Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 14:29   #3631
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Sunset, Buczorek - dzięki
Ja właśnie patrzę w nim na nazwiska niektóre z naszej listy gości i to brzmi tak dziwnie i komicznie, że boję się, że sami właściciele nazwisk będą zdziwieni ale trudno, zaufam internetowi
Stary 2014-05-15, 14:34   #3632
Sunrise28
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Sunrise28 - Kenia - 2800 zł , boję się do przyszłego miesiąca nie będzie tej oferty

Ooo to rzeczywiście dużo
Ale Kenia
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:38   #3633
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Ooo to rzeczywiście dużo
Ale Kenia
2800 zł zaliczki ?? a kiedy wyjazd by był??

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:38   #3634
Le_lena
Raczkowanie

Sunrise - to moje marzenie Rodzice byli w lutym, obejrzałam 14 godzin nagrania , głównie z Safarii i przepadłam chcę lwy, żyrafy i słonie

Misia - wyjazd 13.12.2014 lub 03.01.2015

Wstępnie napisałam listę do zaproszeń z odmienionymi nazwiskami - jednak dam to jeszcze rodzicom do zweryfikowania i przede wszystkim nie przyznam się TŻtowi, że to zrobiłam i posadzę go nad tym. Ciekwa jestem jego reakcji jak odmienić niektóre nazwiska od strony jego rodziny
Będę miała ubaw
Stary 2014-05-15, 14:40   #3635
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad tymi koszyczkami tylko że obawiam się że przez moją mamę (a niestety jest to mój jedyny sponsor) byłoby to odebrane jako fanaberia i wydziwianie bo nigdy tego na weselu nie spotkałam ;(
Moja mama i Tż też twierdzą, że wymyślam
Na żadnym weselu nie spotkałam się z tym, więc zastanawiam się czy robić czy nie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
omójbożeomójbożeomójboże. ...
https://www.youtube.com/watch?v=oDSFsYZWBQo

A do tego zachowanie Młodej......

Jaką ładną ma sukienkę A buty mogła sobie założyć Chociaż widzę, że naokoło wszyscy na boso
Tekst "ciotki z Ameryki" wolę przemilczeć

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Czekamy!
Do dziś mam termin potwierdzeń i cisza... Na dzień dzisiejszy potwierdzonych 55 osób, 8 odpadło, 23 niewiadome
My też do dziś. Czekam i wątpię, żebym się doczekała
Wczoraj zadzwonił wujek Tż, niestety nie może przyjechać Bez ogródek pytał o nr konta, bo chce prezent przesłać Tż mu nie podał, to stwierdził, że wyśle paczkę

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A czy z tych 23 podczas zapraszania deklarowali , że będą ? Mnie właśnie to zastanawia , bo niektórzy nam przy zapraszaniu już mówili , że na pewno będą . Ale nawet jakby nie dzwonili to chyba trzeba będzie do nich się odezwać i ostatecznie to potwierdzić.
Nam też mówili, że potwierdzają, ale np. wczoraj dowiedziałam się od mamy, bo ciotka do niej dzwoniła, że Ci co potwierdzili mogą nie przyjechać, bo wujkowi szef powiedział, że albo urlop albo praca Jak znajdzie zastępce, który będzie procował za niego to przyjadą
Do mnie nikt nie zadzwonił z odmową
A w święta Tż usłyszał od kuzynki, że ich dziecko nie chce iść na wesele, bo będzie się nudziło A czy przyjdzie?
Głupio mi pisać czy będą z dzieckiem, bo słyszałam, że nie chce

Mamy niby potwierdzone: 35
Odmów: 1
Niewiadome: 9

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
po prostu nie wierze w to co widze PM po prostu zeeero klasy! Wygląda jak jakas tania dzi**a i tez sie tak zachowuje no masakra jakaś jak ludzie moga sie godzic na takie zabawy w ogóle "masz tu paczke fajek bo goscie mi powiedzieli, ze Ty nie mosz jajek" nie miesci mi sie to w glowie, nie ogarniam
Nie tylko Ty

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Co do organizacji panieńskiego, to powiem Wam, że mi ciśnienie skoczyło ale z innego powodu. Jestem świadkiem u swojej kuzynki, panieński jest w tą sobotę. Oczywiście dogadałam się z dziewczynami co i jak, co kupujemy, która co przygotowuje i td. A przedwczoraj dowiedziałam się, że kuzynka zrobiła już zakupy bo "to u niej impreza i ona musi zaopatrzenie jedzeniowo-alkoholowe zrobić". No ręce mi opadły, tłumaczę jej, że to jej panieński a nie np urodziny i organizacją takiego wydarzenia to zajmują się koleżanki dla niej, a nie ona dla nas robi imprezę no jak grochem o ścianę
Może chciała sama zrobić imprezę a nie wiedziała o Waszych planach Dlatego ja pewnie nie będę mieć panieńskiego Bo musiałabym wszystko sama ogarnąć, kupić, zrobić... A szczerze mówiąc nie mam na czasu ani siły

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
To było tak fascynujące, że obejrzałam do końca-teksty o stojącej fujarze wbiły mnie w podłogę. A z przodu dwie rozradowane dziewuszki, które i tak nie rozumieją o czym mowa

Chociaż najbardziej hitowe to: "chustke za dwa rogi, żebyś dobrze rozkładała nogi" oraz z innego "słoik miodu, żebyś dawała z tyłu i z przodu"
Też zwróciłam uwagę na te dziewczynki uroczo podskakujące, pewnie nie wiele rozumiejące teksty
Pan Młody chyba nie był zbytnio zachwycony tą zabawą
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:40   #3636
misia880
Zakorzenienie

myśmy chcieli kenie ale koszt nas przerósł.
ale to dobry okres na wyjazd grudzien, styczen, luty, marzec

a jaka cena od osoby jesi moge zapytac ?? no i co tam w ofercie

Stary 2014-05-15, 14:47   #3637
Le_lena
Raczkowanie

Misia - ogólnie z tego co się orientowałam w tym terminie koszt dochodzi nawet do 6 000 z kawałkiem za osobę (wypoczynek z objazdem) - 9 dni.
Aczkolwiek czerpiąc z doświadczenia rodziców, chcemy wykupić sam wypoczynek , a zwiedzanie safarii dokupić na miejscu (wychodzi połowę taniej), oni kupili sobie od razu w biurze , a okazało się na miejscu, że hotel organizuje takie objazdy dużo dużo taniej.
Oferta którą jestem zainteresowana kosztuje ok. 3700-3800 za osobę na 9 dni , a w tym są tak na prawdę noclegi i dwa posiłki dziennie, resztę chcemy ogarnąć na miejscu - wiemy już gdzie czego szukać , żeby się nie oszukać
Stary 2014-05-15, 14:50   #3638
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Misia - ogólnie z tego co się orientowałam w tym terminie koszt dochodzi nawet do 6 000 z kawałkiem za osobę (wypoczynek z objazdem) - 9 dni.
Aczkolwiek czerpiąc z doświadczenia rodziców, chcemy wykupić sam wypoczynek , a zwiedzanie safarii dokupić na miejscu (wychodzi połowę taniej), oni kupili sobie od razu w biurze , a okazało się na miejscu, że hotel organizuje takie objazdy dużo dużo taniej.
Oferta którą jestem zainteresowana kosztuje ok. 3700-3800 za osobę na 9 dni , a w tym są tak na prawdę noclegi i dwa posiłki dziennie, resztę chcemy ogarnąć na miejscu - wiemy już gdzie czego szukać , żeby się nie oszukać
no to super! na serio!
mnie sie kenia marzy moze na 25 lecie pojade z mężem

jeśli pojedziesz to ja poprosze dużo zdjęć !

Stary 2014-05-15, 14:54   #3639
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
byłam dziś znowu u jubilera, widziałąm klasyczne zwykłe złote obrączki 4mm za 1050 zł ciekawe czy jeśli Tż weźmiemy 5mm to jaka różnica będzie w cenie, chyba nieduża?
Po moich ostatnich doświadczeniach, doliczą wtedy do wagi 1 g złota. W skupie płacą aktulanie chyba 64 zł. Wiadomo jak kupujesz to drożej. Więc myślę, że ze 100 zł - nie więcej Chyba, że będą chcieli zdzierać kasę i doliczą jakieś cuda

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:56   #3640
Le_lena
Raczkowanie

Misia - będą i zdjęcia dla Ciebie
A gdybyście się wybierali to chętnie podpowiemy co i jak po powrocie

W temacie potwierdzeń zaproszeń, najbardziej boję się że nasi goście będą potwierdzać ale rodzicom , a nie nam chyba to jednak częste jest
Stary 2014-05-15, 15:01   #3641
Sunrise28
Rozeznanie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie potraw
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:05   #3642
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
witaj )

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Witaj piękny bukiet

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny

Ma 5 tygodni więc zalałam go wódką na panieńskim
gratulacje!! Też bym już chciałasię starać, albo zaraz po ślubie, ale niestety trzyma mnie krótka umowa o pracę (do lipca 2015) wiec musze poczekac aż mi przedłuża

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Witam! Piekne inspiracje na bukiet i suknie

Dziewczyny ciężko was nadrobić
Stary 2014-05-15, 15:05   #3643
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
W temacie potwierdzeń zaproszeń, najbardziej boję się że nasi goście będą potwierdzać ale rodzicom , a nie nam chyba to jednak częste jest
Niestety
Ostatnio mama zaczęła mówić, że jedni mogą nie przyjechać, bo wujek ma problem z tą pracą a ja: jak to nie przyjadą? A mama do mnie: a co nie mówiłam Ci, że do mnie dzwonili?
Stary 2014-05-15, 15:08   #3644
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dotka to jakiś szalony ten fryzjer Niech się mama nie martwi, naprawdę szybko jej włosy urosną. Za tydzień, dwa już będzie miała przysłonięte uszy
Ja nie wiem, ale czasem fryzjerzy lubią odwalić jakąś scenę - całe lata chodzisz i jest ok, a tu nagle robi Ci jakąś masakrę Tak jak mój, podciął mi 15 cm końcówek
hahahah ja z kumpelą psozłam do fryzjera kiedys,taka sytuacja
kumepa: chciałabym podciąć tylko końcówki, odbić od nasady i tylko wymodleować
-to ile podcinamy?
kumpela: same końcówki
-no dobrze, ale to znaczy ile ?
kumepla: ma pani centymetr w oczach?
-nie...
kumepla: myślałąm, ze podcięcie końcówek to max 2cm, ale widze, ze sie mylilam a skoro centrymetra nie mapaniw oczach to najlepeij bedzie zeby obciel pani taka dlugosc jak pani paznpkiec (miala krotkie)
-wiecej czy mniej niż mój panzokciec?
kumepla wstając z fotela: to ja juz podziękuje
mniej więcej tak przebiegała rozmowa, i wyszłyśmy

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Ja ciaglę się waham nad nią vs przedłużaniem...
obydwa sposoby wydłużają i pogrubiają rzęsy, ale za sztucznymi przemówiły do mnie oczy pandy po 8h.. każdy,nawetnajlepsyz tusz do rzęs wkońcu się kruszy i robi cien pod okiem, w przedluzonych nie ma tego problemu plus nie musiszmarnowac czasu na malowanie, czekanie az wyschnie tusz a wieczorem jego zmywanie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Moja mama i Tż też twierdzą, że wymyślam
Na żadnym weselu nie spotkałam się z tym, więc zastanawiam się czy robić czy nie
podobami się pomysł z koszyczkami,natomiast uważam to za zbędnik (licze sie zkosztami) każdmeu nie dogodzisz. ludzie mogą tego nie powiedziec a swoje myslec np: 'mysla, zemnie nie stac na tampony albo na lakier do wlosow?' albo 'zapomnieli wrzucić prezerwatyw'..

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:16   #3645
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
podobami się pomysł z koszyczkami,natomiast uważam to za zbędnik (licze sie zkosztami) każdmeu nie dogodzisz. ludzie mogą tego nie powiedziec a swoje myslec np: 'mysla, zemnie nie stac na tampony albo na lakier do wlosow?' albo 'zapomnieli wrzucić prezerwatyw'..
Dokładnie

Jak ostatnio na imprezie rodzinnej powiedziałam o winietkach, to po minach niektórych zauważyłam, że mój pomysł to fanaberia Zdziwieni byli jak to ja będę gości usadzać?
Stary 2014-05-15, 15:18   #3646
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

u nas większość potwierdziła (lub odmówiła) rodzicom właśnie... mimo, że na zaproszeniu były nasze numery, to pewna ciotka zadzwoniła do Mamy i powiedziała, że niestety nie ma do mnie numeru i czy może jej przekazać.
I tak najlepsza była sytuacja, gdzie w jednym domu mieszka ojciec z dorosłą córka (tzw. stara panną )- do mnie ani do mamy nie zadzwonili, tylko właśnie ta babka po wielu pytaniach przez moją ciotkę (która ma z nami kontakt) czy przyjdzie powiedziała, ze ojciec nie a czy ona to "tajemnica". I tak zwlekała i zwlekała, aż wkońcu jednej osobie w rodzinie powiedziała, że pisała mi smsa ze nie, innej że już dzwoniła do mnie, że nie przyjdzie, trzeciej coś tam innego. Oczywiście żadna z tych sytuacji nie miała miejsca. Ehh

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
hahahah ja z kumpelą psozłam do fryzjera kiedys,taka sytuacja
kumepa: chciałabym podciąć tylko końcówki, odbić od nasady i tylko wymodleować
-to ile podcinamy?
kumpela: same końcówki
-no dobrze, ale to znaczy ile ?
kumepla: ma pani centymetr w oczach?
-nie...
kumepla: myślałąm, ze podcięcie końcówek to max 2cm, ale widze, ze sie mylilam a skoro centrymetra nie mapaniw oczach to najlepeij bedzie zeby obciel pani taka dlugosc jak pani paznpkiec (miala krotkie)
-wiecej czy mniej niż mój panzokciec?
kumepla wstając z fotela: to ja juz podziękuje
mniej więcej tak przebiegała rozmowa, i wyszłyśmy

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:22   #3647
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 14 czerwca!!!
Równy miesiąc do ślubów!!!!!!!
brawoo!
Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Jestem po fryzurce próbnej bardzo fajnie się w niej czuję
jutro ma też zadzwonić florystka, ma się dowiedzieć czy mają w hurtowni jaskry

do ślubu zostało 17 dni
gratuluję, to dobrze że jesteś zadowolona
Cytat:
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny

gratulacje! nie ma się tym co martwić na zapas. teraz dbaj o siebie i jakby co to pisz (jestem położną )

u nas z nowości ślubnych: poszłam do deichmanna, przymierzyłam białe buty na 5cm słupku, z kwiatkiem przy zapięciu i.. mało się nie popłakałam nad moimi tanecznymi. te z deichmana takie wygodne, i to za 80zł.. kupiłam je i w zasadzie do nich będę dopasowywać suknię
prócz tego załatwiamy wlaśnie kurs tańca i papiery wszystkie, w pon spisujemy protokół. reszta jak ogarnę pracę magisterską

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:25   #3648
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

u nas z nowości ślubnych: poszłam do deichmanna, przymierzyłam białe buty na 5cm słupku, z kwiatkiem przy zapięciu i.. mało się nie popłakałam nad moimi tanecznymi. te z deichmana takie wygodne, i to za 80zł.. kupiłam je i w zasadzie do nich będę dopasowywać suknię
prócz tego załatwiamy wlaśnie kurs tańca i papiery wszystkie, w pon spisujemy protokół. reszta jak ogarnę pracę magisterską

masz zdjęcie?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:31   #3649
Le_lena
Raczkowanie

myboyismine - czyli to stary manewr jest z tym dzwonieniem do rodziców jest ale Panna Tajmenica to dopiero zrobiła bandycki numer

Paula - no i o to chodzi. Chyba uzbroiję rodziców w notatnik jakichś na czas potwierdzeń
Stary 2014-05-15, 15:35   #3650
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
masz zdjęcie?
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie
cud to to nie jest jeżeli chodzi o wygląd, ale mega wygodne dla mnie )

Stary 2014-05-15, 15:37   #3651
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie

Jak ostatnio na imprezie rodzinnej powiedziałam o winietkach, to po minach niektórych zauważyłam, że mój pomysł to fanaberia Zdziwieni byli jak to ja będę gości usadzać?
usadzać gości to ja bede na pewno, wieleosób się nie zna z mojej strony i wiemzkim beda sie czuc najlepiej. poza tym unikne chaosu związanego z krzątaniem się ludzi przy stołach i głupich minach 'gdzie moja winieta?' bedzie tez plan jak rozmieszczone sa stoly ktory stol jaki manumer i kto siedzi przy danym stole. również chce uniknąć sytuacji gdzie osoby znające się usiądą przy jednym stole i śmietanka bedzie sie dobrze bawic,a te co sie nie znaja i sa neismiale usiądąprzy ciociach i beda myslaly zeby jak najszybciej wyjsc :P

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:41   #3652
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
maskara... 3mam kciuki by wszystko sie powiodło

wg. mnie przy okrągłych stołach Gości wydaje się wiecej
dzięki

mi też się tak wydaje

Cytat:

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
kochana ale przeprawy! mam nadzieję, że wydane pieniądze nie będą na marne i że wszystko się uda
Oby Staram się myśleć pozytywnie. Miałam chwile zwątpienie- mój mąż niekatolik mnie wtedy mobilizował do dalszej walki Przeboje trwają już od dawna, nie chciałam tu siać złego nastroju więc milczałam, ale w końcu oni przegięli.
Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy!
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Wlasnie ostatnio myslalam, ze Cie dlugo na watku nie bylo, a tu takie przeboje mam nadzieje, ze wszystko uda sie zalatwic i pieniadze nie pojda na marne.. Trzymam
Mocno kciuki
Czyli nie zapomniałyście o mnie- to miło
Dzięki
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden Bardzo mi przykro z powodu babci I to co piszesz, to jakaś masakra... Trzymam kciuki za Wasz dzień, oby na przekór przeciwnościom, wszystko się udało
Dzięki Tak sobie mówie, że skoro tyle się dzieje przed ślubem, niekoniecznie dobrego, to ten dzień musi, po prostu musi być w nagrodę spokojny i szczęśliwy dla nas

A co do menadżerki i właścicielki... powodzenia! Burdello bum bum to niektórych specjalność.
Marne pocieszenie, ale ja załatwiałam warunki z menadżerką hotelu we wrześniu, a jak się kontaktowałam w styczniu, okazało się że poszła na L4 przedporodowe, zastępuje ją mało obeznana laska z działu handlu czy marketingu, która chciała bym wniosła zadatek 100% ostatecznego wynagrodzenia za wynajem pokoi na 3 tyg. przed przybyciem gości. Wszystko sobie już wyjaśniłyśmy, ale ciśnienie mi podniosła
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:41   #3653
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

u nas większość potwierdziła (lub odmówiła) rodzicom właśnie... mimo, że na zaproszeniu były nasze numery.
U mnie do jednej, dużej rodziny poszło 7 zaproszeń, łącznie 19 osób było zaproszonych Z potwierdzeniem zadzwoniła seniorka rodu, mama lub babcia reszty Dorośli ludzie a musiała dzwonić babcia

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie
cud to to nie jest jeżeli chodzi o wygląd, ale mega wygodne dla mnie )
Chyba wybiorę się do Deichmanna

P.S. Żeby zostać dopisany na listę PM trzeba napisać do założycielki wątku?

Edytowane przez paula600324
Czas edycji: 2014-05-15 o 15:45
Stary 2014-05-15, 15:44   #3654
Lemon_Drop
Zadomowienie

Corn mam nadzieję że da się z nią jednak dogadać? A jakie mieliście ustalenia z menadżerem? Może powołujcie się na to..

Miss - dobrze wiedzieć na przyszłość

Miałam iść do esotiq ale taka zlewa u mnie że dzisiaj odpuściłam
Stary 2014-05-15, 15:45   #3655
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie do jednej, dużej rodziny poszło 7 zaproszeń, łącznie 19 osób było zaproszonych Z potwierdzeniem zadzwoniła seniorka rodu, mama lub babcia reszty Dorośli ludzie a musiała dzwonić babcia

Chyba wybiorę się do Deichmanna
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Corn mam nadzieję że da się z nią jednak dogadać? A jakie mieliście ustalenia z menadżerem? Może powołujcie się na to..

Miss - dobrze wiedzieć na przyszłość

Miałam iść do esotiq ale taka zlewa u mnie że dzisiaj odpuściłam

polecam, chociaż przymierzyć. ja się zakochałam od 1 przymiarki, 2 tyg koło nich chodziłam

Stary 2014-05-15, 15:49   #3656
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Po moich ostatnich doświadczeniach, doliczą wtedy do wagi 1 g złota. W skupie płacą aktulanie chyba 64 zł. Wiadomo jak kupujesz to drożej. Więc myślę, że ze 100 zł - nie więcej Chyba, że będą chcieli zdzierać kasę i doliczą jakieś cuda
e noto jeszcze spoko

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-15, 16:00   #3657
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć dawno mnie było ale wracam do was
Dużo się u Ciebie działo Bardzo łane buty

Cytat:
Dziewczyny kochane
Był już temat o ilości dań, a ja bym chciała zapytać o menu.
Oczywiście jasnym jest dla mnie, że nie wszystko pamiętacie
Ale chociaż jak byście mogły napisać mniej więcej zimne przystawki na jakie się decydujecie
My jeszcze nie ustalaliśmy, ale "standardowe" menu w naszym domu weselnym jest takie:
Zimne zakąski
karczek pieczony, schab ze śliwką i morelą, boczek faszerowany, galantyna z kurczaka, pasztet z dziczyzną, półmisek wędlin, łosoś wędzony, jajka faszerowane, befsztyk tatarski, mintaj rosyjski, śledź w oleju z cebulką, śledź po japońsku, brzoskwinia po królewsku, sałatka Cezar, Gyros, Hawajska

Będziemy modyfikować

pysia1987 - ale masz pyszne menu
U mnie też nie było dzisiaj prądu. Włączyli przed chwilą, wpadłam na wizaż a tu 3 strony naklepane

cornflower_girl - zabić mało

czekooczekolada - my pytaliśmy co w przypadku 2-óch różnych i kobieta powiedziała, że w granicach 200 zł

Cytat:
P.S. Żeby zostać dopisany na listę PM trzeba napisać do założycielki wątku?
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 16:07   #3658
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Szczeperka graaatulacje prze ogromne

cashmere łoooo to już tak mało czasu

monia503 gratulacje i wszystkiego naj naj naj... na Nowej Drodze Życia może jakieś foto?

cornflower_girl łooo matkoooo mam nadzieję że to całe zamieszanie pozytywnie się wyjaśni eh... normalnie brak słów

Le_lena wow!!! Kenia - zazdraszczam i masz rację molestuj TŻ na pewno będzie warto

aniuska18032 super że włosy doszły czekam na foto
Stary 2014-05-15, 16:20   #3659
cornflower_girl
Zakorzenienie

Le_lena Piękne miejsce na wyjazd, oby udało się Wam znaleźć fundusze na zaliczkę

Co do nazwisk, u nas problem był tylko z jednym małżeństwem, ich nazwisko jest chyba pochodzenia ukraińskiego - kończy się na -jew. Zaproszenie - Sz.P. -jewów, koperta - Sz. P. -jewowie. To dopiero brzmiało kosmicznie.

ewaden Takie myślenie mi się podoba - na pewno się uda ,a Wasz dzień będzie idealny

missmalezji Piekne - przypominają buty flamencowe, do Twojej sukienki idealnie pasują

W sobotę tam będziemy (taaak, znowu zjem przy okazji jakiś dobry obiadek) i wszystko odkręcimy. Wierzę, że wynikało to z nieprzewidzianej sytuacji (urlop menadżerki jest bardzo nagły, sprawy rodzinne),a nie złej woli. Plan mamy taki, że drukujemy wszystkie maile - na szczęście jesteśmy bardzo przezorni i większość ustaleń i pytań jest przez maila. Jesteśmy dobrej myśli, ale jak czytałam wiadomości od właścicielki to było jedno wielkie WFT

Wieczorem odbieramy obrączki

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-05-15 o 16:22
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 16:33   #3660
kasia1201
Rozeznanie

Szczeperka moje Gratulacje!!! Tego to Ci zazdroszczę bardziej niż ślubu ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości