Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 10:25   #2821
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

matal

kończę gotować zupę i idziemy na spacer bo nie zniese
a u nas słoneczko, bez wiatru i ciepło, idę bez kurtki
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:28   #2822
butterfly20
Zakorzenienie

Karolson weeeeśśśśśśśśś nie dołuj,u mnie drugi dzień ulew, be kitu,leje non stop, w nocy też dobrze,że mieszkamy na górce i wszystko spływa na dół.

o, taki mamy stoliczek i zdecydowanie odradzam http://allegro.pl/magiczny-stolik-ed...206566216.html

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

http://allegro.pl/dla-niemowlat-stol...yjne-93586?p=2 a taka trampolinka pewie też niedobra dla bioder i kręgosłupa, tak jak chodzik?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:35   #2823
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
KATARZYNA ja bym bez/nude wybrala

PSZCZOUA kazda kaszke tak mozna zrobic np jaglana dorosla ja przy Zuzi tak robilam. Teraz jeszcze kp to nie mam mm w domu.
Dzieki Ja mimo ze karmie to juz nabylam mm. Robie na nim ta kaszke zdrowy brzuszek i poza tym juz 1 dzienne kp zastapilam mm bo chcialabym w ciagu 2 miesiecy odstawic Julka.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
hehe małż będzie miał kompana do x-boxa- Tusioa go właśnie odkryła, przyraczkowała, włączyła go na przycisku i tak się jej spodobało,że zaczęła ciągle naciskać. aż ją muszę odciągać od tego.

aaa i mata z FP Rainforest to chyba nie wytrzyma presji i nie zostanie dla rodzenstwa. Tusia się po niej wspina i pałąki są już mocno pogięte
U nas tez juz mata schowana.
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
U nas nowość: Stanisław pierwszy raz sam stanął w łózeczku. Mąż wszedł do sypialni a ten stoi sobie z bananem na ustach Zastanawiam się kiedy rozwali sobie głowę jak puści się barierek i poleci do tyłu
I hit nr dwa: Stanisław sam siadł bez niczyjej pomocy. Nie wiem jak to zrobił bo jak go zobaczyłam to już siedział.
Brawa za postepy

Witam sie po beznadziejnej nocce. Julek poplakiwal przez sen, wstawalam do niego chyba ze 100 razy. Chyba mu zeby ida bo kilka dni temu dojrzalam cieniutkie biale kreseczki w miejscu dolnych jedynek takze moze i my w koncu sie zebow doczekamy
Stary 2014-05-15, 10:36   #2824
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson weeeeśśśśśśśśś nie dołuj,u mnie drugi dzień ulew, be kitu,leje non stop, w nocy też dobrze,że mieszkamy na górce i wszystko spływa na dół.

o, taki mamy stoliczek i zdecydowanie odradzam http://allegro.pl/magiczny-stolik-ed...206566216.html

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

http://allegro.pl/dla-niemowlat-stol...yjne-93586?p=2 a taka trampolinka pewie też niedobra dla bioder i kręgosłupa, tak jak chodzik?
ja dostalam w spadku taki stoliczek ale nogi wywalilam i maly bawi sie tym 'blatem'
ale sama bym tego nie kupila, duoopki nie urywa

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:39   #2825
butterfly20
Zakorzenienie

lola ja też wywaliłam nogi

w ogóle to nie mogę oglądać zabawek, wszystkim bym się pobawiła.

to jest fajne
http://allegro.pl/activity-garden-og...213614955.html

i to
http://allegro.pl/boikido-stolik-do-...202758641.html

Stary 2014-05-15, 10:40   #2826
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Mnie się wydaje ze takimi rzeczami to dziecko się chwilkę pobawi i jest olewka :/ A potem "klamoty" stoją i zagracają dom.

Stasik dostał od znajomych pchacza po ich dzieciach. Fajny, kolorowy, stabilny. Póki co leży na płasko. Pobawił się chwilkę i olewka Za jakiś czas oddam do komisu koleżanki.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:42   #2827
gorgulek
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Obawiam się, że to angina

Cytat:

to jest fajne

i to
Mamy ten boikido i u nas się zupełnie nie sprawdził ale jest fajny.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:45   #2828
Susanna
Zakorzenienie

Motyl to jest hit u mojej sąsiadki -> http://allegro.pl/little-tikes-piask...209367033.html

Córka ma 1.7 roku, statek stoi na dworze koło domu. Wlewa się wody i jest szaleństwo. Im wiecej dzieciaków tym lepiej Ostatnio patrzę a u niej chyba z 6 dzieciaków poubieranych w worki na śmieci żeby nie były całe mokre

M&M

Staś

Stary 2014-05-15, 10:47   #2829
butterfly20
Zakorzenienie

u nas z zabawkami jest tak,że podzieliłam je na dwa zestawy i jednym się bawi przez jakieś 2 tygodnie a drugi jest w pudłach, a potem zmieniamy. i codziennie się bawi zabawkami, wprawdzie po czasie jej się coś znudzi i już potem na cały dzień to zostawia, ale następnego dnia bawi się znowu. Ma jakieś tam ulubione, ale wszystkim się pobawi co jakiś czas

Stary 2014-05-15, 10:51   #2830
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja bralam no spa, dużo, bo miałam skurcze. A Encia jedna z szybszych na wątku, wiec chyba jednak bezpośredniego przełożenia to nie ma
No wlasnie mówiła, ze nie w każdym przypadku sie to potwierdza, w sensie ze nospa w ciazy= obniżone napięcie. Ale w przypadku tych wiotkich dzieci, mamy brały, czyli cos jest na rzeczy.

A i jeszcze jedna info, ktora moze przekona osoby rozmyślajace o wizycie u fizjoterapeuty. Ta babka powiedziała, ze widzi u Wiki gotowość do raczkowania, ze chciałaby wiecej zrobic, ale ciało ma niewycwiczone (u nas to wynika z refluksu, ktory zniechęcał ją do lezenia na brzuchu) i warto potrenować, to ruszy A powiedziała tak, bo Wiki czesto sie denerwuje i spina- prostuje nóżki i rączki, chce zabawkę dosięgnąć szybciej niż pelzanie jej pozwala, czy chce dotknąć cos wyżej, a nie da rady sie podnieść. I to nie jest napięcie (bo pamietam, ze niedawno była rozmowa o tym) tylko wlasnie ciało nie nadąża za umysłem i wychodzą nerwy
Stary 2014-05-15, 10:54   #2831
Susanna
Zakorzenienie

Chcemy kupić ten dywan do pokoju Młodego http://www.dywany-hurt.com/galeria/n...0/646green.jpg

M&M

Staś

Stary 2014-05-15, 11:06   #2832
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Chcemy kupić ten dywan do pokoju Młodego http://www.dywany-hurt.com/galeria/n...0/646green.jpg
Super, jak podrośnie bedzie samochodzikami jeździł i robił wyścigi z kolegami
Stary 2014-05-15, 11:06   #2833
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Uspałam Julka i biorę się za siebie i za dom Mały zaliczył pobudkę tradycyjnie o 2.52, wzięłam go do łóżka i walaliśmy się przez godzinę, w końcu poddałam się i dałam cyca, pobudka była jeszcze jedna, ale już nie pamiętam o której Finalnie obudziliśmy się ok. 7.30 Wstaliśmy po godzinie

Julek wysypany Już nie tylko broda i szyja, ale też czoło i baczki, tyły udek i brzuszek po bokach Elidel poszedł w ruch, ale rozważam wizytę u alergologa

Dzięki za rady odnośnie rehabilitacji: 26 maja mamy kontrolę u profesora to podpytam go co on sądzi i co dalej

Ponawiam pytanie o kurę, bo chcę żeby więcej dziewczyn się wypowiedziało Skąd bierzecie piersi, czy np. takie lidlowskie są ok, czy trzeba kupować jakieś BIO, eko itd.???

Cytat:
aaa to kupiłaś w końcu ten kremik z filtrem co ja?

czekam na paczkę z Gemini, ale pewnie będzie w poniedziałek
Tak w ogóle Julek ma dłonie tak ciemne jak mały Murzynek

Cytat:
dziewczyny korzystacie jeszcze z przewijaków?

bo u mnie cerata już mocno popękała, bo tuśka rzucała kremem i się poprzebijało od ostrych rogów. i chyba już się nie opłaca kupować nowego?
i to nie tylko przy kąpieli, w dzień też. Nasz praktycznie nówka sztuka, bo zakładam prześcieradełko na niego.

Cytat:
W kwestii lozeczka turystycznego, to ja kupiłam materac piankowy, cienki. Dobrze się zwija/składa, a zupełnie inny komfort spania.
spoko, też kupię, żeby był u rodziców, bo faktycznie ten co jest w turystyku to niezbyt wygodny

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madziuchna ja bym nie sadzała na dłużej Jula. a ta rehabilitantka robiła jakieś ćwiczenia na obroty? pamiętam że ja wstawiała w K. takie zabawy i ćwiczenia i ja kiedyś opisywałam typu leży Julek na plecach i na przemian trzymając za kostki w nogach celujesz jego stopa do buzi itd?
popróbujemy to ćwiczenie
a rehab. ostatnio nie ćwiczyła obrotów tylko przymierzanie do raczkowania.

Cytat:
Wychodzimy dziś do domu

Cytat:
Dziewczyny, myslicie, że przy kp mogę jakiś antybiotyk? Czuję, że bez niego nie dam rady się wykurować
Idzie do lekarza, na pewno coś Ci przepisze

Cytat:
u nas z zabawkami jest tak,że podzieliłam je na dwa zestawy i jednym się bawi przez jakieś 2 tygodnie a drugi jest w pudłach, a potem zmieniamy. i codziennie się bawi zabawkami, wprawdzie po czasie jej się coś znudzi i już potem na cały dzień to zostawia, ale następnego dnia bawi się znowu. Ma jakieś tam ulubione, ale wszystkim się pobawi co jakiś czas
muszę też zastosować ten trik, bo J. codziennie tym samym się bawi, np. książeczką Bright Star (czy jak jej tam ).

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:15   #2834
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy podobną, tylko z ikea i bawią się na niej oboje z Eda Edzik daje Enci samochody, Eda jeździ autami, Encia je zjada

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:15   #2835
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Wróciłam niedawno z Olą od alergologa. Nic mi w sumie nowego nie powiedziała, poza tym, że kazała smarować emolientem co najmniej 4 razy dziennie i Ola dostała jakąś nową maść. Mamy koniecznie wprowadzić mięso, nawet kosztem pogorszenia skóry. Pozaznaczała, co w kolejności wprowadzać i trochę mnie uspokoiła, że nie jest najgorzej i że z czasem organizm powinien tolerować więcej produktów teraz mała żaba po półgodzinnej drzemce, raczkuje po pokoju, a ja zaraz muszę poodkurzać, bo mi wózek naniosł błota. Ale najpierw nadrabiam
Cytat:
Sto lat dla Kubusia

Tylko że jest duże prawdopodobieństwo dziedziczenia i wypytywała się dokładnie, kto ma na co w rodzinie alergię, kto ma astmę itp. A jeszcze zapomniałam powiedzieć, że z żółtkiem kazała czekać do skończonego 10 miesiąca

Ola przed chwilą usiadła z całkiem prostymi plecami po czym zrobiła bach do tyłu i głową walnęła w panele Masakra. Chyba przez to że ona zrobiłą taki ogromny postęp w tak krótkim czasie, to w ogóle nie ma instynktu samozachowawczego, pakuje się wszędzie nie patrzac

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Zdenerwowałam się Wiem, że jeszcze ni raz się uderzy, ale tak walnęła tą głową, że aż echo poszło
Witam

Pieknie dziekujemy wszystkim wizazowym ciociom za zyczenia

Poziomkowa wszystkiego najlepszego dla Leosia przepraszam, ze dopiero dzis, ale wczoraj nie maialam chwili, zeby wejsc.

Udalo mi sie nadrobic, bo jakub dzis w miare spokojny. (tfu tfu!) wlasnie ucial sobie ponad poltoragodzinna drzemke i kolejne pol godziny bawi sie sam w lozeczku
wczoraj za to mial dzien wyjca

a my wczoraj bylismy u kolegi na imprezie (grillu) pozegnalnej
wreszcie to ja zabalowalam, bo tz szedl dzis do pracy, wiec nie mogl i byl kierowca. a ja zakonczylam kp, wiec bez stresu saczylam piwko, az sie troche wstawilam nawet na fajeczke sie zalapalam, za co dostalam oczywioscie bure od tz.
dlugo nie posiedzielismy niestety, bo mama moja szla dzis na rano do pracy i musiala wstac o 5.30, wiec nie chcialam, zeby Jakub nie dal jej spac, bo roznie tto ostatnio bywa.
jedyne co to strasznie zmarzlam i nie wiem czy mnie cos nie bierze
ale od razu czuje sie lepiej, jak wyszlam do ludzi. naladowalam baterie
az by sie chcialo czesciej

w kwestii mm kupilam malemu bebiko i chyba po nim ulewa
sprobuje z saszetkami bebilonu na probe.

Cytat:
A w ogóle to dziś mamy z mężem 3 rocznicę ślubu i 10 razem w weekend przyjadą moi rodzice i zamierzamy w sobotę wieczorem iść na jakąś kolację albo coś, pierwszy raz od urodzenia Oli
najlepszosci

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jak serwujecie swoim dzieciom pierś z kuraka to kupujecie jakąś specjalną, szukacie gdzieś na giełdach spożywczych, eko, bio itd. czy idziecie np. do Lidla i kupujecie????
ja nie daje kuraka, bo nnie mam sprawdzonego.
a boje sie dac tego sklepowego, za duzo sterydow, antybiotykow itp. moim zdaniem.
dlatego Jakub dostaje na razie cielecine, krolika, lososia.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nadal bez...j ajuz tego nei rozumiem,

teraz znowu pcha wszystko do buzi a zebow brak ale podobno u chlopcow dluzej moga wychodzic... nie wiem juz sama
u mojego chrzesniaka bardzo dlugo szly i w koncu pierwsze dwa sie ukazaly w 11 miesiacu. i polecialo. teraz ma chyba 6 (a ma 14 m-cy).

Cytat:
Mam do wyrwanie wszystkie 4 ósemki i jestem zesr...na ze strachu. Boję się bardziej niż porodu.
ja mialam 3 osemki usuwane w 6-7 miesiacu ciazy.
normalnie dostalam znieczulenie (tylko to bez lidokainy, zeby nie urodzic) i nie bolalo. po tez nie musialam brac p/bolowych
a musialam usunac, bo byly w kiepskim stanie, a moj profesor kazal mi pozbyc sie wszystkich ubytkow w zebach, bo mogla to byc przyczyna moich skurczy.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
witamy się po marudnym dniu, Julka dzis troche marudzila ale to pewnie przez pogode,na szczescie usnela planowo po 19 to moge poczytac

bylam dzis odebrac wyniki swoich badan i morfologia i watrobowe ok, tylko w moczu wyszla infekcja.Wkurzylam sie bo mialam pobierana krew glownie zeby sprawdzic tarczyce to mi tylko pobrali tsh a juz ft3 i ft4 juz nie a to z tym mialam problem musze isc drugi raz......

mi ostatnio internista powiedziala, ze moze mi dac tylko skierowanie na tsh, bo niby na ft3 i ft4 nie mogla dac moge sobie zrobic prywatnie
Stary 2014-05-15, 11:20   #2836
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam wieczorem. Nie wiem co jest ostatnio ze mną nie tak. Chyba mi mózg wyparował, serio. O niczym nie pamiętam, nic do mnie nie dociera.. :/ byliśmy dziś na trzech spacerach jeśli jutro też będzie tak ciepło to jedziemy na wycieczkę

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A właśnie mam problem. Czy wszystkie dzieci tutaj trzymają bez problemu w obu dłoniach coś jednocześnie? Bo jak Bartek ma coś w jednej dłoni i podam mu inna rzecz do drugiej to z tej pierwszej zawsze wtedy puszcza. No zawsze. Nigdy też nie uderzał w dłoniach zabawkami o siebie itp..
trzyma
ale ja go tego uczylam jak mial 4 miesiace
bo to ma zwiazek z lateralizacja mozgu
i mniej wiecej jak mial 5 miesiecy to przekladal z raczki o raczki, uderzal zabawka o zabawke
itp.

Cytat:
ja jestem kolejna pato-matka bo nie zwróciłam na to uwagi,czy ona tak robi. muszę jutro popatrzeć.

dziewczyny korzystacie jeszcze z przewijaków?

bo u mnie cerata już mocno popękała, bo tuśka rzucała kremem i się poprzebijało od ostrych rogów. i chyba już się nie opłaca kupować nowego?

jak maciej skonczyl 3.5miesiaca to przestalam korzystac z wanienki, przewijaka i kolyski

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiecie ze moj syn nadal nosi 68. Chyba ta kurtke co mu na roczrk kupilsm to za dwa lata zalozy.
moj tez a starszy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:23   #2837
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Bierze mnie jakieś choróbsko. Ledwo siedzę, wypiję herbatę i idę spać. Dałam dziś Miłoszowi paracetamol na noc, to może noc będzie lepsza musiałam bo nie wiem czy dam radę wstawać tyle razy do niego a przecież Tż nie nakarmi bo Miłosz cycowy
Spałam dziś z nim w dzień i jakoś funkcjonowałam. Ok 15 wzięłam apap bo ledwo siedziałam, myślałam, że głowa mi eksploduje a Tż był w pracy. Teraz znów zaczyna mnie łamać
zdrowka

Madziuchna na pewno sie martwisz i wcale Ci sie nie dziwie
tez czasami sie martwie, jak slysze o postepach waszych dzieciaczkow. niestety nie da sie uniknac porownywania. a prawda jest taka, ze kazdy maluch rozwija sie w swoim tempie.
natomiast, jezeli masz watpliwosci, to sprobuj sie skontaktowac z innym rehabilitantem.
u mojej sasiadki synek nic kompletnie nie robil dom 10 miesiaca, a potem wszystko na raz.
a znowu moja kolezanka sadzala corke juz dawno i ja podpierala rogalem, zeby sie nie przewrocila, stawiala i mala nie chciala nic robic sama a ma juz 9,5 miesiaca. 3 dni temu pierwszy raz sama usiadla.
nie ma naprawde reguly, ale dziecko powinno samo do wwszystkiego dojsc.
Jakub tez nie chcial lezec na brzuchu, ale jak najczesciej i chocby na chwilke kladlam, az sie przyzwyczail i teraz nie ulezy nawet chwili na plecach.

a poza tym jakub nie siada, nie raczkuje, na razie pelza. dupka niby idzie mu coraz wyzej i juz widzialam go na sekunde na czworaka, ale na razie nic wiecej.
czekamy
w przyszlym tygodniu mamy rehabilitacje po dluzszej przerwie, to zobaczymy co nam powie rehabilitantka. niestety mamy nowa, bo dwie do ktorych chodzilismy sa na zwolnieniach w ciazxy

Cytat:
Wychodzimy dziś do domu

Cytat:
U nas nowość: Stanisław pierwszy raz sam stanął w łózeczku. Mąż wszedł do sypialni a ten stoi sobie z bananem na ustach Zastanawiam się kiedy rozwali sobie głowę jak puści się barierek i poleci do tyłu
I hit nr dwa: Stanisław sam siadł bez niczyjej pomocy. Nie wiem jak to zrobił bo jak go zobaczyłam to już siedział.

mialam cos jeszcze popisac, ale maly sie znudzil i wzywa.

a i moj tez potrafi sam sie bawic nawet i przez godzine, nie martwie sie z tego powodu
Stary 2014-05-15, 11:26   #2838
papuga_69
Zakorzenienie

witam się po pierwszej w życiu nocy bez cyca!!!!!!!!!!!!!!!!
ciesze się jak głupia

Antoś obudził się przed 1 ale nie był głody, zjadł może 20ml
potem obudził się jakoś o 4:20, zjadł 50ml i więcej nie chciał no to go nie zmuszałam żeby się znowu nie zraził do butli i poszedł spać

obudził się potem o 7

cieszę się że w końcu się zmobilizowałam, wstaje do niego karmię i odkładam do łóżeczka zamiast od razu brać do siebie do łóżka
i nie sądziłam że tak dzielnie będzie znosił odstawianie staram się mu dostarczać więcej czułości przez dzień żeby nie czuł się osamotniony z powodu braku cyca

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

to jest fajne

i to
to drugie też mi sie podoba

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Eh mialo padac a tu drugi dzien pieknie swieci slonce wiec korzystam juz godzine i opalam wlasnie twarz
ależ zazdroszczę u nas identycznie jak wczoraj.. szaro i deszcz

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas hit: numer jedne miski kota papcie kable

ja lubię doktorka- ma super rodzinkę lesbijki tez lubię- ta młoda piękna nie jest i nosek w boku też ma jak pinokio, ale je lubię- zarażają optymizmem kazacha nie lubię a tej parki co jeszcze została to nie kojarzę co tam robili
Antek też lubi papcie ściągać pranie z suszarki (wczoraj prawie ją sobie zwalił na głowę) no i oczywiście telefon, pilot od tv

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Przewertowałam opinie o krzesełku, które wczoraj wkleiłam i dobrze, że nie zamówiłam. Jest bardzo niestabilne, śruby są plastikowe, rozkręcają się, a nawet pękają Kupię sprawdzone krzesełko drewniane 2w1, takie jak miał Kamil, posłużyło kilka lat
o widzisz, dobrze że nie dokonałaś pochopnej decyzji o zakupie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
te dywany są super, pamiętam że miałam taki w przedszkolu i nigdy się nie nudził do zabawy

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:26   #2839
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

Julek wysypany Już nie tylko broda i szyja, ale też czoło i baczki, tyły udek i brzuszek po bokach Elidel poszedł w ruch, ale rozważam wizytę u alergologa

Dzięki za rady odnośnie rehabilitacji: 26 maja mamy kontrolę u profesora to podpytam go co on sądzi i co dalej

Ponawiam pytanie o kurę, bo chcę żeby więcej dziewczyn się wypowiedziało Skąd bierzecie piersi, czy np. takie lidlowskie są ok, czy trzeba kupować jakieś BIO, eko itd.???

).
Ja bym kury nie kupowała z niesprawdzonego źródła, bo drób ogólnie chyba najbardziej jest pędzony hormonalnie, faszerowany antybiotykami, itp. Wczoraj alergolog powiedziała, że każdy robi jak chce, ale ona jest głęboko przekonana, że dzieci z alergią pokarmową powinny jeść tylko słoiczki, dopóki się nie wyodrębni alergenów, bo w kupnych może być wiele innych substancji uczulających. Nie wiem sama co o tym myśleć.

Co do przewrotów Julka - to ćwiczysz z nim jakoś?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:27   #2840
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzimy dziś do domu
Super!!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
brawo!

Stary 2014-05-15, 11:28   #2841
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiecie ze moj syn nadal nosi 68. Chyba ta kurtke co mu na roczrk kupilsm to za dwa lata zalozy.
Misiu wyrośnie Maja też jeszcze niedawno nosiła 68, a teraz już duża kobita - nosi 74

Aaa zobaczyłaś II kreseczki w naszą pierwszą rocznicę ślubu

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:37   #2842
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę nic powiedzieć tak mam gardło zawalone a ja kp i biorę tylko apap i tantum verde
znam ten ból...
przepłucz sobie wodą z solą i szałwią na zmianę, na prawdę pomaga

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
hehe małż będzie miał kompana do x-boxa- Tusioa go właśnie odkryła, przyraczkowała, włączyła go na przycisku i tak się jej spodobało,że zaczęła ciągle naciskać. aż ją muszę odciągać od tego.

aaa i mata z FP Rainforest to chyba nie wytrzyma presji i nie zostanie dla rodzenstwa. Tusia się po niej wspina i pałąki są już mocno pogięte

ja mate schowałam pare tygodniu temu bo ją dewastował zamiast sie bawić

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

dziewczyny pozwalacie dzieciakom siadać w bujaczkach?
Antek cały czas wstaje i przeważa się do przodu tak że prawie dotyka czołem podłogi..

Stary 2014-05-15, 11:41   #2843
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
znam ten ból...
przepłucz sobie wodą z solą i szałwią na zmianę, na prawdę pomaga

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

ja mate schowałam pare tygodniu temu bo ją dewastował zamiast sie bawić

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Antek cały czas wstaje i przeważa się do przodu tak że prawie dotyka czołem podłogi..
My już nie mamy bujaczka jak dla mnie ma on sens tylko dopóki dziecko nie siedzi

Mate edu zresztą też mam już gotową do sprzedania, w poniedziałek miałam wystawiać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:42   #2844
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzimy dziś do domu

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:50   #2845
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Witam

Pieknie dziekujemy wszystkim wizazowym ciociom za zyczenia

Poziomkowa wszystkiego najlepszego dla Leosia przepraszam, ze dopiero dzis, ale wczoraj nie maialam chwili, zeby wejsc.

Udalo mi sie nadrobic, bo jakub dzis w miare spokojny. (tfu tfu!) wlasnie ucial sobie ponad poltoragodzinna drzemke i kolejne pol godziny bawi sie sam w lozeczku
wczoraj za to mial dzien wyjca

a my wczoraj bylismy u kolegi na imprezie (grillu) pozegnalnej
wreszcie to ja zabalowalam, bo tz szedl dzis do pracy, wiec nie mogl i byl kierowca. a ja zakonczylam kp, wiec bez stresu saczylam piwko, az sie troche wstawilam nawet na fajeczke sie zalapalam, za co dostalam oczywioscie bure od tz.
dlugo nie posiedzielismy niestety, bo mama moja szla dzis na rano do pracy i musiala wstac o 5.30, wiec nie chcialam, zeby Jakub nie dal jej spac, bo roznie tto ostatnio bywa.
jedyne co to strasznie zmarzlam i nie wiem czy mnie cos nie bierze
ale od razu czuje sie lepiej, jak wyszlam do ludzi. naladowalam baterie
az by sie chcialo czesciej

w kwestii mm kupilam malemu bebiko i chyba po nim ulewa
sprobuje z saszetkami bebilonu na probe.

najlepszosci

ja nie daje kuraka, bo nnie mam sprawdzonego.
a boje sie dac tego sklepowego, za duzo sterydow, antybiotykow itp. moim zdaniem.
dlatego Jakub dostaje na razie cielecine, krolika, lososia.

u mojego chrzesniaka bardzo dlugo szly i w koncu pierwsze dwa sie ukazaly w 11 miesiacu. i polecialo. teraz ma chyba 6 (a ma 14 m-cy).

ja mialam 3 osemki usuwane w 6-7 miesiacu ciazy.
normalnie dostalam znieczulenie (tylko to bez lidokainy, zeby nie urodzic) i nie bolalo. po tez nie musialam brac p/bolowych
a musialam usunac, bo byly w kiepskim stanie, a moj profesor kazal mi pozbyc sie wszystkich ubytkow w zebach, bo mogla to byc przyczyna moich skurczy.

mi ostatnio internista powiedziala, ze moze mi dac tylko skierowanie na tsh, bo niby na ft3 i ft4 nie mogla dac moge sobie zrobic prywatnie
no to jestes hardcorem
j myslalam ze nie mozna znieczulenia w ciazy pozniej karmilam i tez odpuscilam a widac moglam isc bez problemu

papuga brawo super

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:54   #2846
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

witam się po pierwszej w życiu nocy bez cyca!!!!!!!!!!!!!!!!
ciesze się jak głupia

Antoś obudził się przed 1 ale nie był głody, zjadł może 20ml
potem obudził się jakoś o 4:20, zjadł 50ml i więcej nie chciał no to go nie zmuszałam żeby się znowu nie zraził do butli i poszedł spać

obudził się potem o 7

cieszę się że w końcu się zmobilizowałam, wstaje do niego karmię i odkładam do łóżeczka zamiast od razu brać do siebie do łóżka
i nie sądziłam że tak dzielnie będzie znosił odstawianie staram się mu dostarczać więcej czułości przez dzień żeby nie czuł się osamotniony z powodu braku cyca

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

to drugie też mi sie podoba

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

ależ zazdroszczę u nas identycznie jak wczoraj.. szaro i deszcz

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Antek też lubi papcie ściągać pranie z suszarki (wczoraj prawie ją sobie zwalił na głowę) no i oczywiście telefon, pilot od tv

o widzisz, dobrze że nie dokonałaś pochopnej decyzji o zakupie

te dywany są super, pamiętam że miałam taki w przedszkolu i nigdy się nie nudził do zabawy
super że sie udało
mi sie sebek sam odstawia karmimy się może 2 -3 razy w ciągu doby ....a mi tak smutno że taks ie dzieje ...z jednej strony fajnie bo moge pomyśleć o sobie a z drugiej chce jeszzce walczyć bo to takie miłe ale mam rozkminy
w cycach prawie pusto ale jeszcze przychodzi taki czas że sebek chce tego cyca i już a ja się ciesze jak głupia
btw zawsze maiąłm w biuście 90 nawet w ciązy i podczas kp nic mi biust nie urósł tym razem i właśnie się zmierzyłam a tam 83cm nigdy tak nie miałam i sie zdołowałam bo biust to była jedyna rzecz z której byłam w sobie zadowolona a teraz mam dołka
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:54   #2847
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Zobaczysz że jeszcze za tym zatęsknisz jak ci 12 latek powie że nie masz go przytulać bo to siara
mój 4- latek w przedszkolu się strasznie wstydził jak dostawał buziak ana pożegnanie... hehe to takie niemęskie było

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

mojego męża znów nie ma
w zeszlym tyg spędził w domu tylko 2 popołudniaoprócz etatu, bierze na siebie "milion" dodatkowych zleceń. wiem ze robi to dla dobra naszej przyszłości, ale jestem z Jaskiem ciągle sama....
możemy sobie piątkę przybić, mój też po swojej etatowej pracy idzie na dodatkową, teraz kilka dni robił sam bez kolegi, bo powiedział że dla kolegi nie ma tam zbyt dużo do pracy a wziąć kogoś tylko po to żeby mu płacić to bez sensu...

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u fryzjera i wstąpiłam z ciekawości do sklepu obok z rzeczami dziecięcymi i się pytam babki czy ma foteliki RWF.(Fotelik już mamy, chciałam zobaczyć co mi Pani w sklepie powie)
Nie wiedziała o co mi chodzi, po wyjaśnieniu stwierdziła że to beznadziejne, po co mi to i jak ja tam dziecko 2letnie wsadzę Do Pani nie przemawiało że to moja sprawa jak się tam zmieści i że jest ten pałąk taki co można odsunąć fotelik od oparcia. I mi mówi że napewno nie będę zadowolona i jak to? Dziecko nic nie będzie widziało jadąc tyłem Dowiedziała się ceny, powiedziała mi 1900 zł, ja za taki sam gdzie indziej płaciłam 1450.
ale specjalistka

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

ja mam białą kuchnie i o dziwo jakos bardzo brudu nie widac i latwo sie myje
ja mam białą lakierowaną kuchnie i polecam

Cytat:
hehe zapewne się tata ucieszy

Cytat:
Wychodzimy dziś do domu
cudne wieści Matall

Cytat:
za nowe umiejętności

Cytat:
Eh mialo padac a tu drugi dzien pieknie swieci slonce wiec korzystam juz godzine i opalam wlasnie twarz
a u mnie wiatr że o mało głowy nie urwie
Stary 2014-05-15, 11:54   #2848
karolson
Zakorzenienie

Ewacia Twoj Sebek a) jest mlodszy b) STAJE W LOZECZKU Filip tylko w nim spi c) widzialam chyba na fotach ze stabilnie siedzi.

Madziuchna a na przekrety to np Julek lezy na plecach a Ty bierzesz reka np prawa za jego lewe kolano i na ugietym probujesz jakby go przetoczyc i powinien z pomoca przetoczyc. Moze uda mi sie zfotografowac.
Stary 2014-05-15, 11:59   #2849
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Moja z niego jeszcze korzysta, bo sama z siebie nie siedzi i w bujaku jedynie sama się buja dość hardcorowo, ale tylko buja.
Stary 2014-05-15, 12:02   #2850
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewacia Twoj Sebek a) jest mlodszy b) STAJE W LOZECZKU Filip tylko w nim spi c) widzialam chyba na fotach ze stabilnie siedzi.

Madziuchna a na przekrety to np Julek lezy na plecach a Ty bierzesz reka np prawa za jego lewe kolano i na ugietym probujesz jakby go przetoczyc i powinien z pomoca przetoczyc. Moze uda mi sie zfotografowac.
tak siedzi stabilnie nawet jak matal u mnie była to ją o to pytałam bo nei wiedziałam czy sadzać czy nie bo cały czas było mówione ze powinien sam usiaść ale jak ma to zrobić skoro nie raczkuje i ma gdzies podnoszenie pupy....a włózeczku tak całkiem podniósł sie dwa razy ale zawzięcie chce tylko albo mase ma za dużą albo za słaby i wrzeszczy zeby go ktoś postawił jak położe na brzuszku to w większości jest ryk nie z tej ziemi bo hrabia nie cce tak być a samemu to przecież trzeba mnóstwo energi żeby sie przewrócić i woli by go ktoś wyreczył a najlepiej posadził ....ot taki leń ale widze ż ejednak nie jest tak źle
ja mu daję jeszcze czas
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości