|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Cytat:
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
margo zdrówka życze
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Side strój płetwonurka jest, ale naciągam go na kolana tylko ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Podoba jej sie widać. Słodka Ale to nie znaczy, ze Ciebie bedzie bolało Ja tego nie robiłam od czerwca ![]() Cytat:
Wystarczy, ze jedno musiałam sobie naprawić
|
|
#1623 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Zal sie, zal - jak widzisz to pomaga na marudy ![]() Cytat:
Chodzi o poduszke powietrzna - gdyby wystrzelila zrobilaby krzywde maluchowi |
||
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki. Z takim wsparciem na pewno uda mi się zwalczyć ten stan zapalny
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas w zabawkowym spokoj - sama czesto musze Malwinę namawiac zeby sobie cos wybrala tak bez okazji- puzzle lub gre a ona nie che bo 'przeciez mam juz w domu duzo puzzli' takie dziecko mam niewymagające ![]() Cytat:
![]() musielismy chyba popełnic blad w sztuce.......tworzenia? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-05-16 o 19:53 |
||
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jak coś to wiem gdzie się zgłosić.. ![]() fajnie, ze Hania to taki aniołek ![]() juz się rozmysliłam - młody jesy tylko mój, mój, mój taki cycuś mamusi! nie oddam za nic na swiecie!
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIE wymieniam na niewadliwe modele ale może jeszcze sie wyrobi, albo sie przyzwyczaicie Cytat:
![]() Tez tak miałam jak chciałam sprzedać Ole, później bardziej ją kochałam i ściemniałam, że jest moja i nikomu jej nie oddam. Nie martw sie, przy następnym ryku znowu bedziesz chciała sprzedac
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, uzywacIe pasów poporodowych? Są jakieś efekty? Polecacie jakiś konkretny?
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Margo- ja również trzymam kciuki za to, żeby szybko udało Ci się przezwyciężyć problemy ze zdrowiem!
Castia- padłam Może jednak ogłosisz jakąś licytację, bo widzę, że tu sporo chętnych na przygarnięcie Filipka. Jednak kobiety lubią niegrzecznych chłopców niezależnie od ich wieku Jestem ciekawa jak u nas będzie w łóżku. Też słyszałam, że to jak drugi pierwszy raz. Za równo tydzień przekonam się ile w tym prawdy
|
#1632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uzywaly i stwierdzily ze nie pomagają Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
skąd wiesz?????![]() widzisz jak turbulencje mu charakterek ukształtowały? Cytat:
to wiecej niz pewne - ofertę tymczasowo zapiszę w zakładkach!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-05-16 o 22:26 |
|
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że się opanowałaś ![]() ale ja po sn ![]() Cytat:
ja od 10 kwietnia ![]() muszę wam się pochwalić
|
|
|
#1635 |
|
Wtajemniczenie
|
Limonka pochwal sie 'po' jak było!
![]() następnym razem wrzucę wam linka do alledrogo! ![]() Karolcia no i supcio ! |
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wziął go raz do pionu i stwierdził zwiększone napięcie mięśniowe wygnał do poradni rehabilitacyjnej i mamy wizytę w dzień matki
|
|
|
#1637 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a i cycki mam 2, więc wykramić też dam rade ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moje małe wieczorem nie mogło zasnąć, 1.5h ją usypiałam i nic, prosiłam męża, żeby ją spróbował uśpić i po 15 min przyszedł i mnie opierniczył, że to napewno dlatego, że piję kawę i mam przestać. ale ja piję codziennie 1 kawę i jakoś wcześniej mogła spać; |
|||
|
|
|
#1638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
jak tak patrze, to moja ma na pewno wzmozone napiecie od poczatku potrafi uniesc glowke i trzymac, piastki zacisniete, glowa w jedna strone. Ale co ja nie zabije, to wzmocni ![]() Na pierwszej wizycie u pediatry, jak miala 2 tyg. Podniosla bardzo wysoko glowke a pani dr "ojeju patrzcie jak sie popisuje" ![]() Tylko moja pediatra badala ja dlugo i sprawdzala wszystko chyba, za rece, za nogi... Wiadomo, sprawdzic nie zaszkodzi, ale na pewno nie panikowac Cytat:
![]() Na cos trzeba zwalic wine ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej męża
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-05-17 o 00:21 |
|
|
|
|
#1640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
), ale prezentuje się naprawdę dobrze.Moja bratowa po dwóch poprzednich ciążach korzystała z pasów i ona z kolei je sobie chwaliła. Nie znam szczegółów, ale jeśli chcesz to się dopytam, gdy będę się z nią widzieć. Cóż... To będzie ból w słusznej sprawie Cytat:
![]() ![]() Ile córeczka ważyła przy urodzeniu? Przypomnisz? Na bioderka ja bym tak czy inaczej poszła w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony". Grunt to się przyłożyć do postawienia diagnozy ![]() Grrrr, skąd się tacy lekarze biorą? To ten co kazał Ci pić 5 litrów wody? Zawsze lepiej się upewnić co się dzieje, więc dobrze, że Was skierował do tej poradni, ale na pewno za wcześnie, żeby się martwić. Cytat:
Virginia- jaki miły komplement Ale ja zawsze wiedziałam, że będziesz świetną mamą!Side- uważam dokładnie tak samo jak Ty. Jeżeli małżeństwo ma być ze sobą blisko, trzeba o tę bliskość trochę zawalczyć. Też nie skupiam się tylko na Emi, zawsze interesuję się tym co się dzieje u męża, wypytuję o to jak minął dzień w pracy, przygotowuję mu czasem jego ulubione potrawy itp. On też nie traktuje mnie tylko jako matki. Oprócz tego, że daje mi wsparcie w wychowywaniu Małego Bąbelka, widać, że dostrzega we mnie kobietę, prawi komplementy itp. Pisałaś o swoich znajomych. U mnie w rodzinie jest para, która po urodzeniu pierwszego dziecka oddaliła się od siebie na tyle, że przestali się nawet całować! Śpią oddzielnie, nie widziałam, żeby okazywali sobie czułość w jakikolwiek sposób (trzymanie za rękę, cieplejsze spojrzenie... zapomnijcie!) i właściwie są już tylko rodziną, a przestali być małżeństwem. Dla mnie to straszne. Brrr! Zimno mi i ciągle ziewam, bardzo melancholijna ta wiosna. Niech już wreszcie będzie ciepło, bo kupiłam sobie fajne sandałki i one strasznie piszczą, żeby już je wyprowadzić na spacer
|
|
#1641 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już miałam proponować aquapark w Rudzie Śląskiej, tam jest strefa bez strojów Cytat:
wiem, bo Piotrek tak powstał Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Jak mąż taki mądry niech też wszystko odstawi. Od kawy nic mu się nie dzieje, pij i bądź szczęśliwą matką a nie męczennicą ![]() W temacie usypiania dziecka moje odkrycie. Jak piotruś miał się urodzić martwiłam się bo strasznie dużo ruszał się w brzuchu jak szalony, a mój mąz był takim potworkiem za niemowlaka że darł się na okrągło. Uzbroiłam się więc we wszystkie gadżety na niegrzeczne dzieci: kosz mojżesza, otulaczek Motherhood. Okazało się jednak zupełnie inaczej i poza tym że non stop macha tymi nogami i rękami jak pomylony to jest bardzo grzeczny i otulacza nigdy nie wyciągnęłam (bo wiedziałam że nie da rady go w to włożyć). Ostatnie dwie noce jednak były bardzo ciężkie bo macha nimi tak mocno, wkłada ręce do buzi, że nie spałam i ja on. Wczoraj mówię mężowi że pisałyście o przytrzymaniu kończyn i dzieci wam zasypiają. nie było to łatwe u Piotruisa bo trzymaliśmy we dwójkę bo on silny jak nie wiem Spał do 3! Potem w nocy karmionko, pieluszka i znowu machał jak szalony wiec go w to wpakowałam i znowu usnął i pięknie spał |
|||||
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety mojq córka znowu zrobiła mega awanture o spanie w frejce. Probowalam ja przekonac jakoś uspokajalam, glaskalam, poprzytulalam i każda proba odlozenia jej do łóżeczka lub nawet do naszego łóżka kończyła się wyciem i to takim przeokropnym az do braku tchu. Wiec znowu zmieniłam na szeroka pieluche i szybciutko zasnęła. Dzisiaj mam wizytę zobaczymy co lekarz powie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1644 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje
Teqiba raczej się nie myliła na pewno jest jakaś wada usg raczej nie kłamie (chyba że źle zrobiła ta baba ) tylko chciałabym usłyszeć coś oprócz: "o to dysplazja trzeba nosić Frejkę" ) . Nic nie mogłam popytać bo wepchneła nas w kolejkę no i szybko, szybko nawet w usg nie spojrzała tylko zerkneła i tyle.Nie mam pomysłu jak Majkę namówić do spania w tym ustrojstwie próbowałam wszystkiego godzinę walczyłam z nią aż się poddałam bo była cała czerwona, zaryczana i dostała spazmów.Przepraszam, że tak ciągnę ten temat, ale muszę się wygadać, a kto jak nie Wy mnie najlepiej zrozumiecie
|
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam wcześniej prywatnie u pani doktor, która jest znana i z tego, że świetna, ma najlepszy sprzęt, i z tego, że wyszukuje 99% małych pacjentów np. problemy z bioderkami i ona z kolei mówiła, że jest za wcześnie, żeby cokolwiek powiedzieć i na temat nóżki, i bioderek i piąstek, bo jakby miał 3 miesiące, to by trzeba było się porządnie zainteresować, a że byliśmy półtora tygodnia temu (teraz mamy 7), to jeszcze te rzeczy są normalne, choć warto obserwować i kazała nam ogłaskiwać nóżki i piąstki od zewnątrz(a ten lekarz wczoraj kazał uderzać od wewnątrz), pokazała jak nosić na biodrze i w ogóle żonglowała nim na lewo i prawo (no ja nie mogę od niego uzyskać niektórych pozycji, które ona pokazywała, jak dla mnie on jest zbyt silny i boję się, że mu kuku zrobię) tak czy siak, w poradni rehabilitacyjnej powiedzą co i jak, ale chyba pan doktor po prostu napędza im biznes i nowych klientów :P bo skoro w tym wieku to normalne.. no nic... te 5 litrów wody sam też niech sobie pije ;P ja bym chyba pękła.. no i jak pisałyście, gdyby to od wody zależało ile mama ma pokarmu.... to by było fajniaście wydryndał mi wczoraj piersi tak, że bolały przez pół nocy, zrobiłam 125ml mm i jeszcze mu było mało, dostał jeszcze 60ml i jakoś poszło - ale i tak marudny jeszcze był nieco no i pierwszy raz wczoraj nie spał prawie wcale na spacerze ![]() a wieczorem tak się chichrał przez sen, że mąż aż nagrywał :P i się uśmiechnął nie śpiąc, ale... nie do nas, do babci :/ (wiem, wredna jestem, wolałabym do mnie albo do taty :P )
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - kciuki za wizytę!
Side - dlatego u nas działa spanie na brzuchu - możliwości wierzgania są mocno ograniczone :P Limonko - dopytaj proszę. po Ewie nie miałam żadnych problemów z brzuchem, teraz wystaje, bo po pierwsze startowałam z większą wagą, a po drugie brzuch i dziecko były większe ![]() czekamy aż się Przemo obudzi i zje i wybywamy do CH na drobne zakupy. chce mi się nowego ciucha jakiegoś ![]() P znów mi zrobił akcję "kupa", tym razem jeszcze wieczorem i o 5 rano drugi raz. na szczęście pieluchy to wytrzymały
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-17 o 10:33 |
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Jula budzi się na każdy dzwięk, a Kubie buzia się nie zamyka. zaraz chyba ich wystawie oboje na dwór, bo inaczej wzariuje. chwilowo nie pada, ale jest paskudnie.
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat z tym piciem wody to bym powiedziała, że to prawda. Im więcej piję tym więcej mam pokarmu i wszędzie o tym można przeczytać. jak się zawezmę mocno i cały czas podpijam wodę nawet 4 litry dziennie to mleko wręcz tryska, ale nie jestem koniem żeby z wiadra pić więc wolę mieć mniej mleka i czasem dokarmiać a pić w normalnej ilości i dogadzać sobie to herbatą, to kawą (1 dziennie) to czymś innym...Castia a może chcesz wymienić Filipa na Piotrka? dziś nie mam do niego siły |
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
kate współczuje
thidien za uśmiech
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

żonka swojego męża

skąd wiesz?????

za szczepienia
II kreski 30.07.2013
) tylko chciałabym usłyszeć coś oprócz: "o to dysplazja trzeba nosić Frejkę"
)
próbowałam wszystkiego godzinę walczyłam z nią aż się poddałam bo była cała czerwona, zaryczana i dostała spazmów.