Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Notka

Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów Masz problem z dobraniem pielęgnacji do Twoich włosów? Zapytaj Wizażanek i skorzystaj z rad ekspertek Dove!

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 21:19   #421
pannawiosna
Zadomowienie

Dot.: Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
co do negatywnych opinii na KWC to powiem Wam, ze ostatnio miałam przyjemnośc testowac podkład https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wa-wersja.html

i opinie raczej są słabe, także to nie jest chyba do końca tak, ze usuwają złe opinie, no chybaże proces jest bardziej skomplikowany
Może moją opinie usunęli z innych przyczyn, może przypadkiem zorientowałam się że zniknęła dopiero niedawno, gdy przeglądałam swoje kwc. Ale nie będę się mścić i nie wystawię super hiper negatywa za karę

Jednak jakby na to nie patrzeć - KWC jest dość istotnym dla wielu Polek zbiorem opinii i automatycznie pomaga w tworzeniu listy zakupów więc przynajmniej recenzje z testów powinny być monitorowane i selekcjonowane pod kontem ich rzetelności i prawdziwości - tutaj znowu wracam do ochów i achów po 1 użyciu
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:31   #422
Tyna7
Zakorzenienie

Ja używam zestawu do włosów farbowanych i zauważyłam, że przy spłukiwaniu włosów leci czysta woda a nie pomarańczowa jak dotąd (w tamtym tygodniu farbowałam na rudo). Ale testów ciąg dalszy ciekawe czy kolor rzeczywiście utrzymuje się do 10 tygodni

Edytowane przez Tyna7
Czas edycji: 2014-05-16 o 21:34
Tyna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:33   #423
joasia-a
Zakorzenienie

bo Dove i wizaz powinni w regulaminie ujac cos w stylu ze opinie mozna uzyc dopiero po 2 tygodniach uzycia albo przynajmniej liczbe uzyc np 7 :P

A ja musze przynac ze po pierwszym uzyciu jestem zadowolona, czy zachwycona, to czas pokaze :P
Stary 2014-05-17, 08:57   #424
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez anitka709 Pokaż wiadomość
Niby ustawiłam baner

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ingran i edyta 508 kochane czy już jest dobrze z tym banerem? ;-) wydaje mi się, że tak. I jeszcze raz dzięki za tą uwagę, bo miałabym źle nie wiedząc o tym.
jest ok

ja to przede wszystkim jestem zadowolona z zapachu
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:27   #425
Oliwkak13
Raczkowanie

Właśnie jestem po uzyciu wszystkich trzech kosmetyków na raz i o dziwo nie przetłuściły i nie obciążyły mi włosów jak wcześniej sądziłam. Za to włosy ładnie mi lśnią i to nie efekt promieni słonecznych bo u mnie leje. Po za tym ładnie pachną

Oliwkak13
Oliwkak13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:25   #426
requiem29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tyna7 Pokaż wiadomość
Ja używam zestawu do włosów farbowanych i zauważyłam, że przy spłukiwaniu włosów leci czysta woda a nie pomarańczowa jak dotąd (w tamtym tygodniu farbowałam na rudo). Ale testów ciąg dalszy ciekawe czy kolor rzeczywiście utrzymuje się do 10 tygodni
Mam podobne spostrzeżenie (zestaw Intensive repair) farbuje na rudo od roku i po każdym szamponie woda jest odbarwiona, bo to niezbyt trwały kolor niezależnie od farby, po dove woda wyjątkowo bezbarwna..

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zonka50 Pokaż wiadomość
Ja mam taki sam plan, z tym że mała maseczka starczy mi na przynajmniej kilka razy, bo u mnie krótki bob

Wczoraj użyłam jej pierwszy raz i jestem zachwycona, włoski gładkie, miodzio

Ale szampon jakoś mi się słabo pieni, nie wiem dlaczego, bo większość dziewczyn pisze, że właśnie pieni się dobrze i jest wydajny. U mnie jak zwykle inaczej
Ja pisałam , że słabo mi się pieni. Myślałam, że to kwestia długości włosów (moje są do wysokości pępka) ale jak widać to nie w tym rzecz. Musiałam nałożyć szampon 3krotnie, czego w przypadku innych nie robię.

Gram, bo lubię

https://www.instagram.com/req29/
requiem29
requiem29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:30   #427
joasia-a
Zakorzenienie

ja mam wlosy do polowy plecow i naprawde z pienieniem jest super
Mylam wlosy wczoraj wieczorem i po nocy nadal sa fajne i przyjemne zazwyczaj mam wlosy oklapniete, a dzisiaj jest ok
Stary 2014-05-17, 10:36   #428
anitka709
Raczkowanie

ja chyba jestem najbardziej zadowolona z odżywki w sprayu, fajnie, że można jąużywać nawet na suche włosy. wtedy są takie delikatne i pachnące.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
jest ok

ja to przede wszystkim jestem zadowolona z zapachu
wreszcie dobrze ustawiłam
Stary 2014-05-17, 10:49   #429
honey1991
Przyczajenie

Ja mam zestaw do włosów zniszczonych i muszę przyznać ze zapach jest obłędny! Użyłam naraziw kosmetyków kilka razy ale narazie odczucia są świetne ciekawa jestem czy tak pozostanie
Stary 2014-05-17, 10:51   #430
sabik86
Przyczajenie

ja używam szamponu i maski na mokre włosy, po umyciu włosów samym szamponem były tak poplątane, że nawet palcami nie mogłam ich rozdzielić (co zdarzało mi się tylko przy używaniu najtańszych szamponów) i dopiero po użyciu maski udało się je okiełznać. odżywki w sprayu używam przy suszeniu włosów (taki mój codzienny rytuał)

ale po kilku użyciach całego zestawu zauważyłam, że moje falowane i puszące się włosy stały się bardziej gładkie i skręt fal jest pięknie podkreślony, już nie wyglądają jak kupa siana
Stary 2014-05-17, 10:56   #431
anitka709
Raczkowanie

no i nie są takie puszyste po tej odżywce
Stary 2014-05-17, 11:10   #432
mon_soleil
Be Strong. ☑️

użyłam dzisiaj w końcu tej maski z aktywatorem ciepła (zestaw Intensive repair - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...hair-mask.html) i powiem szczerze że mnie nie zachwyciła.. szkoda że tylko 1 saszetka była do testowania bo do końca nie wiem czy wady jakie zauważyłam są skutkiem tej maski czy np niesprzyjającej wilgotnej pogody również w każdym razie w masce podoba mi się połączenie tego kremu z tym aktywatorem.. fajne! coś innego i przyznam że pierwszy raz w życiu miałam okazję wypróbować takie cudo . Nakłada się okej, ten płyn już w połączeniu z dłonią rozgrzewa, a co dopiero na włosach.. odczekałam 3 minuty i ładnie zmyłam zniecierpliwiona jaki będzie efekt.. no i co.. i faktem jest że włosy są nawilżone, miękkie i przyjemnie pachną.. ale po za tym strasznie mi się napuszyły odstaje mi milion krótkich włosów, ogólnie jakoś mi oklapły, nie wiem czy za ciężka jest dla moich włosów czy co. W każdym razie nie zachwyciła mnie tak jak ta maska w tubie którą nadal wielbię! może jeszcze kiedyś skuszę się na tą z aktywatorem i dam jej jeszcze jedną szansę. Myślę że warta wypróbowania, ale moim ulubieńcem raczej nie będzie aaaa 17zł to bym za nią nie zapłaciła może się nie znam

'.wiem co mam teraz robić.
oddychać dalej.
bo jutro znów wzejdzie słońce.
kto wie co przyniesie przypływ.'

Edytowane przez mon_soleil
Czas edycji: 2014-05-17 o 11:12
mon_soleil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:13   #433
Jelizawieta
Rozeznanie

Mnie po drugim użyciu strasznie włosy się przetłuściły. No i myślałam, że to od szamponu, ale wywnioskowałam droga dedukcji, że jak każdej koleżance się chwaliłam, że testuję Dave do włosów i kazałam dotykać jakie są miłe w dotyku, to przetłuściły się od ich dotyku a nie szamponu
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:06   #434
pannawiosna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon_soleil Pokaż wiadomość
użyłam dzisiaj w końcu tej maski z aktywatorem ciepła (zestaw Intensive repair - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...hair-mask.html) i powiem szczerze że mnie nie zachwyciła.. szkoda że tylko 1 saszetka była do testowania bo do końca nie wiem czy wady jakie zauważyłam są skutkiem tej maski czy np niesprzyjającej wilgotnej pogody również w każdym razie w masce podoba mi się połączenie tego kremu z tym aktywatorem.. fajne! coś innego i przyznam że pierwszy raz w życiu miałam okazję wypróbować takie cudo . Nakłada się okej, ten płyn już w połączeniu z dłonią rozgrzewa, a co dopiero na włosach.. odczekałam 3 minuty i ładnie zmyłam zniecierpliwiona jaki będzie efekt.. no i co.. i faktem jest że włosy są nawilżone, miękkie i przyjemnie pachną.. ale po za tym strasznie mi się napuszyły odstaje mi milion krótkich włosów, ogólnie jakoś mi oklapły, nie wiem czy za ciężka jest dla moich włosów czy co. W każdym razie nie zachwyciła mnie tak jak ta maska w tubie którą nadal wielbię! może jeszcze kiedyś skuszę się na tą z aktywatorem i dam jej jeszcze jedną szansę. Myślę że warta wypróbowania, ale moim ulubieńcem raczej nie będzie aaaa 17zł to bym za nią nie zapłaciła może się nie znam
Dokładnie to samo przytrafiło sie moim włoskom po tej maseczce Nie wiedziałam, że mam tyle bejbików...choc na początku myslałam, że ten aktywator spalił mi końcówki i takie kikutki tylko zostały
Deszczowa pogoda wzmogła puszenie sie i mam teraz watę cukrową na głowie. Miałam nadzieje na mycie co drugi dzień, ale niestety - znowu muszę umyć, bo nie wyjdę nigdzie z taką szopką I nie przestaje boleć nad brakiem odżywki bez spłukiwania lub w spreju !!
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:33   #435
mon_soleil
Be Strong. ☑️

Cytat:
Napisane przez pannawiosna Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo przytrafiło sie moim włoskom po tej maseczce Nie wiedziałam, że mam tyle bejbików...choc na początku myslałam, że ten aktywator spalił mi końcówki i takie kikutki tylko zostały
Deszczowa pogoda wzmogła puszenie sie i mam teraz watę cukrową na głowie. Miałam nadzieje na mycie co drugi dzień, ale niestety - znowu muszę umyć, bo nie wyjdę nigdzie z taką szopką I nie przestaje boleć nad brakiem odżywki bez spłukiwania lub w spreju !!
no właśnie bejbiki opanowały moją czuprynę :P hehe. Po kilku godzinach u mnie jest trochę lepiej, włosy trochę się 'uniosły' a bejbiki powoli wracają na swoje miejsce w ukrycie :p może to przez ten aktywator ciepła?

mnie na szczęście szampon sprawuje się super i z mycia co drugi dzień przeskoczyłam na co trzeci dzień . A do odżywek w sprayu jakoś nie mam przekonania, jakoś zawsze wydaje mi się że przetłuszczają mi włosy no ale może kiedyś wypróbuję

oddychać dalej.

Stary 2014-05-17, 13:16   #436
Bo Ja Kocham
Raczkowanie

ja zauważyłam,że mam gładkie końcówki jak po prostowaniu a nie takie roztrzepane jak zawsze...

_________________________ _
Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14
Norway 27.04 - 31.05
London 1.01 - ?
Bo Ja Kocham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:34   #437
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Z Zestawu Repair najbardziej zadowolona jestem z tej odzywki w tubie.
szampon bez rewelacji,skład ma taki że aż strach. Ale mój brat go skończy.
Maska z aktywatorem ciepła nie najgorsza, ale ktoś napisał, że niby ona 17zł kosztuje? Za saszetkę czy jakieś większe opakowanie?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Na KWC w opisie tej maski z aktywatorem ciepła jest napisane : Produktu nie spłukujemy a na opakowaniu pisze że trzeba spłukać
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:49   #438
blodka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gusia222 Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze chcemy rzetelnych i prawdziwych opinii =)
Chyba po to jest ten portal, aby znaleźć te najlepsze i ze spokojem iść je kupić bez żadnych obaw czy faktycznie warto =)
Ja zazwyczaj jak chcę kupić jakiś kosmetyk, którego jeszcze nie próbowałam to czytam opinię na wizażu. Ale jeśli część z tych recenzji nie jest rzetelna no to nie wiem czy warto im wierzyć.
blodka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:40   #439
mon_soleil
Be Strong. ☑️

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4649911 1]Z Zestawu Repair najbardziej zadowolona jestem z tej odzywki w tubie.
szampon bez rewelacji,skład ma taki że aż strach. Ale mój brat go skończy.
Maska z aktywatorem ciepła nie najgorsza, ale ktoś napisał, że niby ona 17zł kosztuje? Za saszetkę czy jakieś większe opakowanie?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Na KWC w opisie tej maski z aktywatorem ciepła jest napisane : Produktu nie spłukujemy a na opakowaniu pisze że trzeba spłukać [/QUOTE]
ja też najbardziej lubię tą maskę w tubie jest boska!

a co z szamponem nie tak? jak dla mnie jest dobry, chociaż ja tam na składach się nie znam

ja pisałam że tyle kosztuje, bo tyle było na KWC napisane.. chyba za saszetkę właśnie..

oddychać dalej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 18:58   #440
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
ja też najbardziej lubię tą maskę w tubie jest boska!

a co z szamponem nie tak? jak dla mnie jest dobry, chociaż ja tam na składach się nie znam

ja pisałam że tyle kosztuje, bo tyle było na KWC napisane.. chyba za saszetkę właśnie..
17zł w życiu bym nie dała.....Chyba kogoś pogięło całkowicie.

Jak zwykle ma silikony w składzie, który z reszta jest na pół butelki. Szampon nic specjalnego z włosami nie robi.
Staram się używać 2 szamponów jednego oczyszczającego z prostym składem a drugiego łagodnego bez sls.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:10   #441
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie bejbiki opanowały moją czuprynę :P hehe. Po kilku godzinach u mnie jest trochę lepiej, włosy trochę się 'uniosły' a bejbiki powoli wracają na swoje miejsce w ukrycie :p może to przez ten aktywator ciepła?

mnie na szczęście szampon sprawuje się super i z mycia co drugi dzień przeskoczyłam na co trzeci dzień . A do odżywek w sprayu jakoś nie mam przekonania, jakoś zawsze wydaje mi się że przetłuszczają mi włosy no ale może kiedyś wypróbuję
O rany, dla mnie abstrakcja. Moje się tak przetłuszczają u nasady że rzadko kiedy pozwalam sobie na opuszczenie codziennego mycia. A wtedy na drugi dzień suchy szampon idzie w ruch... Zazdroszczę oszczędności czasu
Stary 2014-05-17, 20:18   #442
joasia-a
Zakorzenienie

Ja musze przyznac ze wczoraj wieczorem mylam wlosy i dzisiaj nadal sa wieczorem baaardzo ok ale ja zazwyczaj tez myje co 2 dzien wlosy, fakt faktem nie chodzilam dzis w rozpuszczonych wlosach wiec tez to inaczej oceniam : )
Stary 2014-05-17, 20:50   #443
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ja kiedys mylam dzien w dzien ale na szczescie to juz przeszlosc jaki suchy szampon stosujesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 21:18   #444
Ewelina18181818
Przyczajenie

Zadziałało i u mnie tak myślę jestem początkującą wizażanką - witam zatem Was wszystkie serdecznie miałam problem, poniaeważ nie otrzymałam wiadomości e-mail, ale już ogarnęłam banerek testuję złotą serię (nourishing oil care) szampon mega wydajny, włoski pachną rewelacyjnie a co do odżywki w sprayu - rewelacyjnie podkreśla moje loczki na razie tyle, więcej po dłuższym użytkowaniu
cieszę się, że jestem z Wami )))

Edytowane przez Ewelina18181818
Czas edycji: 2014-05-17 o 21:31
Ewelina18181818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:31   #445
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

hej Dziewczyny!

Ale nam się wątek rozkręcił!

przeczytałam tylko ostatnią stronę, bo nie jestem w stanie więcej !

Ja też czekam jakiś czas przed tym, aż umieszczę opinię na temat jakiegoś kosmetyku. nie mieści mi się w głowie, żeby skomentować produkt po jednym czy dwóch użyciach.

W chwili obecnej testuję Dove szampon oraz odżywkę ekspresową z serii silk and sleek oraz odżywkę w sprayu z olejkami.
Szampon jest ok, ale używam do drugiego mycia włosów, omijając raczej skórę głowy, gdyż strasznie wychodzi mi po nim łupież. plusem jest to, że włosy są miękkie, ładnie pachną. Dokładając do tego odżywkę, moja fryzurka jest bardziej ujarzmiona niż zazwyczaj.
Minusem jest to, że muszę częściej myć włosy. zawsze myłam co 3,4 dni, teraz muszę co 2.
Odżywka w sprayu przydaje się pomiędzy myciem włosów. Moje loczki po rozczesaniu tworzą puch na głowie, dlatego używam jej w celu zdyscyplinowania..

Nie mogę się jakoś zabrać za użycie tej maski z aktywatorem ciepła. Z tego co czytam, nie uważacie jej za rewelacyjną. mam nadzieję, że może moim włosom będzie służyła. Cena 17 zł jest trochę za wysoka. fajnie byłoby, gdyby kosztowała w granicach 7 czy 8 złotych.

ps. też bym chciała taki banerek. jak go ustawić ? jest jakiś baner dla ambasadorek Dove ?

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2014-05-17 o 21:33
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 07:41   #446
malami123654
Przyczajenie

Ostatnio użyłam, 60 sekundową terapię Color Repair. Uzyłam trochę bo mam krótkie włosy,ale juz mogę powiedzieć, ze włosy po niej były lśniące, nie puszyły się, a kolor ożywiony . Zobaczymy co będzie po drugim razie

malami123654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 08:24   #447
seishun
Przyczajenie

Ja rozjaśniam włosy i szczerze mogę powiedzieć, że używając serii Color repair kolor się dłużej utrzymuje i nadaje blasku, polcam

Be beautiful!
seishun jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 09:59   #448
mon_soleil
Be Strong. ☑️

Cytat:
Napisane przez Bo Ja Kocham Pokaż wiadomość
ja zauważyłam,że mam gładkie końcówki jak po prostowaniu a nie takie roztrzepane jak zawsze...
mam to samo po użyciu maski końcówki pięknie wyglądają i nic nie odstaje moje loki są wdzięczne hehe

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4650212 1]17zł w życiu bym nie dała.....Chyba kogoś pogięło całkowicie.

Jak zwykle ma silikony w składzie, który z reszta jest na pół butelki. Szampon nic specjalnego z włosami nie robi.
Staram się używać 2 szamponów jednego oczyszczającego z prostym składem a drugiego łagodnego bez sls.[/QUOTE]
też bym tyle nie zapłaciła tym bardziej że to malutkie jest i na raz.. no i szału nie robi lepiej zainwestować w maskę/odżywkę

a co do silikonów.. ja używam ziołowych szamponów na zmianę z tym Dove i jeden i drugi mi służy czasem nawet te z silikonami moje włosy lubią bardziej szampon jak dla mnie ma oczyszczać.. całą resztę czyli nawilżanie, regeneracja itd. oczekuję od maski/odżywki właśnie no ale każde włosy lubią co innego

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
O rany, dla mnie abstrakcja. Moje się tak przetłuszczają u nasady że rzadko kiedy pozwalam sobie na opuszczenie codziennego mycia. A wtedy na drugi dzień suchy szampon idzie w ruch... Zazdroszczę oszczędności czasu
no ja wczesniej też tak miałam, w sumie dużo zalezy od szamponu u mnie. Bo po niektórych też tak miałam że na drugi dzień musialam już umyć

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
ja kiedys mylam dzien w dzien ale na szczescie to juz przeszlosc jaki suchy szampon stosujesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja polecam ten z Isany ewentualnie Batiste

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
ps. też bym chciała taki banerek. jak go ustawić ? jest jakiś baner dla ambasadorek Dove ?
ustawienia -> edytuj podpis -> [ dove] [/ dove] (bez spacji)

oddychać dalej.

Stary 2014-05-18, 10:16   #449
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

mon_soleil Ty nie masz podpisu
Stary 2014-05-18, 10:22   #450
mon_soleil
Be Strong. ☑️

Cytat:
mon_soleil Ty nie masz podpisu
mam

oddychać dalej.

Nowe wątki na forum Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości