W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 16:48   #691
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Ja sie na razie nie wypowiadam w tym temacie bo u mnie najprawdopodobniej nic nie jest potrzebne bo tam wszystko maja, polozna bedzie w czerwcu to sie jej dopytam

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . Witam się z Wami w 26t4d Podczytywałam Was regularnie od samego poczatku, ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnic, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego (już dość zżytego ze soba) grona.
Mam 33 lata, to nasza pierwsza ciąża, na 99% w brzuszku mieszka dziewczynka Niestety jakoś ciągle nie możemy z mężem zdecydować się na imię dla naszej córeczki.
Termin porodu - 23. 08.
witaj

szkoda ze dopiero teraz zrobil sie taki wysyp nowych mamus, trzeba sie bylo wczesniej ujawnic zawsze w kupie razniej

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 16:51   #692
motylek_555
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Jeszcze nie taka końcówka 1/3 ciąży jeszcze przed nami
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 16:55   #693
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Jeszcze nie taka końcówka 1/3 ciąży jeszcze przed nami

1/4 bardziej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:04   #694
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

1/4 bardziej
No tak, niektóre z was są bardziej zaawansowane
Wedlug suwaczka mam dzisiaj studniówkę
Stary 2014-05-15, 17:14   #695
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
dzisiaj w szkole rodzenia mamy mówić o porodzie naturalnym, więc może podpytam o odpowiedni strój i może jakichś innych ciekawostek się dowiem
Pewnie pewnie dopytaj i daj znac co sie dowiedzialas

Cytat:
Hej dziewczyny . Witam się z Wami w 25t4d Podczytywałam Was regularnie od samego poczatku, ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnic, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego (już dość zżytego ze soba) grona.
Mam 33 lata, to nasza pierwsza ciąża, na 99% w brzuszku mieszka dziewczynka Niestety jakoś ciągle nie możemy z mężem zdecydować się na imię dla naszej córeczki.
Termin porodu - 23. 08.
Witaj, mamy ten sam TP ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Opowiedz cos o sobie co juz macie kupione, przygotowane

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:25   #696
motylek_555
Raczkowanie

Czytam o Waszych wyprawkach i muszę przyznać, że jesteście dla mnie całkiem niezłą mobilizacją, prawie każdy wypad na zakupy kończy się jakimś ciuszkiem dla dzidzi
I w ten sposób zgromadziłam już:
body krótki rękaw - 7
body długi rekaw - 9
pajac - 5
półśpiochy - 4
kaftaniki(zapinane na zatrzaski z przodu) - 5
bluzeczki - - 3
piżamki (bluzeczka+spodenki) - 2 komplety
sukieneczki - 2
czapeczki - 2
komplet sukieneczka+ body długi rękaw+ rajtki
komplet wyprawka do szpitala (pajac, body, koszulka, kaftanik, czapeczka, niedrapki)
niedrapki - 2
skarpetki - 6

to tyle z ubranek, wiekszość na 56,ale są też na 62 lub 0-3 m.
Poza tym:
kocyk - 1
ręczniki z kapturem -2
mata do przewijania - 1
pieluszki flanelowe - 3
butelki avent - 2

No i zbieram się do ułożenia listy zakupowej u rodzyneczki (która z Was zrobiła u niej zakupy jako pierwsza? Powinna dostać jakiś niezły bonusik )
Stary 2014-05-15, 17:28   #697
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Sliczne, gdzie kupiłaś? A dlaczego ciuszki miałby zaginąć?

ale napiłabym się oranżady nawet z biedronki.

Agelika nie denerwuj się zbytnio

Dzięki za linka, fakt, rpzynajmniej bez tych okropnych miśków.

CO do promocji to oczywiście.

za wyniki. Waga też super ;-)

Ten drugi jest śliczny i na lato ok, bo ażurowy. Za każdym razem jak jestem w świecie dziecka to oglądam te kocyki.

Oj tak, misie, kokardki, i ta długość ledwo za tyłek. Koszmar.
Mi się podobają w ZARA HOME, proste, piękne białe bawełniane, ale cena od 150 PLN

pokaż link do tych koszul i szlafroków.

A ten, jest średnio twardy, idealny

http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...io-120-60.html

O którym szlafroku piszesz, szukam czegoś dla siebie na lato.

Dokładnie tak, już dawno to zauważyłam. No nie każdy wygląda dobrze w takiej długości, zwłaszcza jak ma się mega celullit.
Szlafrok kupiłam na targu u mnie w mieście, jutro cykne fotkę i wam pokażę.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja dlatego kupiłam XL i sięga mi do kolan Ale ja lubię jak piżama jest taka duża i luźna.

A tego nie pojmuję i nigdy nie pojmę, żeby zakazywać nawet jednorazowych czy siatkowych gaci?! Chodzenie jak gejsza jest lepsze i zdrowsze niż podkład w majtach?! Niech mi tylko ktoś spróbuje burknąć, to mnie popamiętają w tym szpitalu.

Byłam dzisiaj w pracy, kierowniczka zrobiła wielką łaskę, że wzięła nowe dane z dowodu do umowy. Głupia krowa.

Ale poprawiłam sobie dzień zakupami. I założyłam sobie kartę rossnę w rossmanie.
Ja też wolę szerokie i kupuję większe rozmiary. W ciasnych koszulach/piżamach po prostu mi nie wygodnie bo nie mam takiej swobody ruchów.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Też zaraz po porodzie zakładałam majtki i podkłady poporodowe.
Co do obchodu to było to tak: wchodziła pielegniarka na salę, krzyczała: obchóóóóóóóód!!!!!, sciagać majtki!!!!!!!! no i sie podciągało koszulę, majtki w dół i lekarz plus parę towarzyszacych osób zaglądało w krocze kazdej po kolei

dokładnie, po powrocie ze szpitala człowiek od razu zdrowszy.

Z tym róznie bywa - mnie na 13 m-cy karmienia zalało tylko 2-3 razy - wtedy gdy miałam zastój i spałam z kapustę na piersi. a tak to wkładek nie używałam w ogóle.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Wklejam link do mojego kompletu

http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-kos...134295430.html

Moze przez to sa takie długie bo kupiłam duży rozmiar

U mnie nie ma w Zarze piżam. Ale ja za to jestem zakochana w bieliźnie Intimissimi i stamtąd mam wiele kompletów, halek do spania. Zawsze na wyprzedazy sie obłowię.
O widzisz, to jest ten szlafrok, który kupiłam na targu za 30 zł.
Przynajmniej wygląda jak mój, szary z różowym paskiem.

Cytat:
Hej dziewczyny . Witam się z Wami w 25t4d Podczytywałam Was regularnie od samego poczatku, ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnic, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego (już dość zżytego ze soba) grona.
Termin porodu - 23. 08.
Witaj

Co do dyskusji o szpitalnych koszulach to dopiero się od Was dowiedziałam, że coś takiego istnieje. Myślałam, że trzeba mieć wszystko swoje.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:29   #698
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Witaj

Swoją drogą to aż się dziwię, że tyle dziewczyn się ujawnia teraz, prawie w końcówce
Pewnie coraz więcej dziewczyn przechodzi na L4 to i czasu mają coraz więcej.

Witam nowe mamusie

Ja dzisiaj po pracy siedzę sama w domu, bo córa u koleżanki do wieczora, mąż wróci tez wieczorem no i tak co jakiś czas podczytuję i cos napiszę
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:33   #699
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Ja też wolę szerokie i kupuję większe rozmiary. W ciasnych koszulach/piżamach po prostu mi nie wygodnie bo nie mam takiej swobody ruchów.

Witaj

Co do dyskusji o szpitalnych koszulach to dopiero się od Was dowiedziałam, że coś takiego istnieje. Myślałam, że trzeba mieć wszystko swoje.
Czasem ktoś trafia z ulicy, nagle, nie spodziewając się i muszą go w coś ubrać póki rodzina nie ogarnie pakowania, więc mają jakieś takie koszmarki na nagłe wypadki. Ale w szpitalach, w których widziałam te ciuchy, mieli takie szmaty 20 letnie, że szkoda gadać...

Kiedyś moja mama złamała rękę, trafiła do szpitala i zanim do niej dojechaliśmy z rzeczami, kazali jej to założyć, koszmar... jak pomogłam jej się umyć i włożyłam jej piżamę to sama stwierdziła, że czuje się od razu lepiej. Mnie strasznie obrzydzają szpitalne rzeczy, zawsze w szpitalu mam swoje sztućce, poduszkę, podkładam coś na łóżko...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:34   #700
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie coraz więcej dziewczyn przechodzi na L4 to i czasu mają coraz więcej.

Witam nowe mamusie

Ja dzisiaj po pracy siedzę sama w domu, bo córa u koleżanki do wieczora, mąż wróci tez wieczorem no i tak co jakiś czas podczytuję i cos napiszę
Ja jutro idę rano do pracy na chwilę a potem kupię coś dobrego do jedzenia i będę cały dzień leniuchować na Wizażu. Tż wróci dopiero w niedzielę więc mam zamiar się objadać do bólu.
Stary 2014-05-15, 17:35   #701
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam szary z turkusem. No to nieźle mnie wykroili na tym allegro bo szlafrok to pewnie droższy od tych koszul. A za 3 rzeczy zapłaciłam 109 zł Plus przesyłka.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-05-15 o 17:38
Stary 2014-05-15, 17:36   #702
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Witaj, mamy ten sam TP ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Opowiedz cos o sobie co juz macie kupione, przygotowane

Właśnie napisałam listę rzeczy, które już mamy, niedługo zabieramy się za remont pokoiku dla Małej, czeka nas gipsówka, malowanie, może jakaś tapeta, kupno mebli, w sumie cały pokój do przerobienia, choć pewnie łóżeczko i tak póki co wstawimy do swojej sypialni.
Jeżeli o mnie chodzi, to w zasadzie od początku (bo gdzies od 6-7 tygodnia ciąży) jestem na zwolnieniu lek, nie dlatego,że się źle czuję, ale lekarz sam mi to zaproponował. Stwierdził, że moja praca nie służy ciąży (pracuję w szkole z małymi dziećmi - jestem nauczycielką), tak więc leniuchuję sobie w domku i czuję się naprawde dobrze, mój TŻ nie może na mnie narzekac, myslał, że będą zachcianki, zmiany nastrojów, ciągłę narzekanie,a tymczasem mały foszek od czasu do czasu i tyle
No i mam 8 kg na +, ale muszę się usprawiedliwić, że to przez święta i wesele, w ciągu 3 tyg przybyło mi prawie 3 kg, od 2 tyg waga stoi w miejscu, bardzo nie chciałabym przekroczyć tych ponoć książkowych 12 kg, no ale...plany planami, a jak bedzie tak bedzie

Co do koszul, to 2 kupiłam na allegro i ostatnio we wtorek 2 w Netto (komplet za ok 40 zł)

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-05-15 o 17:39
Stary 2014-05-15, 17:40   #703
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo zdanie, misie, kokardki, serduszka... Kto to wymyślił?!
Mi moja mama dała swoje 3 stare koszule nocne rozpinane pod szyją. Nie są jakieś mega ładne, ale bawełniane i bez tych dziecinnych wzorków. Jedna najbrzydsza będzie do porodu a reszta do karmienia.
Mi teściowa kupiła w kwiatki, w porównaniu z innymi nie jest zła, chociaz ja bym chciała w jednolitym kolorze....Ale tak jak piszecie nie wiem co producenci tych koszul chcą z nas zrobić
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:40   #704
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Czasem ktoś trafia z ulicy, nagle, nie spodziewając się i muszą go w coś ubrać póki rodzina nie ogarnie pakowania, więc mają jakieś takie koszmarki na nagłe wypadki. Ale w szpitalach, w których widziałam te ciuchy, mieli takie szmaty 20 letnie, że szkoda gadać...

Kiedyś moja mama złamała rękę, trafiła do szpitala i zanim do niej dojechaliśmy z rzeczami, kazali jej to założyć, koszmar... jak pomogłam jej się umyć i włożyłam jej piżamę to sama stwierdziła, że czuje się od razu lepiej. Mnie strasznie obrzydzają szpitalne rzeczy, zawsze w szpitalu mam swoje sztućce, poduszkę, podkładam coś na łóżko...

Mnie w szpitalach obrzydza jedynie jedzenie, które powinno być świeże i zdrowe, a dają ci na śniadanie 2 kromki chleba, masła tyle, że starczy na jedną i jakiś serek wybabrany z rybą z puszki. To jest akurat menu, które serwowali mojemu Tż'towi jak był w tym roku w szpitalu. Na obiad dostał schabowego gdzie panierka była grubsza od mięsa, wyobrażacie sobie ile tam się tłuszczu nasączyło..
Śniadania i kolacje musiał tam jeść, ale obiady to mu zaczęłam dowozić z domu bo straszne breje dawali.
Stary 2014-05-15, 17:42   #705
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro idę rano do pracy na chwilę a potem kupię coś dobrego do jedzenia i będę cały dzień leniuchować na Wizażu. Tż wróci dopiero w niedzielę więc mam zamiar się objadać do bólu.

Od czasu do czasu takie dni to sama przyjemność. Bo tak na co dzień to bym zwariowała w takiej ciszy siedzieć. Jednak jak jest/są dzieci w domu to zawsze coś się dzieje.
Stary 2014-05-15, 17:42   #706
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie w szpitalach obrzydza jedynie jedzenie, które powinno być świeże i zdrowe, a dają ci na śniadanie 2 kromki chleba, masła tyle, że starczy na jedną i jakiś serek wybabrany z rybą z puszki. To jest akurat menu, które serwowali mojemu Tż'towi jak był w tym roku w szpitalu. Na obiad dostał schabowego gdzie panierka była grubsza od mięsa, wyobrażacie sobie ile tam się tłuszczu nasączyło..
Śniadania i kolacje musiał tam jeść, ale obiady to mu zaczęłam dowozić z domu bo straszne breje dawali.
W mojej rodzinie to też norma, że jest dokarmianie, szpitalnego jedzenia nie jemy... zawsze ktoś dowiezie obiad w pojemiczkach, codziennie jakąś wędlinę i świeże pieczywo, bo to co podają to syf najgorszy. Nie wspominając o porcjach.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 17:48   #707
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam szary z turkusem. No to nieźle mnie wykroili na tym allegro bo szlafrok to pewnie droższy od tych koszul. A za 3 rzeczy zapłaciłam 109 zł Plus przesyłka.
Sprzedający na allegro też człowiek i zarobić musi
Ale powiem Ci nawet nie miałam w planach zakupu szlafroka, ale jak go zobaczyłam to stwierdziłam, że nie kosztuje bóg wie ile a może się przydać właśnie żeby z gołym tyłkiem do łazienki w szpitalu nie chodzić.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Mi teściowa kupiła w kwiatki, w porównaniu z innymi nie jest zła, chociaz ja bym chciała w jednolitym kolorze....Ale tak jak piszecie nie wiem co producenci tych koszul chcą z nas zrobić
Mi się wydaje, że oni tak zaznaczają, że to są ciążowe koszule na wypadek gdyby któraś z nas zabrała swój kalafior ciążowy do sklepu

Nie no ale tak na poważnie to im brzydszy nadruk tym tańsza koszula, a jak nadruku nie ma to droga ...gdzie tu logika. Koszty nadruku a brak kosztów nadruku ..no nie rozumiem.
Stary 2014-05-15, 17:49   #708
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam sie z Toba jedzenie w szpitalu to jakas masakra. U nas jak lezalam na ginekologii co te bole mialam to dali raz kotleta rybnego i to byla taka mielonka fuuuu a jedna babka opowiada wtedy o hemoroidach meza. No jezusiczku myslalam ze rzygne. A toalety byly bardziej zasyfione niz miejski szalet. Nie wyobrazam sobie rodzic w tamtym szpitalu.
I jeszcze koce mnie obrzydzaja. Ale koszule i posciele nie... Dostalam te ichnia koszule z rozkrokiem od szyji do pipi zanim mi maz przywiozl ale jakas w dupie mialam co kto mysli jak wygladalam. Brzuch mnie bolal zaryczana bylam makijaz mi plynal caly a przez izbe przyjec szlam cala. Najwazniejsze bylo wtedy moje dziecko a nie makijaz czy koszula w kwiatki. Trzymalam na rozcieciu to nikt nic nie widzial.

Stary 2014-05-15, 17:51   #709
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Od czasu do czasu takie dni to sama przyjemność. Bo tak na co dzień to bym zwariowała w takiej ciszy siedzieć. Jednak jak jest/są dzieci w domu to zawsze coś się dzieje.

No tak, jeden taki dzień samotności jest fajny bo odpoczywam jak chcę, robię co chcę i jem co chcę. Ale potem już tęsknię i nudzi mi się niestety. Mój Tż pewnie nie miałby problemu z zagospodarowaniem sobie czasu beze mnie, towarzyski z niego człowiek, poszedłby do pubu na mecz.
Stary 2014-05-15, 18:05   #710
Moni 26
Zadomowienie

Dziewczyny ja to jestem w szoku ze aż tyle piszecie Skończe praktyki to troche nadrobię a tak to prawie cały dzien poaz domem a jak wróce to jeszcze zakupy obiad zrobić i ledwo czasu mi starcza....
witam serdecznie nowe mamy

A co do wyprawki do szpitala, własnie dziś kumpelę s[potkałam która rodziła w tammtym roku i w tym też ją to czeka, ale na listopad dopiero...Pytałam sie o wyprawkę, powiedziała mi że w szpitalu są listy, musze iśc i sie zapytać( ponoc jak kobitki chodza na ktg czyli dopiero od 36 tygodnia, to przy okazji sie bierze) dobrze wiedzieć, bo ja tam na ktg nie bede chodziła, bo jest w przychodni u nas, wiec będe musiała iśc tak po prostu
A własnie ciekawa jestem czy można pizamę do szpitala wziąść? Zamiast koszuli , nie wiecie?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-15 o 18:09
Stary 2014-05-15, 18:21   #711
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam sie z Toba jedzenie w szpitalu to jakas masakra. U nas jak lezalam na ginekologii co te bole mialam to dali raz kotleta rybnego i to byla taka mielonka fuuuu a jedna babka opowiada wtedy o hemoroidach meza. No jezusiczku myslalam ze rzygne. A toalety byly bardziej zasyfione niz miejski szalet. Nie wyobrazam sobie rodzic w tamtym szpitalu.
I jeszcze koce mnie obrzydzaja. Ale koszule i posciele nie... Dostalam te ichnia koszule z rozkrokiem od szyji do pipi zanim mi maz przywiozl ale jakas w dupie mialam co kto mysli jak wygladalam. Brzuch mnie bolal zaryczana bylam makijaz mi plynal caly a przez izbe przyjec szlam cala. Najwazniejsze bylo wtedy moje dziecko a nie makijaz czy koszula w kwiatki. Trzymalam na rozcieciu to nikt nic nie widzial.
Który to szpital?!?!?!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:30   #712
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Nawet jakby ktoś looknął to pewnie nic odkrywczego by nie zobaczył
Stary 2014-05-15, 18:46   #713
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Haha no raczej galoty cieple bawelniane mialam to by jeszcze sie przestraszyli

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Który to szpital?!?!?!
Pomorzany ale w pocieszeniu moge Ci powiedziec ze personel bardzo fajny... No ale lazienka i wc to jakas porazka... Ja bede w Zdrojach rodzic juz postanowilam.

Stary 2014-05-15, 19:03   #714
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Dzięki . A widziałam, że pisałaś, że oglądałaś w Ikei materac piankowy TEN i że był super . A mogłabyś jakoś porównać te materace . Jutro będę w Ikea i się zastanawiam czy kupić . A oglądałaś może TEN lateksowy w Ikei?
Widziłam wszystkie 3, i każdy super. Może ten lateksowy troszkę twardszy, a to dlatego, że 1 cm grubszy (10 cm) a to jednak duża wizualna różnica była. Oba super te z IKEA, a ten mój z zimnej pianki ma 13 cm i dlatego się zdecydowałam. DO tego ma tą specjalną powłokę i jest antyalergiczny, ale z każdego byłabym zadowolona. Chcialam przetestować firmę HEVEA, bo planuję kupić nastepny materacyk dla starszaka już lateksowy i o wile dorższy.

Cytat:
no właśnie czegoś takie szukam. Ostatecznie wybrałam to:

http://www.bonprix.pl/style/szlafrok...n=ref&source=2

Cytat:
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:14   #715
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostalam te ichnia koszule z rozkrokiem od szyji do pipi zanim mi maz przywiozl ale jakas w dupie mialam co kto mysli jak wygladalam. Brzuch mnie bolal zaryczana bylam makijaz mi plynal caly a przez izbe przyjec szlam cala. Najwazniejsze bylo wtedy moje dziecko a nie makijaz czy koszula w kwiatki. Trzymalam na rozcieciu to nikt nic nie widzial.

A nie powinno sie tych koszul zakladac na odwrot? Ze to rozciecie na plecach/ Wtedy tylko tyłeczek byłoby widac.
Stary 2014-05-15, 19:20   #716
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

no właśnie czegoś takie szukam. Ostatecznie wybrałam to:

http://www.bonprix.pl/style/szlafrok...n=ref&source=2

Ładny. I jak sexy prezentuje się na modelce.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A nie powinno sie tych koszul zakladac na odwrot? Ze to rozciecie na plecach/ Wtedy tylko tyłeczek byłoby widac.
Do 30-tki rozcięcie z tyłu. Po 30-stce lepiej z przodu żeby lookający na zawał nie padli

Tak na pocieszenie. Musimy na wegetarianizm się przerzucić:

http://www.pudelek.pl/artykul/66882/..._tylko_2_kilo/

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-05-15 o 19:22
Stary 2014-05-15, 19:30   #717
Mamamarta2010
Raczkowanie

amaHej hej!!

Ja tak na chwilke, bo musze mlodego powoli do lozka zagonic.

Po pierwsze i ja witam nowe Mamusie

Nie cytuje, bo mam kiepski dzien i na pocieszenie Was czytalam, usmialam sie z kalafiorow ciazowych. Wiecie ze t jest udowodnione naukowo? Co oczywiscie nie zmienia faktu zeby kogos ponizac takimi tekstami, no ale to siwdczy tylko o tym kims

Z tego co zapamietalam:

Pizama w szpitalu:

No wiec u mnie bylo tak, ze do samego porodu mialam dluzszs podkoszulke na guziki, ale ze byly zapiete,to jak Tomek wyszedl na zewnatrz polozna tylko zapytala czy moze ja porwac i oczywiscie pozwolilam zeby mi go polozyli...swoja droga to bylo cudne uczucie, on byl taki cieplutki i mieciutki i natychmiast przestal plakac jak sie przytulil...niesamowite
Kurde nawet mam ja zaszyta juz, moze znow jej uzyje

Pozniej to juz mialam jakas tandetna z misiem, ktora uzywalam przez 2 doby, potem przywiezli mi taka rozciagliwa sukienke letnia i w niej spalam do konca, czyli jeszcze 6 dni..

U mnie nie wolno bylo ani spodni ani swoich majtek tylko te siateczkowe, jakas laska miala jednorazowe ale nie siateczkowe i cos jej sie porobilo, i jej tlumaczyli zeby kupila te oddychajace wlasnie.

Co do spania z biustem karmiacym...hehehe to jest tak, tzn ja tak mialam ze jak mialam niewydojone piersi to po sciagnieciu biustonosza mleko wrecz sikalo ze mnie Ja musialam spac albo w biustobnoszu albo w dopasowanej koszulce/topie bo inaczej piersi sie przesuwaja i mleko kapie, a wkladki laktacyjne sa nie tam gdzie trzeba
Albo inny patent- jak dzeicko zaplacze to leci mleko hehhehehe na poczatku tak mialam

Szlafroka w ogole nie uzywalam w szpitalu bo bylo mega goraco (lipiec) wiec teraz tez pewnie nie uzyje, ale ten z bonprix bardzo mi sie podoba do domu i chyba nawet zamowie, tak wiec dziekuje za linka)))

Na ta chwile to tyle ode mnie milego wieczoru

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

AAA jeszcze a propo wychodzenia do somu, to powiem Wam ze po 3 dniach mialam dostac wypis to balam sie troche jak sobie poradze, ale okazalo sie ze tomek ma zoltaczke wiec zostalam 8 dni w sumie, i bardzo mi sie to przydalo, w razie watpliwosci, ktorych jest sporo na poczatku mialam polozne obok i one mi bardzo pomogly przy karmieniu i w ogole obylam sie z synkiem tak ze na ten 8 dzien wychodzilam pewna siebie i tego ze sobie poradze, ajedzenie mialam pyycha!!!!
Wiecie co dostalam na 1 ibiad po porodzie?? Devolaya (nie wiem jak to sie pisze) normalnie w panierce, z serem, surowke z selera, ziemniaczki, kompot, tam uczyli zeby jesc wszysko byleby uwazac na wzdymajace rzeczy jak kalafior groch, ale smazone bylo, truskawki z makaronem, nooo pychotka bylo

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:32   #718
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Hehe to już by całkiem dziwnie było z tyłkiem na wierzchu chodzić

Tak jak pisałam wcześniej te koszule specjalnie są takie, żeby po porodzie położyć maluszka na brzuch czy klatkę piersiową mamy

Dziewczyny ale lecimy z tym wątkiem

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

A co do Mrozowskiej to marne pocieszenie

Ja pewnie już mam z 12 kg na plusie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:35   #719
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

A co do Mrozowskiej to marne pocieszenie

Ja pewnie już mam z 12 kg na plusie
No pocieszeniem jest to, ze jeszcze możemy przejść na wegetarianizm i nie tyć już
Stary 2014-05-15, 19:40   #720
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ładny. I jak sexy prezentuje się na modelce.

Do 30-tki rozcięcie z tyłu. Po 30-stce lepiej z przodu żeby lookający na zawał nie padli

Tak na pocieszenie. Musimy na wegetarianizm się przerzucić:

http://www.pudelek.pl/artykul/66882/..._tylko_2_kilo/
he he, ja nie mam zamiaru...ona chyba w ciaży w ogóle schudła, zawsze była chuda, ale teraz wystarczy spojrzeć na jej twarz...Biorąc pod uwagę ze ma termin w tedy kiedy my to wygląda bardzo chudo...Ale rzeczywiście można w ciaży schudnąć a urodzić zdrowego malucha Moja koleżanka schudła 10 kg...bo była na diecie przez cukrzyce ciążową( z tym ze ona miała nadwagę, wiec jak sama stwierdził jej sie to przydało)teraz jest z drugim maluchem (14 tydz)brzuszka nie ma, ale widać że przytyła w nogach i boczkach, sama przyznała ze teraz zupełnie inaczej tyje...

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-15 o 19:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości