|
|
#1351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Dziewczyny, mnie to chyba zamiast na porodówkę, to do psychiatryka wywiozą.. Normalnie wykończę się nerwowo
![]() Do tego siostra była na tym pogrzebie i zostawiła u mnie swojego synka. Myślałam, że go zamorduję dosłownie |
|
|
|
#1352 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za mieszkanko, a co do chrzcin to wydaje mi się, że spokojnie wystarczy Cytat:
Cytat:
![]() My mamy taki: http://sklepbobas.pl/s28,prdid3339,a..._viper_4s.html (tylko ciemno brązowy z dodatkiem fioletu) Berenika_26 ale cyrk z tym chrześniakiem... Nie zdziw się, jak jutro usłyszysz jak to się dzieckiem zająć nie umiesz... Ja bym osiwiała na Twoim miejscu ![]() A jeszcze większy cyrk w tej przychodni |
|||||
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Bogini Bastet anomalii w morfo nie miałam, mocz teraz już też ok, ale licze na zzo, więc może jednak przejadę się jutro. No i nie wiem co z tym WR, czy jedno podczas ciąży wystarczy, czy trzeba świeże... no już głupieję
Beranika współczuję popołudnia! Mam nadzieję, że teraz już odsapniesz... a na tą całą organizację pracy w przychodniach to ręce opadają i brak słów. Mam nadzieję, że jednak te wszystkie jazdy z badaniami się opłacą Ramona Brawo za torbę ![]() Ja zaraz robię sobie 2 filiżankę liści malin Ja dziś zakupiłam sobie tą książkę "Rodzicielstwo bliskości" i nawilżacz powietrza ultrwdźwiękowy z firmy baeba - jest na wwww. fabrykawafelków.pl -15% na produkty tej marki A w smyk.com do -35% na leżaczki Może któraś z Was będzie chciała skorzystać |
|
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
[Chocolate MEGA gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Chłopcy są prześliczni, to niewiarygodne, ze miałaś ich w brzuszku!!!!!! Nie było mnie chwile, nie wiem co sie dzieje gdzieś od 6 stron, wiec doczytam później i nadrobie!! Z wrażenie wyrzuciłam wszystkie ubranka jakie zgromadziłam do tej pory (narazie 90% to lumpeksy, nic nie kupiłam jeszcze nowego prawie) i jak je posegregowąłam rozmiarami to sie przeraziłam, bo wyszło, ze tych najmiejszych, które teraz bede potrzebowąła czyli 50/56 mam kilka sztuk!!!! Bo te zagraniczne 0-3 miesiaca są spore i to takie, moim zdaniem 62cm, wiec za jakies 3 miesiace!! I wpadlam w totalna panike!!!!!!!!!!!! Musze dokupic tych pierszych ubranek, najmiejszych, by dziecko mi sie nie topiło w za duzych szmatkach po urodzeniu i chyba zbankrutuje. Do tego nie mam pojecia ile czego powinnam miec aaaaaaaaaaaa Jaka ja jestem głupia... własnie to wszystko przez te remonty, brak szafy itd. Odkladałam to segregowanie, bo wydawało mi się, ze mam czas i ze tych ciuchow całkiem sporo, i jakos bezstresowo było a teraz sie okazało, ze na 62, 68 mam sporo a do szpitala kilka sztuk.. AaaaaaaaaaaaaaaAAAAaaaaaa aaa :/ Poza tym wczoraj bylam na wizycie u gin, zalilam sie, ze strasznie boli mnie miednica, wyslala mnie do ortopedy, poszłam wieczorem (cudem sie dostalam) i okazało się, ze rozchodzi mi się spojenie łonowe. Kosci normalnie i musze mega uwazac i sie oszczedzac, by nie rozeszło się nadmiernie. Za tydzien w piątek mam USG miednicy ![]() Wieczorem postaram napisac się wiecej jak Was doczytam, buziaki!!!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-05-14 o 17:22 |
|
|
|
#1355 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już wrzucam...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() myślę, że w zupełności wystarczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- a to moje zamówienie z Gemini: 1.CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk 2.OCTENISEPT Płyn 50ml 3.PENATEN Wkładki laktacyjne 50 sztuk 4.CANPOL wysokochłonne podkłady poporodowe 10 sztuk 5.Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk 6.BABY ONO Szczotka do butelek i szczotka do smoczków 7.Maltan maść 10ml 8.BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk 9.HIPP Baby mleczko do ciała pielęgnacyjne 350ml 10.HIPP Baby płyn do kąpieli pielęgnacyjny 350ml 11.Vita-miner Prenatal 60 tabletek 12.CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki 13.LINODERM PLUS z alantoiną 50ml 14.Ladee Vit 30 kapsułek 15.Afrin PureSea spray do nosa Edytowane przez 7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a Czas edycji: 2014-05-14 o 17:27 |
|||||
|
|
|
#1356 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
), bo czasami mam straszny problem z suchymi oczyma i śluzówką po przebudzeniu widziałam chicco w promocji za 130 zł i tak chodzę wokół niego już 2 tydzień, więc pewnie go wykupili![]() Cytat:
![]() trzymam za usg [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46453729]o kurcze, dobrze że mi przypomniałaś, bo mój ciążowy budyń zapomniał już wrzucam..[/QUOTE] Dzięki Kochana z Adasiem to jakaś masakra, współczuję Ci przejść z przychodnią Za to historia z Twoim siostrzeńcem ubawiła mnie po pachy Pater, tez kupiłam tę maść, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek a czuję taki dyskomfort...... |
|||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Bogini Bastet to też z myślą o sobie- ja też mam problem z suchą skórą, a zimą w domu jest ciepło i suche powietrze od kominka.
Po przeprowadzce też kominek, plus rozprowadzenie ciepła po pokojach na górze, więc przyda się na pewno. Poza tym po przeczytaniu poradników, widziałam, że przy każdej infekcji piszą o tym, żeby maluszek miał wilgotne powietrze A u nas przez podłogówkę nie ma grzejników, więc nie będzie nawet gdzie ręcznika rozłożyć wilgotnego A ten jest ponoć cichy, i ma duży zbiornik na wodę bo ponad 2 litry i starcza na ponad 8 godzin pracy... No zobaczymy Umyłam wszystkie butelki, i kosz na pieluchy- bo dostalismy w spadku... teraz odkurzę jeszcze bo czyściłam podłogę i już odpoczynek No i chcę wyciągnąć męża na spacer, bo bardzo dobrze mi się dziś po nim spało Prowansja a jakiej wielkości dziecko Ci się zapowiada? Może nie szalej z tym 56? Ponoć dzieci szybciutko z nich wyrastają... chyba, że szykuje Ci się kruszynka no to czeka Cię shopping Berenika_26 dzięki za listę- widzę, że jeszcze będę musiała mamę poprosić jeszcze o linomag/linoderm czy coś w tym rodzaju, bo zapomniałam o tym ![]() Mam nadzieję,że ortopeda pomoże- mam nadzieję,że nie będzie to p/wskazanie do porodu SN ![]() alingles ja też się zbieram do tego masażu, ale jakoś ani rano, ani wieczorem się nie składa- ja bym używała oliwy z oliwek, bo tych olejków nie zakupiłam ![]() A z babciami tak jest niestety, moja ma takie humory, że nie idzie z nią wytrzymać, do tego jeszcze początki demencji i zapomina o wszystkim, więc latam z pietra na parter, co by kobieta krzywdy sobie nie zrobiła... Na szczęście kilka razy w tygodniu przychodzi do niej opiekunka, więc zostają mi do obstawienia popołudnia, i wtedy muszę być na każde zawołanie, bo inaczej drze się na całe gardło, albo wpada w furię |
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmiary 0-3 months sa rzeczywiscie spore. Dla noworodkow jest rozmiarowka 0-0 ktora jest mniejsza.
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Totalnie byłam zasugerowana, ze te ciuszki 0-3 będa dobre na początek. Gdzie ja miałam głowę?
Macie jakiś pomysł gdzie zakupić te szmatki w jakiś rozsądnych cenach? W lumpeksach nie widywałam mniejszych własnie niż te 0-3. Na nowych zbankrutuje, bo kazde body to z 20zł, pajac 3o i wiecej... Gdzie są najrozsądniejsze ceny nowych ubranek? Pepco też nie ma małych rozmiarów, może tesco? Fajnie, ze obudziłam się teraz, jak przez ból miendicy prawie nie mogę chodzic Dobrze chociaż, ze mam wyprawkę do szpitala haha
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-05-14 o 19:40 |
|
|
|
#1360 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46452744]Dziewczyny, mnie to chyba zamiast na porodówkę, to do psychiatryka wywiozą.. Do tego siostra była na tym pogrzebie i zostawiła u mnie swojego synka.[/QUOTE] O matko i córko! On zawsze taki histeryk? Nie daj Boże żeby nasze takie były... ![]() Cytat:
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam ze sie zestresowalam
niby moja lekarka mowila, ze miala pecjentki z rozwarciem ktore przenosily ciaze, no ale nic nie moze mi obiecac jak za tydzien na wizycie bedzie gorzej to szpital, albo mnie stres zje przez te 3 tyg -.-Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja, może zamów paczkę na allegro? Można trafić na porządne ciuszki
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ja po wizycie i usg szyjki prawie brak, raczej nie powinnam przenosić, do porodu równo miesiąc a Synuś waży dzisaj 2900 - ulżyło mi bo miałam wizje rodzenia ponad 4kg bobasa
|
|
|
|
|
#1364 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy dzień przybliża Cię do porodu i już naprawdę niewiele zostało Cytat:
Mąż dziś skręcił nasze Cytat:
![]() wózek dotarł? Cytat:
mam nadzieje że będziemy zadowolone Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46449114]Hej Po pierwsze dziękuję za odpowiedzi Po drugie byłam dziś z tymi Adasiowymi wynikami. I okazuje się, że jednak nic nie ma ale Cię załatwili z tymi wynikami mam nadzieję że Adasiowi szybko przejdzie a chrześniaka nie zazdroszczę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj mówiłam swojemu ginowi że strasznie boli mnie miednica top powiedział że nic się nie da z tym zrobić |
|||||||||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46453729]
oj, sama bym chciała wiedzieć.... [/QUOTE] po artykule które tutaj przeczytałam i po rozmowie z ZUSem dowiedziałam się że trzeba do 14 dni po porodzie oddać wniosek do pracodawcy pani ładnie wszystko wyjaśniła to teraz jestem trochę obeznana |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocy mamusie
|
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry, ja tylko na sekundke z pytaniem..
Kucyku, Mala_Czarno_Biala- czy na Borowskiej/ Kamińskiego ubierają dzieciaczki po porodzie w szpitalne ubranka czy trzeba miec swoje? Wiecie jak to wygląda? Czy nasze tylko na wypis? Nie widze żadnych info na str www. Wiem, ze na Brochowie nasze tylko do wypisu.
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
jak się spało po pełni?? ja się witam w 38 tc i gratki dla Agaaga od dziś dzidziolek oficjalnie donoszony, więc |
|
|
|
#1369 | |||
|
Zadomowienie
|
Ach Dziewczynki jak mi się dzisiaj dobrze spało, czuję się taka zregenerowana
![]() Mały ma czkawkę po śniadanku a ja popijam sobie kawkę ) to mam poczucie, że dzień nie minął mi na niczym i nie jest straconyCytat:
Bardzo tego chcę....Kiedyś widziałam super wyprzedaż w c&a właśnie takich małych ciuszków. Ale jak się szuka to zwykle nigdzie nie ma , a skoro jesteś niemobilna to może lepiej zrezygnuj z wycieczek po sklepach, bo jeszcze sobie zaszkodzisz. Może na allegro kup coś używanego? ![]() Cytat:
Ja też mam nadzieję, że nie urodzę małego giganta![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Tez mam dylemat teraz co do ubranek...
Mam kilka na 56 ... może z 3x polspiochy i 4x body do tego z 2 pajace... reszta jest 0-3 i 62 z metek... czyli tez by wypadało domupić? Kurcze sama nie wiem. Mała na dzień dzisiejszy ma 2,200 kg jak myslicie dużo przybędzie jej do 18 czerwca? Cora miała 3650 i 56 cm
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Słucham w zet chilli porannej audycji o silnych kobietach i teraz temat zszedł na porody. Wypowiadała się położna i w taki piękny sposób opowiedziała o porodach rodzinnych i emocjach im towarzyszących, że aż się wzruszyłam i zaszkliły mi się oczy
![]() Chciałabym żeby mój poród był pięknym przeżyciem dla tżeta bo na razie ma mieszane uczucia i będzie przy mnie, bo ja tego chcę i potrzebuję (chyba ). A chciałabym żeby i on tak naprawdę chciał i potrzebował i dostrzegł w tym wszystkim piękno cudu narodzin......Cudownie |
|
|
|
#1372 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mały waży w sam raz ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że jeśli nie możesz jeść owoców i zbóż to za bardzo nie wiem co mogłabym Ci poradzić, mi wywar z suszonych śliw pomagał, nie wiem czy to się pod owoce podpina, ale chyba tak... Na pewno dużo wody, nie zaszkodzi ![]() Ramona_85 cudnie, że dzidzia donoszona to już bardzo niedługo i pojawi się na świecie Ja poszłam spać baaardzo późno, ale to nie przez pełnię, wkręciłam się wczoraj wieczorem w robienie fotoksiążki z naszego ślubu, bo już tyle czasu minęło, a ja dalej tego nie ogarnęłam ja się czegoś nie zrobi od razu to tak leży, a za chwilę przecież nie będę mieć na takie coś czasu...A w ogóle taka znajoma położna koleżanki mówiła, że jest taka dziwna zależność, że jak jest burza to wtedy mnóstwo kobiet zaczyna rodzić nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim, ale ona twierdzi, że musi coś w tym być, bo jak tylko jest na dyżurze i zaczyna się burza to zawsze jest sajgon ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
) i na razie nie zamierzam nic kupować bo później będą leżeć... Jakby co to mąż podjedzie i coś kupi, przecież tego wszystkiego w sklepach jest mnóstwo... Chyba, że masz siłe chodzić po lumpach i coś Ci wpadnie ładnego to kupuj, ale na sklepowe bym poczekała |
|||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemkneło mi pytanie o wózek. Bebetto Flavio kolor 353 który myślałam ze będzie taki szaroniebieski a jest po prostu niebieski Z białym stelażem. Bardzo mi się podoba Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem czy którąś zainteresuje, ale jest duża promocja na fotoksiążki A4, 100 stron za 79zł. http://www.uwolnijkolory.pl/cennik
|
|
|
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
zaczynamy dzisiaj 35 tydz ![]() Jem śniadanko a potem wezmę się za jakieś filmy. Mama wczoraj zupę ugotowała, żebym nie musiała za dużo chodzić. To będą dla wszystkich trudne 2tyg ![]() A jeszcze tak myślę teraz, powszechnie za donoszone uznaje się dziecko w skończonym 37tyg, nawet kiedyś słyszałam, że 38. A jednak lekarze uznają za ten tydzień 36 skończony. Wczoraj moja lekarka tak mówiła i jeszcze jeden lekarz z przychodni. W szpitalu też była taka opinia, że trzymają do 36 i potem można rodzić To w końcu jak to jest? Czy to może z perspektywy praktyki lekarze uważają ten 36tydz za bezpieczny. Cytat:
Mojej bratowej synek urodził się 3100g 57cm i chodził w 56 miesiąc. W sumie trudno przewidzieć |
|
|
|
|
#1376 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczynki.
Ja własnie czekam na panów którzy mają nam wymieniać rury, popijam kawusię i majstruję falbanę pod łóżeczko, bo mam trochę łądnej tkaniny z Ikei.. trzymajcie kciuki żeby coś z tego wyszło Cytat:
Superowo! ![]() Cytat:
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 35 tc !!
Mimo pełni księżyca, spało mi się dzisiaj wspaniale Ramona za donoszenie ciąży!! POMOCY!! Wczoraj cały dzień męczyłam się z żółtymi plamami na kołysce, moczyłam poszycie i budkę w oxy chyba ze 2h, później do pralki, też z oxy i nic ;/ plamy jak były tak są... Myślicie, że jakbym zaniosła do pralni chemicznej to daliby sobie z nimi radę? To są takie żółte plamy jakby zacieki
|
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
A co do tego Palmersa, to chętnie bym się pozbyła (wygrałam na warsztatach Malucha)
|
#1379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 35 tc!!Jak dla mnie dziecko donoszone jest wtedy, kiedy wszystko ma już w pełni rozwinięte, a z tego co wiem z płucami jest różnie, niektóre dzieci mają wcześniej rozwinięte, inne później. Ogólnie nam położna mówiła, że każdy dzień w brzuszku mamy jest cenny Cytat:
pochwal się efektami ![]() O burzy pierwsze słyszę
|
||
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
oj, zdublowało mi odp
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-05-15 o 09:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

Czy stosujecie leki na receptę?
byłam na pazurkach góra i dół i brewkach. Jutro jeszcze fryzjer i będę sexy mamuśka
i proszę o kciukasy
Trzymam kciuki za mieszkanko, a co do chrzcin to wydaje mi się, że spokojnie wystarczy
To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm
puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie

widziałam chicco w promocji za 130 zł i tak chodzę wokół niego już 2 tydzień, więc pewnie go wykupili

mój gin przyjmuje dopiero za tydzień a internista może przyjąć mnie dopiero w poniedziałek
Bardzo tego chcę....