Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 20:17   #4351
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Nestelle od kierowniczki, reszta nie tu

Jutro etap wojewódzki- to tzw Talenty Małopolski, tańcza soliści, grupy, szkoły taneczne.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:04   #4352
Malpka
Zakorzenienie

to teraz trochę od konca bo na tz służbowym laptoku

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nestelle, przekochane masz Dzieci
Mi do dziś utkwiło w pamięci jak pisałaś, że jak Ninka i Kuba wstają to On Ją prowadzi do łazienki i zapala się światło bo Maleńka nie sięga
Brawo za gadanie i chodzenie
My wczoraj byłyśmy w zoo w ramach imienini tyle dźwięków ile tam wydała z siebie Zosia to jeszcze mi wieczorem dźwięczało w uszachale radość bezcenna
Malpko pokaż Julcię i Karolka
:
fajniutka Zosia
postaram sie cos wrzucic jutro z naszego kompa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
cudne to jest. nie mogę się doczekać... ale chyba pierwsza wizyta w zoo będzie w Zamościu
daj znać jak bedziecie to moze i my byśmy podjechali

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
I
Jutro jedziemy z Oli na dalszy etap talentow, tancza w kilka osob uklad,wiec kolo 12-13 trzymajcie kciuki

Cytat:
zawsze się wtrynię nachal okropny
dzieki
no to teraz mi powiedz jeszcze jak już mi Julka literki zna to warto kupowac ten pierszy zeszyt? cały zeszyt składa sie z takich pojedynczych literek czy są tu juz jakies sylaby, wyrazy?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:13   #4353
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się tylko cieszyła toż Ci piękną laurkę strzeliła klask i:
w sumie masz racje
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
maraton naukowy całą noc dla dzieci? dziwne przedsięwzięcie...
wotam się, ja dzien mam dzis nienajlepszy, moze wieczor bedzie bardziej przyjemny

maraton naukowy to już tradycja-coroczna. można być do 22,24albo do rana. w salach sa rózno tematyczne pokazy-zajecia.bajkolandia-przedstawienia,eksperymen ty -mały laborant,warsztaty z fizyki,montowanie filmów,konstuowanie pojazdów z inżynierami ....itp. . a na sali gimnastycznej są porozkładane materace -kto zostaje na noc przychodzi z kocem i można się przespać lub odpocząć na chwile.Wszystko pod opieką nauczycieli . Pomysł bardzo fajny - a dzieciaki sa wniebowziete . Jakbys zobaczyła ta radoche - ze nie trzeba isc spac o 20 , ze bez rodziców ,poza domem jak jest ciemno na dworze -a wszystko sprtytnie pomyślane i połączone z nauką
.
Cytat:

Cytat:
Nestelle od kierowniczki, reszta nie tu

Jutro etap wojewódzki- to tzw Talenty Małopolski, tańcza soliści, grupy, szkoły taneczne.
ok.
wow! to już bardziej na poważnie! super! trzymam kciuki !!!

Dzieciaki jak zawsze idą spac o 20.15 , wiec i R już spi dawno ,i N .
ale jak N oglądała dobranocke to taka przygnębiona mówi "jak nie ma Kuby to jest mi tak smutno "...
Stary 2014-05-16, 21:23   #4354
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Moderna, to oby tak dalej

Oliwka, pokazalam filmiki z Anielka Jankowi, siedzial jak zaczarowany jak mu na chwile reka zaslonilam (bo wycieralam mu buzie), to mi ja odepchnal
Alliw mówisz że edukacja przed neta Jaśko uroczy

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dopiero teraz natrafilam na ten material?
widzialyscie to?
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ka,122729.html

ciekawe ile zwolennikow ma ten pan
Moderna widziałam oglądałam akurta ddtvn nadrabiałam wątek i w pewnym momencie musiałam wyciszyć tego Pana bo mi ciśnienie podnosił nie mogłam słuchać tego biadolenia ... w ogóle wkurza mnie że ktoś sobie mieszka np. w dupausa i przyjerza bo on chce dobrze dla kraju z poglądami np. polonii amerykańskiej polituj się i jeszcze w wyborach chce startować niech sobie stratuje tam gdzie mieszka ... wkurza mnie pieprzenie ludzi że jak w Polsce jest źle itp. (oczywiście tych co w pl nie mieszkają) ...
ale doszłam do wniosku i z doświadczeniawiem że ten kto chce pracować pracę znajdzie i nie będzie narzekać jak w nie swojej miejscowości to w innej nawet 100 km od domu coraz żadziej spotyka się przywiązanie w pl do rejonu

Moderna ostatnio pisałaś jeszcze o kindergeld i podatkach że to nie fer że polacy pobierają ale moim zadaniem jeśli płacą podatki w de to mają prawo pobierać to kindergeld nawet jak dzieci znajdują się w kosmosie w polsce nikt zasiłku nie przyzna rodzicowi pomimo iż dzieci przebywają w polsce jeśki tu nie odprowadzasz podatków (mój brat miał taką sytuację) bo w pl składa pit 0 i nie dostał zasiłku bo pracuje w de ale defacto w pl ma zarobki zerowe więc mu zasiłek przysługiwał wtedy by nie pobierał w de - choć bardziej opłacalne nie ma możliwości pobierania tu i tu zasiłku wybierasz sobie miescje choć to wybierasz nie jest dokońca takim wybraniem bo w pl ci nikt nie przyzna bo ojciec w de i takie to poplątane i co urzędnik to inna interpretacja każdy ma swoją rację
A jeśli mój brat i mój tato od początku bieżącego roku zapłacili po ok. 10 tys euro podatku a do końca roku jest jeszcze trochę to więc zasilają budżet niemiec a to co brat dostaje w formie kindergeld to chociaż taki ułamek zwroteu tego co muszą oddać

jak coś poplątałam bądź nieskładnie to przpraszam ale mi tu tż gada i mnie rozprasza grami

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Nestelle Twoje dzieciaczki są cudne widać że bardzo się kochają z tego co piszesz dla rodziców bo to ich zasługa
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:32   #4355
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
No, a moje, jak to OTJ napisala, zywe dziecko dzis nie wytrzymalo i w koncu padlo Przysnal nam przy obiedzie w krzeselku do karmienia tz dal mu pospac godzinke, to troche odzyl. Po kapieli zasnal o 20:40, czyli tragedii nie bylo.
hehe

Cytat:
Poszukuje dresów jakiś fajnych dla Kacpera- nie welurowe-bawełna, z bluzą rozpinana z kapturem, w rozsądnej cenie ok. 50zł. mamy modystki-wpadło wam cos w oko?Bo na allegro to jakieś takie małomiasteczkowe...te Lidlowe kiedyś były super, ale nie ma ostatnio...
ja mam bardzo fajne z pepco dla mnie super i prane kilka razy a jak nowe

Cytat:
Wlasnie pprzy przewijaniu, jak sie mlody do mnie usmiechal zauwazylam, ze gorna jedynka lekko uszczerbana
skad, jak, dlaczego?
ojej

Cytat:
Moderna, to oby tak dalej

Oliwka, pokazalam filmiki z Anielka Jankowi, siedzial jak zaczarowany jak mu na chwile reka zaslonilam (bo wycieralam mu buzie), to mi ja odepchnal
kiedy ten filmik był wrzucamy? dajcie linka jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
R chodzi z telefonem i gada i gada i ...gada ....
robi to tak ze przykłada dłoń do ucha-taka niby słuchawka. jak wczoraj zobaczył u lekarza domofon to od razu "aaa"(hAAAlo) i nawijał ..
.

Cytat:
ciekawi mnie jak one mu się na nóżkach trzymają

:
Karol ma takie z tym paskiem na pięcie i się trzymają na nóżkach
Stary 2014-05-16, 21:42   #4356
bmma
Zadomowienie

Cytat:
super, kciuki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:56   #4357
oliwka__
Zakorzenienie

Malpko w fotoklubie w odpowiednim dziale

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
I po pracy,alez mi szybko dzien zlecial...przodownictwo mi nie grozi, wiem,ze pewne czynnosci musze zrobic,wiec robie, nie wybieram kwot,jade po kolei. A ze bezposrednia gore mam fajna i jak widzi E sie faktycznie robi, to mam mila atmosfere.

Pisalam Wam,ze laska co mnie zastepowala chodzila sie na mnie skaezyc i mi dupe obrabiala? I wiecie dlaczego- bo za duzo zrobilam i ona ma przez to wiecej roboty przy rozliczaniu....

Jutro jedziemy z Oli na dalszy etap talentow, tancza w kilka osob uklad,wiec kolo 12-13 trzymajcie kciuki
Despa co za głupia pinda no ale kto pod kim dołki kopie ....

I kciuki za Oli jutro
Stary 2014-05-16, 22:03   #4358
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Moderna bo tak sobie przypomniałam, dzięki za polecenie kiedyś tej strony Ala Antkowe Blw, świetna jest ciągle biorę pomysły z tamtąd, dzisiaj F. zajadał się jaglanym pasztetem, pyszny
zapodasz linka

Cytat:
Alez zleciało...dopiero co wyjezdzał Już mniej niż wicej

wolimy w Tesco ;D

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
HEJ!
Nadrobiłam Was piąte przez dziewiąte.
Ostatnio nie mam czasu na pisanie, mam nadzieję, że się nie gniewacie.

Próbowałam odstawić Kini inhalacje (po konsultacji z alergologiem oczywiście) ale okazuje się, że byłoby to zbyt piękne niestety...
Katar i kichanie wróciły po 4 dniach od odstawienia i znów się inhalujemy.

Miłego wieczoru wszystkim

Cytat:
I dziś po szczepieniach -cała magiczna trójeczka miała ,najpierw J -dzielny i twardy ,potem N - miał 2 wkłocia i się popłakała -takie wielkie grochy leciały ,potem R - płakał dwie sekundy bo zaraz dostał naklejke z królikiem i było git . Za to J zgubił swoją naklejke (dzielny pacjent) i się ...popłakał .N oddała mu swoją (bo dostała 2 za 2 wkłocia) i uśmiech powrócił
Ale powiem Wam ze opcja 3 dzieci na raz szczepionych to nie dobry pomysł . Mam tylko 2 rece(naprawdę???) i nie mogę wszytkich tulic na raz .... , jak N płakała to tulił ją J bo ja musiałam trzymać R ....
trochę smutne to (a w sumie to widać jak moje dzieci dbają o siebie i się kochają ).

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Malpko w fotoklubie w odpowiednim dziale

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Despa co za głupia pinda no ale kto pod kim dołki kopie ....

I kciuki za Oli jutro
no własnie widziałam no jestem i ja zachwycona wszystkim i Twoją małą kopią i czystością i przestrzenią cudnie
Stary 2014-05-16, 22:12   #4359
nestelle
Zakorzenienie

.....a tak mi się przypomniało - R ostatnio zakłada crocsy N - ona ma takie swiecące na różne kolorki ,jak podskoczy czy tąpnie mocniej nózką to swiatełka migają (takie cos http://www.youtube.com/watch?v=eVyaqlRDsw4 ) .i wyobrazcie sobie teraz łazi w nich(trwa to sekundę zanim się przewróci) albo z nimi i krzyczy "lapa,lapa!"

Jakos mi tak dziwnie wiedzac ze nie ma J w domu .jakbym zapomniała go odebrać z zajec -takie mam wrazenie .
(niedługo wróci )
Stary 2014-05-16, 22:24   #4360
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
cześć kochane ta pogoda mnie wykończy , do tego od wczoraj boli mnie każdy staw, każda nawet najmniejsza kosteczka jak dobrze że dziś piątek

jezu jak ja wam zazdroszczę weekendu!!
nie ma to jak szkoła w weekend i "wyciskanie" fal po nocach lalce metodą, która juz chyba nie istnieje

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Malpko w fotoklubie w odpowiednim dziale [COLOR="Silver"]
szkoda, ze nie moge zobaczyc

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-16 o 22:30
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:26   #4361
cathlyn
Rozeznanie

Hej

Nadrobiłam

Wczoraj na L. spała 1,5 h w dzień i porobiłam w domu troszkę, a jak się obudziła z rykiem na cyca i się z nią położyłam... to usnęłam. Ja i ona i spałyśmy z 1,5 h... I potem oczywiście wszystko szybko szybko

moderna
mam nadzieję, że z ząbkiem to nic poważnego

despa
kciuki jutro

scarlet
już piątek!

oliwka
Anielka boska Z tym mopem wymiata
(przyznaj się, pomaga Ci ktoś w ogarnięciu chałupy? napisz, że tak, bo ja z moim metrażem i moim bałaganem zaraz się pod ziemię schowam )

i oczywiście już zapomniałam co miałam jeszcze napisać, więc za chwilę cd.

mam pytanko - szukam kremu nawilżającego, nie chcę żadnego hiper ekstra na zmarszczki, tylko porządny krem do cery mieszanej/suchej.Z dobrym składem, bo mam bardzo wrażliwą skórę po ciąży. Nie ciężki, raczej lekki. Polecicie coś?
(kupiłam nivee i za tłusta. A mój olejek się skończył i zanim będę miała następny to minie trochę)

oliwka
robiłam te placuszki serowe, boskie! Wczoraj i dzisiaj, tylko dzisiaj dałam jeszcze jedno jabłko w kosteczkę
Na małym ogniu smazysz te placki? Bo mi sie albo przypalą albo niedopieką i rozwalają mi się przy przewracaniu...
Stary 2014-05-16, 22:31   #4362
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki wielkie!!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

daj znać jak bedziecie to moze i my byśmy podjechali
no co Ty... jakbyście zobaczyli ile z T. jemy... tyle co Wy przez weekend a to tylko drobny oucik
(trudno mi coś powiedzieć wcześniej, bo będę zależna od rodziców. a raczej ich auta )

Cytat:
no to teraz mi powiedz jeszcze jak już mi Julka literki zna to warto kupowac ten pierszy zeszyt? cały zeszyt składa sie z takich pojedynczych literek czy są tu juz jakies sylaby, wyrazy?
nie powiem... mam tylko ten pierwszy zeszyt a ich jest od groma, także na bank w kolejnych są next-lewele (zobacz sobie na arosie - po samych tytułach się zorientujesz)

Cytat:
Karol ma takie z tym paskiem na pięcie i się trzymają na nóżkach
no właśnie czuję nosem jakiś pasek, bo inaczej nie bardzo sobie to wyobrażam. odczytałaś moje zakamuflowane pytanie

Cytat:
.i wyobrazcie sobie teraz łazi w nich(trwa to sekundę zanim się przewróci) albo z nimi i krzyczy "lapa,lapa!"

T. do moich ma stosunek konsumkcyjny żre. albo pokazuje biedronkę

Cytat:
Jakos mi tak dziwnie wiedzac ze nie ma J w domu .jakbym zapomniała go odebrać z zajec -takie mam wrazenie .

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
i "wyciskanie" fal lalce metodą, która juz chyba nie istnieje
hehe. istnieje. i jest w cenie. przykładaj się. warto.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
przyznaj się, pomaga Ci ktoś w ogarnięciu chałupy? napisz, że tak, bo ja z moim metrażem i moim bałaganem zaraz się pod ziemię schowam
to samo myślałam:brzydal :

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:37   #4363
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
:

]hehe. istnieje. i jest w cenie. przykładaj się. warto.
moja A. nauczyła się gryźć w nogi, nawet jak ktos do nas przyjdzie to podchodzi i kąsa w duzy palec

dobrze wiedzieć wydaje się to łatwe, ale w praktyce takie nie jest, szczególnie na włosach lalki, twardych w cholere no nic ide wyciskac.
Stary 2014-05-16, 22:40   #4364
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

bo Twoje nie świecą

J już przyjechał . wiec ide na pogaduchy z nim .
dobranoc
Stary 2014-05-16, 22:45   #4365
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo Twoje nie świecą
hehe
T. ma (na pawlaczu) świecące butki. ciut się ich boję

Wyściskaj J.!!! dzielny był!

Stary 2014-05-16, 22:48   #4366
cathlyn
Rozeznanie

, nestelle
ciekawy pomysł z tym maratonem naukowym. Myślałam, że dla dzieci w tym wieku nocny maraton to za dużo, jak te dzieciaczki ogarniają?

alliw
nie pamiętam nazwy miejscowości... Ale gdzieś obok szczytna, zaraz obok, mam jakieś zaciemnienie...

A łowić uwielbiam Tylko nie tak wyczynowo, to raczej moczenie kija w wodzie Cisza, spokój.
Stary 2014-05-16, 23:48   #4367
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Uuuuf skonczone - 2dni WOLNEGO ( od pracy - bo teraz trza w domu porobic ).

Despa
- dla Oliwki ...!!
- co do kolezanki to

Nestelle
- woooow fajowy pomyls z tym maratonem a i ode mnie dla Jakuba ...!!
- a Ninka jak zawsze kochajaca siostra

Co dk swiecacych butow - Milus ma takie z Rebooka ( czy jak sie to tam pisze ) dostal na 1miesiaczek zycia od mojej znajomej ( szkoda ze juz teraz sa w sam raz i lata na pewno w nich sie zakonczy ) ale za to uwielbia nimi rzucac o podloge

No nic zaraz tramwaj bedzie.

Do domku prysznic - i ..... Nie nie dzis nie bede czytala wczoraj przeczytalam kolejne 95stron / jeszcze jakoes 150zostalo - ale ksiazka serio wciaga - a czeka juz nastepna ( ktora mama zdarzyla przeczyatc jakas "Grzechotka" )

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:53   #4368
Tasia34
Wtajemniczenie

Dobry wieczor
Szybkie newsy pamietniczkowe:
- chyba nam ida dwojki
- dzis pierwszy raz Krzys myl zabki
- znow obzarlam sie truskawkami
- przyszla ksiazka "No cos ty, tata", polecana gdzies na wizazu - swietny zbior historyjek o wychowywaniu dzieci, a raczej o relacjach rodzic-dziecko. Pozycja z lat 70, nie wznawiana, bardzo aktualna. Do tego swietnie sie czyta

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wraca
Stwierdził, że się stęsknił i nie wytrzyma bez nas kolejnego miesiąca. Co innego gdyby było wiadomo od początku a tak już się nastawił, ze niedługo wraca więc ciężko by mu teraz było, zresztą nam też. Także jeszcze 8 dni
Super!

Cytat:
Hehe A ksiazka interesujaca...
Poduszkowiec No cos w tym jest

Despa

Moderna o buuuu, w Wawie tylko jeden H&M Home, w cholere daleko ode mnie...

Achna zdrowka!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 00:16   #4369
kasia86bgo
Zakorzenienie

A jeszcze wam zapomnialam powiedziec - ze ta laska co chciala sie zamienic na niedziele, dzis znowu mnie "blagala" och nio tak bardzo mi jej szkoda ze az sie smieje / po ile razy trza mowic by do lepetyny dotarlo ...???

Ogolnie taaaaaak minie plecy zaczely bolec - na szczescie ucho juz przeszlo.
Na przerwie dzwonilam do mamy i ona mi mowi ze Milun calu dzien przelkakal ze tulil sie chcial na raczki i ogolnje Mega przylepka byla dzis z nigeo - czemu nie mozna tego Bolu wziasc na siebie ...!!???

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-17, 05:23   #4370
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

Przyszły klocki do nakręcania. K. zadowolony

despa premia w pracy należy się jak nic
kciuki za Oliwkę

Dragusia właśnie, jakie kliny?jak to wygląda? ortopeda mówił coś czy buty mają być za kostkę w takiej sytuacji?

Monika za kolejny ząbek. najodowane to może trwalsze będą

Moderna o masz Ci los! pewnie M. o coś sie uderzył

o Adamku słyszałam i wg mnie wcinanie się sportowców do polityki w większości jest po to aby zwiększyć popularnosć danej partii. nie wiem czy słyszałyście jak ośmieszyła się Otylia Jędrzejczak i jakiś piłkarz startują do parlamentu europejskiego a nie wiedzieli czy ma on inicjatywę ustawodawczą. innych sportowco-polityków spytali ile jest państw w UE albo gdzie mają siedzibę organy UE i też się pomotali

alliw gratuluję wyspania

Pani to takie klapki jak w załączniku. tak jak Malpka pisze trzymają się dzięki paskowi na pięcie
choć widziałam w tesco małe japonki i myślę czy nie lepsze by były.
mimo tego, że japonki darzę bezgraniczną nienawiścią, bo boli mnie nawet 5 sekund w nich, ale moze K. ma normalne stopy(palce?) i by mu podpasowały

achna zdrówka a dla tż lanie za zarażenie. dobrze, że babcia może przejąć Mikołaja

Monicca fajnie, że tż wraca. ciekawa jestem reakcji Filipka jak go zobaczy po takiej przerwie

Byou Zosia w zoo z tego co piszesz to na prawdę miała kupę radochy
następnym razem możecie zabrać Pana Floriana, bo on chyba z tamtych okolic

nestelle wow całonocny maraton naukowy. podziwiam Kubę, że dał radę. ja bym przysnęła ale masz rację, dla dzieci bycie tak późno poza domem bez rodziców to jest coś a i przy okazji czegoś się nauczą

nie wiedziałam, ze takie klapki nazywają się crocsy

cathlyn mi też te placki troszkę się przypalały a niby na ceramicznej patelni i ociupinę oleju dałam. chyba ze one mają się smażyć tak na ciemno?

Kasia bądź twarda, nie zamieniaj się
oby Milusiowi ząbki szybko wyszły i już nie dokuczały. biedaczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG2828.jpg (91,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-05-17, 06:45   #4371
kasia86bgo
Zakorzenienie

Witam .... Obudziam
Sie paczam - a mi dziecko spi : brzydal: no tak ale w koncu weekend trza sie wyspac - bo tak ogolnie to juz spiewan od 20mknut

No nic ide spax dalej

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-17, 06:54   #4372
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Karol też jeszcze śpi
Cuda na kiju
w sumie szkoda, bo tż był wczoraj na piwku i mu powiedziałam, żeby wrócił o rozsądnej porze bo ja nie będę pilnować małego żeby on mógł odespać

Dziewczyny, które miały pierwsze foteliki z bazą! Jak się wkłada taki fotelik do samochodu, to już nic a nic się nie robi? tylko wstawiasz do samochodu i już? nie trzeba się schylić, żeby cokolwiek wcisnąc? wyjmuje się też tak jakby nie był niczym przypięty?

Żem się ostatnio zbulwersowała, bo widziałam ze 3 razy jak ktoś po prostu wstawia fotelik do samochodu i nic tam nie gmera, nawet chwili, nawet nie spojrzy jak stawia i zaraz odjeżdza. tak samo z wyciąganiem. facet otworzył drzwi, wziął fotelik jakby niczym nie był przymocowany i poszedł... a potem mi przyszło do głowy, że może ta baza tak działa
Stary 2014-05-17, 07:33   #4373
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
moja A. nauczyła się gryźć w nogi, nawet jak ktos do nas przyjdzie to podchodzi i kąsa w duzy palec
niezła jest!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 07:41   #4374
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kwiatuszku z bazą to praktycznie tak wygląda jak piszesz jak wkładasz fotelik to baza bydaje odgłos dzwiękowy że dobrze włożony i świeci się lampka na zielono jak coś jest nie halo to na czerwono, a wyciągając fotelik musisz taki uchwyt zwalniający chwycić i fotelik podnosisz do góry-wyciągasz, szybko i bezproblemowo. Wielkie ułatwienie i oszczędność czasu nawet jak masz wprawę w zapomaniu fotelika w pasy to i tak ekspresu bazy nic nie pobije

Cathlyn, kwiatuszku co do smażenia placuszków smażmy na małym ogniu po ok. 2 minuty na jednej stronie i nie mogą byś za duże bo są zbyt kruche i się rozlatują u mnie jeden placuszek to jedna łyżka stołowa dziś może będę robić to wstawię fotki.

Zmykam budzić małą i na basen zmykamy oczywiście sobota wyjazd to dziecko śpi w najlepsze
Stary 2014-05-17, 08:23   #4375
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn wedlug mnie nie fer, bo dzieci przebywaja w PL, jeden z rodzicow czy oboje pracuja w DE, w takim przypadku dzieci tez powinny byc w tym kraju, by pobierac dodatki na dziecko (co innego jak pieniadze zostaja tutaj, co innego jak sa wywozone poza granice i tam wydawane) - wedlug mnie to Polska powinna zadbac o socjal w swoim kraju, a nie wykorzystywac socjal w innych krajach europejskich - bo jest roznica 20€ w PL, prawie 200 w DE. A ja z wielu dodatkow korzystac nie moglam, pracowalam za marne pieniadze, bo to nawet najnizsza krajowa nie byla, ciecia tu, ciecia tam - a w Niemczech juz nie jest tak dobrze, jak jeszcze 30-40 lat temu - to troche takie dbanie o obywateli innych panstw, bo inne panstwa sie nie troszcza o swoich - wobec Niemcow nie fer. . Na pewno w niektorych przypadkach dodatki socjalne beda w porzadku, natomiast gdzie duze pieniadze tam czesto dochodzi do naduzyc. Niech PL sie w koncu obudzi cos zrobi ze swoim marnym socjalem, na ktorym przymiera sie glodem. Oby tylko nie z Adamkiem z Tadeuszem na czele - Boze widzisz i nie grzmisz
Ale to tylko moja opinia, z tej drugiej strony,co nie przeszkadza mi w napisaniu o tym, by moze ktos z Was skorzystal zadnych zlych zamiarow

kwiatuszku tak, fotelik do bazy sie tylko wpina, kladzie na bazie, klik, gotowe dlatego ja tak bylam zadowolona z bazy (njalpeszy zakup ever )

Cathlyn z tym metrazem to moze jest tak, ze na duzym rzeczy maja swoje miejsce i jest latwiej zadbac o porzadek niz na malym, gdzie wszystko powciskane jest na maxa w szafach

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Dziewczyny jakie warzywa sa dobre na grill, np. Na szaszlyki czy cos?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-17 o 08:22
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:51   #4376
anika_s
Wtajemniczenie

boshe ale leje
po południu na basen i mam zamiar dziś kupić O. jakieś małe złote kolczyki bo te od kosmetyczki już musimy wymienić
Stary 2014-05-17, 09:46   #4377
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny jakie warzywa sa dobre na grill, np. Na szaszlyki czy cos?
ja do szaszłyków daje papryke, pieczarki, cebule ..

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
boshe ale leje
po południu na basen i mam zamiar dziś kupić O. jakieś małe złote kolczyki bo te od kosmetyczki już musimy wymienić
ma przekłute?

Jezu. Wyciskanie fal to najgorsza rzecz jaka istnieje we fryzjerstwie. siedziałam do 2 w nocy

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-17 o 09:47
Stary 2014-05-17, 10:06   #4378
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
- dzis pierwszy raz Krzys myl zabki
i jak?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Przyszły klocki do nakręcania. K. zadowolony
muszę w końcu kliknąć

Cytat:
nie wiem czy słyszałyście jak ośmieszyła się Otylia Jędrzejczak i jakiś piłkarz
Żurawski... a kiedyś dla niego oglądałam mecze aż mi przykro jak na to patrzyłam. wstyd i trwoga.

Cytat:
Pani to takie klapki jak w załączniku.(...)
nie wiedziałam, ze takie klapki nazywają się crocsy
hehe, no są robione na wzór Crocsów napisz koniecznie jak się sprawują, czy Karol sobie w nich radzi.

Cytat:
Karol też jeszcze śpi
Cuda na kiju
w sumie szkoda, bo tż był wczoraj na piwku i mu powiedziałam, żeby wrócił o rozsądnej porze bo ja nie będę pilnować małego żeby on mógł odespać

Cytat:
co innego jak pieniadze zostaja tutaj, co innego jak sa wywozone poza granice i tam wydawane) - wedlug mnie to Polska powinna zadbac o socjal w swoim kraju, a nie wykorzystywac socjal w innych krajach europejskich - bo jest roznica 20€ w PL, prawie 200 w DE.
nie zgadzam się. nie można traktować innych nacji jak niewolników. dajesz pracę, ktoś uczciwie pracuje, płaci podatki, to nikogo nie powinno obchodzić gdzie i na co je wydaje. no i jeśli są jakieś "przywileje" - tak samo powinny się należeć.
Tak jakbym ja zaczęła płakać, że ktoś się kształci w PL - babcia z emeryturą 700 zł, ja z nie najwyższą pensją poniekąd opłacamy te studia a ktoś od razu po nich wyjeżdża za granicę i tam pracuje na PKB innego państwa. też średnio fair.
(np. fach mojego ojca. po 89 roku Polska przestała mieć linie oceaniczne... a nadal Szkoły Morskie mają się dobrze. bidna polska emerytka kształci pracowników dla innych państw)

nie można (bo po co?) przywiązać kogoś do jego kraju. każdy szuka "lepszego" życia czy swojego miejsca na ziemi. jeśli nie robi na czarno, powinno być to jakoś gratyfikowane.

Cytat:
Dziewczyny jakie warzywa sa dobre na grill, np. Na szaszlyki czy cos?
grilluję praktycznie większość warzyw. na szaszłyka trzeba wybierać jednak takie, które się upieką w jednym czasie.
pieczarki, cukinię, bakłażany, paprykę - faszeruję mięchem mielonym (wcześniej usmażonym z pomidorami, chilli, cebulą, czosnkiem, ziołami). i pieronem się to robi.
kiedyś robiłam na grillu nawet placuszki z selera. a co

Stary 2014-05-17, 10:30   #4379
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie zgadzam się. nie można traktować innych nacji jak niewolników. dajesz pracę, ktoś uczciwie pracuje, płaci podatki, to nikogo nie powinno obchodzić gdzie i na co je wydaje. no i jeśli są jakieś "przywileje" - tak samo powinny się należeć.
Tak jakbym ja zaczęła płakać, że ktoś się kształci w PL - babcia z emeryturą 700 zł, ja z nie najwyższą pensją poniekąd opłacamy te studia a ktoś od razu po nich wyjeżdża za granicę i tam pracuje na PKB innego państwa. też średnio fair.
(np. fach mojego ojca. po 89 roku Polska przestała mieć linie oceaniczne... a nadal Szkoły Morskie mają się dobrze. bidna polska emerytka kształci pracowników dla innych państw)

nie można (bo po co?) przywiązać kogoś do jego kraju. każdy szuka "lepszego" życia czy swojego miejsca na ziemi. jeśli nie robi na czarno, powinno być to jakoś gratyfikowane.
no prosze jak z jednej mojej wypowiedzi zeszlismy do niewolnictwa
(o wydawanych pieniadzach za granica chodzi mi o Kindergeld).

ja nie mam nic do emigracji, do emigrantow tu pracujacych, placacych podatki, pobierajacych socjal itp.- jezeli tu pracuja i tutaj z tego socjalu uczciwie korzystaja (dzieci tez powinny byc w tym przypadku tutaj, bo Kindergeld jest z zalozenia dodatkiem na dziecko, "niemieckie" dziecko, wspomaga rodziny tutaj mieszkajace, rozwoj dziecka - a tutaj panstwo niemeickie bierze tak jakby odpowiedzialnosc za sytuacje socjalna w Polsce . w tym przypadku to nigdy nie bedzie dobrze, bo obywatele sobie jakos przeciez radza, to po co im pomagac)- niedlugo dojdzie do absurdu (w sumie to Niemcy juz sie tego obawiaja), ze zacznie przyjezdzac emigracja, nie znajdzie tutaj pracy i bedzie sie domagac niemieckiego zasilku dla bezrobotnych albo Hartz IV (sytuacja wrecz idealna, bo w PL nikt sie Toba nie zajmie na bezrobociu, zasilek tylko przez okreslony czas, a tutaj kazdy ma zapewniony dach nad glowa plus minimum egzystencjalne).

reszte przemilcze, bo nie o tym przeciez pisze
no i EOT bo sprawy socjalno-finansowe na przykladzie polsko-niemieckim to jak wejscie na mine
jeszcze wyjde na jakas szowinistke - tylko nei wiem czy polska czy niemiecka

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

dziekuje za odpowiedzi dotyczace grilla - tak wiec kupilam pieczarki, cukinie i papryke ale nie mam patyczkow mozna na folii aluminiowej? wyjda?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-17 o 10:32
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:45   #4380
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ma przekłute?
tydzień przed roczkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości