|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;46457638]potrzebuję motywacji- muszę posiedzieć jeszcze kilka godzinek przed kompem, żeby być w miarę wyrobioną.... ale jak siadam do kompa to ważniejszy jest fejsik i cała reszta[/QUOTE]
nie wiem jak ci pomóc się zmotywować bo na mnie ostatnio prawie nic nie działa. może weź wyłącz net spokojnie rób zadanko za zadankiem, może szybko zleci. Cytat:
ja zaczęłam, ale zaraz idę spać. jutro do obiadu obiecuję skończyć!!!!!!! i odezwę się dopiero po. Cytat:
bo przecież będzie dobrze, musi być
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Mimi- najgorsze jest to, że robię rendery obrazków i muszę na to czekać, i tylko net pozostaje.... w sumie mogłabym coś poczytać w tym czasie... więc czytam fejsa. Wymówki
|
|
|
|
#3873 |
|
tree hugger
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;46458644]Mimi- najgorsze jest to, że robię rendery obrazków i muszę na to czekać, i tylko net pozostaje.... w sumie mogłabym coś poczytać w tym czasie... więc czytam fejsa. Wymówki[/QUOTE]
Ponoć jak paczysz na zapieprzające kwadraciki, to się szybciej renderuje.
|
#3874 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3875 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem aż mnie dziwi że jestem taka cool, bo w obecnej sytuacji powinnam się zamartwiać tysiącem rzeczy, a trochę martwię się zaledwie kilkoma, reszta mi wisi. Fajne uczucie, ale nie jestem przekonana czy na dłuższą metę pozytywne i normalne.---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Dzięki ? Szkoda że nie ma pracy polegającej na odnajdywaniu trafnych ripost, byłabyś w tym niezrównana![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam że też byłaś w takiej sytuacji ![]() U mnie nie jest tragicznie, bo na razie mam pracę, ale to nic stałego z czego nie mogłabym w 2 tygodnie wylecieć, no i póki co umowa jest tylko do grudnia... trzeba będzie nieźle ruszyć głową. I tyłkiem, co gorsza![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() Co do zaniedbywania znajomych i nieodpisywania na smsy/maile (widzę że ten wątek się ostatnio przewija), to ja w ostatnim czasie mocno nagrzeszyłam w tym względzie, ale ciągle myślałam tylko o tej wyprowadzce, no i pracy mam teraz mnóstwo... wiem, że to żadne usprawiedliwienie, bo na odpisanie kilku słów czas bym znalazła, ale po prostu nie mogłam się zmusić... a to nie jest tak, że ja tych osób nie lubię czy nie szanuję Muszę teraz to wszystko ponadrabiać i nie powinnam już dłużej zwlekać. Dobrze że mi o tym przypomniałyście.
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Hihi, albo głupia po prostu, czasem trudno odróżnić
![]() Super że zadzwoniłaś do tej firmy. Trzymam kciuki za rozmowę (albo to znów kwestia leków) Na ogół ludzie których się boisz są w gruncie rzeczy głupsi od Ciebie i to oni, jeśli już, powinni się obawiać Trzeba tylko pozwolić sobie przyjąć tą informację do wiadomości![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Jak większość ludzi robiących dużą kasę, więc tyle spokojnie wystarczy ![]() Jeden mój uczeń często twierdzi, że najgłupszy w jego firmie jest dyrektor, bo jedyne co musi umieć to chodzić na oficjalne spotkania, a od pracy merytorycznej ma podwładnych Tak więc im mniej umiesz tym lepiej![]()
|
|
#3877 | |
|
tree hugger
|
Cytat:
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;46448532]zabrzmiało bardzo ale to bardzo poważnie
trzymam kciuki za rozwój sytuacji i czekam na szczegóły ![]() a co do worków- to jest NAJLEPSZY sposób na przeprowadzkę [/QUOTE]Dzięki za kciuki a potem idę spać bo pobudeczka tradycyjnie punkt piąta, ech... ![]() Dobranoc i samych przyjemnych snów ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Mam nadzieję że wysłałaś cv ![]() ?
|
|
|
#3879 |
|
tree hugger
|
Coś kojarzę, że pisałam lm na to ogłoszenie, ale nie pamiętam, czy w końcu wysłałam, bo to było jakoś w tym czasie, kiedy dostałam aktualną pracę.
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Hm, nie moje klimaty
![]() Cytat:
Dzięki i trzymam kciuki za Ciebie Udało mi się posprzątać sypialnię i zrobić porządki w notatkach oraz w szafie z ubraniami. |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Lista zadań na jutro (15 maja)
1.Nauczyć się na PM 2. Nauczyć się na NA 3. Nauczyć się na PC 4.Pójść do dentysty 5. Iść do Hebe po próbki podkładu 6. Zrobić obiad 7. Kupić olejek Marion 8. Zamówić podkład 9. Skończyć pracę na NA Dobranoc Wam
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Na dzień dobry informuję, że wiem, że jestem bardzo nowa, ale forum czytam już od jakiegoś czasu i jeśli coś mnie powstrzymywało przed napisaniem, to chyba tylko prokrastynacja ![]() Temat przerobiłam już teoretycznie na wszystkie cztery strony, przeczytałam ocean wywodów, zrozumiałam, przetrawiłam, ba! Nawet przestałam się na chwilę obwiniać, bo wychowanie (oraz jego brak), nawyki z dzieciństwa itp. zrobiły swoje. Znamy to wszystkie. Natomiast chciałam się odnieść do myśli, która mi mignęła w tym wątku - i byla jak objawienie, bo myślałam, że jestem sama: otóż chodzi mi o to odgórne poczucie, że ciągle "za mało" korzystam z życia. To znaczy: to nie ja tak myślę. To świat mi to mówi - zdjęcia znajomych na fb, którzy zwiedzają wszystkie kontynenty, koleżanki wyjeżdżające do pracy zagranicę... Nie wiem, jak to nawet dobrze opisać... Ja im nie zazdroszczę. Nie chcę być na ich miejscu. Ale wszystko dookoła mówi mi, że powinnam zazdrościć i do tego samego dążyć. Jasne, lubię sobie popatrzeć na ładne widoczki. Nawet staram się takie radości wprowadzać w swoje życie (choć wolałabym leżeć w łóżku) - w tym roku byliśmy już z mężem na chwilę w Portugalii, na weekend na Słowacji. Tak, było super. Bawiłam się świetnie, próbowałam pysznego jedzenia, widziałam nowe rzeczy. No ale co ja poradzę na to, że najszczęśliwsza byłam, gdy wróciliśmy, położyliśmy się na kanapie i włączyliśmy zaległe seriale? I nie zgrywam się, ten moment był dla mnie NAJPRZYJEMNIEJSZY. No i nie wiem już. Czy ja jestem tak zamknięta i nieprzystosowana, że nie umiem się cieszyć z rzeczy, które dla innych są najlepsze, czy to może świat cały czas mi wmawia, że mam się cieszyć tym, co mnie tak naprawdę nie cieszy? Czy podróże i ciągłe przemieszczanie to jest naprawdę to, do czego wszyscy mamy dążyć? ja naprawdę nie wiem. Czasem wydaje mi się, że nie umiem być szczęśliwa, bo ludzie dookoła mówią, że powinnam chcieć więcej. A mnie się nie chce chcieć więcej (o ile to w ogóle ma jakiś sens). |
|
|
|
#3883 | |||
|
Konto usunięte
|
miałam nic nie pisac dopóki nie skończę pracować, ale jak przeczytałam wiadomość koki koks to ochota mnie naszła.. i tak praca mi sie przedłuzy bo odnowiło mi sie zapalenie żołądka - powstałe w dawnych czasach z nerwów.. nie spałam pół nocy.. zara idę do apteki. i jeść nie mogę.
Cytat:
trzeba sobie pozwolić na bycie szczęśliwym na swój własny sposób. ja np uwielbiam góry. a moja znajoma opowiadała mi kiedyś, że była w górach weszła, no widok był ładny ale jedyne co jej przyszło do głowy to "a po c*uj ja tu weszłam"... po prostu nie bawi ją to i tyle. obie lubimy inne rzeczy i myślę że to normalne. Cytat:
i ogólnie życzę powodzenia też bym chciała przeczytać więcej..Cytat:
![]() okej idę do apteki bo odkładam to już 2 godziny.. a zara padnę. |
|||
|
|
|
#3884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też by mi było przykro jakby się goście nie zjawili na ślubie i weselu...ale nie chcę być tutaj źle zrozumiana Gdyby była sytuacja, że mieszkam sobie tam gdzie mieszkałam to bym wsiadł w autobus i pojechała te 300 km na ślub - wcale bym się nie zastanawiała to trochę mi się priorytet tego ślubu obniża...i oczywiście zrobię co będę mogła, ale z takim priorytetem jaki mam w tej chwili.Żeby nie było - za ponad miesiąc przylatuję na sam ślub i wesele innej koleżanki. Nie opłacało się, ale tam będzie cała moja "paczka" i naprawdę lubię tych ludzi, a oni najwyraźniej mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo sie zgadzam, szczególnie z pogrubionym Cytat:
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wróciłam z zajęć i od dentysty, w drodze zrobiłam zakupy i wreszcie dobrałam odpowiedni kolor podkładu!
|
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie przemaglowali na tej rozmowie.. ile jeszcze, mam dość
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Iszka a może tu powinnaś się zarekutować ? https://www.youtube.com/watch?v=EtbTODAJ6CQ
Ja właśnie wróciłam z kursu - i pochwalę się małą radością - kupiłam truskawki i czereśnie (pierwsze w tym roku ) i są pyszne Sezon letni ogłaszam za otwarty Co do fejsbuka i ludzi dokumentujących tam każdy drobiazg - ja to nawet lubie i staram się traktować jako inspirację Ostatnio po 1002 zdjeciu śniadania na balkonie mojej znajomej uznałam że niezbędnym elementem następnego mieszkania jest balkon W ogóle sądzę że należy podchodzić do tego z przymrużeniem oka bo ludzie często mocno retuszują swoje życie .. ja też z wiekiem przejawiam coraz mniej cech zwierzęcia imprezowego - tymczasem optymalnie podróżuje się nam we dwójkę ale nie wykluczam że z czasem mogłabym jeździć sama - bo np mój mąż nie zawsze ma ochotę zwiedzać oraz nie przepada za górami tak jak ja ... A taka myśl o mnie samej na gdzieś na szlaku wcale nie jest mi niemiła
|
|
|
|
#3888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() hehe taki obrazek właśnie na fejsie mi się wyświetlił od koleżanki. to wrzucam. bo pasuje Edytowane przez 201609290900 Czas edycji: 2014-05-15 o 14:04 |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
siedzę bez sensu przed kompem ;/ biorę się za naukę teraz!
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam jeden dzień zrywu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Można tak? Napiszesz mi dokładnie gdzie się to robi? A już wiem - odhaczyć ptaszka między przyciskiem znajomi a wiadomość? Mam fb po francusku i nie wszystko potrafię ogarnąć tak szybko jak po polsku ;/ Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2014-05-15 o 17:05 |
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
Znów ten księżyć, mam okres i dziś cierpię :/
|
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Lista zadań na jutro (15 maja)
1.Nauczyć się na PM 2. Nauczyć się na NA 3. Nauczyć się na PC 1/2 4.Pójść do dentysty 5. Iść do Hebe po próbki podkładu 6. Zrobić obiad 7. Kupić olejek Marion 8. Zamówić podkład 9. Skończyć pracę na NA Ogólnie jestem w dupie... i mam lenia, ale muszę się jakoś zmobilizoważ
|
#3896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo chcę się pozbyć tego myślenia, wywalić ten głosik, który mi psuje radość codziennych chwil. Chyba rozpocznę jakiś masowy ruch społeczny "Siedzisz w domu - jesteś super"
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Emilko - graaaatulacje!!!
(przegapiłam wcześniej )A propo tematu: ale czy to nie jest tak, że często mobilizacja do działania, które na pierwszy rzut oka niekoniecznie sprawia nam przyjemnośc, owocuje często dużą radościa i miłym zaskoczeniem? I w drugą stronę - czy nie macie często tak, że im mniej robicie, tym więcej rzeczy was odrzuca, i tym jeszcze mniej macie ochote robić? Moim zdaniem to działa trochę jak wzrost PKB - im mniej tym mniej, a im więcej, tym więcej. I że mnie by się doceniało to domowe ciepelko, gdyby wcześniej nie było aktywności pozadomowej, natomiast siedzenie w domu może często kończyć się nudą. No nie wiem w sumie. Ja chyba tak mam - że lubię siedzieć w domu, ale narzekam, że nie wychodzę (bez sęsu). |
|
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniec mojego wywodu wracam do cywilaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3899 | |||
|
tree hugger
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-05-16 o 01:59 |
|||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olanzapina powiadasz. Się muszę do doktora uśmiechnąć. ![]() Z dzisiejszej rozmowy kwalifikacyjnej: http://fszpr.blogspot.com/2014/05/ro...acyjna-vi.html
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-05-16 o 12:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

spokojnie rób zadanko za zadankiem, może szybko zleci. 
Nawet w trakcie zdążyłam na obiad do Manekina wyskoczyć. I oprócz naleśnika dopchnęłam się latte i szarlotką z bitą śmietaną i lodami. Teraz mam wyrzuty sumienia 
Ale coś tam zrobiłam ....Zaczynam patrzeć w przyszłość z ostrożnym entuzjazmem (niezbyt co prawda uzasadnionym... a może
) 

Trzymam za Ciebie kciuki oczywiście
Trzymam kciuki za wszystko co robisz, bo chociaż często Twoje działania mogą się wydawać szalone, to po prostu mam takie wrażenie, że wszystko ma sens i tak jak działasz, jest najlepiej 
Muszę teraz to wszystko ponadrabiać i nie powinnam już dłużej zwlekać. Dobrze że mi o tym przypomniałyście.
Odważna, niesamowita Dziewczyno!