|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Widze.ze.sporo.z nas ma jutro wizyte. Za wszystkie trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
no wiem wiem , wiem
ale przynajmniej mam misję ![]() oo takie chce: ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- zapomniałam dopisac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiu nie widać tego co wkleiłaś ![]()
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Wtajemniczenie
|
#3458 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Asiu będę szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno w UK jest jeszcze gorzej, tak mówiła ginekolog u której byłam, tak więc dziewczyny, nie narzekajcie☺ Porodu sama jestem ciekawa, bo podobno sobie chwalą. Kontrole aktualnie mam co 4 tygodnie.Badania krwi robiłam tylko raz, niestety, i to w styczniu czy lutym.I to tylko podstawowe, grupa krwi, HIV, hbs, jakieś choroby weneryczne i to chyba tyle.Moczu się standardowo nie bada.Toxo robiłam teraz w Polsce bo mamy kota i się martwiłam, ale wynik negatywny, muszę uważać.I ogólnie muszę powiedzieć że żyję w lekkim stresie o dziecko bo ja nie przywykłam do takiej opieki.Te tygodnie odliczam jak nigdy wcześniej.Dobrze że się w PL od środka zbadałam, przynajmniej wiem że z moją szyjką ok.Bo do porodu juz nikt mnie nie zbada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-05-15 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Asinka może Ci sprzeda bez licytacji
![]() to teraz mogę się kąpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Rozeznanie
|
Fajna ta krówka!
Zosia - spóźniłam się z życzeniami! Ale myślałam dziś w ciagu dnia o Tobie! Wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() Coś spać nie mogę... Już trzeci wieczór. A po każdej krótkiej nocy lepiej się czuję - przystosowuję się ![]()
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może przez pełnię nie możesz spać? Chociaż dzisiaj już chyba jest lepiej niż wczoraj i łysy tak nie daje po garach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia co jest przyczyną mojej bezsenności, ale na pewno nie powtarza się ona co 28 dni... więc wpływ księżyca odpada
![]() Może to ta moja nieszczęsna infekcja? Na szczęście już opanowana, jeszcze się doleczę i ma być ok.
#3465 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie w sumie ciekawi jak to będzie, bo do rodzinnego chodzę w miejsce A, byłam w tym samym budynku na 2-3 pierwszych wizytach u gina, po czym poszłam do budynku B tylko do gina-skąd będzie moja położna? Cytat:
![]() ![]() ja wcześniej zjadłam malutki słoiczek winogron ciemnych od babci, w każdym malutkim owocku od 3 do 5 pestek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to opis mojej szkoły rodzenia. byliśmy pierwsi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sory że tak szczegółowo, ale niejako też sobie to wypisuję-jakbym chciała wrócić do tego kiedyś tam to będę posty przeszukiwać ![]() na zajęcia ubierać się nieobciśle, bo będą ćwiczenia oddechu-żeby nie krępowało ruchów. w zasadzie to ona mówiła cały czas, a my słuchali w skupieniu. mi tylko coraz cieplej się ta robiło i czułam jak się czerwienię. mówiła o magnezie, babeczka spytała, była w 28 tyg albo od 28 tyg-miała skurcze macicy i co to oznacza-że macica jest wrażliwa i tyle. czyli mam mega wrażliwą macicę, bo mi się kurczy już od dawna. troszkę omówiła cc ale nic szczegółowo-żeby nie jeść w trakcie porodu bo jakby co żeby mogli cc zrobić-i tyle. siedzieliśmy troszkę ponad godzinę. z tego wszystkiego(ciepło, emocje itp) zapomniałam spytać o płatność i o tą wydzielinę. zresztą jedna para tam chyba została, ami się też siusiu chciało, więc jechaliśmy do domku. pogoda:deszcz, pochmurno, deszcz. o 22:54 ogłosili w miescie stan alarmowy, zawyły syreny, na co teść się "zerwał" z łóżka (chodzi o kuli, 140 kg) i wrzeszczy do teściowej na piętro aż dzwoni do sąsiadów pytać co się dzieje-czy już nas topi czy jeszcze nie ![]() a u nas jest tak: wał, Wisła, wał, kawałek trawy z drzewami lub bez, na "podwyższeniu" terenu dwupasmówka, barierki, dwupasmówka, kawałek trawy, spadek terenu, jakieś 30-50 m i nasz dom ![]() a jak u was sytuacja z deszczami? ha ha ale elaborat mi wyszedł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ---------- aha jeszcze mi się przypomniało, tż nie może spać w szpitalu i radzą przywieźć swój ręcznik z domu dla noworodka-po położeniu skóra do skóry z zewnątrz dziecko jest okrywane tym naszym ręcznikiem, żeby od zaraz miało kontakt z naszymi zarazkami z domu ![]() po sn się zostaje 48h, po cc 72. o ile nie ma komplikacji itp. no to pa ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przedwczoraj budzę się rano, jakoś mi dziwnie, niewygodnie, ciasnawo pod szyją. Zerkam, a mam bluzę od piżam tyłem na przód założoną, nadruk z motylkami na plecach... Dziś natomiast śniło mi się, że urodziłam. O dziwo, po wszystkim czułam się dobrze, nic mnie TAM nie bolało, no i była dziewczynka - płacz, radość nie do opisania. Zabrali ją tam gdzieś na badania. Siedziałam, czekałam i patrzę na szafce obok łóżka mam kartkę, co sobie coś tam wcześniej notowałam. Czytam i moim charakterem pisma jest napisane, że o 18-15 mam iść po małego Arturka??? Nie dość, że chłopak, to jeszcze skąd to imię, jak nawet o takim nie zdążyłam pomyśleć. ?Wczoraj śniło mi się, że u brata po 15 latach urodził się drugi synek, aż mu z rana zadzwoniłam, może to był ich ten Arturek... Brat mówi, że coś tam robią w tym kierunku, ale jakaś lekarka powiedziała jego żonie, że już w tym wieku... Ona ma 41 lat. Jej siorka urodziła niecałe 2 lata temu,po 13 latach bliźnięta, mając 39 lat. I tak chyba bratowa zrezygnowana jest trochę, jeszcze jak ta lekarka jej dokopała, ale ponoć się cieszy, że choć jedno mają, że może tak ma być, bo inne pary nie mogą mieć w ogóle. Wczoraj późnym popołudniem jadłam kanapki, a wieczorem skusił mnie batonik ![]() bezaczek7, nieźle mix z tym winogronkiem i barszczykiem Amino ![]() Faktycznie, aż dziwnie, że z wieczora i nocki nie ma dużo do czytania, ale wczoraj sporo było, więc pewnie wszystkie nadrabiały. Bąbelek się w brzuszku rusza delikatnie, fajnie czuć, że tam jest. Trzymamy kciuki i czekamy niusków po dzisiejszych wizytach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3468 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczne Cytat:
![]() Cytat:
![]() wspolczuje z ta wielka woda tak blisko domu, ja nie nawidze wod otwartych jezior morza rzek boje sie niesamowicie ![]()
![]() |
#3469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam z rana. Pogoda się zapowiada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 |
Konto usunięte
|
Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 c...
Hej
![]() Zaraz nadrobie co tam powstało od wczoraj ale teraz mam dla Was piękny filmik ![]() Niestety link jest z Facebooka bo inaczej na tel nie potrafiłam znalezc ![]() https://m.facebook.com/story.php?sto...69502783199112 Filmik o czuciu ruchów przez tatusiów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-05-16 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny proszę mi napisać marki wózków które wy kupujecie, mogą być same nazwy bez linkow - poszukam sobie, bo jutro bym się w nich w sklepie rozpoznała. A i jakbyscie mogły to fopiszcze cży mają amortyzatory
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3472 |
Zakorzenienie
|
może byłaś pijana szcześciem
![]() witam się, wieczorem nic nie pisalam bo nie miałam sił. Wzięlam się ostro za sprzątanie kuchni, takie porządne, typu na szfkach, wyrzucanie przeterminowanych rzeczy itp. Byłam zmęczona jak koń po westernie normalnie, brzuch miałam potem krzywy widocznie mała mi się od tych porządków przesunęła ![]() ale potem za to zapodałam sobie wieczór SPA ![]() ![]() ![]() ![]() co do wypadania włosów po ciąży to potwierdzam. Mi jakoś 3 miesiace po porodzie zaczęły wypadać w dużych ilościach. Związane jest to z hormonami. Na szczescie mam gęste włosy ale w jednym miejscu zrobił mi się nawet placek łysy ![]() ![]() poza tym uważam, że to niepsrawiedliwe, że włosyz głowy wypadały ale na nogach to już nie, mogłyby na odwrót ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-05-16 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() ![]() Na razie tyle ile spać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zadomowienie
|
Dobry.
Pogoda dzisiaj okropna u mnie... Najchętniej nie wychodziłabym z łóżka, a tu dzisiaj tyle do roboty ![]() Wczoraj cały dzień spędziłam w samochodzie, tak mnie strasznie wyletepało przez te "cudowne" polskie drogi, że Malutka nie chciała za bardzo się ruszać... ![]() W ogóle wydaje mi się, że brzuch mi zmalał ![]() Idę nadrobić klub i biorę się za robotę... Do 13 muszę się wyrobić ze wszystkich, bo od 13 mam siostrzeńca ![]() Wymyśliłam sobie pierogi ruskie na obiad, farsz wczoraj zrobiłam, a dzisiaj tylko lepienie mi zostało... Lecę... Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A czy mają amory to nie wiem,jeszcze się tak nie zapoznałam z nimi ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Zyga u nas położna jest przypisana o miejsca zamieszkania. Na szkole rodzenia dostalismy kartkę i na niej wypisano nazwiska i tel położnej z któa mamy sie kontaktować. Podobno przed pordoem należy sie 1 wizyta położnej. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach. Ja mam wizytę w poniedziałek no i stres też jest. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Ja sama mam Espiro. Najlepsze są polskie wózki. Te co wymieniłam to polskie firmy. Odradzano nam X- landera - podobno beznadziejna jakość, a są drogie.
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamom
![]() Czy kolejna może dołączyć? ![]()
#3478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja nie jestem za tym by ciężarne były do łóżek przywiązane, niestety w Polsce często jest tak że ciążę traktuje się jak chorobę a to też nie o to chodzi. Mimo wszystko jak się ma często kontrole czy badania od razu człowiek robi się spokojniejszy.Mój mąż też mówi że system w NL jest jaki jest a rodzi się dużo dzieci, bo każda rodzina ma ich więcej jak w PL nawet 4-5 ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja chcę pierogi!!!!! ![]() pewnie, że można ![]() ![]() ![]() a ja dziś mam ambitny plan sprzątać chatę, młoda na szczęście lubi ze mną sprzątać, wiec zapowiada się dla niej zabawa ![]() ![]() trzymam kciuki za Wasze wizyty i czekam na wieści o maluszkach w brzuszkach ![]() mimiskierka, co się tak mało odzywasz? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.