W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 16:45   #811
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
a jak slucha sie tatusia
pewnie corusia tatunia bedzie
I tak powinno być

Butter Bear ty to mi zawsze smaka zrobisz tymi swoimi pysznościami .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:50   #812
motylek_555
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
motylek_55 mnie czeka ślub w czerwcu. Chyba przez to odkladam zakupy dzieciece 'na potem' i jak sie bawilas? Nie meczylas sie szybko ?

Dziewczyny, ts glukoza do picia ma az tak ohydny smak? Dostalam wczoraj skierowanie na krew, mocz i glukozę, ale nie nastawiam się źle póki co
Dałam radę do białego rana i to na szpilkach Ale w czerwcu brzuszek będzie już duzo wiekszy, więc na pewno będzie Ci ciężej i może już być też gorąco. Mnie czeka jeszcze wesele w lipcu,tym razem już nie swoje zobaczymy jak to będzie.

W zeszły piątek robiłam glukozę i nie jest to wcale takie straszne badanie. Wiadomo,że nic przyjemnego i smacznego tam nie ma, ale dla mnie nie było też jakoś szczególnie ciężkie, więc głowa do góry
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:50   #813
h4linka
Zadomowienie

Dziewczyny macie piękne okrąglutkie brzuchy

Zaczynam odliczanie do czwartkowej wizyty z jednej strony cieszę się, że to już a z drugiej boję się stanąć znowu na wagę w gabinecie, jeśli znowu przytyłam to normalnie się załamię.

Co do witamin, mi lekarz kazał brać DHA i EPA w związku z tym biorę galomega 3 , miałam brać tran ale smak mnie pokonał.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:51   #814
kasia_ruda
Zakorzenienie

W moich witaminach- pharmaton matruelle są te kwasy. Może którjeś z was się przyda ta informacja, taniej wychodzi zmienić witaminy, niż kupować i witaminy i dha oddzielnie.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:54   #815
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
W moich witaminach- pharmaton matruelle są te kwasy. Może którjeś z was się przyda ta informacja, taniej wychodzi zmienić witaminy, niż kupować i witaminy i dha oddzielnie.
To te wielkie brązowe czopki? Dostałam kilka na próbę, ale odpuściłam bo nie dało rady tego łykać.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:56   #816
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
To te wielkie brązowe czopki? Dostałam kilka na próbę, ale odpuściłam bo nie dało rady tego łykać.
No duże i brązowe, więc pewnie te. Ale dobrze przechodzą

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:08   #817
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Ostatnio nie była taka wstydliwa, nic innego nie chciała pokazywać tylko to, że jest dziewczynką

No właśnie jak tak sobie myślę, to cos takiego od czasu do czasu czuję i głupia myslałam, że to dzieciak się może kręci, zmienia pozycję, wypycha
Dziwne to uczucie jest. Na poczatku tez wydawalo mi sie, ze to dzieciak, ale zaczął dochodzic bol i uczucie napierania na brzuch.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:03   #818
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zapraszam na degustację

Jagusia, a co byś chciała wiedzieć? Położna trochę nam wczoraj o tym mówiła
Co ważne, nie dają wtedy zzo, jak się zdecydujesz.
Powodzenia w nauce, ja mam dzis przerwę w nauce

Zaczarowana, Daisy, ale superowe brzucholki!
U mnie w szpitalu nie ma zzo więc obojętnie jak będę rodzić to nie dostanę Dlatego właśnie myślimy o porodzie w wodzie, żeby aż tak nie bolało :P
Jakie Ty widzisz plusy w tym porodzie?

Dzięki

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki dziewczyny!

Też wypoczywaj i oby humorki zniknęły A mąż też nic nie wytypował?

Ja mam od wczoraj kryzys.. już bym się chciała poprzytulać, popłakać i przestać być we wszystkim samodzielna. Ale niestety od 2tyg. jestem bardzo zawiedziona moim TŻ, więc o przytulaniu nie ma mowy.. I przestałam go prosić o pomoc, bo zanim zrobi, to pół dnia marudzi To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...
I do tego nie mogę się zdecydować na żadne ustawienie mebli w pokoiku najchętniej wywaliłabym wszystko i kupiła nowe. Jutro brat mi przywiezie mniejsze biurko, to może jakoś to się pomieści, bo teraz mam takie prawie 2metrowe Niestety, łóżeczko ważniejsze

Angelika dobrze słyszeć, że u Ciebie po remoncie i rodzice oddali Wam pokój! Wiedziałam, że tak będzie

też nie wiem jakie to uczucie...

za dobre wyniki i gładką szyjkę cokolwiek to znaczy
A w którym miesiącu brałaś ślub?

Jagusia, czyli od jutra będziemy Cię częściej czytać?
Kochana hormonki Ci pewnie też buzują i chodzimy nie raz jak bomby atomowe ja momentami mam ochotę zabić Tżta a znowu za chwile kocham go nad życie..
Dla nich to wszystko to nowe doświadczenia i nie którzy potrzebują więcej czasu by się oswoić z sytuacją
Będzie dobrze

Postaram się być tutaj częściej ale remont niestety trwa i trwa i zabiera nam czas

Cytat:
Zaczarowana, niestety strasza... mam nadzieje, ze na straszeniu sie skończy. Cudowny brzuszek przed ciążą nie lubilam patrzec na wszelkie dzieciowe i ciazowe sprawy, a teraz sprawia mi to frajdę, chyba sprawka hormonow

ButterBear, moze oni patrza jeszcze na inne czynniki i na tej podstawie oceniaja czy dane skurcze sa normalne czy zagrazaja

jagusia15, trochę mnie uspkkoilas. Dlugi czas waga u mnie stala w miejscu, dobrze ze cos ruszylo. Kazdy mi tylko mowi, ze ciagle nic nie widac i ze cos jest nie tak.

motylek_55 mnie czeka ślub w czerwcu. Chyba przez to odkladam zakupy dzieciece 'na potem' i jak sie bawilas? Nie meczylas sie szybko ?

Dziewczyny, ts glukoza do picia ma az tak ohydny smak? Dostalam wczoraj skierowanie na krew, mocz i glukozę, ale nie nastawiam się źle póki co
u mnie na początku spadała , później stała w miejscu i od jakiegoś 20 tyg idzie w góre

Co do tych twardnień brzucha to niestety i mi twardnieje.
Dostałam na to no-spe ( tą silniejszą) i luteinę i biorę je dwa razy dziennie po 2 tabletki. Niby jest lepiej bo ból ustał , ale jeszcze kilak razy dziennie czuję jak się napina ,na szczęście po chwili puszcza i nie boli..
Szyjkę mam zamknięta i długą więc na razie się nie martwię
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:04   #819
papryczka160
Wtajemniczenie

Kurcze zajęcia w szkole rodzenia dzisiaj mnie omina, a o karmieniu będzie:'(.
Tż dzisiaj dłużej w pracy musi zostać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:32   #820
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Hej dziewczynki Pare dni mnie nie było, ale zajęłam się poważniej zakupami Czekam teraz tylko na dostawy No i od jutra zaczynam pranie TŻ w końcu kupił mi deskę do prasowania, ale ile trzeba było się naprosić, żeby po nią poszedł...
Powiem wam, że trochę mi się samopoczucie poprawiło, bo ostatnio chodziłam trochę przybita. Dla Ninki nic nie mięliśmy jeszcze, TŻ zakupami nie zainteresowany (za wcześnie jeszcze...) i do tego te wieści o przodującym łożysku
Apropos tego łożyska, dowiedziałam się, że jeszcze nie wiadomo czy jest przodujące. Znajduje się na dole i to na przedniej ścianie, no i do tego mała jest ułożona odwrotnie. Także póki co, nie wiem jak będzie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:38   #821
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Jaki zgrabny brzuszek

Zrobilam dzisiaj na obiadek (b. lekki) zurek ślaski na bialej kielbasie (ala frankfurterki) z jajeczkiem zabielany odrobina mleka... pycha taki fajny kwasny, idealny na dzisiejszy chlod.. kielbasek nie jadlam ze wzgledu na diete... mmmm pycha
Mmmm zjadlabym, ale w ciazy po kwasnych zupach strasznie mnie wzdyma.. Nawet ogorkowej nie moge, a uwielbiam .
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A nie mozesz isc sama, lub z siostra/przyjaciolka?

Dziewczyny piękne brzuszki

Jak jak tylko bede mogla to oczywiscie chcialabym skorzystac z ZZO, mysle, ze sama ciaza jest dla nas ciezka, wiec finał nie musi byc straszniejszy. Oczywiscie rozumiem dziewczyny, ktore chca w 100% rodzic naturalnie, jednak ja chcialabym usmierzyc bol. Znieczulenie to jest bezpieczne dla dziecka wiec dlaczego by nie skorzystac.
Stary 2014-05-16, 18:53   #822
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ach Ci faceci i ich slomiane zapaly
Moze warto porozmawiac na spokojnie i wytlumaczyc niektore sprawy kochana ?
Ale w sumie ja jestem taka sama nie lubie sie prosic jak nie to nie ile mozna
Ja sobie dobrze ze wszystkim radzę, to może dlatego nie jest chętny, żeby mnie wyręczać. A co do rozmowy, to nawet dziś taką radę dostałam w horoskopie ale nie chcę sobie psuć humoru.

Słucha się tatusia?
Cytat:
Ale nic to, niedługo będzie miał okazję się wykazać, bo musimy wyremontować pokoik dla Małej
To im idzie najlepiej
Cytat:
A u Mnie to twardnienie to takie uczucie jakby mi się brzuch wypełniał od środka i wypychał .
Ja myślałam, że to dziecko
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
to może trzeba używać jak czopki?
Cytat:
o to szkoda.. a sama nie możesz podjechać?
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
TŻ w końcu kupił mi deskę do prasowania, ale ile trzeba było się naprosić, żeby po nią poszedł...
następny leń
Oby z łożyskiem się poprawiło!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:06   #823
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
następny leń
Oby z łożyskiem się poprawiło!
Oby oby
A dzisiaj rano na mojej piżamce pojawiły się dwie mokre plamy na cycuchach
Stary 2014-05-16, 19:25   #824
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
moje wit. które biorę ( Vita-min plus Mama) nie mają w składzie DHA, dla tego oprócz nich biorę właśnie Prenatal DHA- czytałam że kwas ten ma największe znaczenie w 3 trymestrze ciąży oraz podczas karmienia piersią. Nie wiem czy pomaga znosić skutki ciąży, ale na ulotce na pewno jest napisane, że regularne zażywanie pomaga uchronić przed depresją porodową.

Bardzo dużo czytałam o wpływie nastawienia rodzącej kobiety do porodu. Ponoć odpowiednie nastawienie to połowa sukcesu Już teraz wiem, że będę ze wszystkich sił starała się bardzo pozytywnie nastroić do samego porodu, wolę myśleć o nim jako o procesie, który jest niezbędny, bym mogła wreszcie poznać naszego synka Nie chce snuć wizji, jak to bardzo może mnie boleć, jak będzie strasznie w szpitalu
Wierzę że mi się to uda.
Wiecie co, ja mam jakieś dziwne nastawienie do porodu, może dlatego, że nigdy nie rodziłam i nie wiem co to za ból. Chodzi o to, że jestem bardziej podekscytowana na myśl o nim niż zdenerwowana i przerażona. Lubię się sprawdzać w różnych sytuacjach i tak właśnie traktuję poród, zastanawiam się jak to będzie i czekam żeby się „wykazać”. Trochę dziwne to podejście, ale mam nadzieję, że mi się nie zmieni.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A ja dziś zaliczyłam spotkanie z toaletą. Kurka, nie wiem, czemu, ale chyba dlatego, że mam często zgagę... a fe, okropność.

Wydaje mi się, że nie tyle maluch uciska na żołądek, bo żołądek się podniósł, ale macica go wpycha pod mostek już

Ciekawe w jaki sposób...

Co do kwasów DHA, to na pewno zawiera je Pharmaton Matruelle.

Odpoczywaj.
No właśnie to mnie dziwi, że jeden lekarz mówi, że te skurcze są normalne, a inny, że nie nie kapuję tego.
Mój powiedział, że są ok, że to skurcze BH i że moga wystepować nawet raz na godzinę...i że porodu nie wywołają. Ta lekarka, u której byłam, jak go nie było, też tak mówiła...
Też mi się wydaje, że żołądek mam wypchnięty do góry. Dzisiaj mnie mdli niestety po obiedzie. Jakoś to trzeba przeżyć.

Cytat:
W kwietniu, całkiem niedawno
Co do TŻ, to mój bardzo cieszy się z dzidzi, często dotyka brzucha, pyta jak się czuję, cieszy się jak wariat jak Mała go kopnie, kiedy akurat trzyma reke na brzuchu,zastanawia się jak to będzie trudno "wychować dziewczynę w dzisiejszych czasach", ale....jeżeli chodzi o przyziemne sprawy typu wyprawka, to niestety za bardzo się nie angażuje, ogląda wszystko to, co ja kupuje, zachwyca się, że takie to malutkie i ładne, ale sam póki co, kupił tylko 1 parę skarpetek :/ Ale nic to, niedługo będzie miał okazję się wykazać, bo musimy wyremontować pokoik dla Małej
Mojego teraz jak wpuścisz do sklepu z ciuszkami to chce połowę kupić bo takie fajne

Cytat:
Zaczarowana, niestety strasza... mam nadzieje, ze na straszeniu sie skończy. Cudowny brzuszek przed ciążą nie lubilam patrzec na wszelkie dzieciowe i ciazowe sprawy, a teraz sprawia mi to frajdę, chyba sprawka hormonow

ButterBear, moze oni patrza jeszcze na inne czynniki i na tej podstawie oceniaja czy dane skurcze sa normalne czy zagrazaja

jagusia15, trochę mnie uspkkoilas. Dlugi czas waga u mnie stala w miejscu, dobrze ze cos ruszylo. Kazdy mi tylko mowi, ze ciagle nic nie widac i ze cos jest nie tak.

Nieee, glukoza to taka baaardzo słodka woda. Niektórzy przesadzają z opisywaniem tego badania jak tortur.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu nie ma zzo więc obojętnie jak będę rodzić to nie dostanę Dlatego właśnie myślimy o porodzie w wodzie, żeby aż tak nie bolało :P
Jakie Ty widzisz plusy w tym porodzie?

Dzięki

Kochana hormonki Ci pewnie też buzują i chodzimy nie raz jak bomby atomowe ja momentami mam ochotę zabić Tżta a znowu za chwile kocham go nad życie..
Dla nich to wszystko to nowe doświadczenia i nie którzy potrzebują więcej czasu by się oswoić z sytuacją
Będzie dobrze

Postaram się być tutaj częściej ale remont niestety trwa i trwa i zabiera nam czas

u mnie na początku spadała , później stała w miejscu i od jakiegoś 20 tyg idzie w góre

Co do tych twardnień brzucha to niestety i mi twardnieje.
Dostałam na to no-spe ( tą silniejszą) i luteinę i biorę je dwa razy dziennie po 2 tabletki. Niby jest lepiej bo ból ustał , ale jeszcze kilak razy dziennie czuję jak się napina ,na szczęście po chwili puszcza i nie boli..
Szyjkę mam zamknięta i długą więc na razie się nie martwię
Widzę dziewczyny, że dużo z nas ma remonty akurat w ciąży. Od nas właśnie wyszedł elektryk …już bliżej końca niż początku.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:33   #825
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki Pare dni mnie nie było, ale zajęłam się poważniej zakupami Czekam teraz tylko na dostawy No i od jutra zaczynam pranie TŻ w końcu kupił mi deskę do prasowania, ale ile trzeba było się naprosić, żeby po nią poszedł...
Powiem wam, że trochę mi się samopoczucie poprawiło, bo ostatnio chodziłam trochę przybita. Dla Ninki nic nie mięliśmy jeszcze, TŻ zakupami nie zainteresowany (za wcześnie jeszcze...) i do tego te wieści o przodującym łożysku
Apropos tego łożyska, dowiedziałam się, że jeszcze nie wiadomo czy jest przodujące. Znajduje się na dole i to na przedniej ścianie, no i do tego mała jest ułożona odwrotnie. Także póki co, nie wiem jak będzie
Mi to samo położna powiedziała,ze jest na dole,na przedniej ścianie i ze dziecko też jest tak ułożone. Ale niby wszystko moze się podnieść bo jest jeszcze czas. Zobaczymy.
Stary 2014-05-16, 19:44   #826
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mi to samo położna powiedziała,ze jest na dole,na przedniej ścianie i ze dziecko też jest tak ułożone. Ale niby wszystko moze się podnieść bo jest jeszcze czas. Zobaczymy.
O kurcze, to daj znać jakbyś coś wiedziała
Zastanawiam się tylko, czy oni nie powinni zrobić jeszcze usg z tego powodu
No i znalazłam w moich papierach, że na skanie z 20 tyg też mi babka napisała, że mam anterior placenta, tylko nie zwróciłam na to uwagi.
Stary 2014-05-16, 19:47   #827
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Super ze wyniki sa w normie

a nie zmienialas ostatnio proszku albo zelu pod prysznic ?

ja ostatnio zmienilam proszek i sie zastanawiam czy to nie od tego ale i tak badania musze zrobic
niee, wszystko jest po staremu byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego tak jak mi kazali, ale powiedział, że nic nie może zrobić w tej sytuacji i żebym jadła wapno 3x dziennie, a jak nie pomoże to żebym wybrała się do dermatologa. Pozostało mi tylko czekać

Cytat:
No to odpoczywaj jak najwiecej
jeju juz tak strasza przedwczesnym pordem ?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a to my sobie odpoczywamy

ale masz cudowny brzuszek!
Stary 2014-05-16, 19:54   #828
Moni 26
Zadomowienie

wiecie może o której zuken miała mieć wizytę??? cos długo się nie odzywa....A może panikuję

Ja się zastanawiam...sporej ilości z was już coś leci z piersi, a mi nic a nic... A piersi to mega zmieniły wygląd, sa takie typowo mamusiowe

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-16 o 19:56
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:02   #829
sara 85
Zakorzenienie

śliczne brzuszki

co do wagi to im mniej się przytyje tym lepiej, ja w poniedziałek zaczynam 30 tydzień i przytyłam 5,5 kg. Lekarz stwierdził, że bardzo dobra waga więc się nie martwię

Co do porodu to nie ma co się stresować, wszystko da się przeżyć i wcale nie musi być tak źle pamiętam jak jechałam do pierwszego porodu to w ogóle się nie bałam, nie stresowałam, byłam bardzo spokojna. wydaje mi się, że gorzej by było gdybym była tam sama, a wiedziałam, że tz jest przy mnie i mi pomoże

Mój tż nienawidzi chodzić po sklepach, zakupy są raczej na mojej głowie, ale mi to wcale nie przeszkadza, bo nikt mi się nie wtrąca. Wiadomo, że jak wybieraliśmy wózek czy łóżeczko to pytałam go o zdanie i mi pomógł wybrać, ale takie drobne rzeczy jak ubranka czy butelki to wybieram sama.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Widziałam, ze pisałyście o skurczach, u mnie brzuch zaczął robić się twardy w 23 tyg, a to zdecydowanie za wcześnie, do tego jeszcze ból nóg w pachwinach. Wystarczyło, że wspomniałam lekarzowi o skurczach i bólu nóg, on już wiedział co się dzieje bo powiedział "ciekawe co z szyjką", no i okazało się, że jest skrócona, a co gorsze scentrowana.

W poniedziałek idę na usg i się stresuję czy lekarz nie pomylił się co do płci, mam już praktycznie wszystkie rzeczy dla chłopca

dzisiaj przyszła paczka z c&a

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-05-16 o 20:11
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:16   #830
White Cafe
Rozeznanie

czesc dziewczyny. u mnie już wszystko jasne, zacznę od początku.

W piątek byłam u lekarza na wizycie ale tylko na USG 3D bo kupił sobie nowy aparat i miał sobie ćwiczyć jego obsługę (uczył go inny lekarz), ale powiedziałam, że mam ciągle bóle brzucha (brałam 3x duphaston i 2lub 3x no spe forte), więc powiedział że mnie zbada. Wziął mnie na fotel i stwierdził ręcznie, że szyjka jest bardzo mocno skrócona i mam jechać od razu do szpitala. (nie robił mi USG dopochwowego). No to ja pojechałam na Izbę Przyjęć, młoda miła lekareczka wzięła mnie do gabinetu zrobiła USG dopochwowe i zmierzyła szyjkę - wyszło jej 2,5 -2,6 cm. Powiedziała, że min. to 3 cm, ale nie jest ze mną tak źle. W szpitalu dobrze się czułam, wyjątkowo bóle brzucha mi nie dokuczały, dostawałam Luteine dopohwowo 2x2, oraz 3x1 no spę. Zrobili mi takie podstawowe badania moczu i krwi, zlecili posiew z pochwy. Badanie ginekologiczne zaplanowali na czwartek (bo jak cos się dzieje z szyjką to lepiej za często tam nie gmerać). W środe pojawił się wynik posiewu, okazało się że mam jakąś bakterię (i powiedzieli, że to ona może być przyczyną skracającej sie szyjki), dostałam wiec globulki. W czwartek poszłam na badanie i co się okazało. Że moja szyjka jest nietypowo zakrecona, i ta dr w piątek zmierzyła jej tylko jedną częśc a szyjka ma tak naprawdę ponad 4 cm!! czyli jest mega długa i nie ma żadnego powodu do niepokoju. Nie potrzebnie leżałam w tym szpitalu. Poszłam do tego mojego lekarza i mówię mu o tym, on powiedział, że widział już zdjecia z tego usg i rzeczywiscie pani doktor która mnie przyjmowała po prostu żle zmierzyła. Było mu głupio z powodu tego nie porozumienia (on badał mnie palcami to faktyznie on mogł tylko tą jedną część zbadać, jego wina jest jedynie taka że tego usg mi nie zrobił, bo tam by wyszłedł mu prawidłowy wynik) no ale w końcu ta doktor która mnie przyjmowała to po prostu mega nie kompetentna, jak można nie umiec zmierzyć szyjki przez USG?? no i już wyszłam do domu, chcieli mnie przytrzymać ze względu na tą bakterię ale jakoś się dogadałam z nimii jestem już na szczęscie w domu. Powiedziałam o tym tylko mężowi i przyjaciółce, bo to po prostu nóż się otwiera jacy lekarze pracują w szpitalach! Nie chcę robić taniej sensacji wśród rodziny więc nie opowiadam im tej całej historii bo to po prostu wstyd. Wiadomo, że jestem mega szcześliwa że z tą szyją jest wszystko w porządku, no ale nie potrzebnie zostałam na taki stres narażona. Nie chciałam też robić jakiejś mega jazdy w szpitalu, bo widziałam, że też sie czują głupio, a w końcu to już lepsza taka pomyłka niż by mieli coś olać... mam nadzieję, że dość jasno to opisałam
Stary 2014-05-16, 20:25   #831
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze, to daj znać jakbyś coś wiedziała
Zastanawiam się tylko, czy oni nie powinni zrobić jeszcze usg z tego powodu
No i znalazłam w moich papierach, że na skanie z 20 tyg też mi babka napisała, że mam anterior placenta, tylko nie zwróciłam na to uwagi.
Mam to samo napisane przy skanie w 20tyg, ale ja odrazu mialam po badaniu USG rozmowe z jakąs doktor, ktora mowila o lożysku, jak mam ulozone, jakie jest prawidlowe, ze moge miec cesarke itp. Tez dostalismy zakaz seksu. Aaa i dostalam list, ze w 36tyg mam dodatkowy skan na potwierdzenie umiejscowienia lozyska,
Takze dziwne, ze ty czegos takiego nie mialas
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
wiecie może o której zuken miała mieć wizytę??? cos długo się nie odzywa....A może panikuję

Ja się zastanawiam...sporej ilości z was już coś leci z piersi, a mi nic a nic... A piersi to mega zmieniły wygląd, sa takie typowo mamusiowe
Mi polecialo dwa razy jak sie oparłam o coś piersiami i raz jak sama nacisłam A wygladaja tez inaczej, tak sie rozdzielily na boki, pewnie latwiej sie tak karmi niz jak wisza na dol

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Że moja szyjka jest nietypowo zakrecona, i ta dr w piątek zmierzyła jej tylko jedną częśc a szyjka ma tak naprawdę ponad 4 cm!! czyli jest mega długa i nie ma żadnego powodu do niepokoju.

Yyyy nie wiem co odpisac. Czyli stres, czas spedzony w szpitalu byl wogole nie potrzebny? No to niezle, ciekawe co ta lekarka teraz mysli.
Stary 2014-05-16, 20:27   #832
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Mam to samo napisane przy skanie w 20tyg, ale ja odrazu mialam po badaniu USG rozmowe z jakąs doktor, ktora mowila o lożysku, jak mam ulozone, jakie jest prawidlowe, ze moge miec cesarke itp. Tez dostalismy zakaz seksu. Aaa i dostalam list, ze w 36tyg mam dodatkowy skan na potwierdzenie umiejscowienia lozyska,
Takze dziwne, ze ty czegos takiego nie mialas

No to pięknie Muszę w takim razie przycisnąć moją midwife następnym razem
Stary 2014-05-16, 20:32   #833
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli postu :seks: nie macie? Przy niskim łożysku to ponoć niebezpieczne.
Stary 2014-05-16, 20:39   #834
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
czyli postu :seks: nie macie? Przy niskim łożysku to ponoć niebezpieczne.
No nie mamy Teraz jak mi powiedziałaś, oczywiście będzie posucha, mój TŻ raczej nie będzie zadowolony. Ale jeśli niebezpieczne, to wiadomo...

Dobrze, że nic złego się nie stało
Z drugiej strony przynajmniej nie musiałam sobie żałować
Stary 2014-05-16, 20:47   #835
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie mamy Teraz jak mi powiedziałaś, oczywiście będzie posucha, mój TŻ raczej nie będzie zadowolony. Ale jeśli niebezpieczne, to wiadomo...

Dobrze, że nic złego się nie stało
Z drugiej strony przynajmniej nie musiałam sobie żałować
haha Ale faktycznie, dobrze, ze nic sie nie stało ufff. Moze ty nie masz az tak nisko zeby miec zakaz, ale moim zdaniem lepiej uwazac. Swoja drogą zastanawia mnie caly czas podejscie lekarzy, ktorzy ci skan robili. Do mnie szybko z obrazkami przybiegli, zeby wytłumaczyc jak krowie na rowie o co chodzi z tym lozyskiem. A do Tz , ze mu sie wlasnie post zaczyna
Stary 2014-05-16, 21:12   #836
Optymistka26
Zadomowienie

White uffffff
szkoda ze cie tak nastraszyli, co sie podenerwowalas to twoje ale ciesze sie ze z twoja szyja wszystko jest w porzadku.
Uwazaj na infekcje szczegolnie streptococus agalactiae (na ta gadzine wszystkie musimy uwazac). Wylecz sie porzadnie i bedzie ok.

Szkoda ze u mnie to nie jest pomylka ech Moja szyjka nie ma sie lepiej, byle tylko nie gorzej Mam zagrazajacy przedwczesny porod. Jak wyjde ze szpitala (pewnie w przyszlym tygodniu) to musze sie brac za wyprawke.
Pessary sa ogromne chyba 7 cm srednicy czy cos kolo tego, nie wiem jak to sie miesci w srodku

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-05-16 o 21:26
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:19   #837
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
haha Ale faktycznie, dobrze, ze nic sie nie stało ufff. Moze ty nie masz az tak nisko zeby miec zakaz, ale moim zdaniem lepiej uwazac. Swoja drogą zastanawia mnie caly czas podejscie lekarzy, ktorzy ci skan robili. Do mnie szybko z obrazkami przybiegli, zeby wytłumaczyc jak krowie na rowie o co chodzi z tym lozyskiem. A do Tz , ze mu sie wlasnie post zaczyna
No właśnie też nie bardzo rozumiem... Wychodzi na to, że ja sama mam się domyślać wszystkiego :P Ta lekarka, która mi robiła skan wogóle była jakaś małomówna... Później już nie miałam żadnego spotkania z położną, dopiero teraz w 26 tyg spotkanie z lekarzem... Także właściwie to nikt tego ze mną nie omówł dokładnie. Powiem Ci, że właściwie sama wizja cesarki mnie nie przeraża. Może to głupie, ale wręcz chyba by mi ulżyło. No ale w tej sytuacji to jest przede wszystkim niebezpieczne, a oni nic a nic nie zainteresowali się tematem
Stary 2014-05-16, 21:41   #838
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Piękne brzuszki dziewczyny!

Też wypoczywaj i oby humorki zniknęły A mąż też nic nie wytypował?

Ja mam od wczoraj kryzys.. już bym się chciała poprzytulać, popłakać i przestać być we wszystkim samodzielna. Ale niestety od 2tyg. jestem bardzo zawiedziona moim TŻ, więc o przytulaniu nie ma mowy.. I przestałam go prosić o pomoc, bo zanim zrobi, to pół dnia marudzi To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...
I do tego nie mogę się zdecydować na żadne ustawienie mebli w pokoiku najchętniej wywaliłabym wszystko i kupiła nowe. Jutro brat mi przywiezie mniejsze biurko, to może jakoś to się pomieści, bo teraz mam takie prawie 2metrowe Niestety, łóżeczko ważniejsze

Angelika dobrze słyszeć, że u Ciebie po remoncie i rodzice oddali Wam pokój! Wiedziałam, że tak będzie

też nie wiem jakie to uczucie...

za dobre wyniki i gładką szyjkę cokolwiek to znaczy
A w którym miesiącu brałaś ślub?

Jagusia, czyli od jutra będziemy Cię częściej czytać?
Lilka szkoda Twoich nerwow i szarpania sie ... ja po 12 latach bycia razem nauczylm sie, ze facetowi trzeba mowic wszystko wprost! Inaczej Ty bedziesz sie wypalac, a maz i tak sie nie domysli! Bedzie uwazal, ze skoro nie ma rozmowy, to nie ma problemu ! Tylko kobiety czytaja miedzy slowami, a mezczyzni maja zupelnie inny mozg
Jakis miesiac temu mialam lekki kryzys i sie zawzielam, ze swoim zachowanie sprowokuje meza do rozmowy, ale zapomnij, on uwazal, ze wszystko jest ok, bo milcze.. no i jak tu faceta zrozumiec??

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-05-16 o 23:06
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:46   #839
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

W piątek byłam u lekarza na wizycie ale tylko na USG 3D bo kupił sobie nowy aparat i miał sobie ćwiczyć jego obsługę (uczył go inny lekarz), ale powiedziałam, że mam ciągle bóle brzucha (brałam 3x duphaston i 2lub 3x no spe forte), więc powiedział że mnie zbada. Wziął mnie na fotel i stwierdził ręcznie, że szyjka jest bardzo mocno skrócona i mam jechać od razu do szpitala. (nie robił mi USG dopochwowego). No to ja pojechałam na Izbę Przyjęć, młoda miła lekareczka wzięła mnie do gabinetu zrobiła USG dopochwowe i zmierzyła szyjkę - wyszło jej 2,5 -2,6 cm. Powiedziała, że min. to 3 cm, ale nie jest ze mną tak źle. W szpitalu dobrze się czułam, wyjątkowo bóle brzucha mi nie dokuczały, dostawałam Luteine dopohwowo 2x2, oraz 3x1 no spę. Zrobili mi takie podstawowe badania moczu i krwi, zlecili posiew z pochwy. Badanie ginekologiczne zaplanowali na czwartek (bo jak cos się dzieje z szyjką to lepiej za często tam nie gmerać). W środe pojawił się wynik posiewu, okazało się że mam jakąś bakterię (i powiedzieli, że to ona może być przyczyną skracającej sie szyjki), dostałam wiec globulki. W czwartek poszłam na badanie i co się okazało. Że moja szyjka jest nietypowo zakrecona, i ta dr w piątek zmierzyła jej tylko jedną częśc a szyjka ma tak naprawdę ponad 4 cm!! czyli jest mega długa i nie ma żadnego powodu do niepokoju. Nie potrzebnie leżałam w tym szpitalu. Poszłam do tego mojego lekarza i mówię mu o tym, on powiedział, że widział już zdjecia z tego usg i rzeczywiscie pani doktor która mnie przyjmowała po prostu żle zmierzyła. Było mu głupio z powodu tego nie porozumienia (on badał mnie palcami to faktyznie on mogł tylko tą jedną część zbadać, jego wina jest jedynie taka że tego usg mi nie zrobił, bo tam by wyszłedł mu prawidłowy wynik) no ale w końcu ta doktor która mnie przyjmowała to po prostu mega nie kompetentna, jak można nie umiec zmierzyć szyjki przez USG?? no i już wyszłam do domu, chcieli mnie przytrzymać ze względu na tą bakterię ale jakoś się dogadałam z nimii jestem już na szczęscie w domu. Powiedziałam o tym tylko mężowi i przyjaciółce, bo to po prostu nóż się otwiera jacy lekarze pracują w szpitalach! Nie chcę robić taniej sensacji wśród rodziny więc nie opowiadam im tej całej historii bo to po prostu wstyd. Wiadomo, że jestem mega szcześliwa że z tą szyją jest wszystko w porządku, no ale nie potrzebnie zostałam na taki stres narażona. Nie chciałam też robić jakiejś mega jazdy w szpitalu, bo widziałam, że też sie czują głupio, a w końcu to już lepsza taka pomyłka niż by mieli coś olać... mam nadzieję, że dość jasno to opisałam
no to niezla historia, kompetencje lekarzy masakra, ale dobrze ze szyjks dluga

Cytat:
no ja wlasnie miałam tak samo jak pati może dopytaj swoja midwife
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:51   #840
pati1078
Rozeznanie

czesc dziewczyny ale pędzicie nie nadarzam za wami normalnie

a to mój brzusio w 30 tyg (sorki za slaba jakość)

P1050872h.jpg
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości