|
|
#1411 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- tak się cieszyłam że nie mogłam się powstrzymać ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
mojego "łaaaa" oznacza "mamo dawaj cyca, ja chce mleka" Czasami mam wrażenie że on we mnie tylko mleczarnie widzi
|
|
#1412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sieboje wychodxic w deszcz, bo co jak mloda zcznie ryczec pod folia, a ja nie bede mogla jej wyciagnac bo leje ale nie wzielam pod uwage tego, ze w folii ciszej ![]() Bo jakby na mszy ryczala to moglabym wyjsc, to wiedziala i nie oplacalo jej sie ryczec Cytat:
no widzisz? Trzebabylo go dokarmic piwem i juz Cytat:
Moje guru w dziedzinie fitnesu i zywienia mieszka na tej wyspie, a teraz jeszcze guru w dziedzinie poloznictwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Od kiedy zaczęłyście używać maty edukacyjnej?
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola- tak samo dziwi mnie jak szybko u was wychodzi się ze szpitala z dzieckiem, u nas po trzech dniach i jęczymy a tam na drugi dzień (tak słyszałam no i księżna Kate tak wyszła
Wróciliśmy ze spaceru do Biedronki i na targ, zaszalałam nawet po drodze w Rossmanie kupując płyn do mycia podłogi Ide robić zupkę
|
|
|
|
#1415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie tylko u mnie ten problem z odciąganiem, pocieszyłaś mnie ![]() 2. żeby udało się ogarnąć pracę na zmiany z tż Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. O matko, takie geny dałaś to teraz nie narzekaj
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio chciała ciągnąć go za sutka Ja właśnie czekam na moją, dziś ma być kurier I zamierzam używać od razu, bo mała bardzo dobrze reaguje na szeleszczące zabawki więc mam nadzieję, że ta mata ją trochę zajmie
|
|
|
#1417 |
|
Moderator
|
Juz dluzszy czas probujemy ale maly rownie dobrze (czyli wcale) bawilby sie na dywanie
![]() Wlasnie zaluje ze TZa charakteru nie wzial bo on ponoc w ogole nie plakal. No ale ma wyglad TZa to ode mnie tez cos.musial przeciez wziac Nie strasz - chrzciny za niecale 3 tygodnie to jak tyle bedzie zbieral te sily to juz sie boje wybuchu
|
|
|
|
#1418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz czka sobie w leżaczku najedzona, ciekawe kiedy jej się znudzi i usłyszę to laaa ![]() dobrze że mi przypomniałaś, ze mamy takie cuś od kilku dni Ewa jakby aktywniejsza, rozgląda się, to może i grzechotki wyciągnę? a wy już grzechoczecie, zabawiacie miesięczne brzdące? ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy mate w uzyciu od kilku dni. Glownie korzysta z niej Ewcia
![]() Przemo sie rozglada, Ewa kladzie sie obok i probuje go zabawiac. A jak P nie ma na macie, to E bawi sie w dzidziusia P spi juz ponad 2,5h, zaraz pewnie bedzie glodny. |
|
|
|
#1421 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
ani babci ![]() w zasadzie płacz dziecka można usłyszeć w każdym momencie jego życia więc od kiedy ci się podoba W sumie mądre to. za 10 dni dostanie karuzelkę Tiny Love to będzie szał ryk Cytat:
widze że nie tylko Piotrek obraził się na dyndające zabawki |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój za to płacze "Leeee leeee" co w dosłownym tłumaczeniu oznacza "mamo tak mi źleeee źleee"
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale kupiłam taką ze stawianymi bokami, więc może nie wlezą
|
|
|
#1425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś miałam kiepski humor, ale mi się polepszyło jak Was poczytałam
![]() ![]() Cytat:
![]() co do tych zabezpieczeń - to też dużo zależy od dziecka, jedno się nauczy inne jednak trzeba chronić Cytat:
no boskie A te koszule z misiami jakbym miała nosić, to na bank bym tkwiła w głębokiej depresji poporodowej. Ja używam koszulek na ramiączkech po prostu |
||
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie te czasy, kiedy dziecię spało gdziekolwiek, w każdej pozycji i o każdej porze? nostalgia mnie ogarnia, bo ostatnio tak się działo w niedzielę, a ja już za tym tęsknię
![]() przeszłyśmy na wyższy poziom, teraz zaczynamy przy piersi, kiedy wypluwa sutek i robi oczy narkomana przekładam na klatę, tam zamyka oczy całkiem ale co jakiś czas jedno kontrolnie uchyla aby sprawdzić co matka zamyśla z nią zrobić, jak odpada to przekładam do pozycji poziomej na ręce, a jak całkiem nieruchawa to dopiero do kołyski... cały rytuał no i zwykle za pierwszym razem jest syndrom parzącego materaca jak to któraś z was pięknie nazwała, więc powtarzamy czynność od pozycji poziomej. A następnie czekamy kiedy się gapnie, że została porzucona i się zbudzi ![]() co dzisiaj u was na obiad? mnie się marzy wielki kebab |
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś kalafiorowa (zważyła mi się śmietana i bitki z polędwiczek wieprzowych w warzywach Mam cukinie, czerwoną cebulę i czerwoną paprykę Do tego te super cząstki ziemniaczków z Biedronki ![]() a u ciebie bejbusiu? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Bebe przez Ciebie teraz na youtube słuchamy z Piotrusiem "Gdzie się podziały tamte prywatki" ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- to umniejszało mojej godności wrzuciłam Piotra Szczepanka...zamieniam się w starą ropuchę |
|
|
|
|
#1428 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziałabym coś ale nie będę chwalić ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- od jakiś 2-3 tyg chyba ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- powiem jedno: mam nadzieję, że Wasze dzieci tego nigdy nie przeczytają jak o nich piszecie, MATKI WARIATKI ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- placki po węgiersku
|
||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
szaszłyki z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami i fryty z piekarnika
![]() Cytat:
przyjechała do mnie dzisiaj siostra ze swoją 2 letnią córką, tak się cieszyłam na tą wizytę, a już mam dość tej małej marudy, jest zdecydowanie gorsza niż moja Laura
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
U mnie kotlety z indyka z warzywami z patelni i ziemniakami a marzy mi sie kebab, cheesburger zalbo big mac z McDonalda grander z KFC i zimna coca-cola z puszki do popicia
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pokusa minie a dziecko na pewno przeżyje ja mam już za sobą nawet małego drinka ![]() Karolcia, spokojnie twoja Laura nie będzie nadzwyczajną marudą
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie daj Boże do zwykłego marudkowania Kacpra dojdzie syndrom odstawienia i pozostanie Ci tylko się załamać ![]() Nie byłam w stanie zacytować wszystkich postów, które mnie rozwaliły na kawałeczki, ale skutecznie poprawiłyście mi dziś humor Ja zaczynam używać. Emilka czasem rozgląda się czujnie gdy jej grzechoczę, a czasem mnie ignoruje, ale coraz częściej widzę, że ją to grzechotanie interesuje. U nas na razie hitem są czarno białe obrazki. Młoda patrzy się na nie i wodzi za nimi wzrokiem. Side- pozdrowienia dla Rysia Kalisza od mojej Emilki. Co prawda nie wiem ile waży, ale podwójny podbródek już ma Widzę, że dzielimy się inspiracjami obiadowymi U mnie dziś schab duszony z cukinią i pieczarkami.Ja też śpię w koszuli do karmienia, ale niestety nie jestem trendy, bo moja nie jest z misiem Zaliczyłyśmy dziś najdłuższy spacer w życiu Emilki: bite 3 godziny. Zaliczyłyśmy mały shopping (niestety okazuje się, że Emi nie jest fanką zakupów... Będę musiała nad tym popracować ) i poznałyśmy dwie sympatyczne babcie, które były na spacerze z wnuczkami ![]() Mała Żaba ma dziś jakiś dzień śpiocha, bo prawie cały spacer przespała, a po powrocie do domu zjadła, ziewnęła szeroko, padła i śpi aż do teraz. W sumie dobrze, bo jutro wpadają do mnie koleżanki z pracy, więc miałam chwilę, żeby ogarnąć mieszkanie i upiec ciasto. Miłego popołudnia
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam moja Ole klascna brzuszek, bo w tej pozycji nie widac jej podbrudkow
U mnie dzis bardzo wykwintnie. Rosół ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nie tez ale bedzie i zapiekanka z ryzem, mama rzadzi w kuchni sory za styl ale pisze z mala na reku bo materac znowu parzy a nawet pali w dupke nie da sie odlozyc ani na chwile mala zolza, kolejne popołudnie pt. mamo-nie-opuszczaj-mnie
|
|
|
|
|
#1439 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Zapisałam Antka do żłoba- jest tylko 467 w kolejce
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() On tyle je, że jestem w szoku. Wypija ok. 110 ml mojego odciągniętego a potem jeszcze z cyca ciągnie aż zaśnie ale cyca nie zawsze chce ![]() Czy można dziecko przekarmić?
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, czytanie dziś forum grozi utratą przytomności ze śmiechu
a w najlepszym wypadku bólem mięśni brzucha.My już po wizycie. Jak to mój mąż podsumował "pediatra to nieuk" Pan neurolog bardzo miły i z super podejściem do dzieci. Kinga była zrelaksowana i przeszła wszelkie testy wzorowo. Podsumował, że musiała być u pediatry zestresowana i stąd zła diagnoza Dostaliśmy skierowanie na USG przezciemiączkowe (tak żeby skorzystać z możliwości zrobienia, a nie z jakiejś przyczyny) i zaprosił na wizytę po skończeniu 3 miesiąca. Podkreślił, to co wspominałyście, że na razie może być tak, że dziecko preferuje jakąś stronę bardziej i że do końca 3 miesiąca powinno się to unormować. Mamy ćwiczyć aby trzymała jak najdłużej główkę na środku oraz wodzenie za czymś od boku do boku. Niby to już robiliśmy (wodzenie), ale nie sądziłam, że aż tak powoli to trzeba robić Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie jak się stresowałam U mnie na obiad dziś był tylko makaron z pesto bo na nic więcej czasu nie było |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Na pewno wszystko będzie dobrze
Oby to nie były kolki... mialam nadzieję, że przynajmniej z Ewą nas ominą

zartuję że to znaczy "mamo ratuj bo mi źle"

nie dokarmiam mm już od jakiś 2 miesięcy 

za udanego fryzjera i za przewracanie się z brzuszka na plecy
żonka swojego męża