|
|
#4381 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Wysoooka jaka się wydaje!Cytat:
I jak winogrona je...mój Igor nie lubi..Współczuję przeżyć. Też bym spanikowała gdybym zobaczyła 40 i pojechałabym na IP. Dobrze że to tylko trzydniówka. Igor tez miał tyle że w łagodnym wydaniu, temp. max 38,5 a później wysypka też taka raczej nieduża. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sandałki przepiękne dla Amelki Pytałaś czy chcę odstawić Igora od uu. Tak - zaczęłam właśnie, robię to etapowo. Od wczoraj daję uu tylko w nocy. Nie dawałam wczoraj po powrocie z pracy i do usypiania też nie. Oczywiście że się domagał, wołał "cici", pokazywał paluszkiem itd. W nocy o 1 i 4 jadł. Chciałam z butelki dać odciągnięte to oczywiście nie chciał. Za jakieś 2 tygodnie będę próbowała eliminować też te nocne karmienia. Musze już ten krok zrobić bo on sam się nie odstawi szybko i będę z 2,5-latkiem przy uu jak moja kuzynka a tego nie chcę. Dobry moment jest teraz bo Igor ostatnio po tej chorobie ma bardzo dobry apetyt.
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
HOPE, w ing po 3 latach tez mozna splacic 100%. Generalnie w roznych bankach sa rozne opcje, ale to pewnie wiesz. W jednym mozna np 3 razy w roku dokonac wplaty bez zadnej prowizji.
A ja znow bylam na testowanie produktow u dr Oetkera :P tym razem sernik na zimno z brzoskwiniami. I Kuba znow ma zabawke - reklamowke wypchana budyniami, galaretkami, kisielami i inne takie ![]() Aktualnie przerzuca je z podlogi na lozko, a potem na biurko :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieje, ze uda mi sie cos podczytac Was dzisiaj, choc doba mi sie skurczyła tak, że jakbym chciała robic cos dodatkowego to musiałabym zrezygnowac ze snu albo jedzenia ![]() Olcia dalej cyckowa bardzo ale i inne posiłki ładnie zjada. Sąsiadka odstawiła teraz 2 latkę i mowi, że gładko poszło i zebym sie nie stresowała na zapas, wiec sie nie stresuję, ale staram sie ja troche odgonic od cycka gdy za czesto sie domaga ![]() Posadziłam petunie na balkonie i teraz podlewamy razem ....Miałam mase pytan do Was ale teraz jak mam troche czasu na pisanie to mi pouciekały Mykam poczytać
|
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa jeszcze miałam dwie rzeczy napisać:
1. W Biedronce pojawiły się fajne jogurty dla dzieci z dobrym składem. O takie http://www.biedronka.pl/pl/product,i...ny-start-120-g Nie ma m.in syropu glukozowo-fruktozowego który w tych serkach Tutti które pisałyście że dajecie też jest. Jeśli chodzi o serki to ja w osiedlowym sklepiku lepsze znalazłam. 2. Przepis na ciasto chcecie? fajne, efektowne i jeszcze łatwiejsze niż to z maślanką? ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Skojarzyło mi się haha http://www.demoty.pl/s-t-u-d-e-n-c-i-21241
|
#4385 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a Dziewczyny w biedronce bunzi dość tanio ![]() http://www.biedronka.pl/pl/product,i...illafish-bunzi
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-05-14 o 12:35 |
||||
|
|
|
#4386 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No u nas już dawno zdemontowana ale za to mieliśmy taką że to urządzenie grające może być oddzielną częścią, o coś takiego: http://karuzele.com.pl/photos/tiny-l...3167050540.jpg więc wtedy starcza na dłużej. Mają odpowiednik chłopięcy. Muszę zagadać czy już się dorobili karuzelki. Cytat:
No u nas też głównie pieniądze. Tzn chrzestnym powiedzieliśmy że chcemy krzesełko do karmienia ale że nie wybraliśmy szybko modelu to dostaliśmy pieniądze z konkretnym przeznaczeniem A tu właśnie rodzice nie chcą pieniędzy bo nie chcą żeby się "rozeszły".Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Debrah, trzymam kciuki żeby jednak Twoje przypuszczenia co do ospy się nie sprawdziły |
|||||||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
A to bunzi fajne??? Moja mama kupila Pietraszkowi na dzien dziecka ale jeszcze nie widzialam, chcialam drewniany biegowy dla babla, ale ten ciekawy sie wydaje
Debrah, zdrowka dla Amelci!!! Ill, powodzenia w odstawieniu, u nas jak w dzien poszlo, tak dwa tyg i nocne tez calkiem sprawnie ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady podobno fajny, jeszcze go nie macałam
ale dzisiaj się przejdę, może będą
|
#4389 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super daje sobie radeCytat:
Cytat:
Ale cudnie przechodzi przez próg ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
leje jak z cebra a ja nie mam nic na obiad (Ola dostanie chyba słoiczek), jeszcze wieczorem do kato. na niemiecki, jutro ruski (chyba nie dam rady nadrobic do pazdz
)Odwiedziła mnie dzis kolezanka z 4-miesieczniakiem, ktoremu miesiac temu zdiagnozowato azs i ona teraz na diecie... Ale jakos mi sie to nie widzi, bo podobno nic sie te suche plamy nie poprawiaja.... Mykam zrobic zadanie poki Ola spi (pol godz moze sie uda )
|
|
|
|
#4392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A propos przepisów, dziewczyny, dziś Was pomęczę pytaniami Macie sprawdzony przepis na biszkopt? Ja bardzo rzadko piekę biszkopty więc zawsze szukam jakiegoś przepisu i różnie wychodzą. Może macie coś do polecenia? I jeszcze jakiś krem do tortu, w stylu karpatkowego? Ja często robiłam z gotowców no ale mogłabym zrobić swoj właśny tym razem. I jeszcze ja często dodawałam do kremu trochę koniaku żeby był bardziej "wytrawny" w smaku a nie taki słodki, no ale teraz nie użyję (ja kp, bratowa w ciaży), może macie jakiś inny pomysł co można dodać żeby krem nie był taki słodki. Tort będzie miał 2 warstwy orzechowe i jedną kokosową, bezpośrednio na ciasto przed kremem kładę dżem z czarnej porzeczki więc już ta słodycz będzie przełamana ale może macie jakiś pomysł na krem, czym zastąpić ten koniaczek?
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwny lekarz skoro od razu stwierdził, że mononukleoza.. sama na to chorowałam i tak naprawdę tylko badanie krwi może to potwierdzić bo objawy mogą faktycznie być podobne jak przy anginie.. jeśli chodzi o wysokie gorączki to u nas ostatnie dwie choroby (zum i rota) przebiegały z bardzo wysokimi.. i powiem Wam, że jak temperatura przebijała 40 to płakałam razem z małą (przy zum szybko spadała po lekach ale teraz nie dawaliśmy rady tego zbić).. człowiek jest taki bezradny jak maluch choruje
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko mi padło
![]() samo! Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-05-14 o 13:39 |
|
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Usypiałam go na rękach, usiadłam na łóżku, przytuliłam, trochę pobujałam i usnął. W dzień zasypia normalnie beze mnie bo ja pracuję. Ma swój kocyk ukochany + butelka z wodą i tesciowa nie ma problemów.
Cytat:
Krem lubię z Pani Walewskiej, zawsze można mniej cukru dodac jak nie lubisz słodkiego. http://www.mojewypieki.com/przepis/p...ewska-pychotka A teraz ciaaasto ![]() Składniki (na tortownicę 25 cm):
Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody (najlepiej odcisnąć przez gazę). Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy , pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C. Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić je na talerzyku. Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym i odrobiną cukru pudru (do smaku). Na ciasto wyłożyć ubitą pianę, posypać okruszkami ciasta i obłożyć owocami granata leciutko dociskając je dłonią.
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4397 | |
|
Rozeznanie
|
Jaka żabka słodka!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, jak on to zrobił, generalnie czytałam książkę i nagle cisza, patrzę, a tu taka żaba
słodziak kochany, już dobrych parę miesięcy nie zasypiał sam
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak to, żeby padła w taki sposób. Ale te dzieci są różne
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas to mission impossible, bym poczytała coś niedzieciowego przy Młodej, bo ona zaraz mi zaczytuje tę książkę/ gazetę na śmierć ![]() Hehe, doczytałam Twojego posta Debrah - pjona
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wszystkie ściany na wysokości jej rączek pełne są plam
![]() Moje tak nigdy jeszcze nie padło. U mie tez nie możliwe, zaraz mi zabiera i chce sama czytać.
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciasto ze szpinakiem? swiat oszalal!!Ale za to jak pieknie wyglada
|
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w temacie książek Tż mi w końcu dzisiaj jedzie odebrać książki z empiku z tej promo 3za2
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Amelki ![]() Majulmi ja w temacie biszkoptów to jestem dość obeznana, bo chyba wszystkie możliwe warianty wypróbowałam teraz robię z przepisu ciotki mojego tż, która dla mnie jest ciastowym guru ![]() biszkopt zwykły: tyle jajek, tyle mąki tyle samo cukru tj. 3 jajka 3 łyżki mąki (ja używam mąki dalachowskiej) 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, dalej ubijamy, dodajemy po jednym żółtku, łyżce przesianej mąki z proszkiem. Piec w 180 st. C ok. 20 min, jak z większej ilości jajek to dłużej, aż brzegi ciasta delikatnie odchodzą od ścianki tortownicy. Wkładamy do zimnego piekarnika. co do masy, ja robię zwykle standardowo mascarpone z czekoladą gorzką , z tym, że wtedy biszkopt robię czekoladowy ![]() Illusion powodzenia w odstawianiu
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Lurker ;)
|
Illusion czuc ten szpinak w ciescie?
Balabym sie sprobowac dla mnie szpinak only z czosnkiem ![]() Hmm przegladam oferty pracy, w sumie widze 2 na ktore moge spokojnie wyslac ale nie wiem, boje sie? Nie mam pojecia czemu mam takie odczucia
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szpinak na słodko? Hmmm jakoś mnie nie przekonuje
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
tak, powiem wam, że odkąd wszystkie zabawki po przemeblowaniu wylądowały u żuczka w pokoju, stał się baaaaaaaaardzo samodzielny (poza przedwczorajszym dniem;p ale to chyba zęby) potrafi się bawić u siebie 40 min, przylecieć po chlebek/wodę/przytulasa i lecieć dalej
fakt, są dni, kiedy jest marudny i nic nie działa, przynożniak straszny, ale ogółem daje mi pełno luzu. Tydzień temu np przeczytałam pół książki w dzień (z 350stron) jak nie spał, siedzieliśmy razem na fotelu, on "czytał" swoją książeczkę a ja swoją
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domcia sobą potrafi zająć się yyyy minutę, dwie? A tu 40 minut??? Kosmos
|
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też... ![]() jak się czujesz? Cytat:
Jeden pozytyw dzisiejszego tak wczesnego rozpoczęcia dnia, Kuba ma drugą drzemkę ja gotuję właśnie zupę cebulową z minitartami z ciasta francuskiego a na drugie tż ma pierś z kurczaka z selerem, majonezem i serem żółtym, a ja z Kubą pierś z kurczaka z selerem i serkiem wiejskim
|
||
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zainspirowało ostatnio hellskiczyn, panierowane jajka
no mniaaaaaaaaaammmmm
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Wysoooka jaka się wydaje!
I jak winogrona je...mój Igor nie lubi..

. A teraz gratisy:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008
14.08.2011
)

.
dziwny lekarz skoro od razu stwierdził, że mononukleoza.. sama na to chorowałam i tak naprawdę tylko badanie krwi może to potwierdzić bo objawy mogą faktycznie być podobne jak przy anginie.. jeśli chodzi o wysokie gorączki to u nas ostatnie dwie choroby (zum i rota) przebiegały z bardzo wysokimi.. i powiem Wam, że jak temperatura przebijała 40 to płakałam razem z małą (przy zum szybko spadała po lekach ale teraz nie dawaliśmy rady tego zbić).. człowiek jest taki bezradny jak maluch choruje

swiat oszalal!!
Domcia sobą potrafi zająć się yyyy minutę, dwie? A tu 40 minut??? Kosmos