|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
tak jak dla mnie dużym gulem jest głosowanie za granicami PL. ciśnienie mi sakcze w sekundę jak polonia hamerykańska wypowiada się w tej kwestii. i realnie decyduje w tej kwestii. naprawdę po 30 latach życia za oceanem decydowanie o "losach" kraju... nosz zapraszam serdecznie - tu żyć, tu się borykać z codziennością, tu głosować. pewnie.
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
A. wczoraj też
kupiłam jej szczoteczkę taka jak ma panika i paste dla dzieci, wczoraj sama trzymala sobie ją w buzi tylko jeszcze nie załapała o co chodzi ale polubila. tej pasty kłade tak baardzo malutko, jednak jakos tak dziwnie bez płukania... ![]() aha ja narazie nie przekłuwam, czekam aż sama będzie chciała
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaraz wyjeżdżamy na weekend do teściów...wpadłam tylko napisac Pani - daj znać jak będziecie w Zamościu, my mamy rzut beretem
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
http://alaantkoweblw.blogspot.com/
ja daję cebulę, paprykę, cukinię, pomidorki koktajlowe, ziemniaki Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monicca ciesze sie, ze blog sie podoba
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
A te warzywa na grill trzeba jakos doprawic, czy grillujecei bez przypraw?
my zaraz jedziemy na dzialeczke, salatka, warzywa i karkowka przygotowane
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
My juz w domu. Jakub maruder. Ciezko zniosl wyjazd, podroz, teraz wscieka sie i placze w domu. Eh te zmiany...
Amelie - nie masz co zazdroscic wolnych weekendow. Ja juz swoja nauke mam za soba, w tym sporo czasu 7 dni w tyg bo i dziennie i zaocznie, potem praca rowniez w weekendy. Nie ma lekko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
monika.g nie odpisali o tych kołysankach nic- nie faur, bo najpier zapraszała, a potem nie było i ani przepraszam ani pocałujta, wqrzyłam sie i na smyki nie poszłam ostanio;p za kare;p
Cytat:
Cytat:
![]() przegapiłam placuszki serowe olivki...w klubie znajde przepis?
|
||
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Temat rzeka i wiele argumentów za jak i przeciw ilu rodziców tyle teorii
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie denerwuj mnie ![]() Ja warzyw nie przyprawiam ![]() Cytat:
Co do wolnych weekendow - ja swojego czasu w tyg pracowalam, a co drugi weekend, w piatek wieczorem, wyjezdzalam na studia do Krakowa, powrot niedziela pozny wieczor. I tak 5 lat ![]() Panika - mycie zabkow podobalo sie Myjemy Elmexem, a ta pasta ma taki duzy otworek - kurcze, trudno jest nalozyc taka ociupinke na to wyznaczone mjsc na szczoteczke, bez sensu... Dla malutkich dzieci powinna byc malusia dziurka w tubce... ![]() Pogoda irlandzka, drugi dzien w domu. Mam ochote kupic sobie "cos" przez neta, ale nie mam pomyslu Cos fajnego Tylko CO? A, poprosze jeszcze link do tych klockow nakrecanych, proooszeeee.. (Znow zakup nie dla mnie )
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-05-17 o 14:20 |
||
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
mój kochany synek dał mi zajęcie na całe popołudnie a sam się zmył z ojcem do babci
taki się silny zrobił, że zaczął otwierać drzwiczki od zamrażalnika. nie wiem jak i kiedy to zrobił bo wczoraj prawie nas nie było w domu, ale musiał otworzyć i nie domknąć, bo rano zobaczyłam że szuflady jakieś takie niezaszroniałe i mokro pod lodówką wszystko mi poodmarzało przez noc i teraz muszę z motorkiem w pupie to wykorzystać. Lody do wywalenia (na szczęście nie czekoladowe a chłopa truskawkowe więc mi nie szkoda), mięso mielone (chyba pójdzie na spaghetti), kurczak, malutkiego warzywa na zupę no i właśnie jem na przymus paluszki rybne ![]() co do tej bazy to rzeczywiście fajna sprawa, ogromne ułatwienie. już nie będę się bulwersować na wstawiających foteliki do samochodów bez przypinania chociaż ten facet, którego widziałam nawet nie spojrzał w stronę tego fotelika więc sama nie wiemPani czyli coś takiego jak adidasy na wzór Adidasów po domu K. chodził w tych klapkach i w skarpetkach normalnie jak w butach ale na basenie na gołą stópkę trochę śmiesznie szedł chociaż nie przewrócił się ani nic także jest okMonicca fajny ten blog pamiętam jak nasz tata wracał z Niemiec to młodsi bracia trochę sie go wstydzili na początku... jakby nie poznawali ale to krótko trwało Klementyna przepis na placki oliwki jest w klubie ale u nas dziś gorąco. masakra
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Nadrobiłam Was od wczoraj, ale się nabiegałam. Kinia wymyśliła sobie zabawę we wchodzenie do chomika z zabawkami. Jeszcze chwila i go wyniosę Cytat:
ale serio, są pasty dla dorosłych z maleńką dziurką. Nam stomatolog pozwolił również nanosić tą pastę bezpośrednio na zęby.
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna ale kindergeld to tylko 184euro a polacy mieszkający w de pracujący tam dużo więcej zostawiają miesięcznie niż te 184 e które dostają na dziecko które jest z matką w kraju. Więc to nie jest wywożenie kasy chyba że chodzi ci o takich którzy dostają kinder i siedzą w pl i nie pracują a pobierają bo im przyznano kiedyś to też uważam za bezczelne z resztą mama mi opowiadała jak mój sąsiad pojechał do irlandi tam jedno dziecko cyk później drugie jak sie urodziło to od razu zjechali do polski a kasa leciała to jest czyste skur...wg. mnie.
Ale wiadomo ilu ludzi tyle charakterów, moji bracia i tato pracują tylko jeden brat ma dzieci pobiera kindergeld na 2 ale wynajmuje mieszkanie od niemca w którym nie mieszkają w ogóle muszą mieć meldunek więc mieszkanie za 1000 euro miesięcznie stoi puste od kilku lat właściwie korzystają tylko ze skrzynki pocztowej W przeciwieństwie nawet do wielu niemców przygranicznych tankują w niemczech jak tam są a niemcy przygraniczni jeźdzą do pl tankować bo paliwo 10 groszy taniej, więc sami też powinni mieć pretensje do siebie że wywożą pieniądze z kraju ![]() Pani odnośnie polsich hamerykanów to aż mnie mdli i takim co nie byli w kraju w ciągu ostatnich 3 lat powinno być odbierane prawo głosu jeśli mieszkają poza granicą pl w ogóle jeśli płacisz w pl podatki to głosuj jeśli nie płacisz to głosuj sobie tam gdzie płacisz. To tak jakbyśmy my głosowali na Obamę ![]() klementyna Moderna wklejała placuszki serowe do klubiu. |
|
|
|
#4395 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Karol-pingwin jak Emila Despówna ![]() ![]() dziękuję za relację ![]() Cytat:
mój chrzestny od dawna ma podwójne obywatelstwo, nigdy tu nie wróci, a najwięcej ma do powiedzenia...
|
|
|
#4396 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dlatego chodzę głosować, chyba ominęłam tylko jedno odkąd mogę, wkurza mnie tylko to ze ja głosuje na kogos-kto jest spojn z moimi pogladami, kto walczył o jakies sprawy ktore są mi bliskie a i tak wchodzi najpierw pajac nr 1 z listy Cytat:
Cytat:
na dzieciaki sie jeszcze nawydajesztiaaa u mnie tez cieplej, bo grzać znowu zaczęli ![]() ide sie uczyć, a nawet kopa w tyłek nie ma kto dać hahha zostałam sama dzieciaki z tż u prababci na urodzinach, sobie wreszcie paznokcie spokojnie pomaluje, sciagi zrobie, no czuję się jak na studiach.dzis zdaławałam dwa egazminy, jeden zdany drugi pewnie tez, cóż... narazie nie były zbyt wymagające
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn, pani odpowiem szczerze mam pomoc do domu od stycznia raz w miesiącu proszę aby przyszły dziewczyny ale to traktuję jako dopełnienie
bo ja jestem psychiczna pod względem porządku dla mnie porządek jest wtedy gdy w ciągu jednego dnia sprzątnę na tip top a z dzieckiem nie jestem w stanie mam porządek bo codziennie odkurzam prawie codziennie myję podłogi, codziennie wycieram kurze, piorę, prasuję, układam w szafkach stopniowo, wycieram listwy, drzwi, lampy, co drugi dzień albo i codziennie wycieram drzwi wejściowe (u mnie to takie podwójne drzwi balkonowe czyli 4 skrzydła na filmiku za i przed Anielką) ale fizycznie przy małej nie daję rady zrobić tego w ciągu jednego dnia bo albo sprzątnie albo opieka i czas z dzieckiem. Tak więc postanowiłam raz w miesiącu zrobić sobie wolne od sprzątania i przychodzą 2 dziewczyny które mają firmę i mi sprzątają .... a ja głupek razem z nimi sprzątam po ich wyjściu byłam bardziej zmęczona aniżeli sama bym sprzątała. Ale po ich wyjściu ta świadomość że każda listewka, każdy cm domu został DZIŚ dokładnie wytary i nie mam po co wstawać by przetrzeć bezcenne A dlatego je wołam bo od kiedy jest mała ja bardzo dużo czasu poświęcałam na sprzatanie mimo iż staram się walczyć z moim pedantyzmem zaniedbywałam małą, denerwowałam się na nią bo mi się obudziła za 10 minut wcześniej a ja nie skończyłam myć okna, czy czegoś zrobić. Ale też nauczyłam się sprężać że właściwie to nie wiem po co teraz te dziewczyny przychodzą może tylko dlatego żebym miała pewność że jak je w przyszłości będę potrzebować to przyjdą bo stała klientka to nic że raz w miesiącu ale biorą pod uwagę a nowych nie przyjmują bo mają pełne rozłożenie
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-17 o 18:16 |
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
oliwka powinnaś mieszkać w kawalerce uwinęlabyś się raz dwa z całością
ale ja jestem syfiara...........:hahaha : nie zaproszę cię w życiu do siebie bo będe się bała ze przyjedziesz jak na test białej rękawiczki, jak jedziesz do kogoś to też tak krytycznym okiem patrzysz czy posprzątane czy tylko od siebie tyle wymagasz? a te dziewczyny biedne, bo pewno udaja ze sprzątają, nie mają czego
|
#4399 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Cytat:
Czuję się ok, nic mi nie dolega raczej, czasem brzuszek pobolewa wieczorkiem ale tak to ok. Cytat:
bo pisałyście, że mi ładnie w długichCytat:
Cytat:
Tak, miałam coś takiego miodowego jakby. Kurcze blond...jakoś tego nie widze taka brunetka z Ciebie typowa I nie scinaj bardziej.Cytat:
Cytat:
szok!------------ Pogoda straszna, kilka dni nie bylismy na spacerze. Dziś się wyszykowaliśmy bo nie padało żeby niedaleko sie chociaz przejsc, a tu sie rozpadało Robię też porzadki w ciuchach i nie moge uwierzyc, że K był taki malutki ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Nie moge sie doczekać na nastepny tydzien zapowiadają 25-27 stopni i słońce caly dzien Co do dresików bo ktoś pytał (wybaczcie ale pamięc nie ta ) to ja zawsze kupuję w Pepco. Widziałam tez piękne w C&A kiedyś za 55 zł no ale to takie malutkie, większe może drozsze
|
||||||
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
obżarłam się tymi paluszkami aż mi się odechciało robić... ale zamrażalnik ogarnięty.
chłopy wracają od babci, trzeba kąpiel szykować coś chyba przegapiłam. Emilka też przy zamrażalce siedzi? ![]() było gorąco to i zbiera się na burzę. zaczyna błyskać i grzmieć choć ciepło dalej jest. wszystkie okna mam pootwierane i w krótkim rękawku siedzę a zmarźluch jestem za egzaminy i kciuki za jutrzejszejak robisz ściągi? ręcznie czy na komputerze? Cytat:
szalona jesteś z tym sprzątaniem---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- a! i wiecie co? okazało się, ze zapomniałam jak się kręci hula hop a kiedyś tyle kręciłam
|
|
#4401 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja też. zawsze miałam wyrobione pozwolenie na głosowanie, bo na rodzinnej wsi chyba nigdy nie głosowałam
![]() u mnie to wynika z tego, że uwielbiam narzekać no i uczciwie narzekać, gdy się choć próbuje uczestniczyć w tym tyglu.też mnie w...wiają te jedynki... pierdzielone desantowe "lokomotywy" no i super hig-life'love popoludnie. gratki egzaminacyjne! Cytat:
a nie możesz wtedy wyjść? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe kto mieszka u Ciebie w brzuszku ![]() nic nie przegapiłaś. kiedyś mi Despa przysłała fotę Emilki penetrującej lodówkę ![]() :brzyda l:
|
|
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam bym do Oliwki sprzątać nie poszła (psycha by mi siadła jak nic!)---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------
|
|
#4403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mój nie ma siły się dobrać do zamrażalnika, do lodówki jeszcze nie sięga żeby otworzyć ale jak jest w krzesełku to otwiera, muszę pilnować. tak głupio aż z nikt mi tu nie marudzi, nudno, az sobie ide zrobic hebate, wypije ciepłą
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
J. padl, ale taka histeria byla ze zaaplikowalam mu polowke przeciwbolowego. Nie moze sie przestawic biedny. Lata po mieszkaniu jakby nic nie pamietal, odkrywa szuflady, itp. 2 tyg caly czas we 3 a teraz od pon my oboje do pracy.. dobrze ze z tz zostaje na poczatek a nie z babcia bo dzis nie poznal mojej mamy.. wprawdzie widzielismy sie pare minut bo juz grzmialo i blyskalo ale nie poznal. W pn pod moja nieobecnosc przyjdzie t. Teraz bedziemy sie unikac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Slyszalyscie zeby noworodkowi przez 6 tyg nie obcinac paznokci bo cos tam moze sie stac (zainteresowani nie pamietaja ale tak powiedzialy polozne)?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęście pojemnik bez kostek lodu więc nie rozlewa mi wody po domu ![]() a i jeszcze Monicca a nie możesz wziąć urlopu na dzień kiedy wraca tż ?
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ten pierwszy zeszyt co masz ro rozumiem cały z pojedynczymi literkami? Cytat:
moze dzieci to ranne ptaszki ![]() Cytat:
przynajmnie w moim przypadku ![]() co do placuszków serowych zrobiłam i ja Karol zjadł 3 posmarowałam mu musem gruszkowy po wierzchu i Julka załapała się na 3
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
ależ oczywiscie to moja wymówka nr 1
![]() fotki dzieciaczków z bloga super, zwłaszcza ze ja myć nie muszę, chociaz tam w sprzęcie pełen profesjonalizm,bo mój ksiąze to nawet śliniaka nie da sobie załozyc przepisy tez mi sie spodobały chyba cos sobie z tego upichce
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Buuuu, znowu odparzona dupcia...
Cala czerwona, w kapieli lkanie, bo w wodzie bardziej bolalo.... Teraz jeszcze pojekiwal w lozeczku, ale chyba wlasnie zasnal. To pewnie te dwojki, bo jedynek juz mamy komplet.Na razie nic sobie nie kupilam, no nie mam pomyslu Zamowilam tylko zakupy z Tesco ![]() Panika dlaczego Krakow? Akurat w tamtym roku przestali na UW rekrutowac na zaoczne na ten kierunek, ktory chcialam. Trzeba bylo wiec wybrac inna uczelnie, padlo na UJ - taki kaprys Dostalam sie, ukonczylam, obronilam, nie zaluje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

zapraszam serdecznie - tu żyć, tu się borykać z codziennością, tu głosować. 
kupiłam jej szczoteczkę taka jak ma panika i paste dla dzieci, wczoraj sama trzymala sobie ją w buzi tylko jeszcze nie załapała o co chodzi 

po ich wyjściu byłam bardziej zmęczona aniżeli sama bym sprzątała. Ale po ich wyjściu ta świadomość że każda listewka, każdy cm domu został DZIŚ dokładnie wytary i nie mam po co wstawać by przetrzeć bezcenne
za egzaminy i kciuki za jutrzejsze
05.07.2008