|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Brawo za wagę
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my z ledwoscia ale korzystamy ![]() nam tez popękał ale przy dolnych rogach to odwróciłam do góry nogami i jest gicior
|
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
za wage
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba kolejny skok,33go tygodnia
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam w depresję, znowu leje
byłam dziś na godzinę u rodziców w czasie co nie lało, ale wzięłam Emilkę do nosidła. Już kilka dni taka pogoda z d.py, chcę iść na spacer!---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- tak szczerze to przez Was sie tez nakrecilam na kolejne bobo ![]() ale jak Julka ma gorszy dzien to schodze na ziemie ![]() najbardziej bym sie bala tego ze moja Julka ciagle ma gorsze chwile i musze ja brac na raczki a przeciez w ciazy bym jej tak dzwigac nie mogla caly czas
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
ugrzęzłam na 94 stronie...
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda... a z drugiej strony to jakby sygnał od Emilii, a nie Twoja decyzja, że ją odstawiasz i ona ma to zaakceptować. Jak podaję Julkowi Bebilon po cycu wieczornym to nie chce, wypluwa smoczek, krzywi się, a robi mi pobudki i dojada w nocy... nie wiem, co z tym dzieckiem jak na noc odciągałam mleko i dostawał następnego dnia 210 ml to spał pięknie do 6-6.30, no ale jak zaczęłam po kilku godzinach przerwy ściągać 120 ml to sobie odpuściłam i wolę dokarmić mm na noc, choć to się nie udaje, bo Julek nie potrzebuje albo mu nie smakuje ![]() Cytat:
Super, że mała przybrała tak pięknie Cytat:
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() wpadlam sie tylko przywitac. nie mam sily dzis nadrabiac, ale zapewne weekend bedzie spokojny, wiec mi sie uda ![]() ciezki dzien za mna i mocno pracowity, ale na pocieszenie upieklam sobie sernik. a wszystko przez to, ze chcialam sobie kupic jedna babeczke z serem, ale cukiernia byla juz zamknieta, wiec sie nie udalo bede zalowac tego sernika jak tylkom skosztuje, ale coz.swoja droga jestem juz zalamana, bo pomimo mojej diety - racjonalnej, zdrowej mż, bez slodyczy i pieczywa moja waga stoi ![]() ale nie poddam sie. stwierdzilam, ze swiezoupieczony sernik oddam mamie, bo ma jutro gosci, a sobie zostawie jeden paseczek ![]() chyba gadam glupoty ze zmeczenia, wiec nie truje i mykam spac.
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Matkoo,moje dziecko dziś szaleje.Od 20 budziła się juz 4 razy,a teraz leży i szaleje w łóżeczku,oszaleje zaraz,jestem padnieta,chcę spać:banghead::banghead:: banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3284 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
hej lasencje
ostatnie dwa dni miałam totalnie wyczerpujące, padam na pysk ![]() poczytałam co napisałyście, ale nawet nie wszystko i nie mam siły się odnieść, a przynajmniej nie dziś przed wczoraj Szymuś skończył 7 miesięcy
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
monia super że już wiadomo co jest przyczyna
ale kciuki że bedzie już tylko lepiej![]() natala powodzenia w budowie ![]() przerażają mnie te kredy natala, madziuchna, gorgulku...pisałyście o ilości kp i generalnie o jedzeniu dzieciaczków wiec mam do was pytanie.... ile w zasadzie powinien sebek jeśc mleka /kp, mm/ w ciągu dnia udaje mi się go przystawić 1raz kp/ i przeważnie wtedy ma drzemke ok12, próbuję częściej ale on nie chce a ja czuje że laktacja siada przez to, po kapieli tez mana cyca wywalone ewentualnie troszeczke pociumka i domaga sie butli. w nocy ok12 /1 budzi sie i dostaje cyca ale po nim dociąga jedynie do 1/2;30 i dostaje butle. problem polega na tym że w dzien odrzuca tego cyca o odrzuca butle.....jeśli go zostawie z mama czy t. i mówie zróbcie o tej i o tej porze butle to on jej nie tknie, albo go ciągnie na wymioty....wczieśniej zjadał jak wróciłam a teraz już nawet ode mnie nie je ...wiec zagęszczam kleikiem i daje łyżeczką... nie wiem czy dobrze robie ![]() czyli karmienie i wygląda mniej wiecej tak /ciezko tu o godz pisać bo wszystko zalezy kiedy wstanie ![]() ok 7-8 kaszka mleczno ryżowa ok 11-12 kp /spanie/ ok 13-14 obiadek ok 15-16 drzemka i tu staram sie przemycić butle lub kp ale ani jedno ani drugie się nie da wiec wkrótce dostaje deserek ok 17-18 owoc czasem zamieniam i owoc jest wczesniej po obiadku i tu też staram sie wcisnac butle ale też ma wywalone czy tu robić kaszke drugi raz przed kąpielą ![]() po kąpieli ok 19;30 kp i butla/ bezproblemowo/ nie wiem sama wydaje mi sie że coś źle robie z tym karmieniem kurcze za dużo napisałam nie musicie czytać Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-05-17 o 06:51 |
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
zaspalam na pociag do wawy.
obudzilam sie 5 20 a pociag o 5 32 polecialam na dworzecoddac bilety, wrocilam do domu i zdecydowalam sie jechac pociagiem o 7 wiecwlasnie zasiadlam to wszystko wina mojego syna bo nie dosc ze ja usnac nie.moglam to jeszcze mlody dal koncert jakich malo skutecznie oduczylam go jedzenia w nocy bo cycka dostal dopiero o 6 20 i to dlatego ze go wybudzilam ale w nocy szalal jakby mu sie cos pozajaczkowalo w sumie wrocilismy do domu o 21 i trzeba bylo gostka wybudzic do kapieli spal nie u siebie bo spalosmy u mojej mamy lozeczko ze szczebelkami w ktore caly czas wpadaja mu nozki zabek bo w efekcie dentinox pomogl Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
ale jak dla mnie za duzo chcesz go karmic u mnie rozklad jest taki 6 kp 8 30kaszka 11-12 kp 15 obiad 17 deserek 20kp wiec idealnie jak chce twoj syn tak je moj maciej to po co mu dorzucac na sile jedzebie? Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
a co do obiadkow to zasada: nie cgce niech nie je. jak zglodnieje szybciej niz na deser to je cyca Kaska a tz moze cyba jeszcze nieoprocentowana pozyczke z pracy wziac. tzn napewno korzystaliscie z takiej opcji?Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama nie wiem jak to rozwiazać
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak bedzie glodny to nie zje z butli ani cyca? nie wiem.co ci doradzic kaszke zaleca sie raz dziennie a mleko z niekapka, z lyzeczki bez zageszczania? zalezy jaka ma wage, bo jak wazy sporo to ja bym.napewno dwa razy kaszki nie dawala jak jest po ekspozycji to mozesz kanapke podac. ja tak planuje juz niedlugo. kromke z twarozkiem podawac, albo z zoltkiem Ja pozdro z Miechowa
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze myślałam że może to ząbki bo chyba druga jedynka idzie do pary ![]() ps o tej kanapce też myślałam zeby zacząc robić tylko nie wiem jeszcze o jakiej porze a i jeszcze z niekapka nie pociągnie a samą łyżeczką nie próbowałam;/ ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- kurcze u mnie burza z piorunami
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-05-17 o 07:47 |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
wpadłam do was na chwilę, ale już uciekam bo dzieciaki powstawały tż w pracy, więc dziś mam dzień lenia w domu no może jakiś obiad ugotuje. U nas zimno i wietrznie, wiec spacer pod znakiem zapytania, zaraz Andzia będzie narzekać ![]() Cytat:
dzielny Wikuś
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Ależ mnie kręgosłup lędźwiowy boli po wczorajszym noszeniu Emilki W nocy udało mi się chyba 3 razy kp, ale rano po 7 już nie chciała, więc dałam jej odciągnięte wczoraj mleko Chyba muszę kupić mm
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam porannie
![]() Jadę zaraz z mamą i znajomą na słynny angielski car boot- mam nadzieję,że nie lunie, bo będę cały dzień gryzła ![]() Do spisania później ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie to i tak mistrzostwo świata tyle karmić piersią
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak u mnie, 10 minut w krzesełku i nauczył się raczki wyciągac do mnie i rozpacza, zebym go wzięła.
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
specjalnie dla tassi
miałam wam wczoraj pisac mądrości adriana wieczorne żeby tylko nie iść do łóżka ;mamo a moge ci coś powiedzieć słucham a mamo tutaj jest żoładek, tu jelita a tu serce i jak jem jedzenie to idzie tutaj do jelita i jest w brzuszku a serce bije i pompuje krew i jest wszędzie a jak nie bije i nie pompuje to sobie pójdzie daleko i ja umarnemiałam banana na twarzy przez pół nocy....on to tak fajnei opowiadał i pokazywał ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, ja-ika u nas ten sam problem z kp juz od jakiegos miesiaca. U mnie tez wyglada na to ze Julek sie sam odstawia. A naprawde walczylam i nie powiem - troche mi zal. Ale on potrafil plakac z glodu a i tak cycka dwa razy pociagnal i koniec mimo ze nadal glodny. Poki co w nocy jeszcze kp. Ostatnio wychodzi tak ze karmie 2 razy na dobe. Wyglada to tak:
5-6 kp 9 kleik na wodzie z jablkiem 12 mm (ok 100ml) 14 obiadek 17 mm (ok 100ml) 20 kaszka zdrowy brzuszek/manna/hipp na dobranoc 2-3 kp |
|
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Hej
u nas nocka spoko, tylko nie wiem jak i kiedy Amelka znalazła się u nas w łóżku ale spala ładnie. Pogoda u nas do du.py wiec kisiel się w domu a popołudniu do szwagra na spotkanie pożegnalne bo wyjeżdżają do Niemiec :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie sama się odstawia, a ja bym jeszcze chciała karmić ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

byłam dziś na godzinę u rodziców w czasie co nie lało, ale wzięłam Emilkę do nosidła. Już kilka dni taka pogoda z d.py, chcę iść na spacer!

ale będziemy chcieli nadpłacać 
Dziś znowu Emilka nie chciała cyca
tylko rano trochę pociągnęła 2 razy, potem o 11 obiadek, chciałam jej dać popić cycem, ale nie chciała, płakała, prężyła się i odwracała głowę. Potem po 14 dałam jej trochę kaszki mleczno-ryżowej z morelami, zjadła 5 łyżeczek
czyli tak jak Wam