|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() ![]() najwazniejsze ze szyjka dluga i ze jestes w domku ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- cos Zuken nie odzywa sie po wizycie |
||
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
pati1078 ale masz zgrabniutki brzusio!
|
|
|
|
#843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#844 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mimo wszystko super że u Ciebie wszystko jest dobrze, to najwazniejsze! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
WhiteCafe nieźle Cię załatwili w tym szpitalu
Brak słów na tą naszą służbę zdrowia... No ale cóż, z drugiej strony gin też człowiek, pomyłki się zdarzają, ważne że wszystko okazało się być wporządkuŚliczne macie brzuszki dziewczyny Nie odzywałam się bo dopiero wróciłam do domu, cały dzień gdzieś byliśmy dzisiaj, jakaś masakra ![]() Na wizycie wszystko dobrze Z moją szyjką ok Mam się nie przemęczać, oszczędzać bla bla bla![]() Mała Mela jest już obrócona główką w dół i lekarz mówi, że pewnie już nie zmieni położenia Co za tym idzie okazało się, że jej "kopniaki" to tak naprawdę boksowanie Bo tam gdzie mnie zawsze "kopie" to ma rączki Czyli mały bokser mi rośnie w brzuszku![]() Maluda waży już 1200-1400 czyli duża dziewczyna Na następnej wizycie za miesiąc ma mieć ponad 2 kgA no a ja przeszłam samą siebie, 12 kg na plusie Co dziwne lekarz twierdzi, że jest ok A i nie mogę się doczekać następnej wizyty bo mój gin wymienia sprzęt na jakiś super hd coś tam i mówił, że będę mogła zobaczyć włosy, rzęsy a nawet paznokcie małejCo do poprzedniego zdjęcia to jednak nie był irokez Gin mówi, że na usg 3/4d nie widać włosów![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Od jutra mam zacząć liczyć ruchy
|
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte,Mela już calkiem duza
|
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Zuken, fajnie, ze z mala wszytko ok!
pati1078- fajny brzuszek ![]() Martwie sie tym, ze mamuska11, juz tyle czasu milczy... wiem, ze czytanie nas w jej sytuacji jet dla niej bardzo ciezkie... Mamuska jak nasz podczytujesz, pamietaj, ze jestesmy sercem i myslami z Toba!!! Odezwij sie, napisz jak sie czujesz, co z malutka?? |
|
|
|
#848 | |
|
Rozeznanie
|
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie...
Cytat:
Nie czytałam was juz długo i akurat teraz weszłam a tu juz nowy wątek....fajnie ze o mnie myslicie U mnie nic nowego dlatego sie nic nie odzywam ..... dalej czekam ![]() Czuje sie dobrze mała rośnie i wariuje w brzuchu a ja staram sie zając czas i nie myślec co bedzie dalej bo to myślenie nic mi nie da tylko mnie dołuje a i tak co ma byc to bedzie takze zajmuje sie głownie sprzątaniem i Zuzia która juz skończyła wlasnie dwa latka i daje popalić uczy sie na nocnik załatwiać i zaczyna mowic coraz wiecej takze mam co robić W środę mam usg znowu to dam znać napewno a takze czekam na list od neurochirurga w sprawę wizyty i ustalenia planu porodu i co dalej z maleństwem jakie leczenie sa w stanie zaoferować ale to tez pewnie duzo zalerzy od tego co wydarzy sie w najbliższych tygodniach jak i czy rozwinie sie mozg i co ze skrzepami czy splynal czy zaczynał sie tworzyć nowe i większe.....ech nawet nie chce mi sie i tym myślec bo i tak nie mam na to żadnego wpływu Mam nadzieje ze wszystko u was ok życzę wam i waszym maluszkom duzo zdrowia no i dobrego samopoczucia bo to juz 3 trymestr i bedzie coraz ciężej
Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-05-17 o 02:19 |
|
|
|
|
#849 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to już przeszły do porzadku dziennego Cytat:
Humorki to ma każda z nas. Mniejsze lub większe. Na spokojnie wybierzecie piękne imię dla Waszej córeczki. Może po porodzie jak Ją zobaczysz to cię olśni? ! Uważaj na siebie. Miłego weekendu. Hej witaj wśród Nas Cytat:
Mamy są niezastąpione...babcie też I WIESZ CO TEŻ BABCIA UGOTOWAŁA MI PRAWDZIWY BARSZCZ cały garnek TYLKO DLA MNIE Jak się czujesz po AKCJI OGRÓDEK? Cytat:
Oj słonica to dobrze powiedziane. Ja znowu mówię o sobie, że czuje się jak WIELORYB tyle ze on ma łatwiej bo woda neutralizuje kg a na powierzchni poruszać się dużo ciężej ma SŁOŃ więc od dziś jestem SŁONICA wieczorem słonica BEZ SIŁ bo kręgosłup ... zaraz zaraz jaki kręgosłup....mnie został tylko moralny bo ten co mnie stawia w pionie nadaje się do WYMIANY ... Cytat:
Hahaha powiem Ci że też podświadomie liczyłam, że tak się to skończy ale wysłuchiwanie tej całej awantury tak mnie wkurzyło......ze zwatpiłam w pewnym momencie. aleeeeeeee historia dobrze, ze ze szczesliwym zakonczeniem. Wspaniale,ze szyjka jest długa i pozamykana. Szkoda tylko twoich nerwów i czasu spedzonego w szpitalu. Cytat:
Melka rośnie w siłę hohoho nowy sprzet. suuuuuuuuper. zazdroszcze takiej mozliwosci ze mozesz sobie ja podejrzec realnie. ooo z liczeniem ruchów to juz trzeba zacząć liczyc i zapisywać chyba kazdego dnia ? Cytat:
~~~~~~~~ Miałam okropny wieczór wczoraj. Pierwszy raz brzuch zaczał mnie boleć i dretwieć po lewej stronie u góry pozniej pachwina i tak jakby lewy jajnik. Mam dosyc napiety brzuch, pol nocy nie spałam martwie sie bo tak jeszcze nie miałam. koniec z błogim II trymerstrem zaczynamy ciezki maraton do porodu. Zaczynam dzis 30 tydzień....
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ale pogoda dziś beznadziejna
zuken super że wszystko dobrze Duża już ta twoja dziewczynka ![]() Sporo od ostatniej wizyty urosła Mamuśka pamiętaj cały czas jesteśmy z toba i fajnie że czasem nas odwiedzasz ![]() Pati jaki masz śliczny brzuszek, taki zgrabniutki optymistka to musisz się teraz oszczędzać, chociaz do 32 tyg wytrzymaj, aby już było bezpieczniej kochana, trzymamy kciuki za Ciebie
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-17 o 08:15 |
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
hej
nie miałam internetu przez 2 dni ![]() Wczoraj miałam wizytę, dzidzia dalej się nie chce ujawnić (na pierwszej wizycie na 90 % była dziewczynka, ale tak zaciskała nogi że dr nie była pewna) teraz to już w ogóle nie chciała pokazać. Wszystko w porządku dzidziuś już waży 1300 No i witam się w 30 tygodniu U nas od wczoraj zaczął się remont łazienki, więc wszędzie bałagan. Później postaram się Was nadrobić, bo właśnie Olivia wstała i idziemy na śniadanko. Miłego dnia! |
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
hej kobietki, a ja dzisiaj tez noc do d ..y. piszecie ze u was beznadziejna pogoda a u nas na odwrót pzyszlo dosłownie lato, w nocy tak goraco ze spac nie mogę,wstalam przed 6 i już pranie robiłam
![]() dzięki za mile słowa ale to wcale nie tak ze mi tylko w brzuszek poszlo, bo ja już 12 na plusie jestem i naprawdę wam zazdroszczę ze niektóre z was tylko 5 ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
za wizyte , no to wychodzi na to ze będziecie mieli niespodzianke jeśli maleństwo takie wstydliwe
|
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
pati, wiadomo,ze jak w Pl zimno to u nas bedzie ładna pogoda
tak właśnie jest,od rana słońce świeci,aż chce się zyc:-D:-D Zaczarowana- mój Tz też jak się dowiedział o cholestazie i ze trzeba stosować dietę patrzy na to co jem,dziś mi cherbaty nie poslodzil:-D powiedział,ze nie pozwoli zeby dzidzia się wczesniej urodziła. Dziewczyny,narzekamy na Tz ze się nie angażują w wyprawki.. Moj Tz wczoraj mi powiedział,ze on to wszystko bardzo przeżywa w środku.. Martwi się,zeby dla maleństwa wszystko kupić,wszystko mu zapewnić i stwierdził że to jest rola facetów,a przyjemności zostawiają nam. W sumie tak teraz o tym myślę,ze jest w tym racja. Oni ciążę przechodzą na swój sposób. Kto by się cieszył spiochami jak w głowie tylko myśli zeby sprostać zadaniu i dziecku wszystko zapewnić.
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
mamuska jestesmy z toba calym serduchem
zuken mala jaka juz duza ![]() U mnie wszystko ok. Mimo zlamania palca u prawej reki I operacji u mojego Tz To zrobilismy remoncik w sypialni I pokoju Igorka js przemeczona bo musialam pomagac a reka Tz napuchnieta. W pon ma kontrole mam nadzieje, ze nic mu sie tam nie poprzestawialo![]() Stwierdzilismy zgodnie, ze reszta mieszkania zostanie zrobiona jak reka bedzie zdrowa
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny! wczoraj wybrałam sie z mezem na noc muzeow...(siostra jest u mnie od kilku dni wiec została z chłopakami) na poczatku było spoko, pogoda odstraszyła czesc zwiedzajacych wiec nie było kolejek, w sumie byllismy w 7 miejscach ale wsxystkie blisko siebie (okolice rynku krakowskiego) ale w pewntm momencie tak mnie zaczely bolec nogi i do tego brzuch twardy na maksa ze myslałam ze nie dojde do samochodu. Jakos dotarłam i jadac maz pyta czy juz lepiej sie czuje a ja do niego ze brzuch dalej twardy ale skurczy nie mam to nie jest zle....a on "skurcze???jakie skurcze???tylko nie zacznij rodzic..." mowie wam w jaka wpadł panike
teraz sie z tego smieje bo naprawde wyszło to komicznie ale zdecydowanie juz sie nie pisze na takie długie spacery. Rano jest juz ok tylko nogi bolaa tak z innej beczki to przerazaja mnie te deszcze...mieszkam ok kilometra od wisły.... Niech juz przestanie padac... Milego dnia. A ja musze ze dwa ciasta upiec bo maz ma imieniny i w pracy maja zwyczaj czestowania ciastem a z racji zajmowanego stanowiska troche tych osob musi obdzielic...mam nadzieje ze dwa wystarcza... |
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuken super że wszystko dobrze ![]() Optymistka odpoczywaj i dbaj o siebie, a na pewno wszystko będzie dobrze ![]() White Cafe nieźle, ale najważniejsze że wszystko dobrze ![]() Mamuska trzymaj się Mój tz ma dzisiaj imieniny, mieliśmy grilla robić, ale tak leje, że mięso chyba w piekarniku upieczemy ![]() wstałam chyba lewą nogą, tak mnie wszystko wkurza ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Koszule do szpitala mam takie jak w linkach, jedną na ramiączkach drugą z rękawkiem, szarą i capuccino http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...080680267.html http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...080679015.html ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Zamówiłam szlafrok z bon prix , który pokazywała chyba pentuerka więc do szpitala mam już wszystko
|
|
|
#857 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć.
Witam się w 29 tc ;-) A ja nadal przeziębiona, było lepiej, ale przed wczoraj znowu mnie zmogło i wczoraj cały dzień w domu. Katar, kaszel, wygrzewam się, no ale nie wiele mogę zdziałać, bo leeki odpadają mleko z miodem też. W kązdym razie od 3 dni mam cukier w normie - trzymam się diety. Wczoraj trochę zgrzeszyłam i zjadłam kawałek sernika z bavarią i cukir też ok, chyba że przegapiłam skok, ale potrzebowałam pocieszenia. Dzisiaj spróbuję trochę gorącego mleka z czoskiem, bo miód to odpada. Mega słodki i nie chcę ryzykować. Ewelajna zapomniałam CI napisać, że masz super tą opiekę dietetyczną.Odzywaj się częściej, będzie nam raźniej znosić tą chorobę. Natka88 no to pięknie. A w którym tc było potwierdzone, że na 90% dziewczynka? Mam też wątpliwości,bo miałam tylko 1 raz usg i na 90% babeczka. Zuken dla Melanii. Cytat:
|
|
|
|
|
#858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka juz duza jest ![]() ale czad !! to sobie poogladasz mala, zazdroszcze pytalas sie o badanie na toxo? ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
my tu za Ciebie trzymamy mocno kciuki ![]() Na szczescie masz swoja Zuzie ona na pewno nie daje Ci sie nudzic i poprawia humor ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ale ten czas pedzi ![]() wieeem Tz sie wkurza ze tak sie wszystkim martwie ale taka juz jestem kiedy masz wizyte ? moze warto to skontrolowac ? bedziesz spokojniejsza panikowac ohh jak ja to znam ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
brawa za 30 tca to wstydzioszka albo wstydzioch ![]() smacznego i rowniez zycze milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() narzekamy na tych Tz czasami a oni tez sie wszystkim przejmuja na swoj sposob
|
|||||
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Tz oby na kontroli bylo wszystko dobrze to juz macie pokoik prawie gotowy? superrr |
|
|
|
|
#861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego u ciebie chyba jako jedynej z nas te mdlosci tak długo trzymają biedulko, caly czas trzymam kciuki żeby ci przeszlo
|
|
|
|
#863 |
|
Rozeznanie
|
A tak generalnie, to ta pogoda jest dobijajaca, spalam do 9 i mam ochote wrocic do lozka... glowa boli... ehhh, a tak lubie maj, a tu nie mozna isc na spacer... zimno, szaro i ponuro...
|
|
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojj kochana to duzo zdrowka zycze zeby Cie opuscilo to przeziebienie ![]() super ze cukier w normie mmmmm tez bym z checia zjadla ![]() ![]() babcia mi serwowala takie mieszanki i zawsze pomagalo ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ale jestem twarda i jakos to przetrwam |
||
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
WhiteCafe współczuję niepotrzebnego stresu. Jednak najważniejsze, że wszystko jest ok i że już jesteś w domku.
Zuken super, że Mela już taka duża i że wszystko u niej w porządku. Oby tak do końca było ![]() Mamuśka Jeśli chodzi o wagę to ja znów przytyłam 1kg w ciągu tygodnia i tym samym mam ponad 8kg na plusie Moja gin nie będzie zadowolona, bo zawsze mnie opiernicza za wagę Może się zmobilizuję do ćwiczeń i to da jakiś efekt, bo głodzić się przecież nie będę.
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten okropny sobotni poranek. Pomimo że biorę leki na zgage męczy mnie ona straszne. Pol nocy nad kibelkiem spędziłam. Masakra. Mam tak gardło zhechane od tego :'(
White ale historia, ale dobrze ze wszystko ok ;-) i szyjka długa. Zuken twoja Melka to juz duża dziewczynka ;-) super. Angelika po akcji Działka stwierdzam ze mam jej dość na chwilę;-) wymeczyla mnie strasznie. Wydawało mi się że nic nie robie, a jednak brzuch i nogi bolaly. A z ta szkoła rodzenia to sama bez auta bym nie dojechala bo to drugi koniec miasta, a TŻ auto zabrał:'( Pati śliczny brzuszek. Dziewczyny Gratuluję kokejnego tyg. Coraz bliżej ;-). Ide zaraz na pocztę paczka od rodzynki na Mnie czeka ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas ładna pogoda, więc trzeba będzie z Młodym na dworze siedzieć.
W natarciu szafka Hanki (rozmiar najmniejszy, większe schowane gdzie indziej)
|
#868 | ||
|
Zadomowienie
|
mamuska
nie będę oryginalna, jak powiem, że też niecierpliwie czekam na Twoje wpisy i trzymam kciuki.Ten pessar wygląda strasznie. Jak i gdzie to się ma pomieścić. U mnie też póki co wycieków brak, ale za to tż mi oznajmił, że zrobiła mi się ciemniejsza skóra. O sutkach to wiem bo widzę, ale że tam? ![]() Cytat:
za wizytę, na następnej pewnie w ramach testowania sprzętu się napatrzysz na młodą. ![]() Cytat:
za 30 tydzień. Ale masz upartego człowieczka, do samego końca chce Ci niespodziankę zrobić. ![]() U mnie w Szczecinie od dwóch dni non stop niebieskie niebo i słońce, a niby cała Polska w deszczu. ![]() Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie, odkurzenie i zmycie trzech pokoi mnie pokonało. Spociłam się i zmęczyłam jak dzik, a tu jeszcze kuchnia i łazienka. Skąd wy bierzecie siły na jakieś mycie okien i prace w ogrodach?!
|
||
|
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj kupilam, krem pielegnacyjny, mleczko do ciala i plyn do mycia ciala i wlosow z Hippa oraz chusteczki do pupci z Johnsona (4 paczki za 16 zl). Chcialam kupic Pampersy NB ale nie bylo... byly tylko Babydream, dziewczyny jakie macie zdanie na ich temat??? Nie ukrywam, ze wolalabym na sam poczatek kupic Pampery... mam juz 3 opakowania w rozmiarze 2 i dwa opakowania w rozmiarze 3, jak widze promocje, to jade i kupuje na zapas
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Tz sprzata i maluje sciany w sypialni tam gdzie jest brudne ii niedlugo bedzie skladal lozeczko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

ale ciesze sie ze z twoja szyja wszystko jest w porzadku.
Mam zagrazajacy przedwczesny porod. Jak wyjde ze szpitala (pewnie w przyszlym tygodniu) to musze sie brac za wyprawke.

Brak słów na tą naszą służbę zdrowia... No ale cóż, z drugiej strony gin też człowiek, pomyłki się zdarzają, ważne że wszystko okazało się być wporządku

za wizyte,Mela już calkiem duza

to już przeszły do porzadku dziennego
To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...

nie będę oryginalna, jak powiem, że też niecierpliwie czekam na Twoje wpisy i trzymam kciuki.
Skąd wy bierzecie siły na jakieś mycie okien i prace w ogrodach?!