglutki i wystający brzuszek mówi co innego
Normalnie jest ok, ale jak mąż zahamował na światłach ostrzej to głowa poleciała ... Mysia jak u ciebie milofix w porównaniu z Pebe wypada w pochyleniu?
|
|
#512 |
|
siedzę i myślę
|
Dzisiaj przyszla pierwsza część wyprawki: ) czekam juz tylko na kolyske i posciel
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lonely a ile razy pije mleko w ciągu dnia? |
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
Wczoraj bylam w medycynie pracy i musialam doniesc papierki wiec poszlam z Wojtkiem... O jaka masakra... W wozku nie chcial siedziec wiec go puscilam na korytarz... Ledwo dotknąl ziemi pobiegl do smietnika, dobieglam do niego zeby go zabrac to polazl do kwiatkow wysypywac kamyczki, zabralam od kwiatkow otwarzyl sie jakis gabinet to ten wtranżala sie do gabinetu, zabralam go przeprosilam to tej juz pakuje sie do wozka z detergentami pani ktora sprzata wszyscy sie z nas smieli a mi sie cala dupa zapocila od biegania za nim....a dzisiaj bylismy u neurologa.. Nie miala sie do czego przyczepic wpisala nam w ksiazeczke ze jest wszystko w porzo i mamy z glowy.. Mowila tylko zebysmy nie szczepili na razie na mmr i zebysmy opoznili to jak tylko sie da... a jak chcemy lepsza alternatywe to lepiej szczepic tym priorixem... to tyle dobrze ze mamy to z glowy, bo dziecko zdrowe i tylko miejsca zabieramy... a tyyyyle tam ludzi w tym centrum zdrowia dziecka.. i naprawde co poniektore dzieci to takie biedne, pokrzywione, chore.... ehhhh A i oczywiscie w gabinecie tez raban musial zrobic.. Ledwo go postawilam pobiegl otwierac szafki, zabralam od szafek zlapal za krzeslo i zacząl je wywracac, zabralam to polecial do biurka lekarki i jej chcial wszystkie dokumenty pozabierac.... a weź go na ręce.. nie mozna, on musi zwiedzac.. nie ma czasu na noszenie... |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie powiem... spojrz na brzuszki glodujacych dzieci z afryki
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
dzieci w afryce tez maja odstajace okraglutkie brzuszki
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#519 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemek ciągle chce towarzystwa, wspólnych zabaw, pranie wieszałam z nim przyczepionym do nogi - odzwyczaiłam się Cytat:
![]() do łapki jedzenie nie, jak weźmie do łapki to podaje komuś żeby go karmił no czasem coś tam sam zje ale najcześciej odgryza wtedy za duże kawałki i się dławi. chlebka nie, owoce tylko zblendowane, warzywa same nie .... jedyne co wcina aż się uszka trzęsą to jajecznica i kotleciki mielone ze wszystkim co się da w środku - cebulką, czosnkiem, żółtym serem, papryką .... mam wrażenie że ciągle je to samo .... Cytat:
trzymam kciuki! Cytat:
super znów takie rzeczy kupować ![]() Cytat:
![]() dziś na spacerze przechodziła koło mnie mama z małą córeczką, ta mała biegała za wszystkim, gołąbkami, do kwiatków, do drzewek .... już ta mama na moje spojrzenie się pożaliła że wyjście do sklepu koło domu zajmuje jej z godzinę. ja się cieszę póki co że Przemek na razie w wózku siedzi
|
|||||
|
|
|
|
#520 | |||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Magiusa;46439607]Nie odbieram tego jako terror, tylko uważam,że jeśli nie je tzn. że głód mu specjalnie nie doskwiera.
Cytat:
Magi u nas akurat chodzi i o konsystencję i o smak. Nawet jak mu zmiksuję na maxa a mu nie smakuje to nie zje mojego gotowanego. Jedynym wyjściem są właśnie takie nasze zupy, doprawioną wg mojego smaku. Cytat:
Coś muszę wymyślić. Nawet byłoby dobrze jakby z tyłu domu znalazł to miejsce na kupki. Cytat:
To wiadomo po kim W to ma ![]() U nas z owocami to samo :/ jedynie banan w kawałku jakoś wchodzi... Cytat:
Magi trzymam kciuki zeby Cię krew zalała ![]() Cytat:
<3 <3 <3 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tygodnia na tydzien jest gorzej. Przez kilka tygodni chodzilam sama i chyba wroce do tego bo nie pamietam nic co sie na Mszy dzialo bo ciagle za Sofia biegalam, ktora z reszta wykrzykiwala swoje okrzyki wojenne i zagluszala ksiedza, wiec wiekszosc czasu spedzilysmy w przedsionku ![]() Ach a propos okrzykow to slownik mojego dziecka, choc wciaz skromny,poszerzyl sie o dwa slowa: "tak" i "this" ( 'th' mega poprawnie wypowiada, lepiej niz mamusia ) jak cos chce i pokazuje na to paluszkiem to mowi "ooo, ooo" albo wlasnie "this", za to "to" nie mowi ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa to rozrabiaka kocham Twoje opowieści zawsze się uśmieję. Dobrze że u neuro wszystko ok ![]() u mnie też rośnie takie małe wszędobylskie stworzenie. Z oka nie można go spuścić. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Przemek ostatnio ma duży brzuszek ciągle. waga od 5 miesięcy ok. 9,300-9,400 a wzdęty brzuszek to jeden z objawów celiakii, a ja Przemowi daje gluten od początku maja. ehhh. w ogóle mama mnie uświadomiła że ja miałam podawany gluten od 4 miesiąca a objawy choroby wystąpiły nagle jak miałam 11 miesięcy. tyle będę Przemka truć, super
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Ash to "this" musi słodko brzmieć
![]() M. dziś mówił do Bartka "powiedz tata" a on tak delikatnie, śpiewnie powtórzył, no po prostu myślałam, że się rozpłynę bo normalnie to krzyczące bardziej "dada" było
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
w nocy dosyć często, w dzień też nie pogardzi. Ale nie daję mu częściej niż 2x w dzień, chyba że całkiem nic jeść nie chce to wtedy cyc więcej razy, ale tylko raz czy dwa mieliśmy aż tak drastyczny przypadek
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely a czytalas ten link co podrzucilam? Nie powinno sie ograniczac piersi,zeby dziecko inne posilki w wiekszej ilosci jadlo. Moze sie oboje meczycie bo Ty bys chciala,zeby Wiktorek zastepowal piers innym jedzeniem, a on czuje napiecie i dlatego nie chce za bardzo jesc i woli piers (do czego ma z reszta prawo). Moze wyluzuj troche, karm piersia na zadanie a inne rzeczy ile Wiko chce
![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może z tymi pulpecikami spróbuję ![]() jak robicie, jakie mięsko ? Cytat:
do niedawna wciągał owoce słoiczkowe, ale mu się znudziły ja chyba oszaleję z tym jego jedzeniem |
||
|
|
|
|
#528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie napatrze jak jestem w osrodku ![]() Misio tez ma problem z siedzeniem w jednym miejscu a juz w przychodni biurze czy innej instyrucji to dostaje speeda i wszedzie palce wsadza otwiera szafki czysci biurko z papierow hee Cytat:
M. Wychodzi 2 na gorze czyli mamy 8 zeboli. W czwartek mam zebranie w zlobku i prawdopodobnie od pn Misio pojdzie do zloba (((( zla matka ale muszeee to zrobic ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely nie przejmuj się tym aż tak, w końcu zacznie jeść
najważniejsze, że mleko pije chętnie!
|
|
|
|
|
#530 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a moj sloikow nie lubi... tzn je tylko owoce ze sloikow... Cytat:
a jak Wojtek spi w nocy?? Cytat:
Cytat:
trawe sobie spalisz i tyle.. ja bym sie bala ze mi dziecko sie tego domestosa nazre albo pies sie utruje tym domestosem... Cytat:
Cytat:
fajnie ze piszesz... wariat jak moj wotus![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przelece odkurzaczem i juz, a jak nie to wypiore i z glowy
|
|
|
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aj mialam sie do wozka odniesc, ty to do interesow jestes stworzona.. skupuj uzywane wozki z polszy i sprzedawaj w szwecji i zrobisz miliony! |
||
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się uśmiałam z opisu wizyt Wojtka w instytucjach
Sory Marchewka![]() Banka nie bój nic, dobrze będzie z tym żłobkiem! Może jeszcze nie od poniedziałku będzie musiał iść. Lonely nie pamiętam pierwszej sukienki ale ta druga jest śliczna! No i masz rację na pewno będzie wygodna ![]() Karolina piękna wyprawka |
|
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
mielone, jakie się napatoczy, najczęściej z lidla
do tego drobno posiekana papryczka, czosnek (ale z umiarem), cebulka, najlepiej zielona, do tego żółty ser .... i takie małe kuleczki robimy, i często jeszcze bułka tarta. i tak rozdrabniamy Przemkowi. zajada się aż miło ![]() Cytat:
myślalam że później pójdzie. |
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, ale uda też ma niczego sobie, takie babskie
![]() Jak Paulinka nie chce zjeść obiadu do końca to je tyle ile zje, a jak zaczyna po około 2h marudzić to zjada resztę, albo następną część. Tylko ja nie mam czym tego pożywnego posiłku zastąpić, bo mleka nie chce. Tzn pewnie ze 2-3 łyczki by zrobiła, ale to mało.
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale im dłużej to trwa tym większe mam wątpliwości i wydaje mi sie, ze to jego upodobania smakowe i grymasy.Bo herbatnikiem czy chrupkiem nie pogardzi ![]() Nie wiem gdzie popełniłam błędy żywieniowe Z woda juz dawno odpuscilam, pije domowe soki rozcienczone woda. Kaszki holle tez od kilku dni idą w odstawke. Cytat:
w sumie juz ja mam wiec pójdę w niej do kościoła a na wesele sie przebiore ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
|
#539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i w każdej konsystencjipowiem Wam, ze jak Was poczytałam to naprawdę mam szczęście, że młody mi pięknie wszystko je, bez marudzenia za to w spaniu nie jest takim ideałem:/ usypia ostatnio pół h, je 1-2 w nocy, ciężko go uśpić i wstaje nie raz przed 6:/ Cytat:
![]() ja mam milofix i cabriofix, milo ma mniejsze nachylenie niż cabrio i czasem młodemu głowa ucieka niestety Cytat:
Cytat:
mały będzie się świetnie bawił![]() Wczoraj pół dnia spędziłam wybierając dekoracje dla młodego na urodziny ale zamówione w końcu ![]() młody dzisiaj marudząc żebym go wzięła na kolana jak się malowałam przy toaletce w akcie desperacji wymamrotał 'mamma'
|
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mój filip właśnie rozrabia a ja rady sobie nie mogę z nim dać a dopiero dzień się zaczął Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

współczuję mojej mamie, bo podobno też taka byłam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Po tabsach tak nie było