|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
w ogóle obydwie dałyśmy ciała, że nie ugadałyśmy się z wydawnictwem Dwie Siostry u mnie Księga dźwięków, u Ciebie Czereśniowa jak pracowałam w promocji to krocie bym oddala za taki marketing szeptany ![]() mam stan lękowy. dziś idę na poprawkę mojego "boba". rano sobie uświadomiłam, że fryzjera nie znam. tj. znam, ale z sesji modowych... kurczeeeee, jak jest "tylko" artystą a nie rzemieślnikiem??? w końcu skończę u któregoś z moich fryzjerów (teraz mieli zbyt odległe terminy)... tylko czy będzie wtedy jeszcze z czego ciąć?!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-14 o 15:37 |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś pytałam pediatrę ile mozna zwlekać ze szczepieniem odra-swinka- rozyczka a ona , ze najlepiej jak najszybciej, pyta a ile dziecko ma, ja mowie 13 msc a ona aaa to jeszcze czas i powiedziała mi , ze z tym autyzmem to nie prawda.. i tak mam mieszane uczucia póki co czekam.Dziewczyny czy wy się spotykacie ze sobą w realu ? ![]() ![]() A. dopiero zasnęła od rana
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-14 o 15:54 |
|
|
|
|
#4173 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To miejsce dla mam, raj! Cytat:
![]() No, a my spacerowalismy sie dwie godziny, naiwnie nawet ksiazke wzielam Tiaaaa, moge sobie pomarzyc o dziecku spiacym w dzien No nic, moze jutro sie uda
|
||||||
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Nestelle, demotywator super Alliw, współczuje braku drzemek OtJ, na pewno będzie dobrze Wiadomo, jak ciężko z pracą w Polsce ![]() Oby wszystko się udało ![]() Pani, Michaś jest mega! Fajnie, że macie z głowy to szczepienie. Despa, tragedia z tym co opisujesz Monicca, Oliwko, no niestety tak to jest z psami...w ogole zwierzakami. My mamy dwa koty i ciagle w kuwecie trzeba sprzatac ![]() -------- K ostatnio na wszystko paluszkiem pokazuje Dzis przyszedl nowy fotelik - Romer King, wielkie to to ale porządnie wyglada K poszedł na drzemke a to ja się tez przespie - musze duzo odpoczywac w koncu ![]() A w nocy miałam 2 godzinną przerwe - drapałam się jak głupia
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
nic? ani cienia znużenia??? a jak to się przekłada na ilość pobudek w nocy? (wczoraj zaliczyłaś jedną ok. 23, a potem?)
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - moj nie trzyma lyzeczki i nie probuje jesc
Monicca - moje platki jaglane sie gotuje ok 15 min chyba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cathlyn - za pociag w lidlu dobra cena. W jakims dzieciowym za ponad 100 widzialam. J. zostaje z tz a jak oboje bedziy w pracy to moja mama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Florek łapie całą rączką łyżeczkę.
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak pisałyście o wczasach za granicą, all inclusive i te sprawy ech...Ja na takich wczasach nigdy nie byłam, nie wiem kiedy pojedziemy w ogole
bo z czego odłożyć.My w tym roku chętnie byśmy wyskoczyli na kilka dni gdzieś niedaleko w Polsce. Myslalam o Karpaczu - ale poza górami jest tam co robić ? Bo raczej w gory się z małym nie udamy (za duza wyprawa, ja w ciazy). Marzy mi się wieeeelki hotel z basenem i innymi atrakcjami dla dzieci, chociaż na 1 dzien bo to drogo wychodzi. Chętnie przyjme jakies info od tych, które byly w Karpaczu - czyli co tam robić z maluchem ![]() Dziewczyny zainteresowane zespołem jelita wrażliwego - tesciowa mówi, że podstawą jest kolanoskopia. Robiła też gastroskopie. A przed tym, żeby wykluczyc inne choroby to: badania krwi, kału, na pasożyty, markery nowotworowe. Teraz bierze Debretin 100mg oraz Ispagul (na przewlekle zaparcia) oraz Gasprid przy podraznieniu blony sluzowej. Wszystko inne przerabiała i tylko kase wydała. Te w miare pomagają, ale dyskomfort nadal odczuwa. Pije też jakies ziółka. |
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debretin bralam i tylko pogorszył moj stan... dzięki za info
|
|
|
|
|
#4180 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam co tam pisałyście bo już wszystko zrobiłam , J na treningu z tztem , a ja byłam konikiem ale teraz R woli się bawic z siostrą - doszło do tego ze sama sobie bajki czytałam ....
tzkze poczytam trochę Was . ![]() Cytat:
T jest bystry,kumaty i rozmowny !!!!!! ![]() co do Francuzek ..jak bym tak nie generalizowała .tez znam . i nie dokonca mozna być tak jednomyślnym . na pewno jako społeczeństwo mają inne lekko podejście niż My w Pl ale tez nie jest tak do końca jak w książce . to tak jakby napisac o nas ksiązke ? pewnie wiele z nas by się z obrazem tam przedstawionym nie zgadzało. Poza tym trzeba uwzglednic tez inny tryb zycia ,inne warunki i pomoc państwa . U nich większość mam wraca szybko do pracy bo chce i może sobie na to pozwolić bez nerwów - opieka nad dziecmi jest tam faktem -swietne złobki ,dostep do wykfalifikowanych niań . Nie ma tam pojęcia "przechowalni" tylko raczej rozwój . Cytat:
Cytat:
Cytat:
przeprowadzka gdzie? tz jedzie do pracy? cos stałego? Cytat:
![]() zależy jaki posiłek .jak pierwsze sniadanie to do owsianki +inne owoce .jak drugie sniadanie to -tak jem z jogurtem ....
|
|
#4181 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie gdybym jeszcze kawałek gdziesz poszła, to by przysnął, ale chciało mi się siku, więc musielismy wrocić myślałam ze moze w domu padnie, ale gdzie tam, juz przy drzwiach wejsciowych na klatce była zabawa w nocy 2-3 pobudki (ta pierwsza ok pólnocy, druga róznie, dzis chyba przed 4, nie pamietam bo nieprzytomna byłam). Nie wiem skąd on ma tyle siły ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4182 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
i nie ma innej opcji
Cytat:
![]() ja tez syfiara,nie powiem, ze nie .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kto zostaje z J? Cytat:
Cytat:
2. 3.płatki jagalne mozn apodgotowac ,mozna bez .do jogurtu ,albo zamiennik owsianki .....z owocami ... Cytat:
)Cytat:
bo podobno odra powraca-coraz częściej zdarza się ze ktoś nie szczepi .... ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
! odwazna jesteś jak nie znasz fryzjera a idziesz..... co do artystów .... no ale chyba powinien choć prosto umiec obciac...? choć ja "takich" jakos średnio cenie ... byłam u takiego jednego ,jego wizje artystyczne...no cóz niezgodne z moimi . i raczej z nikim normalnym a (choć ceniony w branzy )Cytat:
![]() słyszałam o tym .... Tatus spisał się na basenie . w ogole R go tak uwielbia ze nie ma mowy aby było inaczej . dobra lece ...R przytahał piłke skoczke krzyczy "Ma!Ma! " ![]()
|
|
#4183 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no u nas też nie za ciekawie - moje województwo jako jedno z kilku ma zagrożenie powodziowe na te kilka dni (ponoć do poniedziałku ma lać! ) Cytat:
![]() zdolna bestia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
dla Taty o R już nie wspomnę
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Strzelę focha tysiaclecia, nawet jak jestem na forum to nie czytacie
o twinle twinle little star i super simple songs pisalam wieki temu ![]() Księga o francuskim grymaszeniu leży i czeka w kilometrowej kolejce.... Chciałabym moc przestać spać i czytać zamiast..... W pracy sajgon i kaszana, szefowa wyjechała na miesiąc, jej zastępczyni, ech..... Dziś pytam o 8 rano czy będę mogła wyjść o 14 bo moja mama idzie do lekarza i muszę odebrać dziecko i ja zawieźć żeby zdarzyła, bo jak nie to maz musi wziąć urlop na żądanie. Powiedziała ze tak i punkt 14 dala mi robotę na zaraz, nic z czego nie można by w tej chwili zrezygnować. Ledwo zdarzylam, rewelacyjny okres przede mną
|
#4185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nienawidzę takich akcji choć i mnie się takowe zdarzają
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett czytamy
![]() alliw dziękuję za przypomnienie tej Snadry Spa my może pojedziemy z tż na kolejny rajd i gdzieś w okolicy Karpacza może się zatrzymamy na początku czerwca ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Scarlett zastępczyni szefowej bym jej przyj.... na twoim miejscu ale pisałaś już kiedyś że ona Ci roboty zwalała pełno dopóki szefowa się nie dowiedziała oby szybko zleciał ten miesiąc ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- BYou widziałam, zamówiłam, kupiłam w końcu dziękuję serdecznie za pamięć ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Nestelle Tż z R na basenie czyli co? jest nowy tatu? czy to tak próbnie było? chociaż już tż kiedyś był z Roszkiem na basenie tak mi się kojarzy że pisałaś
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzięki za info dot. pociągu
![]() Jak mi będzie L. marudzić tak jak dzisiaj, to pójdę tam na jeden dzien z laptopem i będe siedzieć na necie cały dzień i się relaksować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym zobaczyć Chorwacje (ale tutaj chyba jednak pod namiot) i kiedyś pojechać na jakąś wysepkę, taki super hiper ekstra wczasy. Bo Turcja, Egipt jakoś mnie nie ciągną ![]() W tym roku wybywamy na Mazury
|
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wybaczcie mi, ale nie wiem, jak dam rade w duze upaly funkcjonowac w koncowce ciazy; juz teraz mi jest ciezko, a za miesiac czy dwa... Jeszcze dojdzie bieganie za Krzysiem ![]() Bylam dzis na kontroli u mojej kardiolog - stwierdzila, ze nie jest potrzebna Cisnienie mam b. dobre przy 2 tabl. leku (w poprzedniej ciazy na tym etapie bralam juz 5!). Mam skierowania na holter i ekg, ale tylko "na wszelki wypadek", jesli nadal bedzie ok, to nie musze robic, ani do niej przychodzic przed porodem ![]() Za to Krzys mial dzis fatalny dzien... Prawie caly czas chlipanie, marudzenie, slinienie, zucie raczki - ledwo zasnal na drzemke, dopiero o 15... Idzie druga gorna jedynka Kupki tez kwasne, lekkie odparzenia juz sa. Teraz zasnal normalnie, ale nie wiem, jak bedzie w nocy. W razie "W" mam Dentinox przy lozku ![]() Co jeszcze... Kupilam dla K. trzy pary spodenek dresowych W takim lepszym szmateksie, 25 zl zaplacilam.Moderna Krzys chyba podobnie trzyma widelec, jak Marcel... Ale musze sie przyjrzec, bo nie pamietam ![]() Czasem udaje Mu sie nadziac pomidorka czy chlebek Lyzeczki nie daje, bo jedzenie o konstystencji "nalyzeczkowej" zaraz by wyladowalo na krzeselku, Krzysiu, lub podlodze (a jemy w pokoju, na podlodze dywan, wiec ten tego... ).Achna super, ze Mikus bezobjawowo! Kasia za kolejny zabek!Ide pod prysznic, potem Was doczytam (przy polkilogramie truskawek - w zeszlym roku nie jadlam, w tym sobie odbijam ).
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)w poniedziałek tż, potem zobaczymy. ja nie mam grafika, nie wiem jak będę pracować, ale ile się da będziemy się z tż wymieniać, a czasem moja mama będzie pomagać. Cytat:
trzymaj się dzielnie w tej pracy i nie dawaj. |
||
|
|
|
#4190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też tj. bez powodzi. ale ja nie Małpka, ja nie chcę upałów![]() ![]() Nestelle: Cytat:
![]() strzał w 10tkę Na wychodnym wlazłam do perfumerii... aaaa... śliwkowy tusz do rzęs za ten wysoki WYSOKI podziw ![]()
|
|
|
#4191 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cos mało dzis piszecie
![]() Cytat:
![]() Akcja w pracy masakra. Tez mi sie zdarzało, że prosiłam szefową o wczesniejsze wyjście, to zawsze akurat wtedy miała cos do wyjaśnienia/powiedzenia i generalnie był foch, że wychodzę. Cytat:
Cytat:
). A po tygodniu i tak juz tesknie za domem ![]() Gdzie na Mazury jedziecie? (bo ja stamtąd pochodzę, dlatego mnie ciekawi )Cytat:
biedny Krzyś Tak, są już truskawki. Dziś facet przy mnie przywiózł świeże, prosto z pola, ale takie jakies blade były to nie wzięłam ![]() I tak, zamówiłam książkę o Francuzkach, ale nie w empiku, tylko w Arosie, bo dodałam jeszcze pare pozycji Pani, a czy Ty wiesz, że Biedronka Erica Carla jest po polsku? (pewnie wiesz i się wygłupiłam z tym pytaniem )Idę spać ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ja na wysokim koturnie???? to jakie ja foto wkleiłam? mówimy o tych espadrylach? to moje maja 5,5 cm, a były takie chyba na 10 cm i w takich bym sie zabiła
|
|||||
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
to jest już wiem i pędzę dołożyć do koszyka ![]() Cytat:
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
eeechhh, mogłam nie mówić (i u siebie wrzucic do koszyka dwie, damn it)
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dla zastępczyni szefowej podła franca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tusze kolorkowe tez mnie kręcą . w zeszłym roku miałam turkusowy i fioletowy -Pupy . a Tobie jaki zawrócił w głowie (firma?) Cytat:
![]() .10 cm koturn za wysoki ? Dobranoc
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
"Biedronka" po polsku?? Aaaa, ja nie wiedzialam, musze poszukac!
![]() A Krzys podwojnie biedny - przed drzemka byl juz bardzo spiacy, choc nie mogl zasnac, bawil sie na podlodze i z tego zmeczenia nagle fiknal i uderzyl glowka w podloge Od razu guz wielkosci orzecha i siniak... A ja oczywiscie stalam obok, kwiaty podlewalam... Tak mi Go zal dzis bylo caly dzien, ech...
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
biedulek największe "ała"chyba się zdarza jak jesteśmy właśnie obok ![]() ( jak R nabył swoje limo to tz był tuz za nim... )teraz naprawdę już dobranoc ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Pani - tak mi się przypomniało .pisałaś kiedyś o Mac'u w Poznaniu. nie mogę znaleźć rzadnych info o tym.... wiesz co i jak?gdzie?kiedy? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-05-14 o 23:27 |
||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
lubię smoky lash MUFE. a tu normalnie dwa odcienie fioletu...
muszę zacisnąć zęby i udać, że nie widziałam. fioletowy Chanel ma się zbyt dobrze... Alliw, widzę w ciemności... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() koleżanka otwierała w kwietniu
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Nioooo w koncu w busie i do domku
Scarllet - Tasia - caluske leci do Krzysia Demeter - mnie tez skora w ciazy swedziala ale pod sam prawie koniec Kiedy NAGLE mi brzuch urosl o jakies 15cm hihi. Despa - ja pitole no masakabros z tymi lekami - tosz to powinno byc jak wida w sklepie ....!!! ----- Nie moge sie doczekac wtorku W miesjec mamy Wesole Miasteczko i przejade sie z Milusiem hihi aCo Sie Bede Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki .(czyli jest w tym naszym ultra nowoczesnym centrum bez dachu dlatego nic nikt nie wiedział ...)mówisz ze udajesz ze nie widzisz tuszu ![]() ja ostatnio zakupiłam diorshowa .to jedn z moich debesciaków .od lat. i co? okazuje się ze Tez robi mi pande pod oczyma TEZ - bo robił to hypnoze dools, i probki z channel volume,i dwa rodzaje z estee . ![]() chyba jednak cos z moją cerą albo oczy mam za tłuste .... musiałam kupic z clinique ten zmywalny goracą wodą . jest jednak delikatniejszy od diora niestety ... tym razem naprawdę Dobranoc(już 4 raz to pisze?! )
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Hej
u nas dla odmiany było ciepło i słonecznie nie padało i delikatnie wiałoK. miał wczoraj jakiś przypływ czułości. sam z siebie chodził ode mnie do tż i na odwrót i dawał buziaki. z 5 minut tak chodził i mordkę wyciągał dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie klocków. tak myślałam, ale tż zasiał ziarenko niepewności nestelle nie denerwuj się bo to nie chodzi o moje czy tż przekonanie klocki miałam już w koszyku ale tak jak napisałam tż zasiał ziarno niepewności mówiąc, że w tamtej rodzinie może być gadanie a nie chce słuchać (np.t) jeśli rzeczywiście miałyby się nie bawić, że dla dziewczynki trzeba było lalkę kupić. mam nadzieję, że im się spodobają. młodszej kupiłam takie: http://allegro.pl/lego-duplo-10553-k...227230375.htmlostatnio Karol dostał i bardzo je lubi jeszcze muszę czegoś poszukać dla starszej Pani nic wow? bardzo duże wow! Torres jest bardzo kumaty nie są różowymi księżniczkami. chodzą czasem na różowo, ale młodsza głównie dlatego że ma ciuchy po starszej ode mnie raczej różowego nie dostaną jak im kupowałam ciuchy to też się starałam wybrać inne kolory, bo to już przesada z tym różem. wczoraj przechodziłam koło żłobka a tam albo chłopaki na kolorowo albo dziewczynki na różowo i to w większości od góry do dołu![]() pamiętam o zdjęciach w szlafroczku, jak zdążę nadrobić to wstawię dziś ![]() oliwka współczuje bałaganu popsowego ![]() OTJ głowa do góry za literki. zdolniachaachna nie choruj, trzymaj się pokazywanie fakjukiem Kasia za ząbkaByou w końcu jesteś Moderna Ty nawet zdjęcie łyżki potrafisz takie ładne zrobić, że ah i oh Demeter ale że co? brzuch Cię swędział i tak się drapałaś? to chyba normalne bo pamiętam, że mnie co jakiś czas swędział po bokach scarlett nic tylko przypitolić tej wrednej babie cathlyn łowisz ryby? Pani pokaż nowy fryz No i przestańcie już męczyć te biedne dzieci pobudkami w nocy dla własnego widzimisię! swoją drogą myślenie podobne do mojego tż, bo on się śmieje, że wieczorem to mały się męczy i musi mnie uspać ciągając za cycka a nie ja jego ![]() ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- ok wstawiłam na fb zdjęcia z basenu i w klubie w szlafroku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

wstaiwe przykladowe zdjecie, tzn. na moim przykladzie, jak to wyglada 

u mnie Księga dźwięków, u Ciebie Czereśniowa 
)
i powiedziała mi , ze z tym autyzmem to nie prawda.. i tak mam mieszane uczucia
póki co czekam.
, nie wskazującym. Tż robi dokładnie tak samo, to genetyczne?
Ehh ta siła wizażu

Wiadomo, jak ciężko z pracą w Polsce 

, oczywiście nie na Ciebie 
myślałam ze moze w domu padnie, ale gdzie tam, juz przy drzwiach wejsciowych na klatce była zabawa 

- w zeszlym roku nie jadlam, w tym sobie odbijam