Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 10:56   #3331
Paulina Darek
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A mi właśnie moja fryzjerka która zauważyła że mi się włosy dużo poprawiły w ciąży(bo ja zawsze strasznie cieniutkie miałam) kazała się zapytać gina czy przy karmieniu piersią można brać te witaminy co w ciąży. Mówiła właśnie że strasznie dużo kobiet przychodzi do niej i żalą się że włosy wychodzą właśnie garściami.
a ja nie biorę żadnych witamin w ciąży...kupiłam prenatal, ale okropnie sie po nim czułam... i trochę się spodziewam nawrotu choroby, bo 3 lata temu leczyłam się na łysienie plackowate... zawsze miałam długie włosy i chodziłam w rozpuszczonych, więc jak kiedyś zrobiłam sobie wysoko kiteczkę to kumpele ze studiów zauważyły i się zaczęło...za prawym uchem miałam łysy plac wielkości pięści mojego męża. bałam się cholernie, że do ślubu wyłysieje,mój mąż goli głowę na łyso i wtedy żartował, że razem do fryzjera pójdziemy... trafiłam do dermatologa prywatnie i bardzo mi pomógł. ostatnim etapem miało być ostrzykiwanie(igłą) całej głowy jakimiś substancjami, ale już nie miałam kasy, bo wszystko prywatnie i było dużo lepiej, włosy zaczęły rosnąć, a co najśmieszniejsze rosły siwe jak u babci, nie miały pigmentu... od tamtej pory mam tak co jakiś czas,że bardziej mi wychodzą te włosy, zawsze kupiłam sobie taki lek, który mi najbardziej pomógł, no ale teraz zabroniony, a od 2 tyg włosy mi lecą jak szalone...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:01   #3332
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
XA mamy, z tym ze ja mam z 2011 roku , teraz modele chyba sa troche inne, miedzy innymi chyba spacerówke mozna miec odwrócona do siebie
tez brałam z fotelikiem ale kórde modelu nie pamietam maxi cossi a jaki dokladnei musze zerknac
No własnie te XA były kiedys mega drogie , teraz to kosztuja w zestawie okolo 2100 zł 3w1 własnie z maxi cosi , spacerówka ze stelażem obracana w dwie strony , gondola z 2014 roku w zestawie jeszcze , czyli ogólnie tylko starszy model spacerówki w tym jest . A powiedz mi koła są pompowane ?
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:03   #3333
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aniu to bardzo dobrze, że wizyta była wcześniej faktycznie. Dobrze, że wiesz co Cie bolało, i jesteś już w trakcie farmakologii.

Wyspana.. Jednak w swoim łóżku ze swoim mężem jest najlepiej odpoczywać teraz ambitnie biorę się za pranie i sprzątanie. Ciekawe jak mi to pójdzie. miłego dnia
Też się cieszę

Cytat:
XA mamy, z tym ze ja mam z 2011 roku , teraz modele chyba sa troche inne, miedzy innymi chyba spacerówke mozna miec odwrócona do siebie
tez brałam z fotelikiem ale kurde modelu nie pamietam maxi cossi a jaki dokladnei musze zerknac
właśnie nie ma możliwości obrotu spacerówki

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży brałam witaminki Activ Mama z Doppelherz
i tam było napisane,że też dla matek karmiących teraz mam Falvit i też jest napisane,że dla kobiet w ciąży i karmiących

Też się ostatnio bałam zastoju w nerkach ale póki co nic nie mam,mimo,że też bolało mnie strasznie.. Ale gadałam o tym z ciotką,która jest lekarzem i mówi,że z problemami nerkowymi lepiej wybrać się do urologa,bo co ginekolog ma wspólnego z nerkami,jedynie co może właśnie zalecić no spę a urolog powie coś dokładnego. I znam dziewczynę co ma zastój w ciąży i też musi iść do urologa. Niby nic takiego ale trzeba o to zadbać szczególnie w ciąży,bo to jest bardzo uporczywe. Mnie tak od nerki ciągnęło i się okazało,że to może być kolka ale póki co zdarza się to rzadziej i przy chodzeniu najwięcej..
Ale super,że z małą wszystko dobrze A i mi podaje wagę dziecka ale to tak wiele do niej wagi nie przywiązuje,bo sam twierdzi,że nie zawsze jest wiarygodna tylko podaje dla mnie,bo patrzy tylko na wymiary dziecka
Powiedział że mam się z nim kontaktować w razie pogorszenia sprawy. Myślę że coś się na tym zna skoro potrafił zrobić usg nerki i to zauważyć urolog z kolei niekoniecznie wie jakie leki można w ciąży.

Ahh wolałabym znać tę wagę:P

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No własnie te XA były kiedys mega drogie , teraz to kosztuja w zestawie okolo 2100 zł 3w1 własnie z maxi cosi , spacerówka ze stelażem obracana w dwie strony , gondola z 2014 roku w zestawie jeszcze , czyli ogólnie tylko starszy model spacerówki w tym jest . A powiedz mi koła są pompowane ?
obraca się? nam gościu w sklepie mówił ze spacerówka jest w jednym kierunku tylko (w modelu xa)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:10   #3334
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam wizytę i całe szczęście! Chyba jakaś opatrzność nade mną czuwała, ze wzięłam ją po 3 tygodniach a nie po 4 tyg

Wczoraj, nagle poczułam okropny ból po prawej stronie nad pachwiną - pisałam Wam.
Nie mogłam unieść nogi... aż się łzy cisnęły. Leżenie pomagało a jak wstałam było to samo... ledwo udało się do kanapy doczłapać. Myślałam że może mala mi na coś uciska ale ona się przesuwała a ból nie ustępował chwilowy, mega silny, intensywny. Wystraszyłam się.

No i pierwsze co to powiedziałam o tym lekarzowi. Na początku bał się czy to nie przepuklina, jednak nie - bo ból był nad pachwiną. Potem badanie szyjki, jest ok... i usg - może jajnik, jakieś naciągnięcie... Pytam się czy to może od kręgosłupa, ale dr wykluczył. W końcu zrobił mi usg nerek i się okazało, że w prawej nerce mam zastój a wyniki moczu w normie w ciąży macica skręca się na prawo (stąd swoje drogą to że pozycja na lewym boku jest korzystna) i prawdopodobnie uciska mi coś na przewody moczowe
Mam brać urosept i nospę, mam nadzieję że przejdzie bo się już naczytałam strasznych rzeczy. Nerka musi pracować...

Na szczęście dzisiaj jest lepiej choć to są takie ataki, jest dobrze a za chwilę ruszyć się nie mogę.

Po za tym malutka ma się bardzo dobrze lekarz po raz kolejny powiedział, że ma śliczne stópki
Dobrze że wiesz już z czego ten ból. I szybko podjęłaś leczenie, będzie dobrze!
Mi lekarka nie podaje wagi, dopiero lekarz na połówkowym podał. Ale następnym razem będę się dopytywać.

Co do witaminek to ja teraz biorę Pregna Plus a pod koniec ciąży i w czasie karmienia zamierzam się przerzucić na Pregna 250DHA. Może pomoże
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:13   #3335
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Też się cieszę

właśnie nie ma możliwości obrotu spacerówki

Powiedział że mam się z nim kontaktować w razie pogorszenia sprawy. Myślę że coś się na tym zna skoro potrafił zrobić usg nerki i to zauważyć urolog z kolei niekoniecznie wie jakie leki można w ciąży.

Ahh wolałabym znać tę wagę:P

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

obraca się? nam gościu w sklepie mówił ze spacerówka jest w jednym kierunku tylko (w modelu xa)

kurcze a moze to bylo jak w smyku bylismy i chyba w x move sie obraca ... juz mi sie mylą te x landery
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-15, 11:16   #3336
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
tak pompowane, bez takich bym nei dała rady z 4 pietra

Ana w tych nowych modelach spacerówka miała juz być w dwie strony
ja akurat nie chciałam w dwie wiec wtedy przy wyborze wózka nie była to dla mnei jakas wazna sparawa ,a le wiem z eneiktórym zalezy

kurcze a moze faktycznie zrobili tylko w tych move/?

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2014-05-15 o 11:18
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:18   #3337
Ana***
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46465153] Dobrze że wiesz już z czego ten ból. I szybko podjęłaś leczenie, będzie dobrze!
Mi lekarka nie podaje wagi, dopiero lekarz na połówkowym podał. Ale następnym razem będę się dopytywać.
[/QUOTE]

Mi właśnie do głowy nie przyszło zapytać, byłam zbyt wystraszona tym bólem.

-

Zdjęcie córci dodaje do klubu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 11:41   #3338
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Odpoczywaj Zosiu i spij dobrze

Ja ide chyba posiedziec w wannie bo jakos spac mi sie jeszcze nie chce zjadlabym tez cos ale musze troche sie ogarnac bo dzisiaj zjadlam wiecej niz moj maz
Od jutra sa na promocji w tesco nektarynki wiec ide kupic i zajde tez do lidla po borowki mniam mniam
Tez bym polezala w wannie ale sie boje ze jak wejde to juz nie wyjde :P

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny my już po śniadaniu, więc jest czas na napisanie
Wczoraj byliśmy na połówkowych i potwierdziło się, że będzie córka a więc wszystko w badaniu wyszło dobrze, tylko występuje u mnie pępowina dwunaczyniowa, a
z reguły pępowina jest trójnaczyniowa. Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo to nie oznacza nic złego. Ma/Miała któraś z Was też taka pępowinę? A nie określił też twarzoczaszki bo Milenka cały czas miała rączki na twarzy;-) pozdrawiamy:-*
A i waga 505 :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tak jak dziewczyny pisaly mamy to samo. Mi tez pani dr powiedziala ze to jeszcze ni nie znaczy i ze duzo kobiet to ma ale pomimo tego dala mi skierowanie do specjalisty i jutro sie dowiem co i jak.
Nie czytaj nic na internecie jak juz chcesz to wikipedia a tak daj sobie spokoj. Wiem tylko ze jezeli bedzie mnie cos niepokoic to pojde do lelarza albo Ip. Troszke mnie niepokoi waga mojego maluszka 364g w 22 tyg. Jest w normie, jutro dowiem sie ile wazy w 23 tyg.

Wlasnie witamy sie w 23 tygodniu. Jeszcze 17 tyg. I Justus bedzie z nami. Ale cos czuje ze wyciagniemy.go wczesniej. I raczej bedzie cc ze wzgledu na moja wage i problem z biodrem ale mam jeszcze nadzieje ze urodze sn

Dzisiaj na obiad robie makaron wlasnej roboty i.do tego sos serowy
Stary 2014-05-15, 11:43   #3339
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Boli was brzuch w okolicy pępka? Ciągnie i ciągnie już z drugi tydzień😑

Stary 2014-05-15, 11:50   #3340
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
co do rozstępów to ja juz w zadne kremy nie wierze... moja kolezanka wydala kupę kasy na kosmetyki z apteki w tym tez palmers i bio oil i ma okropne rozstepy i mowi ze to ze zbielały to nie znaczy ze lepiej bo jak sie opali to strasznie widac bardziej myśle o jakism zabiegu po porodzie,widze ze tu jest polecany ten green peel... ale czy mi sie potem bedzie chcialo,czy bede miala kasę i siłę się zebrac? nie wiem...tym bardziej ze ten zabieg jest akurat bolesny a ja to jestem troche taka cipa więc mogę się posrać z bólu
Ale myśle ze jak będe mieć kiedys napływ gotówki to coś pokombinuję....

A swoją drogą może są jakies witaminki dla kobiet karmiacych? bo ja się strasznie boję że włosy mi wylecą a mam bardzo cienkie i tak teraz akurat zadnych witamin nie biorę w ciązy,a mam wlosy,paznokcie,cere super i zęby też... ale przy karmieniu się boje
Paulinko Jako przyszła kosmetyczka powiem Ci tak. Po pierwsze jak najszybciej po porodzie należy wykonać peeling ziołowy. Wykonują go w niewielu miejscach. Do tego muszą mieś specjalne uprawnienia i szkolenia. Jedyną firmę produktów którą polecę jest Jadwiga. I to na tych produktach musi pracować gabinet i muszą mieć certyfikat do wykonania takiego zabiegu bo inaczej może się źle skończyć.
Peeling ten zdziera skórę do "gołego". Płaty skóry schodzą jeszcze przez 3-4 dni po zabiegu i potem skóra na nowo zarasta. Dlatego bardzo ważne aby ten zabieg wykonał fachowiec Jeżeli wykonamy go na 2-3 miesiące max po porodzie możliwe jest że rozstępy znikną całkowicie. Tylko trzeba szybko działać. Polecam ten zabieg bo uczę się o nim ale jeżeli chodzi o wykonanie to tylko firma Jadwiga robi kursy i szkolenia z tego typu zabiegu. To będzie pierwsza rzecz jaką zrobię po porodzie jeżeli będę miała rozstępy.
Na chwilę obecną mam jednego na biodrze, w porę zareagowałam i jest już mniejszy i płytszy. Jednak smarowanie pomaga. Ja smaruję się olejkiem arganowym, olejkiem kokosowym, naturalnym kolagenem, i robię peelingi co 2 dni. Grubizioaniste, w rękawiczkach, masuję skórę ok 20 minut. Tak brzuch też masuję ale bardzo delikatnie. Jeżeli występują skórcze to nie wolno! Potem wmasowuję kremik i jest ok Nie poddawaj się i smaruj. Uwierz mi nawilżoną skórę łatwiej potem doprowadzić do normalnego wyglądu!. Rozstępu to pół biedy. Ale jak skóra nie jest jędrna i zostanie ci nadmiar i zwis po ciąży bo skóra się nie obkórczy prawidłowo to będziesz stękać i rozstępy wcale nie będą ważne Dobrze radzę
Ja dzięki tym olejkom i kolagenowi mam wcale nie napiętą skórę brzuszka. Jest on spory a skóra normalna jak na udach Miękka, można uszczupnąć, nie swędzi (jak swędzi to smarować ile się da, bo wtedy zaczynają pękać włókna w skórze!!!)
Aaaaaaa...... picie dużej ilości płynów. Tak to też jet ważne dla nas w tym czasie. Musimy być odpowiednio nawodnione, jeżeli pijemy za mało to organizm magazynuje wodę a nie ją rozprowadza do tkanek itp
Ale się naprodukowałam........... ......

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:58   #3341
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a moze to bylo jak w smyku bylismy i chyba w x move sie obraca ... juz mi sie mylą te x landery
w x move się obracała

Cytat:
tak pompowane, bez takich bym nei dała rady z 4 pietra

Ana w tych nowych modelach spacerówka miała juz być w dwie strony
ja akurat nie chciałam w dwie wiec wtedy przy wyborze wózka nie była to dla mnei jakas wazna sparawa ,a le wiem z eneiktórym zalezy

kurcze a moze faktycznie zrobili tylko w tych move/?
w x move się obracała w xa nie w xa nie ma takiej wpinanej spacerówki tylko jest ona na takie zatrzaski jakby

a xa z kolei fajniej się prowadził, lżej niż x move

a druga rzecz które mi w nim nie odpowiada w x-lander xa to sposób w jaki reguluje się oparcie w spacerówce w wózkach są już takie fajne łapki, a tu tymi paskami trzeba się bawić
Stary 2014-05-15, 12:01   #3342
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Paulinko Jako przyszła kosmetyczka powiem Ci tak. Po pierwsze jak najszybciej po porodzie należy wykonać peeling ziołowy. Wykonują go w niewielu miejscach. Do tego muszą mieś specjalne uprawnienia i szkolenia. Jedyną firmę produktów którą polecę jest Jadwiga. I to na tych produktach musi pracować gabinet i muszą mieć certyfikat do wykonania takiego zabiegu bo inaczej może się źle skończyć.
Peeling ten zdziera skórę do "gołego". Płaty skóry schodzą jeszcze przez 3-4 dni po zabiegu i potem skóra na nowo zarasta. Dlatego bardzo ważne aby ten zabieg wykonał fachowiec Jeżeli wykonamy go na 2-3 miesiące max po porodzie możliwe jest że rozstępy znikną całkowicie. Tylko trzeba szybko działać. Polecam ten zabieg bo uczę się o nim ale jeżeli chodzi o wykonanie to tylko firma Jadwiga robi kursy i szkolenia z tego typu zabiegu. To będzie pierwsza rzecz jaką zrobię po porodzie jeżeli będę miała rozstępy.
Na chwilę obecną mam jednego na biodrze, w porę zareagowałam i jest już mniejszy i płytszy. Jednak smarowanie pomaga. Ja smaruję się olejkiem arganowym, olejkiem kokosowym, naturalnym kolagenem, i robię peelingi co 2 dni. Grubizioaniste, w rękawiczkach, masuję skórę ok 20 minut. Tak brzuch też masuję ale bardzo delikatnie. Jeżeli występują skórcze to nie wolno! Potem wmasowuję kremik i jest ok Nie poddawaj się i smaruj. Uwierz mi nawilżoną skórę łatwiej potem doprowadzić do normalnego wyglądu!. Rozstępu to pół biedy. Ale jak skóra nie jest jędrna i zostanie ci nadmiar i zwis po ciąży bo skóra się nie obkórczy prawidłowo to będziesz stękać i rozstępy wcale nie będą ważne Dobrze radzę
Ja dzięki tym olejkom i kolagenowi mam wcale nie napiętą skórę brzuszka. Jest on spory a skóra normalna jak na udach Miękka, można uszczupnąć, nie swędzi (jak swędzi to smarować ile się da, bo wtedy zaczynają pękać włókna w skórze!!!)
Aaaaaaa...... picie dużej ilości płynów. Tak to też jet ważne dla nas w tym czasie. Musimy być odpowiednio nawodnione, jeżeli pijemy za mało to organizm magazynuje wodę a nie ją rozprowadza do tkanek itp
Amen !

Stary 2014-05-15, 12:02   #3343
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
O Boże, ledwo coś przeczytam co naskrobiecie, wracam w wolnej chwili a tam ze 30 stron i tak w kółko.Nawet już w temacie nie jestem i czuję się obco😕. Miałam wkleić jakieś fotki a mi się nie chce, cały czas chodzę zmęczona. Odebrałam wyniki krwi i moczu które robiłam w Polsce, chyba mam anemię i jakieś liczne bakterie w moczu.Jutro położna ale co ona mi powie😞. Chyba się umówię do rodzinnego. Pisałyście o rożkach, też taki kupiłam w Polsce, i kolorowe pieluszki i kilka innych rzeczy.A dziś otrzymałam w sklepie kolejny pakiet a w nim m.in. paczka pampersów i butelka Avent. Wszystko gratis.I w końcu przetestowaliśmy porządnie wózek 3w1 Chicco i tylko ten chcemy, czekamy na kasę☺
Ooo, kupiłam w Polsce poduszkę ortopedyczną do łóżeczka, taka ścięta gąbka,miała któraś z Was styczność z nią?

hahaha mam to samo, co cos przeczytam to babulce znow cos naskropia na potege ja wam dam w dupsko biczem
mamy to samo, spadaly mi wyniki krwi i lekarz przepisal mi zelazo- konska dawka na recepte. Liczne bakterie w moczu u mnie to niestety standard- norma to chyba 100 , a u mnie bylo ponad 400?
Lekarz moj ma podejscie takie: DUZO PIC, SOKI, CYTRUSY, ZURAWINA...hmm

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi, że zarejestrowałam się dawno i nic mi jeszcze nie przyszło Ty długo czekałaś na paczuszkę? zaczynam się zastanawiać czy wszystko dobrze wypełniłam

Latte cudny!
Tez sie rejestrowalam i dupa, nic nie dostalam

U mnie dzis na obiad chyba mielone z buraczkami, tak sie wlasnie zastanawiam, zbieram dupsko i cisne do sklepu, pozniej nauka.... I znow bede miala nadrabiania
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:11   #3344
etusiaaa
Wtajemniczenie

ja troszke porzadkow zrobilam, zjadlam obiadek dziś pomidrowa i mielone z ziemniaczkami

a pozatym to nic mi sie nie chce, okropnie pada jest ciemno i ponuro! ble ja chce sloneczko!!!

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:15   #3345
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie pisałaś, a jak miałaś wózek 3w1 że się nie sprawdziła?
Dużo zdrowka

Kupując wozek typu 3w1 od razu założyliśmy że spacerowka z tego wózka będzie na zimę, że względu na pompowane koła. A na pozostałe miesiące kupimy lekką spacerowke.
Spacerowki używałam krótko bo szybko przerzucilisny sie na parasolke. A potem nie było zimy wieć cały czas używam parasolki.
A i mamy tako jumper.
Teraz to zastanawiam się czy nie kupić wózka biegowego

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:27   #3346
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
hahaha mam to samo, co cos przeczytam to babulce znow cos naskropia na potege ja wam dam w dupsko biczem
mamy to samo, spadaly mi wyniki krwi i lekarz przepisal mi zelazo- konska dawka na recepte. Liczne bakterie w moczu u mnie to niestety standard- norma to chyba 100 , a u mnie bylo ponad 400?
Lekarz moj ma podejscie takie: DUZO PIC, SOKI, CYTRUSY, ZURAWINA...hmm
Zaopatrzyłam się w dwie duże flaszki soku z żurawiny 100%,ale przyznam,że się zmuszam by to wypić,piję 6 łyżek dziennie,bo gdzieś czytałam,by więcej nie pić.Za to moja córka to by całą flaszkęwypiła,tak jej smakuje

Dziś wizyta u położnej.Jak jej powiem,że hormony zażywam to się za łeb złapie,bo w Holandii tego się nie praktykuje,wiadomo selekcja naturalna,tak to nazywam ;/

Edytowane przez Aneta???
Czas edycji: 2014-05-15 o 12:28
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:30   #3347
201610121609
Konto usunięte

Tak ostatnio tu pisałyście o pulpetach w sosie pomidorowym, ze do teraz mi ślina ucieka
Po pracy tz ruszamy na zakupy i jutro zrobię je pierwszy raz w życiu

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:35   #3348
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tak ostatnio tu pisałyście o pulpetach w sosie pomidorowym, ze do teraz mi ślina ucieka
Po pracy tz ruszamy na zakupy i jutro zrobię je pierwszy raz w życiu

własnei przed 10 minutami do kolezanki pisałam ze mam ochote na pulpety a w domu wielki gar żurku
w nast tyg robie na 100 procent bo juz mi slinka leci
Stary 2014-05-15, 12:40   #3349
ZygaEffka
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy te które chodzą do szkoły rodzenia , musiałyście wybrać położną i dać deklaracje do szkoły ? bo ja dostałam smsa od babki że mam przesłać jej skan deklaracji położnej co jest warunkiem uczęszczania do szkoły rodzenia , a teraz nie wiem czy to ma być położna z miejsca gdzie mieszkam czy jak ? na stronie szkoły jest napisane że wybór jest na pierwszych zajęciach , więc zgłupiałam co i jak , a za miesiąc sie wyprowadzam do innego miasta wiec jak ja mam wybrać teraz kiedy za chwilę będe mieszkac gdzieś indziej i mi 40 km nie bedzie dojezdzac położna ...
Zadzwoniłabym do niej ale mam ten kaszel i za nim sie wysłowie to zapluje telefon ...
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 12:45   #3350
aa2
Zakorzenienie

dziewczyny z Gliwic wybieram sie w poniedziałek do lekarza tylko nie mam jeszcze godziny bo musze jutro dzwonić (chodzę do medicovera ) to może jakaś kawa na rynku? w tej kawiarni dla dzieci ?
Stary 2014-05-15, 12:50   #3351
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny z Gliwic wybieram sie w poniedziałek do lekarza tylko nie mam jeszcze godziny bo musze jutro dzwonić (chodzę do medicovera ) to może jakaś kawa na rynku? w tej kawiarni dla dzieci ?
Na prawde bylo by super sie spotkać ale mysle ze weekend by nie starczyl na nagadanie sie
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-15, 12:51   #3352
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
własnei przed 10 minutami do kolezanki pisałam ze mam ochote na pulpety a w domu wielki gar żurku

w nast tyg robie na 100 procent bo juz mi slinka leci

Ja bede walczyć jutro a teraz zapycham sie pomidorkami w śmietanie z cebulką, solą i pieprzem a do tego grzanka

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:56   #3353
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawde bylo by super sie spotkać ale mysle ze weekend by nie starczyl na nagadanie sie
a wiesz ze w twoich okolicach mam kolezanke, poznałysmy si ena watku mamusiowym własnie i w tamtym roku jak z nad morza wracaliśmy to do niej zajechalismy spedziłysmy dwa cudne dni , a mój maz pytał czy my sie juz gdzies wczesniej widziałysmy bo gadałysmy jak stare znajome
no ale to własnei zgranie na watku i w ogóle, znamy sie jak łyse konie
Stary 2014-05-15, 13:01   #3354
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Brawo Nareszcie jakieś konkrety Nie słyszałam o peelingu ziołowym, ale na pewno zapytam przy okazji w znajomym salonie, brzmi nieźle

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Jestem za daj znać o której masz lekarza a ja postaram się jakoś dokulać do Gliwic Tylko nie wiem o którą kawiarnie chodzi hehe
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:03   #3355
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Boli was brzuch w okolicy pępka? Ciągnie i ciągnie już z drugi tydzień😑

Ja tak miałam ze 2-3 tygodnie temu. Ból był masakryczny , czułam jakby mnie ktoś ciągnął od środka za pępek i już chciałam iść do lekarza ale po 3 dniach się uspokoiło więc to chyba nic złego.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:03   #3356
aa2
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46467167]Brawo Nareszcie jakieś konkrety Nie słyszałam o peelingu ziołowym, ale na pewno zapytam przy okazji w znajomym salonie, brzmi nieźle

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Jestem za daj znać o której masz lekarza a ja postaram się jakoś dokulać do Gliwic Tylko nie wiem o którą kawiarnie chodzi hehe[/QUOTE]

o tą
https://www.facebook.com/pages/PINOC...97125377021702

zaraz koło rynku, uliczka która biegnie od apteki na rogu w dół
Stary 2014-05-15, 13:06   #3357
Konto usunięte

A, kurde tylko że ja też mam lekarza ale na 16:00 u siebie

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
o tą
https://www.facebook.com/pages/PINOC...97125377021702

zaraz koło rynku, uliczka która biegnie od apteki na rogu w dół
Jest adres to znajdę aż mi ślinka pociekła jak zobaczyłam to ciasto z owocami...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 13:07   #3358
aa2
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46467247]A, kurde tylko że ja też mam lekarza ale na 16:00 u siebie[/QUOTE]

no ja jutro bede dopiero wiedziała niestety , bo tak sobei na rejestracji wymyslili
jak bedzie wczesnie rano to i tak pupa pewnei, ale mozemy coś w sumie pomysec-zrobie sobie wycieczkę do siostry w ten dzien , a czy ty mieszkasz na osiedlu na K?
Stary 2014-05-15, 13:07   #3359
ZygaEffka
Zadomowienie

wlasnie zjadłam czeresnie ze słoika
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-15, 13:09   #3360
aa2
Zakorzenienie

no włąsnei te ciasta mnie kusza oj kusząą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości