Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 11:32   #4231
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Nie będę was czytać

Wszystko co tu zobaczę, książka dla dziecka, coś dla nas, polecane kosmetyki, promocje, zabawki, pchacze,
Lego, teraz poduszka NO MUSZE MIEĆ !
<!

ja mam tak samo

A. łapie mnie za noge i gryzie, jak zabieram to sie cieszy
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:33   #4232
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tż chory tragedia
Zdrówka dla Tżta

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:35   #4233
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A jeszcze sie nie chwalilam - maz mi wczoraj oswiadczyl, ze 29 maja przyjezdza do nas tesciowa - na 4 dni
jej jak sie ciesze!
uroczo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

U nas nocka za☠☠☠ista Krzys spal od 21 do 9 Czyli tradycyjnie, bez niespodzianek zebowych w nocy - raz zaczal pomiaukiwac o 7 rano, ale smoczek zalatwil sprawe i dalej spalismy
Zab chyba sie przebil
jesteś w niebie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe. podobno to właśnie żłobek/przedszkole infekują dziewczynki na pink'holiozę
wez przestań bo się zastrzelę

Cytat:
bardzo OK. na końcu mu powiedziałam, że wiedziałam, że będzie dobrze jak zobaczyłam stół w atelier (piękny, stary, wielki, drewniany z cudownym bukietem świeżych kwiatów) i jak nie skomentował mojej tragicznej fryzury.
Jak dla mnie świadczy to o ogromnej kulturze osobistej stylisty. Nie zajmuje się plotami i jazdo-krytyką, tylko swoją pracą
hahaha bukiet świeżych kwiatów, mnie wystarczy jak fryzjerka ma na głowie coś fajnego, a czasem to mają jakaś tragedię, czy one nie rozumieją ze są chodzącą reklamą własnego warsztatu i zakładu?

Cytat:
no najlepiej to zwalic na dzieci

na kota się nie da, żre i spi tylko dziś

rozłożyłam namiot do zabawy i tak dokazywali ze musiałam złozyc, przewracają go na boki i boję się ze w koncu ktores walnie z rozpędem glowa o ściane albo o mebla, taki mam duży pokój
Stary 2014-05-15, 11:36   #4234
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Wczoraj piłowałam sobie pazury i A. zobaczył, przybiegł i wyciąga do mnie palucha, żeby jemu piłować, to udawałam, że mu piłuję, a jak przestawałam to był wrzask i pchanie palucha, żeby piłować dalej
Stary 2014-05-15, 11:39   #4235
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze sie nie chwalilam - maz mi wczoraj oswiadczyl, ze 29 maja przyjezdza do nas tesciowa - na 4 dni
jej jak sie ciesze!
Faajnie:brzydal : Marcel tak dorośle wygląda

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:47   #4236
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
U nas też kiepska noc, mały płakał non stop

Cytat:
a swoja druga to w PL chyba popularne sie robia takie atelier?
odkąd ścinam włosy (bo kiedyś tylko zapuszczałm) chodzę tylko do takich także nie wiem czy to teraz czy już jakiś czas to trwa

Cytat:
pochowam wszystkie, papier toaletowy tez
: ehem: klaski:

Cytat:
Wszystko co tu zobaczę, książka dla dziecka, coś dla nas, polecane kosmetyki, promocje, zabawki, pchacze,
Lego, teraz poduszka NO MUSZE MIEĆ !
<!

hehe to samo wczoraj pomyslałam przy butach. tak to w ogóle nie zwróciłabym na nie uwagi, bo mam podobne (ale duuużo tańsze ). wszak ja prawie wcale nie chodzę na obcasie

a tak na serio do mnie wracają jakieś hasła-bumerangi z forum. takie, które nawet nie wiedzialam, że pamiętam... np. wczoraj w księgarni przypomnialo mi się jak Despa pisała, że z książeczek to tylko polska klasyka. nie bardzo wierzyłam. myślałam że oblecę samymi wow-pozycjami. tjjjjaaaaa

Cytat:
alliw ale ty naparwde mlodziutko wygladasz -taka swiezynka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:50   #4237
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

W kuchni mam okna na zachód i przedwczoraj jak świeciło prosto w okno słońce (tak, tak słońce ale zimno było) to zobaczyłam jakie mam brudne okno I tak myślę "kurczę, umyć by trzeba... ale tak mi się nie chce" i nagle mnie olśniło.... przecież mogę spuścić roletę I problem z głowy

Cytat:

mam stan lękowy. dziś idę na poprawkę mojego "boba". rano sobie uświadomiłam, że fryzjera nie znam. tj. znam, ale z sesji modowych... kurczeeeee, jak jest "tylko" artystą a nie rzemieślnikiem??? w końcu skończę u któregoś z moich fryzjerów (teraz mieli zbyt odległe terminy)... tylko czy będzie wtedy jeszcze z czego ciąć?!
ale już doczytałam, że wszystko ok

Cytat:
Tak pisałyście o wczasach za granicą, all inclusive i te sprawy ech...Ja na takich wczasach nigdy nie byłam, nie wiem kiedy pojedziemy w ogole bo z czego odłożyć.
Demeter ja też nie byłam i m.in dlatego, że nie ma z czego odłożyć ale główny powód to mnie tam takie wczasy nie kręcą Wolę Polski trochę zwiedzić i uwielbiam polskie morze

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
W tym roku wybywamy na Mazury Tylko nie wiem, jak będziemy ryby łowić z L... Chyba na zmianę
Na Mazurach też nie byłam ehh życia mi nie starczy na zwiedzanie Polski

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

tż chory tragedia
WSPÓŁCZUJĘ!!!
Przerabiam właśnie to samo, tylko dziwne bo nie marudzi nic. Obsługuje się sam Ale mam mega wq... jak widzę, że sobie cały dzień leży w łóżku, a ja latam z Mikulem Na nerwy mi to działa

Cytat:
jej jak sie ciesze!
Moderna bidulko

Moja teściowa tu nie przyjedzie, chociaż my byśmy chcieli. Zawsze jedna wymówka, gdzie z dwoma psami będzie jechać (a nad morze na 2 tygodnie jak jedzie to psy jej nie przeszkadzają :P)

Cytat:
Kupilam mojemu brzdacowi taka puduszke tygryska do siedzenia, szybko zalapal i lubi na niej sie sadowic

Super, a jak słodko na niej siedzi
Kurcze gdzie Ty kupujesz te apaszki? Ja ślepa jestem i nie widzę w sklepach

Cytat:
o tak! od rana zapominam. podpinam się!
: roza:
Właśnie!!
Zosieńki wszystkiego naj naj

Cytat:

Wczoraj piłowałam sobie pazury i A. zobaczył, przybiegł i wyciąga do mnie palucha, żeby jemu piłować, to udawałam, że mu piłuję, a jak przestawałam to był wrzask i pchanie palucha, żeby piłować dalej
Hyhy
Stary 2014-05-15, 12:10   #4238
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W kuchni mam okna na zachód i przedwczoraj jak świeciło prosto w okno słońce (tak, tak słońce ale zimno było) to zobaczyłam jakie mam brudne okno I tak myślę "kurczę, umyć by trzeba... ale tak mi się nie chce" i nagle mnie olśniło.... przecież mogę spuścić roletę I problem z głowy
chyba wygrasz kiedyś konkukrs na najwiekszego leniucha na wątku

Cytat:

odkąd ścinam włosy (bo kiedyś tylko zapuszczałm) chodzę tylko do takich także nie wiem czy to teraz czy już jakiś czas to trwa

: ehem: klaski:

hehe to samo wczoraj pomyslałam przy butach. tak to w ogóle nie zwróciłabym na nie uwagi, bo mam podobne (ale duuużo tańsze ). wszak ja prawie wcale nie chodzę na obcasie

przez was stwierdziłam że:
a) na 1000% potrzebuje nowe buty, nie wiem jeszcze jakie ale potrzebuje
b) muszę isć do fryzjera
kasia podeslij ksiazke o sponsoringu.......

mały ubiera buty, że chce iść na spacer? w sumie pora na hajci tylko jak mu wytłumaczyć że lipa może postoimy trochę w oknie??
Stary 2014-05-15, 12:17   #4239
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

I ode Mnie dla naszych malych Zosiek - najLepszego z okazji imieninek

Jak mi ktos powie ze jestem niedobra to kopne w dupe
Wlasnie jade do pracy - mialam zaczac od 14 do 20 ale szefunio Ladnje o 8.30 poprosil czy mige zaczac o 12.30 - no to jade

Do wieczora

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Trolla
Tytul ksiazki - cienka granica przyzwoitosci / juz w polowie jestem 218strona ;-) hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:18   #4240
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter ja też nie byłam i m.in dlatego, że nie ma z czego odłożyć ale główny powód to mnie tam takie wczasy nie kręcą Wolę Polski trochę zwiedzić i uwielbiam polskie morze
Nad polskim morzem nie byłam, zawsze ta wizja wyjazdu na drugi koniec Polski mnie przeraża ale kiedyś na pewno pojedziemy.
All inclusive to takie lenistwo ale jak to ktoś już napisał - pewnie by się znudziło. Ja bym poszalała pewnie z wycieczkami.

Tak piszecie o włosach i kurcze też mam ochote coś wykombinować Kolorek, ściecie moze jakieś ale troche szkoda mi bo długo zapuszczałam. Wpadła mi w oko taka fryzura i kolorek może być troche jasniejszy taki miedziany (w trendach na lato
Pani jest blada tak jak ja więc by pasowała pewnie
Na razie czeka na mnie kolejna farba blond bez amoniaku ale to za jakiś miesiac jak skoncze I trymestr, teraz hoduję odrosta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury-lato-2014-12325956.jpg (51,0 KB, 21 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:36   #4241
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Nad polskim morzem nie byłam, zawsze ta wizja wyjazdu na drugi koniec Polski mnie przeraża ale kiedyś na pewno pojedziemy.
All inclusive to takie lenistwo ale jak to ktoś już napisał - pewnie by się znudziło. Ja bym poszalała pewnie z wycieczkami.

Tak piszecie o włosach i kurcze też mam ochote coś wykombinować Kolorek, ściecie moze jakieś ale troche szkoda mi bo długo zapuszczałam. Wpadła mi w oko taka fryzura i kolorek może być troche jasniejszy taki miedziany (w trendach na lato
Na razie czeka na mnie kolejna farba blond bez amoniaku ale to za jakiś miesiac jak skoncze I trymestr, teraz hoduję odrosta
mnie tez wizja przeraza ale jedziemy, a co! tylko się zastawiam czy nie bedzie to 2 tygodnie cięzkich robót dla mnie
na Mazury moze za rok, ja uwielbiam mazury, no i troszkę blizej są. chociaz mojejmu tż sie marzy Bułgaria albo coś w tym stylu. tylko ja sie cały czas boję o młodą, zobaczymy, w tym roku polskie kleszcze i komary
dałaś tą fotkę i w pierwszej chwili myślałam ze to ty kurde myśle: ale szprycha, a wciazy i małe dziecko i tak extra wygląda obczaiłam Cię na fb, faktycznie powinno być spoko
Stary 2014-05-15, 12:47   #4242
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
mnie tez wizja przeraza ale jedziemy, a co! tylko się zastawiam czy nie bedzie to 2 tygodnie cięzkich robót dla mnie
na Mazury moze za rok, ja uwielbiam mazury, no i troszkę blizej są. chociaz mojejmu tż sie marzy Bułgaria albo coś w tym stylu. tylko ja sie cały czas boję o młodą, zobaczymy, w tym roku polskie kleszcze i komary
dałaś tą fotkę i w pierwszej chwili myślałam ze to ty kurde myśle: ale szprycha, a wciazy i małe dziecko i tak extra wygląda obczaiłam Cię na fb, faktycznie powinno być spoko
Chciałabym
No też mi się tak wydaje, że będzie fajnie wyglądało. Ejj a masz mnie w znajomych ? Chyba nie? Jak to widziałaś moje zdjecia? Dla nieznajomych mam zablokowane.
Stary 2014-05-15, 12:49   #4243
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
chowaj chusteczki!!!!!!! pięknym za nadobne
ja chciaąłm powiedzieć żeby wystawiła w łazience a potem afere robiła że ruszała

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:49   #4244
trolla2405
Rozeznanie

masz widoczne 2 zdjęcia profilowe
Stary 2014-05-15, 12:51   #4245
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
masz widoczne 2 zdjęcia profilowe
Aha, ale to mało aktualne
Wysłałam Ci już zaproszenie.
Stary 2014-05-15, 13:35   #4246
trolla2405
Rozeznanie

ok, dzięki
no normalnie teraz to się tak zmieniłaś ze hoho
ja juz nie wiem kogo mam a kogo nie, po dzieciach rozpoznaje
Stary 2014-05-15, 14:23   #4247
Amelie04
Zakorzenienie

Demeter wysłałam Ci priv
Stary 2014-05-15, 14:27   #4248
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też kiepska noc, mały płakał non stop, nie wiedziałam co mu jest, ale gorączki nie miał, mleka troche tylko zjadł. Na chwile pomógł żel na ząbki. Czekam aż pójdzie na drzemkę
Ale za to na śniadanie zjadł prawie całą kromeczkę z szynką także dla mnie to wielki sukces Idziemy w dobrym kierunku z jedzeniem (choć mój rosołek mu nie smakował )

Co do sprzatania dziewczyny ja mam mega dużo prasowania i wiem, że musze się za to w koncu porzadnie wziąść. Ale tak tego nie lubie, poza tym jest tyle bieżących rzeczy do roboty, że juz nie wyrabiam czasami. A jak K uśnie to ostatnią rzeczą na którą mam ochotę jest prasowanie
Wczoraj placków nasmażyłam bo miałam taką ochote
ojejj, to kiepska nocka

ja mam to samo z prasowaniem, najczesciej odwalam ta robote wieczorem

mmmm jakich plackow?

ja to ostatnio codziennie cos smaze, albo omlet, albo jakies placuszki, nalesniki

Cytat:
Moderna - jeśli Tż pojedzie (a to nie jest jeszcze w 100% pewne) to nie z UP

ahh rozumiem

dobre z tymi paznokciami
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A. łapie mnie za noge i gryzie, jak zabieram to sie cieszy
hehe

Cytat:
hahaha bukiet świeżych kwiatów, mnie wystarczy jak fryzjerka ma na głowie coś fajnego, a czasem to mają jakaś tragedię, czy one nie rozumieją ze są chodzącą reklamą własnego warsztatu i zakładu?

rozłożyłam namiot do zabawy i tak dokazywali ze musiałam złozyc, przewracają go na boki i boję się ze w koncu ktores walnie z rozpędem glowa o ściane albo o mebla, taki mam duży pokój
ja bardzo zwracam na to uwage i jak widze neidbala fryzure, albo co gorsze takie kolorowe pasemka czy brzydki balejaz w typie borsuka to nie wchodze nigdy!
Cytat:

Super, a jak słodko na niej siedzi
Kurcze gdzie Ty kupujesz te apaszki? Ja ślepa jestem i nie widzę w sklepach
:
ju mejd maj dej

apaszki sa z h&m

dobrze z ta tesciowa, moja by nigdy nie przyjechala, ale moj mezus jedzie 200hkm, by ja do nas przywiezc
Cytat:
kasia podeslij ksiazke o sponsoringu.......

Cytat:

bardzo aldna fryzurka - az nabralam takiej mega ochoty na fryzjera
Stary 2014-05-15, 14:28   #4249
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
ok, dzięki
no normalnie teraz to się tak zmieniłaś ze hoho
ja juz nie wiem kogo mam a kogo nie, po dzieciach rozpoznaje
Też ci wysłałam ( chyba ) swoją drogą nie wiem jak wy się tam odnajdujecie . . . skąd wiecie że Wy to Wy ?

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2014-05-15 o 14:30
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:28   #4250
Luna0
Zakorzenienie

Hej. we wtorek byliśmy u lekarza i o dziwo Kamil zdrowy. Kaszle mokro itd. ale żadnych szmerów nie ma, nie zaraża i mogę wychodzić z nim na spacery jak jest ciepło-także zonk, małopolska widzi co mam za oknem już drugi tydzien siedzimy w domu

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
czy jeszcze któreś dziecko nie pokazuje palcem?
Mój pokazuje może od dwóch tygodni - i zaczyna mnie to irytować wszędzie ten paluch i wać pan rozkazuje

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
moja N - pierwszą lalke dostała na 4 urodzinki ,wcześniej bawiła się tym co J - autami ,batmanami ,bententami , lego . za to jak miała ok 2,5 roku chodziła wszędzie z torebką w której miała narzędzia od "Mańka złotej rączki "(http://www.smyk.com/fisher-price-man...y-dla-dzieci-p) .otwierała torebkę a tam śrubokręt ,młotek ,klucz.....
Moja chrześnica to samo. Mimo że miała i lalki i samochody to zawsze wybierała wszystko co chłopięce. Na 4 urodzny dostała ode mnie Manka+od siostry skrzynkę z narzędziami i uwielbia do dziś
oprócz tego w przedszkolu siedzi z chłopakami, gra w piłkę i cieszy się wszystkim co chłopięce typu supermeny. Jak dostaje w przedszkolu lalkę na mikołaja to płacze że nie tak jak chłopcy samochód

Cytat:
to Niemcy narzekają? myślałam ze tylko pracują a jak idą na emeryturę to kupują kamperwozy(ci biedniejsi) albo kupiują domy w Saint Tropez i zyją długo i dostatnio.

inne pasje? no tak, u nas pasją jest jedzenie-nawet potrafi pokazac placem co chce. tak zebym zrozumiała bez problemu
Oj nie do końca tak jest. W Niemczech buduje się bardzo dużo domów starośći... niestety większość rodzin dziadków (po 60) oddaje ich tam Nie wiem tylko jakie są tam warunki, bo może właśnie jak w Saint Tropez

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny, jak wasze dzieci trzymaja lyzke/lyzeczke?
bo moj M. lapie za koncowke, takim chwytem szczypcowym, nie wiem jak to opisac, jak szczypce raka (zamiast cala raczke zacisnac).
hmm... przez to srednio mu idzie jedzenie lyzka
Kamil całą ręką ale przekrzywia na pionowo i liże jak loda
a jak miał 10 miesięcy to potrafił normalnie wkładać

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Lunka szanują Waszą decyzję jednak muszę zapytać: nie boisz się zachorowania na odrę?
Powiem tak, bałam się bardzo... ale jeszcze bardziej bałam się powikłań. Może uznasz to za panikę, ubzduranie ale no kurcze miałam tak złe przeczucia, że nie mogłam się tego pozbyć...
Po decyzji że nie szczepie już jestem spokojna. Nie boję się Nie mogę się bać, bo przemyślałam to, podjęłam decyzję i muszę wierzyć, że jest dobra.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:38   #4251
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Przerabiam właśnie to samo, tylko dziwne bo nie marudzi nic. Obsługuje się sam Ale mam mega wq... jak widzę, że sobie cały dzień leży w łóżku, a ja latam z Mikulem Na nerwy mi to działa

a to ja mam tak codziennie z tżtem z tą różnicą , ze się sam nie obsłuzy...

Cytat:

a ja nie wiem czy ścinać czy nie

Cytat:

dobrze z ta tesciowa, moja by nigdy nie przyjechala, ale moj mezus jedzie 200hkm, by ja do nas przywiezc
współczuje wizyty

Cytat:
Też ci wysłałam ( chyba ) swoją drogą nie wiem jak wy się tam odnajdujecie . . . skąd wiecie że Wy to Wy ?
własnie mnie byście chyba nie znalazły

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-15 o 14:40
Stary 2014-05-15, 14:39   #4252
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
o to To!!!!!!!!! tez miałam pytac!!!!
bo podobno odra powraca-coraz częściej zdarza się ze ktoś nie szczepi ....[COLOR="Silver"]
No i właśnie to jest to. Media nami manipulują, wręcz ogłaszają epidemię której nie ma. I będą manipulować jeszcze bardziej, bo walka by szczepienia były nieobowiązkowe wchodzi na wyższy stopień...
Także zaraz będą nas nieszczepiących traktować jak trędowatych, ale na to jestem przygotowana.
Koleżanki syn ma odrę, oczywiście szczepiony. (i nie wiem czy tak dużo lżej przechodzi...)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:50   #4253
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hehe.. jest na mamusiach przeciez post, gdzie kazdy wpisal swoj nick z forum
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej. we wtorek byliśmy u lekarza i o dziwo Kamil zdrowy. Kaszle mokro itd. ale żadnych szmerów nie ma, nie zaraża i mogę wychodzić z nim na spacery jak jest ciepło-także zonk, małopolska widzi co mam za oknem już drugi tydzien siedzimy w domu

Oj nie do końca tak jest. W Niemczech buduje się bardzo dużo domów starośći... niestety większość rodzin dziadków (po 60) oddaje ich tam Nie wiem tylko jakie są tam warunki, bo może właśnie jak w Saint Tropez

Kamil całą ręką ale przekrzywia na pionowo i liże jak loda
a jak miał 10 miesięcy to potrafił normalnie wkładać
jeszcze kilka dni i bedzie bardzo cieplo
a mokry kaszel od czego?

To prawda, ze w Niemczech jest duzo domow starosci, w ogole domow opieki - ale z 60-latkami to przesadzilas tutaj sie pracuje na emeryture do 67 roku zycia - do domow opieki trafiaja osoby chore, ktore nie moga sie juz o wlasnych silach poruszac (najczesciej to sa osoby sporo po 80tce - w ogole osoby starsze w DE sa bardzo samodzielne, mobilne - dzieci mieszkaja najczesciej osobno, jak rodzice sa starsi i wymagaja opieki, ale sa jeszcze samodzielne to nadal mieszkaja u siebie - no i jest jeszzce opieka mobilna, codziennie przyjzdzaja panie, ktore pomagaja w pewnych sprawach medyczno-pielegnacyjnych, czy czasem nawet ugotuja obiad, albo opieka calodobowa

o prosze, czyli jest tez kilka dzieci, ktore podobnie trzymaja hmmm.. moze to jakas kolejna faza w rozwoju malej motoryki?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
No i właśnie to jest to. Media nami manipulują, wręcz ogłaszają epidemię której nie ma. I będą manipulować jeszcze bardziej, bo walka by szczepienia były nieobowiązkowe wchodzi na wyższy stopień...
Także zaraz będą nas nieszczepiących traktować jak trędowatych, ale na to jestem przygotowana.
Koleżanki syn ma odrę, oczywiście szczepiony. (i nie wiem czy tak dużo lżej przechodzi...)
mowi sie, ze niestety wiele szczepien zawodzi - bo niektorzy nie wytwarzaja przeciwcial albo wytwarzaja ich za malo - dlatego przy jednokrotnym szczepieniu jestem za sprawdzeniem przeciwcial - robi sie to iles tam tygodni po szczepieniu (nie pamietam ile, musialabym sprawdzac). Oprocz tego przy odrze im wczesniej jest szczepienie tym wieksze ryzyko wlasnie niepowodzenia szczepienia.
Stary 2014-05-15, 14:51   #4254
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo zwracam na to uwage i jak widze neidbala fryzure, albo co gorsze takie kolorowe pasemka czy brzydki balejaz w typie borsuka to nie wchodze nigdy!
no byś wyszła z moim bobem laska miała cudną fryzurkę

Cytat:
jeżu. choć "wiek" ją - powiedzmy - usprawiedliwia. Jak mój miał taki pomysł 9nawet odległość ta sama) to rozsyczałam się na maxa

Cytat:
wszędzie ten paluch i wać pan rozkazuje
dziecko-król

dziadki po 60tce cały czas nie pojmuję, że mój ojciec ma 60tkę. wieczny dzieć i bynejmniej nie dziadkowaty.

A Kamil mniej kaszle?

OTJ, boski Adaś konkreciak.
Demeter, zaszalej

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:10   #4255
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no byś wyszła z moim bobem laska miała cudną fryzurkę

jeżu. choć "wiek" ją - powiedzmy - usprawiedliwia. Jak mój miał taki pomysł 9nawet odległość ta sama) to rozsyczałam się na maxa
OMG! To chyba zaczne bardziej uwazac

hihi..
ona jest w depresji i ma stany lekowe, nie wsiadzie do pociagu i nie przyjedzie, bo sie boi (mnie to oczywiscie na reke, bo przypuszczam, ze by czesciej przyjezdzala )

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

jeeeee ... aros skompletowal przesylke waga - 6 kg
Stary 2014-05-15, 15:33   #4256
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]jeeeee ... aros skompletowal przesylke waga - 6 kg
łoo matko co nakupowałaś ?

a wejde sobie do kosza...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4545364.jpg (44,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 454540.jpg (70,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-05-15, 16:00   #4257
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
hehe.. jest na mamusiach przeciez post, gdzie kazdy wpisal swoj nick z forum

,
no tak
Nie śmiać się.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 16:06   #4258
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Kurde ale mimo parasola mi dolalo, masakra jakas. Ludzilam sie ze moze w centrum tylko leje, a tu dupa im blizej domu tym bardziej zacina. A maly kaszalot zapewne nie uraczy matki siedzeniem w wozku.

A i news dzwonili do mnie ze zloba, od wrzesnia miejsce w panstwowym, jupi...czekam na info od Sorce, bo by dzieciaczki razem chodzily...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 16:12   #4259
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
łoo matko co nakupowałaś ?

a wejde sobie do kosza...
no ksiazki

sliczna dziewczynka spryciula
a moj M. nie chce siedziec na jezdziku, ma taki bajerancki samochod i chodzi wokol niego, a jak go posadze to chce schodzic - to samo na hustawkach - nie lubi
Cytat:
no tak
Nie śmiać się.
hihi.. a plakac mozna?
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurde ale mimo parasola mi dolalo, masakra jakas. Ludzilam sie ze moze w centrum tylko leje, a tu dupa im blizej domu tym bardziej zacina. A maly kaszalot zapewne nie uraczy matki siedzeniem w wozku.

A i news dzwonili do mnie ze zloba, od wrzesnia miejsce w panstwowym, jupi...czekam na info od Sorce, bo by dzieciaczki razem chodzily...
ojjj moze przestanie za chwile padac?

fajnie, ze macie miejsce - a ja sie zbieram jak sojka, mam do zlobka 5 minut piechota, a nie moge sie wybrac, by mlodego zapisac
Stary 2014-05-15, 16:28   #4260
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
no ksiazki

sliczna dziewczynka spryciula
a moj M. nie chce siedziec na jezdziku, ma taki bajerancki samochod i chodzi wokol niego, a jak go posadze to chce schodzic - to samo na hustawkach - nie lubi
ja zamowilam karty obrazkowe i dzis tż ma odebrac, dam znać jak nam idzie edukacja.. .
chciałabym mieć czas jak kiedyś na czytanie

dzięki moja też za długo nie posiedzi

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-15 o 17:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości