|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
![]() najchętniej wzięłabym walizkę, ale podobno w szpitalach krzywo patrzą na pańcie z walizkami i nie ma jej gdzie upchnąć na sali (pod łóżkiem nie zawsze jest miejsce) - tak mi radziła położna
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz wszystkie potrzebne rzeczy to spokojnie w 2 godz się spakujesz
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Co do torby - to ja w sumie dzis ja dopakowałam do konca, a stała sobie juz od lutego
![]() przyszły ostatnie zamówione rzeczy do szpitala - biustonosz i koszula do karmienia, koszula super, ale ten cyckonosz z all rozmiarowo to coś zaniżone ![]() bo w sklepie kupiłam 80C i jest dobry, a ten za duży o conajmniej rozmiar, nie wiem jak będe w nim karmić, bo odsyłac i tak mi się nie opłaca do tego dokupiłam białą czekoladę i wczorahj opróżniłam 1 butelkę Kubuś Water, zeby przelac sobie zwykłą niegazowaną.... i ten Kubuś wcale nie jest taki zły w smaku, jak i składzie, zero kwasku cytrynowego
|
|
|
|
#1324 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Hej
Po pierwsze dziękuję za odpowiedzi Po drugie byłam dziś z tymi Adasiowymi wynikami. I okazuje się, że jednak nic nie ma Poza tym dzisiaj jest pogrzeb mojej dawnej sąsiadki, która opiekowała się mną częściej i lepiej niż własna babcia, z którą mieszkaliśmy... Chciałam iść, ale jednak nie dam rady.. Nie ustoję tam, nie dojdę, a idzie się naprawdę spory kawał, autem wjechać nie można... Poza tym ja już ledwo łażę, a raczej "toczę się"... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46449114]
Poza tym dzisiaj jest pogrzeb mojej dawnej sąsiadki, która opiekowała się mną częściej i lepiej niż własna babcia, z którą mieszkaliśmy... Chciałam iść, ale jednak nie dam rady.. Nie ustoję tam, nie dojdę, a idzie się naprawdę spory kawał, autem wjechać nie można... Poza tym ja już ledwo łażę, a raczej "toczę się"... [/QUOTE] Berenika współczuję i rozumiem Cię ![]() u mnie jest tak, ze msza odbywa się w kościele, a na cmentarz idzie orszak, jakies 2km, więc siłą rzeczy nie dałabym rady iść |
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46442445]
listę zaraz wrzucę [/QUOTE]Berenika a wiesz, że od rana na Ciebię czekam i Twoją listę zakupów liczę, że mnie trochę zainspirujesz (jako doświadczona mama ) co kupić na geminiSuper, że z Adasiem ok lecę na pocztę wysłać pracodawcy zwolnienie lekarskie i znowu musze iść do apteki
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Berenika to dobrze, że nic złego nie ma z wynikami Adasia A ja z tego dupowatego humoru postanowiłam się zmobilizować do ćwiczeń - ależ jestem zastana i nieporozciągana! chyba muszę sobie teraz wziąć za cel, żeby do porodu codziennie rozciągać się Idę prasować. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1328 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie.
Mam przerwę w lakierowaniu drewna więc odpiszę co nie co Cytat:
Cycusie jeszcze urosną, dojdzie wkładka... wszędzie piszą żeby zakupić o rozmiar większy niż wynikałoby z wielkości piersi pod koniec ciąży więc idealnie. A ja wczoraj byłam na zajęciach SR i dowiedziałam się dwóch ciekawych rzeczy. Pierwsza to taka że większość kobitek (o facetach nie mówiąc) jest kompletnie nieprzygotowana, nic nie czyta i nic nie wie Padłam jak zobaczyłam jak bardzo zdziwieni niektórzy byli, że przy karmieniu piersią nie wolno jeść cytrusów, czosnku i cebuli, heh A druga rzecz - na zastoje mleka poleca się okłady z białej kapusty, ale położna mówi, że w Rosmannie jest krem z wyciągiem z kapusty więc jest prostsza w stosowaniu wersja (bo jak tu się okładać kapuchą w szpitalu?;p) Poziomka - śliczny wózeczek, bardzo podobają mi się jasne stelaże Moniu, współczuję i trzymam kciuki za podróż bez przygód ![]() Ja też się zmobilizowałam i spakowałam, siebie w większą torbę, Małą w tę od wózka. Ledwo ledwo ale się pomieściło, chociaż bez rzeczy na wyjście, bez wody, przekąsek itd więc jeszcze pewnie z 3 razy przepakuję ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Dziewczyny, czy któraś jest fanką Palmersa? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tch-marks.html
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-05-14 o 13:42 |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Berenika super, że Adasiowi nic poważnego nie jest, ale teraz pytanie co to się przyszwendało
oby maści pomogły ![]() Aldrin ja chyba wszystko do torby już mam, jeszcze jutro pojadę dokupić wodę i jakieś ciasteczka (chyba też dorzucę białą czekoladę ) i odebrać zamówienie z apteki. No i chyba będzie cała wyprawka wszystko prócz wanienki, ale to już jakąś malutką i tania gdzieś kupię ![]() A w ogóle pochwalę się, że po tym jak w zimie byłam w szpitalu z PZU przysłali mi kartę apteczną z limitem 300zł do wykorzystania ![]() Mam pytanie co do tego GBS, bo wyszło że nic tam nie mam, ale skąd mam wiedzieć czy do czasu porodu się tymi paciorkowcami nie zarażę? Wiecie może skąd one się w ogóle biorą?
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego, jak chce tylko 20 tygodni urlopu + 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego i rezygnuje z urlopu rodzicielskiego to wtedy pisze wniosek do pracodawcy o urlop macierzyński? jak tak to ile mam na to czasu?
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Oj, Aldi... ciężkie pytanie :/ Nie pomogę
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po obiedzie
Ledwo ustalam przy kuchni ale teraz się objadłam i już ani tyle się nie ruszęPowiem wam że ja w ogóle już nie wiem jak planować torbę do szpitala. Z tego co zauważyłam to tutaj w szpitalu było wszystko. Ale na pewno wezmę swoje koszule bo teraz jedna już się sprawdziła.
|
#1334 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
Cytat:
Współczuję tego g.... Ja mam nadzieję, że po porodzie to zejdzie kurka już wolałabym na nogach![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, że wszystko ok.Cytat:
sa sa sa ![]() Cytat:
i za wizytę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nowy tc i za zakupy. Pokaż co tam zamówiliście??---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46449114] Po drugie byłam dziś z tymi Adasiowymi wynikami. I okazuje się, że jednak nic nie ma No ale w dalszym ciągu nie wiemy co to jest, skąd się wzięło i dlaczego nie znika... Dostałam dwie maści przeciwbakteryjne - Beneocin i Clotrimazolum, oraz jedną robioną - łagodzącą. I zobaczymy... Jak mu nadal nie przejdzie, to za tydzień znowu do lekarza Poza tym dzisiaj jest pogrzeb mojej dawnej sąsiadki, która opiekowała się mną częściej i lepiej niż własna babcia, z którą mieszkaliśmy... Chciałam iść, ale jednak nie dam rady.. Nie ustoję tam, nie dojdę, a idzie się naprawdę spory kawał, autem wjechać nie można... Poza tym ja już ledwo łażę, a raczej "toczę się"...[/QUOTE] Jeśli chodzi o pogrzeb, myślę że w tym stanie jesteś usprawiedliwiona Cytat:
A o tym GBS też niewiele wiem![]() Cytat:
---------------------------------------- A ja dzisiaj jestem śliczna byłam na pazurkach góra i dół i brewkach. Jutro jeszcze fryzjer i będę sexy mamuśka![]() Robię się na bóstwo, bo w sobotę lecę na wieczór panieński a w niedziele na chrzciny. Właśnie, mam pytanie: ile daje się teraz na chrzciny???? Chrzciny są dziecka kuzynki tż-ta. Kontaktu praktycznie nie utrzymujemy. Biblia dla najmłodszych i 200zł wystarczy???? ![]() Jedziemy dzisiaj wieczorem oglądać śliczne mieszkanko, liczę na mały cud i proszę o kciukasy
|
|||||||||||||
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mające problem z hemoroidami z jakim lekarzem konsultowałyście się w tej sprawie? Ginekologiem?
Czy stosujecie leki na receptę? Cytat:
Przeczytaj: http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...acje,id,t.html |
|
|
|
|
#1336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo widzę teraz, ze t;en sprzedawca nawet nie ma mniejszych, 75B ![]() Cytat:
![]() Cytat:
musze dokupić jakies w ciemnych kolorach, bo mam wszystkie jasne
|
|||
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast łóżeczko z drawexu takie z żyrafką niestety nie mam zdjęć ![]() co do chrzcin to powiem tak dasz tyle na ile Was stać, u nas koleżanka jako chrzestna dała 300 zł, my jako chrzestni dajemy 500 na chrzest, więc myśle, że jak nie utrzymujecie kontaktu ani nie jesteście chrzestnymi to tyle w zupełności wystarczy |
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka, Aldrin gratuluje zakupów wózków
![]() Majkela trzymam kciuki za mieszkanie chcecie kupić?Ramona, ja też mam tylko jasne ręczniki, ale nie zamierzam kupować ciemnych (nie lubię), wyszłam z założenia, że tżet będzie mi codziennie przywoził świeże |
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje bardzo za informacje teraz jeszcze muszę pokombinować aby urlop rodzicielski oddać mężowi a on prowadzi działalność i aby dostać jak najwięcej kasy za to
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od lekarza i nic dobrego się nie dowiedziałam
To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Bogini, ja hemoroidy konsultowałam z ginką
Necro, to zaciskaj mocno nóżki i się nie martw, musi być dobrze!
Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-05-14 o 15:00 |
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam jutro wizytę to się dowiem czy pessar daje rade.. . Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
nie krwawię, ale moja szanowna na przemian mnie swędzi i boli. Przez dietę cukrzycową zaczęłam mieć problem z zaparciami, od kilu dni ten problem jeszcze bardziej się nasilił
dziś zrobiłam "tam" mały research z lusterkiem i zobaczyłam taki mały guzek mój gin przyjmuje dopiero za tydzień a internista może przyjąć mnie dopiero w poniedziałek![]() ale to chyba leki na receptę?
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po obiedzie
![]() Katering jest cudowny Majkela taki kupiliśmy fotelik Opinie ma niezłe, ale jaki się okaże dla nas, zobaczymy. Ma przyjść do końca tygodnia http://www.smyk.com/chicco-polly-mag...t-niemowlaka-p http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ko-polly-magic - opinie Co do chrzcin- to spokojnie 200-300 wystarczy NecroKitty miałam niemal identyczna diagnozę 2 tygodnie temu. Jeżeli masz możliwość to leż jak najwięcej, odpoczywaj, łykaj no-spę, magnez, w ilościach jakie zalecił lekarz i powinno być dobrze Mala_Czarno_Biala ja też mam dylematy z tymi stanikami. Na razie zostanę z tym czym mam, potem sobie dokupię. Na razie mam takie niewiele większe niż mój obecny biust, a kto to przewidzi ile urośnie ![]() mam naedaleko galerię handlową, w razie czego będę się ogarniać Aha, mój wynik badania mam w porządku! Antybiotyk zadziałał Czy wynik WR robi się powtórnie przed porodem? Ja mam jakoś z 27 tc, i nie wiem czy nie powtórzyć, a wizyta u Ginki w poniedziałek ![]() Może powinnam jeszcze morfologie mieć aktualniejszą, bo mam z 5.05? Co myślicie? Ale mam dziś dzień głodomora! Normalnie nie do najedzenia jestem ![]() ledwo zjadłam obiad i już moje myśli wędrują w stronę lodówki- i tu chyba ulegnę pokusie lodów |
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
To bez recepty możesz kupić procto hemolan. A jesteś pewna, że to hemoroidy? Bo to atakuje odbyt, a nie szanowną... Także może bez konsultacji z lekarzem nic nie stosuj.
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w środku tygodnia.
Monica ![]() Bezpiecznej podróży, trzymaj się mocno!Uff, skończyłam prasowanie. Z godzinę mi to zajęło, jak nie więcej. Następne pewnie w sobotę, aż uzbieram do pralki. Dziś przyjechała moja kochana maruda - babcia. Jeszcze nic a już mnie zaczyna wkurzać ![]() 'tego nie rób, tamtego nie rób'. Najlepiej mnie dziś rozwaliło: nie prasuj, ja Ci poprasuje. Ale 10 min wcześniej ledwo stała na nogach, a jak zobaczyła stertę rzeczy/pościeli/ręczników odwróciła się na pięcie i stwierdziła, że doskonale sobie poradzę. ![]() Mówiąc szczerze nawet nie chciałam, żeby prasowała. Okej, ja jestem w ciąży, powinnam wypoczywać i o siebie dbać, ale ona ma 70 na karku, cukrzycę, nadwagę, sztuczne biodro i tysiąc innych rzeczy. Suma sumarum: Ja w dwupaku jestem obrotniejsza niż babcia. ![]() No i dziś w końcu zakupiłam olejki: migdałowy i jojoba i startujemy z masażem krocza. Tż miał mi w tym pomagać. (u nas nie ma barier, prawie wcale) no ale, że go nie ma, to muszę sama sobie radzić. Ostatnio dzięki Waszej rozmowie o dentystach zapisałam się na kontrolę - w poniedziałek na 8. Raczej do robienia nic nie będzie, bo na bieżąco robiłam, ale się okaże. W poniedziałek też na GBS. Co raz bliżej do porodu ![]() Lecę dalej. Do teściowej.
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne zaciskam, co by wytrzymac 2 tyg
|
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i cały czas coś podjadam, tylko u mnie, niestety, bez szaleństw węglowodanowych![]() Zopiee super zakupy co do wyników to nie wiem czy powinnaś je "odświeżać" przed porodem a miałaś jakieś anomalie?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

naszykować sobie wszystko w jednym miejscu, łącznie z listą, a potem układać do torby odkreślając na liście. Ale raz konkretnie bez właśnie robienia tego na raty za zasadzie dorzucania bo się w konću o czymś zapomni 

ale widzę, że to nie takie proste 

liczę, że mnie trochę zainspirujesz (jako doświadczona mama

Golenie było na chybił-trafił No a potem w lusterku sprawdzałam czy jako tak to wygląda i się dopatrzyłam
To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm