Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 10:54   #4381
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no i EOT bo sprawy socjalno-finansowe na przykladzie polsko-niemieckim to jak wejscie na mine
jeszcze wyjde na jakas szowinistke - tylko nei wiem czy polska czy niemiecka
czy ja wiem czy szowinistę. dotyka Cię to - tu mieszkasz, tym żyjesz.
tak jak dla mnie dużym gulem jest głosowanie za granicami PL. ciśnienie mi sakcze w sekundę jak polonia hamerykańska wypowiada się w tej kwestii. i realnie decyduje w tej kwestii. naprawdę po 30 latach życia za oceanem decydowanie o "losach" kraju... nosz zapraszam serdecznie - tu żyć, tu się borykać z codziennością, tu głosować.

Cytat:
ale nie mam patyczkow mozna na folii aluminiowej? wyjda?
pewnie.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:58   #4382
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
- dzis pierwszy raz Krzys myl zabki

A. wczoraj też kupiłam jej szczoteczkę taka jak ma panika i paste dla dzieci, wczoraj sama trzymala sobie ją w buzi tylko jeszcze nie załapała o co chodzi ale polubila. tej pasty kłade tak baardzo malutko, jednak jakos tak dziwnie bez płukania...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
tydzień przed roczkiem
aha ja narazie nie przekłuwam, czekam aż sama będzie chciała ja mając 3 lata darłam się w nieboglosy, ze chce kolczyki, jak pani mi przekłuwala pistoletem to podobno nawet nie drgnęłam
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:01   #4383
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Zaraz wyjeżdżamy na weekend do teściów...wpadłam tylko napisac Pani - daj znać jak będziecie w Zamościu, my mamy rzut beretem

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:13   #4384
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zapodasz linka
http://alaantkoweblw.blogspot.com/

Cytat:

Dziewczyny jakie warzywa sa dobre na grill, np. Na szaszlyki czy cos?
ja daję cebulę, paprykę, cukinię, pomidorki koktajlowe, ziemniaki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Monicca fajnie, że tż wraca. ciekawa jestem reakcji Filipka jak go zobaczy po takiej przerwie
Też jestem strasznie ciekawa, szkoda tylko że nie zobaczę tej reakcji bo będę w pracy jak wróci
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:02   #4385
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tak jak dla mnie dużym gulem jest głosowanie za granicami PL. ciśnienie mi sakcze w sekundę jak polonia hamerykańska wypowiada się w tej kwestii. i realnie decyduje w tej kwestii. naprawdę po 30 latach życia za oceanem decydowanie o "losach" kraju... nosz zapraszam serdecznie - tu żyć, tu się borykać z codziennością, tu głosować.

pewnie.
o tak, dlatego ja tez nie glosuje - bo jak moge wypowiadac sie w sprawach politycznych, nie uczestniczac w nich

monicca ciesze sie, ze blog sie podoba (ale muffinki z jej przepisow mi nie wychodza, nie wiem czemu).
Stary 2014-05-17, 12:13   #4386
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Karol też jeszcze śpi
Cuda na kiju
w sumie szkoda, bo tż był wczoraj na piwku i mu powiedziałam, żeby wrócił o rozsądnej porze bo ja nie będę pilnować małego żeby on mógł odespać

Dziewczyny, które miały pierwsze foteliki z bazą! Jak się wkłada taki fotelik do samochodu, to już nic a nic się nie robi? tylko wstawiasz do samochodu i już? nie trzeba się schylić, żeby cokolwiek wcisnąc? wyjmuje się też tak jakby nie był niczym przypięty?

Żem się ostatnio zbulwersowała, bo widziałam ze 3 razy jak ktoś po prostu wstawia fotelik do samochodu i nic tam nie gmera, nawet chwili, nawet nie spojrzy jak stawia i zaraz odjeżdza. tak samo z wyciąganiem. facet otworzył drzwi, wziął fotelik jakby niczym nie był przymocowany i poszedł... a potem mi przyszło do głowy, że może ta baza tak działa
My caly czas mamy pierwszy z baza. Przy odrobinie wprawy tak to wyglada mniej wiecej. Jak stawiasz na baze musisz trafic w otwory i uslyszec krotki sygnal dzwiekowy ze jest ok, przy wyjmowaniu jakby podwaza sie palcem klapke w bazie i wyjmuje. Generlnie trwa to sekundy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:19   #4387
Moderna
Zakorzenienie

A te warzywa na grill trzeba jakos doprawic, czy grillujecei bez przypraw?

my zaraz jedziemy na dzialeczke, salatka, warzywa i karkowka przygotowane
Stary 2014-05-17, 12:22   #4388
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

My juz w domu. Jakub maruder. Ciezko zniosl wyjazd, podroz, teraz wscieka sie i placze w domu. Eh te zmiany...

Amelie - nie masz co zazdroscic wolnych weekendow. Ja juz swoja nauke mam za soba, w tym sporo czasu 7 dni w tyg bo i dziennie i zaocznie, potem praca rowniez w weekendy. Nie ma lekko.

Stary 2014-05-17, 13:31   #4389
klementyna1
Zakorzenienie

monika.g nie odpisali o tych kołysankach nic- nie faur, bo najpier zapraszała, a potem nie było i ani przepraszam ani pocałujta, wqrzyłam sie i na smyki nie poszłam ostanio;p za kare;p

Cytat:
no to teraz mi powiedz jeszcze jak już mi Julka literki zna to warto kupowac ten pierszy zeszyt? cały zeszyt składa sie z takich pojedynczych literek czy są tu juz jakies sylaby, wyrazy?
można i potem, ale ja Wam powiem, ze tak się napaliłam na tego Domana, Majchrzakowa, Cieszyńską a jednak najlepiej czytanie dzieci łapią literka po literce...Nie wiem jak w pracy 1:1 ale w pracy grupowej dzieci mi zaczeły łapać o co chodzi w czytaniu, jak stopniowo poznawaliśmy litery-tradycyjnie.Nie mówię, ze to reguła tak było w mojej grupie, a moze po prostu akurat dojrzały wtedy do czytania. czytanie globalne-to u nas było uczenie się na pamieć...
Cytat:
hehe

ja mam bardzo fajne z pepco dla mnie super i prane kilka razy a jak nowe
o widzisz, tam nie byłam

przegapiłam placuszki serowe olivki...w klubie znajde przepis?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:48   #4390
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
aha ja narazie nie przekłuwam, czekam aż sama będzie chciała ja mając 3 lata darłam się w nieboglosy, ze chce kolczyki, jak pani mi przekłuwala pistoletem to podobno nawet nie drgnęłam
akurat wg mnie nie ma róznicy czy to roczna czy trzyletnia dziewczynka bo ta trzyletnia i tak nie podejmuje świadomej decyzji (a chce bo np koleżanka ma fajne kolczyki a ona nie...) Ja jako rodzic podjęłam taką decyzję a jeśli O nie będzie chciała nosić kolczyków to je po prostu wyjmie . Temat rzeka i wiele argumentów za jak i przeciw ilu rodziców tyle teorii
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:18   #4391
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

a nie denerwuj mnie
Ja warzyw nie przyprawiam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My juz w domu. Jakub maruder. Ciezko zniosl wyjazd, podroz, teraz wscieka sie i placze w domu. Eh te zmiany...

Amelie - nie masz co zazdroscic wolnych weekendow. Ja juz swoja nauke mam za soba, w tym sporo czasu 7 dni w tyg bo i dziennie i zaocznie, potem praca rowniez w weekendy. Nie ma lekko.
Biedny Jakub... Zaraz sie przyzwyczai

Co do wolnych weekendow - ja swojego czasu w tyg pracowalam, a co drugi weekend, w piatek wieczorem, wyjezdzalam na studia do Krakowa, powrot niedziela pozny wieczor. I tak 5 lat

Panika - mycie zabkow podobalo sie Chyba ulge sprawialo masowanie dziaselek. Na razie Krzys sam nie chwytal szczoteczki, ja mylam Myjemy Elmexem, a ta pasta ma taki duzy otworek - kurcze, trudno jest nalozyc taka ociupinke na to wyznaczone mjsc na szczoteczke, bez sensu... Dla malutkich dzieci powinna byc malusia dziurka w tubce...

Pogoda irlandzka, drugi dzien w domu.
Mam ochote kupic sobie "cos" przez neta, ale nie mam pomyslu Cos fajnego Tylko CO?

A, poprosze jeszcze link do tych klockow nakrecanych, proooszeeee..
(Znow zakup nie dla mnie )
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-05-17 o 14:20
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:04   #4392
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

mój kochany synek dał mi zajęcie na całe popołudnie a sam się zmył z ojcem do babci

taki się silny zrobił, że zaczął otwierać drzwiczki od zamrażalnika. nie wiem jak i kiedy to zrobił bo wczoraj prawie nas nie było w domu, ale musiał otworzyć i nie domknąć, bo rano zobaczyłam że szuflady jakieś takie niezaszroniałe i mokro pod lodówką

wszystko mi poodmarzało przez noc i teraz muszę z motorkiem w pupie to wykorzystać. Lody do wywalenia (na szczęście nie czekoladowe a chłopa truskawkowe więc mi nie szkoda), mięso mielone (chyba pójdzie na spaghetti), kurczak, malutkiego warzywa na zupę no i właśnie jem na przymus paluszki rybne

co do tej bazy to rzeczywiście fajna sprawa, ogromne ułatwienie. już nie będę się bulwersować na wstawiających foteliki do samochodów bez przypinania chociaż ten facet, którego widziałam nawet nie spojrzał w stronę tego fotelika więc sama nie wiem

Pani czyli coś takiego jak adidasy na wzór Adidasów po domu K. chodził w tych klapkach i w skarpetkach normalnie jak w butach ale na basenie na gołą stópkę trochę śmiesznie szedł chociaż nie przewrócił się ani nic także jest ok

Monicca fajny ten blog
pamiętam jak nasz tata wracał z Niemiec to młodsi bracia trochę sie go wstydzili na początku... jakby nie poznawali ale to krótko trwało

Klementyna przepis na placki oliwki jest w klubie

ale u nas dziś gorąco. masakra
Stary 2014-05-17, 17:35   #4393
bmma
Zadomowienie

Hejka
Nadrobiłam Was od wczoraj, ale się nabiegałam. Kinia wymyśliła sobie zabawę we wchodzenie do chomika z zabawkami. Jeszcze chwila i go wyniosę
Cytat:

Panika - mycie zabkow podobalo sie Chyba ulge sprawialo masowanie dziaselek. Na razie Krzys sam nie chwytal szczoteczki, ja mylam Myjemy Elmexem, a ta pasta ma taki duzy otworek - kurcze, trudno jest nalozyc taka ociupinke na to wyznaczone mjsc na szczoteczke, bez sensu... Dla malutkich dzieci powinna byc malusia dziurka w tubce...
Dobrze, ze pasta nie ma normalnej dziurki ale serio, są pasty dla dorosłych z maleńką dziurką. Nam stomatolog pozwolił również nanosić tą pastę bezpośrednio na zęby.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:37   #4394
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Moderna ale kindergeld to tylko 184euro a polacy mieszkający w de pracujący tam dużo więcej zostawiają miesięcznie niż te 184 e które dostają na dziecko które jest z matką w kraju. Więc to nie jest wywożenie kasy chyba że chodzi ci o takich którzy dostają kinder i siedzą w pl i nie pracują a pobierają bo im przyznano kiedyś to też uważam za bezczelne z resztą mama mi opowiadała jak mój sąsiad pojechał do irlandi tam jedno dziecko cyk później drugie jak sie urodziło to od razu zjechali do polski a kasa leciała to jest czyste skur...wg. mnie.
Ale wiadomo ilu ludzi tyle charakterów, moji bracia i tato pracują tylko jeden brat ma dzieci pobiera kindergeld na 2 ale wynajmuje mieszkanie od niemca w którym nie mieszkają w ogóle muszą mieć meldunek więc mieszkanie za 1000 euro miesięcznie stoi puste od kilku lat właściwie korzystają tylko ze skrzynki pocztowej W przeciwieństwie nawet do wielu niemców przygranicznych tankują w niemczech jak tam są a niemcy przygraniczni jeźdzą do pl tankować bo paliwo 10 groszy taniej, więc sami też powinni mieć pretensje do siebie że wywożą pieniądze z kraju

Pani odnośnie polsich hamerykanów to aż mnie mdli i takim co nie byli w kraju w ciągu ostatnich 3 lat powinno być odbierane prawo głosu jeśli mieszkają poza granicą pl w ogóle jeśli płacisz w pl podatki to głosuj jeśli nie płacisz to głosuj sobie tam gdzie płacisz. To tak jakbyśmy my głosowali na Obamę

klementyna Moderna wklejała placuszki serowe do klubiu.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:57   #4395
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ja Wam powiem, ze tak się napaliłam na tego Domana, Majchrzakowa, Cieszyńską a jednak najlepiej czytanie dzieci łapią literka po literce...
o widzisz. więcej rzeczy pwinnaś pisać. toż Ty zawodowiec

Cytat:
wyjezdzalam na studia do Krakowa, powrot niedziela pozny wieczor. I tak 5 lat
już dawno miałam zapytać. WHHHHYYYY Krk???

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Też jestem strasznie ciekawa, szkoda tylko że nie zobaczę tej reakcji bo będę w pracy jak wróci
niech Ci nagrają!

Cytat:
zależy. np. bakłażana oliwię i przyprawiam.

Cytat:
no wtrącony z rytmu... macie już poniedziałek zaplanowany? z tatą czy z babcią?

Cytat:
no i właśnie jem na przymus paluszki rybne

Karol-pingwin jak Emila Despówna

Cytat:
Pani czyli coś takiego jak adidasy na wzór Adidasów

dziękuję za relację

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Pani odnośnie polsich hamerykanów to aż mnie mdli i takim co nie byli w kraju w ciągu ostatnich 3 lat powinno być odbierane prawo głosu jeśli mieszkają poza granicą pl

mój chrzestny od dawna ma podwójne obywatelstwo, nigdy tu nie wróci, a najwięcej ma do powiedzenia...

Stary 2014-05-17, 18:04   #4396
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

pewnie.
panika masz rację, z tym głosowaniem tez tak uważam

i dlatego chodzę głosować, chyba ominęłam tylko jedno odkąd mogę, wkurza mnie tylko to ze ja głosuje na kogos-kto jest spojn z moimi pogladami, kto walczył o jakies sprawy ktore są mi bliskie a i tak wchodzi najpierw pajac nr 1 z listy

Cytat:

a ja się uczę buuuuuuuuuu

Cytat:

Pogoda irlandzka, drugi dzien w domu.
Mam ochote kupic sobie "cos" przez neta, ale nie mam pomyslu Cos fajnego Tylko CO?

proszę coś dla siebie na dzieciaki sie jeszcze nawydajesz

Cytat:

ale u nas dziś gorąco. masakra
tiaaa u mnie tez cieplej, bo grzać znowu zaczęli

ide sie uczyć, a nawet kopa w tyłek nie ma kto dać

hahha zostałam sama dzieciaki z tż u prababci na urodzinach, sobie wreszcie paznokcie spokojnie pomaluje, sciagi zrobie, no czuję się jak na studiach.dzis zdaławałam dwa egazminy, jeden zdany drugi pewnie tez, cóż... narazie nie były zbyt wymagające
Stary 2014-05-17, 18:14   #4397
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

cathlyn, pani odpowiem szczerze mam pomoc do domu od stycznia raz w miesiącu proszę aby przyszły dziewczyny ale to traktuję jako dopełnienie bo ja jestem psychiczna pod względem porządku dla mnie porządek jest wtedy gdy w ciągu jednego dnia sprzątnę na tip top a z dzieckiem nie jestem w stanie mam porządek bo codziennie odkurzam prawie codziennie myję podłogi, codziennie wycieram kurze, piorę, prasuję, układam w szafkach stopniowo, wycieram listwy, drzwi, lampy, co drugi dzień albo i codziennie wycieram drzwi wejściowe (u mnie to takie podwójne drzwi balkonowe czyli 4 skrzydła na filmiku za i przed Anielką) ale fizycznie przy małej nie daję rady zrobić tego w ciągu jednego dnia bo albo sprzątnie albo opieka i czas z dzieckiem.
Tak więc postanowiłam raz w miesiącu zrobić sobie wolne od sprzątania i przychodzą 2 dziewczyny które mają firmę i mi sprzątają .... a ja głupek razem z nimi sprzątam zamiast odpoczywać no po prostu nie umiem siedzieć ostatnio jedna bawiła się z A. a ja myłam okna po ich wyjściu byłam bardziej zmęczona aniżeli sama bym sprzątała. Ale po ich wyjściu ta świadomość że każda listewka, każdy cm domu został DZIŚ dokładnie wytary i nie mam po co wstawać by przetrzeć bezcenne
A dlatego je wołam bo od kiedy jest mała ja bardzo dużo czasu poświęcałam na sprzatanie mimo iż staram się walczyć z moim pedantyzmem zaniedbywałam małą, denerwowałam się na nią bo mi się obudziła za 10 minut wcześniej a ja nie skończyłam myć okna, czy czegoś zrobić. Ale też nauczyłam się sprężać że właściwie to nie wiem po co teraz te dziewczyny przychodzą może tylko dlatego żebym miała pewność że jak je w przyszłości będę potrzebować to przyjdą bo stała klientka to nic że raz w miesiącu ale biorą pod uwagę a nowych nie przyjmują bo mają pełne rozłożenie

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-05-17 o 18:16
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:30   #4398
trolla2405
Rozeznanie

oliwka powinnaś mieszkać w kawalerce uwinęlabyś się raz dwa z całością
ale ja jestem syfiara...........:hahaha : nie zaproszę cię w życiu do siebie bo będe się bała ze przyjedziesz jak na test białej rękawiczki, jak jedziesz do kogoś to też tak krytycznym okiem patrzysz czy posprzątane czy tylko od siebie tyle wymagasz?
a te dziewczyny biedne, bo pewno udaja ze sprzątają, nie mają czego
Stary 2014-05-17, 18:44   #4399
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Demeter, moja Sis ma platynowy blond teraz i kupuje maski i odżywki z firmy goldwellwłosy ma ładne, dobrze nawilżone
Jak się czujesz?

Czuję się ok, nic mi nie dolega raczej, czasem brzuszek pobolewa wieczorkiem ale tak to ok.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
bo pisałyście, że mi ładnie w długich

Cytat:
ja używam- szamponu oczyszczającego z oriflame, odżywkę z avon z olejkiem arganowym i do tego raz na jakis czas maskę z olejkiem arganowym tez z avon, bardzo polecam włosy są po nim miękkie i lśniące, no i cena jest do zniesienia do farbowanych na kursie uzywamy taka maskę http://www.maxel-cosmetics.pl/images...cutinol500.jpg i jest bardzo dobra ogólnie spróbuj moze odżywek nawilzających. największe zabójstwo do włosow to szampon H&S brrrrrr jak najdalej
aha, ostatnio kolezance fryzjer na bardzo suche włosy polecil http://estyl.pl/moroccanoil-moisture...iszczone-250ml nie jest to tanie, ale działa cuda. wiem, ze znajdą się przeciwniczki ol arganowego, ale ja sobie chwalę, widziałam jak włosy "pochłaniają" tą odzywkę i jak ładnie pachnialy po

Cytat:
Demeter bardzo ładnie Ci było we włosach w kolorze hmm miodowym? Bez grzywki na zdjęciu z tż i K. ślicznie Ci tak !

a ja chce jakiejś zmiany i nie wiem, czy zapuszczać czy ścinać, bo mam takiego przerośniętego boba. i nie wiem czy blond sobie zrobic hmm jak myslisz ?

Tak, miałam coś takiego miodowego jakby.
Kurcze blond...jakoś tego nie widze taka brunetka z Ciebie typowa I nie scinaj bardziej.

Cytat:
:

Kochana, kup coś dla siebie, należy się!!!

Cytat:
Tak więc postanowiłam raz w miesiącu zrobić sobie wolne od sprzątania i przychodzą 2 dziewczyny które mają firmę i mi sprzątają .... a ja głupek razem z nimi sprzątam zamiast odpoczywać no po prostu nie umiem siedzieć ostatnio jedna bawiła się z A. a ja myłam okna
szok!

------------
Pogoda straszna, kilka dni nie bylismy na spacerze. Dziś się wyszykowaliśmy bo nie padało żeby niedaleko sie chociaz przejsc, a tu sie rozpadało Takze posiedziałam troche na ganku (ma daszek) z małym bo szkoda był tego ubierania.

Robię też porzadki w ciuchach i nie moge uwierzyc, że K był taki malutki

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Nie moge sie doczekać na nastepny tydzien zapowiadają 25-27 stopni i słońce caly dzien

Co do dresików bo ktoś pytał (wybaczcie ale pamięc nie ta ) to ja zawsze kupuję w Pepco. Widziałam tez piękne w C&A kiedyś za 55 zł no ale to takie malutkie, większe może drozsze
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:11   #4400
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

obżarłam się tymi paluszkami aż mi się odechciało robić... ale zamrażalnik ogarnięty.
chłopy wracają od babci, trzeba kąpiel szykować

Cytat:

Karol-pingwin jak Emila Despówna
coś chyba przegapiłam. Emilka też przy zamrażalce siedzi?

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

tiaaa u mnie tez cieplej, bo grzać znowu zaczęli
było gorąco to i zbiera się na burzę. zaczyna błyskać i grzmieć choć ciepło dalej jest. wszystkie okna mam pootwierane i w krótkim rękawku siedzę a zmarźluch jestem

za egzaminy i kciuki za jutrzejsze
jak robisz ściągi? ręcznie czy na komputerze?

Cytat:
ta świadomość że każda listewka, każdy cm domu został DZIŚ dokładnie wytary i nie mam po co wstawać by przetrzeć bezcenne
szalona jesteś z tym sprzątaniem

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

a! i wiecie co? okazało się, ze zapomniałam jak się kręci hula hop a kiedyś tyle kręciłam
Stary 2014-05-17, 19:27   #4401
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

i dlatego chodzę głosować, chyba ominęłam tylko jedno odkąd mogę
ja też. zawsze miałam wyrobione pozwolenie na głosowanie, bo na rodzinnej wsi chyba nigdy nie głosowałam
u mnie to wynika z tego, że uwielbiam narzekać no i uczciwie narzekać, gdy się choć próbuje uczestniczyć w tym tyglu.
też mnie w...wiają te jedynki... pierdzielone desantowe "lokomotywy"

no i super hig-life'love popoludnie. gratki egzaminacyjne!

Cytat:
.... a ja głupek razem z nimi sprzątam zamiast odpoczywać no po prostu nie umiem siedzieć ostatnio jedna bawiła się z A. a ja myłam okna
matko, jak bym chciała usłyszeć co o Tobie mówią....
a nie możesz wtedy wyjść?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Robię też porzadki w ciuchach i nie moge uwierzyc, że K był taki malutki

ciekawe kto mieszka u Ciebie w brzuszku

Cytat:
coś chyba przegapiłam. Emilka też przy zamrażalce siedzi?
nic nie przegapiłaś. kiedyś mi Despa przysłała fotę Emilki penetrującej lodówkę :brzyda l:

Stary 2014-05-17, 19:56   #4402
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
oliwka powinnaś mieszkać w kawalerce uwinęlabyś się raz dwa z całością
ale ja jestem syfiara...........:hahaha : nie zaproszę cię w życiu do siebie bo będe się bała ze przyjedziesz jak na test białej rękawiczki, jak jedziesz do kogoś to też tak krytycznym okiem patrzysz czy posprzątane czy tylko od siebie tyle wymagasz?
no no! co racja to racja
ja tam bym do Oliwki sprzątać nie poszła (psycha by mi siadła jak nic!)

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

matko, jak bym chciała usłyszeć co o Tobie mówią....
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:14   #4403
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

za egzaminy i kciuki za jutrzejsze
jak robisz ściągi? ręcznie czy na komputerze?
a rózne robie, rózniste

a mój nie ma siły się dobrać do zamrażalnika, do lodówki jeszcze nie sięga żeby otworzyć ale jak jest w krzesełku to otwiera, muszę pilnować.

tak głupio aż z nikt mi tu nie marudzi, nudno, az sobie ide zrobic hebate, wypije ciepłą
Stary 2014-05-17, 20:25   #4404
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

J. padl, ale taka histeria byla ze zaaplikowalam mu polowke przeciwbolowego. Nie moze sie przestawic biedny. Lata po mieszkaniu jakby nic nie pamietal, odkrywa szuflady, itp. 2 tyg caly czas we 3 a teraz od pon my oboje do pracy.. dobrze ze z tz zostaje na poczatek a nie z babcia bo dzis nie poznal mojej mamy.. wprawdzie widzielismy sie pare minut bo juz grzmialo i blyskalo ale nie poznal. W pn pod moja nieobecnosc przyjdzie t. Teraz bedziemy sie unikac

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Slyszalyscie zeby noworodkowi przez 6 tyg nie obcinac paznokci bo cos tam moze sie stac (zainteresowani nie pamietaja ale tak powiedzialy polozne)??

Stary 2014-05-17, 20:30   #4405
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
J. padl, ale taka histeria byla ze zaaplikowalam mu polowke przeciwbolowego. Nie moze sie przestawic biedny. Lata po mieszkaniu jakby nic nie pamietal, odkrywa szuflady, itp. 2 tyg caly czas we 3 a teraz od pon my oboje do pracy.. dobrze ze z tz zostaje na poczatek a nie z babcia bo dzis nie poznal mojej mamy.. wprawdzie widzielismy sie pare minut bo juz grzmialo i blyskalo ale nie poznal. W pn pod moja nieobecnosc przyjdzie t. Teraz bedziemy sie unikac

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Slyszalyscie zeby noworodkowi przez 6 tyg nie obcinac paznokci bo cos tam moze sie stac (zainteresowani nie pamietaja ale tak powiedzialy polozne)??

biedny, czemu taka histeria? a to nie była radocha ze u siebie, ze są jego szuflady itp?
Stary 2014-05-17, 20:38   #4406
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
dzięki

Cytat:
mój kochany synek dał mi zajęcie na całe popołudnie a sam się zmył z ojcem do babci

taki się silny zrobił, że zaczął otwierać drzwiczki od zamrażalnika. nie wiem jak i kiedy to zrobił bo wczoraj prawie nas nie było w domu, ale musiał otworzyć i nie domknąć, bo rano zobaczyłam że szuflady jakieś takie niezaszroniałe i mokro pod lodówką
mi Karol tez otwiera zamrażarke i wyjmuje sobie pojemnik na kostki lodu i z nim biega i liże na szczęście pojemnik bez kostek lodu więc nie rozlewa mi wody po domu

a i jeszcze Monicca a nie możesz wziąć urlopu na dzień kiedy wraca tż ?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:44   #4407
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
biedny, czemu taka histeria? a to nie była radocha ze u siebie, ze są jego szuflady itp?
Nie mam pojecia. Na pewno nie przepada za zmianami chociaz nad morzem bardzo szybko sie zaaklimatyzowal (poza ta nieszczesna kapiela). Powrot duzo gorzej bo i kiepska noc w samochodzie, czeste pobudki, malo snu i w domu maruder. Jak latal po mieszkaniu cieszyl sie ale mialam wrazenie ze poznaje od nowa wszystko, odkrywa.

Stary 2014-05-17, 20:59   #4408
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.....a tak mi się przypomniało - R ostatnio zakłada crocsy N - ona ma takie swiecące na różne kolorki ,jak podskoczy czy tąpnie mocniej nózką to swiatełka migają (takie cos http://www.youtube.com/watch?v=eVyaqlRDsw4 ) .i wyobrazcie sobie teraz łazi w nich(trwa to sekundę zanim się przewróci) albo z nimi i krzyczy "lapa,lapa!"

Cytat:
Kciuki wielkie!!

no co Ty... jakbyście zobaczyli ile z T. jemy... tyle co Wy przez weekend a to tylko drobny oucik
(trudno mi coś powiedzieć wcześniej, bo będę zależna od rodziców. a raczej ich auta )

nie powiem... mam tylko ten pierwszy zeszyt a ich jest od groma, także na bank w kolejnych są next-lewele (zobacz sobie na arosie - po samych tytułach się zorientujesz)
:
no co ty to ze starcza nam 1 woreczek kaszy to nie znaczy ze mało jemy nadrabiamy mięsem, warzywami i ja słodyczami

a ten pierwszy zeszyt co masz ro rozumiem cały z pojedynczymi literkami?

Cytat:
Zmykam budzić małą i na basen zmykamy oczywiście sobota wyjazd to dziecko śpi w najlepsze
u nas nie ma niestety takiej zasady a szkoda moze dzieci to ranne ptaszki

Cytat:
Cathlyn z tym metrazem to moze jest tak, ze na duzym rzeczy maja swoje miejsce i jest latwiej zadbac o porzadek niz na malym, gdzie wszystko powciskane jest na maxa w szafach [
no nie wiem czy to prawda przynajmnie w moim przypadku

co do placuszków serowych zrobiłam i ja Karol zjadł 3 posmarowałam mu musem gruszkowy po wierzchu i Julka załapała się na 3
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:07   #4409
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

no nie wiem czy to prawda przynajmnie w moim przypadku
ależ oczywiscie to moja wymówka nr 1
fotki dzieciaczków z bloga super, zwłaszcza ze ja myć nie muszę, chociaz tam w sprzęcie pełen profesjonalizm,bo mój ksiąze to nawet śliniaka nie da sobie załozyc
przepisy tez mi sie spodobały chyba cos sobie z tego upichce
Stary 2014-05-17, 21:31   #4410
Tasia34
Wtajemniczenie

Buuuu, znowu odparzona dupcia... Cala czerwona, w kapieli lkanie, bo w wodzie bardziej bolalo.... Teraz jeszcze pojekiwal w lozeczku, ale chyba wlasnie zasnal. To pewnie te dwojki, bo jedynek juz mamy komplet.

Na razie nic sobie nie kupilam, no nie mam pomyslu Zamowilam tylko zakupy z Tesco

Panika dlaczego Krakow? Akurat w tamtym roku przestali na UW rekrutowac na zaoczne na ten kierunek, ktory chcialam. Trzeba bylo wiec wybrac inna uczelnie, padlo na UJ - taki kaprys Dostalam sie, ukonczylam, obronilam, nie zaluje
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości