Maści, żele i kremy lecznicze

Farmina Retimax 1500 Maść ochronna z witaminą A

Retimax 1500 maść ochronna z witaminą A 30g
Retimax 1500 Maść ochronna z witaminą A 30 g

• 3 kwietnia 2025 o 21:39
    Kocham o nigdy nie przestanę go używać
    Nie jestem w stanie zliczyć ile opakowań tej maści zużyłam w trakcie mojego życia... Ten produkt wiele razy ratował moją skórę i z pewnością jeszcze wiele razy zrobi to w przyszłości. Wgląda niepozornie - zwykła, plastikowa tubka a w środku gęsta, dość tłusta maść bez zapachu. Zastosowań ma wiele - stosuję w zasadzie na wszystkie miejsca, gdzie zauważam problem z suchą czy podraznioną skórą - dłonie, stopy, łokcie, kolana, usta, okolice oczu, zdarzało się też (choć tutaj bardzo rzadko), że na całą twarz. Ta maść jest opatrunkiem - od razu daje uczucie ukojenia, niweluje podrażnienia, nawilża i zabezpiecza skórę przed czynnikami zewnętrznymi. Najbardziej kocham stosować ją na spierzchnięte usta, retimax walczy z suchymi skórka i i bardzo ładnie je nawilża, co jest zarówno odczuwalne jak i widoczne. W okresie zimowym świetnie sprawdza się jako kuracja do suchej skóry dłoni jako krem na noc. Polecam każdemu - maść jest łatwo dostępna i tania a ma wiele zastosowań.
    Zalety:
    • Wielozadaniowy
    • Najlepszy na suchą i podraznioną skórę
    • Tani
    Wady:
    • Brak wad
  • 25 lutego 2025 o 10:21
    Wielozadaniowy produkt dla każdego!
    Produkt must have dla wszystkich! Retimax to wielozadaniowa maść, która ma zbawienne działanie dla suchej skóry. Ja używam w okresie jesienno-zimowym do szorstkich, popękanych dłoni, a także raz na jakiś czas na twarz, gdy jest ona szczególnie przesuszona. Poza tym, maść przyśpiesza gojenie, pomaga przy odparzeniach i to wszystko za śmiesznie niską cenę.
    Zalety:
    • wydajność,
    • skuteczność działania,
    • niska cena,
    Wady:
    • apteczny zapach
  • 12 lutego 2025 o 18:05
    Retimax 1500: Złoto dla Twojej Skóry!
    Retimax 1500 Maść ochronna z witaminą A to prawdziwe złoto dla skóry! Ta maść nie tylko pielęgnuje, ale również wspomaga regenerację naskórka. Łagodzi uczucie pieczenia i minimalizuje szorstkość skóry, a witamina A pobudza wzrost i różnicowanie komórek naskórka. Maść ma szerokie zastosowanie – od alergii, łuszczycy, odmrożeń, odparzeń, odwodnienia, oparzeń, podrażnień, suchości, uczuleń, po wiotkość skóry. Jest bezpieczna dla alergików, nie zawiera barwników ani substancji zapachowych. Po zastosowaniu witaminy A tworzy się w skórze prawidłowy kolagen typu VII, który usprawnia łączność między naskórkiem a skórą właściwą, a także stymuluje wzrost nowych naczyń krwionośnych. Maść odżywia skórę, nawilża ją głęboko, przywracając jej naturalny stan nawilżenia, elastyczności i jędrności. Chroni skórę i pozostawia uczucie naturalnej miękkości i gładkości.
    Zalety:
    • Pielęgnuje i wspomaga regenerację naskórka
    • Łagodzi uczucie pieczenia i minimalizuje szorstkość skóry
    • Szerokie zastosowanie (alergie, łuszczyca, odmrożenia, odparzenia, itp.)
    • Bezpieczna dla alergików, bez barwników i substancji zapachowych
    • Stymuluje wzrost nowych naczyń krwionośnych
    • Głęboko nawilża i odżywia skórę
    Wady:
    • Mało wytrzymałe opakowanie, które często pęka w miejscu zgrzania tubki
  • 3 listopada 2024 o 23:49
    S.O.S.
    Ochronna maść z witaminą A świetnie nawilża, odżywia i chroni. Konsystencja bardzo tłusta, gęsta i treściwa. Świetnie się u nie sprawdziła po zabiegu modelowania ust. Nakładająć na noc, rano budziłam się z mocno nawilżonymi ustami i nadal widocznym produktem na ustach. Po nałożeniu usta przepięknie się prezentują. Wyglądają na zdrowe , pełne i porządnie odżywione. Wszelkie przesuszenia i spierzchnięcie likwiduje od razu. Gorąco polecam.
  • 6 września 2024 o 23:12
    Hit z apteki!
    Maść, którą poleciła mi moja mama, znam od kiedy, gdy tubki było metalowe, czyli naprawdę kawał czasu. Nie sądziłam, że ten produkt mnie zachwyci, ale w sezonie jesienno - zimowym, gdy dłonie pękały mi notorycznie, aż krwawiły to ta maść była dla mnie zbawienna. Produkt jest bezzapachowy i dość gęsty i tłusty, podczas nałożenia. Po chwili wmasowania dobrze się wchłania, ale ta tłusta powłoka zostaje. Po dłuższym stosowaniu pozostawia skórę dłoni wyraźnie elastyczną i nawilżoną. Lubię go aplikować w ciągu dnia, gdy nie muszę niczego wykonywać rękoma, ale szczególnie sprawdza mi się używanie go na noc. To moje wybawienie na bardzo zniszczone dłonie od wiatru i mrozu!
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • szybko przynosi ukojenie spękanym dłonią