|
|
#1471 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
czas na wycieczke do McDonalda ![]() Cytat:
Tygrysku super, że wszystko ok ![]() Cytat:
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super, ale ktorko, bo tylko na druga strone ulicy
![]() Cytat:
Cytat:
moja bardzo chetnie zasypia jak trzyma sie ja za raczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina - super ten pajac
. Skad?Ag - dlatego ja troche mniej brutalnie - odwracam na brzuch, konczyny nie lataja, smoczek w paszcze i blyskawiczne wyciszenie
|
|
|
|
#1474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
pogratulować TŻeta---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc mamuśki.
|
|
#1476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprawdze firme rano bo schnie na balkoniespokojnej nocki
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szcześciara do mnie dotarło nosidło ergobaby i jest EXTRA Jula lubi, zasneła po kilku minutach; tylko miałam problem rozpiąć szelki na plecach, chyba je za mocno ściągnełam Cytat:
a majcioszki do kompetu jakie wymyślne, nie trzeba zdejmować w wc i na pewno nie uwierają ![]() Cytat:
my już używamy, tylko ja kładę głównie na brzuszku Cytat:
![]() Cytat:
mariolasl współczuję, że tak szybko musisz wracać do pracy, ech, może jeszcze ci pójdą na rękę ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- dzisiaj zamówiłam huśtawkę dla Juli na allegro i poszłam też do sklepu z zabawkami i kupiłam pianinko do kopania i 3 pluszowe grzechotki i jeszcze 2 smoczki NUK Genius (2 bo jeden silikonowy a drugi zwykły), bo pamiętam, że to był jedyny smoczek jaki udało mi się Kubie zaaplikować na chwilę. Dałam małej smoka i przyssała a po chwili wypluła skrzywiona, ale to i tak lepiej, bo smoka z aventu zupełnie nie chciała. także poszalałam dzisiaj
|
|||||
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Szalona matka
Cytat:
No no i tak ma być!
|
|
|
#1480 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Jak już ostatnio mówiłam, pojęcia "rozrywka" i "relaks" po urodzeniu dziecka nabierają innego znaczenia Hmmmm... Wychodzi na to, że ja wczoraj miałam najbardziej rozrywkowy dzień od miesiąca, bo byłam w sklepie z ubrankami dla dzieci, później na szybkich zakupach spożywczych i jeszcze w cukierni! Jakaż ja jestem szalona i żądna wrażeń Cytat:
Cytat:
![]() Przyznaj się... TŻ uwiodłaś wykorzystując starą, dobrą metodę "przez żołądek do serca"? ![]() Ja jeszcze nie jadłam, ale jak już mówiłam jestem strasznym cykorem ![]() Cytat:
![]() Żartujesz??? Przypomniało mi się jak kiedyś w jakiejś gazecie dzieciowej natrafiłam na pytanie do redakcji: "Droga redakcjo! Czy mojej trzymiesięcznej córeczce mogę podawać jakieś środki nasenne?" Cóż... "Dziwnyyyyy jest ten świaaaat" ![]() Dobrze mówisz ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby córeczka zapałała do smoka tak wielką miłością jak nasza Taka mała rzecz, a tak ułatwia życie ![]() Mogę się Wam trochę wygadać? Chyba Wam już wspominałam, że mojemu bratu urodziła się córeczka, która jest tylko cztery dni młodsza od naszej (nawiasem mówiąc to zaskakujące jak są do siebie podobne; na dowód załączam zdjęcie zrobione mniej więcej tydzień po ich urodzeniu ).Ponieważ brat z rodziną mieszkają 300 metrów od nas, myślałam, że to idealna sytuacja: będziemy z bratową chodzić na wspólne spacery, plotkować o dzieciach itp. Wiedziałam oczywiście, że nieuniknione będzie porównywanie dziewczyn, ale nie sądziłam, że zostanie to doprowadzone do takiego absurdu. Przykład: Julce kikut pępowiny odpadł po trzech dniach. Oskarżycielskie spojrzenie mojej rodziny i podejrzliwe pytanie: "A Ty jak pielęgnujesz kikut???" Przykład 2: Ja muszę dokarmiać Młodą, a bratowa ma mleka aż nadto. Pytanie mojej rodziny: "Czy Ty nie możesz jeść więcej, żeby mieć więcej pokarmu?" Przykład 3: Wczoraj Julka przekręciła się z brzuszka na plecy. Pytanie mojej rodziny: "Ale Ty kładziesz Emilkę na brzuszku, żeby ćwiczyła???" Jeżeli porównywane są takie drobiazgi nie chce mi się myśleć co będzie, gdy przyjdzie etap raczkowania, chodzenia i mówienia A później postępów w szkole itp. ![]() Chyba dla zdrowia psychicznego swojego i Emilki będę musiała mocno ograniczyć kontakty ![]() Zmykam, bo skoro i tak spać nie mogę (chociaż w porównaniu do ostatnich nocy jest istne szaleństwo) poćwiczę sobie, póki Emilka śpi. Taaaak, ostatnio gdybyście weszły do mojego salonu o 6.00 rano, zobaczyłybyście mnie robiącą przysiady, brzuszki i inne wygibasy z Jillian Michaels. Ja to dopiero jestem matka- wariatka
|
|
#1481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
eee trzeba było poszaleć i se masło jeszcze kupić
Cytat:
![]() Cytat:
wpadaj na kawę do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. źle z nami skoro w sexownej wyuzdanej bieliźnie widzimy tylko aspekty praktyczne 3.Miałaś hojny dzień a ja myślałam że tylko moi rodzice poszaleli bo kupili wczoraj Piotrkowi rowerek z Biedronki na odpychanie. Polecam bo świetnie przemyślany dla takich maluszków zupełnie co jeszcze nie musza nawet chodzić ![]() http://www.biedronka.pl/pl/product,i...illafish-bunzi Tak więc mam jeden grat więcej w domu ![]() Cytat:
generalnie musisz mieć podejście "mam was gdzieś" ale wiem że łatwo się mówi a potem będziesz to przeżywać. Ja się cieszę że mały siostry męża jest półtorej roku do przodu przed nami bo bym tego nie zniosła, tym bardziej że tamten maluch jest idealnie grzeczny jak i jego rodzie a Piotruś to pewnie będzie mały huncwot ![]() co mnie nawet nie przeszkadza, bo ja uwielbiam szalone dzieci a nie ciepłe kluski Tak cz siak porównań nie unikniesz, będziesz musiała z tym jakoś żyć :/ Piotrek został dziś z nami w łóżku bo mąż tak późno wrócił z pracy że choć tyle mógł go mieć dla siebie że patrzył sobie na niego jak się wybudził i czuł jego obecność Oczywiście od 4 zaczął machać rękami i wsadzać je do buzi i ssać tak głośno że słuchać go było chyba piętro wyżej |
|||||
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. rzeczywiście dziewczynki mega podobne ![]() U mnie, mimo że nie mam takiego małego dziecka w rodzinie, moje siostry na pytanie kiedy odpadł ich dzieciom kikut odpowiadały "nie pamiętam", to moja matka, gdy po tygodniu nie odpadł, stwierdziła że nie potrafię zająć się tym dzieckiem i może ona zaczęłaby je przebierać i dbać o ten pępek to napewno od razu kikut odpadnie A później przeżywała to dzień w dzień przez kolejne 2 tygodnie bo odpadł nam dopiero w 21 dobie... Nie ogarniesz gadania innych 3. Matka wariatka ale jaka laska będzie Zazdroszczę chęci
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka o 6 zobaczyłabyś mnie z rozanielonym uśmiechem jak wyciągam z ekspresu moja kochaną kawusię i delektuję się nią z łóżku
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana to poszalałaś faktycznie ![]() Nie chce Cię martwić ale ja jestem porównywana do siostry ciotecznej do dnia dzisiejszego Ciągle słysze Martynka to, Martynka tamto Miejmy nadzieje, że u Was tak nie będzie. A dziewczynki słodkie. Oski zakochany w Twojej Emi Cytat:
|
||
|
|
|
#1485 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Współczuję porównań, ja bym chyba z kosą pogoniła każdego, kto śmiałby powiedzieć na Niusię coś, co nie byłoby komplementem . Wyobrażam sobie, że jako mama, bierzesz sobie wszystkie te uwagi do serca. A próbowałaś porozmawiać z rodzinką?Śmiem sądzić, że wariatką byłaś jeszcze zanim zostałaś matką Cytat:
Cytat:
za dzisiejszą wizytę, mam nadzieję, że jednak nie będzie takiej potrzeby! Cytat:
.Cytat:
za załatwienie wszystkiego i dla TŻeta. Cytat:
.Jeśli chodzi o ciuchy to moja Niusia jak dotąd mało wybredna. Wygląda na to, że będę musiała w niej wyrobić poczucie smaku i stylu .Cytat:
2. Koniecznie!!!! Moja Natalka podobnie. A kto to słyszał, żeby nasze Córy nie lubiły zakupów, prawda? Przecież to istny wybryk natury!!! ![]() Który? O matko!!! ![]() Cytat:
za wizytę! A nie mówiłam, że nie ma co się na zapas martwić? Cytat:
Miałyście rację dziewczyny. Ten przedwczorajszy kryzys już minął - Niusi musiał wtedy dokuczać brzuszek. I to nieprawda, że śmieje się i gaworzy tylko do innych. Sytuacja z wczoraj: przychodzę do pokoju, oznajmić Natusi, że mój uczeń się spóźni, w co mi graj, bo mamy parę minut dla siebie. Mój Skarb zaczął się tak rechotać, jakby zrozumiał. Mam dziecko geniusza, mówię Wam . Zmykam, miłego dnia
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
ja przeważnie słyszę coś w stylu "ojej zrobiły ci się kurze łapki" ja wtedy grymas i biegnę do lustra a on cś w stylu "nie martw się, przecież zaraz będziesz miała 30 lat, każda w twoim wieku to ma, nie ma się czym przejmować to naturalne"
albo "masz cellulit na prawej nodze" ja wtedy prawie płacz a on "coś ty prawie go nie widać, zresztą teraz już nastolatki mają i tak masz super" on po prostu wszystkie moje wady potrafi przekazać w taki subtelny sposób choć mój ulubiony tekst to był mojej najlepszej koleżanki która jest ode mnie młodsza i na innym etapie jeszcze bynajmniej nie dzieciowym i wiele rzeczy ją ciekawi i fascynuje i pyta mnie w 4 miesiącu ciąży: "a ty będziesz miała tą linię z włosów na brzuchu" ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-15 o 09:10 |
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, taki wypad mialas? Zachowujesz sie jak malotala Dziewczynki bardzo podobne Porownania chyba nie unikniesz Mialam tylko 5zl Niestety tz wiecej mi nie dal i nawet warzyw nie kupilam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
jak dobrze was poczytać z rana
od razu mi się humorek poprawia. Tak wogule to rozkręciłyście się dziewczyny z "językiem", z początku każda tak delikatnie jakoś komentowała a teraz wyluzowane wszystkie mara jak tam twoje hula hop ?? ćwiczysz coś ?? limonka ja też mam takie same podejście do do diety jak ty, co nas nie zabije... to nas wyszczupli ![]() pochwaliła bym się ile mi mała dzisiaj spała ale chyba byście mnie zlinczowały , więc nie piszę ![]() a co do porównywania dzieciaczków, ja całe życie jestem porównywana do kuzynki o 3 lata starszej z tym, że teraz jest gadka:"ty masz już dwójkę zdrowych i pięknych dzieciaczków a ona 30 na karku i nawet męża"
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby małe ukłucie i bol trwa sekunde ale jest tak straszne ze ja tez płacze razem ze szczepionką , one sa takie małe a juz cos w nie wbijaja buuuu co do wzmożonego napiecia pisałam iles tys postów wstecz ze jesli dziec za szybko trzyma głowe wysoko w górze lepiej powiedziec o tym pediatrze bo moze to własnie byc wzmozone napiecie , jesli szybko wykryte raz dwa troche masowania i po wszystkim gorzej jak wykryte pozno wszystko zastyga i jest płacz bo trzeba to rozmasować trzymam kciuki za dobre wiesci ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
jajko czesto alergizuje o to podobnie jak moja tylko ona pada koło 22 i spi do 1.30 potem o koło 6 dzis tylko czesto wstawała i mimo duzej ilosci pokarmu młoda piła z dwoch cycorów az dziw bo 1 raz tak ma od urodzenia ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
moja Ami i margowa ewcia tez szybko zeby miały ( koło 3,5 ms) i tez nam mówili ze daleko do zebów a okazało sie ze wizyta u pediatry miała podłoze zebowe a nikt nawet ona nie podejzewała zebów a zanim wyjda bola swedza itp .... chodz nie mozna wykluczyc potrzeby ssania i wciskania sobie rąk w buzie
|
|
#1490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no, koleżanki tekst mnie rozwalił Uparta ćwiczę ale póki co rezultatów nie ma chyba Skacze jeszcze na skakance. Tż mówi że zupełnie inne ciało się zrobiło ale on chyba mało obiektywny |
|
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() weź ty olej ich sikiem gorącym, i zawsze odpowiadaj "nie, nie kłądę na brzuszku", nie nie moge jeśc więcej, a kikuta nie pielęgnuję wcale bo mi się nie chce
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Wpadam przekazać, że żyjemy. Kamila ma coś problemy z brzuszkiem i kiepsko sypia. W nocy budzi się na karmienie co ok 3h, oczywiście wybudza się przy przewijaniu i potem godzinę z nią walczę, żeby usnęła ![]() Dziś więc zrobiłam sobie dzień lenia i właśnie Kamila śpi mi na klacie. A ja za chwilę znów idę spać, żeby choć trochę odespać. Pozdrawiam |
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ![]() ![]()
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wieku 8 miesięcy miała już 8 zębów, wychodziły jak grzyby po deszczu i w większości bez żadnych większych problemów czy nieprzespanych nocek. wszystkim Wam życzę tego samego ![]() [ale spodziewam się jednocześnie, że Przemo będzie zupełnie inny pod tym względem] Limonko - dziewczyny niemal identyczne porównań nie unikniesz, możesz je zbywać żartem, milczeniem, grunt to się nie przejmować. KAŻDE DZIECKO JEST INNE I ROZWIJA SIĘ W SWOIM TEMPIE. AMEN. Side - mam chwilę przy kompie, pokazuję leżaczek-bujaczek. http://allegro.pl/fisher-price-lezac...210714917.html |
|
|
|
|
#1495 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
albo oszalejesz hahaha ja np osiwiałam---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
i oby w tej szynie nie musiała długo chodzic
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym sie nie przejmuj i daj do zrozumienia ze nawet dzieci tych samych rodziców na tym samym etapie inaczej sie rozwijaja ba nawet blizniaki które sa w jednym łonie nie robią nic w tym samym czasie no oprócz płaczu bo jeden drugiego do tego popędza
|
|
#1497 |
|
Moderator
|
Nacytowalam sie, zadzwonil TZ i cytaty wcielo
Jestem wiec obrazona i mowie tylko czesc wszystkim. |
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Niestety nosimy Frejkę minimum 6tygodni To jest jakaś masakra. Mała jej nie lubi nie umie w niej zasnąć, nie da rady siedzieć w leżaczku ledwo weszła w huśtawkę. Zostaje nam leżenie na plecach no ale ile można Na dodatek musi w tym być 24h na dobę.Wiem, że musimy to wytrzymać, ale jest mi jej tak cholernie szkoda
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie juz wołaja bo jedziemy załatwiać nfz ale to kiedy indziej napisze co nam sie zdarzyło
w sob mieslimy chrzciny mloda cala msze spała ale w pt dzien wczesniej na naukach dała popalić hahha a i bardzo dobrze bo ten wikary strasznie zasadniczy wiec im głosniej mówił jula głosniej marudziła i płakała hahaha a normalnie o tej porze spi ![]() u nas najlepsza pora to przed 6 rano kiedy mówi do zawieszek na suficie sis zrobiła na urdziny Ami bo ta chciała mieć komnate lodową ze snieżakmi ogólnie mloda ma fizia na bajke kraina lodu i Julia do tego sie cieszy gada itp , strasznie kumata sie zrobiła i jak na tym etapie to az za no ale sa tez - ...na brzuszek krótko kładziona przez ulewania (sa juz mniejsze i rzadsze no ale sa) to głowe ma problem trzymać , owszem trzyma ale wg mie za krótko i za mało ... trzymajac ja na rekach pieknie ja trzyma i mało kiedy trzeba podtrzymywać to jednak na brzuszku troche wg mnie za mało ... no ale ma czas szczepienie znów odroczone o tydz ze wgledu na oko ogólnie jestescie szalone czytam i sie smieje szkoda ze mój czas tylko 24 godz gdyby doba miała 25 to ta godz wizazowa by była
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodach sie rozjechalysmy z jezykiem w nogach tez Chwal, chwal, dziecko Ci sie popsuje, to nam bedzie lzej ![]() Dobrzevze Cie nie porównują do sasiadki 20 lat starszej Cytat:
przrjdzie Ci, przeciez bez wizazu nie da sie zyc. Ja tez nie raz sie acytowalam, skasowalo sie, nie chcialam juz wizazowac, ale za godzine mi przeszlo ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

hot wingsy z kfc juz pare razy zaliczyłam
maca zreszta tez
że wszystko w porządku 
Dopiero jutro jeśli lekarz mnie przyjmie dowiem się czegoś więcej

wykapałam go pierwszy raz dzisiaj sama a nie przepraszam z pomocą Adasia wszystko pięknie poszło i ubrałam go w nową piżamkę ale chyba mu się nie spodobała bo usrał się tak że go wzięłam pod kran a może on aż tak lubi wodę i odgłos pralki

za dzisiejszą wizytę, mam nadzieję, że jednak nie będzie takiej potrzeby!