|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
W Paryżu dzieci nie grymaszą - Druckerman Pamela
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-14 o 10:01 |
|
|
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
u nas nie ma szans na spacer
ja dziś z nimi zwariuje!Moderna dzieki
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-05-14 o 10:01 |
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-14 o 10:04 |
||
|
|
|
#4144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo. i nic nie zapowiada, że przestanie ![]() o tym też tam piszą Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Książka nie jest typowym poradnikiem. Nie ma tu złotych myśli a'la P. Coelho. To raczej zderzenie myślenia, wychowania anglosaskiego (autorka jest amerykanka, jej mąż anglikiem) z paryskim życiem. Na zasadzie pokazania dwóch kultur. Dwóch skrajnie różnych rodzajów wychowania, podejścia do dzieci. Autorka też się dziwi ![]() Jak dla mnie to ciekawe. Antropologicznie nawet. Z drugiej strony rzetelnie pokazane skąd się te różnice wzięły, z czego wynikają. Cytat:
![]() też bym się wściekła. po prostu wściekła... a sprzątałby chłop. absolutnie nie. Marsel też biegnie do książeczki z biedronką. Nie uważam, że jakieś dziecko jest "w tyle". Ma inne pasje ![]() ![]() Cytat:
![]() ale opcja wrócenia do obiegu jest bardzo kusząca
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
alliw no pogoda paskudna
![]() ale od piatku u nas ma byc juz ladnie, w w przyszly tygodniu nawet 26 stopni wiec byle do przyszlego tygodnia
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Coś pocytowałam i wywaliło mnie z wizażu
z tego co pamiętam: nestelle - mnie nie zraziłaś, bo u mnie największy syf robię ja sama ![]() panika - kciuki za brak objawów poszczepiennych Moderna - do Niemiec ![]() Pochwalimy się, A. potrafi powtarzać niektóre literki alfabetu, a jak jakiejś nie może powtórzyć to woła "dzyń". Poza tym wymyślił sobie kręcenie się wokół własnej osi i ciągle tak biega przyprawiając mnie o zawał
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itd. ![]() o prosze, juz sie nie oge doczekac lektury - oby jak najszybciej doszla ksiazka, bo nie ebdzie juz czego czytac masz racje, inne pasje (to tylko male porownanie, bo ja przeciez nigdy nie porownuje )bardzo kuszaca, bardzo
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-14 o 10:18 |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Rozeznanie
|
czytałam dwie ksiązki o Francuzkach: o ich stylu ubierania Lekcje Madame Chic"Jennifer L. Scotti o jedzeniu, chociaz nie tylko "Francuzki nie tyją" Mireille Guiliano. obydwie napisane lekkim jezykiem, zwłaszcza ta pierwsza, druga zawiera troche przepisów. Mnie sie podobały, polecam jak ktoś by chciał zglebić temat nie tylko dziecięcy.
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
inne pasje?
|
|
#4149 | ||
|
Zadomowienie
|
wspolczuje
Cytat:
kciuki aby wszystko sie poukladaloCytat:
z dzyn wymiata ![]() No dobra, namowilyscie mnie, tez zamowie te ksiazke (mam duzo punktow payback, to moge nawet w empiku zamowic )
|
||
|
|
|
#4150 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Cytat:
![]() Za sposób na spacery Cytat:
Cytat:
Ja dziś nie zakłóciłam Mikołaj spał do 7 bez pobudki na mleko ![]() Właśnie!!! Mocne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na pewno zakończy się sukcesem Mikołaj w porządku, na razie obajwów żadnych nie ma, Tż jako tako, nawet za bardzo nie marudzi NAjgorsze jest to, że chyba mnie zaraził Gardło mnie boli i głowa i ogólnie nieciekawie się czuję. Oby Mikul jakoś przetrwał
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, od poniedzialku w lidlu bedzie zestaw duplo za 79,90 (same podstawowe klocki) i pociag z cyferkami za 69,90
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Co do folii na wozek, Janek uwielbiam mialam okazje zalozyc ze dwa razy ale radosc byla przeogromna
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak jeszcze a propos pokazywania paluszkiem. Mikołaj pokazuje tyle, że fakjukiem , nie wskazującym. Tż robi dokładnie tak samo, to genetyczne?
|
|
#4153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no
![]() za granicę? w Polsce? raju. oby! ![]() Cytat:
![]() heh. oczywiście się dopatruje ![]() Cytat:
![]() coś co dla jednego jest sufitem, dla drugiego jest podłogą :/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() burżujstwo ta folia z M. nie da się tak łatwo szarpać jak w Mutsy ![]()
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() __________ J. jednak potrafi... dziś rano nie doczekał do kaszy i narobił w pieluchę ![]() __________ z pt/sb wracamy, a od poniedziałku wracam do pracy.. zaczynam się stresować jak ogarnę.. |
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ legalnie, bedzie placil normalnie podatki?
To pozniej jak siadedo komputera to cos napisze ![]() Monika hehe.. Czyli jednak sie nie boi szkoda, ze pogoda deszczowa ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- dziewczyny, jak wasze dzieci trzymaja lyzke/lyzeczke? bo moj M. lapie za koncowke, takim chwytem szczypcowym, nie wiem jak to opisac, jak szczypce raka (zamiast cala raczke zacisnac).hmm... przez to srednio mu idzie jedzenie lyzka
|
#4156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
niestety, chyba tak
Do 22 się męczyłam, krople żołądkowe znalazłam z terminem 06/2013 więc nie brałam ale wzięłam nospe max, choć nie wiem czy to dobry pomysł ale w końcu przeszło. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki ból o ile w ogóle miałam. Cytat:
![]() ![]() I jak było? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh ta siła wizażu![]() Cytat:
rano musiał skosztować keksa, wczoraj mnie naszło na słodkie i upiekłam jak skosztował to tylko było słychać mmmm, mmm---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Aaa i kupiłam płatki jaglane, na opakowaniu nic nie pisze na temat podawania. Nie wiecie czy można je jako musli do jogurtu czy gotuje je się? |
|||||
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Mamy Kolejnego Zabka - gorna lewa 4 cholerstwo wyszlo podczas drzemki az sie z placzem obudzil ![]() Tasia - loooooove za tulaski Krzysiowe. Otj - na pewno sie uda .! Aaaa i tak wczoraj czytalam te ksiazke ze usnelam o 2.45 i skonczylam na 95stronie ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogarniesz, pewnie na początku będzie ciężko ale dacie radę ![]() Dziewczyny chciałam Wam bardzo podziękować za miłe komentarze pod zdjęciami Mikołaja
|
|
#4159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na takie bóle nerwowe jest tez dobra melisa, rozluźnia.Cytat:
kurcze zainspirowalas mnie tymi spiącymi zdjeciami Milusia moze i ja wstawie wam na dobranoc śpiąca Ale
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-14 o 13:39 |
||||
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
chybe też kupię tą paryską książkę i będę czytać Florkowi
a jeszcze jest taka tej autorki http://www.empik.com/dziecko-dzien-p...0402,ksiazka-p
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Monica płatki jaglane robisz jak płatki owsiane, zalewasz wodą i chwilę gotujesz. moderna, pani u nas też na 1 wizycie poporodowej była pobierana krew na choroby - mukowiscydozę, tarczyca i coś jeszcze, nie pamiętam co. To nie jest standard w PL? OTJ A Adaś szaleje z alfabetem! oliwka )pani ach ten Michaś Kurcze, fajna ta praca... A wiesz, że w Wawie stworzono miejsce, gdzie można pracować z dzieckiem? Jest jeden pokój gdzie mamy siedzą z laptopem czy czym tam chcą, a w pokoju obok opiekunki z dziećmi, więc dziecko w każdej chwili może do mamy przybiec. I ogród jest. I można herbatę sobie zrobić... Cena też powala... (20 zł za dzień chyba przez dwa miesiące jeszcze, potem nie wiem ile...) moderna moja L. trzyma łyżeczkę całą ręką, ale tak dziwnie, jakby hmmm.. kierownicę roweru trzymała. Więc też jej ciężko cokolwiek nałożyć. Za to już udaje jej się trafiać widelcem w jakąś rozgotowaną marchewkę i chleb Monika już w poniedziałek powrót dp pracy? Szybko... Trzymam kciuki ! A z kim zostawiasz J?
|
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :b rzydal:![]() T. najpierw pięścią pokazywał al u Was czyste geny ![]() ![]() ![]() bardzo dobra Cytat:
|
|
|
#4163 |
|
MBZ♥
|
Pani, taka praa wydaje mi się bardzo sensowna
![]() Torres wymiata z bystrością I brawo za szczepienie. Zaciekawiłaś mnie książką choć przedtem byłam na nie jeśli chodzi o takie wydawnictwa. Cathlyn, teraz takie badania przesiewowe to standard Lunka szanują Waszą decyzję OTJ brawo za literki i dzyń ![]() Z doświadczenia życia na odległość z Mężem przez rok powiem Ci, że jest trudno ale wszystko jest do przeskoczenia i przeżycia, kwestia organizacji i chęci trzymam kciukiMonicca to z nerwów? ![]() Super, że macie sposób na spacerosy ![]() Nestelle opis łazienki po przejściu tajfunu Kubo-Ninkowego miażdżący-czekałam na wpis Oliwki naszej :/ przytul Roszka od nas![]() Oliwka, Moderna współczuję ekscesów piechowych:/ Oliwka wysłałam Ci sms ![]() Dragusiu, Zosia zareagowałaby jak Florkowski na tekst:wydaje Ci się, że jesteś głodna Kasiu, brawo za ząbka a pozycja do spania boska![]() Moderna, Zosia łapie jak chłopek-roztropek całą rączką. Trolla u nas spacer między kroplami deszczu:/ Alliw kciukam za drzemkę u nas pobudka o 6-sprawdzenie czy Wszyscy są i dosypianie do 9. Ale w nocy dwie pobudki na jedzenie i na picie.Achna cieszę się, że wszystko oki Tasiu ależ Słodziak z Krzysia ![]() Kwiatuszku Despa, paranoja z tym badaniem ![]() Coś jeszcze miałam pisać i nie pamiętam:/także przepraszam za pominięcie |
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Pl nie wiem jak jest, az sprawdzilam liste chorob na jakie u nas testuja: Wrodzony przerost nadnerczy, Choroba syropu klonowego, Biotinidasemangel - nie znalazlam w jezyku polskim - chodzi o braki enzymu pomagajacego w przemianie biotyny, galaktozemia, Niedoczynność tarczycy, Fenyloketonuria, Acyduria_glutarowa_typu_I I, oraz MCAD, LCHAD, VLCAD, niejakie defekty w cyklu karnityny, i Isovalerianazidämie (chodzi o przemiane aminokwasow) - w sumie to malo znane (bylam pewna, ze cukrzyca tez jest - ale moze nie wykonuje sie testow u noworodkow)no wlasnie, ale cala raczka, a moj M. lapie za koncowke wstaiwe przykladowe zdjecie, tzn. na moim przykladzie, jak to wyglada
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
panika pisz do autorki ksiazki o prowizje
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Byou helloooll
juz w domu?
|
#4168 |
|
MBZ♥
|
Moderna, a jak Marssell trzyma szczoteczkę do mycia zębów?
![]() Jeszcze się wczasujemy do siebie wracamy 25
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to dlugo zostajecie, fajnie - milego wczasowania ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- OTJ bo mam akurat chwilke czasu, maluch spi. Jezeli maz bedzie legalnie i placil podatki to zainteresujcie sie tematem dodatku na dziecko (tzw. Kindergeld) - w Niemczech akurat ten temat jest glosny w mediach - jakas luka jest w prawie europejskim i pracownicy sezonowi tez maja prawo pobierac ten dodatek, nawet jezeli dzeicko pozostaje w kraju ojczystym (w PL). Kwoty sa ogromne, bo w tym roku Niemcy wyplaca dla sezonowych prawiie miliard euro ![]() Wedlug mnie naduzycie w stosunku do niemeickich obywatelow (bo co innego, jezeli dzieci mieszkaja i zyja w DE), ale jak widac zgodnie z prawem - jeszcze, bo chca to zmieniac. Za wnioski o Kindergeld odpowiedzialny jest Arbeitsamt (urzad pracy) - jezeli Twoj maz bedzie zatrudniony na umowe to zapytajcie, moze Wasz urzad pracy w PL bedzie wiedzial co dodatkowo potrzebne bedzie do wniosku
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
I ja juz z pracy zaczynam zaraz bleee Glowa mnie boli oby jakos to dzis poszlo.
Moja mama wziela dzis Milusia na wycieczke jada odwiedzic ciocie Agnieszke autobusami - oby mamcia sie nie pogubila ale siostra jej ladnie wszystko na kartce napisala. Maja isc tam z Miluniem na plac zabaw bo jest kolo domku - ciekawe czy porobia jakies sliczne foty Aaaaa i zakupilam dzis Bilety do Pokski Lecimy 15.czerwca ....!!! Noooo i sie dzis jeszcze wnerwilam bo laska do mnie czy moge Jutro Zamykac 15.30-23.30 a mam od 14.20 NIE nie moge - i tak w tym tyg juz mam 3zamkniecia moze mnie nawet przestac Lubiec hahaKocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

ja dziś z nimi zwariuje!

nooo. i nic nie zapowiada, że przestanie 

z dzyn wymiata 

Ehh ta siła wizażu