|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Sunset, Buczorek - dzięki
Ja właśnie patrzę w nim na nazwiska niektóre z naszej listy gości i to brzmi tak dziwnie i komicznie, że boję się, że sami właściciele nazwisk będą zdziwieni
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Ooo to rzeczywiście dużo ![]() Ale Kenia
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
2800 zł zaliczki ?? a kiedy wyjazd by był??
|
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Sunrise - to moje marzenie
Misia - wyjazd 13.12.2014 lub 03.01.2015 Wstępnie napisałam listę do zaproszeń z odmienionymi nazwiskami - jednak dam to jeszcze rodzicom do zweryfikowania i przede wszystkim nie przyznam się TŻtowi, że to zrobiłam i posadzę go nad tym. Ciekwa jestem jego reakcji jak odmienić niektóre nazwiska od strony jego rodziny ![]() Będę miała ubaw
|
#3635 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na żadnym weselu nie spotkałam się z tym, więc zastanawiam się czy robić czy nie ![]() Cytat:
Jaką ładną ma sukienkę Chociaż widzę, że naokoło wszyscy na boso ![]() Tekst "ciotki z Ameryki" wolę przemilczeć Cytat:
![]() Wczoraj zadzwonił wujek Tż, niestety nie może przyjechać Bez ogródek pytał o nr konta, bo chce prezent przesłać Cytat:
Do mnie nikt nie zadzwonił z odmową A w święta Tż usłyszał od kuzynki, że ich dziecko nie chce iść na wesele, bo będzie się nudziło A czy przyjdzie? Głupio mi pisać czy będą z dzieckiem, bo słyszałam, że nie chce Mamy niby potwierdzone: 35 Odmów: 1 Niewiadome: 9 Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego ja pewnie nie będę mieć panieńskiego Bo musiałabym wszystko sama ogarnąć, kupić, zrobić... A szczerze mówiąc nie mam na czasu ani siły Cytat:
Pan Młody chyba nie był zbytnio zachwycony tą zabawą
|
|||||||
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
myśmy chcieli kenie ale koszt nas przerósł.
ale to dobry okres na wyjazd grudzien, styczen, luty, marzec ![]() a jaka cena od osoby jesi moge zapytac ?? no i co tam w ofercie
|
|
|
|
#3637 |
|
Raczkowanie
|
Misia - ogólnie z tego co się orientowałam w tym terminie koszt dochodzi nawet do 6 000 z kawałkiem za osobę (wypoczynek z objazdem) - 9 dni.
Aczkolwiek czerpiąc z doświadczenia rodziców, chcemy wykupić sam wypoczynek , a zwiedzanie safarii dokupić na miejscu (wychodzi połowę taniej), oni kupili sobie od razu w biurze , a okazało się na miejscu, że hotel organizuje takie objazdy dużo dużo taniej. Oferta którą jestem zainteresowana kosztuje ok. 3700-3800 za osobę na 9 dni , a w tym są tak na prawdę noclegi i dwa posiłki dziennie, resztę chcemy ogarnąć na miejscu - wiemy już gdzie czego szukać , żeby się nie oszukać
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie kenia marzy moze na 25 lecie pojade z mężem ![]() jeśli pojedziesz to ja poprosze dużo zdjęć !
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, że będą chcieli zdzierać kasę i doliczą jakieś cuda
|
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Misia - będą i zdjęcia dla Ciebie
A gdybyście się wybierali to chętnie podpowiemy co i jak po powrocie ![]() W temacie potwierdzeń zaproszeń, najbardziej boję się że nasi goście będą potwierdzać ale rodzicom , a nie nam chyba to jednak częste jest
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie potraw
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ciężko was nadrobić
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mama zaczęła mówić, że jedni mogą nie przyjechać, bo wujek ma problem z tą pracą a ja: jak to nie przyjadą? A mama do mnie: a co nie mówiłam Ci, że do mnie dzwonili? |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kumepa: chciałabym podciąć tylko końcówki, odbić od nasady i tylko wymodleować -to ile podcinamy? kumpela: same końcówki -no dobrze, ale to znaczy ile ? kumepla: ma pani centymetr w oczach? -nie... kumepla: myślałąm, ze podcięcie końcówek to max 2cm, ale widze, ze sie mylilam a skoro centrymetra nie mapaniw oczach to najlepeij bedzie zeby obciel pani taka dlugosc jak pani paznpkiec (miala krotkie) -wiecej czy mniej niż mój panzokciec? kumepla wstając z fotela: to ja juz podziękuje mniej więcej tak przebiegała rozmowa, i wyszłyśmy obydwa sposoby wydłużają i pogrubiają rzęsy, ale za sztucznymi przemówiły do mnie oczy pandy po 8h.. każdy,nawetnajlepsyz tusz do rzęs wkońcu się kruszy i robi cien pod okiem, w przedluzonych nie ma tego problemu plus nie musiszmarnowac czasu na malowanie, czekanie az wyschnie tusz a wieczorem jego zmywanie podobami się pomysł z koszyczkami,natomiast uważam to za zbędnik (licze sie zkosztami) każdmeu nie dogodzisz. ludzie mogą tego nie powiedziec a swoje myslec np: 'mysla, zemnie nie stac na tampony albo na lakier do wlosow?' albo 'zapomnieli wrzucić prezerwatyw'..
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ostatnio na imprezie rodzinnej powiedziałam o winietkach, to po minach niektórych zauważyłam, że mój pomysł to fanaberia Zdziwieni byli jak to ja będę gości usadzać?
|
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak najlepsza była sytuacja, gdzie w jednym domu mieszka ojciec z dorosłą córka (tzw. stara panną )- do mnie ani do mamy nie zadzwonili, tylko właśnie ta babka po wielu pytaniach przez moją ciotkę (która ma z nami kontakt) czy przyjdzie powiedziała, ze ojciec nie a czy ona to "tajemnica". I tak zwlekała i zwlekała, aż wkońcu jednej osobie w rodzinie powiedziała, że pisała mi smsa ze nie, innej że już dzwoniła do mnie, że nie przyjdzie, trzeciej coś tam innego. Oczywiście żadna z tych sytuacji nie miała miejsca. Ehh ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
brawoo!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)u nas z nowości ślubnych: poszłam do deichmanna, przymierzyłam białe buty na 5cm słupku, z kwiatkiem przy zapięciu i.. mało się nie popłakałam nad moimi tanecznymi. te z deichmana takie wygodne, i to za 80zł.. ![]() prócz tego załatwiamy wlaśnie kurs tańca i papiery wszystkie, w pon spisujemy protokół. reszta jak ogarnę pracę magisterską
|
||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz zdjęcie?
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
myboyismine - czyli to stary manewr jest z tym dzwonieniem do rodziców jest
ale Panna Tajmenica to dopiero zrobiła bandycki numer Paula - no i o to chodzi. Chyba uzbroiję rodziców w notatnik jakichś na czas potwierdzeń
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie
![]() cud to to nie jest jeżeli chodzi o wygląd, ale mega wygodne dla mnie )
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
usadzać gości to ja bede na pewno, wieleosób się nie zna z mojej strony i wiemzkim beda sie czuc najlepiej. poza tym unikne chaosu związanego z krzątaniem się ludzi przy stołach i głupich minach 'gdzie moja winieta?' bedzie tez plan jak rozmieszczone sa stoly ktory stol jaki manumer i kto siedzi przy danym stole. również chce uniknąć sytuacji gdzie osoby znające się usiądą przy jednym stole i śmietanka bedzie sie dobrze bawic,a te co sie nie znaja i sa neismiale usiądąprzy ciociach i beda myslaly zeby jak najszybciej wyjsc :P
|
#3652 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też się tak wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Staram się myśleć pozytywnie. Miałam chwile zwątpienie- mój mąż niekatolik mnie wtedy mobilizował do dalszej walki Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy! Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
A co do menadżerki i właścicielki... powodzenia! Burdello bum bum to niektórych specjalność. Marne pocieszenie, ale ja załatwiałam warunki z menadżerką hotelu we wrześniu, a jak się kontaktowałam w styczniu, okazało się że poszła na L4 przedporodowe, zastępuje ją mało obeznana laska z działu handlu czy marketingu, która chciała bym wniosła zadatek 100% ostatecznego wynagrodzenia za wynajem pokoi na 3 tyg. przed przybyciem gości. Wszystko sobie już wyjaśniłyśmy, ale ciśnienie mi podniosła
|
|||||
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z potwierdzeniem zadzwoniła seniorka rodu, mama lub babcia reszty Dorośli ludzie a musiała dzwonić babcia ![]() Cytat:
![]() P.S. Żeby zostać dopisany na listę PM trzeba napisać do założycielki wątku?
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-05-15 o 15:45 |
||
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Corn mam nadzieję że da się z nią jednak dogadać? A jakie mieliście ustalenia z menadżerem? Może powołujcie się na to..
Miss - dobrze wiedzieć na przyszłość ![]() Miałam iść do esotiq ale taka zlewa u mnie że dzisiaj odpuściłam
|
#3655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
polecam, chociaż przymierzyć. ja się zakochałam od 1 przymiarki, 2 tyg koło nich chodziłam
|
||
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3657 | ||
|
Rozeznanie
|
Dużo się u Ciebie działo
Bardzo łane buty ![]() Cytat:
Zimne zakąski karczek pieczony, schab ze śliwką i morelą, boczek faszerowany, galantyna z kurczaka, pasztet z dziczyzną, półmisek wędlin, łosoś wędzony, jajka faszerowane, befsztyk tatarski, mintaj rosyjski, śledź w oleju z cebulką, śledź po japońsku, brzoskwinia po królewsku, sałatka Cezar, Gyros, Hawajska Będziemy modyfikować ![]() pysia1987 - ale masz pyszne menu ![]() U mnie też nie było dzisiaj prądu. Włączyli przed chwilą, wpadłam na wizaż a tu 3 strony naklepane ![]() cornflower_girl - zabić mało ![]() czekooczekolada - my pytaliśmy co w przypadku 2-óch różnych i kobieta powiedziała, że w granicach 200 zł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Szczeperka graaatulacje prze ogromne
cashmere łoooo to już tak mało czasu ![]() monia503 gratulacje i wszystkiego naj naj naj... na Nowej Drodze Życia ![]() cornflower_girl łooo matkoooo mam nadzieję że to całe zamieszanie pozytywnie się wyjaśni ![]() Le_lena wow!!! Kenia - zazdraszczam i masz rację molestuj TŻ na pewno będzie warto ![]() aniuska18032 super że włosy doszły ![]() czekam na foto
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Le_lena Piękne miejsce na wyjazd, oby udało się Wam znaleźć fundusze na zaliczkę
Co do nazwisk, u nas problem był tylko z jednym małżeństwem, ich nazwisko jest chyba pochodzenia ukraińskiego - kończy się na -jew. Zaproszenie - Sz.P. -jewów, koperta - Sz. P. -jewowie. To dopiero brzmiało kosmicznie. ewaden Takie myślenie mi się podoba - na pewno się uda ,a Wasz dzień będzie idealny ![]() missmalezji Piekne - przypominają buty flamencowe, do Twojej sukienki idealnie pasują ![]() W sobotę tam będziemy (taaak, znowu zjem przy okazji jakiś dobry obiadek) i wszystko odkręcimy. Wierzę, że wynikało to z nieprzewidzianej sytuacji (urlop menadżerki jest bardzo nagły, sprawy rodzinne),a nie złej woli. Plan mamy taki, że drukujemy wszystkie maile - na szczęście jesteśmy bardzo przezorni i większość ustaleń i pytań jest przez maila. Jesteśmy dobrej myśli, ale jak czytałam wiadomości od właścicielki to było jedno wielkie WFT Wieczorem odbieramy obrączki
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-05-15 o 16:22 |
|
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
Szczeperka moje Gratulacje!!! Tego to Ci zazdroszczę bardziej niż ślubu ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

po prostu nie wierze w to co widze 

moze na 25 lecie pojade z mężem
chyba to jednak częste jest