PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 17:58   #631
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Fiazo-super!

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Laura mnie marwi bo malo dzis je ale jest pogodna i wesola

Mój też dzis sieje bunt jedzeniowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:06   #632
sammi24
Zadomowienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Rocky nie smutaj
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:07   #633
Rockyyy
Zakorzenienie

Stary 2014-05-14, 18:12   #634
sammi24
Zadomowienie

Rocky Laura pewnie odczuwa Twój nastrój i dlatego ma mniejszy apetyt

Fiazo ale to jest w jakiejś kapsule czy Ty jestes czymś owijana?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Stokrotka miałam pogratulować usypiania, super
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:27   #635
fiazo
Zakorzenienie

Wieczorem wyśle Ci linka i zobaczysz t

Synek
Stary 2014-05-14, 18:53   #636
dzoan
Zakorzenienie

Sammi skąd masz nową emotikonkę?

Olek się zdrzemnął.. znowu były problemy z uśpieniem..mąż masował go po główce i jakoś uspokoił.. Ja walnęłam się na kanapie, a później mąż przyszedł i wcisnął się koło mnie.. od razu lepiej po drzemce
Tylko mały coś w złym humorze.. zjadł ćwiartkę bułeczki z masłem i kisiel marchewkowo-jabłkowy z tartym jabłuszkiem i chyba się uspokoił

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:30   #637
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Rockyy zobacz jaki paradoks. Ja bym chciała, żeby mój wyjechał na dłużej. Szykuje mu się szkolenie ze straży w temacie pierwszej pomocy. W przyszły weekend od pt do nd. Wiem, że głównie będzie tam picie i zwisa mi to, ale chciałabym jechać. On ma opory bo nie za bardzo ma z kim zostawić hodowlę bo ja jeszcze krowami się zajmę (są 24h/dobę na łące więc tylko prąd w ogrodzeniu sprawdzić i wody nalać), ale do chlewni już nie wejdę i nie ogarnę 900 świń, no nie ma bata. I tak naprawdę powinien jechać, ale się waha, a ja o tym marzę!

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Tydzień temu płakała, ale pani w labku fajna z podejściem. Poza tym po wszystkim doszła do wniosku, że nie bolało, więc jest na świeżo i pamięta, że nie ma co się strachać. W każdym razie, uważam, że od samego początku, od najmłodszych lat z dziećmi trzeba rozmawiać bo to przynosi efekty.
Wow Mela ja myślałam że wy macie takie gospodarstwo malutkie a tu czytam 900 świń wow! Mojego taty kolega ma też taką dużą hodowle to dużo stresu go to kosztuje. No i praca 24/dobę bo przecież to żywe stworzenia.

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Kurcze to już sama nie wiem , może my za dużych pampków używamy !? Ile ważą wasze dzieciaczki,że nosicie 3ki , Julek ok 8,5 kg ?
Rocki słyszałam że te lidlowskie dobre są no i z rossmana też . A które tańsze ?
Surka a te pomarańczowe pampersy to na noc czy w ciągu dnia stosujecie ? Chusteczki dady są dla mnie za mokre.
Maja waży 8600 i nosi pampersy zielone 4
Chusteczki to zależy które są na promocji. Najfajniejsze dla nas są te pampersowe białe. Ostatnio kupiłam 3 pak biedronkowych frutti czy jakoś tak. I jako jedyne wyciągają się po jednej sztuce także super

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Kurcze, żeby nie było, że jestem niedobrą sąsiadką ja po prostu nie lubię wpuszczać kogoś z rana kiedy jestem w piżamie, bez make-upu, z nieumytymi włosami i niewyszorowanymi zębami.. I nie lubię, gdy ktoś mnie w takich rannych porach nawiedza.. Ogólnie to nie lubię niezapowiedzianych wizyt .. Spontany mnie nie bawią w tej kwestii i ja również do nikogo bez zapowiedzi się nie ładuję, bo mam świadomość, że nie każdy to lubi
Haha to byśmy się dogadały bo ja też nie cierpię niezapowiedzianych wizyt. I z rana też nie otwieram drzwi

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:42   #638
Rockyyy
Zakorzenienie

Moje dziecko nie spało popołudniu,nawet podczas wyprawy do Lidla.Padła przy mleczku o 19.07 Jutro moze wstac po 6 ale moge spokojnie przy komputerze posiedziec i tv poogladac.Czekam az TZ zadzwoni przed granicą a pozniej na eska ze jest na miejscu.

Wypiłam 2 melisy i jakos mi troszke lepiej.
Stary 2014-05-14, 19:55   #639
pianka2013
Zadomowienie

Cześć

Miszka jestem, jestem . Mąż ma tacierzyński od poniedziałku i chociaż podczytuje co tam u Was to ciężko mi się wbić w rozmowę. Jakoś też nie miałam nastroju na pisanie czegokolwiek. Mąż poszedł na piwo do kolegi, Kuba leży w łóżeczku i zasypia to nadrabiam i piszę .

Zacznę od tego, że dzisiaj Kuba o 17:10 skończył 10 miesięcy. Zapraszamy na imprezkę. Albo może lepiej nie ... niech wszystkie maluszki ładnie śpią w nocy a nie myślą o imprezowaniu.

Wszystkim maluszkom, które świętowały jak mnie nie było życzę 100 latek

Kuba zaczyna wstawać i chyba przebiła się lub zaraz przebiję druga dwójka u góry. Pewnie niedługo będziemy mieć 6 ząbków . Ciężko Kubie zajrzeć w paszczę dlatego nie jestem do końca pewna, czy mamy już ząbka czy nie. Chyba też zaczyna nam się jakiś lęk a przynajmniej objawia się przy zasypianiu. Kuba zasypia w łóżeczku, ale ostatniego czasu zanim całkowicie odpłynie w sen jeszcze krzyknie, żebym przyszła, popatrzy na mnie i dosłownie 3 sekundy i śpi. Mamy też pierwszego guza na środku czoła. Kuba raczkując wlazł prosto w ścianę ....

W weekend byliśmy u moich rodziców, Kuba gonił psiaka . Zachowywał się kulturalnie i nie zabierał pieskowi zabawek, ale do jego michy już musiał zajrzeć.

Chyba już ostatecznie moje dziecko zrezygnowało z popołudniowej kaszki. Tak więc mamy o 13:00 obiad a potem ok. 15:30 pół jogurtu naturalnego z odrobina owocu ze słoiczka, o 17:00 deser - przeważnie owoc i o 19:00 kolacja mleko.Jogurt naturalny sie u nas przyjął, ale tylko jak dodam trochę owoców. Samego jogurtu Kuba nie chce. Nie zmuszam go, bo sama nie przepadam za naturalnym jogurtem. Lada dzień pewnie wciągnie cały jogurt, bo z owocem bardzo mu smakuje.

Po za tym co u nas, dzwoniła moja szefowa z pytaniem czy wróciłabym szybciej do pracy. Szybciej czyli od 01.07. Macierzyński kończy mi się 14.07., ale mam tyle urlopu, że miałam siedzieć do października a i tak zostałoby mi kilka dni. Urlop miałam wykorzystywać w piątki, ale średnio mi to pasuje i trochę zmodyfikowałam propozycje szefostwa i zobaczymy, czy się zgodzą na moje warunki. Do końca tygodnia mam dostać odpowiedź, czy wracam w lipcu czy później.

Mera: witaj . Bardzo dużo przeszłaś, współczuje. Julianek i Ty ślicznie wyglądacie. Kuba pije głównie wodę. Bardzo rzadko dostaje sok typu bobofrut rozcieńczony z wodą. Nie podaje żadnych herbatek, bo Kuba już się przyzwyczaił do wody i tak mi nawet lepiej pasuje

Pieluchy my używamy Dady 4 i chusteczki też dady. Ja jestem zadowolona. A może używacie za małych pieluch? U nas właśnie, jak były za małe to przeciekały. We Wrocławiu mieliśmy pampersy 4 i była tragedia, każdego dnia coś nam wyciekło. Kuba waży ok. 9kg.

Mela: brawa za kupę do nocnika. Wow, jestem pod wrażeniem. Brawa również dla Małgosi za pobieranie krwi, ja sie panicznie boję igieł i w ciąży wszelkie pobierania krwi były dla mnie bardzo stresujące.

Ale macie pokaźną hodowlę. Ogarnąć wszystko to chyba nie lada wyzwanie.

Agrafka: śliczne zdjęcie Twoje i Misia . U nas drzemki sa o 10:00 ok. 30-40 min i o 14;00 ok. 1h-1,5h. Paznokcie też obcinam, jak Kuba nie śpi i zawsze muszę go zagadywać, byleby się nie ruszał. Najbardziej działa u nas mój tekst do dziecka " ojej, jak pieknie. Kuba zobacz, jak u kosmetyczki" . I oczywiście musze się cały czas zachwycać jego paznokciami.

Myszka: Kuba oznajmia, że nie chce już jeść, jak odpycha moją rękę z łyżeczką i zasłania buzię.

Miszka: z Kubą w miejscach publicznych bywa różnie, ale potrafi byc grzeczny i ładnie wysiedzieć w knajpie. Przeważnie go czymś zajmuje np. wsadzam w krzesełko i daje ciasteczko, zabawkę. Wówczas i on je i my możemy wypić kawę czy coś zjeść. W sklepie bywa różnie, bo przeważnie Kuba chciałby wyjść z wózka i czasami się wkurza, dlaczego tak długo "łazimy" po tym sklepie . Niestety u nas jest problem z przebraniem pieluchy w publicznej toalecie, bo Kuba jak już tylko wchodzę zaczyna tak przeraźliwie krzyczeć i przestaje dopiero jak wychodzimy. Wszyscy go wtedy słyszą.

za noc bez pobudki. suuuper!!! Maksiu dorasta

Surka: ale Lilka sie fajnie śmieje, Kuba bardzo podobnie . Zdrówka dla małej.

Rocky: dasz radę.

Lemurku: kciuki za operację. I zdrówka dla Ciebie

Dzoan: ja nie lubię niezapowiedzianych gości, a już szczególnie rano. Może umów się z koleżanką na konkretną godzinę.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Jeżeli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:56   #640
mela1234
Zakorzenienie

Misiaczka gosp nie jest jakies wielkie , te swinie mieszcza sie w dwoch chlewniach.
Sammi maz robi przy nich z pracownikiem bo sam by nie wydolil, ale tamte jest do pomocy. Sam nie przypilnuje.

Perse ja kupilam sobie Regenerum do rak i jest rewelacja.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:56   #641
Rockyyy
Zakorzenienie

Pianka 100 lat dla Kuby
Stary 2014-05-14, 20:15   #642
pianka2013
Zadomowienie

Jeszcze chciałam napisać, że jak Kuba tylko leżał to słyszałam od koleżanek teksty typu "niech leży, zobaczysz potem będzie gorzej jak będzie raczkował". Kuba raczkuje, a ja nie wyobrażam sobie,żeby miał teraz tylko leżeć. Jakoś mi tak lepiej, jak gdzieś tam za mną "drepta" po swojemu. Jemu tez to sprawia więcej radości, a ja czuje, że więcej jestem w stanie pomimo wszystko zrobić w domu, bo Kuba sam sobą sie bardziej zajmie. Oczywiście cały czas musze na niego patrzyć, żebyś nie zrzucił np. na siebie suszarki z praniem, ale i tak cieszę się, że jesteśmy już na takim etapie rozwoju
Stary 2014-05-14, 20:16   #643
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie po intensywnym dniu

Młoda dzisiaj tak dała popalic ze padam. dzisiaj obcja tylko rece-gdzie ja jej nigdy nie nosze i ona o tym wie wiec jeszcze mogłam ja na podwórko puscic bo tego tez sie domagała. po 2 godz skapitulowałam i zasuwała mi na czworakach po swiezo zasianej trawie i by mnie to gilało ale u nas od tyg leje wiec sobie wyobrazcie w jakim stanie trafiła do wanny
Rockyyy przytulam . teraz tyg. beda ci inaczej leciały.

Jeszcze nie ponadrabiałam wiecej.

Mieszkamy w nowym miejscu prawie 2 tyg. zaraz pierwszego dnia po zwiezieniu rzeczy u małej w pokoju cos mi smierdziało. stwierdziłam ze pewnie farba klej itd. i wietrzyłam jej pokój intensywnie ale smierdzialo dalej. na scianie pojawiły sie plamy i TZ mnie uswiadomił ze ten smród to od komina bo sie"poci" wnet dostałam zawału bo to pokój małej i mówie ze trzeba jak najszybciej kwasówke montowac zwłaszcza ze mnie odkąd tu zamieszkalismy boli głowa i budze sie bardziej zmeczona niz sie kładłam. TZ stwierdził ze sobie wkrecam ale zaczełam w dzien wietrzyc chate a w nocy rozszczelniałam porzadnie okna a małej jeszcze wietrzyłam w nocy jak jej butle podawałam i kazałam konczyc palic o 17. głowa przestała bolec zwłaszcza ze duzo teraz na dworzu siedzimy. Wczoraj przyjechał brat TZ posprawdzac nam inst. i doradzic na przyszłosc i ak tylko wszedł poczuł smród zobaczył sciane to kazał natychmiast kwasiaka zakładac i powiedział ze on bał by sie młoda tam kłasc. nosz kur.... nie powiedziałam A NIEMÓWIŁAM tylko jestem happy ze ktos wreszcie uswiadomił mi tz. w przyszłym tyg. maja zaczac i pojawił sie problem bo potrzeba 3 tys a my wyprani. rano jeszcze gadałam z tz przez tel ze moze nie bedziemy palic i zrobimy remont za kilka miechów no ale to nasze jedyne zródło ciepłej wody i trza porzyczyc kase trudno. skonczyłam gadac a tu listonosz zajezdza z decyzja z MOPS i uwaga przyznali nam 2 tysie na Bianke wiec juz mamy od kogo porzyczyc kurcze jakis anioł stróż tu nad nami czuwa

To sie rozpisałam, ale powiem wam ze tak jak. jeszcze nie czuje serca do tego domu bo nie jest jeszcze po naszemu i rózne kwiatki tu wyjda to sama miejscówke juz kocham. kurcze wstalismy dzisiaj o 4,20 idziemy do okna a tam na jeziorku łabedzie obok zurawie a dosłownie 6m od okna jelonek. no cudo. jak sie dorobie aparatu to wam fotki cykne.

To macie spamu za te wszystkie dni co mnie nie było :P
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:23   #644
pianka2013
Zadomowienie

Aga: zawsze wyskakują dodatkowe wydatki, kiedy sie nie ma kasy. Dobrze, że mąż usłyszał obiektywną opinię brata i zrobicie coś z tym kominem. Oby MOPS szybko wypłacił kaskę. A jak Bianka? śpi w nowym miejscu sama w swoim pokoju?

Widoków za oknem zazdroszczę.
Stary 2014-05-14, 20:35   #645
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam napisać, że jak Kuba tylko leżał to słyszałam od koleżanek teksty typu "niech leży, zobaczysz potem będzie gorzej jak będzie raczkował". Kuba raczkuje, a ja nie wyobrażam sobie,żeby miał teraz tylko leżeć. Jakoś mi tak lepiej, jak gdzieś tam za mną "drepta" po swojemu. Jemu tez to sprawia więcej radości, a ja czuje, że więcej jestem w stanie pomimo wszystko zrobić w domu, bo Kuba sam sobą sie bardziej zajmie. Oczywiście cały czas musze na niego patrzyć, żebyś nie zrzucił np. na siebie suszarki z praniem, ale i tak cieszę się, że jesteśmy już na takim etapie rozwoju
Eee tam ja sie ciesze ze LAura wszędzie za mną chodzi,jest z nią fajnmy kontakt i wogole.Lepiej niz jakby miała tylko leżec ,jesc i robić klexy

Ostatnio ma hobby-zaczepia ludzi w autobusie zeby z nią usmiechy wymieniali :P
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

Młoda dzisiaj tak dała popalic ze padam. dzisiaj obcja tylko rece-gdzie ja jej nigdy nie nosze i ona o tym wie wiec jeszcze mogłam ja na podwórko puscic bo tego tez sie domagała. po 2 godz skapitulowałam i zasuwała mi na czworakach po swiezo zasianej trawie i by mnie to gilało ale u nas od tyg leje wiec sobie wyobrazcie w jakim stanie trafiła do wanny

Mieszkamy w nowym miejscu prawie 2 tyg. zaraz pierwszego dnia po zwiezieniu rzeczy u małej w pokoju cos mi smierdziało. stwierdziłam ze pewnie farba klej itd. i wietrzyłam jej pokój intensywnie ale smierdzialo dalej. na scianie pojawiły sie plamy i TZ mnie uswiadomił ze ten smród to od komina bo sie"poci" wnet dostałam zawału bo to pokój małej i mówie ze trzeba jak najszybciej kwasówke montowac zwłaszcza ze mnie odkąd tu zamieszkalismy boli głowa i budze sie bardziej zmeczona niz sie kładłam. TZ stwierdził ze sobie wkrecam ale zaczełam w dzien wietrzyc chate a w nocy rozszczelniałam porzadnie okna a małej jeszcze wietrzyłam w nocy jak jej butle podawałam i kazałam konczyc palic o 17. głowa przestała bolec zwłaszcza ze duzo teraz na dworzu siedzimy. Wczoraj przyjechał brat TZ posprawdzac nam inst. i doradzic na przyszłosc i ak tylko wszedł poczuł smród zobaczył sciane to kazał natychmiast kwasiaka zakładac i powiedział ze on bał by sie młoda tam kłasc. nosz kur.... nie powiedziałam A NIEMÓWIŁAM tylko jestem happy ze ktos wreszcie uswiadomił mi tz. w przyszłym tyg. maja zaczac i pojawił sie problem bo potrzeba 3 tys a my wyprani. rano jeszcze gadałam z tz przez tel ze moze nie bedziemy palic i zrobimy remont za kilka miechów no ale to nasze jedyne zródło ciepłej wody i trza porzyczyc kase trudno. skonczyłam gadac a tu listonosz zajezdza z decyzja z MOPS i uwaga przyznali nam 2 tysie na Bianke wiec juz mamy od kogo porzyczyc kurcze jakis anioł stróż tu nad nami czuwa

To sie rozpisałam, ale powiem wam ze tak jak. jeszcze nie czuje serca do tego domu bo nie jest jeszcze po naszemu i rózne kwiatki tu wyjda to sama miejscówke juz kocham. kurcze wstalismy dzisiaj o 4,20 idziemy do okna a tam na jeziorku łabedzie obok zurawie a dosłownie 6m od okna jelonek. no cudo. jak sie dorobie aparatu to wam fotki cykne.

Koniecznie wklej foty.
A w jakim regionie Polski mieszkacie bo zapomniałam???
Stary 2014-05-14, 20:36   #646
AgaPlast
Zadomowienie

Pianka tak młoda spi juz sama my juz nie kp mamy jedna pobudke koło 1 na amleko i potem kima. była do 4 ale ostatnio spi do 6-6.30 i wszyscy z tego osobnego pokoju sa zadowoleni tylko niech juz bedzie spoko z tym kominem
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:47   #647
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Dziewczyny, dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia i za kciuki dla mojego tatyKochane jesteście
Pianka - dla Kubusia sto lat!
Miszka - z Tż ok,bo my się nie potrafimy pokłócić, tylko ja się fochamTak mi odbiło,że nie przyjęłam nawet prezentu urodzinowego (jesteśmy zmęczeni,ja jestem gwałtowna,powiedział coś,co normalnie by mnie nie ruszyło,ale teraz zareagowałam jak furiat)Jeśli chodzi o imprezę,na której była Ola...ilość wysokoprocentowego alkoholu podanego przez rodziców jubilatki każdą z Was by przeraziła,dzieci się spiły,niestety,jak spuszczone z łańcucha.O wejściu na imprezę niezaproszonych i pijanych osób nawet nie wspomnę-niby impreza zamknięta,wiem,kto się z moim dzieckiem bawi,a tu nagle gospodyni otwiera drzwi znajomym,będącym wyraźnie "pod wpływem"Cała impreza rozwalona,dobrze,że nikomu nic się nie stało.
Perse - mam to samo z rękami,mimo,że ciągle używam rękawiczek,a kremów do rąk mam milion pięćset sto dziewięćset.Czasami tak to boli,że płaczę przy wciąganiu majtek.Wcierałam już różne cuda w te skórki i d.pa blada,za parę dni jest to samo.Współczuję szczerze,musimy znaleźć na to sposób.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:51   #648
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Ja jakoś nie mam nastroju do pisania. Wypadł nam nieoczekiwany wydatek i aż cholera bierze, bo nie wiadomo jak teraz będzie z zaplanowanym wyjazdem.

Poza tym wczoraj Małgoś na kontroli wypadła dobrze. Jeszcze lekko migdałki powiększone, ale o wiele lepiej jest. Dziś jeszcze pani dr kazała na CRP zrobić pobranie. Moje dziecko super grzeczne nie potrzebowało asysty, więc stałam sobie z boku z Alicją na rękach, a ta zagadana z panią dała sobie pobrać krew z paluszka. Moje dzielne dziecko.
Zawsze jest jakiś nieoczekiwany wydatek. U nas studnia bez dna to mój stary samochód ale nie oddam go... bo to mój pierwszy...

Bardzo fajną masz córki. Małgosia jest bardzo dzielna

Cytat:
Rockyy zobacz jaki paradoks. Ja bym chciała, żeby mój wyjechał na dłużej. Szykuje mu się szkolenie ze straży w temacie pierwszej pomocy. W przyszły weekend od pt do nd. Wiem, że głównie będzie tam picie i zwisa mi to, ale chciałabym jechać. On ma opory bo nie za bardzo ma z kim zostawić hodowlę bo ja jeszcze krowami się zajmę (są 24h/dobę na łące więc tylko prąd w ogrodzeniu sprawdzić i wody nalać), ale do chlewni już nie wejdę i nie ogarnę 900 świń, no nie ma bata. I tak naprawdę powinien jechać, ale się waha, a ja o tym marzę!
Ale Wy macie gospodarkę wielką! Ja mieszkam na wsi ale prawdziwych gospodarzy tu brak. No może jeden się uchował. Jak przyjdzie kupić mleko albo ser prawdziwy to jest ciężko. A kiedyś to każdy chował świnię i krowę.

Cytat:
Bo zycie jest brutalne.Jakby bylo malo-musimy sie do konca września wyprowadzic.

ROCKY nie smutaj się.
Znajdziecie coś. Jeszcze jest troszkę czasu

Cytat:
Byliśmy na krotkim spacerku we trójkę.. gdyby nie wiało mogłoby być przyjemnie.

Mamaszkrabka jakiś czas temu pisałam, że wydaje mi się, że dziąsełka spuchnięte..jakby trójka na górze.. wczoraj wydawało mi się, że może dolna dwójka.. sama już nie wiem.. Ciężko podejrzeć, Olek nie bardzo chce ziapkę trzymać uchylona.. a im bardziej się zbliżam zaciska usta i koniec oględzin

Lemurku Ty to naprawdę masz powody by do lekarza nie iść.. a najlepiej w razie czego spakować się w torbę, jakby Ci ten kaftan mieli założyć
Zdrówka!

Rocky przerąbane z tą przeprowadzką Będziecie szukać dopiero jak Tż wróci?

Idę nakarmić Małego.. nie zrobiłam obiadku..dam ze słoiczka, tylko makaron i żółtko dogotowałam
Dzoan to dokłądnie tak jak u nas. Nie ma szans zaglądnąć do paszczy więc nie wiem co w trawie piszczy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46453540]

My dzisiaj nie wyszliśmy na spacer, Artur mnie tak zszarpał znowu przy zasypianiu :/ (tzn. powodem, dla którego nie poszliśmy, była pogoda, nie szarpanie:P). Strasznie mi się go usypia ostatnio, ja mu śpiewam, kołyszę, a ten się drze, szarpie mnie za bluzkę, włosy, nos, usta... Jest śpiący, ale nie chce spać, a oczy mu się kleją. Teraz śpi.

[/QUOTE]

Perse to chyba jakiś etap przejściowy bo Igor ma dokładnie tak samo.
Drze się i nie chce spać.
Wczoraj w wózku dał taki popis swoich możliwości, że aż sąsiadka się pytała.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
mamaszkrabka toksykologia
Sammi to łaaa

Cytat:

Laura mnie marwi bo malo dzis je ale jest pogodna i wesola

Przypuszczam, że wyczuwa Twój smutek

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Haha to byśmy się dogadały bo ja też nie cierpię niezapowiedzianych wizyt. I z rana też nie otwieram drzwi
A ja otwieram w gaciach, bez makijażu
W domu rodziców listonosz widział mnie nie raz w majtach do pól tyłka a co tam..

Cytat:
Cześć

Miszka jestem, jestem . Mąż ma tacierzyński od poniedziałku i chociaż podczytuje co tam u Was to ciężko mi się wbić w rozmowę. Jakoś też nie miałam nastroju na pisanie czegokolwiek. Mąż poszedł na piwo do kolegi, Kuba leży w łóżeczku i zasypia to nadrabiam i piszę .

Zacznę od tego, że dzisiaj Kuba o 17:10 skończył 10 miesięcy. Zapraszamy na imprezkę. Albo może lepiej nie ... niech wszystkie maluszki ładnie śpią w nocy a nie myślą o imprezowaniu.

Kuba zaczyna wstawać i chyba przebiła się lub zaraz przebiję druga dwójka u góry. Pewnie niedługo będziemy mieć 6 ząbków . Ciężko Kubie zajrzeć w paszczę dlatego nie jestem do końca pewna, czy mamy już ząbka czy nie. Chyba też zaczyna nam się jakiś lęk a przynajmniej objawia się przy zasypianiu. Kuba zasypia w łóżeczku, ale ostatniego czasu zanim całkowicie odpłynie w sen jeszcze krzyknie, żebym przyszła, popatrzy na mnie i dosłownie 3 sekundy i śpi. Mamy też pierwszego guza na środku czoła. Kuba raczkując wlazł prosto w ścianę ....

W weekend byliśmy u moich rodziców, Kuba gonił psiaka . Zachowywał się kulturalnie i nie zabierał pieskowi zabawek, ale do jego michy już musiał zajrzeć.

Chyba już ostatecznie moje dziecko zrezygnowało z popołudniowej kaszki. Tak więc mamy o 13:00 obiad a potem ok. 15:30 pół jogurtu naturalnego z odrobina owocu ze słoiczka, o 17:00 deser - przeważnie owoc i o 19:00 kolacja mleko.Jogurt naturalny sie u nas przyjął, ale tylko jak dodam trochę owoców. Samego jogurtu Kuba nie chce. Nie zmuszam go, bo sama nie przepadam za naturalnym jogurtem. Lada dzień pewnie wciągnie cały jogurt, bo z owocem bardzo mu smakuje.

Po za tym co u nas, dzwoniła moja szefowa z pytaniem czy wróciłabym szybciej do pracy. Szybciej czyli od 01.07. Macierzyński kończy mi się 14.07., ale mam tyle urlopu, że miałam siedzieć do października a i tak zostałoby mi kilka dni. Urlop miałam wykorzystywać w piątki, ale średnio mi to pasuje i trochę zmodyfikowałam propozycje szefostwa i zobaczymy, czy się zgodzą na moje warunki. Do końca tygodnia mam dostać odpowiedź, czy wracam w lipcu czy później.
Gratulujemy ząbków i 100 lat

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

Oj przypuszczam, że nie jedno tam znajdziecie do remontu. Najważniejsze, że kasa Wam wpadła i macie za co zrobić ten remont bo to jednak niebezpieczne jest.
Niestety uroki starszych domów
Czekamy na zdjęcia.

A ja zapomniałam, że my dziś 9 miechów kończymy... nieładnie matka..

Podsumowanie:
- Igi zaczął raczkować - pełzać i potrafi przejść z pozycji siedzącej do raczkowania
- Nauczył się robić papa
- Nauczył się mówić mama, tata, dada, baba
- coraz lepiej się komunikuje
- waży 8500 i
- ma 2 zęby
Bardzo duży postęp wg mnie zrobił w tym miesiącu.

Miałam pisać wcześniej, dziecko mojej dalszej znajomej wylądowało w ciężkim stanie w szpitalu po drugiej szczepionce.

LEMURKU kuruj Ty się czosnkiem albo czymś i do lekarza też idź. Może w kaftan jeszcze nie zawinie

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-14 o 20:53
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:57   #649
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Mera: witaj . Bardzo dużo przeszłaś, współczuje. Julianek i Ty ślicznie wyglądacie. Kuba pije głównie wodę. Bardzo rzadko dostaje sok typu bobofrut rozcieńczony z wodą. Nie podaje żadnych herbatek, bo Kuba już się przyzwyczaił do wody i tak mi nawet lepiej pasuje

Pieluchy my używamy Dady 4 i chusteczki też dady. Ja jestem zadowolona. A może używacie za małych pieluch? U nas właśnie, jak były za małe to przeciekały. We Wrocławiu mieliśmy pampersy 4 i była tragedia, każdego dnia coś nam wyciekło. Kuba waży ok. 9kg.

Mela: brawa za kupę do nocnika. Wow, jestem pod wrażeniem. Brawa również dla Małgosi za pobieranie krwi, ja sie panicznie boję igieł i w ciąży wszelkie pobierania krwi były dla mnie bardzo stresujące.

Ale macie pokaźną hodowlę. Ogarnąć wszystko to chyba nie lada wyzwanie.

Agrafka: śliczne zdjęcie Twoje i Misia . U nas drzemki sa o 10:00 ok. 30-40 min i o 14;00 ok. 1h-1,5h. Paznokcie też obcinam, jak Kuba nie śpi i zawsze muszę go zagadywać, byleby się nie ruszał. Najbardziej działa u nas mój tekst do dziecka " ojej, jak pieknie. Kuba zobacz, jak u kosmetyczki" . I oczywiście musze się cały czas zachwycać jego paznokciami.

Myszka: Kuba oznajmia, że nie chce już jeść, jak odpycha moją rękę z łyżeczką i zasłania buzię.

Miszka: z Kubą w miejscach publicznych bywa różnie, ale potrafi byc grzeczny i ładnie wysiedzieć w knajpie. Przeważnie go czymś zajmuje np. wsadzam w krzesełko i daje ciasteczko, zabawkę. Wówczas i on je i my możemy wypić kawę czy coś zjeść. W sklepie bywa różnie, bo przeważnie Kuba chciałby wyjść z wózka i czasami się wkurza, dlaczego tak długo "łazimy" po tym sklepie . Niestety u nas jest problem z przebraniem pieluchy w publicznej toalecie, bo Kuba jak już tylko wchodzę zaczyna tak przeraźliwie krzyczeć i przestaje dopiero jak wychodzimy. Wszyscy go wtedy słyszą.

za noc bez pobudki. suuuper!!! Maksiu dorasta

Surka: ale Lilka sie fajnie śmieje, Kuba bardzo podobnie . Zdrówka dla małej.

Rocky: dasz radę.

Lemurku: kciuki za operację. I zdrówka dla Ciebie

Dzoan: ja nie lubię niezapowiedzianych gości, a już szczególnie rano. Może umów się z koleżanką na konkretną godzinę.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Jeżeli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam
Gratki i najlepszego

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Zawsze jest jakiś nieoczekiwany wydatek. U nas studnia bez dna to mój stary samochód ale nie oddam go... bo to mój pierwszy...

Bardzo fajną masz córki. Małgosia jest bardzo dzielna

Ale Wy macie gospodarkę wielką! Ja mieszkam na wsi ale prawdziwych gospodarzy tu brak. No może jeden się uchował. Jak przyjdzie kupić mleko albo ser prawdziwy to jest ciężko. A kiedyś to każdy chował świnię i krowę.

ROCKY nie smutaj się.
Znajdziecie coś. Jeszcze jest troszkę czasu

Dzoan to dokłądnie tak jak u nas. Nie ma szans zaglądnąć do paszczy więc nie wiem co w trawie piszczy.

Perse to chyba jakiś etap przejściowy bo Igor ma dokładnie tak samo.
Drze się i nie chce spać.
Wczoraj w wózku dał taki popis swoich możliwości, że aż sąsiadka się pytała.

Sammi to łaaa

Przypuszczam, że wyczuwa Twój smutek

A ja otwieram w gaciach, bez makijażu
W domu rodziców listonosz widział mnie nie raz w majtach do pól tyłka a co tam..

Gratulujemy ząbków i 100 lat

Oj przypuszczam, że nie jedno tam znajdziecie do remontu. Najważniejsze, że kasa Wam wpadła i macie za co zrobić ten remont bo to jednak niebezpieczne jest.
Niestety uroki starszych domów
Czekamy na zdjęcia.

A ja zapomniałam, że my dziś 9 miechów kończymy... nieładnie matka..

Podsumowanie:
- Igi zaczął raczkować - pełzać i potrafi przejść z pozycji siedzącej do raczkowania
- Nauczył się robić papa
- waży 8500 i
- ma 2 zęby

Miałam pisać wcześniej, dziecko mojej dalszej znajomej wylądowało w ciężkim stanie w szpitalu po drugiej szczepionce.

LEMURKU kuruj Ty się czosnkiem albo czymś i do lekarza też idź. Może w kaftan jeszcze nie zawinie
Najlepszego

Jestem po bieżni. Nie szalałam, a wyszłam mokra. Już czuje nogi, chyba beda zakwasy i pierwszy raz był gratis. Wykupiłam karnet na 10 wejść

Synek
Stary 2014-05-14, 21:00   #650
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Podsumowanie:
- Nauczył się robić papa
- waży 8500 i
- ma 2 zęby

D
za postępy Igiego

A po jakiej szczepionce sie to stało?
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Jestem po bieżni. Nie szalałam, a wyszłam mokra. Już czuje nogi, chyba beda zakwasy i pierwszy raz był gratis. Wykupiłam karnet na 10 wejść

za cwiczonka,tak trzymaj!!!!!
Stary 2014-05-14, 21:01   #651
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Aga - jeszcze trochę i się przyzwyczaisz do domu
Jesteście na swoim,super.Czekamy na zdjęcia.

Jeśli chodzi o obcinanie paznokci,to mój syn jest dziwny.Zamyśla się wtedy i protestuje dopiero,jak skończęPodobnie jest z pielęgnacją uszu.Mruczy,jak mu smyramZa to nos jest nie do ruszenia,aż się boję pomyśleć,co w nim mieszka
Stary 2014-05-14, 21:07   #652
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
za postępy Igiego

A po jakiej szczepionce sie to stało?

za cwiczonka,tak trzymaj!!!!!
To było drugie szczepienie, ale dokładnych szczegółów nie znam.
To już 2. przypadek u tej samej lekarki. Dobrze, że do niej nie chodzimy.

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Aga - jeszcze trochę i się przyzwyczaisz do domu
Jesteście na swoim,super.Czekamy na zdjęcia.

Jeśli chodzi o obcinanie paznokci,to mój syn jest dziwny.Zamyśla się wtedy i protestuje dopiero,jak skończęPodobnie jest z pielęgnacją uszu.Mruczy,jak mu smyramZa to nos jest nie do ruszenia,aż się boję pomyśleć,co w nim mieszka
Ja wczoraj miałam przeprawę z paznokciami. W rękach daje obciąć bez problemu bo widzi co jest grane i mówię mu jak obcinam "tiku tiku".
Gorzej w nogach. Tak wierzga, że się po prostu nie da
Lemurku pełen wypas kozicek pewnie tam ma
Stary 2014-05-14, 21:08   #653
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Tak spacerkowałam z Olkiem i jeszcze zakupy małe zrobiliśmy, że za obiad zabrałam się wieczorem.. i zamiast zjeść kotlety wczorajsze z ziemniakami na szybko, to ja wymyśliłam naleśniki z nadzieniem (kotlety w kostkę, papryka, szpinak, ser żółty)..jeszcze chciałam je zapiec.. dobrze, że się w porę opanowałam..uruchamiać piekarnik o 20..zjedliśmy po 1 i reszta na jutro zostanie..ja pierdziu czasu mało, a ja sobie jeszcze kłody pod nogi rzucam. A dopiero co pisałam, że wykwintnych rzeczy nie jadamy Na swoją obronę naleśniki mają prosty skład..szpinak i papryka już dawno kupione, ser darmowy

Wszystkiego najlepszego dla Nikosia

Surka oby plamy na ciałku zniknęły jak najszybciej..a przez jaki czas możesz stosować u Lili ten steryd?

Elaine narobiłaś się!

Aga ale fajnie się urządzacie..co czytam, to sobie wyobrażam ten Wasz domek, podwórko, roślinność i zwierzątka.. no super! tak swojsko
Zdrówka dla Bianki!

Perse faceci są niedomyślni.. nigdy nie widzą problemu..współczuję nerwówki

Myszka ja nigdy nie jestem pewna czy Olek skończył jest.. on ma takie fazy w trakcie jedzenia, że zaciska piąstki, spina się cały, bródka w dół i YYYY...jakby krzyczał z zaciśniętymi ustami..Wygląda na pierwszy rzut jakby nie byl głodny (i pewnie dlatego wszyscy, którzy to widzą wymądrzają się, że nie chce więcej), ale on po chwili znowu dzioba otwiera. Do tej pory nie rozumiem co chce mi zakomunikować. No ale jak to trwa dłużej, to kończę karmienie.

Mamaszkrabka jak ma się Igor? Przeszło mu?

Malinka ojej brawo dla Milenki

Barbara za postępy. Mało? tzn. ile śpi Vanessa?

Uciekam do wyrka.. Olek coś się kokosił nim zasnął, a po ok pół godz. zaczął się przemieszczać i popłakiwać.. zasnął na szczęście, ciekawe na jak długo...

Dobranoc
Potrafi 3 razy spać z tym ze 1 około 30 min. ;!2 około 15 -20 i 3 okoli10-15

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:08   #654
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dobry wieczór

Wczoraj napisałam dlugasnego posta i wywaliło mi aplikacje. Tak się wkurzylam ze szkoda gadać. Z tego wszystkiego zapomniałam co komu. IGI juz zdrowy. Wysypka zeszła. Dzisiaj zatem wyszliśmy na podwórko wiało jak to u nas,ale dotlenilismy się,bo obojgu nam brakowało świeżego powietrza. Wydaje mi się ze mój syn zmienił też rytm dnia i teraz mamy jedna drzemkę w ciągu dnia. Z jedzeniem jest lepiej,ale szalu nie ma. Dwie ostatnie noce normalne, raz jedna,drugi raz dwie pobudki,ale przede wszystkim bez płaczu. Dzisiaj też mi jakoś lepiej było się zorganizować i wkoncu ogarnelam chatę. Sypialnia została z kursami jeszcze.

DZOAN ja tak po nocach gotować czy cokolwiek robić nie umiem. Muszę w miarę sensownie (po 23 najpóźniej) iść spać, żeby potem w dzien ogarniać tego mojego pedziwiatra.

PERSE ja się nie przejmuje jak mam bałagan dresy i brak makijażu jak wpadają bliscy znajomi. Czasami po prostu mam ochotę się z kimś spotkać niespodziewanie i jak zadzwoni na 10-15 przed z pytaniem czy może zajrzeć to jeszcze się nie zdążyło abym odmówiła.

SURKA Lila boska)

MARHOS a gdzie wy jesteście ze tak ciepło?

Zaraz nadrobie resztę.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:10   #655
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Mamoszkrabka - 100 lat dla Igiego
Fiazo - super,masz ode mnie wielkiego buziaka za ćwiczeniaW końcu może ktoś mnie zmobilizuje i pogoni na siłownię?Marzę o takim wyjściu bez dziecka i spoceniu się po uszy.Chciałam biegać,ale Tż protestuje,bo już i tak mi spodnie z tyłka spadają.
Stary 2014-05-14, 21:21   #656
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Mamoszkrabka - 100 lat dla Igiego
Fiazo - super,masz ode mnie wielkiego buziaka za ćwiczeniaW końcu może ktoś mnie zmobilizuje i pogoni na siłownię?Marzę o takim wyjściu bez dziecka i spoceniu się po uszy.Chciałam biegać,ale Tż protestuje,bo już i tak mi spodnie z tyłka spadają.
Dziekuje
W firmie chca zrobic karnety sportowe i chyba sie zdecyduje bo trzeba jakoś wyglądać, zapuściłam sie strasznie. A przy okazji właśnie robie coś dla siebie. Mój czas. Chwila oddechu.

Synek
Stary 2014-05-14, 21:22   #657
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MISZKA AZS to swoja droga,chociaż pediatra nie jest przekonana bo wygląda ze to na soje która jadłam. Miał takie a'la liszaje na ramionach., suche placki. Prawie juz zeszły,ale od ponad miesiąca soi nie jem.yyy Pedro ze słoika:ppp

DZOAN z kasa witaj w klubie,a Excela z wydatkami prowadzimy od półtora roku..

AGRAFFKA a czym?

SAMMI ooj tak bagażnik w mondeo jest boski)

MYDREAM Ty też chyba nam się nie pokazywalas

MYSZKA najlepszego dla Nikosia!Igi jak juz nie chce jeść to konsekwentnie i bardzo wyraźnie zaciska usta i odwraca glowke

AGA zdrówka dla Bianki) biega? To znaczy ze juz mamy kolekjna dame,która chodzi?fajnie ze się urządzać

BARBARA Igi ostanio w dzien w ogole nie spal,a dzisiaj drugi dzien miak tylko jedna drzemkę. co jest Wanrssie ze w szpitalu bylyscie?

SURKA zdrówka dla Lili!

Trochę ogarnelam w domu,jeszcze podłogi muszę umyć i łazienkę. Był znajomy na herbacie,ogólnie sporo dzisiaj zalatwilamGalganek zasnal wiec idę do mea trochę. obiad n jtr m robi

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Byliśmy w szpitalu ze względu na biegunkę ale już prawie miesiąc minął .
Brawa dla wszystkich dzieci za postępy .
Szybkiego powrotu do zdrowia dla przeziebionych dzieci

MELA FIAZO brawa za kupcie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:32   #658
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Mamoszkrabka - aż się boję,że w jasiowym nosie powstała jakaś nowa forma życia
Elaine - moja znacznie młodsza siostro(tak o Tobie myślę,od kiedy zobaczyłam Twoje zdjęcie w nowej fryzurze)super,że Igor ma się lepiej,bardzo się cieszę.
Powiem Ci po cichu,że ciągle liżę rany po poniedziałkowym meczu.Tak było blisko...Niby taki trener doświadczony,a do ostatniej akcji wystawił zmęczonego zawodnika...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Fiazo - pracujesz w jakiejś super firmie,zazdroszczę bardzo.
Mnie pogonią pewnie od razu,jak tylko wrócę.
Trochę jestem niespokojna,bo TŻ nie wraca z wyjazdu służbowego,już mam omamy i słyszę karetki
No co mam zrobić,wredny jest,ale już zdążyłam przywyknąć
Stary 2014-05-14, 21:39   #659
mera82
Rozeznanie

Kurcze kolejny raz mi wywaliło, napisałam tyle i dup..a.
Miszka gratulujemy przespanej nocki i oby jak najwięcej takich nocek. My chyba mieliśmy dwie i pamiętam jak dziwnie było się obudzić .
Macie quinny a jaki model ? My jeździliśmy quinny buzz , teraz już mamy lżejszą spacerówkę i Julek jest bardziej zadowolony.
Rocky współczuję tych wszystkich przeżyć, jeszcze w takim momencie , oby wszystko się ułożyło . I dziękuję za info odnośnie pampersów .
Mela dla dzielnej córy i za pokaźną hodowlę świnek !
Fiazo kiedyś pracowałam w studiu urody , tam były takie urządzenia , zresztą moi szefowie produkowali je (Vacu Fit) . Rewelacyjne efekty w szczególności na cellulit i w obwodzie , fajnie jest też smarować się przed zabiegiem jakimiś kremami , serum wyszczuplająco-antycellulitowymi . Mam nadzieję, że obsługa poinformowała Cię o przeciwskazaniach ? Szczerze to zazdroszczę Ci bardzo , kiedyś miaam okazję to rzadko chodziłam. Będziesz zadowolona tylko pamiętaj o systematyczności.
Kurde młody już drugi raz coś popłakuje .
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:39   #660
mamaszkrabka
Zakorzenienie

ELAIN bardzo fajnie, że z Igim już lepiej.
za sprzątanie.
Odzywaj się częściej

LEMURKU nowa cywilizacja

BARBARA a teraz już rozumiem lepiej?

FIAZO dajesz czadu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości