|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Dzien dobry
![]() Motyl wdpolczuje sytuacji w pracy - przykre jest ze takie sytuacje zdarzaja sie bardzo czesto. Pozniej sie dziwia ze maly przyrost naturalny w kraju. Trzymam kciuki za zalatwienie sprawy Lubieolowki - zdrowka dla Ciebie i Kubusia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Trele jak nocka minela ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Weronisiek witaj kochana ! Czesciej prosze sie odzywac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2014-05-14 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
już powinno być, za szybko dodałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
Witam z moim półrocznym synkiem
![]() ![]() Za pół roku będzie impreza ![]()
20.08.2005 ![]() 14.11.2013 nasz maluszek <3 ![]() 20.08.2014 ![]() 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-05-15 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Weronisiek pieknie wygladasz no i sliczny Michas !
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Madzik brawa za pol roczki ! Leci ten czas jak szalony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4265 |
Raczkowanie
|
My byłyśmy na szczepieniu mała waży 6 kg i pani doktor mówi że silna dziewczynka choć drobna. Noi planuje karmić piersią jeszcze miesiąc czyli do pól roku bo i tak dokarmiam Mała :F
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;46447640]HEJ
![]() Pokażę Wam od razu mojego Michaśka ![]() W zeszłą niedzielę go chrzciliśmy, przeziębiłam się potwornie bo miałam na sobie tylko kieckę bez rękawków i żakiecik. W ogóle w domu wszyscy chorzy prócz Michasia- tfu tfu i oby tak zostało. Ale marudności ma straszliwe- dziąsła sine, spuchnięte, łzy się leją- żele pomagają na max.40 minut. Ale ogólnie to super grzeczny i pogodny jest ![]() Tylko mnie trapi jedna kwestia- wczoraj byłam u ginekologa (wstyd się przyznać, ale dopiero 1 raz po porodzie) i mam 4cm torbiel w jajniku. Pani dr mówi, że trzeba to wyleczyć lekami, ale nie mogę ich brać jak karmię piersią. I powinnam już przerwać karmienie żeby się wyleczyć... A ja nie chcę... Michaś to taki synuś cycuś, lubi, ładnie przybiera na cycu, jest zdrowiutki. I jestem tym załamana bo mam skłonności do wielu torbieli i jak nie wyleczę tego wiem, że urosną, będzie ich więcej, gorzej, będzie mnie to aż bolało. Laparoskopowego usuwania nie mogę mieć przez to, że miałam 2 cesarki... :/ Muszę podjąć decyzję w ciągu miesiąca, góra 1,5... strasznie to dla mnie ciężkie bo miałam nadzieję, ze będę go karmiła dłużej niż Olę (karmiłam 7mcy, a potem też miałam torbiele)...[/QUOTE] ale kochaniutki ![]() ![]() Proszę mi tu częściej ![]() ![]() Następny przystojniacha!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byłam z moim dzieckiem na spacerze! i pierwszy raz się nie darła ![]() Dodaję foto, w krzesełku, i wygibasy ![]() ![]() ![]() ![]()
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry. Edytowane przez CorkaCzarownic Czas edycji: 2014-05-15 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zwycięstwo!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Motyl mów co tam!! :d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Raczkowanie
|
Wszystko wyjaśnione!!cieszę się jak nie wiem co
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- A i zaraz ponadrabiam wszystkie dzisiejsze wpisy bo z tego stresu nie było mnie dziś prawie wcale. A Ala chyba wiedziała co jest na rzeczy i spała trzy godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() U nas mocno intensywny weekend, a konkretnie niedziela. Mieliśmy cały dzień gości-od 11 do 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym byliśmy na kontroli u pani od rehabilitacji i wszystko ok, kontrola za 1,5 miesiąca. Wcinamy powoli warzywka, póki co dynia jest nr 1, próbowaliśmy też ziemniaczka, marchewę, selera i szpinak dziś. Wszystko ładnie, tylko w kupce wczoraj zauważyłam ślady marchewki. To normalne??? Bo poza tym wyglądała jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Nadrobiłam ![]() ryba ![]() ![]() lubieolowki zdrówka dla Was! lineczka dla Nelci też zdrówka Madzik 89 dla Alexa za pół roczku ![]() ![]() Ale mi namieszałaś w głowie z tym krzesełkiem-huśtawą ![]() ![]() Jak zakupicie to daj znać jak się sprawdza ![]() kyte ![]() ![]() A z tym, że Ci się nic nie chce to rozumiem, chyba pogoda tak działa, bo ja bym najchętniej dziś cały dzień przespała. Ale musiałam się wziąć w garść i zakupy porobić, bo jutro mamy z mężusiem 4 rocznicę ślubu ![]() motyl03 super, że wszystko z pracą jest ok A dla pseudo-przyjaciółki ![]() dizi dla Adaśka za pół roczku ![]() Trele_Morele ![]() ![]() weronisiek88 ![]() ![]() CorkaCzarownic Uleńka ![]()
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Nie wiem jak to możliwie że dni upływają mi w takim tempie. Dziś było w miare pogodnie to sobie wyszłyśmy z małą na spacerek. Jestem dziś tak padnięta że nie mam siły zawinąć rogala do wyra. lubieolowki oby choróbsko szybko Was opuściło!! Daj znać jak jutro u lekarza. motylo super że się wyjaśniło! Ale co się nawkurzałaś to Twoje...a rozmawiałaś bezpośrednio z szefem, tak? weronisek wiiitaj ![]() ![]() Madzik ale przystojniak, i te ciemne oczy! ![]() córko ojj blondyneczka ![]() ![]() Trele ![]() ![]() Padam na twarz i mykam do spania ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Teraz w ciągu dnia to nie ma mowy o wizażu....Majka pełza po całym salonie i trzeba pilnować, bo w sekundę potrafi się dostać do kominka, muszę czymś go obłożyć bo ma ostre kanty ![]() Cytat:
Zdróweczka chorowitki ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;46447640]HEJ ![]() Pokażę Wam od razu mojego Michaśka ![]() W zeszłą niedzielę go chrzciliśmy, przeziębiłam się potwornie bo miałam na sobie tylko kieckę bez rękawków i żakiecik. W ogóle w domu wszyscy chorzy prócz Michasia- tfu tfu i oby tak zostało. Ale marudności ma straszliwe- dziąsła sine, spuchnięte, łzy się leją- żele pomagają na max.40 minut. Ale ogólnie to super grzeczny i pogodny jest ![]() Tylko mnie trapi jedna kwestia- wczoraj byłam u ginekologa (wstyd się przyznać, ale dopiero 1 raz po porodzie) i mam 4cm torbiel w jajniku. Pani dr mówi, że trzeba to wyleczyć lekami, ale nie mogę ich brać jak karmię piersią. I powinnam już przerwać karmienie żeby się wyleczyć... A ja nie chcę... Michaś to taki synuś cycuś, lubi, ładnie przybiera na cycu, jest zdrowiutki. I jestem tym załamana bo mam skłonności do wielu torbieli i jak nie wyleczę tego wiem, że urosną, będzie ich więcej, gorzej, będzie mnie to aż bolało. Laparoskopowego usuwania nie mogę mieć przez to, że miałam 2 cesarki... :/ Muszę podjąć decyzję w ciągu miesiąca, góra 1,5... strasznie to dla mnie ciężkie bo miałam nadzieję, ze będę go karmiła dłużej niż Olę (karmiłam 7mcy, a potem też miałam torbiele)...[/QUOTE] Zapraszamy częściej ![]() Super wyglądacie oboje ![]() I tak długo karmisz a Twoje zdrówko też bardzo ważne ![]() Witaj solenizancie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetnie się prezentuje na tronie mała damulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też takie kupki były ![]() Najlepszego z okazji rocznicy ![]() Słodkich snów ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
![]() Pokażę Wam od razu mojego Michaśka ![]() W zeszłą niedzielę go chrzciliśmy, przeziębiłam się potwornie bo miałam na sobie tylko kieckę bez rękawków i żakiecik. W ogóle w domu wszyscy chorzy prócz Michasia- tfu tfu i oby tak zostało. Ale marudności ma straszliwe- dziąsła sine, spuchnięte, łzy się leją- żele pomagają na max.40 minut. Ale ogólnie to super grzeczny i pogodny jest ![]() Tylko mnie trapi jedna kwestia- wczoraj byłam u ginekologa (wstyd się przyznać, ale dopiero 1 raz po porodzie) i mam 4cm torbiel w jajniku. Pani dr mówi, że trzeba to wyleczyć lekami, ale nie mogę ich brać jak karmię piersią. I powinnam już przerwać karmienie żeby się wyleczyć... A ja nie chcę... Michaś to taki synuś cycuś, lubi, ładnie przybiera na cycu, jest zdrowiutki. I jestem tym załamana bo mam skłonności do wielu torbieli i jak nie wyleczę tego wiem, że urosną, będzie ich więcej, gorzej, będzie mnie to aż bolało. Laparoskopowego usuwania nie mogę mieć przez to, że miałam 2 cesarki... :/ Muszę podjąć decyzję w ciągu miesiąca, góra 1,5... strasznie to dla mnie ciężkie bo miałam nadzieję, ze będę go karmiła dłużej niż Olę (karmiłam 7mcy, a potem też miałam torbiele)...[/QUOTE] O weronisiek !!! Myslalam ostatnio o Was czy tak długo Was nie ma , czy ja przegapilam ![]() Ślicznie wygladacie , Michaś duzy chłopak :O Co do leczenia ja chyba bym nie ryzykowaka że moze sie to rozwinac w cos gorsze go. Szkoda karmienia no ale jak trzeba to trzeba .. ANULKA - noc była straszna, połowy dnia nie pamietam, chodzilam jak lunatyk. No ale mam winowajce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Brawo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
No to super ze tak sie skonczyło! Czasem nie warto sie martwic na zapas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- SORENTO - u nas też marchewka zazwyczaj cała "do zwrotu" ![]() PAULINA - aż tak ? Kurde mi sie wydaje ze czas kiedy moje dziecko ruszy to taki odległy jest a to juz za chwile ![]() A teraz w skrocie co u mnie : Mamy dwa zebole. Wczoraj ich nie było ![]() Byłysmy sie wazyc , 8350g czyli przybrala tylko 400g/6tyg ale twierdza ze norma. Wszystko u nich jest normal :P Katar od dwoch tygodni też jest normal, I nie jest przeciwskazaniem do szczepienia ktore mamy w poniedzialek. Ja znowu nie wiem co robic, boje sie ze jak odmowie kolejny raz to mi tym razem jakis socjal nasla :/ Po za tym zrobilismy dzis rundke po kosciolach I dalej nic nie zalatwione. Jutro został ostatni , jak tam też nie to nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2014-05-14 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bylam ksieciunia dopytac o chrzciny i akurat sie wpasowalismy w termin bo chrzcza u mnie w pierwsza i ostatnia niedziele (co dla mnie jest glupota ale coz ![]() ![]() ![]() W ogole jestem ciekawa bo zamówiłam Doidy Cup dla Malej jak ona bedzie z niego pila ![]() No i mamy mega swędzące dziąsła i mega ogromny slinotok i mega marude której nic nie pasuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!mam nadzieję, że noce były spokojne
![]() ![]() Lineczka jestem bardzo ciekawa wrażeń odnośnie kubka!!!!jak tylko przetestujesz podziel się opinia! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jednym nas odeslali bo za daleko do nas. W kolejnym bo nie mamy slubu. Trzeci był zamkniety a w czwartym jak juz sie zgodzili to okazało sie na końcu ze oni nie robia tradycyjnego chrztu tylko jakas ceremonie dla dziecka. Ja nie bede ryzykowac ze kiedys bedzie problem zeby ja do komuni poslac bo to nie taki papierek. Dziwne bo myslalam ze kosciol katolicki to katolicki I nie ma ze jedno tak a inni tak a tu jednak .. No I został mi tylko ten kosciol ktory był zamkniety. Zaraz tam zadzwonie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Lineczka też jestem ciekaw jak Nelka zaakceptuje kubeczek bo też o nim mysle. Majka nie chce pic z niekapka. Tylko go gryzie :/ A co do zabkowania to u nas dopiero jak sie uspokoilo to po 2 tyg wyszlysmy zeby. Co ja z nia mialam przez cały marzec I polowe kwietnia to nawet nie chce pamietac :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4280 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam witam
![]() Mam nadzieję, że u Was nocki przespane, bo my spaliśmy do 9:30 bez pobudki nawet na smoka ![]() Te marudzenia mojego dziecka to chyba jednak nie ząbki. Bo od wczoraj już jest spokój. To chyba był skok, bo przez ostatnie 1,5 tygodnia darł się w niebogłosy w autobusie czy samochodzie, co jest do niego niepodobne ,a wczoraj już śpiewał sobie ładnie ![]() I od wczoraj gada "babababa" jak najęty. Nagrałam go nawet ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobra, zdam relacje z kubka, teoretycznie dzisiaj powinien już przyjść ![]() miałam dosyć swojego dziecka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
![]() Pokażę Wam od razu mojego Michaśka ![]() W zeszłą niedzielę go chrzciliśmy, przeziębiłam się potwornie bo miałam na sobie tylko kieckę bez rękawków i żakiecik. W ogóle w domu wszyscy chorzy prócz Michasia- tfu tfu i oby tak zostało. Ale marudności ma straszliwe- dziąsła sine, spuchnięte, łzy się leją- żele pomagają na max.40 minut. Ale ogólnie to super grzeczny i pogodny jest ![]() Tylko mnie trapi jedna kwestia- wczoraj byłam u ginekologa (wstyd się przyznać, ale dopiero 1 raz po porodzie) i mam 4cm torbiel w jajniku. Pani dr mówi, że trzeba to wyleczyć lekami, ale nie mogę ich brać jak karmię piersią. I powinnam już przerwać karmienie żeby się wyleczyć... A ja nie chcę... Michaś to taki synuś cycuś, lubi, ładnie przybiera na cycu, jest zdrowiutki. I jestem tym załamana bo mam skłonności do wielu torbieli i jak nie wyleczę tego wiem, że urosną, będzie ich więcej, gorzej, będzie mnie to aż bolało. Laparoskopowego usuwania nie mogę mieć przez to, że miałam 2 cesarki... :/ Muszę podjąć decyzję w ciągu miesiąca, góra 1,5... strasznie to dla mnie ciężkie bo miałam nadzieję, ze będę go karmiła dłużej niż Olę (karmiłam 7mcy, a potem też miałam torbiele)...[/QUOTE] Mmm jaka sexy mama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Ula dziękuję za komplementy
![]() Jeny jak dzisiaj zimno, mózg mi zamarza... Musze jakaś parke kupić.... Bo nie będę ciągle z parasolem chodzić....
![]() |
#4284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hejo tak w ogóle. Wczoraj byłam z Zuzią u koleżanki i jej półrocznego syncia. Fajnie tak się wyrwać, Zuzia się interesowała chłopakiem, zagadywała do niego a później wędrowała po całym pokoju ![]() Kurcze Zuzia jest juz taka fajna, zajmie się troche sobą tylko żeby jeszcze normalnie jadła ![]() ![]()
![]() |
#4286 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W takiej huśtawce jest blokada, żeby się nie huśtała, tacka i pasy więc może pełnić funkcje krzesełka z powodzeniem, a zawsze na balonie będę mogła go pohuśtać, gdy będę raczyć się kawką i słonkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
20.08.2005 ![]() 14.11.2013 nasz maluszek <3 ![]() 20.08.2014 ![]() 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-05-15 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam jeśli uraziłam czyjeś poglądy ale musiałam się wygadać ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Parę lat temu u mnie w mieście zmarł bezdomny, a nie miał żadnej rodziny i wyobraźcie sobie dziewczyny, że żaden ksiądz nie chciał go pochować bo kasy niemiałby z tego. Przyjechał ksiądz znajomy nasz z miasta oddalonego o 70 km od mojego. Wydał swoje pieniądze na paliwo i pokrył wszystkie koszty i pochował bezdomnego. Uważam, że tak powinni postępować księża, myśląc sercem, no!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.