|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Myszko, złota kobieta z Ciebie, dziękować! Nad ziajami też myślałam, z pewnością wezmę. Proteiny mleczne lubią, a przyda mi się coś z proteinami w razie co. Ach już nie mogę się doczekać, nawyki żywieniowe zmieniłam i czuję się lepiej, pielęgnację buzi również to i na włosy czas bo baaaardzo nie podoba mi się ich stan
![]() Joanku, tam jest napisane że koszt jest naliczany w czasie zamawiania, obstawiam że jakieś 3-4 funty, skoro od 29 darmowa. Zamówiłabym zk imś na spółę, ale nie mam nikogo kto przywiązuję uwagę do kosmetyków, więc już sobie za tą przesyłkę wywalę ^^ |
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
uplotlam warkocze. dołuje się jak mam mało wlosów. i mam chęć je opitolić na krótko.
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj z czymś takim spaceruję
przepraszam za niewyjściową mocno minę [edit. Zmieniłam zdjęcie. lepiej widać
Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-05-16 o 17:48 |
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Jeden warkoczyk. Mysi ogon.
Całość włosów to może z 8 cm. Ogólnie nie jestem zadowolona z ich objętości. Jak się nimi zajmę to faluja, nie rozdwajaja się w ogóle. Żyją własnym życiem i jest ok. Ale objętość mnie nie satysfakcjonuje. Macie warkoczyk z połowy dwa razy i coś tam z całości. uploadfromtaptalk1400255086963.jpg uploadfromtaptalk1400255105226.jpg uploadfromtaptalk1400255154963.jpg Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
ja cię w czerwień powiodę w piekło - ból 5, 10, 21.975, 42.135 Edytowane przez Jessenia Czas edycji: 2014-05-16 o 17:48 |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Imperfecta
no blasku im odmowic nie moge, fakt
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kiedyś miałam obsesję przekładania, to przechodzi jak się wycieniuje, przy mojej długości szczególnie bo u Ciebie nadal przełożysz coś
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo. Kiedyś zawsze musiałam mieć przełożone, a teraz zwykle mam z tyłu, chyba że siedzę i się nimi bawię z przodu i później tak zostawię.
|
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W załączeniu przesyłam zdjęcie, niestety nie wyraźne, bo nie było akurat nikogo kto mógłby im zrobić sweet focie ![]() Dziękuję IMAG0565.jpg
|
|
#702 | |
|
Moderator
|
Cytat:
potem było więcej to tak z 13-14 obstawiam bo tylko raz mogłam okręcić gumką, drugi raz już nie. Zeszłego lata na włosach do ramion (takich do karku, nie na ramiona) 7 cm, aczkolwiek nie dołuję się grubością kitki, sporo dziewczyn nosi cieńsze warkocze/kucyki i też ładnie wyglądają.Moim zdaniem bardzo ładne masz włosy, podobają mi się
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz ja tu nie chciałabym stawać w roli eksperta, ale wydaje mi się że warstwowanie najlepej sprawdza się na włosach gęstych, plus jesli zapuszczasz to wiadomo im gęstsze włosy tym więcej warstw możesz od góry robić zeby to wciąz wyglądało porządnie a nie jak wyskubany kurczak
![]() Nie wiem czy na tym zdjęciu masz mokre włosy czy po prostu nie ma ich za wiele i oczywiście podcieniowanie ich sprawiło by że się uniosąi moga lepiejj kręcić ale wydaje mi się że u Ciebie utrata objętości będzie bardzo widoczna, Twoj płaszcz sobie rośnie ale nie robi się trójkątem, wygląda ładnie. Bo jak chciałabyś zapuściac to będziesz mieć mysi ogonek, musiałabyś sciąć [wg mnie] na dlugość do łopatek żeby to wycieniować i żeby nie wyglądało biednie. ![]() Ale mówię ja tylko sobie dywaguję. Masz jakies lepsze foto?
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tym zdjęciu były jeszcze wilgotne. Może na zdjęciu nie widać, ale wydaje mi się że są one bardzo gęste, a do tego bardzo grube mam pojedyncze włosy Mam jeszcze jedne zdjęcie, ale ze strasznym puchem bo rozczesane na sucho do wodospadu i z przed roku zanim zaczęłam dbać o włosy i przed ich pomalowaniem, gęstość raczej się nie zmieniła, a dodatkowo ich przybywa Plus zdjęcie z początku pielęgnacji![]() Poza tym każdy kto mnie czesze, lub fryzjerka która ścina włosy zawsze rzucają tekst: "Boooże, ile ty masz włosów" ![]() Zdjęcie0255.jpg IMAG0467.jpg
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ja robię warkocza, to wtedy jest cienizna! Nie widzę powodu do niezadowolenia ![]() Odnośnie objętości - używasz spinek-żabek, gdy włosy schną? Może to by je jakoś uniosło. |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jessenia mi też sie wydaje, że ten warkocz jest porządny. Tyś cienizny nie widziała, ja mam ścieniowane tak, że 3 cm na dole włosów toż to żałość. ;p
|
|
|
#707 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#708 |
|
little hungry lady
|
Moje włosy to udręka, kręcą się jak głupie
Nie mogę się nawet w nich pokazać jeśli są niewyprostowane albo nie wysuszone na szczotce...
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziwczyny.
ja reguralnie popadam w takie jazdy, ide poszukac zdjec z mega dlugimi wlosami, moze ja mam falszywe przekonanie ze mialam MEGA grube wlosy kiedys
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#712 |
|
little hungry lady
|
Jednak wolałabym wymienić się włosami z kimś, kto z natury ma je proste i grube
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cieszyć się włosami prostymi ![]() Wiem, że to dziwne pytanie, ale ile masz lat? |
|
|
|
|
#714 |
|
little hungry lady
|
Nie, wolę nie poddawać się żadnym "trwałym" zabiegom. Zaakceptowałam je już dawno, ale uważam po prostu, że łatwiejsze w pielęgnowaniu i "okiełznaniu" są włosy proste.
18, dlaczego pytasz? Piszę jak zakompleksiona dziewczynka?
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam coś. Nieostre bo to zdjęcie zdjęcia.
Takie miałam włosy 20 lat temu. Fale. FALE! AH. normalnie mam motywację. uploadfromtaptalk1400267366420.jpg Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
ja cię w czerwień powiodę w piekło - ból 5, 10, 21.975, 42.135 Edytowane przez Jessenia Czas edycji: 2014-05-16 o 21:15 |
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie mieć włosów innych niż kręcone, choć czasami się przez nie nawkurzam tak bardzo, że chce mi się płakać i to dosłownie Nie mówię, że piszesz jak zakompleksiona dziewczynka, bo to nie ma nic do tego. Mam na myśli bardziej to, że do loków trzeba dojrzeć nie wystarczy je zaakceptować. Z Twoich poprzednich postów z resztą wcale nie wynika, że je akceptujesz.Ja swoje loki pokochałam i dostrzegłam w nich ogromny potencjał dopiero 8 miesięcy temu, a mam troszkę więcej niż 18 więc daj sobie czas i nie patrz na nie jak na problem, ale jak na przywilej o który trzeba dbać. Loki to niesamowite bogactwo natury, które denerwuje, wymaga ogromnej ilości poświęconego czasu, ale jest wyjątkowe i niepowtarzalne Cytat:
Fale i to pewnie bez większego wysiłku
|
||
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
z tego co pamietam, to bez niczego - wiem ze jak mylam to wilgotne zwijałam w koka, tak sobie dosychały. no a potem o taka fala była. ale zawijały się tez z przodu z tego co widze na tej fotce wiec to juz nie byla zasluga koka.
|
#718 | ||
|
little hungry lady
|
Tak, mnie również to dopadło kilka lat temu. Miałam fioła na punkcie prostych włosów, chciałam mieć tylko takie, już zawsze, nie wyobrażałam sobie wyjść z domu w loczkach. Cytat:
Hm, to, że wolałabym mieć proste włosy, takie które układałyby się łatwiej, nie mając na głowie ciągłego "artystycznego nieładu", nie oznacza, że nie akceptuję moich włosów i ich nienawidzę. Już dawno zaakceptowałam wszystko w moim wyglądzie, bo nic nie jestem w stanie zmienić. A włosów na siłę nie będę poddawać nietrwałym zabiegom, wydawać fortunę na to, by nacieszyć się widokiem prostych jak drut kłaków ![]() Cytat:
Być może. Ja na chwilę obecną jestem nastawiona na nie obojętnie. Zaakceptowałam je, to fakt, ale nie widzę powodu, by sie nimi zachwycać. Może przyjdzie na to pora, może za parę lat do tego dojrzeje, wszystko wyjdzie w praniu
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Floydka, a masz zdjęcie tego nieładu artystycznego?
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Floydka, masz jakieś zdjęcia swoich włosów?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

przepraszam za niewyjściową mocno minę
[

Nie mogę się nawet w nich pokazać jeśli są niewyprostowane albo nie wysuszone na szczotce...
i cieszyć się włosami prostymi