|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
moje maja |
|
|
|
#782 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Też masz w kolorze białym? Cytat:
Jak się czujesz Zaczarowana? Ja biorę FEMIBION NATAL 2 PLUS z DHA co drugi dzień. Na zmianę z żelazem. Co dziennie 1x1 rano 1x2 wieczorem Magne B6.
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-05-16 o 12:47 |
||
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci ze ostatnio gorzej, czego bym nie zjadla i tak zwymiotuje ech mam juz powoli dosyc, moze to ze stresu przed poniedzialkowa wizyta ostatnio bylo troche niedomowien ale teraz ide z Tz wiec nie powinno byc tak zle no i jeszcze wizyta u diabetologa to na pewno ma wplywa na moje samopoczucie
aleee mala tak mnie kopie ze sie ciesze jak glupia chociaz ona mi humor poprawia
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już teraz wiem, że będę ze wszystkich sił starała się bardzo pozytywnie nastroić do samego porodu, wolę myśleć o nim jako o procesie, który jest niezbędny, bym mogła wreszcie poznać naszego synka Nie chce snuć wizji, jak to bardzo może mnie boleć, jak będzie strasznie w szpitaluWierzę że mi się to uda.
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-05-16 o 13:59 |
||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
trochę Was nadrobiłam, a nie czytałam tylko 1dzień!! teraz mnie nie będzie parę dni chyba, więc jak wróce to żebym nie musiała nowego wątku szukać dziewczyny! ![]() witam nowe mamusie gratuluje wyników badań trzymam kciuki za kolejne badania ja mam ostatnio nie za dobre dni, chyba zaczynam odczuwać hormony ciążowe i te tzw hustawki nastrojów...a juz myślałam, że mnie to ominie...pół nocy myslałam nad imieniem i dalej nic. chyba zostawię to mężowi. trzymajcie się laseczki zdrowo i pewnie napiszę coś w przyszłym tygodniu odpoczywajcie |
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Nie bylo mnie tylko jeden dzien, a tu tyle stron wyskrobanych
wczoraj mialam wizyte, lekarz powiedzial, ze szyjka jest wystarczajaco dluga, zamknieta. Wypytalam go o twardniejacy brzuch i powiedzial, ze to przez skurcze macicy. Mam jesc no spe i duuuuzo odpoczywac by uniknac przedwczesnego porodu. To dopiero 26 tydzien na wadze 4kg na plusie od poczatku ciąży. Chhba strasznie mało. Fakt, ze nie obzeram sie na potęgę, ale tez sobie nie żałuję i slucham organizmu, co chce jeść. Dobrze, że dzieciaczek kopie i się wierci to jestem spokojna
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju juz tak strasza przedwczesnym pordem ? ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- a to my sobie odpoczywamy
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rewelacja! no i ten biust! hehe, super wyglądacie z Olivką!to ja dodam takie z krzesła:
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super brzusio a no troche nam sie uroslo
|
|
|
|
|
#791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fe, okropność.Wydaje mi się, że nie tyle maluch uciska na żołądek, bo żołądek się podniósł, ale macica go wpycha pod mostek już ![]() Cytat:
Co do kwasów DHA, to na pewno zawiera je Pharmaton Matruelle. Cytat:
No właśnie to mnie dziwi, że jeden lekarz mówi, że te skurcze są normalne, a inny, że nie nie kapuję tego.Mój powiedział, że są ok, że to skurcze BH i że moga wystepować nawet raz na godzinę...i że porodu nie wywołają. Ta lekarka, u której byłam, jak go nie było, też tak mówiła... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-16 o 14:56 |
|||
|
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki !!
Nie było Mnie kilka dni , mamuśka przyjechała pomogła ogarnąć Mi ogród , akurat skończyłyśmy i się od rana dzisiaj pada. Przez ten ogród schudłam kilogram ;-) Zaczarowana, Daisy śliczne brzucholki ;-). Angelika super że remont skończony, a mebelki i lampka śliczna. Kasia Ruda ja zawsze mierze tylko ręcznym bo właśnie ten elektroniczny pokazuje często błędny wynik. Idę wcinać barszczyk jeszcze mama zdążyła ugotować ;-)
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo i sa tego jakies plusy kg do tylu super ![]() smacznego ! |
|
|
|
|
#794 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawo za brzusio!![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#795 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
staram się nie słuchać o porodach innych i nastawiam się, że nie będzie tak źle nie my pierwsze i ostatnie będziemy rodzić bez, damy radę !![]() Cytat:
podobno u mnie w szpitalu też można rodzić w wodzie i powiem szczerze, że zastanawiam się nad tym na poważnie ![]() ![]() życzę udanej imprezki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pycha!Cytat:
ale lekarka nic nie mówi na wagę, wręcz zawsze powtarza ok, super. Mały rośnie i nie jest z tych najmniejszych więc nie mam zamiaru się martwić wagą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z notatkami i kawą jutro ostatni dzień w szkole |
|||||||
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam od lekarza. Byłam kontrolnie u innego, w przychodni, bo do prowadzącego chodzę prywatnie, ale wizyte mam dopiero 29 maja, a ostatnia była na początku kwietnia, jakoś nie po drodze mi było (wyjeżdżałam, chorowałam, wychodziłam za mąż
) no i dla własnego spokoju poszłam dziś do przychodni. Wszystko ok, szyjka długa, gładka (??) i zamknięta, ale brzuszek twardy...gin powiedział, że jeżeli twardnieje więcej niż 10-15 razy w ciągu dnia, to wtedy można zacząć sie niepokoić, muszę poobserwować trochę tego mojego brzucha, bo do tej pory jakoś tego nie zauważyłam...a jak to jest u Was? Odczuwacie twardnienie? Poza tym Mała tak się ułożyła, że pokazywała tylko plecki, nogę i zaciśniętą rączkę, a miałam nadzieje, że drugi lekarz potwierdzi płeć, no i waży juz ponad 1 kg Dodawałam wcześniej zdjęcie, ale podczas edytowania zniknęło , więc wklejam jeszcze raz
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam na degustację ![]() Jagusia, a co byś chciała wiedzieć? Położna trochę nam wczoraj o tym mówiła Co ważne, nie dają wtedy zzo, jak się zdecydujesz. Powodzenia w nauce, ja mam dzis przerwę w nauce Zaczarowana, Daisy, ale superowe brzucholki!
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam czasami raz na kilka dni albo i rzadziej ale szybko mija to juz duza masz kruszynke ![]() super brzusio
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pępek mój jeszcze w miare głęboko, chociaz już coraz płyciej ![]() daysy i motylek piękne brzuchalki, już myślałam ze tylko mi tak wywaliło ostatnio, ze czuje sie słoń
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-16 o 15:47 |
|
|
|
|
#801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrobilam dzisiaj na obiadek (b. lekki) zurek ślaski na bialej kielbasie (ala frankfurterki) z jajeczkiem zabielany odrobina mleka... pycha taki fajny kwasny, idealny na dzisiejszy chlod.. kielbasek nie jadlam ze wzgledu na diete... mmmm pycha
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#803 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i pomysleć, że jeszcze w majówkę śmigałam po Tatrach ![]() Cytat:
Uwielbiam żurek, zwłaszcza taki kwaśny
|
|||
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne brzuszki dziewczyny!
Cytat:
Ja mam od wczoraj kryzys.. już bym się chciała poprzytulać, popłakać i przestać być we wszystkim samodzielna. Ale niestety od 2tyg. jestem bardzo zawiedziona moim TŻ, więc o przytulaniu nie ma mowy.. I przestałam go prosić o pomoc, bo zanim zrobi, to pół dnia marudzi To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam... ![]() I do tego nie mogę się zdecydować na żadne ustawienie mebli w pokoiku najchętniej wywaliłabym wszystko i kupiła nowe. Jutro brat mi przywiezie mniejsze biurko, to może jakoś to się pomieści, bo teraz mam takie prawie 2metrowe Niestety, łóżeczko ważniejsze ![]() Angelika dobrze słyszeć, że u Ciebie po remoncie i rodzice oddali Wam pokój! Wiedziałam, że tak będzie ![]() też nie wiem jakie to uczucie... za dobre wyniki i gładką szyjkę ![]() A w którym miesiącu brałaś ślub? Jagusia, czyli od jutra będziemy Cię częściej czytać?
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do TŻ, to mój bardzo cieszy się z dzidzi, często dotyka brzucha, pyta jak się czuję, cieszy się jak wariat jak Mała go kopnie, kiedy akurat trzyma reke na brzuchu,zastanawia się jak to będzie trudno "wychować dziewczynę w dzisiejszych czasach", ale....jeżeli chodzi o przyziemne sprawy typu wyprawka, to niestety za bardzo się nie angażuje, ogląda wszystko to, co ja kupuje, zachwyca się, że takie to malutkie i ładne, ale sam póki co, kupił tylko 1 parę skarpetek :/ Ale nic to, niedługo będzie miał okazję się wykazać, bo musimy wyremontować pokoik dla Małej
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-05-16 o 16:07 |
|
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze warto porozmawiac na spokojnie i wytlumaczyc niektore sprawy kochana ? Ale w sumie ja jestem taka sama nie lubie sie prosic jak nie to nie ile mozna ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() Moj to sie cieszy jak mu narzekam ze mala strasznie mnie kopie i ze az mnie boli wtedy mu jest najbardziej do smiechu ale wtedy zazwyczaj rozmawia z coreczka i mowi ze nie wolno az tak mocno |
||
|
|
|
#807 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u Mnie to twardnienie to takie uczucie jakby mi się brzuch wypełniał od środka i wypychał . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
a jak slucha sie tatusia
pewnie corusia tatunia bedzie
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana, niestety strasza... mam nadzieje, ze na straszeniu sie skończy. Cudowny brzuszek
przed ciążą nie lubilam patrzec na wszelkie dzieciowe i ciazowe sprawy, a teraz sprawia mi to frajdę, chyba sprawka hormonow ![]() ButterBear, moze oni patrza jeszcze na inne czynniki i na tej podstawie oceniaja czy dane skurcze sa normalne czy zagrazaja jagusia15, trochę mnie uspkkoilas. Dlugi czas waga u mnie stala w miejscu, dobrze ze cos ruszylo. Kazdy mi tylko mowi, ze ciagle nic nie widac i ze cos jest nie tak. motylek_55 mnie czeka ślub w czerwcu. Chyba przez to odkladam zakupy dzieciece 'na potem' i jak sie bawilas? Nie meczylas sie szybko ?Dziewczyny, ts glukoza do picia ma az tak ohydny smak? Dostalam wczoraj skierowanie na krew, mocz i glukozę, ale nie nastawiam się źle póki co
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No właśnie jak tak sobie myślę, to cos takiego od czasu do czasu czuję i głupia myslałam, że to dzieciak się może kręci, zmienia pozycję, wypycha |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

A komode mam taka sama dla malego, tylko o jedna szuflade wiecej, powiem Ci, ze to jest tak w sam raz, moze warto rozwazyc wymiane komody na wieksza o jedna szuflade???Bo one sa dosc plytkie. Zrobisz oczywiscie jak bedziesz uwazala!!! 
Już teraz wiem, że będę ze wszystkich sił starała się bardzo pozytywnie nastroić do samego porodu, wolę myśleć o nim jako o procesie, który jest niezbędny, bym mogła wreszcie poznać naszego synka
28.06 

rewelacja!
no i ten biust! hehe, super wyglądacie z Olivką!

nie kapuję tego.

stoją puste butle... I zaczęłam się zastanawiać czy nadal chcę rodzić w swoim mieście. Nie mówię, że od razu nastawiałam się na zzo, ale to była dla mnie taka deska ratunkowa. A tak to ratunku nie ma żadnego, no chyba że bunt i wymuszenie cesarki jak już naprawdę nie dam rady

pycha!
To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...