Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 17:14   #1261
Bogini Bastet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Postaram się też znów więcej odzywać
odzywaj się koniecznie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
No ale powiem Ci, że duży jest Moja w 32tyg4d ważyła 1900g.
Necro Ty mi tu nie wyskakuj, że duży Twoja też teraz może tyle ważyć chyba, że odziedziczy figurę po mamusi

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
widze ze juz wiecie ze jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem ))
Chocolate normalnie wzruszam się jak widzę zdjęcia Twoich chłopców Jeszcze raz gratuluję Ci kochana mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie po cc i wrócicie już do domku Super, że jesteście już we troje
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:22   #1262
Sola1
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46438101]

A propos tego, że już pierwsza nasza mamusia urodziła, mam do Was pytanie: w jakiej formie chciałybyście, aby na pierwszej stronie były zapisane nasze już urodzone dzieciaczki? Tzn. jakie dane tam zawrzeć, co po kolei, itd... ??[/QUOTE]

Moze imie, data urodzenia, wzrost i waga

Cytat:
hej kobietki !
dziekujeee Wam bardzo za wszystkie gratulacje i mile slowa
urodzilam w sumie niespodziewanie wczoraj o 21:30 niestety CC ... i cierpie do teraz powiem Wam ze bol niesamowity i jestem wycienczona nie jadlam od wczoraj o 14, a zeby isc do chlopakow na oddzial jest ciezkim zadaniem no ale wytrzymac jeszcze troche i bwdziemy razem w domku
chlopaki sa cudne i prawie wogole nie placza poki co ale Borys jest jak sie spodziewalam leekkim rozrabiaka jak w brzusiu kiedy mi go pokazali kolo twarzy zaczal siusiac na mnie haha
w momencie uslyszenia pierwszego placzu chlopakow poplakalam sie ze szczescia
szczegloy opis moze pozniej bo niestety leze bezsil a przeciez musze co 3h odciagac mleko dla malenstw

no nic czekamy na Was teraz kobitki i dodaje chlopakow calusy !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje jeszcze raz. Chlopcy cudowni az sie wzruszylam . Trzymam mocno kciuki za szybki powrot do formy i zebyscie szybko wrocili do domku. Wypoczywaj ile sie da
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:22   #1263
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Chocolate, gratulacje Chłopaki faktycznie wyglądają na donoszone dzieciaki. Życzę szybkiego powrotu do sił i do domu
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:22   #1264
zophiee
Zakorzenienie

Chocolate Cudne chłopaki aż się łezka w oku zakręciła. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do formy Ściskam całą trójeczkę

Ja piję już dziś 2 herbatkę z liści malin, miałam też zrobić rano masaż krocza, ale zapomniałam
Może wieczorem nadrobię...
Czy któraś z Was praktykuje?

Prześlijcie mi linka jak możecie na wątek majowo-czerwcowy

Dobrego wieczoru
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:28   #1265
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
wróciłam od gina - wszystko ok co prawda nic nie mówił o mojej szyjce, więc nie wiem co tam u niej słychać tak się skoncentrowałam na wymiarach dziecka, że zapomniałam zapytać

Mały w 34 tc i 2dniu waży 2600 g w ciągu 2 tygodni przybrał 267 g
gin pobrał posiew za tydz. wyniki oby było ok
To super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

JA to mam wyczucie czasu wpadłam zobaczyć o u was słychać bardzo mi brakuje tego wątku ale jeszcze 2 tygodnie będę mieć zawalone

Jeszcze raz gratuluję Chocolate pięknych chłopców w ogóle nie wyglądają na wcześniaków .

Widzę, że pakujecie już torby ja się spakowałam tydzień temu ale postanowiłam się przepakować na 2 torby bo jednak lepiej mieć luz w dużej torbie niz wszystko poupychane

Gratuluję kolejnych tc oraz wizyt

U nas nie za ciekawie :/ Maja zrobiła nam psikusa i się przekręciła :/ lekarz dał jej 3 tygodnie na przekręcenie jeżeli nie to na początku czerwca idziemy na cc wolałabym jednak tego uniknąć...Maja wg usg waży 2400g z czego się ciesze pobrał nam też wymaz w piątek będzie wynik do odbioru
Trzymam mocno kciuki za przekrecenie malutkej
Stary 2014-05-13, 17:41   #1266
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś zaczęłam 38 tc

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Aaa i wczoraj odebrałam wynik na GBS i na szczęście ujemny )

Chocolate podwójne gratulacje !!!!

sliczne chłopaki

wróciłam
a więc...
szyjka rozpulchniona, skrócona, ale nadal zamknięta na 3 spusty

mała podrosła do 3 kg, TP z USG zrównał mi sie z TP z OM
no i mam badać co 3-4 dni morfologię
miałam spadającą ilosc płytek krwi, dziś poszłam na szybkiego zrobić morfo i podskoczyły w górę
nie przyjade specjalnie w sobotę, by zrobić, bo zbankrutuję, następne badanie w poniedziałek zrobię, bo się wykończę tymi kłuciami
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:43   #1267
NecroKitty
Wtajemniczenie

Tak podejrzałam na wątku majowo-czerwcowym, że sporo dzieci rodzi się kilka dni przed terminem. Trzeba być zwartym i gotowym

Cytat:
hej kobietki !
urodzilam w sumie niespodziewanie wczoraj o 21:30 niestety CC ... i cierpie do teraz powiem Wam ze bol niesamowity i jestem wycienczona nie jadlam od wczoraj o 14, a zeby isc do chlopakow na oddzial jest ciezkim zadaniem no ale wytrzymac jeszcze troche i bwdziemy razem w domku
chlopaki sa cudne i prawie wogole nie placza poki co ale Borys jest jak sie spodziewalam leekkim rozrabiaka jak w brzusiu kiedy mi go pokazali kolo twarzy zaczal siusiac na mnie haha
szczegloy opis moze pozniej bo niestety leze bezsil a przeciez musze co 3h odciagac mleko dla malenstw

Śliczne duże chłopaki wprawdzie nie chciałabym teraz urodzić ale po cichu zazdroszczę, że możesz się już nimi cieszyć

Cytat:
Necro Ty mi tu nie wyskakuj, że duży Twoja też teraz może tyle ważyć chyba, że odziedziczy figurę po mamusi
W sumie nie wiadomo Chociaż lekarka mówi, że duża nie będzie, nawet gdybała, że poniżej 3kg. Żebym się przy porodzie nie zdziwiła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 17:51   #1268
choc0late
Wtajemniczenie

dziekuje jeszcze raz
no i zapomnialam chlopaki urodzily sie w 33tygodniu skonczonym. Borys 2290kg i 44cm 10pkt Oliwier 2160kg 41 cm 10pkt

Stary 2014-05-13, 17:54   #1269
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie za ciekawie :/ Maja zrobiła nam psikusa i się przekręciła :/ lekarz dał jej 3 tygodnie na przekręcenie jeżeli nie to na początku czerwca idziemy na cc wolałabym jednak tego uniknąć...Maja wg usg waży 2400g z czego się ciesze pobrał nam też wymaz w piątek będzie wynik do odbioru
za wagę i za przekręcenie

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
dziekuje jeszcze raz
no i zapomnialam chlopaki urodzily sie w 33tygodniu skonczonym. Borys 2290kg i 44cm 10pkt Oliwier 2160kg 41 cm 10pkt

a wyglądają, jakby mieli conajmniej po 3,5 kilo
Stary 2014-05-13, 18:24   #1270
majkela12
Zadomowienie

Chocolate ogromniaste podwójne gratulacje

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam - dzisiaj odbieramy wózek miał być za 3 tygodnie a wyrobili się już w tydzień.
jaki???

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
W ubiegły czwartek po tym jak lekarz był na zajęciach i opowiadał co i jak można było się od razu wpisać na listę chętnych na konsultację z nim. No i w piątek zaraz zadzwonili do mnie ze szpitala czy poniedziałek mi pasuje. No i mam już cały wywiad za sobą. Zbadał mnie, posprawdzał gardło. Wcześniej tylko czekając na niego wypełniłam z innymi dziewczynami takie karty odnośnie przebytych operacji, tolerancji znieczuleń, alergii itp.
Później jak już będę rodzić i by już to znieczulenie jednak było wprowadzone no i oczywiście jeśli załapię się godzinowo to mogę o nie poprosić to lekarz tylko wyciągnie tą moją kartę i będzie wiedział już co i jak. Mi zostanie wtedy do podpisania tylko takie oświadczenie że się zgadzam i że wiem jakie mogą być ewentualne powikłania. No i wcześniej jeszcze tylko zanim mi je podadzą to zgodę na znieczulenie musi wyrazić położna, lekarz nadzorujący poród i anastezjolog który będzie je podawać
Fajnie, że temat masz już ogarnięty

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś zaczęłam 38 tc i dziś mam kontrolną wizytę
i jak wizyta??

Cytat:
Aaa i wczoraj odebrałam wynik na GBS i na szczęście ujemny

Cytat:
:
U nas nie za ciekawie :/ Maja zrobiła nam psikusa i się przekręciła lekarz dał jej 3 tygodnie na przekręcenie jeżeli nie to na początku czerwca idziemy na cc wolałabym jednak tego uniknąć...Maja wg usg waży 2400g z czego się ciesze pobrał nam też wymaz w piątek będzie wynik do odbioru

W ten weekend czekają mnie ostatnie 2 egzaminy mam nadzieje, że pójdzie też tak gładko ja w ten jak tylko uporam się z tym wracam do was na stałe
Podwójne kciukasy, za Majeczkę aby się przekręciła i za egzaminy

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim nowych tygodni, miesięcy, udanych wizyt itd
jeśli chodzi o to co u mnie to zmagam się z cukrzycą i łączę się w bólu z Sola1, BoginiBasket i resztą, którą to dopadło... Ja jestem na insulinie i ogólnie ta cukrzyca czasem przyprawia mnie o stany depresyjne, bo taaaak bym chciała pojeść jakiegoś ptasiego mleczka czy coś, a tu nie można chociaż doszukując się plusów to znajduje taki, że przytyłam narazie ok 12 kg, a gdyby nie ta dieta na pewno byłoby koło 20...
współczuję insuliny Adusia śliczna
Stary 2014-05-13, 18:39   #1271
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszę przez łzy.
Nie pytajcie dlaczego ale będę sie teraz zdecydowanie mniej udzielać- tak będzie lepiej.
Nie spałam całą noc, przepłakałam pół nocy.
Nie mam siły na nic.
Może od czasu do czasu do Was zajrzę ale za dużo się dzieje.
Co się stało?? zaglądaj do nas koniecznie.

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam dziś krzesełko do karmienia i leżaczek w jednym
znów na smyk.pl była promocja, i już nie odpuściłam!
Rożek ma być wysłany w czwartek, więc pewnie na początku przyszłego tygodnia będzie
Czekamy na foto zakupów

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Mój budyniowaty mózg wsadził do pralki ręczniki dla małego, nie pomyślałam tylko że jeden z nich może zafarbować. I takim cudem mam jeden turkusowy, jeden brązowy i jeden jasno-turkusowy. Ten ostatni miał być biały..
Dobrze, że nie nie wyszedł różowy

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rzeczywiście dzień wizytowania jak nigdy Ja też zaliczyłam spotkanie z moim gin - wszystko gra, szyjka nadal zamknięta, długa, Mała (na 300% dziewczynka) rozwija się prawidłowo i waży już 3100g, tak więc mała nie będzie Teraz idę za 2 tygodnie na wizytę i zobaczymy ile jeszcze urośnie i zobaczymy co z porodem.
pięknie malutka waży. Dominika???

Cytat:
wróciłam od gina - wszystko ok co prawda nic nie mówił o mojej szyjce, więc nie wiem co tam u niej słychać tak się skoncentrowałam na wymiarach dziecka, że zapomniałam zapytać

Mały w 34 tc i 2dniu waży 2600 g w ciągu 2 tygodni przybrał 267 g
gin pobrał posiew za tydz. wynikioby było ok
Super piękna waga

Cytat:
Pisałyście ostatnio o stanikach do karmienia. Ja ostatnio wypatrzyłam w HM takie topy http://www.hm.com/pl/product/23558?article=23558-A
Podobają mi się, ale cena Stanik mam jeden po pierwszym dziecku, był biały, ale teraz niestety przypomina bardziej szary, więc za czymś muszę się rozejrzeć
Widziałam je, ale myślałam, że one są tylko ciążowe, ale jeśli do karmienia to się chyba na nie skuszę tzn. poproszę tż-ta na urodzinki.

Cytat:
Ja mam ochotę na tortille

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Coś mi odeszła wena do pisania ale codziennie czytałam co u Was
Tak w wielkim skrócie gratuluję wszystkim spakowanych toreb, zakupów i skończonych tygodni

A u mnie niby bez zmian choć lekarze dziwią się bardzo że jeszcze w dwupaku. Dziś miałam pierwsze ktg, w czwartek mierzenie szyjki a w piątek usg synka Torba praktycznie spakowana choć brakuje mi koszuli do porodu i rzeczy dla Kuby bo jeszcze nie poprasowałam. Wyprawka zrobiona Zostało nam złożyć łóżeczko, przywieźć słupek na ciuszki, 1 tura prania i prasowanie więc mam nadzieję że zdążę
Postaram się też znów więcej odzywać
Z tą weną, to mam ostatnio podobnie
To już na zaś za najbliższe wizyty.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46438094]Przyszła moja paczka z Gemini
Dzwonili do mnie z przychodni w sprawie wyników badań Adasia. I nie jest dobrze... Dokładnie nie wiem, co i jak, jutro mamy się zgłosić do lekarza... [/QUOTE]
to co tam poszalałaś???
za wizytę Adaśka, a co tam się dzieje niedobrego???

Cytat:
hej kobietki !

Chłopaki są jeszcze raz gratulacje mamusiu. Szybkiego powrotu do domku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 18:52   #1272
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Moze imie, data urodzenia, wzrost i waga

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
wróciłam
a więc...

miałam spadającą ilosc płytek krwi, dziś poszłam na szybkiego zrobić morfo i podskoczyły w górę
super No to położna będzie zadowolona???
-----------------------------------------
Ja też już po wizycie. Nasza kobitka waży już 2800 g Kurcze coś czuję, że w tym tempie do tych 4kg dobijemy. Mamusia +14kg ale już mam to w dupalu. Wierzę, że zrzuce Dostałam już zwolnienie do dnia porodu, mam badania zrobić na następną wizytę, na której zrobimy już usg z pomiarami do porodu, a i pobrał mi dzisiaj GBS, więc proszę o kciukasy.

Tż zniósł łóżeczko ze strychu dla młodej. Nie wiem po co, bo jeszcze 6 tyg zostało. Teraz będziemy w sypialni fruwać Chyba go dopadł syndrom wicia gniazda tylko, że szkoda, że nie mnie
Stary 2014-05-13, 19:33   #1273
kamilla123
Rozeznanie

Chocolate śliczne zdjęcie co za podwójne szczęście Jak z pokarmem?

Malin Co u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez Berenika_26 Pokaż wiadomość
Dzwonili do mnie z przychodni w sprawie wyników badań Adasia. I nie jest dobrze... Dokładnie nie wiem, co i jak, jutro mamy się zgłosić do lekarza...
A jakie robiłaś: mocz, kał, morfo? za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Prześlijcie mi linka jak możecie na wątek majowo-czerwcowy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=754682

Cytat:

nie przyjade specjalnie w sobotę, by zrobić, bo zbankrutuję, następne badanie w poniedziałek zrobię, bo się wykończę tymi kłuciami
czyli w sumie dobrze

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
pięknie malutka waży. Dominika???

Widziałam je, ale myślałam, że one są tylko ciążowe, ale jeśli do karmienia to się chyba na nie skuszę tzn. poproszę tż-ta na urodzinki.
Ostatnio Natalia
A co do bluzek to właśnie mają odpinane ramiączka jak przy stanikach, w sumie fajne, na lato akurat. Do tego jak się wydrukuje bon na stronie na 25% zniżki to już się robi 75 zł czyli tak jak 2 staniki, które i tak muszę kupić

Cytat:

Ja też już po wizycie. Nasza kobitka waży już 2800 g Kurcze coś czuję, że w tym tempie do tych 4kg dobijemy. Mamusia +14kg ale już mam to w dupalu. Wierzę, że zrzuce Dostałam już zwolnienie do dnia porodu, mam badania zrobić na następną wizytę, na której zrobimy już usg z pomiarami do porodu, a i pobrał mi dzisiaj GBS, więc proszę o kciukasy.

Łączę się z tobą w bólu - też mi wyszły żylaki na szanownej Dzisiaj przed wizytą poszłam pod prysznic i zapomniałam lusterka Golenie było na chybił-trafił No a potem w lusterku sprawdzałam czy jako tak to wygląda i się dopatrzyłam

Zaraz M jak miłość to idę trochę poprasować przy okazji
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:32   #1274
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

wróciłam
a więc...

To super ze wyniki lepsze

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość

Gratuluje wszystkim nowych tygodni, miesięcy, udanych wizyt itd
jeśli chodzi o to co u mnie to zmagam się z cukrzycą i łączę się w bólu z Sola1, BoginiBasket i resztą, którą to dopadło... Ja jestem na insulinie i ogólnie ta cukrzyca czasem przyprawia mnie o stany depresyjne, bo taaaak bym chciała pojeść jakiegoś ptasiego mleczka czy coś, a tu nie można chociaż doszukując się plusów to znajduje taki, że przytyłam narazie ok 12 kg, a gdyby nie ta dieta na pewno byłoby koło 20...

Mnie to zresztą chyba większość dolegliwości ciążowych łapie, bo dorobiłam się też hemoroidów w czwartek idę na wizytę i muszę powiedzieć ginowi, mimo, że po smarowaniu Procto-hemolanem już mnie przynajmniej nie boli...

Widziałam też, że pisałyście o rozstępach... Mój brzuch wygląda jak wielki czerwony uśmiech i wcale mi się to nie podoba :P teraz już trochę te krechy zbladły, smaruje się 2 razy dziennie cały czas i jak widać nie dało się tego uniknąć :/ mam nadzieję, że zbledną i nie będzie ich tak widać, bo też już jestem tygrysem

Z rzeczy dla Malutkiej mamy już sporo, łóżeczko zamówione i gotowe do odbioru, u mamy mam łóżeczko turystyczne takie jak chciałam, wózek zamówiliśmy, fotelik od przyjaciółki wczoraj wzięłam więc pod tym względem jesteśmy PRAWIE gotowi

Torbę zaczęłam pakować, zatrzymałam się na koszulach nocnych, postawiłam torbę w kąt i tak stoi i czeka na dopakowanie reszty...

Postanowiłam bywać tu częściej i postaram się być na bieżąco
Aaaa i pokaże wam jeszcze moją Adusie to foto z usg z początku kwietnia
Wspolczuje cukrzycy i insuliny. Ale to juz prawie koncowka takze damy rade

Adusia cudna i wpadaj czesciej.

Cytat:

Brawa za wizyte. Ja jakos tez sie nastawiam na 4 kg
Kciuki za gbs.
14kg to moim zdaniem nie jest duzo zwlaszcza jak bylas wczesniej szczupla

Cytat:

Łączę się z tobą w bólu - też mi wyszły żylaki na szanownej Dzisiaj przed wizytą poszłam pod prysznic i zapomniałam lusterka Golenie było na chybił-trafił No a potem w lusterku sprawdzałam czy jako tak to wygląda i się dopatrzyłam

Zaraz M jak miłość to idę trochę poprasować przy okazji
Usmialam sie z tego golenia na chybil trafil
Stary 2014-05-13, 20:38   #1275
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:

A co do bluzek to właśnie mają odpinane ramiączka jak przy stanikach, w sumie fajne, na lato akurat. Do tego jak się wydrukuje bon na stronie na 25% zniżki to już się robi 75 zł czyli tak jak 2 staniki, które i tak muszę kupić
gdzie jest ten bon? nie mogłam znaleźć na www?
Stary 2014-05-13, 21:00   #1276
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
wróciłam
a więc...

brawa za płytki

Cytat:
to co tam poszalałaś???
za wizytę Adaśka, a co tam się dzieje niedobrego???
listę zaraz wrzucę

pisałam, że wyskoczyły mu krostki na siusiaku i jajkach, które nie znikają, a on dodatkowo zaczął bardzo dużo pić... Maść nie pomogła, więc robiliśmy badania...

Cytat:
za wizytę

i za GBS

Cytat:
A jakie robiłaś: mocz, kał, morfo? za jutrzejszą wizytę
mocz i kał...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:11   #1277
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

haha Majkela mam nadzieję, choć rozwarcia nie ma

wow do 4 kg powiadasz, toż to zuch dziewczyna

ja mam na plusie 12 kg choć czuję się na 20, bom niska
Stary 2014-05-13, 21:23   #1278
karolkya
Wtajemniczenie

Hej
Odebralam GBS niestety dodtni ale wrazliwy na kilka antybiotykow wiec jakos to bedzie. Poziew z moczu za to wyszedl czysty
Bylismy dzis na zakupach kupilam sobie jeszcze jedna koszukle do szpitala na ramiaczkach, wody z dziubkiem, jakies przegryzki dla meza no i lizaki dla mnie na energie i smoczek dla Kruszynki w sumie torba spakowana, jeszcze tylko dokumenty.

Dobranoc

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-13, 21:40   #1279
bazile
Zadomowienie

Chocolate gratulacje! Chlopaki wygladaja

Eweden male pocieszenie jest takie,ze juz blizej niz dalej i bedziesz mogla odstawic insuline i przegnac ta cukrzyce w sina dal.Mala Slodka.

Dziewczyny a co z Anteria? odzywala sie do ktorejs?

Gratki Dziewczyny za dzisiejsze wizyty,ja tez jestem po.
Mala wazy 2880 ( 35 tydz i 2 dzien) i myslalam,ze sporo a sporo,a widze po Waszych wagach,ze calkiem calkiem fajnie.Wiec troche odetchnelam.Bo w sumie z pomiarow usg odstaje o tydz do przodu,ale lekarz powiedzial mi,ze w tych tyg juz ciezko o dokladny pomiar.I ze granica bledu w wadze jest dokladnie - + 480 gram wiec troche duza ta roznica moze byc
Nic sie nie dzieje,co by wskazywalo na rozpoczynanie akcji porod.
Jedynie co,to wyszledl mi w moczu pidwyzszony cukier.Za tydzien bede miec powtorke badan i sie zobaczy.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 21:40   #1280
Sola1
Zakorzenienie

Jeszcze odnosnie wody to jeszcze proponuje wziac jakas duza butle wody na pozniej. Ja urodzilam w nocy. Takze moj maz musial wrocic do domu i odespac. Dopiero potem mogl dowiezc czy cos dokupic. A podczas karmienia naprawde chce sie pic. Teraz dodatkowo moze byc cieplo
Stary 2014-05-13, 22:53   #1281
poziomkka
Zadomowienie

Chocolate gratulacje!!!
Wiedziałam, że będziesz pierwsza Chłopcy boscy !!!
Jak ja już bym chciała zobaczyć moją Maleńką...ale jeszcze chociaż do czerwca niech wytrzyma

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46438101]

A propos tego, że już pierwsza nasza mamusia urodziła, mam do Was pytanie: w jakiej formie chciałybyście, aby na pierwszej stronie były zapisane nasze już urodzone dzieciaczki? Tzn. jakie dane tam zawrzeć, co po kolei, itd... ??[/QUOTE]
Wydaje mi się, że to co wcześniej + waga dziecka, data porodu, SN lub CC. Fajnie też by było, jakby post z opisem porodu był przy każdej z nas

Odebrałam dzisiaj wózek, pochwalę się jutro fotką Piękny jest
majkela zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn
Dostaliśmy też dzisiaj od psiapsióły leżaczek bujaczek i kołyskę W piątek odbiorę fotelik i już niewiele mi zostanie do dokupienia

Gratki dziewczyny za dzisiejsze wizyty
Sylwia pamiętaj, że jesteśmy tu, żeby się wspierać, więc jakby co to żal się, my zawsze wysłuchamy i postaramy się pomóc
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 06:06   #1282
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cześć

dziś w nocy budziły mnie na przemian koszmary, skurcze łydek i rwanie w krzyżu czy tak już będzie do końca?

to, że Chocolate jest już mamą zrobiło ns mnie mega wrażenie i wciąż to przeżywam
motywuje mnie to do działania - dziś 2 pralki prasowania (na szczęście kocyki, pieluchy, ręczniki Małego), więc pikuś a potem kolejne pranie
no i zakupy na gemini muszę skończyć...termometr wciąż nie wybrany

Cytat:
ja mam na plusie 12 kg choć czuję się na 20, bom niska
ja też nie jestem wysoka (163 cm), waga mi się waha w granicach + 10-11 kg , więc brzuch bardzo mi ciąży fizycznie i optycznie wczoraj babeczka z warzywniaka zapytała się mnie czy długo będę tak jeszcze chodziła. Na moją odpowiedź, że ponad m-c powiedziała: masakra! Pani jest taka wielka

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Odebralam GBS niestety dodtni ale wrazliwy na kilka antybiotykow wiec jakos to bedzie.
szkoda, ale pociesz się tym, że szybko pozbędziesz się intruza

Cytat:
Jeszcze odnosnie wody to jeszcze proponuje wziac jakas duza butle wody na pozniej. Ja urodzilam w nocy. Takze moj maz musial wrocic do domu i odespac. Dopiero potem mogl dowiezc czy cos dokupic. A podczas karmienia naprawde chce sie pic. Teraz dodatkowo moze byc cieplo
Bardzo dobra rada Sola teraz piję jak smok, ale nie stanowi to dla mnie problemu, bo mam nieograniczony dostęp do wody a w szpitalu będę uzależniona od dostaw tżeta
Stary 2014-05-14, 06:46   #1283
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nie jestem wysoka (163 cm), waga mi się waha w granicach + 10-11 kg , więc brzuch bardzo mi ciąży fizycznie i optycznie wczoraj babeczka z warzywniaka zapytała się mnie czy długo będę tak jeszcze chodziła. Na moją odpowiedź, że ponad m-c powiedziała: masakra! Pani jest taka wielka

Ja mam 166 cm a już 16 kg na plusie.... ja jakoś się czuję duża i wiem że przytyłam sporo ale każdy mi powtarza, że ładnie wyglądam i nie widać...
Musze się pochwalić wczoraj zostałam obsłużona poza kolejką w Leclercu dla Pani.

Dziś na 14 do dentysty idę zrobię jeszcze jedną "7" i reszta już chyba po porodzie...

A tak w ogóle to Dzień dobry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 07:03   #1284
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam się z rana jeszcze z wyrka pół nocy nie spałam, wszystko mnie bolało. Już się zastanawiam nad radą położnej żeby sobie może materac nadmuchać i na nim spać. Podobno pomaga. W nocy jeszcze kilka razy wstawałam do wc. Raz jak wróciłam to mąż głowę podniósł, odwrócił w moją stronę i mówi "chał, chał, chał" to ja do niego mówię śpij i poszedł dalej spać. Rano się go pytam czy może coś się jemu śniło, jakieś psy albo angielski. Mówi że nie pamięta. No i mówię że albo angielski mu się śnił albo jakieś psy bo chał powtarzał. Więc albo pytał mnie jak się czuję z tym że zostało tylko jak albo szczekał konaliśmy ze śmiechu

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 07:06   #1285
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny.

Bazile dzięki za pamięć

Ja wyszłam wczoraj ze szpitala, mam już dość mimo że warunki w sumie jak w hotelu. Ale nie ma to jak u siebie w domu, po podaniu leków skurcze się nie powtórzyły więc nie ma sensu żebym leżała w szpitalu. Jestem strasznie osłabiona, i trochę przygnębiona, niestety u mojego maleństwa potwierdzono hipotrofię i stwierdzono niską ilość wód płodowych, ale jeszcze mieszczą się w normie. Końcówka ciąży będzie ciężka i to bardzo, dojście z łóżka do łazienki sprawia mi problem, jest mi ogólnie ciężko, staram się jakoś radzić muszę wytrzymać do czerwca.

Chockolade gratulacje strasznie się cieszę że wszystko jest w porządku, a maluszki są świetne.
Stary 2014-05-14, 07:37   #1286
Bogini Bastet
Zadomowienie

Kolejna pralka wstawiona w misce moczą się rzeczy na kolejne pranie - masakra ale po maleńkimi kroczkami zbliżam się ku końcowi

dziś planuję trochę uporządkować szafę Małego i włożyć coś symbolicznie do torby, bo tżet codziennie już mnie wypytuje: gdzie torba, gdzie torba? boi się, że jak mnie nagle chwyci to on zostanie z tym sam i nie ogarnie

w ogóle zrobiłam się ostatnio niedotykalska w nocy. tżet się do mnie łasi a ja go odganiam przez sen podobno cóż zaawansowanie ciążowe robi swoje i mi potrzeby zmalały a mu wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że wzrosły

Beat@ niezła nocka
Karolkya kg się nie przejmuj - wzrost wagi w ciąży to sprawa indywidualna
Anteria trzymaj się dzielnie, zobaczysz, że z Maleństwem będzie wszystko ok, nie zamartwiaj się na zapasJesteś pod opieką lekarzy i na pewno będą mieli wszystko pod kontrolą
Stary 2014-05-14, 07:40   #1287
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w nowym tygodniu, ciąża donoszona a ja zamiast się cieszyć dostaje jakieś załamki
Zamówiłam w tym tygodniu wózek i łóżeczko, niestety na wózek trzeba czekać ale łóżeczko już można składać, szkoda że nie ma kto tego zrobić

Strasznie mocno gratuluje Chocolate, chłopcy są cudowni

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Bazile dzięki za pamięć

Ja wyszłam wczoraj ze szpitala, mam już dość mimo że warunki w sumie jak w hotelu. Ale nie ma to jak u siebie w domu, po podaniu leków skurcze się nie powtórzyły więc nie ma sensu żebym leżała w szpitalu. Jestem strasznie osłabiona, i trochę przygnębiona, niestety u mojego maleństwa potwierdzono hipotrofię i stwierdzono niską ilość wód płodowych, ale jeszcze mieszczą się w normie. Końcówka ciąży będzie ciężka i to bardzo, dojście z łóżka do łazienki sprawia mi problem, jest mi ogólnie ciężko, staram się jakoś radzić muszę wytrzymać do czerwca.

Chockolade gratulacje strasznie się cieszę że wszystko jest w porządku, a maluszki są świetne.
nie ma jak w domu i człowiek lepiej od razu sie czuje, odpoczywaj dużo, pij dużo wody i obyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 07:46   #1288
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo dobra rada Sola teraz piję jak smok, ale nie stanowi to dla mnie problemu, bo mam nieograniczony dostęp do wody a w szpitalu będę uzależniona od dostaw tżeta

Ja to chyba ze zgrzewke w ciagu calego pobytu wypilam a nawet nie wiem czy nie wiecej a w szpitalu to moglam sobie co najwyzej wypic przegotowana i czekac az sie wystudzi
Nie pamietam czy bylo to tutaj pisane ale przy karmieniu nie zalecaja wod wysokozmineralizowanych. Z tego co pamietam to Zywiec jest dobra. Choc dla mnie smakuje jak woda destylowana
Stary 2014-05-14, 07:50   #1289
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Bazile dzięki za pamięć

Fajnie że jesteś już w domu! A ile masz tych wód płodowych? Ja mam też na dolnej granicy (afi 8). I chyba przez to ruchy małego strasznie mnie bolą..
Kiedy planują Cc u Ciebie?

Do mnie dzisiaj ma dotrzeć wózek i monitor oddechu Ostatnie ciuszki już się piorą
Coraz bliżej dopięcia wszystkiego na ostatni guzik.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Nasza na dodatek upodobała sobie psie chrupki i mamy w domu regularne wojny o jedzenie wcześniej była malutka, ważyła 1,5-2kg i miała takie dni, że potrafiła tylko rano jeść teraz prawie 4 i ma nie przekroczyć 5
To rzeczywiście kruszynka z niej była
Moja wygląda teraz komicznie : mała główka i wielki bebzonik... Do mnie się upodabnia

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 07:58   #1290
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Ja to chyba ze zgrzewke w ciagu calego pobytu wypilam a nawet nie wiem czy nie wiecej a w szpitalu to moglam sobie co najwyzej wypic przegotowana i czekac az sie wystudzi
Nie pamietam czy bylo to tutaj pisane ale przy karmieniu nie zalecaja wod wysokozmineralizowanych. Z tego co pamietam to Zywiec jest dobra. Choc dla mnie smakuje jak woda destylowana
też nie lubię Żywca, w ogóle odzwyczaiłam się od wody niegazowanej, bo od kilku lat pijemy muszyniankę. Teraz pora na niegazowaną. Jak będziemy w makro to poczytam składy wód i zaopatrzę się w coś dla siebie

Jak będę w szpitalu to tżet chyba będzie chodził do pracy, więc będę zdana sama na siebie między jego wizytami. a na nikogo więcej liczyć nie mogę, bo jestem sama w obcym mieście więc zapas wody to będzie dla mnie podstawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości