|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
hm... to trochę współczuję.
6 kg choć mi ostatnio napisali 3. jakoś nie wierzyłam...Amelie, śliczna Ala
|
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelie, śliczna córcia
Pani, zaszalałabym ale to pewnie do fryzjera bym musiała z kolorkiem bo pewnie jakiś brąz by mi wyszedł ![]() Trolla, tak ja lubię zmiany - jeszcze tylko czarnych włosów nie miałam (choć czasami mnie ochota nachodzi ).Moderna, robiłam placki ziemniaczane. Ja to generalnie nie lubię stac i smażyć. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- despa, super że się udało
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda! U nas cały dzień ulewa. Nie byliśmy na polu, myślałam, ze nie dam rady taka maruda od południa. Na szczęście już śpi.
Wczoraj Tż dostał propozycję aby się zastanowił, czy nie chcę zostać jeszcze miesiąc w Niemczech... kurcze już się tak nastawiłam, ze za tydzień wraca, dzisiaj musi podjąć decyzje. Ehh... I Moderna zaciekawiłaś mnie z tym Kindergeld. Tylko to pewnie trzeba osobiście składać w Niemczech? Nie wiem czy znamy na tyle niemiecki, zeby to załatwić... Bo o coś dopytać to ciężko by było po niemiecku itp. no nie wiem. Cytat:
![]() Nieźle ![]() Cytat:
Moderna bo tak sobie przypomniałam, dzięki za polecenie kiedyś tej strony Ala Antkowe Blw, świetna jest ciągle biorę pomysły z tamtąd, dzisiaj F. zajadał się jaglanym pasztetem, pyszny
|
||
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Panika, powiedziałam tylko, ze to całkowicie zbędne i bez sensu, zrobiłam, trzasnelam drzwiami i wyszlam... Potem przejechałam kilka razy na pomarańczowym/ juz prawie czerwonym ( za szybko jechalam żeby się upewnić) i ledwo zdazylam.
Dziś kaszana znów totalna - jak mnie to wnerwia wszystko, mam wrażenie jakbym była w pracy 50 dni z rzędu a nie 4 - a zanim nie zdarzeń policzyć do 10 po jednym wnerwie, żeby nie strzelić kogoś w łeb to ma miejsce kolejny.... Juz im dziś dowalilam - wlozylam ciężki srebrny naszyjnik, może średnio do pracy, ale w d.... I komentarz zaraz ze co to w ogóle jest, jak z jakiegoś uniformy sado- maso. Powiedziałam, ze jutro przyjdę z pejczem i zaprowadze porządek. Kuuuurde, czemu dzis nie jest piątek....
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mniej niż wicej![]() wolimy w Tesco ;D
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
HEJ!
![]() Nadrobiłam Was piąte przez dziewiąte. Ostatnio nie mam czasu na pisanie, mam nadzieję, że się nie gniewacie. Próbowałam odstawić Kini inhalacje (po konsultacji z alergologiem oczywiście) ale okazuje się, że byłoby to zbyt piękne niestety... Katar i kichanie wróciły po 4 dniach od odstawienia i znów się inhalujemy. Miłego wieczoru wszystkim |
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Klementynka
- Demeter Tez uwazam zebys nie scinala 2 Scarllet - ooooo tak Skonczylam 30min wczesniej - zachaczylam o sklep - 3pelbe siaty i minus 700kr na koncie :-/ no ale jutro mam zamknecie a poten 2dni sklepy zamkniecte - jeszcze tylko jutro mama pleci do sklepu po chlebek i Gitesik ...!!! Aaaa no i akcja Mam przerwe gadam z psiapsiola - nagle Wpada laska co zamyka i id razu do mnje - EJ TY przestan rozmawiac bo chce sie ciebie cos zapytac ![]() Mowie jej ze na SWOJEJ przerwie koge robic co chce i ze jak skoncze rozmawiac to ew moze zadac mi Pytanie. Od razie wiedzialam o co chce sie spytac - wiec gadalam o dupie Marynie do konca przerwy - ledwo com skonczyla ona do mnje CZY MOGE ZAMYKAC W NIEDZIELE ...!! - nooooosz qrwa mac - NIE MOGE ...!!! Ona ze dlaczego. To jej ze ja mam inne plany an ten weekdn niz zamykanie w niedziele - odworcolam ske i poszlam dalej pracowac ( juz mnir to w☠☠☠☠ia - ona ciagle sie chce zamieniac, a przeciez szef jej sie pytam czy jak ja wystawibtak to bedzie robic ehhh ). Ni to sie rozpisalam. Az zaraz musze tramwaj na busa zmienic Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrywieczór
![]() Pani specjalnie dla Ciebie coś w klubie
|
|
|
|
#4271 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, nadrabiam .... Cytat:
a powiedz jak Oliwka ze szkołą? wybrane gimnazjum? to się teraz robi? łojej,zdrówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
(jak wypudruje sobie pod oczyma transparentem Kanebo to tak się nie dzieje . czysto jest .ale puder pod oczy -nawet taki lajtowy jak ten to średniawe wyjście ...)Cytat:
podpinam się Cytat:
2. Cytat:
|
|
#4272 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dalej nadrabiam.......
Cytat:
chodziłam kiedyś do takiej - lekkie bezguście ale cieła bosko .i słuchała . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. Ninie to minęło trochę -teraz czas wrózek,ksiezniczek ,lalek. ale nadal uwielbia chłopaków . Cytat:
w naszym przedszkolu zanotowali teraz szkarlatynę . zaszalałas ![]() Cytat:
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
A. poszła spać tak więc mogę w końcu klapnąć na dłuższą chwilę i poczytać (ostatnio nie mam jak siedzieć przy kompie jak mała nie śpi bo mi chce zabrać komputer
Despa super ze Emi dostała się do żłobka A ja nie wiedziałam że ta biedronka na pl przetłumaczona chyba też się skuszę
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO szczepisz czy nie twoja decyzja
Ja pewnie mimo obaw zaszczępię ale chyba odwlkę to troszkę w czasie co do chorób mojej kuzynki córka 9 miesięczna właśnie przechodzi ospę, moja mama pracuje w przedszkolu szkarlatyna, rumień zakaźny, angina, ospa, odra, różyczka i rotawirusy aaa i 3 dzieci miało mukowiscydozę ? czy coś podobnie nazwanego nie chcę wprowadzać w błąd to już panowało od grunia a dopiero mamy maj ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- klememtyna a może w PiP
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie no tak to jest jak się mamy nie słucha
w każdym razie u 3 dzieci wystąpiło coś na m i brzmiące coś z tego rodzaju. wiem że przez jakiś czas dzieci musiały przebywać w szpitalu. Jak się dowiem to podam dokładną nazwę.
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4279 | |||
|
Zakorzenienie
|
i dalej nadrabiam......
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ile to już trwa?? Wreszcie nadrobiłam -uffff się rozpisałyście zupełnie jakbyście miały brzydką pogode - zimno i deszcze ? Tak serio to u nas dziś 20 stopni i byłam tez potem na upiększaniu- w japonkach takie -ciepełko I dziś po szczepieniach -cała magiczna trójeczka miała ,najpierw J -dzielny i twardy ,potem R - płakał dwie sekundy bo zaraz dostał naklejke z królikiem i było git . Za to J zgubił swoją naklejke (dzielny pacjent) i się ...popłakał .N oddała mu swoją (bo dostała 2 za 2 wkłocia) i uśmiech powrócił ![]() Ale powiem Wam ze opcja 3 dzieci na raz szczepionych to nie dobry pomysł , jak N płakała to tulił ją J bo ja musiałam trzymać R .... trochę smutne to (a w sumie to widać jak moje dzieci dbają o siebie i się kochają
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
witam się, czy nie jest to czasem mononukleoza?
|
|
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka zmiażdżylas mnie tymi filmikami. . .
Dom Metraż PODŁOGI Czystość Mała perfekcyjna pani domu |
|
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostanio tez-niby widziałam, ze ma mało siły, że chory, ale mnie tak wqrzał, ze lezy i nic nie robi;p Cytat:
Cytat:
witam sie tak w ogóle i Zoski- stówa!!
|
|||
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
o to to chyba
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Scarlett weź im przywal a dla Ciebie wielkie ![]() Moderna udanej wizyty teściowej STO LAT dla ZOSIEK naszych dzisijeszych jubilatek ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Nestelle kobieto ty mieszkasz 40 km odemnie a ty 20 stopni miałaś gdzie? Ja się pytam gdzie i jak to możliwe u nas co prawda ciepło jakieś 15 -17 stopni ale taki wiatr że ja w kurtce ale jak się zgrzałam na ogrodzie to w bluzie siedziałam
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
i co? i co?
Cytat:
jeśli nie - to jutro bym poszła na maxa ![]() co oni myślą, że jelenia znaleźli??? i jeszcze jedna refleksja. T. też naśladuje moje sprzątanie. dwa razy maźnie i koniec ![]() Oliwka - szacun ![]() Cytat:
masz bazę pod cienie? dobrze kojarzę, że nie używasz cieni? może jakbyś odtłuściła powiekę? jak jednak nie używasz cieni (i z moją pamięcią ok ) to poproś o próbkę Eye prime z MUFE, a jak Ci się jednak zdarza używać cieni to paints lub paint pot z MACa. może tu leży probelm ![]() ja nie lubię jak słuchają, w ogóle jak pytają, albo tną "jak ze zdjęcia". choć można tak na tym wyjść jak ja przed ostatnio. potrzebuję fryzjera, który wie. i nie potrzebuje wskazówek ![]() ejjjj, dajcie szansę! tescacz dobry PiP nie ma w Krk
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. a japonki bo z pedicure wracałam i szkoda mi było lakieru ....
|
|
#4288 | ||||||
|
Zadomowienie
|
)Cytat:
taaaa, szczegolnie po takiej nocy jak dzis ale dzieki, mile to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lunka, Janek mial taki mokry kaszel jak mu wychodzily wszystkie dwojki na raz, bylismy wtedy u lekarza i osluchowo bylo ok. Cytat:
u mnie o 19:04 info ze wyslane przepraszam, ale Cytat:
Demeter, fajna fryzurka ![]() Amelie, Ala sliczna ![]() jeszcze 143. strona |
||||||
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Pani
- chyba tak se mysla- w sumie troche w tym mojej winy bo kilka razy sie zamienilam, no ale wtedy mi lasowalo ( ew zamiast do 20-21 mialam zamykac 23.30, dla mnje to kilkaSet koronek wiecej ). No ale czy JA NIR MOGE mied weekenda wolnego - jeszcze ma mi jutro sofa z Ikea przyjechac - w koncu mama bedzie kogla spac w salonie a ja z lozkiem przeniose sie do sypialni ![]() Mam cicha nadzieje ze nowy szef/owa poustawia ich do PIONU bo z niektorymi serioooo ledwo idzie wytrzymac. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieni nie używałam jak robiłam przedłużanie rzęs .ale jakies 2 mies.temu zrezygnowałam(teraz robie tylko trwałą na rzesy) i teraz używam cieni (dior najczęściej ,czasem MUFE) , wcześniej przypudruje wszystko . nie wiem w czym tkwi problem .nigdy tak nie miałam.tym bardziej ze Diorshow miałam kiedyś tez i się sprawdził , także ![]() 2. ale jak nie maja słuchac .to co ?wchodzisz ,siadasz a oni robia swoje wg siebie? Mnie musza słuchac .wchodzę i mówie jak ma być . najwyżej usłysze ze "tak nie".wtedy wychodzę .... fryzjer (stylista,kreator )może mi zaproponować cos od siebie ,nakierować ale uwzgledniajac moje zdanie .a moje zdanie jest takie ze jak będą miąła sciete włosy to ...się popłaczę .także tylko podcięcie ,cieniowanie wchodzi w grę . A tak w ogole to dlatego nie lubie zmieniac fryzjera.lubie jak wie o mnie -co lubie ,jaka jestem .wtedy faktycznie nie ma zmyłek .wtedy tez nie musze mówic.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

choć mi ostatnio napisali 3. jakoś nie wierzyłam...

ale to pewnie do fryzjera bym musiała z kolorkiem bo pewnie jakiś brąz by mi wyszedł 
).

no tak

super ze Emi dostała się do żłobka
a może w PiP
a dla Ciebie wielkie 

a ja z lozkiem przeniose sie do sypialni