Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 22:10   #4291
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Amelie, Ala sliczna
dzięki

Kasia
oby przyszły szef lepszy się okazał

kurrr cze. co kupie sobie pomadke to ją gubię tez tak macie ?

Aaa i trzymajcie mocne za mnie na wtorek.. czeka mnie usg jamy brzusznej trochę się stracham
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:18   #4292
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Oliwka zmiażdżylas mnie tymi filmikami. . .
Dom
Metraż
PODŁOGI
Czystość
Mała perfekcyjna pani domu
Dziękuję

rano miałam wrażenie .... uczeń przerósł mistrza 2 godziny walki z mopem nie miałam jak wymyć podłogi i później ta histeria jak zabarałam mopa

Pani zapraszam do siebie będzie mi bardzo miło
Dziś zrobiłam porządek na ogrodzie więc tylko pogody brakuje i można się lenic
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:24   #4293
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Wczoraj Tż dostał propozycję aby się zastanowił, czy nie chcę zostać jeszcze miesiąc w Niemczech... kurcze już się tak nastawiłam, ze za tydzień wraca, dzisiaj musi podjąć decyzje. Ehh...
trudna decyzja

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
wolimy w Tesco ;D

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ostatnio nie mam czasu na pisanie, mam nadzieję, że się nie gniewacie.
no cos Ty biedna Kinia

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A. poszła spać tak więc mogę w końcu klapnąć na dłuższą chwilę i poczytać (ostatnio nie mam jak siedzieć przy kompie jak mała nie śpi bo mi chce zabrać komputer )
u mnie to samo z tabletem jakos mi sie jeszcze udaje posiedziec, ale tez nie dlugo

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Ale powiem Wam ze opcja 3 dzieci na raz szczepionych to nie dobry pomysł . Mam tylko 2 rece(naprawdę???) i nie mogę wszytkich tulic na raz .... , jak N płakała to tulił ją J bo ja musiałam trzymać R ....
trochę smutne to (a w sumie to widać jak moje dzieci dbają o siebie i się kochają ).
cudowne masz dzieci

Cytat:
My na ślub dostaliśmy 2 miśki: misia i misiową jedno w smokingu drugie w sukni ślubnej i w welonie i ostatnio je znalazłam i Kacper chodził z tą misiowa-spodobała mu się...i pojechał z nią do babci i... Moja mama oddała bez naszej wiedzy misiową chrzesnicy bratowej, bo jej wnuk genderowymi misiami sie bawić nie będzie...Nosz normalnie mnie krew zalała...z jednej strony miałam brechte z niej, z drugiej jak moze decydowac bez naszej wiedzy i zgody czym sie bedzie bawić nasz syn i oddawać nasza-jakby nie było własność...Jak będzie miał ochote to będzie się bawił lalkami i garnkami i mnie to nie przeszkadza-nic nikomu do tego...ehhh

z misiowa troche chamowa

Cytat:
w morflo zwykłej CRP wyjdzie., czy trzeba dodatkowo?
crp robi sie osobno

No, a moje, jak to OTJ napisala, zywe dziecko dzis nie wytrzymalo i w koncu padlo Przysnal nam przy obiedzie w krzeselku do karmienia tz dal mu pospac godzinke, to troche odzyl. Po kapieli zasnal o 20:40, czyli tragedii nie bylo.
Stary 2014-05-15, 22:30   #4294
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

wolimy w Tesco ;D
sorry ja wole Kaufland

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Aaaa no i akcja
Mam przerwe gadam z psiapsiola - nagle Wpada laska co zamyka i id razu do mnje - EJ TY przestan rozmawiac bo chce sie ciebie cos zapytac
Mowie jej ze na SWOJEJ przerwie koge robic co chce i ze jak skoncze rozmawiac to ew moze zadac mi Pytanie.
Od razie wiedzialam o co chce sie spytac - wiec gadalam o dupie Marynie do konca przerwy - ledwo com skonczyla ona do mnje CZY MOGE ZAMYKAC W NIEDZIELE ...!!
- nooooosz qrwa mac - NIE MOGE ...!!! Ona ze dlaczego. To jej ze ja mam inne plany an ten weekdn niz zamykanie w niedziele - odworcolam ske i poszlam dalej pracowac
( juz mnir to w☠☠☠☠ia - ona ciagle sie chce zamieniac, a przeciez szef jej sie pytam czy jak ja wystawibtak to bedzie robic ehhh ).

Ni to sie rozpisalam. Az zaraz musze tramwaj na busa zmienic

.

Cytat:
I dziś po szczepieniach -cała magiczna trójeczka miała ,najpierw J -dzielny i twardy ,potem N - miał 2 wkłocia i się popłakała -takie wielkie grochy leciały ,potem R - płakał dwie sekundy bo zaraz dostał naklejke z królikiem i było git . Za to J zgubił swoją naklejke (dzielny pacjent) i się ...popłakał .N oddała mu swoją (bo dostała 2 za 2 wkłocia) i uśmiech powrócił
Ale powiem Wam ze opcja 3 dzieci na raz szczepionych to nie dobry pomysł . Mam tylko 2 rece(naprawdę???) i nie mogę wszytkich tulic na raz .... , jak N płakała to tulił ją J bo ja musiałam trzymać R ....
trochę smutne to (a w sumie to widać jak moje dzieci dbają o siebie i się kochają ).
słodziaki

Cytat:
My na ślub dostaliśmy 2 miśki: misia i misiową jedno w smokingu drugie w sukni ślubnej i w welonie i ostatnio je znalazłam i Kacper chodził z tą misiowa-spodobała mu się...i pojechał z nią do babci i... Moja mama oddała bez naszej wiedzy misiową chrzesnicy bratowej, bo jej wnuk genderowymi misiami sie bawić nie będzie...Nosz normalnie mnie krew zalała...z jednej strony miałam brechte z niej, z drugiej jak moze decydowac bez naszej wiedzy i zgody czym sie bedzie bawić nasz syn i oddawać nasza-jakby nie było własność...Jak będzie miał ochote to będzie się bawił lalkami i garnkami i mnie to nie przeszkadza-nic nikomu do tego...ehhh
o ja ja bym robiła afere nosz kur... prezent ślubny wasz będzie komuś dawać.

byliśmy dziś u ortopedy, Florek krzywo stópki stawia do wewnątrz trzeba mu w butki kliny powbijać buuu ale niby to norma u dzieci także luzz

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:32   #4295
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś zrobiłam porządek na ogrodzie więc tylko pogody brakuje i można się lenic
taaaa Ty na pewno się lenisz ,jasne .... podłoga i meble jak lustro lśnia i odbijają . nigdy chyba czegos takiego nie widziałam

i nie zacytowało mi ....
Kasia - nie daj się !
Klementyna - leje z Tesca i z Misia .....wkurzyłabym się
Stary 2014-05-15, 22:49   #4296
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tylko 2 rece(naprawdę???) i nie mogę wszytkich tulic na raz .... .
Dajecie radę. wszyscy

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Oliwka zmiażdżylas mnie tymi filmikami. . .
Dom
Metraż
PODŁOGI
Czystość
Mała perfekcyjna pani domu
nic dodać, nic ująć.

Cytat:
z drugiej jak moze decydowac bez naszej wiedzy i zgody czym sie bedzie bawić nasz syn i oddawać nasza-jakby nie było własność...
eejjj! bez jaj. a co mama na to? powiedz jej żeby odebrała. Misiowa - wróć!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Mam cicha nadzieje ze nowy szef/owa poustawia ich do PIONU bo z niektorymi serioooo ledwo idzie wytrzymac.
Ty ich ustawisz wierzę w Ciebie

Cytat:
nie wiem w czym tkwi problem .nigdy tak nie miałam.
ciekawe. serio.

Cytat:
ale jak nie maja słuchac .to co ?wchodzisz ,siadasz a oni robia swoje wg siebie?
nie, no określam ramy. Krótko czy długo
Wiesz co innego Twoje - piękne, długie włosy. co innego krótsza fryzurka. na niej widać każdy ruch nożyczek. nie jestem fryzjerką, nie znam się na tym. jakby fryzjerka przyszła do mnie do pracy i mówiła mi co mam robić to bym nie wytrzymała
miałam swoją fryzjerkę. długie lata byłam jej absolutnie wierna.
świetnie cieła, ale pokochałam ją jak nie chciała obciąć siostry konkubenta szwagierka miała właśnie zdjęcie z gazety i milion uwag. fryzjerka obejrzała, wysłuchała i powiedziała: NIE. ona nie popełni czegoś takiego szwagierka się przespała z odmową i wróciła do niej. i za każdym razem jak była w Polsce do niej szła

ale "niestety" się zaprzyjaźniłyśmy. już nie mogłam wymagać

Cytat:
rano miałam wrażenie .... uczeń przerósł mistrza 2 godziny walki z mopem nie miałam jak wymyć podłogi i później ta histeria jak zabarałam mopa
: hahaha: I love you!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:53   #4297
klementyna1
Zakorzenienie

Amelia to prawda Ala sliczna i na pewno nie "za chuda"
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
sorry ja wole Kaufland

słodziaki

o ja ja bym robiła afere nosz kur... prezent ślubny wasz będzie komuś dawać.

byliśmy dziś u ortopedy, Florek krzywo stópki stawia do wewnątrz trzeba mu w butki kliny powbijać buuu ale niby to norma u dzieci także luzz
Cytat:
taaaa Ty na pewno się lenisz ,jasne .... podłoga i meble jak lustro lśnia i odbijają . nigdy chyba czegos takiego nie widziałam

i nie zacytowało mi ....
Kasia - nie daj się !
Klementyna - leje z Tesca i z Misia .....wkurzyłabym się
ano wrqzyłam sie i ja...ale nie chce już afery robić., bo ostatnio między nami w końcu lepiej, ale kiedys wypomnę
nas też czeka ortopeda za 2 tyogdnie, a wczesniej dermatolog-udalo sie na przyszly czwartek
dziekuje za odp co do CRP
alliw współczuje braku drzemek mi te chwile dzień ratuj..
Włączyłam piec, bo zaraz zamarzne...prawdziwa "Zimna ZOśka"
dragusia na razie chrzestną nie bedziesz, ale odkładaj powoli, moze za rok, dwa?;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:57   #4298
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak dlugo trwa realizacja waszych zamowien w arosie?
Bo patrze wlasnie na moje zamowienie, zamowilam 13 maja, przepdplata zaksiegowana 14-tego, a przewidywana data nadania paczki dopiero 19 - a przy zamowieniu w koszyku podaja daty, ze wysylaja jeszcze dzis -co to za serwis
zawsze zgodnie z tym co piszą, bo tam podają czas realizacji 1 albo 3 dni (w zależności czy mają książki czy muszą z jakiegoś magazynu sprowadzić chyba), potem dzień po sms że wysłali wieczorem dostaję smsa, że książki w paczkomacie. jeszcze nie miałam żadnego opóźnienia u nich.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 23:02   #4299
klementyna1
Zakorzenienie

Poszukuje dresów jakiś fajnych dla Kacpera- nie welurowe-bawełna, z bluzą rozpinana z kapturem, w rozsądnej cenie ok. 50zł. mamy modystki-wpadło wam cos w oko?Bo na allegro to jakieś takie małomiasteczkowe...te Lidlowe kiedyś były super, ale nie ma ostatnio...

I wiecie co? będę walczyć o misiową! a co!
p.s Mało tego ja nie wiedziałam, ze Mama ja oddała-nie rozyznała się-tylko brat ja ostatnio sprzedał, ze jak byli to mama małej misiową oddała, bo "dżenderowa"...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-05-15 o 23:03
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 23:06   #4300
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U nas noce też kiepskie, wczoraj J. spał na wspomagaczu, to spał, ale jednak staram się ograniczać leki. jak nic nie daję to od iluś nocy wierci się, popłakuje, jęczy, przebudza. zasypia wieczorem z całymi pięściami w buzi, ośliniony. na spacerach gryzie klamry od nosidełka albo swoje palce jak w wózku siedzi, wyciąga do nas ręce, łapie, przyciąga i gryzie gdzie popadnie, po rękach, ramionach, w nos, łóżeczko turystyczne wiecznie mokre bo stoi w nim i gryzie (dobrze, że mamy swoje).

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Poszukuje dresów jakiś fajnych dla Kacpera- nie welurowe-bawełna, z bluzą rozpinana z kapturem, w rozsądnej cenie ok. 50zł. mamy modystki-wpadło wam cos w oko?Bo na allegro to jakieś takie małomiasteczkowe...te Lidlowe kiedyś były super, ale nie ma ostatnio...
w lidlu mają być jakieś ciuchy, coś mi się rzuciło w oczy ale nie pamiętam czy dresy
Stary 2014-05-15, 23:13   #4301
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

klask i:no! kibicuję w walce!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U nas noce też kiepskie, wczoraj J. spał na wspomagaczu, to spał, ale jednak staram się ograniczać leki.
bym dała....

Stary 2014-05-15, 23:37   #4302
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
wolimy w Tesco ;D

(swoją drogą miałaś jakieś info o tamtych warsztatach kołysanek? wtedy nie było i co? zamilkli na wieki?)

Cytat:
I dziś po szczepieniach -cała magiczna trójeczka miała ,najpierw J -dzielny i twardy ,potem N - miał 2 wkłocia i się popłakała -takie wielkie grochy leciały ,potem R - płakał dwie sekundy bo zaraz dostał naklejke z królikiem i było git . Za to J zgubił swoją naklejke (dzielny pacjent) i się ...popłakał .N oddała mu swoją (bo dostała 2 za 2 wkłocia) i uśmiech powrócił

Cytat:
yyy.... J. też ma misia i misię, misia dostał od mojej siostry jak się urodził a misia jest trochę przypadkowa, tzn dostał od mojej babci, a że babcia bez okularów kupowała to nie zwróciła uwagi, że miś ma różową kokardę. J. nie przepada za pluszakami ale miał wszystkie w pudle, nie ograniczałam. za to moja mama.... pokazuje mu lalki jak u rodziców jesteśmy nie mam zapędów na ograniczanie mu zabawek ale... trochę mnie denerwują te lalki

Cytat:
przed szczepieniem zrobie morfoligie- w morflo zwykłej CRP wyjdzie., czy trzeba dodatkowo?
crp to osobne badanie

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
bym dała....
powiem Ci, że na prawdę mam dylemat z lekami, bo nie mogę codziennie dawać, a każdej nocy tak jest, na wczasach się nasiliło, ale i ząb wylazł, i idzie coś gdzieś daleko i chyba coś na górze (dwójka) niedługo jeszcze będzie.
jeśli nie daję leków to zawsze na noc dentinox, więc zupełnie bez niczego nie zostawiam, ale jednak dentinox krótko działa.

teraz ma zapełnione dni, ciągłe spacery, usypia w wózku lub nosidełku, więc i tak lajcik, a co będzie w domu jak będzie musiał zająć się trochę sobą, usnąć w łóżeczku bez lulania/wożenia w dodatku z bolącymi dziąsłami
Stary 2014-05-16, 00:00   #4303
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
łoo matko co nakupowałaś ?

a wejde sobie do kosza...
Amelie, nasze córy mają takie same jeździki

J. dostała go na gwiazdkę, zaczeliśmy ją prawie od razu sadzać i wozić po chałupce, generalnie zawsze usmiechnięta, dumna, obowiązkowo przejeżdzając obok lusterka musi się zobaczyć potem obok mnie lub taty w zależności kto prowadzi to zawsze macha... z czasem zaczęła nóżki tak poruszać jakby sama miała się odpychać aż w końcu jeździ odpycha się na nim sama ....teraz odkąd chodzi to jeździ na nim stojąc i chodząc

pojazd ten słuźy jej także za pchacza, z każdej strony go chwyta i po mieszkaniu czołga nie wspominając już o pchaczu właściwym a nwet któregoś dnia w jednej ręce pchacz a w drugiej jeździj a ona po środku i nie wiedziała za którym iść echhhh
Stary 2014-05-16, 00:05   #4304
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszcze sie nie chwalilam - maz mi wczoraj oswiadczyl, ze 29 maja przyjezdza do nas tesciowa - na 4 dni
jej jak sie ciesze!

Cytat:
Kupilam mojemu brzdacowi taka puduszke tygryska do siedzenia, szybko zalapal i lubi na niej sie sadowic
Ale cuda dwa! Do poduchy dasz linka?
Kolekcjonuje poduszki Z kazdej podrozy, z roznych krajow, miast... Uwielbiam Teraz Krzysiowi bede kupowac

Cytat:
Super masz dzieci!

Cytat:
uwielbiam takie rozwiązania
Ja ostanio tez-niby widziałam, ze ma mało siły, że chory, ale mnie tak wqrzał, ze lezy i nic nie robi;p

;*

witam sie tak w ogóle i Zoski- stówa!!
Nie odpuscilabym miska... Doczytalam, ze bedziesz walczyc, wiec !

Amelie sliczna cora! I kciuki za usg!

Aaaaaaale wieje! Huczy, piszczy... Ciekawa nocka sie zapowiada
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 00:10   #4305
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Amelie, nasze córy mają takie same jeździki

J. dostała go na gwiazdkę, zaczeliśmy ją prawie od razu sadzać i wozić po chałupce, generalnie zawsze usmiechnięta, dumna, obowiązkowo przejeżdzając obok lusterka musi się zobaczyć potem obok mnie lub taty w zależności kto prowadzi to zawsze macha... z czasem zaczęła nóżki tak poruszać jakby sama miała się odpychać aż w końcu jeździ odpycha się na nim sama ....teraz odkąd chodzi to jeździ na nim stojąc i chodząc

pojazd ten słuźy jej także za pchacza, z każdej strony go chwyta i po mieszkaniu czołga nie wspominając już o pchaczu właściwym a nwet któregoś dnia w jednej ręce pchacz a w drugiej jeździj a ona po środku i nie wiedziała za którym iść echhhh
super! a moja lubi go odwracać do góry nogami i majsterkować ( po tatusiu) albo podnosi go i rzuca nim a jeździć też lubi, tzn jak się ją wozi, bo dostała go nie dawno i jeszcze nie załapala zeby się odpychac

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Amelie sliczna cora! I kciuki za usg!

Aaaaaaale wieje! Huczy, piszczy... Ciekawa nocka sie zapowiada
dzięki
pogoda straszna.

Cytat:
Amelia to prawda Ala sliczna i na pewno nie "za chuda"
dzięki, jest po prostu zgrabna

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-16 o 00:16
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 00:19   #4306
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:

powiem Ci, że na prawdę mam dylemat z lekami, bo nie mogę codziennie dawać, a każdej nocy tak jest, na wczasach się nasiliło, ale i ząb wylazł, i idzie coś gdzieś daleko i chyba coś na górze (dwójka) niedługo jeszcze będzie.
jeśli nie daję leków to zawsze na noc dentinox, więc zupełnie bez niczego nie zostawiam, ale jednak dentinox krótko działa.

teraz ma zapełnione dni, ciągłe spacery, usypia w wózku lub nosidełku, więc i tak lajcik, a co będzie w domu jak będzie musiał zająć się trochę sobą, usnąć w łóżeczku bez lulania/wożenia w dodatku z bolącymi dziąsłami
U nas obecnie czwórki atakuję...jedną na dole przebiła się jakiś czas temu a obecnie prawie cała na wierzchu, kolejna górna czwórka już się wyrżnęła i następną dolną czuję przez cieniutką już skórę dziąsełek - same dziąsła w oklicach czwórek strasznie nabrzmiałe, jeszcze zanim się zęby wyrżnęły to już było widać ich kształt prze skórę.....współczuję wszystkim dzieciaczkom tego bółu - od niedawna zaczęłam używać zamiast dentinox'u calgel i jak dotąd go sobie chwalę, J. chętnie daje sobie posmarować dziąsełka i jakoś szybko się uspokaja po nich - trudno powiedzieć, czy to zasługa akurat nowego żelu w ostateczności wkładam na noc czopeczek lub podaję ibum na przemian z paracetamolem ,,,teraz od kilku dni spokojniejsze noce mimo, że nie daję czopka i mniej lekarstw natomiast wcześniej się wybudza rano
Stary 2014-05-16, 00:48   #4307
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Bo niezaCyCowalam ost razem

Nestelle
- za szczepienie
Postawa Ninki jak zawszs ...!!!

Moderna
- osz tesciowa

Klementynka
- za wole WALKI !!!!
Ja bym sama odebrala - wszak TO PAMIATKA slubna ...!!!!

Villga
- calusek i kciukaski za zdrowko Kini .

Dragusia
- nie smiej sie mi wcale nie do smiechu. Mecze sie strasznie bo serio jakis debili poprzyjmowal - jedna laska jest tak zakrecona ze po 15razy musze jej mowic - szybciej sama zrobie niz sie doczekam jakiejs injcjatywy od niej.
Wnerwia mnie jeszcze jeden kolo - juz tam pracowal jak sie przyjowalam tam ..... I co NIGDY NIE ZAMYKAL ... Ja sie tak ost niby pytam czy jak bylam na macierzynskim to E zamykal - smiech kolezanki utwoerdzil mnie w myslach - ej nic sorry to nawet ja w ciazy ( sam poczatek ) zdarzylo mi sie kilka razy zamykac - eh dlugo bym tak mogla wymieniac i wymieciac

A tu juz trzeba isc spac

Aaaa i o jakich wy OLIWKOWYCH filmkach piszecie - cos przegapialam
No i usmialam sie z tego przerosnieteho naucyciela hihi Anielka Wymiata ...!!!

Dobrej nocy

Aaaa i Witaj Kwiatuszku ( bo moze poscik bedzie za mna, ost czasu sie kilka razy tak zdarzylo hihi )

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 05:20   #4308
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

w imieniu mojego małego Hefnera dziękuję za wszystkie komplementy

zmarzłam dziś w nocy

Pani klapki! wiedziałam, że o czymś zapomniałam to takie zwykłe piankowe człapaki. może na basenie uda się zrobić zdjęcie w całej okazałości

co do wow to jeśli dobrze rozumiem to: to co T. pokazał u lekarki nie było wow, bo potrafi zrobić jeszcze większe wow? jak tak, to teraz to dopiero wow

Tasia za nockę

Moderna rozkoszny Marcelek na poduszce fajne to
z okazji przyjazdu teściowej

Samych najlepszości dla Zosiek

achna dobra jesteś z tym oknem jak się czujesz? tż nie zaraził?

despa gratuluję żłobka fajnie by było jakby razem z Fi chodzili

Monicca kurde, ciężka decyzja. co postanowiliście?

Klementyna padłam z Twojego "wolimy w tesco"

Villga a z czego te inhalacje, że tak pomogly Kini?

nestelle za szczepienie dla całej trójeczki. oj ciężko musiało być
co do fryzjerów to znalazłam taką, której jak mówię 2 cm to jest 2 cm a nie 20cm i będę się jej trzymała

Kasia witaj
jeju z jakimi wkurzajacymi ludźmi musisz pracować

K obudził się o 4:45 czyli 15 minut po mnie
ale udało się nadrobić,nie zdążyłam za to obejrzeć filmików oliwki

Kasia przywitała mnie a ja witam despę bo pewnie będzie za mną
Stary 2014-05-16, 06:47   #4309
despa
Zakorzenienie

GG do despa

SIe melduje po Kwiatuszku

Nestelle brawa dla dzieciakow, mega kochane sa.
Pytalas do gimnazjum, otoz decyzja zapadla, Oliwka idzie do rejonowego, do klasy matematycznej- ze wzgledu na wychowawce. Tu tez klasy sa profilowane, ale jest to tylko jedna godzina wiecej dsnego przedmiotu. Nie chce ryzykowac dojazdow autobusami,tramwajami boje sie, moze na zapas, ale nie chce ryzyka podejmowac. Poza tym patrzac na wysilek ich nauczycieli, nie warto jej posylac do innego, z prostego wzgledu,sadze ze dzieciaki z jej szkoly beda mialy wiele do nadrobienia...

Klementyna z tesco dalas popalic....a PiP to Piotr i Pawel? Bo mi sie z inspekcja pracy skojarzylo...hehehe

Moderna Marsello cudny

Pogody pod psem ciag dalszy,u mnie dalej pada. Na ulicach potoki,zanim na przystanek doszlam przejezdzakace samochody mniezdazyly schlapac,buty przemoknac. Coz wiosna byla jesienia, to teraz mamy wiosne.

W pracy super, dzialam,na obrotach takich ze sama siebie nie poznaje, mam takiego powera,ze szok....koledzy mnie za pare dni znienawidza,bo pewne pisma mam w ciagu tygodnia wyslane w takich iloscisch jakich oni przez pol roku nie wyslali...
Mala w zlobku fajnie,kolejny dzien nie chciala isc do domu,co miezmiennie mnie szokuje, bo przez rok do nikogo poza nami na rece nie poszla,nie pobawila sie.
No i dzis zauwazylam ze jakos luxno mi gacie na zad wchodza, czyzby cos poszlo w dol? Oby....

Milego i bezdeszczowego dnia zycze,u nas na to podobno nie ma szans- Lunka napisz jak u Was, bo ponoc jakies zagrozenie powodziowe jest w Twojej okolicy.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 07:26   #4310
Moderna
Zakorzenienie

Amelie moje pomadki sie zawsze gdzies zapodziewaja, ale gubic to nie
kciuki za usg

oliwka niesamowita Anielka, fajny taki mini-mop - nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest

dragusia skoro norma u dzeici, to po co kliny? i jak to wyglada? jak dlugo?

nestelle wzruszajace z tymi szczepieniami

klementyna no nieladnie z ta misiowa

Tasia to h&m home, chyba tylkow stacjonarnych, gdzie ten dzial dostepny
http://www.hm.com/pl/product/21271?article=21271-A

hally berry spryciula mala, fajnie, ze zalapala juz z jezdzikiem

monika wspolczuje akcji z zabkowaniem, biedulek maly

despa super, ze masz powera! ale ty chyba lubisz swoja prace, fajnie

scarlett z jakimi ty paskudnymi ludzmi pracujesz
a mozliwe, ze pisalas juz o YT, ale to juz musialo byc dawno temu, bo malo co pamietam

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-16 o 07:41
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:22   #4311
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

No i jest. Tym razem "najodowana" prawa gorna 2. Jeszcze nie widac za bardzo chociaz juz wczoraj wygladalo na to ze sie przebija ale czuje pod palcem a lyzeczka dzwoni. J. wsciekly od rana.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-16, 08:25   #4312
Moderna
Zakorzenienie

Wlasnie pprzy przewijaniu, jak sie mlody do mnie usmiechal zauwazylam, ze gorna jedynka lekko uszczerbana
skad, jak, dlaczego?

Cytat:
No i jest. Tym razem "najodowana" prawa gorna 2. Jeszcze nie widac za bardzo chociaz juz wczoraj wygladalo na to ze sie przebija ale czuje pod palcem a lyzeczka dzwoni. J. wsciekly od rana.

o kurcze, ale teraz z gorki - chociaz na chwile
dzisiaj czy jutro wyjezdzacie?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-16 o 08:42
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:33   #4313
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wlasnie pprzy przewijaniu, jak sie mlody do mnie usmiehal zauwazylam, ze gorna jedynka lekko uszczerbana
skad, jak, dlaczego?

o kurcze, ale teraz z gorki - chociaz na chwile
dzisiaj czy jutro wyjezdzacie?
Moze uderzyl gdzies? Jak J. sie rzuca na cos zeby gryzc to czesto patrze bo mam wrazenie ze zaraz straci kawalek.

Nie nastawiam sie na z gorki bo najbardziej dokuczaja mu 4... i tam glownie pcha palce.

Wyjezdzamy jutro bardzo nad ranem, w sumie z dzis na jutro. Dzis jeszcze plazujemy... jak sie da. Wczoraj tak strasznie wialo ze na plazy bylismy chwile, nie dalo sie spacerowac. Jeszcze my bysmy jakos dali rade ale J. sie bardzo nie podobalo.

Stary 2014-05-16, 09:33   #4314
alliw
Zadomowienie

Witam sie WYSPANA w koncu sie udalo (mielismy tylko jedna pobudke przed 5, wstalismy po 7, takze superowo)

Klementyna, kciuki za walke o pania Misiowa

Oliwka, Twoja mala pomocnica

Hally, chyba wiecej z nas ma ten jezdzik fajnie ze cora tak z niego korzysta, u nas J lubi byc wozony

Monika, ale sie macie z tymi zabkami i brawo za nowa 2

Despa, super ze w pracy tak dobzre sie czujesz, i ze Emi odnalazla sie w zlobku

U nas wieje, tak ze glowe urywa. Dzis siedzimy w domu.

Wlasnie, Lunka, mam nadzieje ze Was nie zalewa
Stary 2014-05-16, 09:46   #4315
Moderna
Zakorzenienie

alliw super!
ja dzisiaj tez chyba wyspana-- ja karmien nocnych nie pamietam, ale dzisiaj mielismy chyba tylko jedno
Stary 2014-05-16, 10:12   #4316
alliw
Zadomowienie

Moderna, to oby tak dalej

Oliwka, pokazalam filmiki z Anielka Jankowi, siedzial jak zaczarowany jak mu na chwile reka zaslonilam (bo wycieralam mu buzie), to mi ja odepchnal
Stary 2014-05-16, 10:16   #4317
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka, pokazalam filmiki z Anielka Jankowi, siedzial jak zaczarowany jak mu na chwile reka zaslonilam (bo wycieralam mu buzie), to mi ja odepchnal
hihi
moze tez mu kupisz mopa?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Moze uderzyl gdzies? Jak J. sie rzuca na cos zeby gryzc to czesto patrze bo mam wrazenie ze zaraz straci kawalek.

Wyjezdzamy jutro bardzo nad ranem, w sumie z dzis na jutro. Dzis jeszcze plazujemy... jak sie da. Wczoraj tak strasznie wialo ze na plazy bylismy chwile, nie dalo sie spacerowac. Jeszcze my bysmy jakos dali rade ale J. sie bardzo nie podobalo.
mozliwe, ze cos ugryzl - ale ze te zeby sa takie delikatne? moze jest jakis problem z mineralizacja, moze sa za slabe? ehh

oby podroz minela bez problemow
Stary 2014-05-16, 10:39   #4318
nestelle
Zakorzenienie

Czesc
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

Cytat:
p.s Mało tego ja nie wiedziałam, ze Mama ja oddała-nie rozyznała się-tylko brat ja ostatnio sprzedał, ze jak byli to mama małej misiową oddała, bo "dżenderowa"...
walcz! walcz!
Cytat:
U nas noce też kiepskie, wczoraj J. spał na wspomagaczu, to spał, ale jednak staram się ograniczać leki. jak nic nie daję to od iluś nocy wierci się, popłakuje, jęczy, przebudza. zasypia wieczorem z całymi pięściami w buzi, ośliniony. na spacerach gryzie klamry od nosidełka albo swoje palce jak w wózku siedzi, wyciąga do nas ręce, łapie, przyciąga i gryzie gdzie popadnie, po rękach, ramionach, w nos, łóżeczko turystyczne wiecznie mokre bo stoi w nim i gryzie (dobrze, że mamy swoje).
biedny

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
U nas obecnie czwórki atakuję...jedną na dole przebiła się jakiś czas temu a obecnie prawie cała na wierzchu, kolejna górna czwórka już się wyrżnęła i następną dolną czuję przez cieniutką już skórę dziąsełek - same dziąsła w oklicach czwórek strasznie nabrzmiałe, jeszcze zanim się zęby wyrżnęły to już było widać ich kształt prze skórę.....współczuję wszystkim dzieciaczkom tego bółu - od niedawna zaczęłam używać zamiast dentinox'u calgel i jak dotąd go sobie chwalę, J. chętnie daje sobie posmarować dziąsełka i jakoś szybko się uspokaja po nich - trudno powiedzieć, czy to zasługa akurat nowego żelu w ostateczności wkładam na noc czopeczek lub podaję ibum na przemian z paracetamolem ,,,teraz od kilku dni spokojniejsze noce mimo, że nie daję czopka i mniej lekarstw natomiast wcześniej się wybudza rano
następny biedulek
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nestelle brawa dla dzieciakow, mega kochane sa.
Pytalas do gimnazjum, otoz decyzja zapadla, Oliwka idzie do rejonowego, do klasy matematycznej- ze wzgledu na wychowawce. Tu tez klasy sa profilowane, ale jest to tylko jedna godzina wiecej dsnego przedmiotu. Nie chce ryzykowac dojazdow autobusami,tramwajami boje sie, moze na zapas, ale nie chce ryzyka podejmowac. Poza tym patrzac na wysilek ich nauczycieli, nie warto jej posylac do innego, z prostego wzgledu,sadze ze dzieciaki z jej szkoly beda mialy wiele do nadrobienia...

W pracy super, dzialam,na obrotach takich ze sama siebie nie poznaje, mam takiego powera,ze szok....koledzy mnie za pare dni znienawidza,bo pewne pisma mam w ciagu tygodnia wyslane w takich iloscisch jakich oni przez pol roku nie wyslali...
Mala w zlobku fajnie,kolejny dzien nie chciala isc do domu,co miezmiennie mnie szokuje, bo przez rok do nikogo poza nami na rece nie poszla,nie pobawila sie.
No i dzis zauwazylam ze jakos luxno mi gacie na zad wchodza, czyzby cos poszlo w dol? Oby.....
dobrze ze decyzja zapadła odnośnie gim. pewnie ze nie m co ryzykować z dojazdami . a zresztą w zyciu się jeszcze najeździ ...a tak to lepiej ze bliżej ,więcej czasu dla siebie . i bezpiecznej dla Was .

z ta pracą superhiperwoman z Ciebie .może jakąs premie dostaniesz za wydajność
Cytat:
Wlasnie pprzy przewijaniu, jak sie mlody do mnie usmiechal zauwazylam, ze gorna jedynka lekko uszczerbana
skad, jak, dlaczego?
o matko . pewnie gdzis uderzył . trudno za 5 lat będzie mieć nowy

Pani -jestem na dobrej drodze do odkrycia -dlaczego mój super tusz zawodzi. mam już podejrzanego . ale nie zdradzę na razie bo musi być pod obserwacją .czuje się jak Sherlock Holmes

Aby nie zapeszać,aby nie zapeszać ...nic więcej nie napisze jak tylko ze u nas nocki ida w bardzo dobrym kierunku .oby tak dalej !

i bardzo wspólczuje Wszystkim dzieciaczkom i mamom bolesnego ząbkowania.nie potrafi esobie nawet wyobrazić co to jest .takie biedulki ,i to "tylko " przez ząbki????
jak to się dzieje ze niektóre tak cierpią a inne nic ?????
U nas już 4 są prawie całe .nie wiem kiedy wyrosły . zero objawów .nawet nigdy sliny jakos nie było . na szczęście .

R chodzi z telefonem i gada i gada i ...gada ....
robi to tak ze przykłada dłoń do ucha-taka niby słuchawka. jak wczoraj zobaczył u lekarza domofon to od razu "aaa"(hAAAlo) i nawijał ..

no i moje dziecko już naprawdę przestało raczkować odkąd stanęło na nóżki .
Stary 2014-05-16, 10:41   #4319
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a każdej nocy tak jest
każdej, każdej? od kiedy?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Z kazdej podrozy, z roznych krajow, miast... Uwielbiam Teraz Krzysiowi bede kupowac
buhahahha, to kolekcja się rozrośnie mieszkanie-poduszkowiec. poduszki Tasi, Krzysia, Ani

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
to takie zwykłe piankowe człapaki.
ciekawi mnie jak one mu się na nóżkach trzymają

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

W pracy super, dzialam,na obrotach takich ze sama siebie nie poznaje, mam takiego powera,ze szok....koledzy mnie za pare dni znienawidza,bo pewne pisma mam w ciagu tygodnia wyslane w takich iloscisch jakich oni przez pol roku nie wyslali....
klask i:
No i dla Emilki , i dla Oliwki klask i: (za wybory). a mąż też zasłużył? jak tak, to:

Cytat:
No i jest. Tym razem "najodowana" prawa gorna 2.
: jupi:

Cytat:
gorna jedynka lekko uszczerbana
dużo? czy tylko mama zauważy?

Cytat:
Witam sie WYSPANA w koncu sie udalo

Cytat:
cudooooo!!!!!!

Stary 2014-05-16, 10:43   #4320
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie WYSPANA w koncu sie udalo (mielismy tylko jedna pobudke przed 5, wstalismy po 7, takze superowo)
no nareszcie .oby tak już zostało a nawet i lepiej

u nas tez poprawa dziś była .i wczoraj . z tym ze R spi dłużej . do 9-10 .

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

nie zacytowało.....
Cytat:
No i jest. Tym razem "najodowana" prawa gorna 2.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości