|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
I tak powinno być
Butter Bear ty to mi zawsze smaka zrobisz tymi swoimi pysznościami .
|
#812 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
i to na szpilkach Ale w czerwcu brzuszek będzie już duzo wiekszy, więc na pewno będzie Ci ciężej i może już być też gorąco. Mnie czeka jeszcze wesele w lipcu,tym razem już nie swoje zobaczymy jak to będzie.W zeszły piątek robiłam glukozę i nie jest to wcale takie straszne badanie. Wiadomo,że nic przyjemnego i smacznego tam nie ma, ale dla mnie nie było też jakoś szczególnie ciężkie, więc głowa do góry
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie piękne okrąglutkie brzuchy
Zaczynam odliczanie do czwartkowej wizyty z jednej strony cieszę się, że to już a z drugiej boję się stanąć znowu na wagę w gabinecie, jeśli znowu przytyłam to normalnie się załamię. ![]() Co do witamin, mi lekarz kazał brać DHA i EPA w związku z tym biorę galomega 3 , miałam brać tran ale smak mnie pokonał.
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
W moich witaminach- pharmaton matruelle są te kwasy. Może którjeś z was się przyda ta informacja, taniej wychodzi zmienić witaminy, niż kupować i witaminy i dha oddzielnie.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne to uczucie jest. Na poczatku tez wydawalo mi sie, ze to dzieciak, ale zaczął dochodzic bol i uczucie napierania na brzuch.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#818 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie Ty widzisz plusy w tym porodzie? Dzięki ![]() Cytat:
ja momentami mam ochotę zabić Tżta a znowu za chwile kocham go nad życie..Dla nich to wszystko to nowe doświadczenia i nie którzy potrzebują więcej czasu by się oswoić z sytuacją Będzie dobrze Postaram się być tutaj częściej Cytat:
Co do tych twardnień brzucha to niestety i mi twardnieje. Dostałam na to no-spe ( tą silniejszą) i luteinę i biorę je dwa razy dziennie po 2 tabletki. Niby jest lepiej bo ból ustał , ale jeszcze kilak razy dziennie czuję jak się napina ,na szczęście po chwili puszcza i nie boli.. Szyjkę mam zamknięta i długą więc na razie się nie martwię
|
|||
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze zajęcia w szkole rodzenia dzisiaj mnie omina, a o karmieniu będzie:'(.
Tż dzisiaj dłużej w pracy musi zostać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Pare dni mnie nie było, ale zajęłam się poważniej zakupami Czekam teraz tylko na dostawy No i od jutra zaczynam pranie TŻ w końcu kupił mi deskę do prasowania, ale ile trzeba było się naprosić, żeby po nią poszedł... Powiem wam, że trochę mi się samopoczucie poprawiło, bo ostatnio chodziłam trochę przybita. Dla Ninki nic nie mięliśmy jeszcze, TŻ zakupami nie zainteresowany (za wcześnie jeszcze...) i do tego te wieści o przodującym łożysku Apropos tego łożyska, dowiedziałam się, że jeszcze nie wiadomo czy jest przodujące. Znajduje się na dole i to na przedniej ścianie, no i do tego mała jest ułożona odwrotnie. Także póki co, nie wiem jak będzie
|
|
|
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny piękne brzuszki ![]() Jak jak tylko bede mogla to oczywiscie chcialabym skorzystac z ZZO, mysle, ze sama ciaza jest dla nas ciezka, wiec finał nie musi byc straszniejszy. Oczywiscie rozumiem dziewczyny, ktore chca w 100% rodzic naturalnie, jednak ja chcialabym usmierzyc bol. Znieczulenie to jest bezpieczne dla dziecka wiec dlaczego by nie skorzystac.
|
|
#822 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie chcę sobie psuć humoru. Słucha się tatusia? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby z łożyskiem się poprawiło!
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#824 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się tylko, czy oni nie powinni zrobić jeszcze usg z tego powodu No i znalazłam w moich papierach, że na skanie z 20 tyg też mi babka napisała, że mam anterior placenta, tylko nie zwróciłam na to uwagi. |
|
|
|
|
#827 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego tak jak mi kazali, ale powiedział, że nic nie może zrobić w tej sytuacji i żebym jadła wapno 3x dziennie, a jak nie pomoże to żebym wybrała się do dermatologa. Pozostało mi tylko czekać ![]() Cytat:
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
wiecie może o której zuken miała mieć wizytę??? cos długo się nie odzywa....A może panikuję
![]() Ja się zastanawiam...sporej ilości z was już coś leci z piersi, a mi nic a nic... A piersi to mega zmieniły wygląd, sa takie typowo mamusiowe
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-16 o 19:56 |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne brzuszki
![]() co do wagi to im mniej się przytyje tym lepiej, ja w poniedziałek zaczynam 30 tydzień i przytyłam 5,5 kg. Lekarz stwierdził, że bardzo dobra waga więc się nie martwię ![]() Co do porodu to nie ma co się stresować, wszystko da się przeżyć i wcale nie musi być tak źle pamiętam jak jechałam do pierwszego porodu to w ogóle się nie bałam, nie stresowałam, byłam bardzo spokojna. wydaje mi się, że gorzej by było gdybym była tam sama, a wiedziałam, że tz jest przy mnie i mi pomoże ![]() Mój tż nienawidzi chodzić po sklepach, zakupy są raczej na mojej głowie, ale mi to wcale nie przeszkadza, bo nikt mi się nie wtrąca. Wiadomo, że jak wybieraliśmy wózek czy łóżeczko to pytałam go o zdanie i mi pomógł wybrać, ale takie drobne rzeczy jak ubranka czy butelki to wybieram sama. ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Widziałam, ze pisałyście o skurczach, u mnie brzuch zaczął robić się twardy w 23 tyg, a to zdecydowanie za wcześnie, do tego jeszcze ból nóg w pachwinach. Wystarczyło, że wspomniałam lekarzowi o skurczach i bólu nóg, on już wiedział co się dzieje bo powiedział "ciekawe co z szyjką", no i okazało się, że jest skrócona, a co gorsze scentrowana. W poniedziałek idę na usg i się stresuję czy lekarz nie pomylił się co do płci, mam już praktycznie wszystkie rzeczy dla chłopca dzisiaj przyszła paczka z c&a
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-16 o 20:11 |
|
|
|
#830 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny. u mnie już wszystko jasne, zacznę od początku.
W piątek byłam u lekarza na wizycie ale tylko na USG 3D bo kupił sobie nowy aparat i miał sobie ćwiczyć jego obsługę (uczył go inny lekarz), ale powiedziałam, że mam ciągle bóle brzucha (brałam 3x duphaston i 2lub 3x no spe forte), więc powiedział że mnie zbada. Wziął mnie na fotel i stwierdził ręcznie, że szyjka jest bardzo mocno skrócona i mam jechać od razu do szpitala. (nie robił mi USG dopochwowego). No to ja pojechałam na Izbę Przyjęć, młoda miła lekareczka wzięła mnie do gabinetu zrobiła USG dopochwowe i zmierzyła szyjkę - wyszło jej 2,5 -2,6 cm. Powiedziała, że min. to 3 cm, ale nie jest ze mną tak źle. W szpitalu dobrze się czułam, wyjątkowo bóle brzucha mi nie dokuczały, dostawałam Luteine dopohwowo 2x2, oraz 3x1 no spę. Zrobili mi takie podstawowe badania moczu i krwi, zlecili posiew z pochwy. Badanie ginekologiczne zaplanowali na czwartek (bo jak cos się dzieje z szyjką to lepiej za często tam nie gmerać). W środe pojawił się wynik posiewu, okazało się że mam jakąś bakterię (i powiedzieli, że to ona może być przyczyną skracającej sie szyjki), dostałam wiec globulki. W czwartek poszłam na badanie i co się okazało. Że moja szyjka jest nietypowo zakrecona, i ta dr w piątek zmierzyła jej tylko jedną częśc a szyjka ma tak naprawdę ponad 4 cm!! czyli jest mega długa i nie ma żadnego powodu do niepokoju. Nie potrzebnie leżałam w tym szpitalu. Poszłam do tego mojego lekarza i mówię mu o tym, on powiedział, że widział już zdjecia z tego usg i rzeczywiscie pani doktor która mnie przyjmowała po prostu żle zmierzyła. Było mu głupio z powodu tego nie porozumienia (on badał mnie palcami to faktyznie on mogł tylko tą jedną część zbadać, jego wina jest jedynie taka że tego usg mi nie zrobił, bo tam by wyszłedł mu prawidłowy wynik) no ale w końcu ta doktor która mnie przyjmowała to po prostu mega nie kompetentna, jak można nie umiec zmierzyć szyjki przez USG?? no i już wyszłam do domu, chcieli mnie przytrzymać ze względu na tą bakterię ale jakoś się dogadałam z nimii jestem już na szczęscie w domu. Powiedziałam o tym tylko mężowi i przyjaciółce, bo to po prostu nóż się otwiera jacy lekarze pracują w szpitalach! Nie chcę robić taniej sensacji wśród rodziny więc nie opowiadam im tej całej historii bo to po prostu wstyd. Wiadomo, że jestem mega szcześliwa że z tą szyją jest wszystko w porządku, no ale nie potrzebnie zostałam na taki stres narażona. Nie chciałam też robić jakiejś mega jazdy w szpitalu, bo widziałam, że też sie czują głupio, a w końcu to już lepsza taka pomyłka niż by mieli coś olać... mam nadzieję, że dość jasno to opisałam
|
#831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takze dziwne, ze ty czegos takiego nie mialas ![]() Cytat:
A wygladaja tez inaczej, tak sie rozdzielily na boki, pewnie latwiej sie tak karmi niz jak wisza na dol ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Yyyy nie wiem co odpisac. Czyli stres, czas spedzony w szpitalu byl wogole nie potrzebny? No to niezle, ciekawe co ta lekarka teraz mysli.
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to pięknie Muszę w takim razie przycisnąć moją midwife następnym razem |
|
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jak mi powiedziałaś, oczywiście będzie posucha, mój TŻ raczej nie będzie zadowolony. Ale jeśli niebezpieczne, to wiadomo... Dobrze, że nic złego się nie stało Z drugiej strony przynajmniej nie musiałam sobie żałować |
|
|
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale faktycznie, dobrze, ze nic sie nie stało ufff. Moze ty nie masz az tak nisko zeby miec zakaz, ale moim zdaniem lepiej uwazac. Swoja drogą zastanawia mnie caly czas podejscie lekarzy, ktorzy ci skan robili. Do mnie szybko z obrazkami przybiegli, zeby wytłumaczyc jak krowie na rowie o co chodzi z tym lozyskiem. A do Tz , ze mu sie wlasnie post zaczyna
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
White uffffff
szkoda ze cie tak nastraszyli, co sie podenerwowalas to twoje ale ciesze sie ze z twoja szyja wszystko jest w porzadku.Uwazaj na infekcje szczegolnie streptococus agalactiae (na ta gadzine wszystkie musimy uwazac). Wylecz sie porzadnie i bedzie ok. Szkoda ze u mnie to nie jest pomylka ech Moja szyjka nie ma sie lepiej, byle tylko nie gorzej Mam zagrazajacy przedwczesny porod. Jak wyjde ze szpitala (pewnie w przyszlym tygodniu) to musze sie brac za wyprawke.Pessary sa ogromne chyba 7 cm srednicy czy cos kolo tego, nie wiem jak to sie miesci w srodku ![]()
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-16 o 21:26 |
|
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakis miesiac temu mialam lekki kryzys i sie zawzielam, ze swoim zachowanie sprowokuje meza do rozmowy, ale zapomnij, on uwazal, ze wszystko jest ok, bo milcze.. no i jak tu faceta zrozumiec?? Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-16 o 23:06 |
|
|
|
|
#839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ja wlasnie miałam tak samo jak pati może dopytaj swoja midwife |
|
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny ale pędzicie nie nadarzam za wami normalnie
a to mój brzusio w 30 tyg (sorki za slaba jakość) P1050872h.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

.

i jak sie bawilas? Nie meczylas sie szybko ?
i to na szpilkach
z jednej strony cieszę się, że to już a z drugiej boję się stanąć znowu na wagę w gabinecie, jeśli znowu przytyłam to normalnie się załamię.
28.06 

też nie wiem jakie to uczucie...
za dobre wyniki i gładką szyjkę

No i od jutra zaczynam pranie