|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Aaaa i dziękuję za wszystkie odpowiedzi
, musimy spróbować jakiś innych pampersów , może będą wytrzymywały . Herbatkę rooibos w tesco kupiłam z liści czerwonokrzewu, jeszcze nie piłam bo późno wróciłam.Wszystkiego naj i zdrówka dla spóźnionych dzisiejszych solenizantów. Piszę po troszku bo boję się, że znów mnie wywali. |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
PIANKA tatuś w domu- i wszystko jasne!
100 latek dla Kuby!I gratulujemy postępów A z wieczornym nawoływaniem to podobnie jak u nas ale Maksiul chce żebym stała przy łóżeczku dopóki nie zaśnie. Ale korzystajmy póki sobie tego życzą![]() A Kuba zaglądał do psiej miski bo pewnie wyglądała znajomo i kojarzył, że jeszcze chwilę wcześniej była w waszym domku. Kciuki, żeby szefostwo zgodziło się na Twoje warunki. I nie wiem jak inne dzieciaczki ale my wpraszamy się na impre ![]() LEMURKU oj, znam, znam takie fochy. My też niby się nie kłócimy ale przez zmęczenie niektóre sytuacje i rozmowy kończą się właśnie fochem i ogólnie "kosą w powietrzu". A prezent bierz! No co Ty kobito?! A z imprezą to faktycznie niefajnie wyszło Zdrówka i powodzenia dla taty! ELAINE u nas suche placki były chyba po dyni albo selerze- odstawiłam na jakiś czas, teraz podaje rzadziej i prawie wszytsko zeszło. Może u was też po jakimś innym jedzeniu. I ja też muszę iść spać w miarę wcześnie bo jak się choć trochę nie wyśpię to nie jestem w stanie funkcjonować i jestem też nerwowa. Wolę spać niż sprzątać czy gotować po nocach. MAMASZKRABKA 100 latek dla Igorka i za osiągnięcia. Smutno w związku z tym dzieciaczkiem po szczepieniu- oby wszystko było dobrze. A na impre nie zapraszasz?! No kurde, ani Pianka ani Szkrabkowa- nieładnie mamuśki! Dałam dzisiaj Maksiowi Rooibosa- chyba smakowała ![]() AGA jak tam kogut? Daje radę z taką ilością kur? A z domkiem/ kominem to chyba taki urok starych domów ale głowa do góry- trochę go podrasujecie i będzie ok. dla Bianki za spanie w osobnym pokoiku. I jak wam poszło odstawianie od piersi? Ciężko było?
|
|
|
|
#663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i także czekamy na powrót Tż. Nie martw się, na pewno wróci cały i zdrowy.
|
|
|
|
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, kolejne pytanie....
Czy Wasze dzieci krzyczą? Bo Artur jak opętany Czy ma dobry, czy zły humor, stoi sobie albo siedzi w krzesełki i krzyczy na cały głos. Boję się, co o nas pomyślą sąsiedzi, ale on to robi bez powodu, nawet jak nie jest zły/zmęczony, tak po prostu...Manicure to ostatnio makabra, już nawet bajki go nie uspokajają ![]() Drzemki mamy 2: jedną rano ok. 1-2h i jedną po obiadku, ok. 0,5-2h. Lemurku, wypróbuję coś znowu i dam Ci znać, jakie efekty, a jak Ty coś znajdziesz, to też mi daj znać, bo szczerze mówiąc to jest taki ból, że się idzie zes.rać normalnie :/ dla wszystkich solenizantów!!!
|
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Persh a może to też z braku witamin ?
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Miszka,Mera-dzięki
Jakiś wypadek jest na obwodnicy,dlatego powrót TŻ się opóźnia. Idę spać.Jak Jasiek obudzi się o drugiej,jak dzisiaj,to będzie biedny,bo matka ma@ i cierpi
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Jakbym czytała o swoim synku, ostatnio nie wiem co się z nim dzieje?! Krzyczy, piszczy bez powodu. W aucie staram się nie reagować ale ciężko wytrzymać.
Ze spaniem też jazdy , stoje nad nim i wciąż go głaszcze, on siada a ja go z powrotem kładę i ta trylion razy ! |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
LEMURKU u nas czyszczenie noska to też horror więc ściągamy tylko jak jest katar, obcinać pazurki teraz próbujemy "na żywca", czasem uda się po 2 (bo wcześniej to tylko jak mały usypiał na rączkach to wtedy obcinałam ale teraz zasypia w łóżeczku mój dorosły chłopczyk). dzisiaj właśnie obcinaliśmy nóżki i mu opowiadałam, ze facet z długimi paznokciami to obleśny facet
Poskutkował o na chwilę- 4 sztuki mamy krótkie.MAMASZKRABKA otwierasz listonoszowi z na wpól gołymi pośladkami? A Twój mężu o tym wie?? A żże tak zapytam- do kogo podobny jest Igorek ![]()
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Perse - mój D.mi zakleja te pęknięte miejsca plastrem,bo nie może znieść moich jęków. To prawda,boli strasznie.
To pisałam ja,matka dwójki dzieci urodzonych SN. |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
LEMURKU jesteś po 2 porodach i masz bolące @? Kurde, ja jestem przeszczęśliwa bo przed ciążą mdlałam z bólu a teraz nawet nie wiem kiedy przychodzi
MERA ciekawe jak Juliankowi posmakuje, daj znać. |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE tak Igo krzyczy, piszczy
a czasem się z nim przedrzeźniam kto głośniej. Spróbuj, zobaczysz jak zareaguje. Po prostu poznaje swój głos.MISZKA stawiam bobofruta To dobrze, że smakowała herbatka. Raz od czasu nie zaszkodzi. ![]() Miszka to było u rodziców :P do tej pory jak mnie widzi to się śmieje poza tym to było za panny :P młodość ah młodość... teraz u nas pani chodzi w dodatku starsza to nie ma co pokazywać ![]() LEMURKU zdrówka dla taty a mi po porodzie się właśnie bóle brzucha zaczęły przy @. Kiedyś tego nie było. Kurcze rozpłakał się mój bidulek i tak kwili na śnie. Nie wiem czy mu się coś śni czy o co chodzi.
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-14 o 22:10 |
|
|
|
#672 |
|
Konto usunięte
|
Lemurki, dokładnie, ja przeżyłam i sn i cc, a przez te palce widzę gwiazdki przed oczami :/
|
|
|
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby powrót do pracy był na Twoich warunkach . Fajnie, że Kubuś wodę pije. Jeszcze raz najlepszego ...
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nie ma nic lepszego niż to, że Artek się przytula
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
LEMURKU, PERSE może Mera ma rację, może to być też brak jakis witamin, może z grupy B, zwłaszcza, ze Lemurkowi robią się oprychy. Lemurku, a jak będziesz u lekarza (już się nie bój tego kaftanu) to poproś o przepisanie recepty na tabletki HASCOVIR- kiedyś pisałam- są rewelacyjne na wytępienie oprychy.
SZKRABKOWA bobofruta?????? Ja teraz winko popijam z okazji waszych m-cznic a Ty mi kurde jakiś "przecierek" proponujesz Już lepiej na jakiegoś świniaka byś zaprosiła
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46458868]Czasami oboje sobie śpiewamy: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa, ale jak on głośno krzyczy, to jakby ja krzyczała głośniej jeszcze, to poważnie nam wezwą policję :P
Ale nie ma nic lepszego niż to, że Artek się przytula [/QUOTE]PERSE te krzyki są kochane Ja to się tak cieszę, z tych pisków, całusów i przytulanek bo za 3-4 lata usłyszę " Mamooo ... ale mamooo nie przy ludziach" ![]() Cytat:
ja wypiłam kieliszeczek mangówki za Wasze zdrowie |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
MAMASZKRABKA Maksiul często tak się przebudza z płaczem, zwłaszcza wieczorem. Ja podchodzę wtedy, szumię, głaszcze i pomaga. Też nie wiem dlaczego- wydaje mi się, że może cos się śni, zwłaszcza, że "lata" po całym łóżeczku.
A tak w ogóle to zrobiłam dzisiaj po raz pierwszy pesto (trochę zmodyfikowane) i obiadek wyszedł super, nawet mężu pochwalił ![]() A Maksiulek jadł na obiadek bakłażana z innymi warzywkami a na deserek nowy owoc- morele+ inne. Mieliśmy po niej pełnego pampucha ale się nie wylewało ![]() I stwierdzam, że moje dziecię chyba największe a jada chyba najmniejszą ilośc posiłków w ciągu dnia. Tak wnioskuję po tym co piszecie. Ale chyba mu to wystarcza i na szczęście picie idzie nam coraz lepiej.---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- MAMASZKRABKA nic dziwnego, że listonosz do dzisiaj uśmiecha się na Twój widok- moze to jedyne kobiece pośladki które miał okazję w życiu oglądać ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() A co do tulenia i całowania to mój mężu cały czas mi gada, żebym korzystała teraz bo jak Maksiul będzie starszy to on- jako tata sami mi zabroni żebym nie robiła synowi siary;-p Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2014-05-14 o 22:29 |
|
|
|
|
#678 |
|
Konto usunięte
|
Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru
![]() A tak a propos jedzenia, mój tata wczoraj dał Artkowi w wózku na spacerze biszkopta... Jak wrócili, to ja Artura rozebrałam jeszcze w wózku, przekazałam go tacie, a całą resztę wrzuciłam od razu do pralki, mając w pamięci ten dowcip: Przychodzi facet do sklepu z puzzlami i mówi: - Proszę puzzle z wieloma częściami. Sprzedawczyni daje 100 puzzli. - Niech pani sobie nie żartuje, jestem zawodowcem. Daje mu 500 puzzli. - Takie to układam w 10 minut. Daje mu 1000 puzzli. - Takie moje dzieci układają w 30 minut. - No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala. No to Artek zrobił dokładnie na odwrót... |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecię od kilku dni ma takie wieczorny rytuał, że siedzimy na podłodze, mały obejmuje mnie za szyję, ja się bujam a on śpiewa sobie po swojemu. No cudne to jest! i naprawdę długo tak się bujamy i "śpiewamy".
A dzisiaj miał mega radochę jak robiłam "nu nu" pchaczowi- bo się o niego uderzył. Tak sie zaśmiewał, że aż mężu przyszedł zobaczyć co go tak śmieszy. A jak tylko przestawalam to na nowo był płacz. Dzieciaki są jednak rewelacyjne ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459256]Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru ![]() A tak a propos jedzenia, mój tata wczoraj dał Artkowi w wózku na spacerze biszkopta... Jak wrócili, to ja Artura rozebrałam jeszcze w wózku, przekazałam go tacie, a całą resztę wrzuciłam od razu do pralki, mając w pamięci ten dowcip: Przychodzi facet do sklepu z puzzlami i mówi: - Proszę puzzle z wieloma częściami. Sprzedawczyni daje 100 puzzli. - Niech pani sobie nie żartuje, jestem zawodowcem. Daje mu 500 puzzli. - Takie to układam w 10 minut. Daje mu 1000 puzzli. - Takie moje dzieci układają w 30 minut. - No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala. No to Artek zrobił dokładnie na odwrót...[/QUOTE] już sama nie wiem czy to wina wina czy ten dowcip jest śmieszny ale się popłakałam
|
|
|
|
#680 |
|
Konto usunięte
|
A naszą ulubioną zabawą jest: Artek leży na przewijaku i zrzuca skarpetki do łóżeczka, ja po nie sięgam z wielkim rozmachem i mówię: aaaaa gdzie wyrzuciłeś skarpetkę, całuję go w rączkę, a on się zaśmiewa
A wczoraj rzucaliśmy sobie piłkę Mąż do Artka, Artek do mnie, ja do męża
|
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
Nam na takie popłakiwania w nocy pediatra powiedział, że mogą to być koszmary, dzieci dużo już rozumują i przeżywają potem w nocy. Nie wiem ile jest w tym prawdy. Julek popłakuje prawie co noc.
Miszka przepraszam że tak naciskiam ale czy możesz mi napisać czy jesteście zadowoleni z wózka i jaki macie model quinny ? Ciekawi mnie to, bo nasz trochę usterek nabył i słyszałam, że one właśnie awaryjne są. Chcieliśmy go jeszcze sprzedac,a naprawiać się nie opłaca, części drogie. |
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja głównie chce zgubić z obwodu. Myślałam też o rolkach by ujędrnić ciało [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46458521]Dziewczyny, kolejne pytanie.... Czy Wasze dzieci krzyczą? Bo Artur jak opętany Czy ma dobry, czy zły humor, stoi sobie albo siedzi w krzesełki i krzyczy na cały głos. Boję się, co o nas pomyślą sąsiedzi, ale on to robi bez powodu, nawet jak nie jest zły/zmęczony, tak po prostu...Manicure to ostatnio makabra, już nawet bajki go nie uspokajają ![]() Drzemki mamy 2: jedną rano ok. 1-2h i jedną po obiadku, ok. 0,5-2h. Lemurku, wypróbuję coś znowu i dam Ci znać, jakie efekty, a jak Ty coś znajdziesz, to też mi daj znać, bo szczerze mówiąc to jest taki ból, że się idzie zes.rać normalnie :/ dla wszystkich solenizantów!!![/QUOTE]O tak krzyki ulubiona zabawa [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459256]Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru ![]() A tak a propos jedzenia, mój tata wczoraj dał Artkowi w wózku na spacerze biszkopta... Jak wrócili, to ja Artura rozebrałam jeszcze w wózku, przekazałam go tacie, a całą resztę wrzuciłam od razu do pralki, mając w pamięci ten dowcip: Przychodzi facet do sklepu z puzzlami i mówi: - Proszę puzzle z wieloma częściami. Sprzedawczyni daje 100 puzzli. - Niech pani sobie nie żartuje, jestem zawodowcem. Daje mu 500 puzzli. - Takie to układam w 10 minut. Daje mu 1000 puzzli. - Takie moje dzieci układają w 30 minut. - No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala. No to Artek zrobił dokładnie na odwrót...[/QUOTE] Hahhaha Znów wyszedł mi zakalec, ja nie wiem co ja robie źle w tym gazowym piekarniku ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko mi się obudziło głodne!O tej porze pierwszy raz w życiu...co jest
|
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459256]Miszka odnoszę wrażenie, że masz fajne poczucie humoru
![]() [/QUOTE] taaak???????????? ale fajne czy fajne a tak na serio to uwielbiam się śmiać i żartować. I czytając ten kawał wyobraziłam sobie, że Artek po jedzeniu biszkopta wyglądał jakby z piaskownicy wrócił. Przynajmniej masz namiastkę ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46459392]A naszą ulubioną zabawą jest: Artek leży na przewijaku i zrzuca skarpetki do łóżeczka, ja po nie sięgam z wielkim rozmachem i mówię: aaaaa gdzie wyrzuciłeś skarpetkę, całuję go w rączkę, a on się zaśmiewa A wczoraj rzucaliśmy sobie piłkę Mąż do Artka, Artek do mnie, ja do męża [/QUOTE]ale faktycznie, wiedział o co chodzi? Tzn. Artek, nie mąż. Umiał odepchnąć piłeczkę? Bo my kupiliśmy wczoraj 2 ( a co?!) i Maksiul na razie nie potrafi odepchnąć. A najbardziej zaśmiewa się jak tata odbija piłką o ścianę- o mało się wtedy nie posika. Zresztą może i sika- kto to wie?! ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
A co się w waszym porobiło? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- FIAZO jakie ciacho pieczesz?? |
||
|
|
|
#685 |
|
Konto usunięte
|
Tzn. to była ta mięciutka piłeczka z Rossmanna i Artek ją łapał i tak jakby bokiem podawał
Dość długo się tak bawiliśmy, widział, że się śmiejemy, więc chyba coś tam kapował ![]() I też uwielbia, jak rzucam piłką o ścianę A najlepiej, jak piłka mnie walnie, a potem zleci tak, że muszę naciagnąć wszystkie kości, żeby się po nią schylić i robię to z jękami, to wtedy Artur się super śmieje
|
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMASZKRABA wszystkiego najlepszego dla Igiego
ELAINE dobrze, że Młody zdrowy ![]() Idę spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Dzień zaczeliśmy od 5:30 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Spałysmy do 7.30 ![]() Ale jestem zła.Co chwile budziłam sie w nocy ,czekam na sms lub tel od Tza ,zerkam rano na tel a on nie ma sieci..Cały czas wyskakuje komunikat ze nie zarejestrowano w sieci,tylko połączenia alarmowe.Mam t-mobile.I Tz nie moze sie do mnie dodzwonic i pewnie sie martwi czy cos sie nie stało.Wlączam i wyłączam tel. Od 10 jest czynny salon wiec ubierzemy sie i pojedziemy bo juz nie wytrzymuje nerwowo
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
co za noc.. Olek początkowo budził się co ok. 1,5h..próbowałam go uśpić bez cyca..ale po iluś minutach znowu płakał.. Dałam Camilię i dopiero przespał spokojnie 3,5h i teraz już 2h minęły i śpi dalej. Połamana jestem i dochodzę dopiero do siebie przy kawce. Mąż ma 2 dni wolnego, ale przeznacza te dni głównie na przygotówkę do fuchy, którą ostro rozpocznie po weekendzie. Po pracy będzie jeździł do drugiej pracy i ja z Olkiem sami całymi dniami. Padnę na ryj :/ Nie twierdzę, że mąż będzie miał lepiej, nawet gorzej..no ale ![]() Dzisiaj trochę więcej luzu sobie robi i po pierwszej dziennej drzemce Olka jedziemy na basen Już się wczoraj oporządziłam ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- O kurcze Rocky coś z Roamingiem nie tak? Ty się nie stresuj! |
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wogole nie mam sieci
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

, musimy spróbować jakiś innych pampersów , może będą wytrzymywały . Herbatkę rooibos w tesco kupiłam 
100 latek dla Kuby!
za osiągnięcia. 

i także czekamy na powrót Tż. Nie martw się, na pewno wróci cały i zdrowy.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dasz radę.
i na szczęście picie idzie nam coraz lepiej.
.