|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Mam mdłości.... Zaczyna się.
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
no jacha zapomniała! czarna wbijaj, nie nadrabiaj
![]() ![]() misia współczuje...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Usiadłam wczoraj do nadrabiania i mi net padł
Tyle co zdarzyłam ![]() Madziuchna jeśli się martwisz to skonsultuj Julka z jakimś innym lekarzem/rehabilitantem. Ale pamiętaj, że te widełki kiedy dziecko "powinno" coś robić są naprawdę duże. A jeszcze chłopak wagę ma słuszną to mu ciężej i trochę więcej czasu potrzebuje ![]() Motyl z przewijaka korzystamy bo czasami przy kupie coś się zabrudzi, więc wygodniej z przewijaka powycierać. Ale dalsza część ubierania to już różnie - bo tą moją wiercipiętę ciężko utrzymać w jednym miejscu. A są też takie podkłady wielorazowe/ceratkowe - to może coś takiego http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...i-5y2611?c=222Misia Amelka to nosi 62,68,74 wszystko zależy z jakiej firmy ![]() Tak ogólnie o pełzaniu/raczkowaniu/wstawaniu - wcale nieprawda, że jak dziecko pełza i zacznie wstawać to nie będzie raczkować. Moje najpierw pełzało, później zaczęła wstawać - a od wczoraj raczkuje ![]() Lola nie wiem czy ktoś już wrzucił ale http://gotujzdrowo.com/ Resztę nadrobię jak mi dziecko da ![]() Weszłam na wagę dzisiaj i się załamałam - ale chyba trzeba mi było takiego kopa
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
jea bejbe!
kuźwa... faktycznie nieźle męczyłaś... Ale ja też i chyba obie męczyłyśmy duuuuuużo przed terminem
|
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Chociaż ja się często zastanawiałam, co niektóre tak chciały bardzo urodzić, bo ja nie chciałam Ciągle mi się zdawało, że jeszcze coś mam niezrobione, a że na koniec ciąży się czułam najlepiej, to jakoś mi się nie spieszyło ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- moje dziecko schowało się pod stół i robi kupę
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wczoraj wspominalam beztroskie czasy Macieja w brzuchu
jejkuuuu mozna bylo wszedzie wyjsc i wrocic nawet nad ranem przeraza mnie to teraz ![]() apropos nad ranem. Maciej spal do 5 szybka szamka i spanie do 7 o 8 kaszka i znow poszedl spac wiec do 10 mam luz tz mi powiedzial ze budzi sie w nocy ok 1 a mlody nie spi tylko wlacza sobie kroliczka z melodyjka (odpowiednik konika fp) i tak mieli tym 6 razy az sam usnal chyba sie mnie wystraszyl i woli w nocy prosic kroliczka o pomoc w zasnieciu niz maminego cyca
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że nic się nie stałono to pora zaopatrzyć się w migdały
|
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas dziś parszywie, brrr! chyba będziemy się kisić w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz wiem ze trzaba było się lenić do oporu
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj koleżanka przez tel mówiła, że bierze hormony. Była na urodzinach u rodziny, a oni prawie cały czas się dopytywali o ciążę, czy jest, czy się starają. Nie chce z każdym o tym rozmawiać, że nie wychodzi, zwłaszcza na imprezie. Strasznie to przeżywa, płaczę. Nie wiem jak ją pocieszyć.
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a j ogólnie obwiniam moją położną
|
|
|
|
#3074 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Lało całą noc, a teraz jakby trochę się przejaśniało wreszcie ekstra te dywany, ciekawe skąd ten pierwszy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przy kp nie ma możliwości przekarmienia, ale jeśli tak dobrze przybiera to bym się zastanowiła czy jest sens podawania tej kaszy na gęsto na kolację Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak zrobiłam, jak zobaczyłam odbicie na czole od tej karuzeli.
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3077 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Niewiem czy dzisiaj taki dzień, czy coś, ale Zuzia jak przeważnie ładnie śpi, budzi się 2 razy to dzisiaj co godzinę I niewiemy czemu W końcu TZ ją wziął o 4 do łóżka, to pospała spokojnie do 7.30. hehe Cytat:
|
|
#3078 | ||||
|
Zadomowienie
|
Lulla brawo
dla tż'ta za kreatywność ![]() Tassia a nie myśleliście o euro.campie? Samolotem można lecieć i później auto wypożyczyć. Tylko nie wiem jak z miejscami na ten sezon - bo my to już na przyszły chcemy wstępnie rezerwować. Madziuchna a nie masz jak na basen chodzić? Bo basen podobno świetnie działa na rozwój ruchowy - a jeszcze jakby się Julek napatrzył co inne dzieci robią to może by coś podpatrzył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3079 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Nie umiem się wbić od paru dni mimo że jestem w miarę na bieżąco . Ciąglę próbuje go nauczyć samodzielnego zasypiania ale chyba to nie najlepszy moment bo Wikuś ma straszny lęk separacyjny i najchetniej wisiał by na mnie cały dzieńMoje dziecko poszło w mamę i już chodzi Ostatnio hitem u nas jest pchacz którym Wik lata po całym salonie I w końcu udało nam się podać mięsko po którym nie było żadnych problemów z brzuszkiem ![]() a za 2 tygodnie wylot do PL - już odliczam dni Dostałam zaproszenie na 18-stkę do mojego kuzyna ale sama nie wiem co o tym myśleć bo najpierw zapraszają na mszę (wieczorem) a dopiero później na ciacho itp może ja się urwałam z innej epoki ale msza na urodziny i dopiero potem tort to jakaś masakra moim zdaniem i mały mi nie wytrzyma za długo..
|
#3080 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej, hej cześć dzieweczyny
ale pognałyście od wczorajszego poranka, prawie 10 stron- szalone ![]() u nas pada, leje, pada, mży, kropi, znowu pada, i leje i deszcz i grad i znowu deszcz i tak w kółko od poniedziałku, bez-na-dzie-ja ! dzisiaj jest tak pochmurnie że jeszcze w kuchni światło mi się świeci, co ciemno mi! wczoraj dałam małemu po raz pierwszy obiadek z mięskiem - zupka z warzywami ziemniak, marchew, piertucha, brokuł, seler, por (troszeczkę ) i królik, smakowało mu bardzo! mamy nową zabawę , nakrywam małemu głowe pieluszką tetrową on sobie zdejmuje i jest hurrra i śmiech bez granic, i jeszcze coś na uspokojenie, czeszę go - normalnie wczoraj siedział bez ruchu podczas czesania chyba z pół godziny tylko zerkał od czasu do czasu podnosząc głowę do góry co mu robię ![]() [QUOTE=xViolet;46462530]U nas tez ![]() Dokładnie. My dziś zaliczylismy wizytę fizjoterapeutki i bardzo polecam ![]() Moze tak w skrócie napisze co nam powiedziała, byc moze sie przyda komuś. Wiki za tydzien kończy 8 miesięcy, zaczęła sie przekręcac jak miała 6,5. Aktualnie pelza, nie raczkuje, nie siada. Wg niej norma to: - dla przewrotów 6 miesiąc (+/- 6 tygodni) - siadanie 8-10 - chodzenie 11-18 Pelzanie samo w sobie nie ma wielkiej wartości, ważniejsze jest raczkowanie. W tym momencie, zeby zachęcić do raczkowania musimy ćwiczyć podpór- gdy leży na brzuch to pokazywać zabawki nie bardzo przed nią (bo to zachęca do pelzania) tylko przy barku i przy samych raczkach, wrecz pod głowa, zeby ciągnęła głowę do klatki i wyżej na rękach sie podpierala. No i mamy jeszcze jedno ćwiczenie, ciezko opisać, ale spróbuje Kładziemy dziecko na stole na samym brzegu (chodzi o możliwość manewru, bo na podłodze łatwiej uciec) na boku, ręka na której leży musi byc pod katem 90 w stosunku do klatki i ma byc wyprostowana, a ta na gorze dociskamy chwytający na wysokości pachy, druga ręka lapiemy nogę (ta ktora leży na stole) i uginamy pod katem 90 stopni do brzucha. W tum ćwiczeniu chodzi o to by w tej pozycji dziecko podnosiło głowę, nie odchylalo do tylu i by ta ręka była wyprostowana i zeby ruszala kciukiem (wtedy łopatka pracuje). Moze da sie cos zrozumieć z tego opisu ![]() /QUOTE] dzięki przydatne info jeszcze lepiej, uwielbiam ---super! Pan Stanisław wymiata!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
misia Kochana, gratuluję Ci z całego serca!!! Cieszę się bardzo i już teraz życzę Ci spokojnych 9 miesięcy!
Trzymam kciuki za dziewuszkę ![]() ![]()
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
na euro campie mialam zarezerwowane wlochy
no nici tak maroko w sierpniu to glupota bo 36-38stopni albo wymyslimy cos nowego albo maroko na jesien pomyslimy zobaczymy ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- nephelim wowwwww chodzi? sam? bez podparcia normalnie na.pierwsza strone ta info ![]() juz chodzimy
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. Piękne słońce
|
|
#3084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i noś kiecki przed kolano a dla tż ![]() Cytat:
Cytat:
bo wiadomo kp tassia pojechałaś z tymi dresami ta wersja dla tżeta wymiata, wyobraziłam sobie swojego w tym wdzianku, normalnie rżę do tej pory |
|||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis bede caly dzien na wizazu znow
pogoda masakryczna wali deszczem wiucha wiatrem i 10stopni
|
|
#3086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
ja z kolei każdemu mówiłam że urodze 6 bo tak manyć /tp byłna 8/ i co ...urodziłam 6 dni później ...no ale coś ta 6 jednak miałam w sobie Cytat:
szybki jest![]() u mnie sebek coś ostatnio szaleje z jedzeniem bo je tylko jak ja go karmie a od innych go ciągnie na wymi....ty albo zje 3 łyżeczki i koniec. teraz też pojechałam zawieźć adriana do przedszkola a mama miała mu dac kaszke w tym czasie to zjadł 3 łyżeczki i koniec a jak wróciłam to zjadł mi wszystko
|
|||
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
monia- mega są te dywany 3d
czizys lato, lato i cieplutko a unas buuuu leje. leje Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

sporo zamieszania u nas, więc jakoś czasu brak na kompa. mam nadzieje ze u Was dobrze 

wszystko zależy z jakiej firmy 

[/RIGHT]

W sensie czy nie będzie widać kurzu? 
jeśli kp to jest możliwość przekarmiania? na obiad je pół dużego słoiczka, potem pół dużego deserku zamiennie z jogurtem, i na kolację 150ml kaszki gęstej łyżeczką. wszyscy mi smęcą czemu jest taki wielki