|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
a wiesz dokładnie komu? Jakie warunki trzeba spełnić?
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to dostaniesz 500 f becikowego. Na kolejne już nie przysługuje. To się nazywa sure start maternity grant. Tu masz opisane po polsku. http://www.emito.net/poradniki/zasil...aternity_grant
A tu masz angielska strone : https://www.gov.uk/sure-start-maternity-grant ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Po porodzie idz zgłoś jeszcze do ravenue i dostaniesz child benefit ok 80 f na miesiąc i child tax credit- ale to już zależy od Waszych dochodów. Zawsze to na pampersy i inne potrzebne rzeczy się zwraca. |
|
|
|
#453 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Hmmm ciekawe rzeczy przeczytalam o tej morwie... http://www.magazyndomowy.pl/morwa-biala/ i dowiedzialam sie, ze rowniez cynamon obniza cukier... |
||||
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyle, ze wyczytałam, ze trzeba spełniac conajmniej jeden warunek, zeby to dostac. Ja bym sie kwalifikowala tylko na "Child Tax Credit (w kwocie wyższej niż dodatek rodzinny)" Tyle, ze o co chodzi z tą kwotą wyższa niz dodatek rodzinny?? ![]() Czyli, zeby dostac becikowe musze najpierw starac sie o Child Tax Credit?
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac chcialam juz dawno dolaczyc do jakiegos wątku ciazowego, zeby dzielic sie swoimi odczuciami i ewentualnymi watpliwosciami. widze,ze chyba kazda z was ma juz jakies rzeczy dla dzieciatka, ja narazie jeszcze nic nie chcę zapeszac i kupowac za wczasu.chociaz mam ochote buszowac po sklepach i ogladac te maleńkie ubranka,akcesoria i kosmetyki. ciąża przebiega dobrze,ja tez nie odczuwam dolegliwlsci oprocz zmeczenia i senosci.ostatnio łapią mnie w nocy skurcze łydki.na przedostatniej wizycie okazalo się tez zd mam odrobinę obniżoną macice.w czwartek sprawdzimy czy nic się nie pogorszyło.spadla mi tez hemoglobina, ale chyba kazda z was tego doswiadczyla w polowie ciąży.mam nadzieję, że wytrwam do sierpnia i nic złego się po drodze nie wydarzy . miłego dnia
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko płuca maja do nadrobienia ale to juz może się dziać, że tak powiem, "na zewnątrz"![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
miłego buszowania na wątku |
||||
|
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() justa to szczuplutka byłas, nie rozumiem tego lekarza A pewnie nawet zrzucimy sporo po porodzie.Ja sobie słowa mojego gina wziełam bardziej do siebie bo ja ze sporą waga w porównaniu z tobą zaczynałam, wiec podejżewam ze ty do końca ciaży nie będziesz ważyła 71, 5 kg, ja się modlę aby w 80 się zmiescić...Ale ćwiczenia no coś ty...jak byś ćwiczyła przed ciążą to ok, ale jak nie to nie ma mowy...Ale jak bardziej poprawi ci się samopoczucie, to staraj sie jeśc zdrowiej o ile tak nie jesz czyli ciemne pieczywo wiecej owoców warzyw...ale też nie ma co się zmuszać Takie jest moje zdanie ![]() a ja wam zadam pytanie dziewczyny, na czym polega mierzenie szyjki macicy, ja nie miałam mierzonej i tak sie zastanawiam, czy będe miała. Mnie mój gin raz tylko badał ginekologicznie, na początku ciąży, w tedy pobrał mi też cytologię....Ja na bank tego chyba nie miałam....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-14 o 07:48 |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od główki jakoś do ujścia pochwy chyba...poproś o zmierzenie. Ja normalnie zapytałam to mi pokazała jak mierzy![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- dziś 14-sty a na 14-tego mam termin ![]() Tak więc witam się w 7 miesiącu i w III trymestrze ![]()
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Tez jestem cikawa na czym polega to mierzenie. Lekarz nigdy nic mi nie mowil na ten temat, oprocz własne obnizonej macicy. Sama cos czytalam kilka razy w tej sprawie, ale nie zglebialam tematu.
Jesli chodzi i tycie w ciąży, to na poczatku strasznie sie tego balam. W trakcie oczywiscie zmienilam podejscie pewnie hormony mamusiowe tak działają ostatnią wizytę mialam az miesiac temu, byl to skonczony 22 tydzien, i niecale 3kg na plusie od poczatku ciazy. Jutro waga zapewne pokaże wiecej. To juz 6 miesiąc, a jak ktos nie wie, ze jestem w ciąży to nie dopatrzyl by się brzucha. Przez ostatnie 2 tyg wkoncu zaczął byc bardziej widoczny Kobietki polecicie jakies suplementy, bo jutro kończę kolejne opakowanie. Zarzywalam olimp labs Vita min plus mama.
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Od samego poczatku do teraz biorę kwas foliowy, od miesiąca dodatkowo żelazo, bo lekarz zalecil.nie przepisal nic konkretnego...
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Co do szyjki to mi ją maca ręcznie na początku wizyty, po czym stwierdza, że jest długa twarda i ładna przez usg nie miałam sprawdzane (ostatnie dopochwowe miałam już daaawno). Powinnam się upomnieć? W piątek mam wizytę.Orientujecie się, kiedy dokładnie się robi te trzecie badania przesiewowe? Bo mi mówiła, że gdzieś w 30 tyg, a jak będę teraz to będzie połowa 29go, to chyba już mi zrobi prawda? coś mi się kojarzy, że ma być między 29 a 32 tygodniem, ale nie jestem pewna.Pisałyście ostatnio o ciuszkach Pinokio. Proszę bardzo: http://www.babyssecret.pl/today/pinokio.html asortyment okrojony ale coś zawsze można wybrać
|
#464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście dopisuję Cię do listy. Powiem Ci, że gdyby nie ten wątek to pewnie też połowę wyprawki bym nie miała, ale zuken i zaczarowana nie dają nam odsapnąć ..no i tak kupujemy żeby gorsze nie być. ![]() Cytat:
Cytat:
A witamy witamy
|
|||
|
|
|
#465 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dziendobry!!!!
Dzisiaj na dmane uj mnie leje i polezaalabym do poludnia... Kurde znow kilka strn do nadrobienia! hehe niezle, w takim tempie to do porodu nie starczy watku, wiec nastepny bedzie typowo porodowy! Wlasnie, wiecie co ja wczoraj glupia zrobilam? Ogladalam 2 porody na you tubie ![]() Cytat:
![]() 30 tydfdzien?? Kurka, to Tx masz termin na lipiec jeszcze chyba? Cytat:
Wlasnie ostatnio zauwazylam ze sa nieprzemakalne przescieradla, ne wiedzialam i uzywamy takich normalnych z podkladem na materacu, teraz kupie te nowo-odkryte ![]() Cytat:
![]() Wooow!! Niezle.. O ile Dzidzia nie bedzie ulkewac to chyba nie zalozy wszytskiego bo moze nie zdazyc!!! ![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla TZ, dobrze by bylo jakby mu to zostaloCytat:
Ja tez mialam wczoraj wizyte, badania wyszly idealne juz 2 miesiac, szyjka niezla jak to powiedzaial lekarka Umowilam sie na usg gen w 30 tyg dokladnie 26 maja ![]() AAA no i powiedzaial mi zebym nie brala asparginianu magnezu tylko wrocila do tego magnokal, ale to 6 tabl zamiast 2 Ehhh maz mnie wurzuca z lozka bo zgubil portfel i szaleje zeby go znalezc..wrrrrrrrrrrrr Nie szalejcie dzisiaj )) buzki---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Zuken oczywiscie chodzilo mi ze toxo robi sie 2 razy w ciagu ciazy nie dziennie heheh ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- papryczka160- juz sobie sprawdzilam Twoj TP Kurcze ale bedzie szal w lipcu juz bedziemy czekac na oznaki porodu![]() Mam pytanie do dziewczyn ktore beda rodzily kolejny raz- kiedy macie zamiar jechac do szpitala? Ja sie panicznie boje ze jak dojade to bede miala tym razem zbyt duze rozwarcie i nie zdaze na ZZO. A bez tego to ja dziekuje, nie rodze )) Nie wyobrazam sobie tego po prostu!
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to mnie zdołowałaś. Tak sobie myślałam, że kiedyś nie było znieczulenia i babki rodziły to ja niby nie dam rady phi.
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
jak u Ciebie nie ma zzo to i tak go nie dostaniesz, to się lepiej nastawiaj na inne uśmierzacze
|
||
|
|
|
#470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
było ich trochę więcej, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć.Cytat:
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#472 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję podwyższonego cukru. Cytat:
Cytat:
za III trymestr.nagiAkt, witaj Cytat:
Cytat:
za III trymestrCytat:
Cytat:
za wizytęJa też się obawiam, że mogę nie zdążyć bo jestem uzależniona szybkości przyjazdu mamy albo siostry do synka ![]() Poza tym czuję się trochę jak pierworódka, gdyż pierwszy poród rozpoczął się podczas mojego pobytu w szpitalu.
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
Gosia3103nie musi Cie martwic to ze nie robi Ci USG dopochwowego. Gdy paluchami wyczuje cos niepokojacego to dopiero wtedy robi.
do dziewczyn ktore nie mialy jeszcse glukozypowiadam Wam -nie bojcie sie! Ja rano pilam dzis glukozr, nawet nie moge powiedziec ze byla ohydna. Pyszna tez moze nie, jak dla mnie to poprostu kiepski napoj. A tsk sie balam, okazuje sie ze zupelnie nie potrzebnie
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, mam kryzys.
Chciałam założyć tunikę taką luuuuuźną sprzed ciąży, do tego leginsy. Wyglądałam jak słoń! Poza tym, leginsy ciążowe S-ki, które kupiłam na początku ciąży (nosząc rozmiar xs, s z naciskiem na xs) są ZA MAŁE!! panel za krótki, jak podciągam to nogawki za krótkie, w dodatku w biodrach jakieś takie opięte...
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
I gratuluję III trymestru Cytat:
![]() Trzecia pralka się mieli, drugą dzisiaj prasowałam o 7:20 rano! Bo nie śpię od 6 i szukałam sobie zajęcia. Tż się obudził o 8 i odgonił mnie od żelazka, prawie połowę wyprasował sam. Kochany mój Wczoraj przyszedł materac z ikei, jest super! Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-05-14 o 10:09 |
|
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno niezła ze mnie zawodniczka bo wypiłam wszystko na raz bez zająknięcia![]() I zgadzam się Za dużo co niektórzy straszą w internecie, naczytałam się a okazało się, że wcale nie było źle![]() Cytat:
W dodatku będzie tż-ta "ex" a ja będę przy niej wyglądać jak małe słoniątko ![]() ![]() I witam się laseczki w 29 tygodniu ![]() Odwala mi dzisiaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Aha i chciałam zauważyć, że to niby ja tak pędzę z wyprawką a co niektóre tutaj mnie przeganiają ![]() Wy tu wstawiacie kolejne pralki a ja nie mam jeszcze nic poprane, nie mówiąc o prasowaniu, miałam się za to zabrać od maja ale jakoś mi się nie chcę, może w następnym tygodniu będę miała wenę ![]() No i Wy już łóżeczka skręcacie a ja jeszcze w polu z tymi przygotowaniami ![]() Klasyczny przykład na to jak uczeń przerósł mistrza ![]() |
||
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć. Ale jestem zła. Promotorka wysłała mi poprawki do pracy. I kurde, tych poprawek jest tyle, że mogłabym od nowa to pisać...a najbardziej zdenerwowało mnie to, że wprowadziła w piguły poprawek do części, którą już widziała i poprawiała. I zrobiła mi tam poprawki, które właściwie sprawiają, że muszę zmienić WSZYSTKO!! |
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Uff...w końcu udało mi się was nadrobić babeczki ![]() Zuken i White Cafe- dzięki za pocieszenie odnośnie glukozy Mnie to też czeka za kilka dni i oczywiście mam wielkiego stracha, ale może nie będzie tak źle![]() Zuken- co do badań na toksoplazmozę to ja już miałam dwa razy, wydaję mi się że jest to ważne badanie, więc dziwne, że Twój gin Ci go nie zlecił. Ale wystarczy poczytać wątek i od razu widać, że każdy lekarz ma inne metody/ poglądy itd. Może po prostu podpytaj na wizycie dla spokoju ducha Jeśli chodzi o badanie szyjki- ja również mam na każdej wizycie badanie ginekologiczne, podczas którego gin sprawdza czy jest zamknięta, a później mam usg dopochwowe i wówczas mierzy jej długość. A i witam nową mamusię- NagiAkt
|
|
#479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam tez jakieś szersze koszulki które już są za krótkie, muszę znowu coś kupić. Boję się nawet mierzyć spodenki. ![]() Cytat:
I dobrze, musisz w końcu być z czymś w tyle.
|
|||
|
|
|
#480 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pentuerka- nie martw sie, jedziemy na jednym wozku! Dzisiaj rano na czczo mialam 110, odprowadzilam coreczke do przedszkola, poszlam do przychodni sprawdzic z zyly poziom cukru, po drodzie zrobilam zakupy i w domu znowu zmierzylam glukometrem cukier (oczywiscie na czczo) i co ?? Wynik 111 !!!! Tadammmmm Tylko sie pokroic..---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

za 3o tydz

A dlaczego masz przystopować z waga miałas nadwagę przed ciąża, bo z tego co wiem do 17 kg z bmi w normie to jest raczej dobrze. A poza tym chcieć można..ale przez 3 miesiace nie jest to raczej realne. Wiadomo aby nie przytyć zbyt dużo, ale czasem nie jest to zależne od nas...Ja np nie jem w cale dużo porównując do moich znajomych które jadły non stop...słodycze jem sporadycznie, to co by było gdy bym jadła wszystko na co mam ochotę ,az sie boje, a po prostu staram sobie zastepować moje potrzeby mniejszym złem 

28.06 

czyli ciemne pieczywo wiecej owoców warzyw...ale też nie ma co się zmuszać