|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
Rocky Laura pewnie odczuwa Twój nastrój i dlatego ma mniejszy apetyt
Fiazo ale to jest w jakiejś kapsule czy Ty jestes czymś owijana? ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Stokrotka miałam pogratulować usypiania, super
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi skąd masz nową emotikonkę?
![]() Olek się zdrzemnął.. znowu były problemy z uśpieniem..mąż masował go po główce i jakoś uspokoił.. Ja walnęłam się na kanapie, a później mąż przyszedł i wcisnął się koło mnie.. od razu lepiej po drzemce ![]() Tylko mały coś w złym humorze.. zjadł ćwiartkę bułeczki z masłem i kisiel marchewkowo-jabłkowy z tartym jabłuszkiem i chyba się uspokoił
|
|
|
|
#637 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chusteczki to zależy które są na promocji. Najfajniejsze dla nas są te pampersowe białe. Ostatnio kupiłam 3 pak biedronkowych frutti czy jakoś tak. I jako jedyne wyciągają się po jednej sztuce także super Cytat:
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie spało popołudniu,nawet podczas wyprawy do Lidla.Padła przy mleczku o 19.07
Jutro moze wstac po 6 ale moge spokojnie przy komputerze posiedziec i tv poogladac.Czekam az TZ zadzwoni przed granicą a pozniej na eska ze jest na miejscu.Wypiłam 2 melisy i jakos mi troszke lepiej.
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Miszka jestem, jestem .Zacznę od tego, że dzisiaj Kuba o 17:10 skończył 10 miesięcy. Zapraszamy na imprezkę. Albo może lepiej nie ... niech wszystkie maluszki ładnie śpią w nocy a nie myślą o imprezowaniu. Wszystkim maluszkom, które świętowały jak mnie nie było życzę 100 latek ![]() Kuba zaczyna wstawać i chyba przebiła się lub zaraz przebiję druga dwójka u góry. Pewnie niedługo będziemy mieć 6 ząbków . Ciężko Kubie zajrzeć w paszczę dlatego nie jestem do końca pewna, czy mamy już ząbka czy nie. Chyba też zaczyna nam się jakiś lęk a przynajmniej objawia się przy zasypianiu. Kuba zasypia w łóżeczku, ale ostatniego czasu zanim całkowicie odpłynie w sen jeszcze krzyknie, żebym przyszła, popatrzy na mnie i dosłownie 3 sekundy i śpi. Mamy też pierwszego guza na środku czoła. Kuba raczkując wlazł prosto w ścianę ....W weekend byliśmy u moich rodziców, Kuba gonił psiaka . Zachowywał się kulturalnie i nie zabierał pieskowi zabawek, ale do jego michy już musiał zajrzeć.Chyba już ostatecznie moje dziecko zrezygnowało z popołudniowej kaszki. Tak więc mamy o 13:00 obiad a potem ok. 15:30 pół jogurtu naturalnego z odrobina owocu ze słoiczka, o 17:00 deser - przeważnie owoc i o 19:00 kolacja mleko.Jogurt naturalny sie u nas przyjął, ale tylko jak dodam trochę owoców. Samego jogurtu Kuba nie chce. Nie zmuszam go, bo sama nie przepadam za naturalnym jogurtem. Lada dzień pewnie wciągnie cały jogurt, bo z owocem bardzo mu smakuje. Po za tym co u nas, dzwoniła moja szefowa z pytaniem czy wróciłabym szybciej do pracy. Szybciej czyli od 01.07. Macierzyński kończy mi się 14.07., ale mam tyle urlopu, że miałam siedzieć do października a i tak zostałoby mi kilka dni. Urlop miałam wykorzystywać w piątki, ale średnio mi to pasuje i trochę zmodyfikowałam propozycje szefostwa i zobaczymy, czy się zgodzą na moje warunki. Do końca tygodnia mam dostać odpowiedź, czy wracam w lipcu czy później. Mera: witaj ![]() Pieluchy my używamy Dady 4 i chusteczki też dady. Ja jestem zadowolona. A może używacie za małych pieluch? U nas właśnie, jak były za małe to przeciekały. We Wrocławiu mieliśmy pampersy 4 i była tragedia, każdego dnia coś nam wyciekło. Kuba waży ok. 9kg. Mela: brawa za kupę do nocnika. Wow, jestem pod wrażeniem. Brawa również dla Małgosi za pobieranie krwi, ja sie panicznie boję igieł i w ciąży wszelkie pobierania krwi były dla mnie bardzo stresujące. Ale macie pokaźną hodowlę. Ogarnąć wszystko to chyba nie lada wyzwanie. Agrafka: śliczne zdjęcie Twoje i Misia . U nas drzemki sa o 10:00 ok. 30-40 min i o 14;00 ok. 1h-1,5h. Paznokcie też obcinam, jak Kuba nie śpi i zawsze muszę go zagadywać, byleby się nie ruszał. Najbardziej działa u nas mój tekst do dziecka " ojej, jak pieknie. Kuba zobacz, jak u kosmetyczki" . I oczywiście musze się cały czas zachwycać jego paznokciami.Myszka: Kuba oznajmia, że nie chce już jeść, jak odpycha moją rękę z łyżeczką i zasłania buzię. Miszka: z Kubą w miejscach publicznych bywa różnie, ale potrafi byc grzeczny i ładnie wysiedzieć w knajpie. Przeważnie go czymś zajmuje np. wsadzam w krzesełko i daje ciasteczko, zabawkę. Wówczas i on je i my możemy wypić kawę czy coś zjeść. W sklepie bywa różnie, bo przeważnie Kuba chciałby wyjść z wózka i czasami się wkurza, dlaczego tak długo "łazimy" po tym sklepie . Niestety u nas jest problem z przebraniem pieluchy w publicznej toalecie, bo Kuba jak już tylko wchodzę zaczyna tak przeraźliwie krzyczeć i przestaje dopiero jak wychodzimy. Wszyscy go wtedy słyszą. za noc bez pobudki. suuuper!!! Maksiu dorasta ![]() Surka: ale Lilka sie fajnie śmieje, Kuba bardzo podobnie . Zdrówka dla małej.Rocky: dasz radę.Lemurku: kciuki za operację. I zdrówka dla Ciebie Dzoan: ja nie lubię niezapowiedzianych gości, a już szczególnie rano. Może umów się z koleżanką na konkretną godzinę. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Jeżeli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka gosp nie jest jakies wielkie , te swinie mieszcza sie w dwoch chlewniach.
Sammi maz robi przy nich z pracownikiem bo sam by nie wydolil, ale tamte jest do pomocy. Sam nie przypilnuje. Perse ja kupilam sobie Regenerum do rak i jest rewelacja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Pianka 100 lat dla Kuby
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze chciałam napisać, że jak Kuba tylko leżał to słyszałam od koleżanek teksty typu "niech leży, zobaczysz potem będzie gorzej jak będzie raczkował". Kuba raczkuje, a ja nie wyobrażam sobie,żeby miał teraz tylko leżeć. Jakoś mi tak lepiej, jak gdzieś tam za mną "drepta" po swojemu. Jemu tez to sprawia więcej radości, a ja czuje, że więcej jestem w stanie pomimo wszystko zrobić w domu, bo Kuba sam sobą sie bardziej zajmie. Oczywiście cały czas musze na niego patrzyć, żebyś nie zrzucił np. na siebie suszarki z praniem, ale i tak cieszę się, że jesteśmy już na takim etapie rozwoju
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
po intensywnym dniu ![]() Młoda dzisiaj tak dała popalic ze padam. dzisiaj obcja tylko rece-gdzie ja jej nigdy nie nosze i ona o tym wie wiec jeszcze mogłam ja na podwórko puscic bo tego tez sie domagała. po 2 godz skapitulowałam i zasuwała mi na czworakach po swiezo zasianej trawie i by mnie to gilało ale u nas od tyg leje wiec sobie wyobrazcie w jakim stanie trafiła do wanny ![]() Rockyyy przytulam . teraz tyg. beda ci inaczej leciały. Jeszcze nie ponadrabiałam wiecej. Mieszkamy w nowym miejscu prawie 2 tyg. zaraz pierwszego dnia po zwiezieniu rzeczy u małej w pokoju cos mi smierdziało. stwierdziłam ze pewnie farba klej itd. i wietrzyłam jej pokój intensywnie ale smierdzialo dalej. na scianie pojawiły sie plamy i TZ mnie uswiadomił ze ten smród to od komina bo sie"poci" wnet dostałam zawału bo to pokój małej i mówie ze trzeba jak najszybciej kwasówke montowac zwłaszcza ze mnie odkąd tu zamieszkalismy boli głowa i budze sie bardziej zmeczona niz sie kładłam. TZ stwierdził ze sobie wkrecam ale zaczełam w dzien wietrzyc chate a w nocy rozszczelniałam porzadnie okna a małej jeszcze wietrzyłam w nocy jak jej butle podawałam i kazałam konczyc palic o 17. głowa przestała bolec zwłaszcza ze duzo teraz na dworzu siedzimy. Wczoraj przyjechał brat TZ posprawdzac nam inst. i doradzic na przyszłosc i ak tylko wszedł poczuł smród zobaczył sciane to kazał natychmiast kwasiaka zakładac i powiedział ze on bał by sie młoda tam kłasc. nosz kur.... nie powiedziałam A NIEMÓWIŁAM tylko jestem happy ze ktos wreszcie uswiadomił mi tz. w przyszłym tyg. maja zaczac i pojawił sie problem bo potrzeba 3 tys a my wyprani. rano jeszcze gadałam z tz przez tel ze moze nie bedziemy palic i zrobimy remont za kilka miechów no ale to nasze jedyne zródło ciepłej wody i trza porzyczyc kase trudno. skonczyłam gadac a tu listonosz zajezdza z decyzja z MOPS i uwaga przyznali nam 2 tysie na Bianke wiec juz mamy od kogo porzyczyc kurcze jakis anioł stróż tu nad nami czuwa![]() To sie rozpisałam, ale powiem wam ze tak jak. jeszcze nie czuje serca do tego domu bo nie jest jeszcze po naszemu i rózne kwiatki tu wyjda to sama miejscówke juz kocham. kurcze wstalismy dzisiaj o 4,20 idziemy do okna a tam na jeziorku łabedzie obok zurawie a dosłownie 6m od okna jelonek. no cudo. jak sie dorobie aparatu to wam fotki cykne. To macie spamu za te wszystkie dni co mnie nie było :P |
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Aga: zawsze wyskakują dodatkowe wydatki, kiedy sie nie ma kasy. Dobrze, że mąż usłyszał obiektywną opinię brata i zrobicie coś z tym kominem. Oby MOPS szybko wypłacił kaskę. A jak Bianka? śpi w nowym miejscu sama w swoim pokoju?
Widoków za oknem zazdroszczę. |
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio ma hobby-zaczepia ludzi w autobusie zeby z nią usmiechy wymieniali :P Cytat:
A w jakim regionie Polski mieszkacie bo zapomniałam???
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Pianka tak młoda spi juz sama my juz nie kp
mamy jedna pobudke koło 1 na amleko i potem kima. była do 4 ale ostatnio spi do 6-6.30 i wszyscy z tego osobnego pokoju sa zadowoleni tylko niech juz bedzie spoko z tym kominem
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia i za kciuki dla mojego taty
Pianka - dla Kubusia sto lat! Miszka - z Tż ok,bo my się nie potrafimy pokłócić, tylko ja się focham Tak mi odbiło,że nie przyjęłam nawet prezentu urodzinowego (jesteśmy zmęczeni,ja jestem gwałtowna,powiedział coś,co normalnie by mnie nie ruszyło,ale teraz zareagowałam jak furiat)Jeśli chodzi o imprezę,na której była Ola...ilość wysokoprocentowego alkoholu podanego przez rodziców jubilatki każdą z Was by przeraziła,dzieci się spiły,niestety,jak spuszczone z łańcucha.O wejściu na imprezę niezaproszonych i pijanych osób nawet nie wspomnę-niby impreza zamknięta,wiem,kto się z moim dzieckiem bawi,a tu nagle gospodyni otwiera drzwi znajomym,będącym wyraźnie "pod wpływem"Cała impreza rozwalona,dobrze,że nikomu nic się nie stało.Perse - mam to samo z rękami,mimo,że ciągle używam rękawiczek,a kremów do rąk mam milion pięćset sto dziewięćset.Czasami tak to boli,że płaczę przy wciąganiu majtek.Wcierałam już różne cuda w te skórki i d.pa blada,za parę dni jest to samo.Współczuję szczerze,musimy znaleźć na to sposób. |
|
|
|
#648 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajną masz córki. Małgosia jest bardzo dzielna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znajdziecie coś. Jeszcze jest troszkę czasu ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46453540] My dzisiaj nie wyszliśmy na spacer, Artur mnie tak zszarpał znowu przy zasypianiu :/ (tzn. powodem, dla którego nie poszliśmy, była pogoda, nie szarpanie:P). Strasznie mi się go usypia ostatnio, ja mu śpiewam, kołyszę, a ten się drze, szarpie mnie za bluzkę, włosy, nos, usta... Jest śpiący, ale nie chce spać, a oczy mu się kleją. Teraz śpi. [/QUOTE] Perse to chyba jakiś etap przejściowy bo Igor ma dokładnie tak samo. Drze się i nie chce spać. Wczoraj w wózku dał taki popis swoich możliwości, że aż sąsiadka się pytała. Sammi to łaaa Cytat:
![]() Cytat:
w gaciach, bez makijażu ![]() W domu rodziców listonosz widział mnie nie raz w majtach do pól tyłka a co tam.. Cytat:
Cytat:
Niestety uroki starszych domów ![]() Czekamy na zdjęcia. A ja zapomniałam, że my dziś 9 miechów kończymy... nieładnie matka.. Podsumowanie: - Igi zaczął raczkować - pełzać i potrafi przejść z pozycji siedzącej do raczkowania - Nauczył się robić papa - Nauczył się mówić mama, tata, dada, baba ![]() - coraz lepiej się komunikuje - waży 8500 i - ma 2 zęby Bardzo duży postęp wg mnie zrobił w tym miesiącu. ![]() Miałam pisać wcześniej, dziecko mojej dalszej znajomej wylądowało w ciężkim stanie w szpitalu po drugiej szczepionce. ![]() LEMURKU kuruj Ty się czosnkiem albo czymś i do lekarza też idź. Może w kaftan jeszcze nie zawinie
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-14 o 20:53 |
||||||||
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem po bieżni. Nie szalałam, a wyszłam mokra. Już czuje nogi, chyba beda zakwasy i pierwszy raz był gratis. Wykupiłam karnet na 10 wejść Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za postępy Igiego ![]() A po jakiej szczepionce sie to stało? ![]() Cytat:
za cwiczonka,tak trzymaj!!!!!
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Aga - jeszcze trochę i się przyzwyczaisz do domu
Jesteście na swoim,super.Czekamy na zdjęcia. Jeśli chodzi o obcinanie paznokci,to mój syn jest dziwny.Zamyśla się wtedy i protestuje dopiero,jak skończę Podobnie jest z pielęgnacją uszu.Mruczy,jak mu smyram Za to nos jest nie do ruszenia,aż się boję pomyśleć,co w nim mieszka
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już 2. przypadek u tej samej lekarki. Dobrze, że do niej nie chodzimy. Cytat:
Gorzej w nogach. Tak wierzga, że się po prostu nie da Lemurku pełen wypas kozicek pewnie tam ma
|
||
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Wczoraj napisałam dlugasnego posta i wywaliło mi aplikacje. Tak się wkurzylam ze szkoda gadać. Z tego wszystkiego zapomniałam co komu. IGI juz zdrowy. Wysypka zeszła. Dzisiaj zatem wyszliśmy na podwórko wiało jak to u nas,ale dotlenilismy się,bo obojgu nam brakowało świeżego powietrza. Wydaje mi się ze mój syn zmienił też rytm dnia i teraz mamy jedna drzemkę w ciągu dnia. Z jedzeniem jest lepiej,ale szalu nie ma. Dwie ostatnie noce normalne, raz jedna,drugi raz dwie pobudki,ale przede wszystkim bez płaczu. Dzisiaj też mi jakoś lepiej było się zorganizować i wkoncu ogarnelam chatę. Sypialnia została z kursami jeszcze. DZOAN ja tak po nocach gotować czy cokolwiek robić nie umiem. Muszę w miarę sensownie (po 23 najpóźniej) iść spać, żeby potem w dzien ogarniać tego mojego pedziwiatra. PERSE ja się nie przejmuje jak mam bałagan dresy i brak makijażu jak wpadają bliscy znajomi. Czasami po prostu mam ochotę się z kimś spotkać niespodziewanie i jak zadzwoni na 10-15 przed z pytaniem czy może zajrzeć to jeszcze się nie zdążyło abym odmówiła. SURKA Lila boska )MARHOS a gdzie wy jesteście ze tak ciepło? Zaraz nadrobie resztę. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Mamoszkrabka - 100 lat dla Igiego
![]() Fiazo - super,masz ode mnie wielkiego buziaka za ćwiczenia Marzę o takim wyjściu bez dziecka i spoceniu się po uszy.Chciałam biegać,ale Tż protestuje,bo już i tak mi spodnie z tyłka spadają.
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W firmie chca zrobic karnety sportowe i chyba sie zdecyduje bo trzeba jakoś wyglądać, zapuściłam sie strasznie. A przy okazji właśnie robie coś dla siebie. Mój czas. Chwila oddechu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla wszystkich dzieci za postępy . Szybkiego powrotu do zdrowia dla przeziebionych dzieci MELA FIAZO brawa za kupcie
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Mamoszkrabka - aż się boję,że w jasiowym nosie powstała jakaś nowa forma życia
![]() Elaine - moja znacznie młodsza siostro(tak o Tobie myślę,od kiedy zobaczyłam Twoje zdjęcie w nowej fryzurze)super,że Igor ma się lepiej,bardzo się cieszę. Powiem Ci po cichu,że ciągle liżę rany po poniedziałkowym meczu.Tak było blisko...Niby taki trener doświadczony,a do ostatniej akcji wystawił zmęczonego zawodnika... ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Fiazo - pracujesz w jakiejś super firmie,zazdroszczę bardzo. Mnie pogonią pewnie od razu,jak tylko wrócę. Trochę jestem niespokojna,bo TŻ nie wraca z wyjazdu służbowego,już mam omamy i słyszę karetki ![]() No co mam zrobić,wredny jest,ale już zdążyłam przywyknąć
|
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze kolejny raz mi wywaliło, napisałam tyle i dup..a.
Miszka gratulujemy przespanej nocki i oby jak najwięcej takich nocek. My chyba mieliśmy dwie i pamiętam jak dziwnie było się obudzić .Macie quinny a jaki model ? My jeździliśmy quinny buzz , teraz już mamy lżejszą spacerówkę i Julek jest bardziej zadowolony. Rocky współczuję tych wszystkich przeżyć, jeszcze w takim momencie .Mela dla dzielnej córy i za pokaźną hodowlę świnek !Fiazo kiedyś pracowałam w studiu urody , tam były takie urządzenia , zresztą moi szefowie produkowali je (Vacu Fit) . Rewelacyjne efekty w szczególności na cellulit i w obwodzie , fajnie jest też smarować się przed zabiegiem jakimiś kremami , serum wyszczuplająco-antycellulitowymi . Mam nadzieję, że obsługa poinformowała Cię o przeciwskazaniach ? Szczerze to zazdroszczę Ci bardzo , kiedyś miaam okazję to rzadko chodziłam. Będziesz zadowolona tylko pamiętaj o systematyczności.Kurde młody już drugi raz coś popłakuje .
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
ELAIN bardzo fajnie, że z Igim już lepiej.
za sprzątanie.Odzywaj się częściej ![]() LEMURKU nowa cywilizacja ![]() BARBARA a teraz już rozumiem lepiej? FIAZO dajesz czadu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

ja po prostu nie lubię wpuszczać kogoś z rana kiedy jestem w piżamie, bez make-upu, z nieumytymi włosami i niewyszorowanymi zębami.. I nie lubię, gdy ktoś mnie w takich rannych porach nawiedza.. Ogólnie to nie lubię niezapowiedzianych wizyt .. Spontany mnie nie bawią w tej kwestii 

dasz radę.

Będziecie szukać dopiero jak Tż wróci?