|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
idę sprzątać
a piszę wam o tym dlatego, że gdybym jednak nie posprzątała to mi będzie głupio
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas duże zakupy raz na tydzień-dwa. Do tego dokupowanie warzyw, łakoci chleb pieczemy w domu. Ogólnie bardzo dużo wydajemy na jedzenie, chyba po prostu za dużó jemy Tż wygląda ok, a ja to wieloryb więc nie ma się z czego cieszyć Spanie z nami pomaga o tyle, że nie płacze bo jej nie odkładamy. budzi się i tak co 2 godziny srednio...
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cze!
![]() Cytat:
nawet na to nie liczyłam Cytat:
Cytat:
zazwyczaj śpi godzinę 40 minut, ale wczoraj kupę mu się chciało i dlatego się obudził. ja tak robię
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
dobra to ja tez idę sprzątać, mój król wstał to sobie posprzątamy
![]() ewcia ja też bym zjadła sałatkę z fetą iiii lody, ale ani fety ani lodów nie mam, a do sklepu nie polece bo leje ny, siedze tak i gadam tu z wami w szlafroku oczywiście, ale jakoś czuję tak mi dziwnie.... ja patrzę a ja całą koszulę do pępka mam mokrą, normalnie nawał mleczy, co jest skąd to....? |
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze jak ide to wydam zawsze 100% wiecej wieckupuje przez internet o polki nie kusza a na co dzien robie zakupy na bierzaco w miesnym i jarzyniaku wiec nie kupie wiecej niz potrzebazagrozeniem.jest lidl dlatego chodze sama i z lista zawsze cos wiecej.kupie ale niewieel ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- wsadzilam ciasto do piekarnika i nie wiem o ktorej ![]() buahahaa wyjdzie zakalec niespodzianka
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-05-16 o 10:44 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu kg mąki, tutaj paczka ryżu, mleko a do tego drobne zakupy i się nazbiera niezły pakuneczek.Po ślubie robiłam błąd i jeździliśmy co tydzień na duże zakupy, masa jedzenia się marnowała a mi było z tym bardzo, bardzo źle bo wiadomo że jedzenia nie powinno się wyrzucać. Potem zaczęłam kupować na bieżąco i nie dość, że pieniądz zaoszczędzony to i wszystko powyjadane z lodówki. U nas cały czas leje Kolejny dzień kisimy się w domu. Pan Stanisław nie lubi jak zakładam na wózek folię przeciwdeszczową, wyje strasznie i potem wszystko od środka jest zaparowane ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale paskudna pogoda ![]() nic tylko w domu siedzieć pod kołdrą taaa tyle że tak mogłam napisać rok temu a teraz trzeba kombinować jak tu Syna zabawić nie lubie dni kiedy nie możemy wyjść na spacer, dezorganizuje mi to harmonogram dnia ![]() Cytat:
mam podobne różowe i bardzo sobie chwale
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Leje, a ja muszę na zakupy iść, bo jutro przyjeżdżają moi rodzice, lodówka prawie pusta, chciałam jakieś ciasto upiec, a to dooopa i chyba będę musiałą poczekać, aż tż wróci z pracy
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie odkryłam że drzwi balkonowe ponownie mi przeciekają
zgłaszałam sprawę w styczniu, przyjechał serwisant,coś tam pogmerał i obiecywał że będzie ok i było do dziś , teraz im nie daruje przecież to strach gdzieś wyjechać na weekend
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis juz wszystko ready ![]() heloł
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
a moj Alek coraz grubszy dziwilo mnie to ze jest taki drobny jak na mnie i na tza ale teraz nadrabia i to chyba dzieki temu ze nie je juz mojego cyca -wtedy trzyma linie a teraz je wszystko co mozna podac takiemu dziecku,,, moze kaszke powinnam odpuscic
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś nie wierzyłam w ten deszcz dzisiaj, może mało przewidująca jestem
Robię zakupy online właśnie, a resztę dokupi mąż wracając z pracy. kiedyś czasem jeździlismy późno do tesco 24, bo wtedy nie było ludzi, ale bez samochodu to bym się jednak nie wybrała.
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dla odmiany od 2 dni super ciepło i piękne słoneczko
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
mała się drze znowu od rana....aaaaaaaaaaaaaaaaa aa oszaleje!!!!
|
#3141 |
|
czyli Endżi
|
Kurde, nie ma opcji żebym była na bieżąco
![]() Rano sobie pomyślałam żeby sprzedać buziaka Teacherce za polecenie "Księgi dźwięków" Wystawiłam dziś bujaczek i matę edukacyjną - oby poszły... Poza tym zbieram się do obfocenia ciuchów, tylko ciężko mi idzie ![]() A z innej beczki, to wkurzył mnie menadżer obiektu, w którym robię wesele. Już na pierwszej rozmowie wynegocjowaliśmy, że facet schodzi nam z opłaty korkowej za alkohol (tj. aż 15 zł za osobę jak się kupuje własny). Były już 3 rozmowy, za każdym razem o tym przypominamy a w ostatniej rozmowie telefonicznej on mi mówi, że kompletnie nie pamięta żeby się zobowiązał z zejścia z tego, nikomu z tego nie zszedł bla-bla-bla. No i zaprosił na kolejne spotkanie żeby dogadać jakieś rzeczy i podobno "będziemy zadowoleni". Ja mu mówię, że inną salę już odmówiłam, jestem 500 zł do tyłu i jeśli tutaj nie wypali, to wesela nie będzie No nie wiem, pojedziemy, pogadamy. Ale to bzdura jakaś żeby się tak wykręcać. W końcu zdecydowaliśmy się na to inne miejsce po kalkulacji kosztów. A to korkowe jest absurdalnie wysokie.
|
#3142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tż zawsze mi coś źle kupi i się denerwuję na niego ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Weźcie na piśmie wszystkie ustalenia teraz, żeby nie mógł nic cofnąć
|
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my we wrześniu 2 rocznice ślubu a w grudniu 10 bycia razem
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bosz ludzie dla kasy zrobia wszystko...
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna
![]() logoasia Lulla, zdolniacha Chodzić na zakupy z listą i przemyślanymi posiłkami i polubić zapiekanki U nas raz w tygodniu przyjeżdża Tesco - fajnie, bo zamawiasz na spokojnie i nic "po drodze do kasy" nie dobierzesz Raz w tygodniu Hala Targowa i warzywa oraz mięso (część mrozimy). I co dwa dni zazwyczaj Lidl - pieczywo, brakujące rzeczy i ryby (nie lubię mrożonych). Jak coś nie dojedzone, to robię zapiekankę albo na kolacje dojadamy katarzyna A z bateryjkami to prawda, gdyby nie to, że wiem co je, to bym posądziła Bartka o podanie jakiegoś dopalacza Młodemu Ciągle w ruchu, prawie nie śpi w dzień, jak już siądzie to po to, żeby coś potarmosić, wyrzucić, a najchętniej ponaparzać jednym w drugie... ostatecznie w podłogę A pediatra mówi, że to nie ADHD ![]() misia, Ty walczysz, a pół wątku zazdrości Trzymaj się mocno Kochana kahunia, brawa za raczkowanie ![]() agusiowata, bosz, jak ja nie lubię takich ludzi Uważam, że jeśli ktoś będzie chciał, to się pochwali, a skoro nie mówi, to i ja się o ciążę dopytywać nie będę - chyba, że brzuszek widać i wątpliwości nie ma. Ale i wtedy nie o szczegóły, a raczej o samopoczucie ja, spokojnej podróży Islabell, u nas leje dzisiaj i mam przez to mega doła... zdecydowanie światłolubna jestem ![]() nephelim wow, ale leci maluch ![]() papalinka, dzieci tak mają, chociaż podobno dopiero starsze W mojej rodzinie od lat krąży opowieść, jak to na wakacjach w wieku ok. trzech lat, upodobałam sobie wieszak na stołówce i regularnie podczas śniadania siadałam pod nim i waliłam kupę... bez wieszaka i bez audytorium nie robiłam teacherka aniołku Niestety... wszystko na piśmie Co do sprzątania - raz w tygodniu Bartek odkurza wszystko - szafki, listwy, podłogi, etc... prontuje, zmywamy podłogi, a ja co dwa-trzy dni latam z odkurzaczem po podłogach. Mam swoją teorię, że ktoś nam ten kurz i paproszki podrzuca, bo 10 minut po odkurzeniu znowu są ![]() Poza tym włosy, włosy... wszędzie moje włosy Skończyłam rehabilitację, a plecy nadal bolą... mniej, ale bolą Aha i fizjoterapeuta kazał zapisać się na jogę, bo "brzuszek przydałoby się zrzucić, jeśli myśli Pani o kolejnym dziecku, a nie o operacji" ![]() O fitnessie mam na razie zapomnieć - joga albo pilates... ale na pilatesie kiedyś zasnęłam, więc... |
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja płaciłam 4 zł chyba, a miało być po 7. Przecież przy 10 butelkach wódki tj 150 zł, przy 20 300 zł !! Facet oszalał chyba.
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Nieraczkuje, ale staje na kolanka i raczki i sie giba.
Bylismy na bioderkach juz chyba czwarty raz i mamy przyjsc piaty jak bedzie chodzi stabilnie. Pani owtarzala ze jak sie juz giba to ma czas sam dojdzie do raczkowania i wazne zeby tego nie ominal i nie stanal. Lulla ja nie wywalam jedzenia wogole... no chyba ze mi pomidor plesnia zajdzie jak niewyjme z siatki ale to sporadycznie. To co zostanie z obuadu daje TZowi do pracy. Wedline kupuje po 20-30 dag tyle cp na kanapki jak mam czegos za duzo a wiem ze niewykorzystam to mroze. Zakupy robie roznie albo w malym marcpolu kolomnie gdzie jest drogo albo w auchan gdzie jest taniej ale duzo pokus jak w biedrze czy lidlu.
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na joge chetnie poszla wogole widzialam jakies inne odmiany na takich linach, no kozak
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

wpisz pastafarianie w google
tyle, że nie kupuję teraz żadnych słodyczy, pieczywa (dla Dawida, ale on bardzo mało go jada) i słodkich bułeczek, przekąsek, napoi

Padne. Urwała się zaluzja i TŻ nie chciał hałasować żeby ją naprawić a że Bartek musi mieć ciemno w pokoju to patrzcie co ten moj chłop wymyślił
niz potrzeba
[/RIGHT]

taaa tyle że tak mogłam napisać rok temu a teraz trzeba kombinować jak tu Syna zabawić 

my we wrześniu 2 rocznice ślubu a w grudniu 10 bycia razem
tż na ostatni gwizdek pewnie zacznie mnie agniać po sklepach żebym sobie coś kupiła a ja tak nie cierpie na ostatnią chwile
tylko że on jak go nie przyciśnie to czasu nie znajdzie