PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 11:59   #571
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46448322]Rocky Kochana przytulam Dużo siły.. Na ile Twój TŻ wyjechał, przypomnisz mi?

Dziewczyny ja mam taki problem... Od dłuższego czasu pękają mi skórki na palcach. Non stop babram się w wodzie, to mam. Ale to jest ból nie do zniesienia, nie umiem Artkowi zapiąć napów nawet. Macie jakieś sposoby na to? Bepanthen daje chwilową ulgę, ale to się wiecznie odnawia [/QUOTE]
miałam identycznie jakieś dwa miesiące temu, ciagle mi się babrały ręce, mi pomogło:
- clotrimazolum raz dziennie smarowała
- nie wiem czym myjesz ręce, ja myłam mydłem w płynie biedronkowym a teraz myję mydłem Łukasza biały jeleń
- krem do rąk rewelacyjny Tołpa serum regeneracyjne http://www.ekobieca.pl/product-pol-8...FYLnwgodtkQAlg
nie wiem która z tych rzeczy mi pomogła ale ręce mam miękkie i normalne w końcu a miałam taką masakrę jak Ty

poprasowałam, pozamiatałam i podłogi umyłam. Pije kawę i odpoczywam. niedługo pewnie Łukasz się obudzi

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:16   #572
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Ha! Poprawiłam 3 rozdziały jeszcze 4 i koniec

Ile drzemek i jak długie mają Wasze dzieci w ciągu dnia? Miś:
8:00 - 40 min
12:00 - jak w domu to 40 min, jak na zewnątrz to nawet 2h
16:00 - 20 min czasem dłużej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Ja najbardziej nienawidzę obcinania paznokci:banghead: na śpiąco nie da rady, bo od razu jest pobudka, jakby wyczuwał co się święci . A tak to Tż robi z siebie debila, a ja staram się szybko pyk pyk ogarnąć

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Ta i teraz będę sama ze sobą pisać i robić sama dla siebie spam
Dobrze, dobrze już nie truje i idę spać

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
za jeszcze tylko" 4 rozdziały. Podziwiam Cię .
U nas drzemki dwie , pierwsza między 10 a 11 tak 1,5 h najczęściej w domu a druga 15-16 tylko 30 min. rzadko 1,5h ale zdarza się. Pazurki obcinamy od samego początku na żywo i tu też różnie bywa raz spoko szybciutko a raz walka !

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
U nas hitem jest ta herbatka http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...rbatka-sok-40/ Maja ją tak kocha że jak widzi butelkę to prawie odleci z radości 😀 najbardziej smakuje jej ta z koprem włoskim. Ja rozcieńczam z woda: 50 ml herbatki 100 ml wody. Ma super skład, nie jest dosładzana. Maja wypija takiej "mikstury" 800 ml dziennie 😀

Ja zalowalam że nie wiedziałam wcześniej o polly magic bo super byłby dla malucha już od urodzenia ma tyle ustawień siedziska. Ten fotelik jest mega
Teraz już bez sensu go kupować bo z tej funkcji dla maluchów już nasze dziewczyny nie skorzystają. Chyba że planujesz drugiego malucha

Jeju jak dużo przeszłaś bardzo mi przykro...
Dobrze że masz przy sobie Julianka

Idę w końcu spać

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Wrzuciłam do klubu foty mojego Łobuza
Ostatnio miałam w ręce tą herbatkę ale w końcu jej nie kupiłam i nie wiem dlaczego. Dziękuję teraz na pewno zakupię. 800 ml. wow , Julek też lubi pić ale on to tak max 500 ml .
Łobuz na pewno uroczy .

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej,

u nas 3 karmienia, a ja mam wrażenie jakbym pół nocy nie spała..z tego wstawania i bólu karku nie chciało mi się do łóżka wracać, mimo że straszne zmęczenie czułam..

Byliśmy wczoraj na tych urodzinkach ze 2h, Olka zostawiliśmy rodzicom moim i w sumie dobrze, bo dwójka starszych dzieciaczków szalała i Mały nie miałby się gdzie bawić, żeby nie było ryzyka zadeptania. Jeszcze troszkę i Oluś będzie się nadawał
A u rodziców był spokojny, nie płakał..zjadł słoiczek z owocami i wszystkie chrupki kukurydziane jaki mu zabrałam.. kilka sztuk chyba było długaśnych chrupków

No i zastanawiam się po czym w nocy bączki sadził co i rusz.. bo przed spaniem dostał jeszcze manną z owocami. No chyba że od obiadku mu się skumulowało.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Moje dziecko pije tylko wodę..kilka razy robiłam mu herbatkę z hippa albo soczku rozcieńczałam, ale on tyle owoców je, że postanowiłam poprzestać na wodzie. Może za jakiś czas herbatki wprowadzę..

Agrafka, Margoś
ale fajne dzieciaczki Agrafka Ty też jesteś fajna Margoś też się zaczęłam zastanawiać czy u Was lato już przyszło Plac zabaw świetny!

Ależ to musiało świetnie wyglądać Posadź Małego koło miski, zawołaj psa, przygotuj aparat.. może będzie powtórka

I jak po borówce? Żadnych reakcji brzuszkowych nie było?
Olek też lubi makarony

Ojejku bidulek.. My też łóżeczko turystyczne odsunęliśmy od ściany, bo kontakt blisko, no i o ścianę też się bałam...

Olek polubił zakupy.. do knajp dawno się nie wybieraliśmy z nim, to nie wiem ile by usiedział..ale ogólnie ma etap obserwacji..wszystko go interesuje, więc nawet na spacerkach jest spokój i obczaja zwłaszcza ludzi A jak się nudzi to sięga na chwilę po zabawkę i za chwilę znowu obserwacja Ale np. koleżanki córka, w podobnym wieku do Olka, jak już trochę posiedzi, to zaczyna krzyczeć i szarpać się w spacerówce i już z nią nie połazi.. wiele razy było tak, że chodzimy i Olek cichutko obserwuje, a mała się drze..koleżanka ją wyciąga i niesie na rękach, wsadi na chwilę i to samo...upocić się można nieźle :/ No ale ta mała zaczyna już chodzić, więc może po prostu nudzi jej się w wózku i nas też to czeka

Kurcze, Olkowi dawno tak nie wyciekała kupcia..od kiedy mu zgęstniały raczej nie ma takiej możliwości. A może pampek za duży rozmiarowo?
Olek nie lubi zakładania górnej części garderoby

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Agrafka już niedaleko do końca pracy Olek ma 2 drzemki w ciągu dnia..jedna do godziny druga ok. 2-2,5h..Zdarza się, że ma dwie krótkie..wczoraj to w ogóle spał tylko 40min i 30min.. jak na niego to bardzo mało.

Kurde po 8 ktoś zaczął pukać do drzwi.. nie wiem czy to nie sąsiadka znowu.. Mieli dzisiaj nad morze wyjeżdżać, więc nie wiem czego by chciała o tej porze. Nie otwierałam, w piżamie jestem i poza tym bez przesady..mówiłam przecież że Olek do ok. 9 śpi, więc niech myśli, że i ja nie jestem na nogach. O ile to ona, no ale w sumie kto inny o tej porze.
dla Olusia za apetyt.
Wczoraj cyknęłam zdjęcie jak Julek z jednej miski je z pieskami parówki . Pozwoliłam na jeden kawałek bo to były jakieś 93% mięsa.
No właśnie nie wiem co to się dzieje z tymi pampersami , dziś prawie miał pampka przesikanego po 2 h. Nosi 4ki więc za małe nie są , ma jeszcze luz a za duże hmm chyba też nie !?

A w temacie pampersów , to jakich używacie , macie sprawdzone jakieś ? My od początku używamy pamperów, raz mieliśmy dady i też są ok. chusteczki nawilżane stosujemy też pampers , te zielone , uwielbiam je ale są drogie, kupuję w promocji 6pak, najbardziej się opłaca , no i jeszcze różowe Clinica.

Dobra jesteś z tą sąsiadką .
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:19   #573
Rockyyy
Zakorzenienie

Mera82-witaj wgle w naszym gronie.My uzywamy Lidlowe Tojuorsy-3.Moglam przekrecic nazwe :p Jestem z nich bardzo zadowolona. Czasem kupuje jak jest dobra promocja Pampersy Active Baby.

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-14, 12:21   #574
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
A w temacie pampersów , to jakich używacie , macie sprawdzone jakieś ? My od początku używamy pamperów, raz mieliśmy dady i też są ok. chusteczki nawilżane stosujemy też pampers , te zielone , uwielbiam je ale są drogie, kupuję w promocji 6pak, najbardziej się opłaca , no i jeszcze różowe Clinica.

Mu używamy pampersów zielonych lub pomarańczowych oraz dady rozmiar 3
Chusteczki to różne obecnie hugies, ale nie gardzimy dadowymi, czy babydream z rossmana. używałyśmy też klinika i pampersa, na spacery mam made in tesco
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:25   #575
mera82
Rozeznanie

Sorry dziewczyny, nie dam rady więcej pocytować , mały zaraz wstanie i muszę coś wykombinować bo pogoda do bani a w domu nie wytrzymam cały dzień .

Z tego co jeszcze pamiętam - Margosia mimio wszystko i tak fajnie mieć taki plac zabaw pod nosem , nie zawsze jest chęć na wyjścia gdzieś dalej, choć dla Was chyba nigdy nie ma przeszkód .
Odnośnie klubu maluszka , myślałam że w tych czasach to dochodowy biznes ?!
Rocki tulę również i siły życzę. Dacie radę z Laurką . (Moja córeczka tak miała mieć na imię ale urodził się Julian )

Trochę się zmartwiłam, Tż dziś wraca ale zakomunikował mi, że jutro jeszcze na odprawę do Krakowa, myślałam żeby z nim się wybrać , pospacerować po pięknym Krakowie ale pogoda ma być okropna , zła jestem .
Stary 2014-05-14, 12:27   #576
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
U nas drzemki dwie , pierwsza między 10 a 11 tak 1,5 h najczęściej w domu a druga 15-16 tylko 30 min. rzadko 1,5h ale zdarza się. Pazurki obcinamy od samego początku na żywo i tu też różnie bywa raz spoko szybciutko a raz walka !

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Ostatnio miałam w ręce tą herbatkę ale w końcu jej nie kupiłam i nie wiem dlaczego. Dziękuję teraz na pewno zakupię. 800 ml. wow , Julek też lubi pić ale on to tak max 500 ml .
Łobuz na pewno uroczy .

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

dla Olusia za apetyt.
Wczoraj cyknęłam zdjęcie jak Julek z jednej miski je z pieskami parówki . Pozwoliłam na jeden kawałek bo to były jakieś 93% mięsa.
No właśnie nie wiem co to się dzieje z tymi pampersami , dziś prawie miał pampka przesikanego po 2 h. Nosi 4ki więc za małe nie są , ma jeszcze luz a za duże hmm chyba też nie !?

my kupujemy w intermarche pommette pampersy, od samego poczatku kupowalam dady, ale czworki cos mojej nie podeszly, ciagle miala cos odparzone i zmienilam na te z inter. a chusteczki to kupuje w biedronce takie niebieskie po trzy paczki pakowane
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:31   #577
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Łobuz na pewno uroczy .

dla Olusia za apetyt.

my używamy dady- 4, chusteczki do tej pory używałam huggis pure ale zaczęły małego uczulać i przeszliśmy na dady. Ja raz miałam chusteczki pampersa zielone i jak dla mnie są beznadziejne, takie śliskie, chemicznie nasączone

już drugi dzień próbuje złapać mocz do badania i nie mogę. Macie jakies sprawdzone metody? zakładam ten woreczek specjalny ale mały się tak wierci, ze zawartość woreczka ląduje poz nim i on się odkleja

Łukaszek
Stary 2014-05-14, 12:33   #578
mera82
Rozeznanie

Kurcze to już sama nie wiem , może my za dużych pampków używamy !? Ile ważą wasze dzieciaczki,że nosicie 3ki , Julek ok 8,5 kg ?
Rocki słyszałam że te lidlowskie dobre są no i z rossmana też . A które tańsze ?
Surka a te pomarańczowe pampersy to na noc czy w ciągu dnia stosujecie ? Chusteczki dady są dla mnie za mokre.
Stary 2014-05-14, 12:36   #579
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
my używamy dady- 4, chusteczki do tej pory używałam huggis pure ale zaczęły małego uczulać i przeszliśmy na dady. Ja raz miałam chusteczki pampersa zielone i jak dla mnie są beznadziejne, takie śliskie, chemicznie nasączone

już drugi dzień próbuje złapać mocz do badania i nie mogę. Macie jakies sprawdzone metody? zakładam ten woreczek specjalny ale mały się tak wierci, ze zawartość woreczka ląduje poz nim i on się odkleja
to nie sposob, ale ja rozkladalam podklad, kladlam dziecko i lapalam od razu do pojemnika, w trakcie dawalam wode do picia i ladnie udalo mi sie zlapac
Stary 2014-05-14, 12:38   #580
mera82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Teraz kupiłam chusteczki pampers takie nowe fresh , fajne też są ale clinica są fajniejsze ,mniej nasączone, takie pudrowe.

Przypomniał mi się odnośnie badania moczu, że jak Julek miał może z 3 miesiące próbowałam mu nakleić ten woreczek i .... jajuszka zostawiłam poza woreczek ha ha . Trzymam kciuki za zebranie moczu. My już dawno badań nie robiliśmy więc nie pomogę.
Stary 2014-05-14, 12:39   #581
mamaszkrabka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46448322]Rocky Kochana przytulam Dużo siły.. Na ile Twój TŻ wyjechał, przypomnisz mi?

Dziewczyny ja mam taki problem... Od dłuższego czasu pękają mi skórki na palcach. Non stop babram się w wodzie, to mam. Ale to jest ból nie do zniesienia, nie umiem Artkowi zapiąć napów nawet. Macie jakieś sposoby na to? Bepanthen daje chwilową ulgę, ale to się wiecznie odnawia [/QUOTE]

Z Ziaji krem oliwkowy jest dobry. Tłusty i fajnie nawilża.

Cytat:
Sorry dziewczyny, nie dam rady więcej pocytować , mały zaraz wstanie i muszę coś wykombinować bo pogoda do bani a w domu nie wytrzymam cały dzień .

Z tego co jeszcze pamiętam - Margosia mimio wszystko i tak fajnie mieć taki plac zabaw pod nosem , nie zawsze jest chęć na wyjścia gdzieś dalej, choć dla Was chyba nigdy nie ma przeszkód .
Odnośnie klubu maluszka , myślałam że w tych czasach to dochodowy biznes ?!
Rocki tulę również i siły życzę. Dacie radę z Laurką . (Moja córeczka tak miała mieć na imię ale urodził się Julian )

Trochę się zmartwiłam, Tż dziś wraca ale zakomunikował mi, że jutro jeszcze na odprawę do Krakowa, myślałam żeby z nim się wybrać , pospacerować po pięknym Krakowie ale pogoda ma być okropna , zła jestem .
A gdzie Twój TŻ jest?
Jak będzie ładna pogoda to musimy się wybrać Krk też.

Cytat:
Kurcze to już sama nie wiem , może my za dużych pampków używamy !? Ile ważą wasze dzieciaczki,że nosicie 3ki , Julek ok 8,5 kg ?
Rocki słyszałam że te lidlowskie dobre są no i z rossmana też . A które tańsze ?
Surka a te pomarańczowe pampersy to na noc czy w ciągu dnia stosujecie ? Chusteczki dady są dla mnie za mokre.
My używamy 4 z DADY. Jakoś najbardziej mi podchodzą te pampy. Igi waży 8,5 i mamy 4
A Ty jakich używasz?
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:40   #582
mera82
Rozeznanie

Moja ciocia też mówiła, żeby łaskotać poniżej pępka ale także nie wiem czy ten sposób jest ok.
Stary 2014-05-14, 12:42   #583
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mydream_ Pokaż wiadomość
to nie sposob, ale ja rozkladalam podklad, kladlam dziecko i lapalam od razu do pojemnika, w trakcie dawalam wode do picia i ladnie udalo mi sie zlapac
dzięki, tez o tym pomyślałam, ale moje dziecko nie polezy 5 minut, więc bym musiała za nim z tym pijemnikiem biegać. Jak nie będzie wyjścia to tak zrobię
Cytat:
Teraz kupiłam chusteczki pampers takie nowe fresh , fajne też są ale clinica są fajniejsze ,mniej nasączone, takie pudrowe.

Przypomniał mi się odnośnie badania moczu, że jak Julek miał może z 3 miesiące próbowałam mu nakleić ten woreczek i .... jajuszka zostawiłam poza woreczek ha ha . Trzymam kciuki za zebranie moczu. My już dawno badań nie robiliśmy więc nie pomogę.
spróbuję z ciekawości tych chusteczek clinica. Ja cały sprzęt wpychałam do woreczka ale mimo to i tak się odkleił i wylazł na wierzch

moje dziecko już 1,5 h śpi, ma dzisiaj melodię

Łukaszek
Stary 2014-05-14, 12:46   #584
mera82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Z Ziaji krem oliwkowy jest dobry. Tłusty i fajnie nawilża.

A gdzie Twój TŻ jest?
Jak będzie ładna pogoda to musimy się wybrać Krk też.

My używamy 4 z DADY. Jakoś najbardziej mi podchodzą te pampy. Igi waży 8,5 i mamy 4
A Ty jakich używasz?
My pampersy zielone stosujemy , też 4ki. Dady też miałam i nie narzekam , troszkę węższe są w pasie. Iguś waży tyle samo więc chyba ok.
A Tż pracuje w odszkodowaniach, wyjeżdża w tygodniu na3 dni w Polskę . 3 dni poza domem a 4 w domu.
Ooooo młody woła, koniec ciszy
Stary 2014-05-14, 12:53   #585
dzoan
Zakorzenienie

Czy moje dziecko wreszcie zaśnie? Już od godziny próbuje, zapłakał się i wzięłam go do krzesełka, bo mógł być głodny.. zjadł wszystko i znowu mi szaleje w łóżeczku............

My używamy od jakiegoś czasu Babydream 4..zadowoleni jesteśmy. Pampers już dawno nie mieliśmy, ale też się używało. Dada 4 też mieliśmy i ok.

Kurcze, żeby nie było, że jestem niedobrą sąsiadką ja po prostu nie lubię wpuszczać kogoś z rana kiedy jestem w piżamie, bez make-upu, z nieumytymi włosami i niewyszorowanymi zębami.. I nie lubię, gdy ktoś mnie w takich rannych porach nawiedza.. Ogólnie to nie lubię niezapowiedzianych wizyt .. Spontany mnie nie bawią w tej kwestii i ja również do nikogo bez zapowiedzi się nie ładuję, bo mam świadomość, że nie każdy to lubi

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2014-05-14 o 12:54
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:54   #586
Rockyyy
Zakorzenienie

Nie wiem ktore pieluszki tansze ale jestem fanką tych lidlowych.A chusteczki tez z Lidla-Softino

Stary 2014-05-14, 12:56   #587
dzoan
Zakorzenienie

Rocky bidulko Czas jeszcze ruszy jak z kopyta..zobaczysz...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:58   #588
Rockyyy
Zakorzenienie

wzięłam sie za notatki ze szkoly, ogladam tv.Musze sie czyms zajmowac bo oszaleje.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Laura wstala, zjadla i bryka

Stary 2014-05-14, 13:11   #589
mera82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Czy moje dziecko wreszcie zaśnie? Już od godziny próbuje, zapłakał się i wzięłam go do krzesełka, bo mógł być głodny.. zjadł wszystko i znowu mi szaleje w łóżeczku............

My używamy od jakiegoś czasu Babydream 4..zadowoleni jesteśmy. Pampers już dawno nie mieliśmy, ale też się używało. Dada 4 też mieliśmy i ok.

Kurcze, żeby nie było, że jestem niedobrą sąsiadką ja po prostu nie lubię wpuszczać kogoś z rana kiedy jestem w piżamie, bez make-upu, z nieumytymi włosami i niewyszorowanymi zębami.. I nie lubię, gdy ktoś mnie w takich rannych porach nawiedza.. Ogólnie to nie lubię niezapowiedzianych wizyt .. Spontany mnie nie bawią w tej kwestii i ja również do nikogo bez zapowiedzi się nie ładuję, bo mam świadomość, że nie każdy to lubi
Nie, nie absolutnie tego nie miałam na myśli . Też jestem osobą punktualną i zawsze się zapowiadam, też nie lubię spontanów .

Może Osiowi przesuwają się drzemki, w końcu nasze maluchy dorastją !?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Olusiowi miało być - sorry Dzoan.
Rocky a ile płacisz za te lidlowskie. Porównam sobie z rossmanowskimi.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mydream_ Pokaż wiadomość
my kupujemy w intermarche pommette pampersy, od samego poczatku kupowalam dady, ale czworki cos mojej nie podeszly, ciagle miala cos odparzone i zmienilam na te z inter. a chusteczki to kupuje w biedronce takie niebieskie po trzy paczki pakowane
Intermarsche mam kawałek stąd ale może kiedyś kupię . Biedronkowe te fitti czy jakoś tak ?
Stary 2014-05-14, 13:11   #590
miszkaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

I stało się... Mieliśmy noc bez pobudek. Huuurrraaaaaaaa!!!!!!!:ju pi:
Nie spodziewałam się i w takim szoku byłam, że rano jak otworzyłam oczy to zastanwiałam się co jest grane i gdzie jest butelka po mleku

ROCKY przytulam i dużo sił i cierpliwości życzę. My żyliśmy tak prawie 2 lata na odległość i wiem doskonale co to tęsknota. Kochana, peirwsze dni najgorsze, czuje się mega pustkę ale za jakiś czas będzie lepiej, zwłaszcza, że masz Laurkę i brzucholek

STOKROTKA staramy się chodzić w "dobrym" czasie ale może faktycznie czasem jedziemy w takiej porze, kiedy mały w domu ma spać bo liczymy, że właśnie w wózku nam zaśnie i będzie luz. Ale czasami jedziemy po drzemce, kiedy jest najedzony a jemu chyba się po prostu nudzi jak jest troche dłużej w jednym miejscu.

PERSE na skórki proponuję moczenie rąk w ciepłej oliwie. Nie wiem sama kiedy miałabyś to robić ale to super nawilża. I ja od niedawna (też miałam mega suche ręce po częstym myciu) postawiłam sobie w łazience obok mydła balsam z dozownikiem i teraz myję, wycieram i od razu wcieram kapkę balsamu. Pomaga!

My używamy chusteczek Hugiesa zielonych- czytałam w analizach Sroki, ze mają dobry skład.
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:15   #591
Rockyyy
Zakorzenienie

Mera-chyba 25.99 ale nie pamietam ile sztuk Jak kupie to napisze

Stary 2014-05-14, 13:16   #592
miszkaaa
Zakorzenienie

Maksiul śpi już ponad 2godz.

A mniej więcej od kiedy nasze maluszki będą mniej spały w ciagu dnia?

Żabinek
Stary 2014-05-14, 13:16   #593
Rockyyy
Zakorzenienie

Miszkaa-Tz byl w 2012 cztery miesiace w NL ale i tak rozstanie to cos strasznego nawet tylko na dwa miesiace bo to dla mnie AŻ 2

Stary 2014-05-14, 13:19   #594
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie absolutnie tego nie miałam na myśli . Też jestem osobą punktualną i zawsze się zapowiadam, też nie lubię spontanów .

Może Osiowi przesuwają się drzemki, w końcu nasze maluchy dorastją !?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Olusiowi miało być - sorry Dzoan.
Rocky a ile płacisz za te lidlowskie. Porównam sobie z rossmanowskimi.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Intermarsche mam kawałek stąd ale może kiedyś kupię . Biedronkowe te fitti czy jakoś tak ?
tak, fitti

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I stało się... Mieliśmy noc bez pobudek. Huuurrraaaaaaaa!!!!!!!:ju pi:
Nie spodziewałam się i w takim szoku byłam, że rano jak otworzyłam oczy to zastanwiałam się co jest grane i gdzie jest butelka po mleku

ROCKY przytulam i dużo sił i cierpliwości życzę. My żyliśmy tak prawie 2 lata na odległość i wiem doskonale co to tęsknota. Kochana, peirwsze dni najgorsze, czuje się mega pustkę ale za jakiś czas będzie lepiej, zwłaszcza, że masz Laurkę i brzucholek

STOKROTKA staramy się chodzić w "dobrym" czasie ale może faktycznie czasem jedziemy w takiej porze, kiedy mały w domu ma spać bo liczymy, że właśnie w wózku nam zaśnie i będzie luz. Ale czasami jedziemy po drzemce, kiedy jest najedzony a jemu chyba się po prostu nudzi jak jest troche dłużej w jednym miejscu.

PERSE na skórki proponuję moczenie rąk w ciepłej oliwie. Nie wiem sama kiedy miałabyś to robić ale to super nawilża. I ja od niedawna (też miałam mega suche ręce po częstym myciu) postawiłam sobie w łazience obok mydła balsam z dozownikiem i teraz myję, wycieram i od razu wcieram kapkę balsamu. Pomaga!

My używamy chusteczek Hugiesa zielonych- czytałam w analizach Sroki, ze mają dobry skład.
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
ale radosci moze dac to, ze dziecko przespi cala noc
Stary 2014-05-14, 13:22   #595
miszkaaa
Zakorzenienie

DZOAN na szczęście nie było żadnych rewolucji po borówkach.
A co do sąsiadów to nie wiem czy jak tu mieszkałaś też tak mieliście, że wiekszosć ludzików wchodzi do domów bez pukania;/ ja tego nie rozumiem i to mnie wkurza! A kiedyś byłam sama z małym i wparowała do nas babeczka, znajoma mojego męża z pracy a w dodatku podchmielona
Normanie tak się zestresowałam a do tego próbowała brać Maksia na ręce. On wpadł w histerię a babka rozłożyła się na sofie i jest fajnie
Zaproponowałam żeby zadzwoniła po swojego męża- bo strach ją puszczać ale ostatecznie zebrała się i poszła sama.
Teraz to brzmi śmiesznie ale wtedy serce mi mało nie wyskoczyło

A dzisiaj do obiadku dodaję bakłażana

Żabinek
Stary 2014-05-14, 13:23   #596
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Maksiul śpi już ponad 2godz.

A mniej więcej od kiedy nasze maluszki będą mniej spały w ciagu dnia?
moja to chyba juz spi mniej,
potrafi od 11do 12 ,a pozniej miedzy 15 a 17 tez z godzine ,poltorej.
Stary 2014-05-14, 13:23   #597
miszkaaa
Zakorzenienie

ROCKY wiem, wiem, że to AŻ 2 m-ce

Żabinek
Stary 2014-05-14, 13:27   #598
surka
Zakorzenienie

PERSE do rąk malaczarnakejt polecała ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...imax-1500.html

Ja go nie używałam, ale wg niej rewelacja i jej pomógł.

Cytat:
Lila waży niecałe 7,4 kg.

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2014-05-14 o 13:28
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:28   #599
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura niecale 9 kg

Stary 2014-05-14, 13:31   #600
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
PERSE do rąk malaczarnakejt polecała ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...imax-1500.html

Ja go nie używałam, ale wg niej rewelacja i jej pomógł.

Lila waży niecałe 7,4 kg.
podoba mi sie twoj opis
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości