|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Dzien doberek! o co ja tu widze! lemand moje sredeczne gratulacje bylas napewno dzielna, takie bole z krzyza sa b bolesne, sciskam Ciebie i maluszka i czekam na relacje
![]() ![]() mi wszystkie bole ustaly, a nachodzialam sie dzis 4 godz, poszlam z kolezanka na sklepy i na targ ![]() ![]() ![]()
#4682 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() zazdroszczę wyniku PLT ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() tzn. jak mnie coś boli i zaczynam chodzić, sprzatać itd., to potem jak ręką odjął ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ojoj biedna, zdrówka dużo i szybkiego porodu ![]() My też już po wizycie , szyjka się trzyma ![]() ![]() ![]() 24 maja mamy z Tż podpisywać kontrakt o kupno działki jak Maly zrobi psikusa i wyjdzie to znów się odciągnie hehe czekamy już 2 lata..... no ale cóż natura nie wybiera niech się dzieje co chce ![]() Monija proszę o dopisanie następnej wizyty 26 maja ![]()
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() ![]() Adrianek ![]() ![]() 30.05.2014 /3700g,59cm/ ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2014-05-15 o 14:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Wtajemniczenie
|
Cześć !
Iemand gratuluję synka ! ![]() ![]() Nasze grono coraz bardziej się powiększa ![]() Dziś byliśmy na kontroli ... Gabrysia tydzień temu ważyła 3135 g a dziś 3380 g czyli ładnie przybrała ![]() ![]() Póki co ja szukam jakiś przepisów na obiadki dla mamuś karmiących i jakoś to mnie przerasta ... bo chcę gotować coś co będzie też jadł tż a nie dwa oddzielne obiady !
#4686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się zastanawiam jak ja będę jadła - gotowała po porodzie. Jestem takim łasuchem, mam nadzieję że Malutka nie będzie alergikiem i nie będę musiała mocno ograniczać jedzenia. Ponoć najważniejsze to omijać produkty alergizujące, unikać smażonych. Właśnie poprałam ostatnią już chyba turę ciuszków. Cieszę się okropnie że mam strych bo przy tej pogodzie bym chyba zwariowała inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pamiętam, że któraś miała mopa parowego. Dobre to? Do mycia okien się nada?
![]() Seksta, Menia, Beatusia Ładnie wam dzieciaczki rosną ![]() nadiak Dowcip pierwsza klasa ![]() Zapraszam do mnie dziewczyny ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Raczkowanie
|
znalazłam czas żeby streścić jak moje córcie przyszły na świat
2 maja o 9:17 odeszły mi wody, było to zdecydowane "chluśnięcie", a później lało się ze mnie jak z kranu niemal do rozwiązania.. wychodząc z domu założyłam grubą podpaskę, a kiedy dojechałam do szpitala (max 10 min) to już całe getry były mokre, że można było wykręcać - całe to znaczy razem z nogawkami, w szpitalu okazało się, że rozwarcie mam już na 9,5cm, później USG - dziewczynki dalej główkami skierowane w dół, siedzę z mężem na sali porodowej, na piłce zbyt boleśnie i już nie mam siły więc na łóżku, z oparciem ustawionym pionowo, że byłam jak na fotelu między skurczami siedziałam, a jak przychodził skurcz to przyjmowałam pozycję klęku podpartego, KTG musieli mi robić na siedząco, bo na leżąco nie byłam w stanie wytrzymać, wymiotowałam podczas pobytu na tej sali z 10 razy zaczęły się skurcze parte.. położna mówi, że jeszcze 2 parte i będę rodzić.. ale właśnie nadeszła godz. 14, zmiana personelu, nowy lekarz, wymierzył mnie i powiedział, że za wąska miednica na poród i wysłał mnie na cesarkę, założenie cewnika- masakra, podczas skurczu wbijali mi się w kręgosłup więc nawet nie pamiętam bólu, później szybka akcja 14 40 dziewczynki na świecie, zdrowe punktów 10, 2220, 50cm i 2300 51 cm . mój lekarz powiedział później, że mogłam spokojnie naturalnie urodzić z moimi wymiarami ale najważniejsze, że dziewczynki są zdrowe.. początki po operacji w szpitalu były straszne, a dziewczynek nie widziałam przez ponad dobę po porodzie, tylko mąż do nich chodził, bo leżały w inkubatorach, szybko się zmobilizowałam, żeby do nich chodzić chociaż bolało jak nie wiem co i z odciągniętym pokarmem chodziłam co 3 godziny przez 2 doby, trochę rozchodziłam ranę i przywieźli mi je na salę, więc opiekowałam się już nimi całą dobę, w 7 dniu nas wypisali. opanowałam karmienie 2 naraz, śpią w między czasie ok. 3 godz. czasem któraś się wybudzi w połowie jak zrobi kupkę ale ogólnie wysypiam się, mam czas żeby zająć się domem, sobą, mężem no i dziewczynkami ![]()
#4689 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Nikii fajny mialas porod ![]() dojrzalam tez Wojtusia ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Iemand urodzila? Gratulacje ![]() Caroline szkoda, ze nie skonczylo sie sn, szybciutko szlo, no ale wazne, ze sa zdrowe. Fajnie, ze ogarniasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Caroline_m wow gratuluje organizacji przy dwójeczce
![]() Po porodzie pytania sie nie kończą, teraz najczęściej mówie: "nie, chłopiec" bo to oczywiste że parki sie rodzi ![]() Placujemy znów ![]()
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
ja po wizycie: szyjka zgładzona. 3 cm rozwarcia. zapytał czy temu pomóc i zrobił masaż szyjki (ał). twierdzi, że dzis lub jutro może sie uda urodzić.
mały nadał ok 3 kg. dokładnie nie da sie pomierzyc, bo głowka już głęboko. i uwaga: moge isc rodzic: dostałam info od promotora ze moja praca jest w porzadku i moge ją składać w dziekanacie! to się zgrał.... ![]()
#4693 | |
Rozeznanie
|
caroline Super sobie radzisz i dziewczynki grzeczne, jeszcze raz gratulacje
![]() Cytat:
![]() asia27100 gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I oczywiscie ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
justiwi - co do szpitala, ja w ciągu dnia tam chodziłam w dresach, legginsach i koszulkach męża. Bo przy ktg nie chciałam tyłasem świecić ale też w piżamie nie bardzo było chodzić. Większość dziewczyn chodziło właśnie tak jak ja. Piżamka tylko na spanie. Dobrze wziąć jakąś mp3 czy coś do posłuchania, bo niekiedy chce się oderwać od innych
![]() Co do żarcia mi donosili jakieś drobne przekąski i jak obiad był do dupy to miałam domowy. Weź poduszkę jaśka no i klapki pod prysznic!!! Kubek swój i sztućce, talerze u mnie dawali. A no i nożyk ostrzejszy weź. Dużo picia!!!
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kasiab nie mam tableta niestety ale może książki i forum na telefonie wystarczą ![]() Co do picia, to wyślę tż z listą zakupów ale nie będę zwalać się na IP ze zgrzewką 6 szt wody po 1,5 litra każda. I tak już mam wrażenie, że tych klamotów sporo. Jaśka oczywiście, że zabieram, bo bez niego nie zasnę! Nie wiem jak będę spać z brzuchem bez dodatkowych poduch ![]() MamoKtosia dzięki ![]() asia27100 o jaa 3 cm rozwarcia, zamień się ![]() ![]() Dostałam dziś wreszcie paczkę od siostry z UK z ciuszkami więc się chwalę ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-15 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że Infacol działa, moze w razie czego u mnie też zadziała, bo kupiłam ![]() połozna jeszcze jakby co poleciła Sab Simplex ![]() nie mam pojęcia, może ją wtedy tym usypiam i mi się w brzuchu nie stawia ![]() Justiwi mnie połozna mówiła, że skakanie na piłce i wbijanie główki nie jest zbyt dobre, lepiej zataczać biodrami kręgi, by główka ładnie w kanał się wpasowała, przy tym piłka nie moze mieć zbyt dużego flaka ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia no to ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Wtajemniczenie
|
Wszyscy rodzą tylko nie ja
![]() Zaraz zacznę marudać jak Iemand ![]()
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie rodze. nawet nie plamie po tym masazu..... moze troszeczkę podbrzusze pobolewa, ale tyle co nic....
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- śliczności! ![]()
#4703 |
Zadomowienie
|
Justiwi sliczne ubranka
Nikki Majeczka przeurocza ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
Majeczka piękniusia
![]() ciuszki sliczne ![]() gratuluję nowych tygodni i wszelkich objawów zblizającego się porod a wszystkim, które na takowe czekaja życzę, żeby się szybko pojawiły ![]() ja już tylko podczytuje wizaz, bo co się okazauje to zawsze muszę gdzieś po coś pojechać i taki wyjazd do miasta to pół dnia schodzi a poza tym to moj TZ narzeka, ze siedze i głupotami się zajmuję a życie toczy się poza komputerem :P ja tak do końca nie uważam...ale ma rację z tym , że internet może pochłonąć ![]() u mnie brzusio już nisko, wygląda jakby mi ktoś piłkę dokleił dzidzia się wstawia główką ale zdarza się, że wyłazi, więc cała jednak główka nie wpadła... przy czym gdy się wstawia... to ból mam okropny w pachwinach, w miednicy... ciekawe czy dam rade samodzielnie urodzić, czy ta miednica się na tyle rozluźni, że dzidzię przepuści na tym zdjęciu już zakleiłam cycole bo ja jak zwykle w bieliźnie dokumentuję moją dzidzię ![]() Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-05-15 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
karlain no faktycznie jak doklejona piłka
![]() mnie coraz bardziej męczą bóle jak na @. może jednak ![]()
#4706 |
Zakorzenienie
|
Justiwi - co druga u nas przychodziła ze zgrzewką wody
![]() ![]() ![]() Nikii - Maja jest bardzo do Oskarka podobna czy mi się wydaje?
#4707 |
Zakorzenienie
|
Nikii śliczna Gwiazdeczka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
Nikki ależ fantastyczna pyza
![]() Karlain a ty bliźniąt w brzuchu nie nosisz? ![]() ![]() ![]() caroline_m przyjemny opis porodu i wielki szacun dla Ciebie, że od samego początku tak świetnie sobie radzisz, oby tak dalej ![]() seskta, kasiab dziękuję za szpitalne porady ![]() Zauważam, że z każdym kolejnym porodem forum zwalnia ![]() Mamy już pomysł na tytuł kolejnego wątku? Dla mnie może być tylko "Mamusie maj czerwiec" bez rymowanek, chyba że ktoś ma jakąś koncepcję?? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Mamusie rozpakowane, jak to wyglądało/wygląda u Was z oględzinami nowego ludzika w domu? Kiedy wpadali na chatę pierwsi "interesanci"? Rodzice, teście, ciotki, wujki etc??
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-15 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
No zwalnia, zwalnia
![]() Przewiozłam dzisiaj Olafa na dostawce, dla młodego duża atrakcja, zejść nie chciał :p a mi jakoś nie było specjalnie cieżkk mimo wagi podkładki no i 15kg Olafa, gładko sie prowadzi ![]() ![]()
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tytulu to trza cos ogarnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.