Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 11:49   #1321
Bogini Bastet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
bo najlepiej pakować się raz a porządnie naszykować sobie wszystko w jednym miejscu, łącznie z listą, a potem układać do torby odkreślając na liście. Ale raz konkretnie bez właśnie robienia tego na raty za zasadzie dorzucania bo się w konću o czymś zapomni
tak właśnie planuje zrobić - najpierw wszystko przygotować a potem jakiś cudem upchnąć to wszystko do torby
najchętniej wzięłabym walizkę, ale podobno w szpitalach krzywo patrzą na pańcie z walizkami i nie ma jej gdzie upchnąć na sali (pod łóżkiem nie zawsze jest miejsce) - tak mi radziła położna
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:11   #1322
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hehehe ja myślałam, że się spakuję w 2 godzinki ale widzę, że to nie takie proste

jak masz wszystkie potrzebne rzeczy to spokojnie w 2 godz się spakujesz ja miałam prawie wszystko w szafce i tam ciągle coś dorzucałam a samą torbę pakowałam w 1 godz ale jak nie ma uprane czy zakupione to trochę te pakowanie może potrwać
Stary 2014-05-14, 12:22   #1323
Ramona_85
Zakorzenienie

Co do torby - to ja w sumie dzis ja dopakowałam do konca, a stała sobie juz od lutego
przyszły ostatnie zamówione rzeczy do szpitala - biustonosz i koszula do karmienia, koszula super, ale ten cyckonosz z all rozmiarowo to coś zaniżone
bo w sklepie kupiłam 80C i jest dobry, a ten za duży o conajmniej rozmiar, nie wiem jak będe w nim karmić, bo odsyłac i tak mi się nie opłaca

do tego dokupiłam białą czekoladę i wczorahj opróżniłam 1 butelkę Kubuś Water, zeby przelac sobie zwykłą niegazowaną.... i ten Kubuś wcale nie jest taki zły w smaku, jak i składzie, zero kwasku cytrynowego
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:27   #1324
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej Po pierwsze dziękuję za odpowiedzi
Po drugie byłam dziś z tymi Adasiowymi wynikami. I okazuje się, że jednak nic nie ma No ale w dalszym ciągu nie wiemy co to jest, skąd się wzięło i dlaczego nie znika... Dostałam dwie maści przeciwbakteryjne - Beneocin i Clotrimazolum, oraz jedną robioną - łagodzącą. I zobaczymy... Jak mu nadal nie przejdzie, to za tydzień znowu do lekarza

Poza tym dzisiaj jest pogrzeb mojej dawnej sąsiadki, która opiekowała się mną częściej i lepiej niż własna babcia, z którą mieszkaliśmy... Chciałam iść, ale jednak nie dam rady.. Nie ustoję tam, nie dojdę, a idzie się naprawdę spory kawał, autem wjechać nie można... Poza tym ja już ledwo łażę, a raczej "toczę się"...

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej
Odebralam GBS niestety dodtni ale wrazliwy na kilka antybiotykow wiec jakos to bedzie. Poziew z moczu za to wyszedl czysty
Bylismy dzis na zakupach kupilam sobie jeszcze jedna koszukle do szpitala na ramiaczkach, wody z dziubkiem, jakies przegryzki dla meza no i lizaki dla mnie na energie i smoczek dla Kruszynki w sumie torba spakowana, jeszcze tylko dokumenty.
za posiew

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Gratki Dziewczyny za dzisiejsze wizyty,ja tez jestem po.
Mala wazy 2880 ( 35 tydz i 2 dzien) i myslalam,ze sporo a sporo,a widze po Waszych wagach,ze calkiem calkiem fajnie.Wiec troche odetchnelam.Bo w sumie z pomiarow usg odstaje o tydz do przodu,ale lekarz powiedzial mi,ze w tych tyg juz ciezko o dokladny pomiar.I ze granica bledu w wadze jest dokladnie - + 480 gram wiec troche duza ta roznica moze byc
Nic sie nie dzieje,co by wskazywalo na rozpoczynanie akcji porod.
Jedynie co,to wyszledl mi w moczu pidwyzszony cukier.Za tydzien bede miec powtorke badan i sie zobaczy.
super wieści

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Bazile dzięki za pamięć

Ja wyszłam wczoraj ze szpitala, mam już dość mimo że warunki w sumie jak w hotelu. Ale nie ma to jak u siebie w domu, po podaniu leków skurcze się nie powtórzyły więc nie ma sensu żebym leżała w szpitalu. Jestem strasznie osłabiona, i trochę przygnębiona, niestety u mojego maleństwa potwierdzono hipotrofię i stwierdzono niską ilość wód płodowych, ale jeszcze mieszczą się w normie. Końcówka ciąży będzie ciężka i to bardzo, dojście z łóżka do łazienki sprawia mi problem, jest mi ogólnie ciężko, staram się jakoś radzić muszę wytrzymać do czerwca.
dobrze, że jesteś już w domku. A do czerwca już niedługo, dasz radę

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym tygodniu, ciąża donoszona a ja zamiast się cieszyć dostaje jakieś załamki
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zegnam sie z Wami na jakiś czas. Dzisiaj w nocy umarł mój tata... Właśnie się pakuję i wsiadam w nocny pociąg do Polski z synkiem - to jedyna forma podróży na jaką pozwolił mi lekarz...
Trzymam za Was kciuki a Wy trzymajcie za mnie żeby się nic nie wydarzyło i żebym spokojnie zdążyła wrócić...
przykro mi i

Cytat:
Dzień dobry,
Pogoda do dupy i do końca tygodnia zapowiadają u mnie ulewy, także i humor nie tęgi.

Wizyta - GBs ujemny także cieszę się bardzo, na ktg dużo skurczów, ładnie się pisały, ale po badaniu lekarz powiedział, że bez zmian, tak jak tydzień temu, ujście szyjki na opuszek. Muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekać jednak do czerwca. Ważne, że Dzidzia zdrowa. Za tydzień 19.05 kolejna wizyta i upomnę się o usg, bo chciałabym się upewnić, że główka dalej w dół i waga ok.
Ja 12kg już przytyłam, wiem, że z 2kg to z powodu chwil słabości, walczę o silną wolę jak mogę, ale jak pogoda paskudna to i brak ruchu.
Wizytę u położnej przesunę chyba na kolejną sobotę skoro nic się nie dzieje.
super
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:50   #1325
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46449114]

Poza tym dzisiaj jest pogrzeb mojej dawnej sąsiadki, która opiekowała się mną częściej i lepiej niż własna babcia, z którą mieszkaliśmy... Chciałam iść, ale jednak nie dam rady.. Nie ustoję tam, nie dojdę, a idzie się naprawdę spory kawał, autem wjechać nie można... Poza tym ja już ledwo łażę, a raczej "toczę się"...
[/QUOTE]
Berenika współczuję i rozumiem Cię

u mnie jest tak, ze msza odbywa się w kościele, a na cmentarz idzie orszak, jakies 2km, więc siłą rzeczy nie dałabym rady iść
Stary 2014-05-14, 12:59   #1326
Bogini Bastet
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46442445]
listę zaraz wrzucę [/QUOTE]

Berenika a wiesz, że od rana na Ciebię czekam i Twoją listę zakupów liczę, że mnie trochę zainspirujesz (jako doświadczona mama) co kupić na gemini

Super, że z Adasiem ok mam nadzieję, że te krostki znikną

lecę na pocztę wysłać pracodawcy zwolnienie lekarskie i znowu musze iść do apteki
Stary 2014-05-14, 13:15   #1327
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
tak właśnie planuje zrobić - najpierw wszystko przygotować a potem jakiś cudem upchnąć to wszystko do torby
najchętniej wzięłabym walizkę, ale podobno w szpitalach krzywo patrzą na pańcie z walizkami i nie ma jej gdzie upchnąć na sali (pod łóżkiem nie zawsze jest miejsce) - tak mi radziła położna
ja też nie będę się wygłupiać z walizką

Berenika to dobrze, że nic złego nie ma z wynikami Adasia może maści pomogą?

A ja z tego dupowatego humoru postanowiłam się zmobilizować do ćwiczeń - ależ jestem zastana i nieporozciągana! chyba muszę sobie teraz wziąć za cel, żeby do porodu codziennie rozciągać się

Idę prasować.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:30   #1328
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie.
Mam przerwę w lakierowaniu drewna więc odpiszę co nie co

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
przyszły ostatnie zamówione rzeczy do szpitala - biustonosz i koszula do karmienia, koszula super, ale ten cyckonosz z all rozmiarowo to coś zaniżone
bo w sklepie kupiłam 80C i jest dobry, a ten za duży o conajmniej rozmiar, nie wiem jak będe w nim karmić, bo odsyłac i tak mi się nie opłaca
Ale poczekaj, przecież przy karmieniu możesz potrzebować o rozmiar większego więc będzie jak znalazł Cycusie jeszcze urosną, dojdzie wkładka... wszędzie piszą żeby zakupić o rozmiar większy niż wynikałoby z wielkości piersi pod koniec ciąży więc idealnie.

A ja wczoraj byłam na zajęciach SR i dowiedziałam się dwóch ciekawych rzeczy.
Pierwsza to taka że większość kobitek (o facetach nie mówiąc) jest kompletnie nieprzygotowana, nic nie czyta i nic nie wie Padłam jak zobaczyłam jak bardzo zdziwieni niektórzy byli, że przy karmieniu piersią nie wolno jeść cytrusów, czosnku i cebuli, heh
A druga rzecz - na zastoje mleka poleca się okłady z białej kapusty, ale położna mówi, że w Rosmannie jest krem z wyciągiem z kapusty więc jest prostsza w stosowaniu wersja (bo jak tu się okładać kapuchą w szpitalu?;p)

Poziomka - śliczny wózeczek, bardzo podobają mi się jasne stelaże
Moniu, współczuję i trzymam kciuki za podróż bez przygód

Ja też się zmobilizowałam i spakowałam, siebie w większą torbę, Małą w tę od wózka. Ledwo ledwo ale się pomieściło, chociaż bez rzeczy na wyjście, bez wody, przekąsek itd więc jeszcze pewnie z 3 razy przepakuję

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Dziewczyny, czy któraś jest fanką Palmersa?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tch-marks.html

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-05-14 o 13:42
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:32   #1329
pater86
Zadomowienie

Berenika super, że Adasiowi nic poważnego nie jest, ale teraz pytanie co to się przyszwendało oby maści pomogły
Aldrin ja chyba wszystko do torby już mam, jeszcze jutro pojadę dokupić wodę i jakieś ciasteczka (chyba też dorzucę białą czekoladę ) i odebrać zamówienie z apteki. No i chyba będzie cała wyprawka wszystko prócz wanienki, ale to już jakąś malutką i tania gdzieś kupię
A w ogóle pochwalę się, że po tym jak w zimie byłam w szpitalu z PZU przysłali mi kartę apteczną z limitem 300zł do wykorzystania i przez to nie zamawiałam nic w gemini tylko w aptece, która przyjmuje te karty, niestety wyszło drożej, ale to i tak ekstra pieniążki więc przyznam, że trochę skorzystałam, z tego szpitala

Mam pytanie co do tego GBS, bo wyszło że nic tam nie mam, ale skąd mam wiedzieć czy do czasu porodu się tymi paciorkowcami nie zarażę? Wiecie może skąd one się w ogóle biorą?
Stary 2014-05-14, 13:33   #1330
Aldrin
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego, jak chce tylko 20 tygodni urlopu + 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego i rezygnuje z urlopu rodzicielskiego to wtedy pisze wniosek do pracodawcy o urlop macierzyński? jak tak to ile mam na to czasu?
Stary 2014-05-14, 13:44   #1331
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Oj, Aldi... ciężkie pytanie :/ Nie pomogę
Stary 2014-05-14, 13:45   #1332
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam po obiedzie Ledwo ustalam przy kuchni ale teraz się objadłam i już ani tyle się nie ruszę

Powiem wam że ja w ogóle już nie wiem jak planować torbę do szpitala. Z tego co zauważyłam to tutaj w szpitalu było wszystko. Ale na pewno wezmę swoje koszule bo teraz jedna już się sprawdziła.
Stary 2014-05-14, 13:50   #1333
bluesky89
Zakorzenienie

Ja torbę też mam już spakowaną, dorzucę tylko ręczniki i gotowe

Kurde, jaką mam dziś zgagę
Stary 2014-05-14, 14:09   #1334
majkela12
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ostatnio Natalia
A co do bluzek to właśnie mają odpinane ramiączka jak przy stanikach, w sumie fajne, na lato akurat. Do tego jak się wydrukuje bon na stronie na 25% zniżki to już się robi 75 zł czyli tak jak 2 staniki, które i tak muszę kupić

Łączę się z tobą w bólu - też mi wyszły żylaki na szanownej Dzisiaj przed wizytą poszłam pod prysznic i zapomniałam lusterka Golenie było na chybił-trafił No a potem w lusterku sprawdzałam czy jako tak to wygląda i się dopatrzyłam

Zaraz M jak miłość to idę trochę poprasować przy okazji
Natalia bardzo nam się podoba, ale niestety chrześnica tż ma tak na imię.
Współczuję tego g.... Ja mam nadzieję, że po porodzie to zejdzie kurka już wolałabym na nogach

Cytat:
Hej
Odebralam GBS niestety dodtni ale wrazliwy na kilka antybiotykow wiec jakos to bedzie. Poziew z moczu za to wyszedl czysty
Bylismy dzis na zakupach kupilam sobie jeszcze jedna koszukle do szpitala na ramiaczkach, wody z dziubkiem, jakies przegryzki dla meza no i lizaki dla mnie na energie i smoczek dla Kruszynki w sumie torba spakowana, jeszcze tylko dokumenty.
Szkoda, ale dostaniecie antybiotyk i po kłopocie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Gratki Dziewczyny za dzisiejsze wizyty,ja tez jestem po.
Mala wazy 2880 ( 35 tydz i 2 dzien) i myslalam,ze sporo a sporo,a widze po Waszych wagach,ze calkiem calkiem fajnie.Wiec troche odetchnelam.Bo w sumie z pomiarow usg odstaje o tydz do przodu,ale lekarz powiedzial mi,ze w tych tyg juz ciezko o dokladny pomiar.I ze granica bledu w wadze jest dokladnie - + 480 gram wiec troche duza ta roznica moze byc
Nic sie nie dzieje,co by wskazywalo na rozpoczynanie akcji porod.
Jedynie co,to wyszledl mi w moczu pidwyzszony cukier.Za tydzien bede miec powtorke badan i sie zobaczy.
Ślicznie Ada waży fajnie, że wszystko ok.

Cytat:
dziś w nocy budziły mnie na przemian koszmary, skurcze łydek i rwanie w krzyżu czy tak już będzie do końca?
Taksa sa sa

Cytat:
Musze się pochwalić wczoraj zostałam obsłużona poza kolejką w Leclercu dla Pani.

Dziś na 14 do dentysty idę zrobię jeszcze jedną "7" i reszta już chyba po porodzie...
No to i za wizytę.

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam się z rana jeszcze z wyrka pół nocy nie spałam, wszystko mnie bolało. Już się zastanawiam nad radą położnej żeby sobie może materac nadmuchać i na nim spać. Podobno pomaga. W nocy jeszcze kilka razy wstawałam do wc. Raz jak wróciłam to mąż głowę podniósł, odwrócił w moją stronę i mówi "chał, chał, chał" to ja do niego mówię śpij i poszedł dalej spać. Rano się go pytam czy może coś się jemu śniło, jakieś psy albo angielski. Mówi że nie pamięta. No i mówię że albo angielski mu się śnił albo jakieś psy bo chał powtarzał. Więc albo pytał mnie jak się czuję z tym że zostało tylko jak albo szczekał konaliśmy ze śmiechu
Ale macie wesoło

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja wyszłam wczoraj ze szpitala, mam już dość mimo że warunki w sumie jak w hotelu. Ale nie ma to jak u siebie w domu, po podaniu leków skurcze się nie powtórzyły więc nie ma sensu żebym leżała w szpitalu. Jestem strasznie osłabiona, i trochę przygnębiona, niestety u mojego maleństwa potwierdzono hipotrofię i stwierdzono niską ilość wód płodowych, ale jeszcze mieszczą się w normie. Końcówka ciąży będzie ciężka i to bardzo, dojście z łóżka do łazienki sprawia mi problem, jest mi ogólnie ciężko, staram się jakoś radzić muszę wytrzymać do czerwca.
Super, że już jesteście w domu

Cytat:
Witajcie w nowym tygodniu, ciąża donoszona a ja zamiast się cieszyć dostaje jakieś załamki
Zamówiłam w tym tygodniu wózek i łóżeczko, niestety na wózek trzeba czekać ale łóżeczko już można składać, szkoda że nie ma kto tego zrobić
za nowy tc i za zakupy. Pokaż co tam zamówiliście??

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej wstawiam fote wózka, czeka sobie poki co u mamy, bo u nas juz nie mielibyśmy się jak ruszyć
Fajny

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zegnam sie z Wami na jakiś czas. Dzisiaj w nocy umarł mój tata... Właśnie się pakuję i wsiadam w nocny pociąg do Polski z synkiem - to jedyna forma podróży na jaką pozwolił mi lekarz...
Trzymam za Was kciuki a Wy trzymajcie za mnie żeby się nic nie wydarzyło i żebym spokojnie zdążyła wrócić...
Współczuję 3majcie się i bezpiecznej podróży.

Cytat:
Wizyta - GBs ujemny także cieszę się bardzo, na ktg dużo skurczów, ładnie się pisały, ale po badaniu lekarz powiedział, że bez zmian, tak jak tydzień temu, ujście szyjki na opuszek. Muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekać jednak do czerwca. Ważne, że Dzidzia zdrowa. Za tydzień 19.05 kolejna wizyta i upomnę się o usg, bo chciałabym się upewnić, że główka dalej w dół i waga ok.
Ja 12kg już przytyłam, wiem, że z 2kg to z powodu chwil słabości, walczę o silną wolę jak mogę, ale jak pogoda paskudna to i brak ruchu.
Wizytę u położnej przesunę chyba na kolejną sobotę skoro nic się nie dzieje.
Za udaną wizytę

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46449114]
Po drugie byłam dziś z tymi Adasiowymi wynikami. I okazuje się, że jednak nic nie ma No ale w dalszym ciągu nie wiemy co to jest, skąd się wzięło i dlaczego nie znika... Dostałam dwie maści przeciwbakteryjne - Beneocin i Clotrimazolum, oraz jedną robioną - łagodzącą. I zobaczymy... Jak mu nadal nie przejdzie, to za tydzień znowu do lekarza

Poza tym dzisiaj jest pogrzeb mojej dawnej sąsiadki, która opiekowała się mną częściej i lepiej niż własna babcia, z którą mieszkaliśmy... Chciałam iść, ale jednak nie dam rady.. Nie ustoję tam, nie dojdę, a idzie się naprawdę spory kawał, autem wjechać nie można... Poza tym ja już ledwo łażę, a raczej "toczę się"...[/QUOTE]
i mam nadzieję, ze tym razem maści pomogą
Jeśli chodzi o pogrzeb, myślę że w tym stanie jesteś usprawiedliwiona

Cytat:
A w ogóle pochwalę się, że po tym jak w zimie byłam w szpitalu z PZU przysłali mi kartę apteczną z limitem 300zł do wykorzystania i przez to nie zamawiałam nic w gemini tylko w aptece, która przyjmuje te karty, niestety wyszło drożej, ale to i tak ekstra pieniążki więc przyznam, że trochę skorzystałam, z tego szpitala

Mam pytanie co do tego GBS, bo wyszło że nic tam nie mam, ale skąd mam wiedzieć czy do czasu porodu się tymi paciorkowcami nie zarażę? Wiecie może skąd one się w ogóle biorą?
Fajnie, że kaska wpadła A o tym GBS też niewiele wiem

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego, jak chce tylko 20 tygodni urlopu + 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego i rezygnuje z urlopu rodzicielskiego to wtedy pisze wniosek do pracodawcy o urlop macierzyński? jak tak to ile mam na to czasu?
Niestety nie pomogę
----------------------------------------
A ja dzisiaj jestem śliczna byłam na pazurkach góra i dół i brewkach. Jutro jeszcze fryzjer i będę sexy mamuśka

Robię się na bóstwo, bo w sobotę lecę na wieczór panieński a w niedziele na chrzciny.
Właśnie, mam pytanie: ile daje się teraz na chrzciny???? Chrzciny są dziecka kuzynki tż-ta. Kontaktu praktycznie nie utrzymujemy. Biblia dla najmłodszych i 200zł wystarczy????

Jedziemy dzisiaj wieczorem oglądać śliczne mieszkanko, liczę na mały cud i proszę o kciukasy
Stary 2014-05-14, 14:24   #1335
Bogini Bastet
Zadomowienie

Dziewczyny mające problem z hemoroidami z jakim lekarzem konsultowałyście się w tej sprawie? Ginekologiem? Czy stosujecie leki na receptę?

Cytat:
tak, musisz wysłać wniosek do pracodawcy masz na to 14 dni.
Przeczytaj:
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...acje,id,t.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 14:26   #1336
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ale poczekaj, przecież przy karmieniu możesz potrzebować o rozmiar większego więc będzie jak znalazł Cycusie jeszcze urosną, dojdzie wkładka... wszędzie piszą żeby zakupić o rozmiar większy niż wynikałoby z wielkości piersi pod koniec ciąży więc idealnie.
oby bo widzę teraz, ze t;en sprzedawca nawet nie ma mniejszych, 75B więc nie byłoby na co zamienić

Cytat:
raczej już nie wyhodujesz, skoro wynik wyszedł ujemny, tak mi gin i połozna powiedziały
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja torbę też mam już spakowaną, dorzucę tylko ręczniki i gotowe

Kurde, jaką mam dziś zgagę
kutwa, własnie zapomniałam o ręcznikach
musze dokupić jakies w ciemnych kolorach, bo mam wszystkie jasne
Stary 2014-05-14, 14:32   #1337
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

za nowy tc i za zakupy. Pokaż co tam zamówiliście??

-

Robię się na bóstwo, bo w sobotę lecę na wieczór panieński a w niedziele na chrzciny.
Właśnie, mam pytanie: ile daje się teraz na chrzciny???? Chrzciny są dziecka kuzynki tż-ta. Kontaktu praktycznie nie utrzymujemy. Biblia dla najmłodszych i 200zł wystarczy????

Jedziemy dzisiaj wieczorem oglądać śliczne mieszkanko, liczę na mały cud i proszę o kciukasy
wózek to tako http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=25
natomiast łóżeczko z drawexu takie z żyrafką niestety nie mam zdjęć

co do chrzcin to powiem tak dasz tyle na ile Was stać, u nas koleżanka jako chrzestna dała 300 zł, my jako chrzestni dajemy 500 na chrzest, więc myśle, że jak nie utrzymujecie kontaktu ani nie jesteście chrzestnymi to tyle w zupełności wystarczy
Stary 2014-05-14, 14:39   #1338
Bogini Bastet
Zadomowienie

Poziomka, Aldrin gratuluje zakupów wózków

Majkela trzymam kciuki za mieszkanie chcecie kupić?

Ramona, ja też mam tylko jasne ręczniki, ale nie zamierzam kupować ciemnych (nie lubię), wyszłam z założenia, że tżet będzie mi codziennie przywoził świeże
Stary 2014-05-14, 14:42   #1339
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mające problem z hemoroidami z jakim lekarzem konsultowałyście się w tej sprawie? Ginekologiem? Czy stosujecie leki na receptę?

tak, musisz wysłać wniosek do pracodawcy masz na to 14 dni.
Przeczytaj:
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...acje,id,t.html

dziękuje bardzo za informacje teraz jeszcze muszę pokombinować aby urlop rodzicielski oddać mężowi a on prowadzi działalność i aby dostać jak najwięcej kasy za to
Stary 2014-05-14, 14:56   #1340
NecroKitty
Wtajemniczenie

Wróciłam od lekarza i nic dobrego się nie dowiedziałam To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie
Stary 2014-05-14, 14:58   #1341
bluesky89
Zakorzenienie

Bogini, ja hemoroidy konsultowałam z ginką Wypisała mi receptę na leki, ale równie dobrze można je kupić bez

Necro, to zaciskaj mocno nóżki i się nie martw, musi być dobrze!

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:00
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:06   #1342
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Bogini, ja hemoroidy konsultowałam z ginką Wypisała mi receptę na leki, ale równie dobrze można je kupić bez
a jakie leki dostałaś?

Necro
bardzo proszę o powstrzymanie swojego Maleństwa - miałyśmy rodzić razem odpoczywaj jak najwięcej i zaciskaj uda ile się uda
Stary 2014-05-14, 15:10   #1343
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
]
Tak powiedziałam że krwawie z tyłu :P

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i nic dobrego się nie dowiedziałam To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie
O matko! No to poszło szybko u Ciebie.... Zaciskaj uda i będzie ok
Ja mam jutro wizytę to się dowiem czy pessar daje rade.. .

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:15   #1344
bluesky89
Zakorzenienie

Bogini, ja mam posterisan H czopki i maść
Stary 2014-05-14, 15:24   #1345
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Tak powiedziałam że krwawie z tyłu :P
nie krwawię, ale moja szanowna na przemian mnie swędzi i boli. Przez dietę cukrzycową zaczęłam mieć problem z zaparciami, od kilu dni ten problem jeszcze bardziej się nasilił
dziś zrobiłam "tam" mały research z lusterkiem i zobaczyłam taki mały guzek mój gin przyjmuje dopiero za tydzień a internista może przyjąć mnie dopiero w poniedziałek

Cytat:
Bogini, ja mam posterisan H czopki i maść
ale to chyba leki na receptę?
Stary 2014-05-14, 15:27   #1346
zophiee
Zakorzenienie

Witam się po obiedzie
Katering jest cudowny choć dziś nawet znalazłabym energię żeby ten obiad zrobić

Majkela taki kupiliśmy fotelik
Opinie ma niezłe, ale jaki się okaże dla nas, zobaczymy. Ma przyjść do końca tygodnia
http://www.smyk.com/chicco-polly-mag...t-niemowlaka-p
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ko-polly-magic - opinie
Co do chrzcin- to spokojnie 200-300 wystarczy
NecroKitty miałam niemal identyczna diagnozę 2 tygodnie temu. Jeżeli masz możliwość to leż jak najwięcej, odpoczywaj, łykaj no-spę, magnez, w ilościach jakie zalecił lekarz i powinno być dobrze Który masz dokładnie tydzień?
Mala_Czarno_Biala ja też mam dylematy z tymi stanikami. Na razie zostanę z tym czym mam, potem sobie dokupię. Na razie mam takie niewiele większe niż mój obecny biust, a kto to przewidzi ile urośnie
mam naedaleko galerię handlową, w razie czego będę się ogarniać

Aha, mój wynik badania mam w porządku! Antybiotyk zadziałał:jup i:

Czy wynik WR robi się powtórnie przed porodem? Ja mam jakoś z 27 tc, i nie wiem czy nie powtórzyć, a wizyta u Ginki w poniedziałek
Może powinnam jeszcze morfologie mieć aktualniejszą, bo mam z 5.05?
Co myślicie?

Ale mam dziś dzień głodomora! Normalnie nie do najedzenia jestem ledwo zjadłam obiad i już moje myśli wędrują w stronę lodówki- i tu chyba ulegnę pokusie lodów
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:27   #1347
bluesky89
Zakorzenienie

To bez recepty możesz kupić procto hemolan. A jesteś pewna, że to hemoroidy? Bo to atakuje odbyt, a nie szanowną... Także może bez konsultacji z lekarzem nic nie stosuj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 15:29   #1348
alingles
Zadomowienie

Witam się z Wami w środku tygodnia.

Monica Bezpiecznej podróży, trzymaj się mocno!

Uff, skończyłam prasowanie. Z godzinę mi to zajęło, jak nie więcej.
Następne pewnie w sobotę, aż uzbieram do pralki.
Dziś przyjechała moja kochana maruda - babcia.
Jeszcze nic a już mnie zaczyna wkurzać 'tego nie rób, tamtego nie rób'. Najlepiej mnie dziś rozwaliło: nie prasuj, ja Ci poprasuje. Ale 10 min wcześniej ledwo stała na nogach, a jak zobaczyła stertę rzeczy/pościeli/ręczników odwróciła się na pięcie i stwierdziła, że doskonale sobie poradzę.
Mówiąc szczerze nawet nie chciałam, żeby prasowała.
Okej, ja jestem w ciąży, powinnam wypoczywać i o siebie dbać, ale ona ma 70 na karku, cukrzycę, nadwagę, sztuczne biodro i tysiąc innych rzeczy. Suma sumarum: Ja w dwupaku jestem obrotniejsza niż babcia.

No i dziś w końcu zakupiłam olejki: migdałowy i jojoba i startujemy z masażem krocza. Tż miał mi w tym pomagać. (u nas nie ma barier, prawie wcale) no ale, że go nie ma, to muszę sama sobie radzić.

Ostatnio dzięki Waszej rozmowie o dentystach zapisałam się na kontrolę - w poniedziałek na 8. Raczej do robienia nic nie będzie, bo na bieżąco robiłam, ale się okaże. W poniedziałek też na GBS.
Co raz bliżej do porodu

Lecę dalej. Do teściowej.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:32   #1349
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Necro no to mocne zaciskam, co by wytrzymac 2 tyg
Stary 2014-05-14, 15:58   #1350
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
To bez recepty możesz kupić procto hemolan. A jesteś pewna, że to hemoroidy? Bo to atakuje odbyt, a nie szanowną... Także może bez konsultacji z lekarzem nic nie stosuj.
pisząc "szanowna" miałam na myśli niestety, konsultację z wujkiem google potwierdziły moje obawy

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ale mam dziś dzień głodomora! Normalnie nie do najedzenia jestem ledwo zjadłam obiad i już moje myśli wędrują w stronę lodówki- i tu chyba ulegnę pokusie lodów
mnie też dziś strasznie ssie i cały czas coś podjadam, tylko u mnie, niestety, bez szaleństw węglowodanowych

Zopiee super zakupy
co do wyników to nie wiem czy powinnaś je "odświeżać" przed porodem a miałaś jakieś anomalie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości