|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4233 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na kota się nie da, żre i spi tylko dziś rozłożyłam namiot do zabawy i tak dokazywali ze musiałam złozyc, przewracają go na boki i boję się ze w koncu ktores walnie z rozpędem glowa o ściane albo o mebla, taki mam duży pokój
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal : Marcel tak dorośle wygląda |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() odkąd ścinam włosy (bo kiedyś tylko zapuszczałm) chodzę tylko do takich także nie wiem czy to teraz czy już jakiś czas to trwa ![]() ![]() ![]() klaski:Cytat:
hehe to samo wczoraj pomyslałam przy butach. tak to w ogóle nie zwróciłabym na nie uwagi, bo mam podobne (ale duuużo tańsze ). wszak ja prawie wcale nie chodzę na obcasie ![]() ![]() a tak na serio do mnie wracają jakieś hasła-bumerangi z forum. takie, które nawet nie wiedzialam, że pamiętam... np. wczoraj w księgarni przypomnialo mi się jak Despa pisała, że z książeczek to tylko polska klasyka. nie bardzo wierzyłam. myślałam że oblecę samymi wow-pozycjami. tjjjjaaaaa ![]() ![]()
|
|
|
#4237 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
W kuchni mam okna na zachód i przedwczoraj jak świeciło prosto w okno słońce (tak, tak słońce ale zimno było) to zobaczyłam jakie mam brudne okno I tak myślę "kurczę, umyć by trzeba... ale tak mi się nie chce" i nagle mnie olśniło.... przecież mogę spuścić roletę I problem z głowy ![]() Cytat:
ale już doczytałam, że wszystko ok Cytat:
i m.in dlatego, że nie ma z czego odłożyć ale główny powód to mnie tam takie wczasy nie kręcą Wolę Polski trochę zwiedzić i uwielbiam polskie morze Cytat:
ehh życia mi nie starczy na zwiedzanie Polski WSPÓŁCZUJĘ!!! ![]() Przerabiam właśnie to samo, tylko dziwne bo nie marudzi nic. Obsługuje się sam Ale mam mega wq... jak widzę, że sobie cały dzień leży w łóżku, a ja latam z Mikulem ![]() Cytat:
![]() Moja teściowa tu nie przyjedzie, chociaż my byśmy chcieli. Zawsze jedna wymówka, gdzie z dwoma psami będzie jechać (a nad morze na 2 tygodnie jak jedzie to psy jej nie przeszkadzają :P) Cytat:
Super, a jak słodko na niej siedzi Kurcze gdzie Ty kupujesz te apaszki? Ja ślepa jestem i nie widzę w sklepach ![]() Właśnie!! Zosieńki wszystkiego naj naj Cytat:
|
|
#4238 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a) na 1000% potrzebuje nowe buty, nie wiem jeszcze jakie ale potrzebuje b) muszę isć do fryzjera kasia podeslij ksiazke o sponsoringu....... ![]() mały ubiera buty, że chce iść na spacer? w sumie pora na hajci tylko jak mu wytłumaczyć że lipa może postoimy trochę w oknie??
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
I ode Mnie dla naszych malych Zosiek - najLepszego z okazji imieninek
Jak mi ktos powie ze jestem niedobra to kopne w dupe Wlasnie jade do pracy - mialam zaczac od 14 do 20 ale szefunio Ladnje o 8.30 poprosil czy mige zaczac o 12.30 - no to jade ![]() Do wieczora ![]() Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Trolla Tytul ksiazki - cienka granica przyzwoitosci / juz w polowie jestem 218strona ;-) hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kiedyś na pewno pojedziemy.All inclusive to takie lenistwo ale jak to ktoś już napisał - pewnie by się znudziło. Ja bym poszalała pewnie z wycieczkami. Tak piszecie o włosach i kurcze też mam ochote coś wykombinować Kolorek, ściecie moze jakieś ale troche szkoda mi bo długo zapuszczałam. Wpadła mi w oko taka fryzura i kolorek może być troche jasniejszy taki miedziany ![]() Pani jest blada tak jak ja więc by pasowała pewnie ![]() Na razie czeka na mnie kolejna farba blond bez amoniaku ale to za jakiś miesiac jak skoncze I trymestr, teraz hoduję odrosta
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na Mazury moze za rok, ja uwielbiam mazury, no i troszkę blizej są. chociaz mojejmu tż sie marzy Bułgaria albo coś w tym stylu. tylko ja sie cały czas boję o młodą, zobaczymy, w tym roku polskie kleszcze i komary dałaś tą fotkę i w pierwszej chwili myślałam ze to ty kurde myśle: ale szprycha, a wciazy i małe dziecko i tak extra wygląda obczaiłam Cię na fb, faktycznie powinno być spoko
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No też mi się tak wydaje, że będzie fajnie wyglądało. Ejj a masz mnie w znajomych ? Chyba nie? Jak to widziałaś moje zdjecia? Dla nieznajomych mam zablokowane. |
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciaąłm powiedzieć żeby wystawiła w łazience a potem afere robiła że ruszała
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
masz widoczne 2 zdjęcia profilowe
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
ok, dzięki
no normalnie teraz to się tak zmieniłaś ze hoho ![]() ja juz nie wiem kogo mam a kogo nie, po dzieciach rozpoznaje
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter wysłałam Ci priv
|
|
|
|
#4248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam to samo z prasowaniem, najczesciej odwalam ta robote wieczorem ![]() mmmm jakich plackow? ![]() ja to ostatnio codziennie cos smaze, albo omlet, albo jakies placuszki, nalesniki ![]() Cytat:
![]() dobre z tymi paznokciami hehe Cytat:
nigdy! Cytat:
![]() apaszki sa z h&m ![]() dobrze z ta tesciowa, moja by nigdy nie przyjechala, ale moj mezus jedzie 200hkm, by ja do nas przywiezc Cytat:
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( chyba ) swoją drogą nie wiem jak wy się tam odnajdujecie . . . skąd wiecie że Wy to Wy ?
Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-05-15 o 14:30 |
|
|
|
|
#4250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej. we wtorek byliśmy u lekarza i o dziwo Kamil zdrowy. Kaszle mokro itd. ale żadnych szmerów nie ma, nie zaraża i mogę wychodzić z nim na spacery jak jest ciepło-także zonk, małopolska widzi co mam za oknem
już drugi tydzien siedzimy w domu Mój pokazuje może od dwóch tygodni - i zaczyna mnie to irytować wszędzie ten paluch i wać pan rozkazujeCytat:
oprócz tego w przedszkolu siedzi z chłopakami, gra w piłkę i cieszy się wszystkim co chłopięce typu supermeny. Jak dostaje w przedszkolu lalkę na mikołaja to płacze że nie tak jak chłopcy samochód ![]() Cytat:
Nie wiem tylko jakie są tam warunki, bo może właśnie jak w Saint Tropez ![]() Cytat:
![]() a jak miał 10 miesięcy to potrafił normalnie wkładać Cytat:
Po decyzji że nie szczepie już jestem spokojna. Nie boję się |
||||
|
|
|
#4251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie byście chyba nie znalazły ![]()
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-15 o 14:40 |
||||
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także zaraz będą nas nieszczepiących traktować jak trędowatych, ale na to jestem przygotowana. Koleżanki syn ma odrę, oczywiście szczepiony. (i nie wiem czy tak dużo lżej przechodzi...) |
|
|
|
|
#4253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mokry kaszel od czego? To prawda, ze w Niemczech jest duzo domow starosci, w ogole domow opieki - ale z 60-latkami to przesadzilas tutaj sie pracuje na emeryture do 67 roku zycia - do domow opieki trafiaja osoby chore, ktore nie moga sie juz o wlasnych silach poruszac (najczesciej to sa osoby sporo po 80tce - w ogole osoby starsze w DE sa bardzo samodzielne, mobilne - dzieci mieszkaja najczesciej osobno, jak rodzice sa starsi i wymagaja opieki, ale sa jeszcze samodzielne to nadal mieszkaja u siebie - no i jest jeszzce opieka mobilna, codziennie przyjzdzaja panie, ktore pomagaja w pewnych sprawach medyczno-pielegnacyjnych, czy czasem nawet ugotuja obiad, albo opieka calodobowa o prosze, czyli jest tez kilka dzieci, ktore podobnie trzymaja hmmm.. moze to jakas kolejna faza w rozwoju malej motoryki?---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laska miała cudną fryzurkę ![]() ![]() Cytat:
![]() dziecko-król ![]() dziadki po 60tce ![]() cały czas nie pojmuję, że mój ojciec ma 60tkę. wieczny dzieć i bynejmniej nie dziadkowaty.A Kamil mniej kaszle? OTJ, boski Adaś Demeter, zaszalej ![]()
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi.. ![]() ona jest w depresji i ma stany lekowe, nie wsiadzie do pociagu i nie przyjedzie, bo sie boi (mnie to oczywiscie na reke, bo przypuszczam, ze by czesciej przyjezdzala )---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- jeeeee ... waga - 6 kg
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
łoo matko co nakupowałaś ?
![]() a wejde sobie do kosza... |
|
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale mimo parasola mi dolalo, masakra jakas. Ludzilam sie ze moze w centrum tylko leje, a tu dupa im blizej domu tym bardziej zacina. A maly kaszalot zapewne nie uraczy matki siedzeniem w wozku.
A i news dzwonili do mnie ze zloba, od wrzesnia miejsce w panstwowym, jupi...czekam na info od Sorce, bo by dzieciaczki razem chodzily...
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
no ksiazki
![]() sliczna dziewczynka spryciula ![]() a moj M. nie chce siedziec na jezdziku, ma taki bajerancki samochod i chodzi wokol niego, a jak go posadze to chce schodzic - to samo na hustawkach - nie lubi ![]() hihi.. a plakac mozna? ![]() Cytat:
fajnie, ze macie miejsce - a ja sie zbieram jak sojka, mam do zlobka 5 minut piechota, a nie moge sie wybrac, by mlodego zapisac
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym mieć czas jak kiedyś na czytanie ![]() dzięki Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-15 o 17:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

:brzydal : Marcel tak dorośle wygląda

klaski:
ale już doczytałam, że wszystko ok 

może postoimy trochę w oknie??

nigdy!