|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
iliy
bardzo ładny komplet ![]() biustonosz podobny do mojego ![]() i ekstra cena ;D
|
#3362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() My mamy obiad dwudaniowy plus 3dania gorące (grill: kiełbaski, karkowki, szaszłyki itd, pozniej chyba żurek i barszcz z pasztecikiem). Ale jeszcze nie wiem o ktorej weselicho się zacznie Cytat:
![]() A co do testu to nie zdazylam myslelismy, ze tylko 1test będzie, a tam sie okazało, ze trzeba jeszcze 2inne zaliczyc, wiec będe to ogarnoac znow w piątek dopiero ![]() Dzięki Cytat:
bo moja świadkowa hm....ma inne wyczucie gustu co ja ma swietna figure, ale nie przepada za zakupami i np w zeszlym roku u kuzyna na weselu byla w sukience, ktora kupila ponad 10 lat temu twierdzi, ze jest nadal bardao ladna wiec po prostu zaproponuje, ze pojde z nia na zakupy marzy mi sie, zeby miała dlugą, ale na to na pewno nie da się namówic ![]() Cytat:
narazie ukonczylam 1modul z trzech Cytat:
Cytat:
Miłego dnia
|
||||||
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...:pala : A mianowicie moja siostra ma dwie córeczki 3 i 2 latkę i stwierdziła, że chce mieć pokój na sali wszystko ładnie pięknie ale pokój chce żeby mogła tam dzieci położyć spać. Moim zdaniem powinna się z teściami dogadać (teść i teściowa mają prawko) żeby podjechali o danej godzinie po dzieci albo niech szwagier dziewczynki odwiezie.A ja jej plan to tak widzę... ona jest moja świadkową więc musi być cały czas na sali a mój szwagier pewnie będzie cały czas w pokoju z dziećmi musiał siedzieć To są za małe dzieci żeby po przebudzeniu zeszły na dół do mamy, obce miejsce, pokój muszą zamknąć żeby nikt nie wszedł do nich. Ja nie wiem jak ona to sobie wyobraża. I może są tacy pokręceni rodzice, że biorą noworodki na wesele, bo przecież nie zostawią dziecka u rodziny!!
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domar daj teściowej tych kilka zawiadomień, przecież to miło że chce by koleżanki przyszły do kościoła na ślub jej syna! Ja nie widzę w tym nic dziwnego, wręcz przeciwnie
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
witam.
podczytuję Was cały czas a nie mam kiedy się odezwać ![]() jesteśmy w połowie rozdawania zaproszeń, w przyszły tygodniu zamawiamy obrączki za to mam dylemat - nie mam pojęcia jaką sukienkę kupić (uszyć) na poprawiny u nas poprawiny to będzie 100% powtórka z wesela z d'jem i nie umiem się na nic zdecydować , mam 160cm wzrostu , w miarę proporcjonalna sylwetkę ale rozmiar 42- 44
|
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas tak samo poprawiny z zespołęm. Ja się pospieszyłam z kupnem i nie do końca jestem zadowolona z wyboru. Jestem dość chuda i niefajnie na mnie niektóe rzeczy leżą. 108 dni do ślubu ![]() i uwaga aż 4 zaproszenia rozdane jeszcze tylko 60 pare...
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2014-05-14 o 10:00 |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygladało bardzo dziewczęco, i wbrew pozorom dlugosci maxi wydłuzaja, a nie skracają
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym coś co mogłabym później jeszcze wykorzystać - chociaż nie wykluczam maxi
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak być powinno - my możemy mieć do siebie jakieś ale, jednak dzieci mają kochać i szanować dziadków ponad wszystko.Podzielam Twoje zdanie, że wesele to nie impreza dla tak małych dzieci. Mnie rodzice brali na wesela, ale tylko dlatego, że często były one w górach i nie mieli z kim nas tam zostawić. Oczywiście ja i tak byłam uparta i tańczyłam do rana z ciociami, a gdy byłam zmęczona to kładłam się po cichu na krzesłach i szłam spać. A gdy ktoś mnie nakrył to mówiłam, że nie jestem zmęczona i uciekałam dalej tańcować Moja mama miała ze mną urwanie głowy Ale zaznaczmy, ze miałam wtedy z 7-8 lat ![]() Mam dla Was zdjęcia, jakie dziś znalazłam... Wzruszyłam się ![]() ZDJĘCIA
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
80 dni do ślubu a teraz nadrabiam
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta cena w biedronce to strasznie niska - my kupowaliśmy w grudniu potem obserwowaliśmy ceny jak się kształtują ale nas w ogólne w biedronce Smirnoffa Blacka nie mają a wszędzie były w okolicach 30 zł. My kupiliśmy za 21,50 ale po takiej mega znajomości więc w zasadzie zaoszczędziliśmy na to aby pokupić inne alko. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- o matko , aż mi się nogi roztrzęły... A jeszcze a propo dzieci - kuzyn mi powiedział , żeby ich liczyć we 2 że na obiedzie będą tylko dzieci a potem je odwiozą do domu. Podoba mi się takie podejście , natomiast ustaliliśmy , że znajomych zapraszamy bez dzieci . I po zaproszeniu jednych znajomych byliśmy u drugich i Ci pierwsi wpadli wtedy w odwiedziny i z pytaniem , że na zaproszeniu nie ma Kacperka i że co z dziećmi. Więc powiedziałam że prosimy bez dzieci no chyba że żywcem nie mają z kim zostawić - głupie takie pytania, skoro nie pisałam z dziećmi na zaproszeniu to chyba jasne..
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-05-14 o 10:24 |
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale sama wiem jakie zapraszanie męczące ![]() Kate Noir - a może coś takiego? ![]() Cytat:
![]() A u nas bierzmowania ksiądz nie chce... bachara - widzę, że mamy podobną budowę Rozglądam się za kiecą poprawinową już dłuższy czas i powiem Ci że nic nie mogę znaleźć Marzy mi się długa, zwiewna sukienka, ale nie wiem gdzie taką można znaleźć Chciałabym się trochę wyróżniać na tle gości Chodziłaś już po sklepach? Może coś wpadnie Ci w oko
|
||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
Lemon_Drop dzięki
Co do rozdawania zaproszeń to nic się nie martw u Nas też du... bo tylko weekendy Nam zostają a zaproszeń mam wrażenie że nie ubywa ![]() nasturcja1308 dzięki za cenne uwagi kasia1201 szybkiego powrotu do zdrówka Sunrise28 moja koleżanka która ze mną była też żałowała że nie ma takiego kompletu w bieli- zresztą ciekawe dlaczego skoro to taki "pospolity" kolor ![]() Robusta dzięki ![]() activelifestyle 80- dni
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze mysle ze do wykorzystania ![]() Cytat:
czasami Reserved i Mohito
|
||
|
|
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę bardzo O Tesco wiem dużoCytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
pysia1987 masz rację, nawet wczoraj rzuciła mi się w oczy sukienka w kolorze pudrowym różu maxi w H&M i wyglądała całkiem całkiem
![]() Aaaa właśnie mam takie pytanie do tych PM co mają srebrne buty, jakiego koloru będziecie miały pończochy? Kishlaczkowa ja wczoraj jak to zobaczyłam to wywołało to u mnie takie same emocje
|
#3381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3382 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Wczoraj natomiast TŻ powiedział, że dzwonił jego brat i jeżeli dzieci się nie pochorują to przyjadą we czwórkę - z 2,5latką i 2 miesięcznym dzieckiem... Trochę to jest inna sprawa, bo to w końcu brat i bratowa i chcą być oboje, a przecież takiego malucha nie zostawi, bo karmi... Więc chociaż jakby miała być tylko przez 2 godziny (bratowa TŻ), to będzie dobrze ![]() Aczkolwiek ja się boję wtedy TŻta mamy, bo generalnie to spoko babka, ale na punkcie wnuków ma p^%$#@%! Brat TŻ w stolicy, kontakty są takie kiepskie, bo jego brat to typowy "słoik" napływowy i dziadkowie tej najmłodszej jeszcze nie widzieli (ma miesiąc), więc ja jestem w stanie uwierzyć, że teściowa będzie chodzić dj uciszać, bo na górze wnusia śpi... Pożyjemy, zobaczymy
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie placic opiekunce zeby siedziala w moim apartamencie i wlasciwie nie wiadomo co robila skoro maly przesypia noce, tvnie wlaczy bo moze obudzic, czytac ksiazke okej przy lampce ale sama wtedy zasnie syzbko. a juz na pewno nie wyobrazam sobie pakowac w niańke,którąś z babć. bo powinna sie bawić na weselu a nie zajmowaćnon stop wnukiem. sprawdzalismy zasięg matki elektronicznej przy próbie jakiejś orkiestry i wsyztsko slychac co w pokoju sie dzieje. 2 czy 3 latki tym bardziej przesypiaja cala noc i moga zostac same w pokoju- tylko zeby ktos zagladal. oczywiscie jezeli maja mozliwosc doagdac sie dziadkami zeby ponie przyjechali powiedzmy ok 22/23 to super, pokoj dla nich zbedny. a i dla dzieciakow lepiej zeby byly blisko z kims kogo znaja. Cytat:
Ja na samślub proszę ok50osób, a rodzice równiez zawiadamiaja swoich znajomych zeby 'wpadli' oblukac jaka mam kiecke hehehdla rodzicow dajemy 6 zaproszen zeby sobie wypisali bo tak chcieli,dla mnie to nie problem. Im wiecej ludzi w kosciele tym lepiej
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny we wt ide do fryzjera na próbną fryzurę
macie może jakieś inspiracje z podpięciem włosów ale tak żeby były na wpół rozpuszczone?
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że temat dzieci znów na tapecie.
Wiecie, ze ja nie uważam zeby wesele było miejscem dla małych dzieci. Zapraszamy tylko kuzynostwo Tż i z dzieci t wygląda tak - dwoje 5latków, 3latek, 11 latek, 13 latek i 16latek. Wesele na 140 osób. Z tym że... mam taką część rodziny, która chyba nie zuanje wesel bez dzieci. Teraz w weekend jedziemy ich zapraszać i poifnormujemy że robimy wesele bez dzieci (moje kuzynostwo drugiego stopnia). Tylko martwie się co to będzie gdy na weselu zobaczą jednak dzieci od Tż (które są pierwszym kuzynostwem). I co teraz? ![]() walcze z badaniami i magisterką. W ogole to... szkoda gadać
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozatym w to, że słyszeć będziesz elektryczną nianie w takim wrzasku, to jakoś nie chce mi się wierzyć, oczywiście biorąc pod uwagę fakt że będzziesz zabiegana, bo tu ktoś Cie będzie wołał a zaraz tam. kto będzie wtedy czuwał nad nianią? mówiłaś że z babć nie chcesz niań robić, a tu chyba nie będzie wyjścia w takim wypadku ![]() swiat katarzyny wg mnie właśnie to troche dziwne, " nie prosimy dzieci" a na weselu będą. ja bym sie źle poczuła w takiej sytuacji, dlatego ustaliliśmy że jak prosimy dzieci to wszystkie, a jak nie prosimy to żadnego.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-05-14 o 11:52 |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
czekolada - gdybysmy zaprosili wszystkei dzieci z rodziny byłoby ich z 50.
Po drugie te dzieci to naprawde najblizsze kuzynostwo Tż, a z mojej strony to dzieci drugiego kuzynostwa. Gdybysmy jeszcze od tż poprosili dzieci drugiego kuzynostwa to byloby ich chyba z 80.
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Kasia - musisz spiąć tyłek i odbębnić ta pracę. Wiem ,że to ściąga sen z powiek ale dzień kiedy oddałam pracę do druku był dla mnie jednym z lepszych dni jak przestałam to mieć na głowie:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardziej martwi mnie inna kwestia - w klubie w wątki fit wylałam swoje żale....
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takim oto sposobem właśnie mamy 50 dzieci do proszenia, ale sie z tym liczymy, jak prosimy to wszystkie a jak nie prosimy to zadnego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

ma dopiero 5 lat, więc kawał życia przed nią 

wiec po prostu zaproponuje, ze pojde z nia na zakupy
Trzymam za nią kciuki.
moja kuzynka ma termin na dniach teraz, i powiedziała że przyjdą bez dziecka, bo "takiej malizny nie będa ciągać" 

Tak być powinno - my możemy mieć do siebie jakieś ale, jednak dzieci mają kochać i szanować dziadków ponad wszystko.

Chciałabym się trochę wyróżniać na tle gości