|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Dragusia
- to daj mi znac ew kiedy zaczynasz starania - musze poszukac Tatusia hahahaOby do 21 eh Wyoozyczylam sobie ksiazke Tytuly nie pamietam - ale cos o Sponsoringu Kocham Cie Emilianku Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-05-13 o 17:40 |
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
ona też tak robiła
ale zastanawiało ją co robią Francuzki, że ich dzieci 'szanują' potrzeby rodziców.mój w ogóle z tuleniem na bakier ![]() że jest to wiem od Was. w Krk nie ma ![]() nie aż tak. a raczej nie każde żądanie to żądanie jedzenia a dziecko ma się uczyć cierpliwości.Cytat:
wiek, kalendarz, samolotofobię ![]() Cytat:
a śpi Ci? lekarka powiedziała, że walczą o refundację od miasta dla małych Krakowiaków
|
|
|
#4083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
To ja ta co pojawia się i znika![]() ale wybaczcie , mam teraz chwilowy młyn w pracy i po pracy jak odbiorę Oliwcię to jestem padnięta a tu jeszcze obiad, chate ogarnąć. Mam nadzieję że to już nie potrwa długo ![]() -------------------------------- Poza tym wszystko po staremu O. szaleje , obija się - guz na głowie (już żółciutki), pod lewym okiem małe limo 2 górne trójki na finiszu ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Zaraz poczytam co tam u Was na tapecie ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
...no nieźle nieźle...---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-05-13 o 19:13 |
|||
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
w sumie karmiłam 2 razy ale od 3 dni eliminujemy kolejne więc jest tylko na spanie cycuś ![]() Cytat:
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żołądek mnie tak boli, ze chyba zaraz umrę
Cytat:
Cytat:
2. Też czytałam dzieciom w przedszkolu i pierwszych klasach ![]() Aaa i pochwalę się, moja bratowa odkryła sposób na spacery z F.!! Boszzz a ja rok się męczyłamGdybym wiedziała, ze to takie proste. |
||
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Pani wszystkie daeki chca refundowac czy tylko przypominajace?
No ciekawe czy znajda kase, z pustego sie raczej nie naleje ;-) Wiecie co, w☠☠☠☠a mam, nasza sluzba zdrowia i ten caly nfz to kosmos, to co wyrabiaja to o pomste jakas wola. Od miesiaca usiluje kupic Oliwii insuline...braki w aptekach i widmo. Dzis po zlobku oblecoalam 10 aptek,w jednej znalazlam, za to nie bylo nocnej insuliny. Wiec na biegu z wozkiem z dzieckiem na rekach do przychodni po nowa recepte, no w tej co byla insulina dzienna nie wiadomo kiedy sie pojawi nocna... I znowu sie nasluchalam jakby to moja wina byla ze mam dziecko chore, ze brakuje insulin...oczywiscie tyle dziennej ile.mialam od diabetologa mi nie przepisze, recept calych tez nie. To kosmos jest dla mnie. Zapytalam o badanie dla Milii na te antygady, zeby stwierdzic czy moze zachorowac, uslyszalam ze pierwszy raz slysza o takim badaniu i w Kraku tego nie robia, najlepszy tekst lekarki dlaczego diabetolog nie da mi skierowania dla niej- ☠☠☠☠a no nie da bo dziecko zdrowe i nie jest pod jego opieka... w tym kraju to chyba prosciej umrzec niz sie leczyc.
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umieraj... nerwy? No i.... każdy sposón jest dobry gdy skuteczny!wszystkie. ona mówiła, że "walczą". jaki będzie efekt - zobaczymy w lipcu. a z tą insuliną i badaniami Emilki to zdrowe ( ) przegięcie...
|
|
|
#4090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobra czas na kąpiel. oby nocka była normalna i obym nie musiała mu zakłócać potrzeby snu karmieniem przez swoje fanaberie
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw - jestem pod wrażeniem snu Janka do 9. u nas pobudka o 6, a zasypia różnie, dziś chwilę po 21, generalnie teraz 20-21...
Kwiatuszek - ja też się nasłuchałam, że jakby J. dać do jedzenia.... to na pewno by się zajadał iw ogóle jakby to nie mlaskał przy tym, itp, itd. Taaa... jasne... akurat część wspomnianych rzeczy sama mu dawałam i wcale się nie zajadał. Ale grunt to dobre rady... ____________ Pamiętniczek: J. je biszkopta, mówię mu daj mamie. J. spojrzał na ciastko, na mnie, wyciągnął rękę, ale zaraz uśmiechnął się i cofnął. Nie podzielił się. Później znowu mówię mu daj mamie biszkopta, a on oderwał mikroskopijny kawałeczek i położył mi na ręce. Oj, szkoda mu było... Jak nic chowam egoistę
|
|
|
|
#4094 | ||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (ja zawsze zwalam te słabnace silniki na zatkane uszy )no weź jestem kulturalnym związkowcem ![]() Cytat:
tez mi sie rozpadł (bo gotowałam z Jankiem ) ale przecedziłam przez sito i w smaku jest rewelacyjny, tylko następnym razem muszę kupić mniej zielony rabarbar ![]() Cytat:
Cytat:
) chyba się skuszę.Cytat:
Cytat:
(jakbym mojego tz słyszała )Cytat:
za decyzjęCytat:
no i fajnie ze z kąpielą juz lepiejCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sposób bratowej Anika, cmok dla Oliwci Despa, masakra z ta naszą słuzbą zdrowia Agateczka, kciuki za Bartka zacisniete |
||||||||||||||
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4096 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Janek tez czasami tak robi czasami ma tak, że koniecznie chce sie podzielic wymemłaną bułką ale dzis pieknie mnie karmił kalarepką, ja robiłam wielkie gryzy, a on odgryzał takie tycipici kawałeczki, które potem wypluwał ![]() W ogóle to J. idą czwórki. Mówiła nam juz lekarka, ale tez dziś wypatrzyłam, jak rozdziawił buzie do deseru kropke na dziąśle, i slinił sie dzis wyjatkowo obficie. Za mną kolejny dzien na pełnych obrotach (tzn bez drzemki synia). Nie jest lekko, ale chyba się przyzwyczaję
|
|||
|
|
|
#4097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, nadrabiam Cytat:
może to zależy jaki standard się wybiera . ja zawsze miałam tak ze i w hotelu wszystko i obok także . a jedzenie wszędzie gdzie byłam było na wysokim poziomie .i w hotelach i w restauracjach obok . dla mnie się tez liczy czy będą zajecia dla dzieci . ale ja tez wybieram taki program bo jezdze z dziecmi tazkze nie mogę być w miejscu gdzie całodobowe imprezy ,gdzie wycieczki ekstremalne albo całodobowe i dalekie . a tak poza tym dla mnie idealne wakacje-marzenie to takie gdzie będę z dala od "molochów",od zorganizowanych wakacji , jedzenie lokalne bez uniwersalnej europejskiej kuchni -w małych ,cichych restauracyjkach , i zwiedzanie ,zwiedzanie ,zwiedzanie ,spanie do południa , małe ciche plaze ,brak targowisk made in china ,turkey . poza tym drineczki ,sex ,drineczki i sex .... .ale takie wakacje to chyba na emeryturze .w senatorium w Ciechocinku ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tz kupił 30 szarańczy .daje jedną dziennie . łatwo obliczyć ![]() i lece dalej .....
|
|
#4098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie odpuszczamy MMR, dalej będziemy się zastanawiać, bo tak całkiem antyszczepienni nie jesteśmy ![]() dotąd szczepiłam na wszystkie obowiązkowe (5w1) Cytat:
![]() (może to trochę z wygody? bo jak trzeba zrobić butlę to dziecko lepiej polulać/nosić może zaśnie, a takto cyc i śpimy. Jak K. się budzi to czasami go biorę do siebie bo nie chce mi się cackać i na milion procent gdybym miała cyca(pełnego) to by wtedy jadł )Cytat:
![]() Cytat:
![]() o tak! masz już za sobą i luzz, dobrze zrobiłaś ![]() Cytat:
![]() Kamil jak go rano wypuszcze z łóżeczka i wracam do TŻ to zaraz przyjdzie i wali nas książką a jak się dostanie tak kantem w oko czy nos z zaskoczenia to naprawdę ból dziś osłoniłam TŻ w ostatniej chwili nie wiem jak Kamila oduczyć tego "bicia" książkami ![]() Despa masakra |
|||||
|
|
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z szczepieniami byłoby niegłupio muszę się uczyć a tak mi się chce spać, dobrze ze te egzaminy które mam w weekend nie są najwyższych lotów
|
|
#4100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee, egoistę. życiowy taki ![]() no co Ty. u nas nie ma takich dalekosiężnych planów zawsze w ostatnim momencie się decydujemy... ![]() ![]() ![]() uffff!Cytat:
uuuu, tż nich książki pisze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a nie będzie bił książką, jak się czytać nauczy ![]() dobrze, że tak całkiem anty-szczepionkowo nie ![]() ![]() Trolla, no mój też je i śpi. a w zasadzie śpi i je ![]() odpuść egzaminy. toż Juvenalia są :P
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-13 o 22:14 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś z J. na wycieczce, w zoo. Oczywiście trochę padało, ale wprawieni już jesteśmy, daliśmy radę.
Po zobaczeniu surykatek było: mama mama mama mama!!! i tak w kółko. Pod koniec zobaczył małą małpkę, wpatrywał się w nią i w końcu wypalił: mama?? ![]() Tata nie powiedział, bo orangutanów nie widzieliśmy ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- heh, to i tak średnio minimum 2 godziny na dobę więcej niż J. z drzemką... |
|
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
musze spróbować zdac i będę mieć spokój do września z nauką
a juwenalia? co to są juwenalia? co to jest alkohol? ostatnio o 22 w knajpie już ziewałam byłaś ostatnio w Mama cafe? bo widziałam kiedyś u nich trampolinę na zdjeciach na fb. stoi jeczcze?bo jutro moze mlodej zrobie przyjemność:w ramach poznawania Krakowa idziemy liczyć wiezyczki na Barbakanie (ma być 7) i ogladac bramę FLorianską. a potem na trampolinę ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- milutka jestes, tż czasem nie czyta? ![]() a swoją drogą to te z czerwonymi tyłkami?
|
#4103 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc się zgadza ,czesc nie a czesc tak logiczna ze sama mogłabym napisac taki poradnik .jak "nowo odkryte prawdy "Paulo Coelho .albo jak horoskop. nic na co nie wpadybysmy same.(prawie)Cytat:
a czy laktoza to nie jest w każdym mm??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie wakcje fajne, ale ja za leniwa jestem my na wyjazdach rzadko wybieralismy sie na jakies zwiedzanie na lądzie, jak juz to na wode (nurki, albo jakies zwiedzanie wysepek). Ciekawe czy Janek bedzie taki wodolubny ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze to nastąpi jeszcze w tym roku ![]() ta, a jeszcze trzy pozostałe? a trójki? a piątki? ![]() ![]() Cytat:
Dzielni jesteście, ze dajcie radę w taką pogodę ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------
|
|||
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz ma być paskudnie i się zastanawiam co będziemy robić... spacery w deszczu odpadają, bo sabotażysta folię zdziera... Cytat:
hehe, Ty też nie jesteś Francuzką ale w zasadzie nie chcesz nią być
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-13 o 22:37 |
|
|
|
|
#4107 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale się podzielił Cytat:
No taka się dyskusja wywiązała, że po prosty MUSZĘ przeczytać tą książkę :P I jeszcze dodam tak od siebie - bardzo staram się być intuicyjną mamą. Wierzę, że wiem najlepiej co dla mojego dziecka jest dobre, bo jestem z Nią prawie non stop od urodzenia. Cały czas mam nadzieję, że daję jej wszystko czego potrzebuje. Staram się zaspokajać wszystkie jej potrzeby (również potrzebe bliskości, która często = cycanie a niekoniecznie jedzenie). Ale czasami czuję, że moje potrzeby też powinny być zaspokojone. A taką np. jest spokojny sen. I jakbym miała te 6 razy w nocy wstawać i ją lulać to MÓJ rytm snu będzie bardzo zaburzony, więc co to to nie! Ale ciekawa jestem, czy rzeczywiście gdybym jej nie dała piersi, to by spała dalej czy nie... Bo jak się obudziła przed 10 minutami to ją pobujałam chwilkę, ale ona przez sen jęczała, usta otwierała i szukała uu, więc wiem,że na pewno potrzebowała uu. A, i nie widzę jak rytm dziecka jest zaburzony przez karmienie nocne. Jakoś to do mnie nie trafia. Ależ jestem ciekawa tej książki ![]() Cytat:
despa służba zdrowia nie polega na leczeniu/wyleczeniu, niestety....
|
|
|
#4108 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
NOSZ ☠☠☠☠A BRAK SŁOW !!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ogromniaste kciuki za Bartka !
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poucinało mi cytaty znów...na szczęscie już nie moje;p i wiecej nie wiem...nie pamietam...;/ Co do karmienia moj sie odstawił sam- rano mu daje jeszcze cyca-bo mam taką fanaberie włansie;p Czasem w chwilach kryzysu w nocy zamiast rano Mógłby się tak sam jeszcze odstawic od smoka, spac całą noc w swym łozku,nauczyc mówic, czytac,liczyć....![]() Na razie nauczył sie odszczekiwac psom;p Nie przepuści żadnemu;p JAkiś tarzan miejski czy co? |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alliw, a Ty miałaś płatną opcję MMRki?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

hahaha

to się tż zdziwił mądra dziewczynka
05.07.2008 

(jakbym mojego tz słyszała 

!