|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Lubię czytać ten wątek,jak kota kocham
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Teoretycznie tak, ale pamiętaj, że tabletka będzie miała na pewno zmniejszoną skuteczność.
|
|
|
|
#4233 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- generalnie śmieszy to wszystko w tym wątku, np. post o zmniejszonej skuteczności tabletki "po" branej później ale nie później niż te 72 godziny. |
|
|
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
Wszyscy dobrze wiemy, że im szybciej tym lepiej. Jednakże to było zacytowane z jakiegoś artykułu o tym, że najmniejsza skuteczność owej tabletki wynosi osiemdziesiąt parę procent.
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowalam posta bo przeoczylam inf o peknieciu gumki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-05-17 o 13:57 |
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Wiesz co mnie śmieszy? To, że mając obecnie wiele możliwości w zakresie poznawania metod antykoncepcji, poznawania tematu seksu, zapłodnienia (czyli jak to "działa") ogromna liczba osób z tego nie korzysta. Nigdy nie było większego dostępu do informacji niż teraz (internet jest wszędzie! i znaczna część społeczeństwa ma go zawsze "w kieszeni"), a okazuje się nagle, że wiele młodych dziewczyn, zaczynających dopiero życie seksualne nie ma podstawowych informacji o tym, co robi!
Przypominam, że wiele lat temu (nasi rodzice, dziadkowie) zdobywali informacje z książek albo przekazywano im je z pokolenia na pokolenie. Lateksowe prezerwatywy produkowane są dopiero od 1912 r., nie wspomnę jaki był dostęp do nich przez wiele lat i jak przez wiele lat nasi dziadkowie posługiwali się (może czasem nieporadnie o czym świadczy ilość dzieci naszych dziadków, NIEJEDNOKROTNIE) metodą kalendarzykową. Do czorta, mnie może nie tyle co śmieszy ten wątek, ale w większym stopniu jednak załamuje. Pracuję w Sekcji Świadczeń Rodzinnych, m.in. ludzie przychodzą po "becikowe" gdy urodzi im się dziecko. Od początku roku zarejestrowaliśmy ok 100 wniosków na "becikowe", w tym ponad połowa to były dziewczyny niepełnoletnie albo przed 20 rokiem życia. Czy to o czymś świadczy? Czy to świadczy o jakieś, nie wiem, niewiedzy? Czy co? Normalnie czasem mam wrażenie, że obecnie w większe zdziwienie wprawia młode małżeństwo, któremu po roku, dwóch rodzi się dziecko, niż niepelnoletnia gówniara z brzuszkiem. Co to się dzieje A Ty jeszcze się pytasz głupio, co mnie, kuźwa, śmieszy. |
|
|
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak forum niektórym dziewczynom naprawdę potrafi pomóc i po to są zakładane takie wątki, żeby można było uzyskać odpowiedź od doświadczonej kobiety, która jest w stanie pomóc. Tylko, że śmieszne jest przychodzenie z pytaniem: "czy mogę być w ciąży, kiedy całowałam się z chłopakiem i wcześniej "robiłam mu loda" i miał on wytrysk, a potem on robił mi minetkę? Czy plemniki mogły znaleźć się na jego języku poprzez pocałunek, a potem mnie zapłodnić?". Serio, dziewczyny? |
|
|
|
|
#4239 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Cóż. Osobiście nie wyobrażam sobie zaczynać "zabawy" z seksem bez podstawowej wiedzy o tym jak to działa i antykoncepcji. Problem np. u mnie jest w tym, że ja bardzo dobrze wiem (racjonalne rzecz biorąc), że w ciąży być nie mogę, ale jednak zostają te 3% w przypadku stosowania prezerwatyw.
Myślę, że ten strach u mnie np. bierze się z ciągłego czytania (wcześniej) o dziwnych przypadkach typu: zajście przy zabezpieczeniu, przez preejakulat itd. To działa mocno na psychikę niestety i wychodzi w takich momentach podbramkowych jak u mnie teraz. Choć rozum i tak mówi swoje, że w ciążę wcale nie jest łatwo zajść itd. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
#4241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pęknięta prezerwatywa, dni niepłodne, brak wytrysku... A jednak niesamowity strach i przygnębienie. Tak to już z nami kobietkami bywa, że często sobie coś wyolbrzymiamy. |
|
|
|
|
#4242 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli podejrzewasz, że jesteś pod sam koniec cyklu i zwykle masz cykle równej długości, to ja bym brania tabletki nie radziła. Ale to Ty musisz podjąć decyzję. Nie. Im później weźmie się tabletkę, tym mniejsza szansa, że będzie miała możliwość zadziałać (jest o tym informacja w ulotce Escapelle, a to chyba jedyna tabletka 72PO dostępna na polskim rynku.
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku moje miasto wyjątkowo "obrodziło"
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja zrozumiałam, że jxde właśnie o to chodzi.
|
|
#4246 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz się śmieję ale na początku byliśmy aż za ostrożni,co chwila kazałam Mu myć ręce i nie dotykać penisa kiedy mnie pieścił a raz żeśmy zrobili podobnie jak napisałaś i taka chwilowa panika "o Boże a jak jednak?" jeszcze moje mega nieregularne okresy i myślę sobie,że jakby się tak dało zajść w ciąże to byłby najgłupszy sposób hahaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4249 |
|
little hungry lady
|
Mnie jeszcze nie zdążył dotknąć, a ja już olbrzymie przerażenie w oczach i ten tekst, którego nigdy nie zapomnę: "tylko nie kończ w środku"
![]()
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Eh no tak bywa ja mam mniej stresu bo biorę tabletki ale nadal nie dochodzi w mojej pochwie bo oboje się cykamy ciut :P
Jednak nie namawiam bo wiem,że i On czuje większy komfort psychiczny wtedy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4252 |
|
little hungry lady
|
Ja do tabletek jakoś nie jestem przekonana, za prezerwatywami też nie przepadam, najlepiej by było robić to bez zabezpieczenia i konsekwencji :p
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Ja tabletek też nie używam, jedynie prezerwatywy, ale dwa razy nam już pękła i coraz mniejsze mam do nich zaufanie. Za to stosunku przerywanego nie uważam za jakąkolwiek antykoncepcje i trzęsie mną na samą myśl. Zjadłabym sobie zęby z nerwów...
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czuję się świetnie na nichWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4255 |
|
Ante Pante
|
A jesteś pewna, że na pewno je dobrze zakładacie? Rzadko kiedy dochodzi do pęknięcia z nie winy człowieka.
|
|
|
|
#4256 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do mnie byłam już u lekarza, który stwierdził po badaniu, że na 100% jestem juz po owulacjii dosłownie za kilka dni powinnam dostać okres, więc nie ma możliwości. |
|
|
|
|
#4257 |
|
BAN stały
|
żebyś się nie zdziwiła bo są przypadki, że w trakcie okresu kobieta uprawiała seks bez zabezpieczenia i zaszła w ciążę.
|
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Ale chyba, gdy ma bardzo krótkie cykle. Wtedy to możliwe.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
#4259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
także nie ma bladego pojęcia czy mogła zajść. |
|
|
|
|
#4260 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
w przypadku hormonybad, skoro jest po owulacji* i jeszcze kilka dni do okresu, to czas do następnej owulacji jest zbyt długi, więc faktycznie ryzyka nie ma. *założyłam prawdziwość słów lekarza, od niego mądrzejsza być nie mogę, więc trzeba zawierzyć
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-05-17 o 18:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

07.07.2012