Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 15:34   #4171
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no wlasnie, ale cala raczka, a moj M. lapie za koncowke wstaiwe przykladowe zdjecie, tzn. na moim przykladzie, jak to wyglada
T. też tak łapie. albo jak Zosia (jak chłopek-roztropek). ale on rzadko sam je (tj. je sam. ale łapką).

Cytat:

panika pisz do autorki ksiazki o prowizje
w ogóle obydwie dałyśmy ciała, że nie ugadałyśmy się z wydawnictwem Dwie Siostry u mnie Księga dźwięków, u Ciebie Czereśniowa jak pracowałam w promocji to krocie bym oddala za taki marketing szeptany

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Aaaaa i zakupilam dzis Bilety do Pokski
Lecimy 15.czerwca ....!!!

mam stan lękowy. dziś idę na poprawkę mojego "boba". rano sobie uświadomiłam, że fryzjera nie znam. tj. znam, ale z sesji modowych... kurczeeeee, jak jest "tylko" artystą a nie rzemieślnikiem??? w końcu skończę u któregoś z moich fryzjerów (teraz mieli zbyt odległe terminy)... tylko czy będzie wtedy jeszcze z czego ciąć?!

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:37
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:53   #4172
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Chciałabym kupić Lilce ten pociąg, to dobra cena? Bo musiałabym kogoś poprosić o zakup ( u nas o 9 nie ma juz po co iść, wszystko na ogół wzięte... )
u mnie to samo. chyba trzeba być przed otwarciem zeby coś jeszcze wyłapać. jak są jakies ubrania w promocji lub spodnie zostaja tylko rozmiary XXL..

Dziś pytałam pediatrę ile mozna zwlekać ze szczepieniem odra-swinka- rozyczka a ona , ze najlepiej jak najszybciej, pyta a ile dziecko ma, ja mowie 13 msc a ona aaa to jeszcze czas i powiedziała mi , ze z tym autyzmem to nie prawda.. i tak mam mieszane uczucia póki co czekam.

Dziewczyny czy wy się spotykacie ze sobą w realu ?

A. dopiero zasnęła od rana

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:54
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:05   #4173
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Tak jeszcze a propos pokazywania paluszkiem. Mikołaj pokazuje tyle, że fakjukiem , nie wskazującym. Tż robi dokładnie tak samo, to genetyczne?
na pewno genetyczne

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
z pt/sb wracamy, a od poniedziałku wracam do pracy.. zaczynam się stresować jak ogarnę..
bedzie dobrze

Cytat:
dziewczyny, jak wasze dzieci trzymaja lyzke/lyzeczke?
bo moj M. lapie za koncowke, takim chwytem szczypcowym, nie wiem jak to opisac, jak szczypce raka (zamiast cala raczke zacisnac).
hmm... przez to srednio mu idzie jedzenie lyzka
cala raczka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Losie, też zamówiłam Ehh ta siła wizażu

Cytat:
Hejo

Mamy Kolejnego Zabka - gorna lewa 4 cholerstwo wyszlo podczas drzemki az sie z placzem obudzil

Cytat:
Chciałabym kupić Lilce ten pociąg, to dobra cena? Bo musiałabym kogoś poprosić o zakup ( u nas o 9 nie ma juz po co iść, wszystko na ogół wzięte... )
patrzylam w necie, ceny podobne, tylko trzeba doliczyc koszt przesylki
To miejsce dla mam, raj!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam stan lękowy. dziś idę na poprawkę mojego "boba". rano sobie uświadomiłam, że fryzjera nie znam. tj. znam, ale z sesji modowych... kurczeeeee, jak jest "tylko" artystą a nie rzemieślnikiem??? w końcu skończę u któregoś z moich fryzjerów (teraz mieli zbyt odległe terminy)... tylko czy będzie wtedy jeszcze z czego ciąć?!

No, a my spacerowalismy sie dwie godziny, naiwnie nawet ksiazke wzielam Tiaaaa, moge sobie pomarzyc o dziecku spiacym w dzien No nic, moze jutro sie uda
Stary 2014-05-14, 16:18   #4174
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!

Nestelle, demotywator super

Alliw, współczuje braku drzemek

OtJ, na pewno będzie dobrze Wiadomo, jak ciężko z pracą w Polsce
Oby wszystko się udało

Pani, Michaś jest mega! Fajnie, że macie z głowy to szczepienie.

Despa, tragedia z tym co opisujesz

Monicca,

Oliwko, no niestety tak to jest z psami...w ogole zwierzakami. My mamy dwa koty i ciagle w kuwecie trzeba sprzatac

--------
K ostatnio na wszystko paluszkiem pokazuje
Dzis przyszedl nowy fotelik - Romer King, wielkie to to ale porządnie wyglada
K poszedł na drzemke a to ja się tez przespie - musze duzo odpoczywac w koncu
A w nocy miałam 2 godzinną przerwe - drapałam się jak głupia Podobno to sie zdarza w ciazy
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:25   #4175
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Tiaaaa, moge sobie pomarzyc o dziecku spiacym w dzien
nic? ani cienia znużenia??? a jak to się przekłada na ilość pobudek w nocy? (wczoraj zaliczyłaś jedną ok. 23, a potem?)

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
- musze duzo odpoczywac w koncu

Stary 2014-05-14, 16:35   #4176
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moderna - moj nie trzyma lyzeczki i nie probuje jesc

Monicca - moje platki jaglane sie gotuje ok 15 min chyba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cathlyn - za pociag w lidlu dobra cena. W jakims dzieciowym za ponad 100 widzialam.
J. zostaje z tz a jak oboje bedziy w pracy to moja mama.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:38   #4177
Dragusia88
Zakorzenienie

Florek łapie całą rączką łyżeczkę.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:41   #4178
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Tak pisałyście o wczasach za granicą, all inclusive i te sprawy ech...Ja na takich wczasach nigdy nie byłam, nie wiem kiedy pojedziemy w ogole bo z czego odłożyć.

My w tym roku chętnie byśmy wyskoczyli na kilka dni gdzieś niedaleko w Polsce. Myslalam o Karpaczu - ale poza górami jest tam co robić ? Bo raczej w gory się z małym nie udamy (za duza wyprawa, ja w ciazy). Marzy mi się wieeeelki hotel z basenem i innymi atrakcjami dla dzieci, chociaż na 1 dzien bo to drogo wychodzi.
Chętnie przyjme jakies info od tych, które byly w Karpaczu - czyli co tam robić z maluchem

Dziewczyny zainteresowane zespołem jelita wrażliwego
- tesciowa mówi, że podstawą jest kolanoskopia. Robiła też gastroskopie.
A przed tym, żeby wykluczyc inne choroby to: badania krwi, kału, na pasożyty, markery nowotworowe.
Teraz bierze Debretin 100mg oraz Ispagul (na przewlekle zaparcia) oraz Gasprid przy podraznieniu blony sluzowej. Wszystko inne przerabiała i tylko kase wydała. Te w miare pomagają, ale dyskomfort nadal odczuwa.
Pije też jakies ziółka.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:59   #4179
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pisałyście o wczasach za granicą, all inclusive i te sprawy ech...Ja na takich wczasach nigdy nie byłam, nie wiem kiedy pojedziemy w ogole bo z czego odłożyć.

My w tym roku chętnie byśmy wyskoczyli na kilka dni gdzieś niedaleko w Polsce. Myslalam o Karpaczu - ale poza górami jest tam co robić ? Bo raczej w gory się z małym nie udamy (za duza wyprawa, ja w ciazy). Marzy mi się wieeeelki hotel z basenem i innymi atrakcjami dla dzieci, chociaż na 1 dzien bo to drogo wychodzi.
Chętnie przyjme jakies info od tych, które byly w Karpaczu - czyli co tam robić z maluchem

Dziewczyny zainteresowane zespołem jelita wrażliwego
- tesciowa mówi, że podstawą jest kolanoskopia. Robiła też gastroskopie.
A przed tym, żeby wykluczyc inne choroby to: badania krwi, kału, na pasożyty, markery nowotworowe.
Teraz bierze Debretin 100mg oraz Ispagul (na przewlekle zaparcia) oraz Gasprid przy podraznieniu blony sluzowej. Wszystko inne przerabiała i tylko kase wydała. Te w miare pomagają, ale dyskomfort nadal odczuwa.
Pije też jakies ziółka.
w Karpaczu bylam na wycieczce szkolnej ale w atrakcjach dla dzieci to nie pomoge...

Debretin bralam i tylko pogorszył moj stan...

dzięki za info
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:14   #4180
nestelle
Zakorzenienie

nadrabiam co tam pisałyście bo już wszystko zrobiłam , J na treningu z tztem , a ja byłam konikiem ale teraz R woli się bawic z siostrą - doszło do tego ze sama sobie bajki czytałam ....
tzkze poczytam trochę Was .
Cytat:
one nie uznaja czegoś takiego za "rewelację". w ogóle nie ma innej opcji. to akurat wiem nie z książki, tylko od chrzestnej T., która pracuje w szkole w Paryżu.

tak jak napisałam byliśmy pierwszymi pacjentami. czekaliśmy w rejestracji i schodziły się lekarki. Między innymi nasza prowadząca pani neurolog. Przywitał się z nią (dał cześć). Zapytała T. co tam czyta a on otworzył ostatnią stronę, potłukł łapą i zaczął "ha-ha-ha". Ostatnia kwestia W areoplanie brzmi: "Kurka siedzi na grzędzie i z babci się śmieje". Dla mnie to było takie niezobowiązujące zupełnie. a pani od szczepień w gabinecie została uraczona (chcąc nie chcąc, bo ma dużo rysunków na ścianach) pokazaniem zwierzaków, odgłosami, pokazem mima, no i przytoczyła sytuację komunikacji z poczekalni.
Nic WOW, ale po moim jęczeniu, że się boję, stwierdziła, że dziecko nawiązujące relacje, więc - na tym etapie - autyzmu nie ma (diagnoza)...
Twoje ostatnie zdanie mnie ..osłabiło . dlaczego ?dlaczego masz takie rzeczy w głowie?
T jest bystry,kumaty i rozmowny !!!!!!

co do Francuzek ..jak bym tak nie generalizowała .tez znam . i nie dokonca mozna być tak jednomyślnym .
na pewno jako społeczeństwo mają inne lekko podejście niż My w Pl ale tez nie jest tak do końca jak w książce . to tak jakby napisac o nas ksiązke ? pewnie wiele z nas by się z obrazem tam przedstawionym nie zgadzało.
Poza tym trzeba uwzglednic tez inny tryb zycia ,inne warunki i pomoc państwa . U nich większość mam wraca szybko do pracy bo chce i może sobie na to pozwolić bez nerwów - opieka nad dziecmi jest tam faktem -swietne złobki ,dostep do wykfalifikowanych niań . Nie ma tam pojęcia "przechowalni" tylko raczej rozwój .
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle chciała bym się pośmiać z tego demota ale od razu łzy mi poleciały ze złości , oczywiście nie na Ciebie
o-oł! współczuje . choć historie takie znam niestety z własnego doświadczenia . teraz psy już od dawna nie maja prawa wstępu do sypialni ...ale niestety takie historie albo i gorsze(oszczedze szczegółów) zdarzają się u mnie co jakiś czas ....
Cytat:
u mnie wczoraj podobna historia - na cale szczescie materac caly, tylko "opakowanie" musialam wrzucic do pralki, plus koldre, poszewki, ochraniacz na lozko - pies z nami nie spi, nie wiem co mu sie stalo, nie wiem nawet keidy, musial po poludniu wskoczyc na lozko i zalal je cale - psy nie robia zlosliwie, ale tak to wygladalo - tez plulam piana

teraz bede musiala nawet w dzien sypialnie zamykac..
ehhhhhhhhhh
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kilka dni nie pisałam i szczerze wątpię, że nadrobię... U nas sytuacja nieciekawa, Tż pewnie wyjedzie na 2 miesiące za granicę, a później czeka nas przeprowadzka. Ale najważniejsze, że mamy siebie, więc damy radę

przeprowadzka gdzie?
tz jedzie do pracy? cos stałego?
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tylko nie wybuchnij
haha też mam i co ty te kulki do jogurtu wsypujesz czy co?
.
palpitacje mam

zależy jaki posiłek .jak pierwsze sniadanie to do owsianki +inne owoce .jak drugie sniadanie to -tak jem z jogurtem ....
Stary 2014-05-14, 17:27   #4181
alliw
Zadomowienie

Cytat:
K poszedł na drzemke a to ja się tez przespie - musze duzo odpoczywac w koncu
korzystaj póki możesz

Cytat:
nic? ani cienia znużenia??? a jak to się przekłada na ilość pobudek w nocy? (wczoraj zaliczyłaś jedną ok. 23, a potem?)
znużenie bylo na ostatniej prostej przed domem pewnie gdybym jeszcze kawałek gdziesz poszła, to by przysnął, ale chciało mi się siku, więc musielismy wrocić myślałam ze moze w domu padnie, ale gdzie tam, juz przy drzwiach wejsciowych na klatce była zabawa w nocy 2-3 pobudki (ta pierwsza ok pólnocy, druga róznie, dzis chyba przed 4, nie pamietam bo nieprzytomna byłam). Nie wiem skąd on ma tyle siły

Cytat:

W Karpaczu, masz wypasiony hotel z basenami Sandra Spa (dostepne chyba nie tylko dla gości hotelowych). Niedaleko Karpacza jest western city (z tego co kojarze, bo byłam z 12 lat temu), ale czy są tam atrakcje dla maluchów to nie wiem.
Stary 2014-05-14, 17:55   #4182
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

też bym się wściekła. po prostu wściekła... a sprzątałby chłop.
i nie ma innej opcji
Cytat:
Pochwalimy się, A. potrafi powtarzać niektóre literki alfabetu, a jak jakiejś nie może powtórzyć to woła "dzyń". Poza tym wymyślił sobie kręcenie się wokół własnej osi i ciągle tak biega przyprawiając mnie o zawał

ja tez syfiara,nie powiem, ze nie ....
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
inne pasje? no tak, u nas pasją jest jedzenie-nawet potrafi pokazac placem co chce. tak zebym zrozumiała bez problemu

Cytat:
Mikołaj w porządku, na razie obajwów żadnych nie ma, Tż jako tako, nawet za bardzo nie marudzi NAjgorsze jest to, że chyba mnie zaraził Gardło mnie boli i głowa i ogólnie nieciekawie się czuję. Oby Mikul jakoś przetrwał
zdrówka
Cytat:
Tak jeszcze a propos pokazywania paluszkiem. Mikołaj pokazuje tyle, że fakjukiem , nie wskazującym. Tż robi dokładnie tak samo, to genetyczne?

Cytat:
mi już nie zależy na pogodzie. po deszczowym urlopie wszystko mi jedno co będzie potem
.

kto zostaje z J?
Cytat:

dziewczyny, jak wasze dzieci trzymaja lyzke/lyzeczke?
bo moj M. lapie za koncowke, takim chwytem szczypcowym, nie wiem jak to opisac, jak szczypce raka (zamiast cala raczke zacisnac).
hmm... przez to srednio mu idzie jedzenie lyzka
całą rączką . niestety to nie ułatwia nabierania ...
Cytat:
Do 22 się męczyłam, krople żołądkowe znalazłam z terminem 06/2013 więc nie brałam ale wzięłam nospe max, choć nie wiem czy to dobry pomysł ale w końcu przeszło. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki ból o ile w ogóle miałam.

Współczuję bo przerabiamy rozłąkę już 7 tyg, jest strasznie ciężko ale daję radę z myślą że już tylko niecałe 2 tyg już się nie mogę doczekać jego powrotu. Jestem ciekawa jak Filip zareaguję na tatusia
1.
2. już 7 tyg?ale to zleciało szybko ....
3.płatki jagalne mozn apodgotowac ,mozna bez .do jogurtu ,albo zamiennik owsianki .....z owocami ...
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
chybe też kupię tą paryską książkę i będę czytać Florkowi
a jeszcze jest taka tej autorki http://www.empik.com/dziecko-dzien-p...0402,ksiazka-p
pisałyśmy o tym .tez mam .(dostałam obie w prezencie )
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Lunka szanują Waszą decyzję jednak muszę zapytać: nie boisz się zachorowania na odrę?
o to To!!!!!!!!! tez miałam pytac!!!!
bo podobno odra powraca-coraz częściej zdarza się ze ktoś nie szczepi ....

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:

Cytat:
łojej ...!
odwazna jesteś jak nie znasz fryzjera a idziesz.....
co do artystów .... no ale chyba powinien choć prosto umiec obciac...?
choć ja "takich" jakos średnio cenie ... byłam u takiego jednego ,jego wizje artystyczne...no cóz niezgodne z moimi . i raczej z nikim normalnym a (choć ceniony w branzy)
Cytat:
A w nocy miałam 2 godzinną przerwe - drapałam się jak głupia Podobno to sie zdarza w ciazy
łoo qrcze słyszałam o tym ....

Tatus spisał się na basenie . w ogole R go tak uwielbia ze nie ma mowy aby było inaczej .

dobra lece ...R przytahał piłke skoczke krzyczy "Ma!Ma! " - no to idziemy SK a KA ć !
Stary 2014-05-14, 18:41   #4183
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

zobaczcie co znalazłam - tak mi się sokojarzyło :
" u Oliwki za 5 lat ..."
http://demotywatory.pl/4335778/Od-ra...tu-jest-szefem

padłam

Cytat:
Witam,

Nestelle chciała bym się pośmiać z tego demota ale od razu łzy mi poleciały ze złości , oczywiście nie na Ciebie

... wczoraj skończyłam sprzątać wieczorem przed północą z zamiarem wstania rano i relaksu zanim mała się obudzi ... wstałam poszłam wstawić wodę na herbatę wracam do pokoju złożyłam pościel wszystko na miejsce prócz jednej kołdry pod którą spał pies (tż ma psa który ma 14 lat i jak już zaczęliśmy się spotykać ten pies był nauczony spać z nim w łóżku co mnie zawsze irytowało i irytuje nadal) wyszłam zalać herbatkę wracam i to co ujarzałam doprowadziło mnie do kresu wytrzymałości nerwowej o 7 rano beczałam ze złości wściekłości ... tak więc zamiast relaksować się musiałam prać łóżko drzwi od sypialni zamknięte smród taki że napewno spać tam nie będę muszę kupić nowe łóżko ... i ryczeć mi się chce na samą myśl

Cytat:

nooo. i nic nie zapowiada, że przestanie
no u nas też nie za ciekawie - moje województwo jako jedno z kilku ma zagrożenie powodziowe na te kilka dni (ponoć do poniedziałku ma lać! )

Cytat:
Pochwalimy się, A. potrafi powtarzać niektóre literki alfabetu, a jak jakiejś nie może powtórzyć to woła "dzyń". Poza tym wymyślił sobie kręcenie się wokół własnej osi i ciągle tak biega przyprawiając mnie o zawał
zdolna bestia!
Cytat:

Filip trzyma cała rączką i głównie lewą, kredki, długopis też prawie zawsze w lewej. Chyba będzie leworęczny.
Oliwia to samo
Cytat:
sorry, swoją drogą o takim czymś nie słyszałam

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:

Tatus spisał się na basenie . w ogole R go tak uwielbia ze nie ma mowy aby było inaczej .

dobra lece ...R przytahał piłke skoczke krzyczy "Ma!Ma! " - no to idziemy SK a KA ć !
dla Taty o R już nie wspomnę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:11   #4184
scarlett26
Zakorzenienie

Strzelę focha tysiaclecia, nawet jak jestem na forum to nie czytacie o twinle twinle little star i super simple songs pisalam wieki temu

Księga o francuskim grymaszeniu leży i czeka w kilometrowej kolejce.... Chciałabym moc przestać spać i czytać zamiast.....

W pracy sajgon i kaszana, szefowa wyjechała na miesiąc, jej zastępczyni, ech..... Dziś pytam o 8 rano czy będę mogła wyjść o 14 bo moja mama idzie do lekarza i muszę odebrać dziecko i ja zawieźć żeby zdarzyła, bo jak nie to maz musi wziąć urlop na żądanie. Powiedziała ze tak i punkt 14 dala mi robotę na zaraz, nic z czego nie można by w tej chwili zrezygnować. Ledwo zdarzylam, rewelacyjny okres przede mną kuuurde, a powiedział aby, ze nie, mam siedzieć na d, to chociaż bez stresu by się obyło..... Wracajac zrobiłam jeszcze gigantyczne zakuipy a teraz padam na pysk.......

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:13   #4185
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
W pracy sajgon i kaszana, szefowa wyjechała na miesiąc, jej zastępczyni, ech..... Dziś pytam o 8 rano czy będę mogła wyjść o 14 bo moja mama idzie do lekarza i muszę odebrać dziecko i ja zawieźć żeby zdarzyła, bo jak nie to maz musi wziąć urlop na żądanie. Powiedziała ze tak i punkt 14 dala mi robotę na zaraz, nic z czego nie można by w tej chwili zrezygnować. Ledwo zdarzylam, rewelacyjny okres przede mną kuuurde, a powiedział aby, ze nie, mam siedzieć na d, to chociaż bez stresu by się obyło..... Wracajac zrobiłam jeszcze gigantyczne zakuipy a teraz padam na pysk.......
ale szuja!!!! nienawidzę takich akcji choć i mnie się takowe zdarzają
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:22   #4186
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Scarlett czytamy ja właśnie od Ciebie zasubskrybowałam sobie te piosenki i puszczam A.

alliw dziękuję za przypomnienie tej Snadry Spa my może pojedziemy z tż na kolejny rajd i gdzieś w okolicy Karpacza może się zatrzymamy na początku czerwca

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Scarlett zastępczyni szefowej bym jej przyj.... na twoim miejscu ale pisałaś już kiedyś że ona Ci roboty zwalała pełno dopóki szefowa się nie dowiedziała oby szybko zleciał ten miesiąc

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

BYou widziałam, zamówiłam, kupiłam w końcu dziękuję serdecznie za pamięć

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Nestelle Tż z R na basenie czyli co? jest nowy tatu? czy to tak próbnie było? chociaż już tż kiedyś był z Roszkiem na basenie tak mi się kojarzy że pisałaś
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:55   #4187
cathlyn
Rozeznanie

Dziewczyny, dzięki za info dot. pociągu

Cytat:

rajjjj.... rozwiązanie idealne
Jak mi będzie L. marudzić tak jak dzisiaj, to pójdę tam na jeden dzien z laptopem i będe siedzieć na necie cały dzień i się relaksować
Cytat:

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

J. zostaje z tz a jak oboje bedziy w pracy to moja mama.

To fajne rozwiązanie
Cytat:
Wiesz, ja byłam w moim dorosłym życiu raz na wczasach all inclusive i ... sama nie wiem. Z jednej strony super - nie musiałam myśleć o niczym, jadłam i piłam co chciałam, basen, morze i te sprawy. Ale ... momentami trochę nudno było. Na szczęście były wycieczki
Chciałabym zobaczyć Chorwacje (ale tutaj chyba jednak pod namiot) i kiedyś pojechać na jakąś wysepkę, taki super hiper ekstra wczasy. Bo Turcja, Egipt jakoś mnie nie ciągną
W tym roku wybywamy na Mazury Tylko nie wiem, jak będziemy ryby łowić z L... Chyba na zmianę
Stary 2014-05-14, 22:06   #4188
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Witam w mega deszczowy dzien, zimnica jak jasny pieron i tsk zacina,ze parasol nie pomaga. Mam nadzieje, ze nie spelnia sie przepowiednie pogodowe, ktore po necie kraza- powtorka pogodowa z 2010 r. znaczy maj zimny,czerwiec zimny i wakacje takie se.
A ja wlasnie mam wielka nadzieje, ze tak bedzie
Wybaczcie mi, ale nie wiem, jak dam rade w duze upaly funkcjonowac w koncowce ciazy; juz teraz mi jest ciezko, a za miesiac czy dwa... Jeszcze dojdzie bieganie za Krzysiem

Bylam dzis na kontroli u mojej kardiolog - stwierdzila, ze nie jest potrzebna Cisnienie mam b. dobre przy 2 tabl. leku (w poprzedniej ciazy na tym etapie bralam juz 5!). Mam skierowania na holter i ekg, ale tylko "na wszelki wypadek", jesli nadal bedzie ok, to nie musze robic, ani do niej przychodzic przed porodem

Za to Krzys mial dzis fatalny dzien... Prawie caly czas chlipanie, marudzenie, slinienie, zucie raczki - ledwo zasnal na drzemke, dopiero o 15... Idzie druga gorna jedynka Kupki tez kwasne, lekkie odparzenia juz sa. Teraz zasnal normalnie, ale nie wiem, jak bedzie w nocy. W razie "W" mam Dentinox przy lozku

Co jeszcze... Kupilam dla K. trzy pary spodenek dresowych W takim lepszym szmateksie, 25 zl zaplacilam.

Moderna Krzys chyba podobnie trzyma widelec, jak Marcel... Ale musze sie przyjrzec, bo nie pamietam
Czasem udaje Mu sie nadziac pomidorka czy chlebek Lyzeczki nie daje, bo jedzenie o konstystencji "nalyzeczkowej" zaraz by wyladowalo na krzeselku, Krzysiu, lub podlodze (a jemy w pokoju, na podlodze dywan, wiec ten tego... ).

Achna super, ze Mikus bezobjawowo!

Kasia za kolejny zabek!

Ide pod prysznic, potem Was doczytam (przy polkilogramie truskawek - w zeszlym roku nie jadlam, w tym sobie odbijam ).
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:16   #4189
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
my byliśmy raz, 2 lata temu w zaległej podróży poślubnej (tuż po powrocie robiłam test, więc polecieliśmy już z J. )

Cytat:
kto zostaje z J?
w poniedziałek tż, potem zobaczymy. ja nie mam grafika, nie wiem jak będę pracować, ale ile się da będziemy się z tż wymieniać, a czasem moja mama będzie pomagać.

Cytat:
Strzelę focha tysiaclecia, nawet jak jestem na forum to nie czytacie o twinle twinle little star i super simple songs pisalam wieki temu
ja pamiętałam, mam w zakładkach

trzymaj się dzielnie w tej pracy i nie dawaj.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:35   #4190
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedziała ze tak i punkt 14 dala mi robotę na zaraz, nic z czego nie można by w tej chwili zrezygnować.
coś jej powiedziłaś?

Cytat:
Jak mi będzie L. marudzić tak jak dzisiaj, to pójdę tam na jeden dzien z laptopem i będe siedzieć na necie cały dzień i się relaksować
też bym poszła. dla dobra T. i swojego.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A ja wlasnie mam wielka nadzieje, ze tak bedzie
ja też tj. bez powodzi. ale ja nie Małpka, ja nie chcę upałów

Nestelle:
Cytat:
odwazna jesteś jak nie znasz fryzjera a idziesz.....
trochę znam "środowisko". to z kim pracuje, pracuje na jego korzyść
strzał w 10tkę

Na wychodnym wlazłam do perfumerii... aaaa... śliwkowy tusz do rzęs spodobały mi się też buty Alliw (ale wersja na niższym koturnie za ten wysoki WYSOKI podziw ). Powstrzymałam się. Ciekawe na jak długo

Stary 2014-05-14, 22:48   #4191
alliw
Zadomowienie

Cos mało dzis piszecie

Cytat:
teraz jak o tym napisałas to sobie przypomniałam
Akcja w pracy masakra. Tez mi sie zdarzało, że prosiłam szefową o wczesniejsze wyjście, to zawsze akurat wtedy miała cos do wyjaśnienia/powiedzenia i generalnie był foch, że wychodzę.

Cytat:
o to to

Cytat:
Wiesz, ja byłam w moim dorosłym życiu raz na wczasach all inclusive i ... sama nie wiem. Z jednej strony super - nie musiałam myśleć o niczym, jadłam i piłam co chciałam, basen, morze i te sprawy. Ale ... momentami trochę nudno było. Na szczęście były wycieczki
Chciałabym zobaczyć Chorwacje (ale tutaj chyba jednak pod namiot) i kiedyś pojechać na jakąś wysepkę, taki super hiper ekstra wczasy. Bo Turcja, Egipt jakoś mnie nie ciągną
W tym roku wybywamy na Mazury Tylko nie wiem, jak będziemy ryby łowić z L... Chyba na zmianę
bo to zalezy kto co lubi. Uważam, że takie wczasy all in sa przereklamowane, ale czasami naprawde w tym grajdole chinsko-arabsko-tandetno-komercyjnym można znaleźć cos fajnego. Dla mnie wazne zebym choc przez tydzien nie musiała sprzatać, robic zakupów, tz gotować i żeby było ciepło i dostep do morza, najlepiej z kamienistą plażą (baseny hotelowe moga dla mnie nie istniec, choć wiem ze przy Janku bede się musiał z nimi przeprosić ). A po tygodniu i tak juz tesknie za domem
Gdzie na Mazury jedziecie? (bo ja stamtąd pochodzę, dlatego mnie ciekawi )

Cytat:

Bylam dzis na kontroli u mojej kardiolog - stwierdzila, ze nie jest potrzebna Cisnienie mam b. dobre przy 2 tabl. leku (w poprzedniej ciazy na tym etapie bralam juz 5!). Mam skierowania na holter i ekg, ale tylko "na wszelki wypadek", jesli nadal bedzie ok, to nie musze robic, ani do niej przychodzic przed porodem
no i super!
biedny Krzyś

Tak, są już truskawki. Dziś facet przy mnie przywiózł świeże, prosto z pola, ale takie jakies blade były to nie wzięłam

I tak, zamówiłam książkę o Francuzkach, ale nie w empiku, tylko w Arosie, bo dodałam jeszcze pare pozycji Pani, a czy Ty wiesz, że Biedronka Erica Carla jest po polsku? (pewnie wiesz i się wygłupiłam z tym pytaniem )

Idę spać

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
strzał w 10tkę

Na wychodnym wlazłam do perfumerii... aaaa... śliwkowy tusz do rzęs spodobały mi się też buty Alliw (ale wersja na niższym koturnie za ten wysoki WYSOKI podziw ). Powstrzymałam się. Ciekawe na jak długo
uff uff z fryzjerem
ja na wysokim koturnie???? to jakie ja foto wkleiłam? mówimy o tych espadrylach? to moje maja 5,5 cm, a były takie chyba na 10 cm i w takich bym sie zabiła
Stary 2014-05-14, 22:55   #4192
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani, a czy Ty wiesz, że Biedronka Erica Carla jest po polsku?
nie wiem to jest już wiem i pędzę dołożyć do koszyka

Cytat:
to moje maja 5,5 cm, a były takie chyba na 10 cm i w takich bym sie zabiła
ooo, to ja skojarzyłam, że pisałaś "wysokie". i jak zobaczyłam jak wysokie to mnie przytkało

Stary 2014-05-14, 22:59   #4193
alliw
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem to jest już wiem i pędzę dołożyć do koszyka
eeechhh, mogłam nie mówić (i u siebie wrzucic do koszyka dwie, damn it)

Cytat:
ooo, to ja skojarzyłam, że pisałaś "wysokie". i jak zobaczyłam jak wysokie to mnie przytkało
pisałam, że białe
Stary 2014-05-14, 23:12   #4194
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

a dla zastępczyni szefowej podła franca
Cytat:

chociaż już tż kiedyś był z Roszkiem na basenie tak mi się kojarzy że pisałaś

Cytat:
Za to Krzys mial dzis fatalny dzien... Prawie caly czas chlipanie, marudzenie, slinienie, zucie raczki - ledwo zasnal na drzemke, dopiero o 15... Idzie druga gorna jedynka Kupki tez kwasne, lekkie odparzenia juz sa. Teraz zasnal normalnie, ale nie wiem, jak bedzie w nocy. W razie "W" mam Dentinox przy lozku
.
biedulek
Cytat:
w poniedziałek tż, potem zobaczymy. ja nie mam grafika, nie wiem jak będę pracować, ale ile się da będziemy się z tż wymieniać, a czasem moja mama będzie pomagać.
trochę utrudnione bez grafika
Cytat:
Nestelle:trochę znam "środowisko". to z kim pracuje, pracuje na jego korzyść
strzał w 10tkę
czyli Jest aura za☠☠☠istosci

tusze kolorkowe tez mnie kręcą . w zeszłym roku miałam turkusowy i fioletowy -Pupy . a Tobie jaki zawrócił w głowie (firma?)
Cytat:
bo to zalezy kto co lubi. Uważam, że takie wczasy all in sa przereklamowane, ale czasami naprawde w tym grajdole chinsko-arabsko-tandetno-komercyjnym można znaleźć cos fajnego. Dla mnie wazne zebym choc przez tydzien nie musiała sprzatać, robic zakupów, tz gotować i żeby było ciepło i dostep do morza, najlepiej z kamienistą plażą (baseny hotelowe moga dla mnie nie istniec, choć wiem ze przy Janku bede się musiał z nimi przeprosić ). A po tygodniu i tak juz tesknie za domem
heh.... w obecnej sytuacji to szczyt luksusu dla mnie lezec nawet i przy basenie hotelowym .lezec i pachniec .

10 cm koturn za wysoki ?

Dobranoc
Stary 2014-05-14, 23:12   #4195
Tasia34
Wtajemniczenie

"Biedronka" po polsku?? Aaaa, ja nie wiedzialam, musze poszukac!

A Krzys podwojnie biedny - przed drzemka byl juz bardzo spiacy, choc nie mogl zasnac, bawil sie na podlodze i z tego zmeczenia nagle fiknal i uderzyl glowka w podloge Od razu guz wielkosci orzecha i siniak... A ja oczywiscie stalam obok, kwiaty podlewalam...
Tak mi Go zal dzis bylo caly dzien, ech...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:24   #4196
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
pisałam, że białe

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:

A Krzys podwojnie biedny - przed drzemka byl juz bardzo spiacy, choc nie mogl zasnac, bawil sie na podlodze i z tego zmeczenia nagle fiknal i uderzyl glowka w podloge Od razu guz wielkosci orzecha i siniak... A ja oczywiscie stalam obok, kwiaty podlewalam...
o nie ..... biedulek
największe "ała"chyba się zdarza jak jesteśmy właśnie obok
( jak R nabył swoje limo to tz był tuz za nim...)

teraz naprawdę już dobranoc

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Pani - tak mi się przypomniało .pisałaś kiedyś o Mac'u w Poznaniu. nie mogę znaleźć rzadnych info o tym.... wiesz co i jak?gdzie?kiedy?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-05-14 o 23:27
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:43   #4197
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a Tobie jaki zawrócił w głowie (firma?)
lubię smoky lash MUFE. a tu normalnie dwa odcienie fioletu...
muszę zacisnąć zęby i udać, że nie widziałam. fioletowy Chanel ma się zbyt dobrze...

Cytat:

Alliw
, widzę w ciemności...

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:

Pani - tak mi się przypomniało .pisałaś kiedyś o Mac'u w Poznaniu. nie mogę znaleźć rzadnych info o tym.... wiesz co i jak?gdzie?kiedy?
Poznań City Center, piętro 1, lokal 169
koleżanka otwierała w kwietniu

Stary 2014-05-14, 23:54   #4198
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Nioooo w koncu w busie i do domku

Scarllet
- dla wrednego babska ...!!!

Tasia
- caluske leci do Krzysia

Demeter
- mnie tez skora w ciazy swedziala ale pod sam prawie koniec Kiedy NAGLE mi brzuch urosl o jakies 15cm hihi.

Despa
- ja pitole no masakabros z tymi lekami - tosz to powinno byc jak wida w sklepie ....!!!

-----

Nie moge sie doczekac wtorku
W miesjec mamy Wesole Miasteczko i przejade sie z Milusiem hihi aCo Sie Bede

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 00:00   #4199
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Poznań City Center, piętro 1, lokal 169
koleżanka otwierała w kwietniu
jesteś lepsza niż Google Dzieki .
(czyli jest w tym naszym ultra nowoczesnym centrum bez dachu dlatego nic nikt nie wiedział ...)

mówisz ze udajesz ze nie widzisz tuszu na długo?
ja ostatnio zakupiłam diorshowa .to jedn z moich debesciaków .od lat. i co? okazuje się ze Tez robi mi pande pod oczyma
TEZ - bo robił to hypnoze dools, i probki z channel volume,i dwa rodzaje z estee . chyba jednak cos z moją cerą albo oczy mam za tłuste ....
musiałam kupic z clinique ten zmywalny goracą wodą .
jest jednak delikatniejszy od diora niestety ...

tym razem naprawdę Dobranoc(już 4 raz to pisze?!)
Stary 2014-05-15, 06:21   #4200
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

u nas dla odmiany było ciepło i słonecznie nie padało i delikatnie wiało

K. miał wczoraj jakiś przypływ czułości. sam z siebie chodził ode mnie do tż i na odwrót i dawał buziaki. z 5 minut tak chodził i mordkę wyciągał a potem powrót do normalności czyli tłuczenie wszystkiego pięścią z zaciśniętymi zębami

dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie klocków. tak myślałam, ale tż zasiał ziarenko niepewności

nestelle nie denerwuj się bo to nie chodzi o moje czy tż przekonanie co prawda za gender nie jestem ale bez przesady klocki miałam już w koszyku ale tak jak napisałam tż zasiał ziarno niepewności mówiąc, że w tamtej rodzinie może być gadanie a nie chce słuchać (np.t) jeśli rzeczywiście miałyby się nie bawić, że dla dziewczynki trzeba było lalkę kupić. mam nadzieję, że im się spodobają. młodszej kupiłam takie: http://allegro.pl/lego-duplo-10553-k...227230375.html
ostatnio Karol dostał i bardzo je lubi
jeszcze muszę czegoś poszukać dla starszej

Pani nic wow? bardzo duże wow! Torres jest bardzo kumaty oprócz cześć K. chyba nic z tych rzeczy nie zrobi

nie są różowymi księżniczkami. chodzą czasem na różowo, ale młodsza głównie dlatego że ma ciuchy po starszej ode mnie raczej różowego nie dostaną jak im kupowałam ciuchy to też się starałam wybrać inne kolory, bo to już przesada z tym różem. wczoraj przechodziłam koło żłobka a tam albo chłopaki na kolorowo albo dziewczynki na różowo i to w większości od góry do dołu
pamiętam o zdjęciach w szlafroczku, jak zdążę nadrobić to wstawię dziś

oliwka współczuje bałaganu popsowego

OTJ głowa do góry
za literki. zdolniacha

achna nie choruj, trzymaj się
pokazywanie fakjukiem

Kasia za ząbka

Byou w końcu jesteś jak wyjazd?

Moderna Ty nawet zdjęcie łyżki potrafisz takie ładne zrobić, że ah i oh

Demeter ale że co? brzuch Cię swędział i tak się drapałaś? to chyba normalne bo pamiętam, że mnie co jakiś czas swędział po bokach

scarlett nic tylko przypitolić tej wrednej babie

cathlyn łowisz ryby?

Pani pokaż nowy fryz

No i przestańcie już męczyć te biedne dzieci pobudkami w nocy dla własnego widzimisię! swoją drogą myślenie podobne do mojego tż, bo on się śmieje, że wieczorem to mały się męczy i musi mnie uspać ciągając za cycka a nie ja jego

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

ok wstawiłam na fb zdjęcia z basenu i w klubie w szlafroku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości