|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46448322]Rocky Kochana przytulam
Dużo siły.. Na ile Twój TŻ wyjechał, przypomnisz mi?Dziewczyny ja mam taki problem... Od dłuższego czasu pękają mi skórki na palcach. Non stop babram się w wodzie, to mam. Ale to jest ból nie do zniesienia, nie umiem Artkowi zapiąć napów nawet. Macie jakieś sposoby na to? Bepanthen daje chwilową ulgę, ale to się wiecznie odnawia [/QUOTE]miałam identycznie jakieś dwa miesiące temu, ciagle mi się babrały ręce, mi pomogło: - clotrimazolum raz dziennie smarowała - nie wiem czym myjesz ręce, ja myłam mydłem w płynie biedronkowym a teraz myję mydłem Łukasza biały jeleń - krem do rąk rewelacyjny Tołpa serum regeneracyjne http://www.ekobieca.pl/product-pol-8...FYLnwgodtkQAlg nie wiem która z tych rzeczy mi pomogła ale ręce mam miękkie i normalne w końcu a miałam taką masakrę jak Ty poprasowałam, pozamiatałam i podłogi umyłam. Pije kawę i odpoczywam. niedługo pewnie Łukasz się obudzi
|
#572 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
za jeszcze tylko" 4 rozdziały. Podziwiam Cię .U nas drzemki dwie , pierwsza między 10 a 11 tak 1,5 h najczęściej w domu a druga 15-16 tylko 30 min. rzadko 1,5h ale zdarza się. Pazurki obcinamy od samego początku na żywo i tu też różnie bywa raz spoko szybciutko a raz walka ! ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
.Łobuz na pewno uroczy .---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
dla Olusia za apetyt.Wczoraj cyknęłam zdjęcie jak Julek z jednej miski je z pieskami parówki . Pozwoliłam na jeden kawałek bo to były jakieś 93% mięsa.No właśnie nie wiem co to się dzieje z tymi pampersami , dziś prawie miał pampka przesikanego po 2 h. Nosi 4ki więc za małe nie są , ma jeszcze luz a za duże hmm chyba też nie !? A w temacie pampersów , to jakich używacie , macie sprawdzone jakieś ? My od początku używamy pamperów, raz mieliśmy dady i też są ok. chusteczki nawilżane stosujemy też pampers , te zielone , uwielbiam je ale są drogie, kupuję w promocji 6pak, najbardziej się opłaca , no i jeszcze różowe Clinica. Dobra jesteś z tą sąsiadką .
|
|||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Mera82-witaj wgle w naszym gronie.My uzywamy Lidlowe Tojuorsy-3.Moglam przekrecic nazwe :p Jestem z nich bardzo zadowolona. Czasem kupuje jak jest dobra promocja Pampersy Active Baby.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chusteczki to różne obecnie hugies, ale nie gardzimy dadowymi, czy babydream z rossmana. używałyśmy też klinika i pampersa, na spacery mam made in tesco
|
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Sorry dziewczyny, nie dam rady więcej pocytować
, mały zaraz wstanie i muszę coś wykombinować bo pogoda do bani a w domu nie wytrzymam cały dzień .Z tego co jeszcze pamiętam - Margosia mimio wszystko i tak fajnie mieć taki plac zabaw pod nosem , nie zawsze jest chęć na wyjścia gdzieś dalej, choć dla Was chyba nigdy nie ma przeszkód .Odnośnie klubu maluszka , myślałam że w tych czasach to dochodowy biznes ?! Rocki tulę również i siły życzę. Dacie radę z Laurką . (Moja córeczka tak miała mieć na imię ale urodził się Julian )Trochę się zmartwiłam, Tż dziś wraca ale zakomunikował mi, że jutro jeszcze na odprawę do Krakowa, myślałam żeby z nim się wybrać , pospacerować po pięknym Krakowie ale pogoda ma być okropna , zła jestem .
|
|
|
|
#576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już drugi dzień próbuje złapać mocz do badania i nie mogę. Macie jakies sprawdzone metody? zakładam ten woreczek specjalny ale mały się tak wierci, ze zawartość woreczka ląduje poz nim i on się odkleja
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze to już sama nie wiem , może my za dużych pampków używamy !? Ile ważą wasze dzieciaczki,że nosicie 3ki , Julek ok 8,5 kg ?
Rocki słyszałam że te lidlowskie dobre są no i z rossmana też . A które tańsze ? Surka a te pomarańczowe pampersy to na noc czy w ciągu dnia stosujecie ? Chusteczki dady są dla mnie za mokre. |
|
|
|
#579 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomniał mi się odnośnie badania moczu, że jak Julek miał może z 3 miesiące próbowałam mu nakleić ten woreczek i .... jajuszka zostawiłam poza woreczek ha ha . Trzymam kciuki za zebranie moczu. My już dawno badań nie robiliśmy więc nie pomogę.
|
|
|
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46448322]Rocky Kochana przytulam
Dużo siły.. Na ile Twój TŻ wyjechał, przypomnisz mi?Dziewczyny ja mam taki problem... Od dłuższego czasu pękają mi skórki na palcach. Non stop babram się w wodzie, to mam. Ale to jest ból nie do zniesienia, nie umiem Artkowi zapiąć napów nawet. Macie jakieś sposoby na to? Bepanthen daje chwilową ulgę, ale to się wiecznie odnawia [/QUOTE]Z Ziaji krem oliwkowy jest dobry. Tłusty i fajnie nawilża. Cytat:
Jak będzie ładna pogoda to musimy się wybrać Krk też. Cytat:
![]() A Ty jakich używasz? |
||
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Moja ciocia też mówiła, żeby łaskotać poniżej pępka ale także nie wiem czy ten sposób jest ok.
|
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziecko już 1,5 h śpi, ma dzisiaj melodię
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Tż pracuje w odszkodowaniach, wyjeżdża w tygodniu na3 dni w Polskę . 3 dni poza domem a 4 w domu. Ooooo młody woła, koniec ciszy
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Czy moje dziecko wreszcie zaśnie? Już od godziny próbuje, zapłakał się i wzięłam go do krzesełka, bo mógł być głodny.. zjadł wszystko i znowu mi szaleje w łóżeczku............
My używamy od jakiegoś czasu Babydream 4..zadowoleni jesteśmy. Pampers już dawno nie mieliśmy, ale też się używało. Dada 4 też mieliśmy i ok. Kurcze, żeby nie było, że jestem niedobrą sąsiadką ja po prostu nie lubię wpuszczać kogoś z rana kiedy jestem w piżamie, bez make-upu, z nieumytymi włosami i niewyszorowanymi zębami.. I nie lubię, gdy ktoś mnie w takich rannych porach nawiedza.. Ogólnie to nie lubię niezapowiedzianych wizyt .. Spontany mnie nie bawią w tej kwestii i ja również do nikogo bez zapowiedzi się nie ładuję, bo mam świadomość, że nie każdy to lubi
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2014-05-14 o 12:54 |
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ktore pieluszki tansze ale jestem fanką tych lidlowych.A chusteczki tez z Lidla-Softino
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam sie za notatki ze szkoly, ogladam tv.Musze sie czyms zajmowac bo oszaleje.Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Laura wstala, zjadla i bryka ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Też jestem osobą punktualną i zawsze się zapowiadam, też nie lubię spontanów .Może Osiowi przesuwają się drzemki, w końcu nasze maluchy dorastją !? ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Olusiowi miało być - sorry Dzoan. Rocky a ile płacisz za te lidlowskie. Porównam sobie z rossmanowskimi. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
. Biedronkowe te fitti czy jakoś tak ?
|
||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() I stało się... Mieliśmy noc bez pobudek. Huuurrraaaaaaaa!!!!!!!:ju pi: Nie spodziewałam się i w takim szoku byłam, że rano jak otworzyłam oczy to zastanwiałam się co jest grane i gdzie jest butelka po mleku ![]() ROCKY przytulam i dużo sił i cierpliwości życzę. My żyliśmy tak prawie 2 lata na odległość i wiem doskonale co to tęsknota. Kochana, peirwsze dni najgorsze, czuje się mega pustkę ale za jakiś czas będzie lepiej, zwłaszcza, że masz Laurkę i brzucholek ![]() STOKROTKA staramy się chodzić w "dobrym" czasie ale może faktycznie czasem jedziemy w takiej porze, kiedy mały w domu ma spać bo liczymy, że właśnie w wózku nam zaśnie i będzie luz. Ale czasami jedziemy po drzemce, kiedy jest najedzony a jemu chyba się po prostu nudzi jak jest troche dłużej w jednym miejscu. PERSE na skórki proponuję moczenie rąk w ciepłej oliwie. Nie wiem sama kiedy miałabyś to robić ale to super nawilża. I ja od niedawna (też miałam mega suche ręce po częstym myciu) postawiłam sobie w łazience obok mydła balsam z dozownikiem i teraz myję, wycieram i od razu wcieram kapkę balsamu. Pomaga! My używamy chusteczek Hugiesa zielonych- czytałam w analizach Sroki, ze mają dobry skład. http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Mera-chyba 25.99 ale nie pamietam ile sztuk Jak kupie to napisze
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Maksiul śpi już ponad 2godz.
A mniej więcej od kiedy nasze maluszki będą mniej spały w ciagu dnia? |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaa-Tz byl w 2012 cztery miesiace w NL ale i tak rozstanie to cos strasznego nawet tylko na dwa miesiace bo to dla mnie AŻ 2
|
#594 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN na szczęście nie było żadnych rewolucji po borówkach.
A co do sąsiadów to nie wiem czy jak tu mieszkałaś też tak mieliście, że wiekszosć ludzików wchodzi do domów bez pukania;/ ja tego nie rozumiem i to mnie wkurza! A kiedyś byłam sama z małym i wparowała do nas babeczka, znajoma mojego męża z pracy a w dodatku podchmielona ![]() Normanie tak się zestresowałam a do tego próbowała brać Maksia na ręce. On wpadł w histerię a babka rozłożyła się na sofie i jest fajnie Zaproponowałam żeby zadzwoniła po swojego męża- bo strach ją puszczać ale ostatecznie zebrała się i poszła sama. Teraz to brzmi śmiesznie ale wtedy serce mi mało nie wyskoczyło ![]() A dzisiaj do obiadku dodaję bakłażana
|
|
|
|
#596 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE do rąk malaczarnakejt polecała ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...imax-1500.html Ja go nie używałam, ale wg niej rewelacja i jej pomógł. Lila waży niecałe 7,4 kg. Edytowane przez surka Czas edycji: 2014-05-14 o 13:28 |
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Laura niecale 9 kg
|
#600 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Dużo siły.. Na ile Twój TŻ wyjechał, przypomnisz mi?

. A tak to Tż robi z siebie debila, a ja staram się szybko pyk pyk ogarnąć 

za jeszcze tylko" 4 rozdziały. Podziwiam Cię .
.
.
.
, zła jestem .

moja to chyba juz spi mniej,