![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwona sukienka na wesele? Nie za bardzo wyzywająca?
Cytat:
To, że jest młoda i że się w coś zmieściła nie znaczy, że to automatycznie dobrze wygląda. Nie wygląda.
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kwestia tego czy wygląda dobrze - Twoim nie , moim tak ![]() Każdy ma inny gust. A o gustach... ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Tym bardziej, że jest wiele bardziej adekwatnych sytuacji kiedy można zakładać takie sukienki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bez kitu ogromny plus za bieliznę, bo nic się nie odznacza, a to już sztuka przy takim napięciu materiału.
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2014-05-15 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wielce Szanowna Pani
|
Autorko, tutaj znajdziesz wiele niedrogich sukienek odpowiednich na wesele
![]() ![]() http://www.sklep.prettygirl.pl/56-wiosna-2014? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym szła ;-) Kiedy tak iść, jak nie póki jest się młodym i zgrabnym :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Przyjrzałam się jeszcze raz tej sukience, bo stwierdziłam, że po takich komentarzach może coś mi umknęło, ta cała wulgarność i niestosowność, o której cały czas piszecie... Nadal jej nie widzę, sukienka jest krótka, ale już dla równowagi ma zerowy dekolt. Dziewczyna ma ładne nogi, więc odbiór mnie nie razi - taką figurę się podkreśla, a nie zakrywa ;-))
No ale widzę, że autorka została już stłamszona i wybierze inną sukienkę :-P Ja byłam na weselach i w czarnych, i w czerwonych, i krótkich i dłuższych i obcisłych, i mniej, a nawet raz w BIAŁEJ ![]() ![]() Dobrej zabawy dla autorki wątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
maszyna, nie człowiek
|
Jej, tak poważnie - czytam niektóre z was i mam wrażenie, że myślicie, że sukienka koktajlowa i wieczorowa to to samo co sukienka na imprezę do klubu (a najlepiej nocnego), a każda inna to wór pokutny... Bo w końcu jak się jest młodym i ma w miarę ładne ciało, to można się obwiązać pareo lub wszędzie zakładać spódnice i sukienki długości max do połowy uda, no bo kiedy, jak się będzie mieć 90 lat? No cóż... Wiadomo, że po 25 urodzinach są 90, więc trzeba korzystać i na każdą okazję ubierać się tak, by jak najwięcej pokazać.
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#132 |
maszyna, nie człowiek
|
Szczerze powiem, że ta sukienka z pierwszego posta jest sama w sobie ładna, ale chyba nieco źle skrojona (dlatego się nieładnie marszczy). Dobiły ja do tego propozycje butów... Jak jest się młodym i ma się fajne ciało to warto to podkreślać, ale na pewno nie marszczącą się sukienką. No ale co ja się znam, za trzy lata 90-tka
![]()
![]() |
#133 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Co do butów to pamiętaj , że masz tańczyć i muszą być wygodne. Nikt nie bawi się dobrze z odciskami ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Sukienka bardzo ładna (chociaż na wesele bezpieczniejsza byłaby koktajlowa), a Ty bardzo zgrabna, tylko nie przesadź z dodatkami (sama to już zresztą wiesz). Jeżeli jesteś w stanie w niej tańczyć (o ile tańczysz na weselach) i nie będziesz jej co chwilę poprawiać, to spoko. Tylko nie takie wysokie buty. To już będzie przesadne. Postaw na ładne, klasyczne szpilki, czyli 6-8 cm wysokości. Naprawdę nie potrzebujesz wyższych.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-05-15 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiem, że jak będę brała ślub to na zaproszeniach zaznaczę, że proszę by panie nie zakładały bieli. Nie wyobrażam sobie większego nietaktu. Do czerni nic nie mam, sama najchętniej zakladam czarne, ale z szacunku dla młodych pytam czy nie mają nic przeciwko czerni. Edytowane przez akisia Czas edycji: 2014-05-15 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
chyba by mi musiał wagon cegieł spaść na głowę żebym dzwoniła do młodych pytać się czy mogę ubrać czarną sukienkę na wesele. a może takie rzeczy tylko na wsi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Niestety nie i powiem szczerze, że to chyba wymarły zawód, bo u mnie nie znam nikogo takiego... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Jeszcze taką znalazłam, co sądzicie? Nie jest obcisła, nie podreśla zbytnio talii..
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() biorę za parę tygodni ślub i jak dla mnie to inna kobieta może przyjść w białej rozkloszowanej długiej sukni, nie będzie mi to przeszkadzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4647470 4]nietakt to pisanie gościom na zaproszeniach, że czegoś im nie wolno ubierać
![]() biorę za parę tygodni ślub i jak dla mnie to inna kobieta może przyjść w białej rozkloszowanej długiej sukni, nie będzie mi to przeszkadzać ![]() No to fajnie, że dla Ciebie to nie stanowi problemu. Ale są panny młode, które wolałyby mieć jako jedyne rozkloszowaną białą suknię i miło by było pozwolić im na to w ich dniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
autrko wątku musisz pokazać suekienki na sobie bo bez tego to kicha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Taaa, jeną nogę ma krótszą ale dla równowagi długa dłuższą ![]() 3. tak, podkreśla a nie eksponuje jak przy autostradzie 4. tak, stłamszona podobnie jak np biedni mautrzyści w garniturach zamiast popylac na mature w trampkach i podartych dzinsach albo jak człowiek w dresie. 5. No tak ty się dobrze czułaś, to że nie szanujesz naszych tradycji i masz w poszanowaniu parę młodą to już ciebie nie dotyczy bo przecież TY czułaś się dobrze ![]() 6 bzdura, idź w stroju dopasowanym do okazji, a wtedy będziesz się dobrze czuła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Pudło, w jednym z większych miast. Lepiej Ci? Nie wydaje mi się, żeby pochodzenie ze wsi oznaczało brak gustu? zabobonność? Nie wiem co miał znaczyć ten Twój sarkazm. Nie słyszałaś nigdy, że nie wypada iść w czerni na ślub?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bo wybacz, ale jak żyję nie spotkałam sie z sytuacją że ktoś dzwonił do młodych spytać się czy może iść w czarnej sukience a nawet jeśli słyszałam to 20 lat temu z ust mojej prababci, także weź dziewczyno <zle_slowo> bo się rzucasz jakbym ci welon podpaliła ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-16 o 11:34 Powód: <zle_slowo> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
żadna z Twoich kolejnych sukienek mi się nie podoba, czekanie z przymiarką kiecki do przyjazdu siostry dzien przed mądre na pewno nie jest,
sukienki takie jak ta czerwona widywałam na weselach i nikt o nie afery nie robił, dziewczyny młode zgrabne to i dobrze wyglądały. Nie pytaj na przyszłość ludzi co możesz ubrać a czego nie, ewentualnie mamy czy kogoś bliskiego, bo się tylko nasłuchasz, każdy ma inny gust i wizję wielkiego wyjścia i Ci nagada co innego. Moim zdaniem wesele to jest zabawa a nie jakieś ą ę bą tą i spokojnie tą czerwoną mogłabyś zalozyc, tylko na tamtym zdjęciu to wygląda tak, że biust tą sukienkę Ci rozsadza, nie wiem, czy to kwestia pozy np., bo teraz te opięte tkaniny są różne i rożne sprawiają wrażenie, ale dobrze, żeby ktoś mógł Ci ocenić, czy naprawdę nie jest za ciasna czy tylko taka Ci się wydaje, że nie jest i rozmiar większa byłaby za duża. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-17 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-16 o 11:34 Powód: cytat <zle_slowo> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
małe czarne na weselach tez widywałam i wyglądały normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Boże kłócicie się, wieszacie na siebie psy i po co. O gustach się nie dyskutuje do cholery, to powiedzenie nie powstało bez powodu!!!!!!! Dla jednych najniższym wzorcem na wesele będzie czerwona, krótka sukienka, ktoś inny powie, że najniższy wzorzec to sukienka koktajlowa, a chyba powinno być tak, że należy szanować gust i upodobania innych. Kto ma rację, tego nikt nie jest w stanie stwierdzić. Boli nas, że ktoś nałożył biała, krótką spódniczkę i białe kozaczki? Nie nasze ciało, nie nasz wizerunek, nie nasz interes.
![]() Dobra, żeby zakończyć wasze bezsensowne dyskusje mam pytanie/ Sama niedługo mam wesele i wypatrzyłam czerwoną sukienkę. Prawdopodobnie w takiej pójdę(szyję), bo wg mnie jest piękna(i moje zdanie i gust jest najważniejszy). Ale z ciekawości zapytam, co inni uważają o takiej sukience na wesele |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.