|
|
#1651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
2. za ogarnięcie spania Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki!
|
|
|
#1652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a młodemu i tak mało, i tak.. facetom łatwiej chyba ferować wyroki co do kobiet - dla niego mm w ogóle nie powinno istnieć tak się wywołuje poczucie winy :/ bo z drugiej strony co ze mnie za matka, jak wody nie chcę pić więcej, nie? (czasami patrzeć już nie mogę, bo inaczej jak pijesz, bo chcesz, a inaczej jak pijesz, choć masz dość)
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wpędzana w poczucie winy, daj spokój. To nie średniowiecze, wiele z dziewczyn świadomie od początku wybiera mm i co? Możnaby pomyśleć że to egoizm ale wcale tak nie uważam. Karmię piersią bo uwielbiam kontakt z moim dzieckiem ale to też przyszło mi później poza tym to wygodne. Nie wiem czy będę miała drugie dziecko czy nie więc chcę wyciągnąć maksymalnie dużo radości dla siebie i malucha w tym cudownym roku który został nam ofiarowany. Nie będę jednak katować się na siłę i wpędzać w poczucie winy jeśli mleka jest mniej. Głowa do góry, głupi lekarz nie jest kobietą to co on może o nas wiedzieć |
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba go wyciągnę. Cytat:
współczuje. Trzymam kciuki za wizytę!!!
|
||
|
|
|
#1655 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() W takim razie trzymam kciuki aby ten lekarz mial wiecej empatii w stosunku do dziecka ![]() Cytat:
A tak powaznie to ja niewiele pije - musze sie troche za to wziac |
||
|
|
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kate cięzka sprawa z tą frejką. Biedna Maja
Karolcia to moja Twoja przebiła - 3950! a urodzeniowa 15 kwietnia 3150. Wreszcie moje rozmiar 75-ekstra-DD na coś sie przydały![]() Side mówisz, że otulaczek teraz się przydał? bo ja chciałam już mój spakowac do pawlacza. A moja też jak się zbliżaja kolki tak macha rączkami, do tej pory jakos ja unieruchamiałam w rożku, zatem spróbuje otulacza. Swietnie to opisałaś, dziecko wygląda jak z domu wariatów... Jak u nas zimno. Takiego zimnego maja nie pamiętam Wczoraj zamotałam na sobie elastyczną, włożyłam Ewe, niezbyt jej się podobało, ale pierwsze koty za płoty ![]() a musze w czyms ją nosić, bo wózek nie, fotelik samochodowy nie, to jak chce sie przemieszczać? wczoraj w drodze do lekarza mieliśmy koncert że hoho, w końcu zagłuszyłam ja komórka, jak usłyszała Blurred Lines, tak zamilkła wreszcie![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Ja się nie wychylam już. Jednego krzykacza wychowałam. Wystarczy
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-17 o 12:07 |
|
|
|
#1658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Dziś dzień sprzątania i pieczenia ciast także nie piszcie za dużo ;p Rano obudziła mnie młoda i jej ke ke ke... |
||
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasem mała ma chęć po prostu być marudna i nic na to się nie poradzi, wczoraj miał 2 godziny z nią sam na sam, z czego 2 godziny były płaczu, aż do mnie zadzwonił z prośbą "powiedz coś do niej" Ale wracając do lekarzy - ja się cieszę właśnie z tej wizyty wczoraj, ten pediatra facet, a mega inne podejście miał właśnie, pyta czym mała jest karmiona, więc mu mówię, że kp+mm i już się zaczynam tłumaczyć, że to dlatego że mała ma problemy z brzuszkiem a on na to "ja się nie wtrącam, jest pani mamą, wie pani co jest najlepsze i najwygodniejsze dla maleństwa i dla was". A później po zważeniu małej, dodał jeszcze, że widać że jej taki sposób karmienia odpowiada, bo przybiera bardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() Moje z ledwo 80B i na dodatek na pół z mm, to wiesz, bida Cytat:
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Kate 3mam mocno kciuki za jakieś dodatkowe (alternatywne) rozwiązanie, której małej bardziej się spodoba
|
#1661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak wyglądał w tym łóżeczku jak sie urodził taki malutki okruszek a teraz kawał chłopa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Tak sobie patrzę na zdjęcia naszych wizażowych pociech i powiem Wam że nam się udały te pociechy. Prześliczne są ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A w ogóle witam się sobotnio Z laktatorem i kawusią w ręku. To moja pierwsza kawusia od... nie pamiętam kiedy. Ciekawy jak mały na nią zareaguje Ale skoro bez niej budzi się co 2h to dużo nie ryzykuje. Najwyżej w ogóle nie będziemy spali - będzie więcej czasu żeby się nacieszyć sobą
|
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Ja bym powiedziała, że nie tylko facetom, wgl mam wrażenie, że każdy czuje się znawcą tematu jeśli chodzi o wychowywanie dzieci. Cytat:
Kate trzymaj się! ![]() za poprawę sytuacji i moc Cytat:
2. Prawda? Ja też protestuję!! Jak już jesteśmy w temacie butów to poczułam nagłą, niecierpiącą zwłoki, nieodzowną potrzebę zakupu nowych butów. I taki zakup dziś poczyniłam po maturach .Miłego dnia dla Was
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-17 o 13:35 |
|||
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Na rekach źle w kolysce źle w lezaczku zle w wózku tragedia...odlozona sama sobie lezy juz 15 minut
co za dziewczyna
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak u nas wczoraj przy zasypianiu, ja sie dwoję i troję, trochę na rękach, potem w łózeczku, głaskam, smyram, szumię a on nic - oczy jak 5 zł. W końcu wyszłam do kibla, wracam po paru minutach a ten śpi Witam w tą koszmarną pogodę Właśnie szykowałam się na spacer, a zrobiło się w moment tak ciemno że dobrze że nie zdążyliśmy wyjść.---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Side ale już duży Piotruś A swoją drogą w nocy jak was czytałam to wyobraziłam sobie jak we dwoje trzymacie za ręki i nogi małego, biednego, bezbronnego Piotrusia
|
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zachustowalam swojego Tż Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1667 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Nie chce mi sie Spadam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1670 |
|
Moderator
|
He,he
A jak mu sie podoba chodzenie w chuscie? Moj nie chce - mowi ze to dla bab
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja Niunia ma lekki katarek - co polecacie poza solą morską? posmarowalam ja wlasnie tez pod noskiem mascia majerankowa bo podobno skuteczna. czy powinnam sie martwic i isc do lekarza? dodam ze oprocz katarku nic nie ma np temp czy kaszlu a samopoczucie i apetyt tez ok. i jeszczw jedno - czy powinnam zrezygnowac na razie ze spacerow?
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Virginiamaść i sól wystarczy Ja nierezygnowalam ze spacerów |
|
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnie
![]() Ale dziś jestem wypoczęta, umówiliśmy się z Tż, że weekendowe noce są jego i dziś była pierwsza. I tak się budziłam na płacz Antka ale karmił, przewijał i usypiał małż. Rano wybyłam sobie na shopping i nie dawno wróciłam- trochę podładowałam akumulatory Po kupowałam sobie trochę ciuchów żeby się poczuć bardziej zadbana i kobieca. Zawsze o siebie dbałam, nawet w ciąży a ostatnio po domu latam tylko w koszuli nocnej i mnie to uwiera strasznie Jeśli chodzi o facetów to pisałam Wam ostatnio, że byłam u proktologa. Lekarz starej daty- całowanie w rękę na powitanie itp. No i on się mnie pyta co ja jem, no to mówię, że nie wiele bo nie chcę przy KP dziecku zaszkodzić a on na to, że to nie prawda, żeby nie słuchać pediatrów, którzy karzą wszystko po odstawiać i że jeść można prawie wszystko, łącznie z nabiałem Widać to lekarz proktolog z niespełnioną specjalizacją pediatriiCo do mojej położnej to prócz złej diagnozy mojego krocza to babeczka jest ok. Nigdy nie wspomniała nic o odstawieniu nabiału ![]() No i moja lekarz pediatra również jakaś nienormalna bo też mówiła by jeść wszystko. Ogólnie dobrzy lekarze mi się ostatnio trafili w przeciwieństwie do tych w szpitalu
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Niezapomnijka
dla tzta, za zakupy i dla lekarzy na ktorych trafiasz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1676 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Dzieciaczki wola mamusiowe ciepelko w chuscie na to wychodzi ![]() Niezapominajka dla TZDziewczyny kp co diety nie stosuja - chipsy tez jecie?
|
|
|
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ![]() Cytat:
przeciez 5l wody pija osoby, ktore przygotowuja sie do zawodow sylwetkowych fitness Szkoda, ze lekarzom trzeba mowic prawde, chociaz ja bym chyba powiedziala. Ze karmie MM bo mi sie nie chce cycem i nie mam takiej potrzeby, a pozniej bym pattrzala jak umiera na zawal Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1678 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
ja bym mojego chętnie zawineła otulaczkiem, ale nie mam takiego rozmiaru
dla dorosłych to się chyba kaftan bezpieczeństwa nazywa ![]() mój TŻ poszedł na impreze firmową, zostawił mnie z moją wyjątkową trójką - wyjczykiem, krzykaczem i pyskaczem, i bólem głowy i jeszcze spytał czy po niego przyjadę ... Cytat:
moja mała rano też miała katarek, odciągnełam fridą i więcej się nie pojawił niezapomnijkaa09 dla Tżeta i za shopping; czy proktolog polecił ci jakieś tabletki ? ja biorę cyclo3fort ale się zastanawiam czy jest coś jeszcze.ja kp i jem nabiał (jogurty smakowe, serki do chleba -nawet czosnkowy ), nie jem surowych owoców i warzyw, powoli zaczynam smażone i nie ma problemu dzisiaj Jula się uspokoiła dopiero w nosidełku, wszędzie był ryk, już myślałam, że jak nosidło nie da rady, to auto odpale i się prźejedziemy, żeby usneła w reserved.com jest 20% rabatu - kod rabatowy: 20PROCENT |
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Kate- strasznie Wam współczuję! Biednej Majeczce, że musi się męczyć, a Tobie, że cierpisz patrząc na to. Mogę się tylko domyślać jakie to dla Was ciężkie... Jednak wszystko to dla dobra córeczki
Gdy przeczytałam o chustowaniu TŻ miałam dokładnie to samo skojarzenie co teQiba Side- Piotruś wygląda słodko, ale rzeczywiście trochę jak zbieg z domu wariatów ![]() Cieszę się, że znalazłaś na niego sposób. Lepiej późno niż wcale ![]() Virginia- jednak nie ma to jak zakup butów, prawda? Świat od razu staje się bardziej przyjaznym miejscem ![]() Prawdę mówisz: wokół nas są sami eksperci w wychowywaniu dzieci ![]() Ag9- biedny Gucio... Matka go zamęcza usypianiem i musi wykorzystywać moment Twojej nieuwagi, żeby zasnąć w spokoju Niezapominajka- pozazdrościć TŻ Mój też w weekend przejął wstawanie w nocy i prawie cały dzień zajmował się Emilką, ale dziad nie posprzątał ani nie ugotował obiadu Dobrze, że zdecydowałaś się na mały shopping. Gdy człowiek dobrze wygląda od razu lepiej się czuje. Wiadomo, że to nie czas na bieganie w szpilkach, ale ja też staram się wyglądać na co dzień przynajmniej przyzwoicie Z reguły mobilizuję się nawet do zrobienia lekkiego makijażu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Spał do 3! Potem w nocy karmionko, pieluszka i znowu machał jak szalony wiec go w to wpakowałam i znowu usnął i pięknie spał 

a pić w normalnej ilości i dogadzać sobie to herbatą, to kawą (1 dziennie) to czymś innym...
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

) tylko chciałabym usłyszeć coś oprócz: "o to dysplazja trzeba nosić Frejkę"
próbowałam wszystkiego godzinę walczyłam z nią aż się poddałam bo była cała czerwona, zaryczana i dostała spazmów.

pamiętam jak wyglądał w tym łóżeczku jak sie urodził taki malutki okruszek a teraz kawał chłopa