|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
chyba nie do tej pory szczepimy sie w miare terminowo wiec jak narazie nie mieli powodu aby nas scigac.dzis wlasnie dzwonilam o pneumo. bedziemy sie szczepic w przyszlym tyg |
|
|
|
|
#4322 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no niestety okres zimowy to raczej ruchowa stagnacja, a teraz jeżdżę na rolkach, trochę skakanki no a regularnie to tylko łażenie niestety najczęściej chodzę sama z małym, bo mało kto nadąża za mną trzymam kciuki za Ciebie, myślę, że jak się wkręcisz to zrzucisz więcej niż zamierzasz ![]() Cytat:
Cytat:
takie mieszanie dziecku w głowie...
|
|||
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady, cudowna historia
właśnie kończę pisać wstęp, potem jeszcze tylko zakończenie, może kilka poprawek, spis tabel, schematów i innych pierdół i wygląda na to, że bym była gotowa
|
|
#4324 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tz mówi "mój mały Kim Ir Sen" Cytat:
Młoda śpi, tz pierwszy raz od tygodnia odkrywa nowe lądy w grze, a ja chyba "pogram o tron" ![]() Buziaki! |
|||||
|
|
|
#4325 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ogóle, nie chwaliłam się wam naszym nowym osiągnięciem
jestem z Anulki taaaka dumna ps.nie zwracajcie uwagi na nasz podwórkowy stajl ![]() https://drive.google.com/file/d/0B-k...it?usp=sharing
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Anusi ![]() btw jaka ona się duża wydaje ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- silver my mamy zaległy tylko mmr ale jeszcze żadnego wezwania nie dostaliśmy
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ogromne kciuki za nich!
Ewulko dla Anusi ![]() Neti odchudzałaś sie może z Meridią? ![]() Ws. kredytu odpowiedziała mi jakaś nowa mama?
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Kuba robi identyko tylko jeszcze na samej gorze czasem probuje tanczyc. na stojaka oczywiscie... ![]() albo pracownik banku ![]() a ile musicie wziac kredytu? na jaki okres? |
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4332 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz wrzucę fotkę do k. ![]() Cytat:
Wojtuś ![]() Cytat:
Dobrze że obeszło się bez szpitala Cytat:
łał!! ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jest wysoka!Cytat:
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A co Wy takie nieufne?
|
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, śliczna jestes
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety teraz wogole tak się nie czuję...więc raczej ...ale nie koniecznie od razu "śliczna" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() a jakie awantury urządza, ho ho ho, z tupaniem, fryganiem sie na ziemie/podłoge, płaczem i biciem mnie jesli akurat jestem w zasiegu rąk/nóg/zębów no i nocki tradycyjne, tugezowe na maksa- dzis od 00,30 do momentu, az widno bylo na dworze . A teraz gratisy:-zapomniałam zapłącic za tel i po poludniu mi zablokowali -tydzien temu zamówiłam dzieciowi na all stolik i do tej pory nie ma, bo cos z wpłatą sie popindroliło i prostowac musiałam. -mam @ ![]() i to chyba wszystko co jestem w stanie dzis napisac Pie.przone prawo serii ![]() ![]() ![]() Wróce jak bede w lepszym nastroju, bo dzis to mnie penis strzela z miejsca |
|
|
|
#4340 | ||
|
Raczkowanie
|
Super, kciuki mocno zaciśnięte za koleżankę !!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super ! Moja też się nauczyła jak byliśmy na wyjeździe, ale zjeżdżalnia wyższa więc nie puszczałam jej samej tylko kontrolowałam zjazd więc po jakimś czasie nauczyła się że siadała i wyciągała rączki żeby ją przytrzymać ![]() I w ogóle to Ania bardzo duża się wydaje, jest taka wysoka, czy zjeżdżalnia malutka? |
||
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy jeszcze nie pokazywałam mojej Oliwki "na żywo", przepraszam z góry że nie w pionie ale nie umiem obrócić.
https://www.youtube.com/watch?v=nk1V...ature=youtu.be
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
wiem, że dawno mnie tu nie było, ale nie mam kiedy tak szczerze mówiąc ![]() Oglądam foti na fejsbóku i podczytuję wpisy tych z Was, które mam w znajomych, a poza tym jestem w tyle i nie wiem czy uda mi się w ogóle jeszcze wbić w Wasze tematy. Ale chyba muszę się wygadać, bo weekend (delikatnie mówiąc) był u nas nie za ciekawy. Zaczęło się marudzeniem bez powodu w piątek po południu, co raczej u nas nigdy bez powodu się nie zdarza. Borys jest jaki jest, ale nie smęci ot tak, jak nic mu nie dolega. A do tej pory poza ząbkowaniem nic mu raczej nie było. Okazało się, że ma podwyższoną temperaturę. No ale ok, nie panikowaliśmy. Bo żadnych innych objawów nie było. Wieczorem wzrosło do 38 - ok, u dziecka to jeszcze nie gorączka. ( po pierwszym szczepieniu pamiętam jak panikowałam już przy 37.5 jak termometr świecił się na czerwono, a przy 37.9 podałam czopek - głupi był człowiek ). No ale w pt z 38 zostawiłam go do obserwacji, wzrosła do 38,5 podałam czopek, poszliśmy spać. Koło 2 zajrzałam jeszze do Borysa i było już ponad 39. Cały był rozpalony. Od tej pory nie spałam, tylko non stop go kontrolowałam, aż w końcu podałam drugi czopek i temperatura zaczęła spadać, chociaż cały czas wydawał mi się mocno rozpalony. Następnego dnia miał już "tylko" 37 więc wydawało nam się, że jest ok i że to pewnie "tylko trzydniówka" bo przeciez nic innego mu nie jest. Koło 11.30 znowu zaczął marudzić i układać się sam z siebie na kanapie, na rękach, wiec podałam mu nurofen, poszedł na drzemkę, po drzemce już inne dziecko, pogodny, bawił się łądnie, miał dużo energii. Poszłam z nim do teściów, bo była ładna pogoda, ale już znowu w wózku zaczął się pokładać, prawie usypiał, nic go nie interesowało. Ale przed wyjściem z domu sprawdzałam temp i było 37.5. U teściów już był jak grzejnik, sprawdzamy temp. takim zwykłym termometrem pod pachę ( w domu mieliśmy taki, który do głowy się przykłada - i jak się póżniej okazało zaniżał temp!!!!!!!) i wyszło 39.2. Więc samochodem do domu, nurofen i do łóżeczka. Później to wszytsko już tak szybko się działo .. Temperatura spadał o 0.5 stopnia, wzrastała o 1. Koło 24 non stop było już mniej więcej 39.5. Lekko spadło, już miałam kłaść go spać, ale znowu wydawał mi się gorący. Włożyłam termometr pod pachę, wskazał 40.0 stopni ale jeszcze nie pikał tylko rosło dalej wiec TŻ zaczął laćwodę do wanny a ja z Borysem do niej po prostu weszłam i to było przerażające bo on zaczął tak strasznie krzyczęc a ja w głowie miałam tylko to, że zaraz pewnie dostanie drgawek ale siedziałam z nim twardo. Aż w końcu wydawało mi się, ze zaczynają mu sinieć dłonie i stopy i powiedziałam że go wyciągamy, ze dość. Podałam kolejny czopek (wiem, ze to brzmi jakbyśmy mu non stop czopki podawali ale podawaliscmy co 4 godziny paracetamol na przemian z ibuprofenem). Temp spadła do 39.5 i utrzymywała się. Ale znowu termometr zatrzymał się na 40.02 więc TŻ poszedł do siostry i szwagra (lekarze) - oni w sumie ze stoickimi spokojem mu wytłumaczyli, że nie ma po co jechac na IP bo tylko beda kazali temp zbijać, no ale .. poejchaliśmy.Nie było na szczęscie kolejek, przyjeli nas od razu. Boys został zbadany, w wielkiej histerii oczywiście. Lekarz powiedział, żebym wyszła na zewnątrz go uspokoić - w tym czasie podał TŻ-towi diagnozę. Jak się później okazało - mononukleoza zakaźna... skierowanie do zakaźnego, mieliśmy jechać tam od razu. Odłożyliśmy to do rana. Rano było już "tylko" 38.5. Nie spaliśmy calą noc oczywiście, czytając co tam dr google mądrego powie. O 11 temp zaczęła rosnąć więc pojechaliśmy. Ja spakowana już z Borysem i przygotowana na hospitalizację. Lekarka, która nas przyjęła zaczęła od wykładu, ze to przypadek dla ZOZ-u a nie dla nich, i że ona nie bdzie miała jak się rozliczyć, i że co my tu robimy . Pogratulowała też lekarzowi z IP, że mononukleoże ot tak sobie zdiagnozował ![]() (wg niego Borys miał powiększone węzły chłonne, śledzionę i naloty w gardle). Wg tej lekarki tylko właśnie naloty w gardle. I że może to być tak samo angina jak i mononukleoza ale i jedno i drugie mało prawdopodobne, Skierowała od razu na pobranie krwi - i tu znowu koszmar!!!!!!!!!!! pobieraliśmy juz krew, ale te pielęgniarki to był jakiś koszmar. Nie mogły się wkłuć, krew nie chciała lecieć. Na koniec kazała mi się na dziecku położyć, "bo jak się tak będzie rzucał to spadnie ze stołu". Później wprost do Borysa powiedziała, że jeszcze chwila i mu "rękę połamie". .. wyniki mieliśmy kilka godzin później .. Nic mu nie jest! ot jakaś infekcha wirusowa i wskazanie, aby pójść do pediatry. Poszliśmy w poniedziałek, powiedziała ze ma tylko gardło zaczerwienione a temp mamy nadal zbijać, jak zbijaliśmy. ... Wtorek po południu, Borys cały wyspany na klacie, na plecach, za uszami, czyli (chyba?) trzydniówka??
|
#4344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie już wczoraj mama była więc wszystko łatwiej. Byłyśmy bardzo długo na placu zabaw, szał był, cieplutko bnyło do śłońca do Oli tylko w bluzce i z gołą głową, a przyszła mama z chłopczykiem, on sweter, gruba bluza, mocno zabudowana czapka... Dalej dokucza nam katar, ale zębów nie widać. Dzisiaj u mnie w pracy zaczyna się audyt BHP, szał jest... I dzisiaj tez ide do kin a z dziewczynami z pracy, idziemy na "Casanowa po przejściach"
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te pielęgniarki to tylko ![]() jak tak można dobrze, że to tylko trzydniówka... witajcie ![]() my pobudka o 5:10 ![]() pogoda kiepska, zimno, ponuro i pada
|
||
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się nietypowo...znad kawy i pracy mgr
oczywiście wczoraj wieczorem mi się wszystko posypało, w sensie tabele, schematy itd, no a najgorzej bo spisy też :ściana: na szybko chce choć trochę to poprawić, bo mój deadline to 9 rano, i wtedy też muszę się stawić z wydrukowaną pracą w Katowicach. Dlatego chciałam wam życzyć tylko miłego dnia i spadam
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka... Udanego seansiku!
Blogerko..fajnie że jesteś, a lekarzowi z Ip...należy pogratulować inwencji:banghead: dobrze ze to trzydniówka! Ucaluj Boryska ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko o losie, wspolczuje!!! Dobrze, ze to trzydniowka tylko!!!!! Masakra ci lekarze i pielegniarki, tacy ludzie nie powinni pracowac z dziecmi.....
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
silver gratulacje dla siostry! Oboje dobrze sie czuja? lady kciuki!! U moich znajomych byla podobna sytuacja, teraz maja 2miesieczna coreczke debrah spoznione zyczenia urodzinowe!! Sto lat!! Wczoraj przyszla kolezanka z coreczka. Pod wplywem Yae postawila pierwsze samodzielne kroki i zjadla dwa razy wieksza porcje na obiad niz zwykle. Yae natomiast w pewnym momencie zaczela kolezanke tulic i calowac, po pewnym czasie przerodzilo sie to w zapasy i podduszanie, wiec wymagalo interwencji. Na spacerze, gdy tylko wozki jechaly obok siebie, dziewczynki trzymaly sie za rece. |
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

do tej pory szczepimy sie w miare terminowo wiec jak narazie nie mieli powodu aby nas scigac.

musze go przekonać...i zacząć zbierać kółka
niestety najczęściej chodzę sama z małym, bo mało kto nadąża za mną 

klask i:

Zazdraszczam

. A teraz gratisy:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
22.05.2008
14.08.2011

a te pielęgniarki to tylko