PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 21:48   #661
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Aaaa i dziękuję za wszystkie odpowiedzi , musimy spróbować jakiś innych pampersów , może będą wytrzymywały . Herbatkę rooibos w tesco kupiłam z liści czerwonokrzewu, jeszcze nie piłam bo późno wróciłam.

Wszystkiego naj i zdrówka dla spóźnionych dzisiejszych solenizantów.
Piszę po troszku bo boję się, że znów mnie wywali.
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:49   #662
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

PIANKA tatuś w domu- i wszystko jasne! 100 latek dla Kuby!
I gratulujemy postępów A z wieczornym nawoływaniem to podobnie jak u nas ale Maksiul chce żebym stała przy łóżeczku dopóki nie zaśnie. Ale korzystajmy póki sobie tego życzą
A Kuba zaglądał do psiej miski bo pewnie wyglądała znajomo i kojarzył, że jeszcze chwilę wcześniej była w waszym domku.
Kciuki, żeby szefostwo zgodziło się na Twoje warunki.
I nie wiem jak inne dzieciaczki ale my wpraszamy się na impre

LEMURKU oj, znam, znam takie fochy. My też niby się nie kłócimy ale przez zmęczenie niektóre sytuacje i rozmowy kończą się właśnie fochem i ogólnie "kosą w powietrzu". A prezent bierz! No co Ty kobito?!
A z imprezą to faktycznie niefajnie wyszło No kurde, młodzieży się wydaje, że sa już mega dorośli i nie obowiązują ich żadne zasady i zachowują się jak zerwani ze smyczy. Całe szczęście, że nikomu nic głupiego do łba nie strzeliło i nic się nie stało! Uważają się za dorosłych a w głowach dziecinada. Jeszcze raz gratuluję, że masz taką mądrą nastolatkę w domu.
Zdrówka i powodzenia dla taty!

ELAINE u nas suche placki były chyba po dyni albo selerze- odstawiłam na jakiś czas, teraz podaje rzadziej i prawie wszytsko zeszło. Może u was też po jakimś innym jedzeniu. I ja też muszę iść spać w miarę wcześnie bo jak się choć trochę nie wyśpię to nie jestem w stanie funkcjonować i jestem też nerwowa. Wolę spać niż sprzątać czy gotować po nocach.

MAMASZKRABKA 100 latek dla Igorka i za osiągnięcia.
Smutno w związku z tym dzieciaczkiem po szczepieniu- oby wszystko było dobrze. A na impre nie zapraszasz?! No kurde, ani Pianka ani Szkrabkowa- nieładnie mamuśki!
Dałam dzisiaj Maksiowi Rooibosa- chyba smakowała

AGA jak tam kogut? Daje radę z taką ilością kur?
A z domkiem/ kominem to chyba taki urok starych domów ale głowa do góry- trochę go podrasujecie i będzie ok. dla Bianki za spanie w osobnym pokoiku. I jak wam poszło odstawianie od piersi? Ciężko było?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:52   #663
mera82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Mamoszkrabka - aż się boję,że w jasiowym nosie powstała jakaś nowa forma życia
Elaine - moja znacznie młodsza siostro(tak o Tobie myślę,od kiedy zobaczyłam Twoje zdjęcie w nowej fryzurze)super,że Igor ma się lepiej,bardzo się cieszę.
Powiem Ci po cichu,że ciągle liżę rany po poniedziałkowym meczu.Tak było blisko...Niby taki trener doświadczony,a do ostatniej akcji wystawił zmęczonego zawodnika...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Fiazo - pracujesz w jakiejś super firmie,zazdroszczę bardzo.
Mnie pogonią pewnie od razu,jak tylko wrócę.
Trochę jestem niespokojna,bo TŻ nie wraca z wyjazdu służbowego,już mam omamy i słyszę karetki
No co mam zrobić,wredny jest,ale już zdążyłam przywyknąć
My z nosem też mamy przeboje i także czekamy na powrót Tż. Nie martw się, na pewno wróci cały i zdrowy.
Stary 2014-05-14, 21:53   #664
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziewczyny, kolejne pytanie....
Czy Wasze dzieci krzyczą?
Bo Artur jak opętany Czy ma dobry, czy zły humor, stoi sobie albo siedzi w krzesełki i krzyczy na cały głos. Boję się, co o nas pomyślą sąsiedzi, ale on to robi bez powodu, nawet jak nie jest zły/zmęczony, tak po prostu...

Manicure to ostatnio makabra, już nawet bajki go nie uspokajają

Drzemki mamy 2: jedną rano ok. 1-2h i jedną po obiadku, ok. 0,5-2h.

Lemurku, wypróbuję coś znowu i dam Ci znać, jakie efekty, a jak Ty coś znajdziesz, to też mi daj znać, bo szczerze mówiąc to jest taki ból, że się idzie zes.rać normalnie :/

dla wszystkich solenizantów!!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:55   #665
mera82
Rozeznanie

Persh a może to też z braku witamin ?
Stary 2014-05-14, 21:57   #666
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Miszka,Mera-dzięki
Jakiś wypadek jest na obwodnicy,dlatego powrót TŻ się opóźnia.
Idę spać.Jak Jasiek obudzi się o drugiej,jak dzisiaj,to będzie biedny,bo matka ma@ i cierpi
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:59   #667
mera82
Rozeznanie

Jakbym czytała o swoim synku, ostatnio nie wiem co się z nim dzieje?! Krzyczy, piszczy bez powodu. W aucie staram się nie reagować ale ciężko wytrzymać.
Ze spaniem też jazdy , stoje nad nim i wciąż go głaszcze, on siada a ja go z powrotem kładę i ta trylion razy !
Stary 2014-05-14, 22:00   #668
miszkaaa
Zakorzenienie

LEMURKU u nas czyszczenie noska to też horror więc ściągamy tylko jak jest katar, obcinać pazurki teraz próbujemy "na żywca", czasem uda się po 2 (bo wcześniej to tylko jak mały usypiał na rączkach to wtedy obcinałam ale teraz zasypia w łóżeczku mój dorosły chłopczyk). dzisiaj właśnie obcinaliśmy nóżki i mu opowiadałam, ze facet z długimi paznokciami to obleśny facetPoskutkował o na chwilę- 4 sztuki mamy krótkie.

MAMASZKRABKA otwierasz listonoszowi z na wpól gołymi pośladkami? A Twój mężu o tym wie?? A żże tak zapytam- do kogo podobny jest Igorek

Żabinek
Stary 2014-05-14, 22:02   #669
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Perse - mój D.mi zakleja te pęknięte miejsca plastrem,bo nie może znieść moich jęków. To prawda,boli strasznie.
To pisałam ja,matka dwójki dzieci urodzonych SN.
Stary 2014-05-14, 22:04   #670
miszkaaa
Zakorzenienie

LEMURKU jesteś po 2 porodach i masz bolące @? Kurde, ja jestem przeszczęśliwa bo przed ciążą mdlałam z bólu a teraz nawet nie wiem kiedy przychodzi Przytulam, wiem co to znaczy. Bierz p/bólowe i spać.

MERA ciekawe jak Juliankowi posmakuje, daj znać.

Żabinek
Stary 2014-05-14, 22:05   #671
mamaszkrabka
Zakorzenienie

PERSE tak Igo krzyczy, piszczy a czasem się z nim przedrzeźniam kto głośniej. Spróbuj, zobaczysz jak zareaguje. Po prostu poznaje swój głos.

MISZKA stawiam bobofruta
To dobrze, że smakowała herbatka. Raz od czasu nie zaszkodzi.
Miszka to było u rodziców :P do tej pory jak mnie widzi to się śmieje poza tym to było za panny :P młodość ah młodość... teraz u nas pani chodzi w dodatku starsza to nie ma co pokazywać

LEMURKU zdrówka dla taty

a mi po porodzie się właśnie bóle brzucha zaczęły przy @. Kiedyś tego nie było.

Kurcze rozpłakał się mój bidulek i tak kwili na śnie. Nie wiem czy mu się coś śni czy o co chodzi.

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-14 o 22:10
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:08   #672
Konto usunięte

Lemurki, dokładnie, ja przeżyłam i sn i cc, a przez te palce widzę gwiazdki przed oczami :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:09   #673
mera82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
Cześć

Miszka jestem, jestem . Mąż ma tacierzyński od poniedziałku i chociaż podczytuje co tam u Was to ciężko mi się wbić w rozmowę. Jakoś też nie miałam nastroju na pisanie czegokolwiek. Mąż poszedł na piwo do kolegi, Kuba leży w łóżeczku i zasypia to nadrabiam i piszę .

Zacznę od tego, że dzisiaj Kuba o 17:10 skończył 10 miesięcy. Zapraszamy na imprezkę. Albo może lepiej nie ... niech wszystkie maluszki ładnie śpią w nocy a nie myślą o imprezowaniu.

Wszystkim maluszkom, które świętowały jak mnie nie było życzę 100 latek

Kuba zaczyna wstawać i chyba przebiła się lub zaraz przebiję druga dwójka u góry. Pewnie niedługo będziemy mieć 6 ząbków . Ciężko Kubie zajrzeć w paszczę dlatego nie jestem do końca pewna, czy mamy już ząbka czy nie. Chyba też zaczyna nam się jakiś lęk a przynajmniej objawia się przy zasypianiu. Kuba zasypia w łóżeczku, ale ostatniego czasu zanim całkowicie odpłynie w sen jeszcze krzyknie, żebym przyszła, popatrzy na mnie i dosłownie 3 sekundy i śpi. Mamy też pierwszego guza na środku czoła. Kuba raczkując wlazł prosto w ścianę ....

W weekend byliśmy u moich rodziców, Kuba gonił psiaka . Zachowywał się kulturalnie i nie zabierał pieskowi zabawek, ale do jego michy już musiał zajrzeć.

Chyba już ostatecznie moje dziecko zrezygnowało z popołudniowej kaszki. Tak więc mamy o 13:00 obiad a potem ok. 15:30 pół jogurtu naturalnego z odrobina owocu ze słoiczka, o 17:00 deser - przeważnie owoc i o 19:00 kolacja mleko.Jogurt naturalny sie u nas przyjął, ale tylko jak dodam trochę owoców. Samego jogurtu Kuba nie chce. Nie zmuszam go, bo sama nie przepadam za naturalnym jogurtem. Lada dzień pewnie wciągnie cały jogurt, bo z owocem bardzo mu smakuje.

Po za tym co u nas, dzwoniła moja szefowa z pytaniem czy wróciłabym szybciej do pracy. Szybciej czyli od 01.07. Macierzyński kończy mi się 14.07., ale mam tyle urlopu, że miałam siedzieć do października a i tak zostałoby mi kilka dni. Urlop miałam wykorzystywać w piątki, ale średnio mi to pasuje i trochę zmodyfikowałam propozycje szefostwa i zobaczymy, czy się zgodzą na moje warunki. Do końca tygodnia mam dostać odpowiedź, czy wracam w lipcu czy później.

Mera: witaj . Bardzo dużo przeszłaś, współczuje. Julianek i Ty ślicznie wyglądacie. Kuba pije głównie wodę. Bardzo rzadko dostaje sok typu bobofrut rozcieńczony z wodą. Nie podaje żadnych herbatek, bo Kuba już się przyzwyczaił do wody i tak mi nawet lepiej pasuje

Pieluchy my używamy Dady 4 i chusteczki też dady. Ja jestem zadowolona. A może używacie za małych pieluch? U nas właśnie, jak były za małe to przeciekały. We Wrocławiu mieliśmy pampersy 4 i była tragedia, każdego dnia coś nam wyciekło. Kuba waży ok. 9kg.

Mela: brawa za kupę do nocnika. Wow, jestem pod wrażeniem. Brawa również dla Małgosi za pobieranie krwi, ja sie panicznie boję igieł i w ciąży wszelkie pobierania krwi były dla mnie bardzo stresujące.

Ale macie pokaźną hodowlę. Ogarnąć wszystko to chyba nie lada wyzwanie.

Agrafka: śliczne zdjęcie Twoje i Misia . U nas drzemki sa o 10:00 ok. 30-40 min i o 14;00 ok. 1h-1,5h. Paznokcie też obcinam, jak Kuba nie śpi i zawsze muszę go zagadywać, byleby się nie ruszał. Najbardziej działa u nas mój tekst do dziecka " ojej, jak pieknie. Kuba zobacz, jak u kosmetyczki" . I oczywiście musze się cały czas zachwycać jego paznokciami.

Myszka: Kuba oznajmia, że nie chce już jeść, jak odpycha moją rękę z łyżeczką i zasłania buzię.

Miszka: z Kubą w miejscach publicznych bywa różnie, ale potrafi byc grzeczny i ładnie wysiedzieć w knajpie. Przeważnie go czymś zajmuje np. wsadzam w krzesełko i daje ciasteczko, zabawkę. Wówczas i on je i my możemy wypić kawę czy coś zjeść. W sklepie bywa różnie, bo przeważnie Kuba chciałby wyjść z wózka i czasami się wkurza, dlaczego tak długo "łazimy" po tym sklepie . Niestety u nas jest problem z przebraniem pieluchy w publicznej toalecie, bo Kuba jak już tylko wchodzę zaczyna tak przeraźliwie krzyczeć i przestaje dopiero jak wychodzimy. Wszyscy go wtedy słyszą.

za noc bez pobudki. suuuper!!! Maksiu dorasta

Surka: ale Lilka sie fajnie śmieje, Kuba bardzo podobnie . Zdrówka dla małej.

Rocky: dasz radę.

Lemurku: kciuki za operację. I zdrówka dla Ciebie

Dzoan: ja nie lubię niezapowiedzianych gości, a już szczególnie rano. Może umów się z koleżanką na konkretną godzinę.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Jeżeli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam
I ja Was witam
Oby powrót do pracy był na Twoich warunkach . Fajnie, że Kubuś wodę pije. Jeszcze raz najlepszego ...
Stary 2014-05-14, 22:10   #674
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
PERSE tak Igo krzyczy, piszczy a czasem się z nim przedrzeźniam kto głośniej. Spróbuj, zobaczysz jak zareaguje. Po prostu poznaje swój głos.
Czasami oboje sobie śpiewamy: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa, ale jak on głośno krzyczy, to jakby ja krzyczała głośniej jeszcze, to poważnie nam wezwą policję :P

Ale nie ma nic lepszego niż to, że Artek się przytula Kładzie się na mnie, czasami obejmie rączkami... Aaa Za to dzisiaj tak mi przywalił z kepki w nos, że mi się zakręciło w głowie
Stary 2014-05-14, 22:13   #675
miszkaaa
Zakorzenienie

LEMURKU, PERSE może Mera ma rację, może to być też brak jakis witamin, może z grupy B, zwłaszcza, ze Lemurkowi robią się oprychy. Lemurku, a jak będziesz u lekarza (już się nie bój tego kaftanu) to poproś o przepisanie recepty na tabletki HASCOVIR- kiedyś pisałam- są rewelacyjne na wytępienie oprychy.

SZKRABKOWA bobofruta?????? Ja teraz winko popijam z okazji waszych m-cznic a Ty mi kurde jakiś "przecierek" proponujesz Już lepiej na jakiegoś świniaka byś zaprosiła

Żabinek
Stary 2014-05-14, 22:22   #676
mamaszkrabka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46458868]Czasami oboje sobie śpiewamy: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa, ale jak on głośno krzyczy, to jakby ja krzyczała głośniej jeszcze, to poważnie nam wezwą policję :P

Ale nie ma nic lepszego niż to, że Artek się przytula Kładzie się na mnie, czasami obejmie rączkami... Aaa Za to dzisiaj tak mi przywalił z kepki w nos, że mi się zakręciło w głowie [/QUOTE]

PERSE te krzyki są kochane
Ja to się tak cieszę, z tych pisków, całusów i przytulanek bo za 3-4 lata usłyszę " Mamooo ... ale mamooo nie przy ludziach"

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
LEMURKU, PERSE może Mera ma rację, może to być też brak jakis witamin, może z grupy B, zwłaszcza, ze Lemurkowi robią się oprychy. Lemurku, a jak będziesz u lekarza (już się nie bój tego kaftanu) to poproś o przepisanie recepty na tabletki HASCOVIR- kiedyś pisałam- są rewelacyjne na wytępienie oprychy.

SZKRABKOWA bobofruta?????? Ja teraz winko popijam z okazji waszych m-cznic a Ty mi kurde jakiś "przecierek" proponujesz Już lepiej na jakiegoś świniaka byś zaprosiła
MISZKA Bobofrut to tylko do zabarwienia ja wypiłam kieliszeczek mangówki za Wasze zdrowie
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:28   #677
miszkaaa
Zakorzenienie

MAMASZKRABKA Maksiul często tak się przebudza z płaczem, zwłaszcza wieczorem. Ja podchodzę wtedy, szumię, głaszcze i pomaga. Też nie wiem dlaczego- wydaje mi się, że może cos się śni, zwłaszcza, że "lata" po całym łóżeczku.

A tak w ogóle to zrobiłam dzisiaj po raz pierwszy pesto (trochę zmodyfikowane) i obiadek wyszedł super, nawet mężu pochwalił

A Maksiulek jadł na obiadek bakłażana z innymi warzywkami a na deserek nowy owoc- morele+ inne.
Mieliśmy po niej pełnego pampucha ale się nie wylewało

I stwierdzam, że moje dziecię chyba największe a jada chyba najmniejszą ilośc posiłków w ciągu dnia. Tak wnioskuję po tym co piszecie.
Ale chyba mu to wystarcza i na szczęście picie idzie nam coraz lepiej.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

MAMASZKRABKA nic dziwnego, że listonosz do dzisiaj uśmiecha się na Twój widok- moze to jedyne kobiece pośladki które miał okazję w życiu oglądać

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
PERSE te krzyki są kochane
Ja to się tak cieszę, z tych pisków, całusów i przytulanek bo za 3-4 lata usłyszę " Mamooo ... ale mamooo nie przy ludziach"

MISZKA Bobofrut to tylko do zabarwienia ja wypiłam kieliszeczek mangówki za Wasze zdrowie
no spoko! z tym, że my to dopiero za 3 dni ale pij kobieto, pij! Zdrowie dzieciaczków
A co do tulenia i całowania to mój mężu cały czas mi gada, żebym korzystała teraz bo jak Maksiul będzie starszy to on- jako tata sami mi zabroni żebym nie robiła synowi siary;-p

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2014-05-14 o 22:29
Stary 2014-05-14, 22:32   #678
Konto usunięte

Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru

A tak a propos jedzenia, mój tata wczoraj dał Artkowi w wózku na spacerze biszkopta... Jak wrócili, to ja Artura rozebrałam jeszcze w wózku, przekazałam go tacie, a całą resztę wrzuciłam od razu do pralki, mając w pamięci ten dowcip:

Przychodzi facet do sklepu z puzzlami i mówi:
- Proszę puzzle z wieloma częściami.
Sprzedawczyni daje 100 puzzli.
- Niech pani sobie nie żartuje, jestem zawodowcem.
Daje mu 500 puzzli.
- Takie to układam w 10 minut.
Daje mu 1000 puzzli.
- Takie moje dzieci układają w 30 minut.
- No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala.

No to Artek zrobił dokładnie na odwrót...
Stary 2014-05-14, 22:38   #679
miszkaaa
Zakorzenienie

A moje dziecię od kilku dni ma takie wieczorny rytuał, że siedzimy na podłodze, mały obejmuje mnie za szyję, ja się bujam a on śpiewa sobie po swojemu. No cudne to jest! i naprawdę długo tak się bujamy i "śpiewamy".

A dzisiaj miał mega radochę jak robiłam "nu nu" pchaczowi- bo się o niego uderzył. Tak sie zaśmiewał, że aż mężu przyszedł zobaczyć co go tak śmieszy. A jak tylko przestawalam to na nowo był płacz. Dzieciaki są jednak rewelacyjne

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459256]Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru

A tak a propos jedzenia, mój tata wczoraj dał Artkowi w wózku na spacerze biszkopta... Jak wrócili, to ja Artura rozebrałam jeszcze w wózku, przekazałam go tacie, a całą resztę wrzuciłam od razu do pralki, mając w pamięci ten dowcip:

Daje mu 500 puzzli.
Daje mu 1000 puzzli.
- No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala.

No to Artek zrobił dokładnie na odwrót...[/QUOTE]
już sama nie wiem czy to wina wina czy ten dowcip jest śmieszny ale się popłakałam

Żabinek
Stary 2014-05-14, 22:39   #680
Konto usunięte

A naszą ulubioną zabawą jest: Artek leży na przewijaku i zrzuca skarpetki do łóżeczka, ja po nie sięgam z wielkim rozmachem i mówię: aaaaa gdzie wyrzuciłeś skarpetkę, całuję go w rączkę, a on się zaśmiewa

A wczoraj rzucaliśmy sobie piłkę Mąż do Artka, Artek do mnie, ja do męża
Stary 2014-05-14, 22:42   #681
mera82
Rozeznanie

Nam na takie popłakiwania w nocy pediatra powiedział, że mogą to być koszmary, dzieci dużo już rozumują i przeżywają potem w nocy. Nie wiem ile jest w tym prawdy. Julek popłakuje prawie co noc.
Miszka przepraszam że tak naciskiam ale czy możesz mi napisać czy jesteście zadowoleni z wózka i jaki macie model quinny ? Ciekawi mnie to, bo nasz trochę usterek nabył i słyszałam, że one właśnie awaryjne są. Chcieliśmy go jeszcze sprzedac,a naprawiać się nie opłaca, części drogie.
Stary 2014-05-14, 22:46   #682
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Mamoszkrabka - aż się boję,że w jasiowym nosie powstała jakaś nowa forma życia
Elaine - moja znacznie młodsza siostro(tak o Tobie myślę,od kiedy zobaczyłam Twoje zdjęcie w nowej fryzurze)super,że Igor ma się lepiej,bardzo się cieszę.
Powiem Ci po cichu,że ciągle liżę rany po poniedziałkowym meczu.Tak było blisko...Niby taki trener doświadczony,a do ostatniej akcji wystawił zmęczonego zawodnika...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Fiazo - pracujesz w jakiejś super firmie,zazdroszczę bardzo.
Mnie pogonią pewnie od razu,jak tylko wrócę.
Trochę jestem niespokojna,bo TŻ nie wraca z wyjazdu służbowego,już mam omamy i słyszę karetki
No co mam zrobić,wredny jest,ale już zdążyłam przywyknąć
Prosze do super firmy to im daleko, ale ciesze sie ze robota jest. Te karty sportowe to 100zl miesiecznie beda nas kosztowac

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Kurcze kolejny raz mi wywaliło, napisałam tyle i dup..a.
Miszka gratulujemy przespanej nocki i oby jak najwięcej takich nocek. My chyba mieliśmy dwie i pamiętam jak dziwnie było się obudzić .
Macie quinny a jaki model ? My jeździliśmy quinny buzz , teraz już mamy lżejszą spacerówkę i Julek jest bardziej zadowolony.
Rocky współczuję tych wszystkich przeżyć, jeszcze w takim momencie , oby wszystko się ułożyło . I dziękuję za info odnośnie pampersów .
Mela dla dzielnej córy i za pokaźną hodowlę świnek !
Fiazo kiedyś pracowałam w studiu urody , tam były takie urządzenia , zresztą moi szefowie produkowali je (Vacu Fit) . Rewelacyjne efekty w szczególności na cellulit i w obwodzie , fajnie jest też smarować się przed zabiegiem jakimiś kremami , serum wyszczuplająco-antycellulitowymi . Mam nadzieję, że obsługa poinformowała Cię o przeciwskazaniach ? Szczerze to zazdroszczę Ci bardzo , kiedyś miaam okazję to rzadko chodziłam. Będziesz zadowolona tylko pamiętaj o systematyczności.
Kurde młody już drugi raz coś popłakuje .
Tak podpisałam oświadczenie i czytałam w necie o przeciwskazaniach, a nie wiedziałam ze warto przed sie smarować,dzieki.
Ja głównie chce zgubić z obwodu. Myślałam też o rolkach by ujędrnić ciało

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46458521]Dziewczyny, kolejne pytanie....
Czy Wasze dzieci krzyczą?
Bo Artur jak opętany Czy ma dobry, czy zły humor, stoi sobie albo siedzi w krzesełki i krzyczy na cały głos. Boję się, co o nas pomyślą sąsiedzi, ale on to robi bez powodu, nawet jak nie jest zły/zmęczony, tak po prostu...

Manicure to ostatnio makabra, już nawet bajki go nie uspokajają

Drzemki mamy 2: jedną rano ok. 1-2h i jedną po obiadku, ok. 0,5-2h.

Lemurku, wypróbuję coś znowu i dam Ci znać, jakie efekty, a jak Ty coś znajdziesz, to też mi daj znać, bo szczerze mówiąc to jest taki ból, że się idzie zes.rać normalnie :/

dla wszystkich solenizantów!!![/QUOTE]

O tak krzyki ulubiona zabawa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459256]Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru

Daje mu 500 puzzli.
Daje mu 1000 puzzli.

No to Artek zrobił dokładnie na odwrót...[/QUOTE]

Hahhaha

Znów wyszedł mi zakalec, ja nie wiem co ja robie źle w tym gazowym piekarniku ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:47   #683
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Dziecko mi się obudziło głodne!O tej porze pierwszy raz w życiu...co jest
Stary 2014-05-14, 22:59   #684
miszkaaa
Zakorzenienie

[/QUOTE]

taaak???????????? ale fajne czy fajne ??
a tak na serio to uwielbiam się śmiać i żartować.

I czytając ten kawał wyobraziłam sobie, że Artek po jedzeniu biszkopta wyglądał jakby z piaskownicy wrócił. Przynajmniej masz namiastkę

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459392]A naszą ulubioną zabawą jest: Artek leży na przewijaku i zrzuca skarpetki do łóżeczka, ja po nie sięgam z wielkim rozmachem i mówię: aaaaa gdzie wyrzuciłeś skarpetkę, całuję go w rączkę, a on się zaśmiewa

A wczoraj rzucaliśmy sobie piłkę Mąż do Artka, Artek do mnie, ja do męża [/QUOTE]
ale faktycznie, wiedział o co chodzi? Tzn. Artek, nie mąż. Umiał odepchnąć piłeczkę? Bo my kupiliśmy wczoraj 2 ( a co?!) i Maksiul na razie nie potrafi odepchnąć. A najbardziej zaśmiewa się jak tata odbija piłką o ścianę- o mało się wtedy nie posika.
Zresztą może i sika- kto to wie?!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Dziecko mi się obudziło głodne!O tej porze pierwszy raz w życiu...co jest
bo też chce na tatusia czekać!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Nam na takie popłakiwania w nocy pediatra powiedział, że mogą to być koszmary, dzieci dużo już rozumują i przeżywają potem w nocy. Nie wiem ile jest w tym prawdy. Julek popłakuje prawie co noc.
Miszka przepraszam że tak naciskiam ale czy możesz mi napisać czy jesteście zadowoleni z wózka i jaki macie model quinny ? Ciekawi mnie to, bo nasz trochę usterek nabył i słyszałam, że one właśnie awaryjne są. Chcieliśmy go jeszcze sprzedac,a naprawiać się nie opłaca, części drogie.
oj przepraszam, zapomniałam. My mamy Quinny speedi. Jesteśmy z niego bardzo, bardzo zadowoleni. Oprócz tego, że kilka razy złapałam gumę to reszta działa bez zarzutu. Kompletnie nic się z nim nie dzieje. I jest super na nasze warunki "drogowe".
A co się w waszym porobiło?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

FIAZO jakie ciacho pieczesz??

Żabinek
Stary 2014-05-14, 23:06   #685
Konto usunięte

Tzn. to była ta mięciutka piłeczka z Rossmanna i Artek ją łapał i tak jakby bokiem podawał Dość długo się tak bawiliśmy, widział, że się śmiejemy, więc chyba coś tam kapował

I też uwielbia, jak rzucam piłką o ścianę A najlepiej, jak piłka mnie walnie, a potem zleci tak, że muszę naciagnąć wszystkie kości, żeby się po nią schylić i robię to z jękami, to wtedy Artur się super śmieje
Stary 2014-05-14, 23:31   #686
Agrafka86
Wtajemniczenie

MAMASZKRABA wszystkiego najlepszego dla Igiego Sto lat!

ELAINE dobrze, że Młody zdrowy. Szkoda, że tylko jedna drzemka

Idę spać.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 06:09   #687
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
taaak???????????? ale fajne czy fajne ??
a tak na serio to uwielbiam się śmiać i żartować.

I czytając ten kawał wyobraziłam sobie, że Artek po jedzeniu biszkopta wyglądał jakby z piaskownicy wrócił. Przynajmniej masz namiastkę

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

ale faktycznie, wiedział o co chodzi? Tzn. Artek, nie mąż. Umiał odepchnąć piłeczkę? Bo my kupiliśmy wczoraj 2 ( a co?!) i Maksiul na razie nie potrafi odepchnąć. A najbardziej zaśmiewa się jak tata odbija piłką o ścianę- o mało się wtedy nie posika.
Zresztą może i sika- kto to wie?!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

bo też chce na tatusia czekać!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

oj przepraszam, zapomniałam. My mamy Quinny speedi. Jesteśmy z niego bardzo, bardzo zadowoleni. Oprócz tego, że kilka razy złapałam gumę to reszta działa bez zarzutu. Kompletnie nic się z nim nie dzieje. I jest super na nasze warunki "drogowe".
A co się w waszym porobiło?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

FIAZO jakie ciacho pieczesz??
Z dżemem, jak zwykle zakalec w tym piekarniku gazowym ;(

Dzień dobry
Dzień zaczeliśmy od 5:30

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:50   #688
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej.

Spałysmy do 7.30

Ale jestem zła.Co chwile budziłam sie w nocy ,czekam na sms lub tel od Tza ,zerkam rano na tel a on nie ma sieci..Cały czas wyskakuje komunikat ze nie zarejestrowano w sieci,tylko połączenia alarmowe.Mam t-mobile.I Tz nie moze sie do mnie dodzwonic i pewnie sie martwi czy cos sie nie stało.Wlączam i wyłączam tel. Od 10 jest czynny salon wiec ubierzemy sie i pojedziemy bo juz nie wytrzymuje nerwowo
Stary 2014-05-15, 07:59   #689
dzoan
Zakorzenienie

Hej,

co za noc.. Olek początkowo budził się co ok. 1,5h..próbowałam go uśpić bez cyca..ale po iluś minutach znowu płakał.. Dałam Camilię i dopiero przespał spokojnie 3,5h i teraz już 2h minęły i śpi dalej. Połamana jestem i dochodzę dopiero do siebie przy kawce.

Mąż ma 2 dni wolnego, ale przeznacza te dni głównie na przygotówkę do fuchy, którą ostro rozpocznie po weekendzie. Po pracy będzie jeździł do drugiej pracy i ja z Olkiem sami całymi dniami. Padnę na ryj :/ Nie twierdzę, że mąż będzie miał lepiej, nawet gorzej..no ale
Dzisiaj trochę więcej luzu sobie robi i po pierwszej dziennej drzemce Olka jedziemy na basen Kupony z tańszym wejściem do końca maja, więc trzeba wykorzystać póki nic nas nie powstrzymuje Już się wczoraj oporządziłam tylko brzuch wciągnę i będę laska

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

O kurcze Rocky coś z Roamingiem nie tak? Ty się nie stresuj!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:59   #690
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja wogole nie mam sieci

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości