80 kilo na liczniku...Łosz cholera! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 11:42   #271
katherina_93
Raczkowanie

GG do katherina_93
Dot.: 80 kilo na liczniku...Łosz cholera!

KOBITKI...

Złota rada to mniej żreć i więcej się ruszać....
Mam już na koncie -16 kg. zawzięłam się 1 stycznia 2014 i to była masakryczna droga... Teściowa z zazdrości gotowała coraz to lepsze obiady.. wrrr...!!! było cięzko, ale potem coraz łatwiej...

A Ja sałatki, warzywka, pierś gotowana, rybka na parze, dużo jogurtów, pokochałam owsianki <3 teraz czuje się świetnie... wreszcie mogę patrzeć w lustro i nie płakać... oczywiście nie popadałam w paranoje... gdy zjadłam chipsy czy batona, wydłużałam spacerek lub rezygnowałam z kolacji...
Ktoś potrzebuje motywacji, wskazówek, ciekawostek? pisać, pytać..

165cm/71 kg było 87-88kg i dodam że mam 21 lat i typ pracy siedzącej...
To WSZYSTKO LEŻY W NASZEJ PSYCHICE!
Najlepszą nagrodą sa pozytywne wyniki i co za tym idzie? Dobry zastrzyk motywacji... gdy ktoś Ci powie, rety ale schudłaś, albo iskierka zazdrości u koleżanki w oku. Koledzy w pracy zaczeli Mnie traktować jak kobietę, tu zażartują, tu uszczypną, uśmiechną, powiedzą komplement...

ZDROWA PIĘKNA

JESIEŃ DAMY RADĘ !!!
katherina_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:51   #272
Butowniczka007
Raczkowanie

Orange- takich spadków to ja tu nie chcę

katherina_93- ogromny spadek czego Ci baaaaaardzo gratuluje

Tenis, squash? Bardzo chętnie!
Butowniczka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:36   #273
Malinka_Malinka
Zadomowienie

W tym wszystkim najtrudniej jest ułożyć taki jadłospis żeby był urozmaicony, bogaty w witaminy i minerały i potrzebna nam składniki odżywcze, a do tego smaczny i prosty w przygotowaniu.

U mnie aktualnie sałatka z pomidora, sera fety i sałaty lodowej.

katherina_93 jaką rybkę polecasz?

Malinka_Malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:42   #274
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherina_93 Pokaż wiadomość
KOBITKI...

Złota rada to mniej żreć i więcej się ruszać....
Mam już na koncie -16 kg. zawzięłam się 1 stycznia 2014 i to była masakryczna droga... Teściowa z zazdrości gotowała coraz to lepsze obiady.. wrrr...!!! było cięzko, ale potem coraz łatwiej...

A Ja sałatki, warzywka, pierś gotowana, rybka na parze, dużo jogurtów, pokochałam owsianki <3 teraz czuje się świetnie... wreszcie mogę patrzeć w lustro i nie płakać... oczywiście nie popadałam w paranoje... gdy zjadłam chipsy czy batona, wydłużałam spacerek lub rezygnowałam z kolacji...
Ktoś potrzebuje motywacji, wskazówek, ciekawostek? pisać, pytać..

165cm/71 kg było 87-88kg i dodam że mam 21 lat i typ pracy siedzącej...
To WSZYSTKO LEŻY W NASZEJ PSYCHICE!
Najlepszą nagrodą sa pozytywne wyniki i co za tym idzie? Dobry zastrzyk motywacji... gdy ktoś Ci powie, rety ale schudłaś, albo iskierka zazdrości u koleżanki w oku. Koledzy w pracy zaczeli Mnie traktować jak kobietę, tu zażartują, tu uszczypną, uśmiechną, powiedzą komplement...
gratuluję a teściowe to naprawdę potrafią uprzykrzyć życie ale niech ją teraz ściska ze złoci
Ja od kilku miesięcy nie potrafię porządnie się ogarnąć i tylko stoję w miejscu, nic nie chudnę ale tez nie jem dietetycznie więc się cieszę, ze choć nie tyję

Pozdrawiam was dziewczyny i walczcie o siebie
izunia19l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:08   #275
emma0201
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Mam taki problem, zważyłam się 3 dni po poniedziałkowym ważeniu i waga pokazała 0,5 kg więcej, byłam w szoku, bo cały czas jem 5 zdrowych posiłków, od świąt Wielkanocnych nie zgrzeszyłam ani razu, nic poza dietą nie tknęłam, ale w ostatnich 2 tygodniach zaczęłam intensywniej ćwiczyć z Ewą i Mel B, w pasie przez tydzień kolejne 2 cm ubyło, czy więc przytyłam czy to może mięśnie...??? Nie załamuje się, bo widzę po spodniach, że są luźniejsze, lepiej leżą, więc nie mogłam chyba nabrać tłuszczyku

cel I - 65 kg - osiągnięty!
cel II- 58 kg

cel główny - założyć leginsy w czerwcu

64
173 cm
emma0201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:11   #276
Dotka90
Zakorzenienie

Może woda Ci się zatrzymała, nie jesteś przed okresem?
Mięśnie raczej nie.

Ja jestem zadowolona, bo w końcu po 1.5 tygodnia biegania i zastoju chyba 3 tygodniowym, waga ruszyła
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:15   #277
emma0201
Raczkowanie

No właśnie jestem po okresie, do okresu waga spadała. Ale czuje się właśnie taka ociężała, zwłaszcza w nogach, w łydkach :/ tylko u mnie zazwyczaj po okresie było lżej, ale nie załamuje się, robie wszystko dobrze, takie wahania się na pewno zdarzają, zwłaszcza że jak się już trochę schudnie i zostaje mniej do zrzucenia to jest ciężej. Po niedzieli ma być gorąco, to przy codziennych kilku godzinnych spacerach z wózkiem na pewno się coś ruszy

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-05-17, 15:30   #278
Dotka90
Zakorzenienie

Pijesz dużo wody? Ja bym jednak obstawiała zatrzymanie wody, zwlaszcza że piszesz o ciężkich nogach.
Stary 2014-05-17, 15:51   #279
emma0201
Raczkowanie

Około litr dziennie + 2 zielone herbaty + 2 kawy czarne fusiaste

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-05-17, 15:57   #280
Dotka90
Zakorzenienie

Może za mało, spróbuj zwiększyć ilość samej wody, bo kawa i herbata nie wlicza się do tego bilansu.
Możesz spróbować pić też pokrzywę - usuwa nadmiar wody z organizmu.
Stary 2014-05-17, 16:29   #281
emma0201
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Może za mało, spróbuj zwiększyć ilość samej wody, bo kawa i herbata nie wlicza się do tego bilansu.
Możesz spróbować pić też pokrzywę - usuwa nadmiar wody z organizmu.
Dziekuje Dotka!

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-05-18, 09:36   #282
szkrabus30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma0201 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mam taki problem, zważyłam się 3 dni po poniedziałkowym ważeniu i waga pokazała 0,5 kg więcej, byłam w szoku, bo cały czas jem 5 zdrowych posiłków, od świąt Wielkanocnych nie zgrzeszyłam ani razu, nic poza dietą nie tknęłam, ale w ostatnich 2 tygodniach zaczęłam intensywniej ćwiczyć z Ewą i Mel B, w pasie przez tydzień kolejne 2 cm ubyło, czy więc przytyłam czy to może mięśnie...??? Nie załamuje się, bo widzę po spodniach, że są luźniejsze, lepiej leżą, więc nie mogłam chyba nabrać tłuszczyku

taki male wzrosty to normalne, waga sie czesto waha, ja tez mialam dzsi pol kg wiecej, ja akurat przez @ ale czesto woda sie zatrzymuje albo cos tam, poza tym tak naprawde to najwazniejsze sa cm bo wagi nie mamy napisanej na czole a cm od razu widac
gratuluje spadku 2 cm, to bardzo duzo w krotkim czasie
szkrabus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:48   #283
sunshine16
Zakorzenienie

Witajcie

Czy mogę się dołączyć?

Chcę znów się zmotywować i zacząć dietę, chcę schudnąć parę kilogramów, tak naprawde to nie wiem ile bo teraz waze najmniej w swoim doroslym życiu. Chciałabym po prostu czuć się dobrze w swoim ciele Więc myślę, że muszę zrzucić minimum 5-7 kg

Moja walka z kilogramami trwa już dość długo, zrzuciłam ponad 20 kg ale na raty Od roku moja waga to ok. 68 kg
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 19:56   #284
bajka1990
Przyczajenie

Hej dziewczynki, jak weekend minął? Mi jakoś one nie bardzo wychodzą. Dziś dość grzesznie (kilka małych rogalików wrr) ale za to intensywnie - spacer z córą, Skalpel i pół godzinki na rowerku. Zobaczymy, co jutro waga pokaże, ale mam okres no i te dzisiejsze rogaliki wiec cudów się nie spodziewam, jest jeden plus - lepiej się czuję i jestem bardziej zadowolona z życia. Katherina gratuluję spadku wagi - pytanie mam jedno: co zrobić, by znów nie było jojo?

Pozdrawiam wszystkie

Jest: 85kg
Będzie: 68kg
bajka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 22:27   #285
kinga1701
Zakorzenienie

Z tymi weekendami to właśnie coraz gorzej, sezon grillowy się zaczął i wczorajszy wieczór właśnie było jedzonko z grilla co prawda ja zjadam tylko pierś z kurczaka i warzywka, ale za to nie w takich ilościach jak potrzeba. A co do efektu jojo to wydaje mi się, że najważniejsze to powoli chudnąć i racjonalnie się odżywiać już po zakończeniu diety.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:13   #286
emma0201
Raczkowanie

A ja mam w najblizszą sobotę imprezę rodzinną, chrzciny, i nie mam zamiaru sobie niczego odmawiać, od miesiąca nie tknęłam nic z poza diety, więc jeden dzień sobie odpuszczę Jakaś nagroda musi być

A dzisiaj u nas piękna pogoda więc wracamy z córą do spacerów kilkugodzinnych, może akurat do soboty z pół kg jeszcze zejdzie

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-05-19, 10:27   #287
Pomylone
Przyczajenie

Dzień dobry kochane
Dotko ja też mam we wrześniu ślub a dokładniej 20.

Jeżeli chodzi o suknie to faktycznie piękna sprawa z tymi zakładkami.
Bardzo często jak po prostu się ubieram i patrze w lustro to widzę że " tu mi się wylewa tam odstaje tu za ciasno itd. " no i szlag mnie trafia a potem smutam. Boje się że jak będę przymierzać przez cały dzień i oglądać się z każdej strony to będę potem musiała odreagowywać przez cały tydzień.
Dlatego też dopiero teraz (kiedy już muszę) zabrałam się za temat sukni.

Umówiłam się na 23,05 z kuzynką na rundę po przeróżnych salonach w trójmieście żeby że tak powiem zrobić rozeznanie i dopiero jak coś zobaczę ciekawego to się umówić na przymiarki. No i wtedy to już niestety nie pozbędę się matki i babci które odkąd pamiętam demotywowały mnie "motywując"...
Jakiś dziwny system rozumowania że jak będzie się komuś cały czas powtarzać że jest strasznie gruby, brzydki, kupować za małe ubrania i zabierać jakiekolwiek jedzenie z pola widzenia (zostawiając tylko kiełki i sałatę ) to ten ktoś zamiast wpaść w depresję zacznie chudnąć i cieszyć się życiem....

Kończąc moje narzekania powiem że kupiłam butki w decathlonie kalenji i są naprawdę sympatyczne. Codziennie po pracy idę sobie pomaszerować ( biegania jeszcze za mało żeby tak to nazywać). Do tego kiedy tylko mogę Cwiczę sobie z Ewką i powoli zaczynam widzieć efekty w postaci lepszej kondycji/wytrzymałości
Dietowo moim zdaniem jest ze mną dużo lepiej gdyż mój organizm już przyzwyczaił się do jedzenia za dnia i nie muszę patrzeć na zegarek gdyż poprostu czuje głód mniej więcej co 3/4 godziny )

W tym tyg spadło mi 1,5 kg i jestem z siebie przedumna
Miłego poniedziałku dziewczęta
Stary 2014-05-19, 10:48   #288
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Witam
Moja waga w tym tygodniu stoi, nic do przodu, ale na szczęście i nic do tyłu. Za mało ruchu,a do tego wczoraj przyjęcie komunijne i ogromny grzech - tort - pyszny był
No cóż, od jutra wracam na właściwe tory, bo dziś to jeszcze będzie trudne.

Pozdrawiam

Stary 2014-05-19, 10:59   #289
Dotka90
Zakorzenienie

Kochana, nie chcę Cię martwić, ale 4 m-ce przed ślubem, to późno na szukanie sukni.
Niestety zamknęłaś sobie drogę na część sukien - takich firm, które trzeba sprowadzać, bo to trwa 6 m-cy.
Celuj w takie firmy, które szyją na miejscu.

Ja sukienkę kupiłam 30.11.2013, ślubuję 6.09.2014.
Stary 2014-05-19, 13:07   #290
ultravioletx
Raczkowanie

Unie waga w miejscu ale staram sie jadac lekko i czesciej. Staram sie ograniczyc chleb bez ktorego wczesniej nie umialam jesc:/
Jak narazie 9:00 sniadanko-salatka z papryki pomidorka ogoreczka i chudej drobiowej wedlinki... 12;00- jogurt naturalny z duzym pomidorkiem. Aaa i pomiedzy byla kawka z mleczkiem 1,5% . Zaraz przystepuje do brzuszkow a wieczorem planuje truchcik:p

Ps. Dziewczynki niedlugo wybieramy sie na wesele mozecie polecic jakas bielizne/pas cos co ukryje boczki chodzi mi o to ze biodra odcinaja mi sie od nozek taka oponka... chyba wiecie o co mi chodzi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ultravioletx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:47   #291
Dotka90
Zakorzenienie

Ultraviolet - śniadanie do kitu, gdzie masz jakieś węglowodany, które dadza Ci siłę do pracy, myślenia i funkcjonowania przez cały dzień?

z bielizny ja polecam Mitex, ja mam Elite IV.

Zaliczony rower, 12km.
Stary 2014-05-19, 15:58   #292
kinga1701
Zakorzenienie

I moja waga stoi pewnie po tym grillu.Co do bielizny wyszczuplające to z moich doświadczeń mogę powiedzieć, aby nie miały nogawek bo wtedy ściska Ci uda i nie zaciekawie to wygląda, spraw druga to pasek silikonowy u góry pasa wyszczuplającego lub po prostu z ramiączkami jeżeli sukienka Ci na to pozwala inaczej będzie się rolować jak również jeżeli masz sukienkę dolegającą do ciała nie polecam tych pasów zapinanych bo wtedy sie odznacza. Aha i pas powinien się kończyć jak najwyżej, jak najbliżej biustu. Ale to tylko moje doświadczenia z pasami tego typu. I najlepiej taki pas przymierzyć w sklepie oczywiście na swoją bieliznę. Bo tak jak i mi pani w mówiła każdy z nas jest inny i nie ma co się sugerować wymiarami, pas musi spełniać swoją funkcję więc musi być dobrze dopasowany.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 16:36   #293
ultravioletx
Raczkowanie

Dotka90 chodzi o kromeczke chlebka?
Co do bielizny dzieki dziewczyny musze pochodzic po sklepach

Stary 2014-05-19, 18:44   #294
Dotka90
Zakorzenienie

Więcej niż 1 kromeczkę O chleb ciemny, czy jakieś płatki owsiane, kaszę jaglaną, cokolwiek.
Stary 2014-05-19, 20:39   #295
ultravioletx
Raczkowanie

mhmm wlasnie wlasnie.... kurde nie mam pomyslow na jadlospisy wiec zazwyczaj konczy sie to jedzeniem czego popadnie a propo's dziewczynki co z tymi cwiczeniami-wyzwaniami?

Stary 2014-05-19, 21:09   #296
orange_sky
Raczkowanie

Dotka - Ty to jesteś jedzeniowy hejter (hejtuś?) i chwała Ci za to!

Gratuluję wszystkim spadków i ładnego jedzonka U mnie dziś 80,5, a to oznacza kilogram w dół
Stary 2014-05-19, 21:35   #297
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultravioletx Pokaż wiadomość
mhmm wlasnie wlasnie.... kurde nie mam pomyslow na jadlospisy wiec zazwyczaj konczy sie to jedzeniem czego popadnie a propo's dziewczynki co z tymi cwiczeniami-wyzwaniami?

Właśnie, od kiedy pomysł upadł moje ćwiczenia wraz z nim, chyba nie mamy wyjścia i razem musimy zastartować, kto będzie miał ochotę ten się dołączy. Która pierwsza z rana się zaloguje ta wymyśla.

Dziewczyny co robicie gdy macie ochotę na "podjadanie" a to przewinę się przez kuchnię i kilka kulek winogrona moje, a to kawalątek ciasta już oponkę buduje

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Więcej niż 1 kromeczkę O chleb ciemny, czy jakieś płatki owsiane, kaszę jaglaną, cokolwiek.
Dotka te Twoje jogurty z różnymi "przyprawami" uwielbiam, masz jakieś inne wspaniałe pomysły?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Kochana, nie chcę Cię martwić, ale 4 m-ce przed ślubem, to późno na szukanie sukni.
Niestety zamknęłaś sobie drogę na część sukien - takich firm, które trzeba sprowadzać, bo to trwa 6 m-cy.
Celuj w takie firmy, które szyją na miejscu.

Ja sukienkę kupiłam 30.11.2013, ślubuję 6.09.2014.
Jaką suknię wybrałaś, jeśli możesz napisz coś więcej

Stary 2014-05-19, 21:40   #298
Dotka90
Zakorzenienie

Jestem hejter, bo jak się odchudzać, to z głową
A nie, że 3 dni diety, a potem się rzucimy na żarcie (z głodu!), albo dieta pół roku,a potem 20kg jojo

Ja dziś zaliczyłam popołudniu rower 12km - 45 minut, a przed chwilą marszobieg: 5x 2' biegu, 4' marszu - 30 minut, 3,43km
Stary 2014-05-20, 10:57   #299
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dla wszystkich chętnych proponuję na dziś 50 brzuszków do wykonania

Stary 2014-05-20, 11:01   #300
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Pokaż wiadomość
brałaś, jeśli możesz napisz coś więcej
Wybrałam typową ksieżniczke, to moja sukienka:

Mnie zależało na podkreśleniu mojego atutu, tzn. talii, a na ukryciu bioder i tylka
Muszę ją niedługo przymierzyć jeszcze raz, bo jak ją kupowałam, ważyłam 9kg więcej, więc pewnie teraz jest lepsza

Co do jogurtów, to jakie pomysły masz na myśli?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości