Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 13:56   #3421
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Mnie cudze dzieci wrecz odpychaja!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:57   #3422
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dziewczyny z 14 czerwca!!!
Równy miesiąc do ślubów!!!!!!!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:00   #3423
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się pochwalić że dzisiaj zupełnie przez przypadek wpadłam do sklepu "ESOTIQ" i kupiłam:

*staniczek cena: 119,90 zł
http://www.esotiq.com/staniki/stanik-esotiq-lato,id-515

*majteczki: 9,99zł
http://www.esotiq.com/majtki/majtki-esotiq-lato,id-476

czyli komplet za: 129,80 zł
Trafiłam na promocję że przy zakupie majteczek do stanika (kompet) jest obniżka 50 zł
No to Ci powiem, że ładną okazję ustrzeliłaś
a ten biustonosz jakiś cudotwórca, że tyle z Was go ma? ;>

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
a ja wyszłam! wszystko było albo niedopieczone albo żylaste... na prawdę słabo. Jednak wierzę, że to był wyjątek.

Tak - gdybyśmy chcieli mieć różne szerokości w wybranych przez nas modelach to musiała by je "rozparować" i tym samym cena by wzrosła. Po za tym mam niemiłe doświadczenie z tym salonem. Czekałam w kolejce 40 minut by się dowiedzieć, ze pani jest bardzo zmęczona bo w ciągu dwóch godzin nie była na przerwie i musimy poczekać 15 minut. Jak wróciła to musiałam decydować pod presją czasu bo za nami było więcej par czekających tak samo długo jak my, a sklep był czynny jeszcze pół godziny. Zesteresowałam się i nic nie kupiłam
Ja może głodna z wesela nie wyszłam, ale na ostatnim np. jadłam tylko rosół, potem de volaille i na samym końcu barszcz z pasztecikiem, czyli obiad dwudaniowy i danie na koniec, przystawek nie ruszyłam praktycznie (troszkę skrzydełek kurczaka w sosie) bo wyglądały obrzydliwie. No i się najadłam, każdy zrezygnował z jakiegoś dania a i tak nikt nie ruszył przystawek...

Co do AK, to jestem zdziwiona, my też trochę czekaliśmy, bo para przed nami się zdecydować nie mogła, za to siedziałam i jadłam tamtejsze cuksy a pani nas bardzo fajnie obsłużyła... No ale może miała gorszy dzień albo to była inna pani

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj
Panna Izabela gratki czwóreczki Ja tez miałam egzamin w sobotę i mam 4+
A jeśli chodzi o tort to w sobotę lub niedziele jedziemy na degustacje I będzie okrągły raczej
A dziękuję i również gratuluję
U nas tort jest w cenie sali, mamy jakieś 2 do wyboru, ale szczerze mówiąc mam je gdzieś, wybiorę jakikolwiek, chcę tylko moją figurkę i tyle mam wymagań

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
no i miałam pończochy do pasa - jak dla mnie porażka, zjeżdżały mi do kolan, pas ich nie utrzymał, więc lepszym rozwiązaniem byłyby samonośne+pas dla bezpieczeństwa, ale to moje wrażenie.
Nie wiem, czy tak by się dało, samonośne jak nie będą dobrze 'przyklejone' całe to będą się zsuwać, no a pasek przecież jak się zaczepi to w tym miejscu silikon trzymał nie będzie... Ale może się mylę
Zawsze myślałam, że te z paskiem są bardziej bezpieczne

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja chyba bede musiała bo moja świadkowa hm....ma inne wyczucie gustu co ja ma swietna figure, ale nie przepada za zakupami i np w zeszlym roku u kuzyna na weselu byla w sukience, ktora kupila ponad 10 lat temu twierdzi, ze jest nadal bardao ladna wiec po prostu zaproponuje, ze pojde z nia na zakupy marzy mi sie, zeby miała dlugą, ale na to na pewno nie da się namówic
Ja też chciałabym, żeby miała długą (wydają mi się bardziej eleganckie, nie wiem, po prostu wszystkie druhny jakie widziałam w naszych okolicach mają długie suknie - ale wiem, że to nie wymóg), byłoby jej dużo lepiej niż w krótkiej, no ale... jej wybór.
Zaproponuję wspólne zakupy, może coś doradzę, ale w sumie... Jak się niestosownie ubierze, to jej będzie wstyd, a nie mi.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Mam dla Was zdjęcia, jakie dziś znalazłam... Wzruszyłam się
ZDJĘCIA
Piękne
ale nie odważyłabym się wystąpić łysa...

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wiem, ale myślisz że kogoś to będzie interesowało czyje te dzieci, czy najbliższego kuznostwa czy dalszego ? ludzie są różni, zobaczy że biegają dzieci to skąd ktoś ma nie pomyśleć czy np. tylko ich dzieci nie chcieliście prosić.

i takim oto sposobem właśnie mamy 50 dzieci do proszenia, ale sie z tym liczymy, jak prosimy to wszystkie a jak nie prosimy to zadnego
My zapraszamy dzieci tylko z rodziny. Niewiele moich znajomych ma dzieci, ale i tak by przyszły bez nich, nikt się u mnie nie obrazi

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a jak wy rozwiązujecie kwestie placenia za talerzyk? my za dziecko powyzej 5 roku życia płacimy 75% wartosci talerzyka a powyzej 10 roku zycia 100% to by nas zrujnowało finansowo, tym bardziej ze 3/4 z tych dzieci widzielismy doslownie kilka razy w życiu lub w cale jeszcze nie widzielismy. To takie troche dziwne... dlatego zgodze sie z Pysią że są dzieci ważne i ważniejsze...
My mamy za normalny talerzyk 150zł, za dzieci do 13. r.ż. 100zł, a za takie, które siedzą na kolanach - nic

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
bardorja

Ja mam mega plan!! Ja 29.08. biorę ślub, więc 30 sierpnia będę już pooo, więc mogę podskoczyć zając się Waszym szkrabem.....Ciocia Dora już do Ciebie pędziiiiiii
Ja bym też się zajęła, w końcu przygotowanie już mam za sobą
Ale ślubujemy w ten sam dzień

Dziewczyny, co myślicie o takich okryciach na suknię:
1) http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/damsk...marynarka-ecru
2) http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/wdzia...e-skory-bezowe
3) http://allegro.pl/plaszcz-dlugi-zaki...174396612.html

Chciałabym coś, co mi się później przyda i co pasowałoby do sukni z odkrytymi plecami.... Jakoś nie mogę znaleźć ładnego szala

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:01   #3424
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
bardorja

Ja mam mega plan!! Ja 29.08. biorę ślub, więc 30 sierpnia będę już pooo, więc mogę podskoczyć zając się Waszym szkrabem.....Ciocia Dora już do Ciebie pędziiiiiii
Mama Dorota zaprasza ciocie Dorote

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
bardorja, jeśli chcesz mogę podejść do sklepu i zobaczyć czy tam są. Powiesz w swoim salonie, że u mnie są i jakoś sprowadzą. Zainteresowana?
dzięki, ale juz znalzalm nowe alezapomnialam skrawkakiecy matoł zemnie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość

bardorja A jak rozwiązujesz problem głośnej muzyki?

:
nie wiemjaka macie sale, na swojej sali bylam 4 razy na weselu,automatycznie jak sie zniej wychodzi do bufetu jest ciszej,a jak sie wyjdzie na korytarz to juz wogole nie slychac przy lazinkach. Jest dobra akustyka i wyciszenie 'ścian'.
poza tym mam wrazenie zewaszekapele graja jak w klubach dyskotekowych,nocozmoja tak nie gra. jest glosno, aleumiarkowanie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Bardorja ja nie zostawiłabym dziecka w takich hałasie nawet na 10 minut. Co jesli mu się uleje i będzie się dławił? A Ty akurat będziesz tańczyć? niani na pewno nie usłyszysz... Nie można zakładać, że dziecko będzie spokojnie spać w nie swoim domku. A jak akurat będą mu wychodzić zęby? Moje dziecko w takim wypadku całą noc płacze. I co wtedy?
jak bedzie zoabcyzmy, gdybym co chwilazakladalaa co by bylo gdyby... to bym z domu ze starchu nie wychodzila. wyjdzie jak wyjdzie, co do hałasu napisałam ciut wyżej

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:08   #3425
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
docik - paczuszki z cukierkami dla dzieci gdyby jakieś zrobiły bramę pod kościołem. U mnie będą to krówki w woreczkach z organzy
U mnie krówki w papierkach z imionami i datą ślubu w woreczkach z organzy będą przy winietkach na stole
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:08   #3426
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Mnie to czeka za 5 dni
Stary 2014-05-14, 14:09   #3427
Le_lena
Raczkowanie

sensuall - super, że ślubujemy tego samego dnia
Będziemy się wzajemnie dopingowały w załatwianiu spraw

A rzęsiska wrzucam dla spragnionych poniżej
No i chwalę się podwiązką (tak tylko poglądowo) - czarny jako kolor przeowdni jest ? Jest Niebieski jest ? Jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oko.jpg (14,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podwiązka.jpg (52,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-05-14, 14:09   #3428
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas na liczniku 38 dni do slubu. Cala impreze przygotowujemy od ponad roku, praktycznie w kazdym miesiacu cos bylo kupowane, ustalane itp. A od niedzieli mam takiego stresa, mamy tyle do zalatwienia ze masakra. Moj TZ jeszcze oddaje prace dyplomowa ze studiow MBA w piatek i na niego nie moge liczyc od kilku miesiecy. Idzie sie pochlastac, mowie wam. I to nie sa duze rzeczy. To jest tu pier.dola tu telefon, tu mejl, tu wyslac temu i tamtemu. I KAZDY chce to zrobic 2 tyg przed slubem! Wiec nawet jak my, planujemy wszytsko od poltora roku i tak na koniec jest rzeznia
Weź mnie nie strasz, ja już teraz się stresuje, a to jeszcze 3 miesiące

Cytat:

Dzwoniłam do cukierni, którą znalazłam w necie, pytałam o tort. Ja chcę każde piętro raczej osobno, okrągły prosty tort, każda piętro przewinięte wstążką, na górze kwiaty z lukru chyba, albo może uda mi się kupić coś fajnego na górę. Tort śmietanowy w marcepanie, babka mówiła wstępnie, że na naszą liczbę gości to ok. 4 piętra czyli 8kg plus 1,5kg masa i wyliczyła, że to ok 400-500 zł. Narazie dzwoniłam bo to nie jest u mnie w mieście ale bliżej naszej sali. Musiałabym jechać i spróbować ich smaków.
Tort na 90-100 osób wstępnie, dokładniej będę wiedziała po potwierdzeniach (więc pewnie mniej osób). Co sądzicie o cenie? Oni wygląd tortu robią pod klienta, torty mają ładne, to jest cukiernia lokalna. Jeśli bym wzięłabym u nich jakieś ciasta to za dowóz już nie płacę.
Resztę mam dość daleko od sali.

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:14   #3429
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas na liczniku 38 dni do slubu. Cala impreze przygotowujemy od ponad roku, praktycznie w kazdym miesiacu cos bylo kupowane, ustalane itp. A od niedzieli mam takiego stresa, mamy tyle do zalatwienia ze masakra. Moj TZ jeszcze oddaje prace dyplomowa ze studiow MBA w piatek i na niego nie moge liczyc od kilku miesiecy. Idzie sie pochlastac, mowie wam. I to nie sa duze rzeczy. To jest tu pier.dola tu telefon, tu mejl, tu wyslac temu i tamtemu. I KAZDY chce to zrobic 2 tyg przed slubem! Wiec nawet jak my, planujemy wszytsko od poltora roku i tak na koniec jest rzeznia

U nas 35 narazie stresu nie ma :p zalatwien tez umiarkowanie, musimy sie jedynie z DJ spotkac no i poprzelewac pieniadze za uslugodawcow bo wiekszosc mamy 3-4 tygodnie przed do zaplaty. Blizej slubu bedzie gorzej bo robiny plan stolow sami i prezenty trzeba bedzie popakowac no i takie ☠☠☠☠☠☠☠y

Iliy super komplecik

Tysia my bierzemy tort kwadratowy o taki

co do dzieci my nie zapraszalismy i ogolem zaznaczalismy, ze wesele bez dzieci, jeden kuzyn nam przez to odmowil bo chcial zabrac dziecko swojej dziewczyny z ktora spotyka sie dwa miesiace i nawet o niej nie wiedzielismy, problem jest z bratem przyrodnim TZta co Wam kiedys pisalam, reszta gosci zrozumiala i zaakceptowala. Generalnie moim zdaniem wesele to nie kinderbal.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:21   #3430
cude
Zadomowienie

Szlag mnie trafia! Od piątku próbuję się dodzwonić do kierownika w sprawie noclegów. Dzwonię kilka razy dziennie, bo chcę wiedzieć jak najprędzej, a kierownika:
-akurat nie ma, nikt nie wie gdzie jest i kiedy będzie;
-skończył pracę na dziś;
-linia jest zajęta...
-dziś ma urlop, ale jutro już wróci.

Le_lena, rzęsy masz wytuszowane czy to takie na co dzień? Są

Kochane, ile kupujecie wody? Na 160 osób wyliczyło mi 144 litry, to chyba sporo? wesele + obiad następnego dnia

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-05-14 o 14:28
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:24   #3431
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szlag mnie trafia!
Tacy usługodawcy są najgorsi

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:25   #3432
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

No i chwalę się podwiązką (tak tylko poglądowo) - czarny jako kolor przeowdni jest ? Jest Niebieski jest ? Jest
Pięne te rzęsiska !

Cude no ładne kwiatki z tym kierownikiem

Rabbitka tort boski!
Stary 2014-05-14, 14:27   #3433
docik10
Zakorzenienie

swiat_katarzyny
Widziałam Cię z Tżcikiem Pasujecie do siebie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:30   #3434
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Szlag mnie trafia!
Znam to ale od drugiej strony. Mój szef non stop gdzieś wychodzi nie mówiąc mi o tym albo mówi, że wraca za 10 min, a nie ma go 2 godz. Sama nie wiem, co mówić jak ktoś do niego dzwoni. Prosiłam już kilka razy, żeby mi mówił na ile wychodzi ale nie dociera do niego
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:36   #3435
cude
Zadomowienie

madziara889, dlatego nie drę się na sekretarkę

Jakby coś, to promocja w tesco od jutra na:
-nektar Hortex 2l x 2 za 7.96
-niegaz. Nałęczowianka 1l x 6, 8.49/2 komplety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 14:40   #3436
Robusta
Wtajemniczenie

Jak dobrze, że mam nielimitowane napoje w cenie sali nie musimy się z S. martwić

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:45   #3437
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

nie wiemjaka macie sale, na swojej sali bylam 4 razy na weselu,automatycznie jak sie zniej wychodzi do bufetu jest ciszej,a jak sie wyjdzie na korytarz to juz wogole nie slychac przy lazinkach. Jest dobra akustyka i wyciszenie 'ścian'.
poza tym mam wrazenie zewaszekapele graja jak w klubach dyskotekowych,nocozmoja tak nie gra. jest glosno, aleumiarkowanie

W sumie to mi chodziło ogólnie o głośność na sali ja mam zamiar zespół uprzedzić że ma grać odrobinę ciszej i by nie zaczynał nagle z pełną głośnością bo takie maleństwa się potem uspokoić nie chcą

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy tak by się dało, samonośne jak nie będą dobrze 'przyklejone' całe to będą się zsuwać, no a pasek przecież jak się zaczepi to w tym miejscu silikon trzymał nie będzie... Ale może się mylę
Zawsze myślałam, że te z paskiem są bardziej bezpieczne
Czy wszystkie kupujecie pończochy a nie rajstopy? czuję się jak wyrzutek
Stary 2014-05-14, 14:48   #3438
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
swiat_katarzyny
Widziałam Cię z Tżcikiem Pasujecie do siebie
gdzie?! czemu nie podeszłaś? jestes z Poznania?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:49   #3439
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
poza pierwszą propozycją reszta bardzo mi się podoba nie potrafię się zdecydować czy chce właśni tak całkiem rozpuszczone czy np zebrane na jedną stronę ;(
U mnie jest dużo gorzej dzieci do 2 lat za darmo i na szczęście w to się łapie 7 dzieci 2 - 5- 50 % ale od 5 lat już 100 %
Zawsze można coś zmodyfikować Osobiście wolę zebrane na jedną stronę, ale to zależy też od sukni... Jak ma ładne plecy to lepiej je odkryć, a jak jest na jedno ramię to włosy na bok nie bardzo pasują
Boże co za cena Większość 5-latków nie zje nawet połowy z przydziału, a maksymalnie 20 - 30% (choć pewnie i tyle nie), ale 100%?! Na głowę upadli
Ja jeszcze nie wiem co założę "pod" suknię, ale Twoje wesele jest we wrzesniu Kochana Rajstopy będą ok jeśli lubisz w nich chodzić Ja bym się w sierpniu "ugotowała", a poza tym rajstopy cisną mnie w brzuch

aniuska18032 - super zaproszenia
A co do tortu wydaje mi się, że to dużo... My płacimy 35zł/kg, mamy ok. 13 kg, czyli też z 500 zł, ale tortu dużo więcej. Tort zamawiam prywatnie, ale w cukierniach chyba tak kosztują jak piszesz, niestety

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

Ale rzęsiska
Podwiązka wymiata

Panna Izabela - niestety można zobaczyć tylko 3-cie okrycie Wg mnie nie pasuje do sukni

cude - mnie też by trafił Dużo tej wody 100 litrów to chyba maksymalnie bym kupiła
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:57   #3440
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że mam nielimitowane napoje w cenie sali nie musimy się z S. martwić
ja też

Cytat:
W sumie to mi chodziło ogólnie o głośność na sali ja mam zamiar zespół uprzedzić że ma grać odrobinę ciszej i by nie zaczynał nagle z pełną głośnością bo takie maleństwa się potem uspokoić nie chcą

Czy wszystkie kupujecie pończochy a nie rajstopy? czuję się jak wyrzutek
mowimyzepsolowi tylko ze jak damy znac ze malegokladziemy lulu to zeby na dobranoc jemu zagrlai ze dwie wolne pisoenki zeby wczul sie w klimat. pewnie i tak zasnie mi na rekach

a co do rajstop/pończoch
ja tylko dokościoła pończochy,potemzdejmuje. bede miec łyse nogi bo tak czuje sie najlepeij

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:03   #3441
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Akutalnie poziom mojego rozemocjonowania ślubnego jest tak wysoki, że popłakałam się jak dziecko
No nie dziwię się, gdybym miała ślub w sobotę to na widok takich zdjęć chodziłabym i płakała non stop

Cytat:
coraz bliżej!

Cytat:
Piękne
ale nie odważyłabym się wystąpić łysa...
Też o tym myślałam widząc te zdjęcia, ale chyba mimo wszystko pragnienie poślubienia TŻ'a wygrałoby u mnie

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:11   #3442
Le_lena
Raczkowanie

Cude, Sensuall, Active - dzięki
Rzęsy są bez tuszu
Dzięki nim nie tracę czasu na make up

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-14, 15:27   #3443
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do cukierni, którą znalazłam w necie, pytałam o tort. Ja chcę każde piętro raczej osobno, okrągły prosty tort, każda piętro przewinięte wstążką, na górze kwiaty z lukru chyba, albo może uda mi się kupić coś fajnego na górę. Tort śmietanowy w marcepanie, babka mówiła wstępnie, że na naszą liczbę gości to ok. 4 piętra czyli 8kg plus 1,5kg masa i wyliczyła, że to ok 400-500 zł. Narazie dzwoniłam bo to nie jest u mnie w mieście ale bliżej naszej sali. Musiałabym jechać i spróbować ich smaków.
Tort na 90-100 osób wstępnie, dokładniej będę wiedziała po potwierdzeniach (więc pewnie mniej osób). Co sądzicie o cenie? Oni wygląd tortu robią pod klienta, torty mają ładne, to jest cukiernia lokalna. Jeśli bym wzięłabym u nich jakieś ciasta to za dowóz już nie płacę.
Resztę mam dość daleko od sali.
Moim zdaniem tanio.
My za 9kg (4 piętra) tortu śmietanowego płacimy 450zł. Za śmietanowy pokryty masą marcepanową wyszłoby nam 2x drożej.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 15:28   #3444
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:

Ja też chciałabym, żeby miała długą (wydają mi się bardziej eleganckie, nie wiem, po prostu wszystkie druhny jakie widziałam w naszych okolicach mają długie suknie - ale wiem, że to nie wymóg), byłoby jej dużo lepiej niż w krótkiej, no ale... jej wybór.
Zaproponuję wspólne zakupy, może coś doradzę, ale w sumie... Jak się niestosownie ubierze, to jej będzie wstyd, a nie mi.
Co do stroju świadkowej, my mamy dwie świadkowe, obydwie będą w długich sukienkach w podobnym (pudrowym) kolorze. Ja we wrześniu świadkuje u siostry TŻta i też będę miała długą sukienkę - poprosiła mnie o to PMka ale sama chciałam jej to zaproponowac bo mi się mega podoba świadkowa w długiej sukience - na weselu może się później przebrać dla wygody ale w Kościele i na początku rewelacja
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:37   #3445
cude
Zadomowienie

Active, dzięki za odp. Też myślałam o max 100 litrach

Wysłałam Rodziców na zakupy. Powiedziałam co i ile mają kupić, mam nadzieję, że się zrozumieliśmy Szkoda tylko, że nie wzięli ze sobą telefonu.
Stary 2014-05-14, 15:57   #3446
enzunio
BAN stały

Dziewczyny a jakie oprócz krówek można kupić cukierki na paczki?? Czekoladowe chyba nie bardzo co?? I ile do paczuszki dajecie? Garść ??

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:04   #3447
Lemon_Drop
Zadomowienie

Le_lena ale rzęsiska!
no i podwiązka ładna

aniuska18032 myślę że cena jest w normie, jeśli smak będzie wam pasował to bym brała

Rabbitka swietny tort!

Zakrecona_kropka powariowali z tą ceną dla dzieci!
Co do pończoch/rajstop: j będę miała pończochy + pas, bałabym się że jak będę je podciągać to zrobię dziurę

Kilka fryzur w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (23,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19-wedding-1.jpg (30,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 207d41fa628a1ed6257f6e140de110598ebd4bdb.jpg (52,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 304.jpg (20,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 302229e27554ba7d8d9cf7851436e8b1.jpg (8,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ad1389de5c20b5c96f70c70a65f614a90fc04e2b.jpg (43,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b51ef38a8f212044ef15bb9a7f661a25.jpg (27,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bcf8c68518c0db5bd6795654ec299568.jpg (36,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg long-wedding-hair-with-veil.jpg (25,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-hairstyles-with-veil.jpg (30,2 KB, 8 załadowań)

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 16:11   #3448
cude
Zadomowienie

Dlaczego czekoladowe nie bardzo? Po garści na osobę (w mojej zmieści się 7-8 cukierków). Krówki, czekoladowe, zozole:P i inne
Stary 2014-05-14, 16:14   #3449
domar123
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

U mnie dziś 100 dni do ślubu

Widzę, że jesteście po stronie teściowej w sprawie zawiadomień Jak tak was czytalam to pomyslałam, że niech sobie ma te zawiadomienia, ale TŻ nie jest też za tym i ja też niech mówi jak chce, w sumie na zawiadmieniu jest tekst, że my pragniemy zawiadomić, a nie pragniemy

Jeśli chodzi o dzieci na weselu to u nas będzie sporo. Jak na razie mamy na liście 52 osoby i jest w tym 9cioro dzieci no dwójka to prawie dorosła Ale to są dzieci moich sióstr więc wiecie Namówiłam mojego TŻta na wynajęcie pokoju dla dzieci, żeby jakby co je polożyli. Dla gości nie mamy pokoi bo blisko wszyscy mają, a dalsze ciotki pewnie zatrzymają się u rodziców

Jeśli chodzi o menu to nie mam teraz przy sobie, ale z tego co pamiętam to będzie obiad (3,5 kawałka mięsa na osobę), lody, ciepłe, zimne, ciasto i jeszcze raz chyba zimne. Menu jest takie jak na wesela długie, tj. od 17 do 5 tylko mamy o jeden kawałek mięsa mniej na osobę a wesele od 19 do 3 Więc będzie duużo A za dzieci płacimy tak : za dwójke wcale a za reszte normalnie. Dlaczego? Bo w umowie jest że nie płaci się poniżej jakiegoś tam wieku ale nie może to przekraczeć 5% liczby gości.

Jeśl chodzi o załatwianie spraw z rocznym wyprzedzeniem a i tak na koniec zostaje dużo do załatwienia to po pierwsze jak sobie przypomnę ślub siostry, który był jakieś 16 lat temu i wszystko było robione samemu (kucharki w domu po nocach, ciasto wozić samemu, ubierać salę itd.) to to jest dopiero masakra. Ale my tez mamy co robić Chcieliśmy porozmawiać z właścicielem sali naszej a on że tak wcześnie woli nie załatwiać niczego no ale jest do dyspozycji. A chcieliśmy omówić alkohol i tort bo mówił że u niego można zamówić, z tym że ceny chcieliśmy poznać głównie za alkohol. Ale i tak dobrze, że zadzwoniliśmy bo powiedział nam o dniach otwartychcukierni sowa blisko nas i jedziemy na degustacje

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:17   #3450
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Le_lena ale rzęsiska!
no i podwiązka ładna

aniuska18032 myślę że cena jest w normie, jeśli smak będzie wam pasował to bym brała

Rabbitka swietny tort!

Zakrecona_kropka powariowali z tą ceną dla dzieci!
Co do pończoch/rajstop: j będę miała pończochy + pas, bałabym się że jak będę je podciągać to zrobię dziurę

Kilka fryzur w załączniku
Dziękuję Ci bardzo za inspiracje niektóre baaardzo mi się podobają i mam teraz problem bo chciałam wyglądać inaczej niż na codzień a na codzień chodzę w rozpuszczonych włosach mam kręcone i jestem w kropce ;( czy wybrać rozpuszczone kręcone czy jednak spięte z boku i wypuszczone na jedną stronę tylko

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości