|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Cytat:
nie zwariujesz Wszystko się uda! Będziesz się z tego śmiała, zobaczysz
|
||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
namisek1990 adziia13 Wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Wspólnego Życia ![]() ![]() , dużo słonka bo u mnie to dziś masakra z tą pogodą..."Daje Ci Serce z Miłości, I Tylko Ciebie Miłuję, Nie Cofnę Nigdy Tego, Co Dzisiaj Ślubuję"
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-05-17 o 12:44 |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę szukała cały czas, bo wolę jednak kupić stacjonarnie, a jeśli już na prawdę nic nie znajdę to zamówię przez internet
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
cornflower_girl super obrączki! bardzo ładnie prezentują się na dłoniach.
Dobrze, że sytuacja w hotelu rozwiązała się po Waszej myśli ![]() pysia1987 trzymam kciuki za kicię. wenedka gratuluję tylu załatwionych spraw! musieliście mieć z Tż bardzo napięty grafik. Kamilka cóż za precyzyjny plan ![]() monidot śliczne buty! bardzo ładnie leżą na stopie. Pomimo wysokie ceny zdecydowałabym się na nie. Buty w kolorze nude wykorzystasz również po ślubie na inne okazje więc będzie to zakup przyszłościowy ![]() activelifestyle 1 i 4 Buczorek kontaktowałam się telefonicznie z sekretariatem http://www.krowkaopatowska.pl/produkty.html Pani podała procedurę zamówienia - na maila trzeba im przesłać co ma się znaleźć na etykiecie i oni później odsyłają projekt. CZas oczekiwania na zamówienie - 2 tygodnie. karolinuuusia rożne szerokości - moja 3 mm a Tż - 5 mm namisek1990 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Aby nic nie przeszkodziło Wam w radości z dzisiejszego, wspaniałego ślubu i wesela oraz dużo miłości i szczęścia u boku Mężów adziia13 ![]() W biedronce są bańki mydlane - miecze po 4,99 zł. Zastanawiamy się z Tż czy nie kupić ich jako atrakcji dla dzieciaków. Będzie ich około 10 więc koszty nie takie wysokie. Wokół sali mamy piękny ogród z placem zabaw, teren ogrodzony więc tam mogliby się nimi bawić. Dzisiaj będziemy nad tym zastanawiali się jeszcze. Dziś mam kolejną próbny makijaż - trzeci ![]() Lemon_Drop czekamy na relację po ślubie
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-05-17 o 15:45 |
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym roku obronę... Wczoraj postanowiłam spr literaturę w mojej pracy i cytaty są źle ponumerowane
Teraz muszę już sprawdzić wszystko. Niby tylko 5 godzin zajęć w tygodniu, ale jakoś nie mam czasu na nic - tu coś, tam ktoś, przygotowania ślubne, szukanie pracy. Dobrze, że studia się już kończą Panna Izabela 1 lub 3 karolinuuusia, mieliśmy mieć różne, ale w ostateczności też wzięłam 5 mm. Jak już odebraliśmy, to myślę, że TŻ mógłby mieć i z 7, bo wygląda na taką malutką na jego dłoni
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Zaraz będę Was nadrabiała bo od wczoraj trochę nadrukowałyście. Ja wczoraj miałam ciężki wieczór, a dzisiaj noc...i dzień też mam ciężki bo...jak wracałam z Poznania z zajęć to już niedaleko mojej miejscowości zabiłam młodego jelenia (pewności czy to młody jeleń czy sarna nie mam). Jechałam wolniej niż zwykle bo tam często coś wyskakuje ale to mnie nie uchroniło... Dobrze, że nikt z jadących za mną nie wjechał jeszcze we mnie...bo oczywiście było ostre hamowanie, od razu awaryjne się włączyły i zamknęłam oczy jak uderzyłam, kątem oka widziałam jak coś leci. To była moja rejestracja. Przez chwilę siedziałam w aucie patrząc przed siebie jakbym nie wiedziała o co chodzi, potem zaczęłam się trząść i szybko zadzwoniłam do TŻ. Ryczałam jak bóbr z tego szoku.... TŻ przyjechał po mnie z teściem, znaleźliśmy moją rejestrację gdzieś w rowie i to biedne zwierzątko... Myśleliśmy, że auto jest w sumie całe ale jednak nie, przedni zderzak ledwo się trzyma ale to zobaczyliśmy dopiero dzisiaj rano, dobrze, że nie odpadł po drodze.... I tak mam doła przez całą tę sytuację....Będę się teraz bała jeździć w nocy... Zawsze się bałam no ale teraz to nie wiem... Jutro mam zajęcia i TŻ musi ze mną specjalnie jechać bo ja auta nie mam, a jego autem się boje już teraz...
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Namisek i Adziakochane trzymam kciuki żeby wszystko się udało taj jak sobie wymarzyłyscie
Podczytuje was dziewczyny cały czas, i troche mnie zmobilizowałyście by z czymkolwiek ruszyc i nie odkładać na ostatnia chwile
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
Le_lena gratki zamówionych zaproszeń i zawieszek
![]() hihihi super ![]() ewaden nie poddawaj się i walcz a może właśnie się uda- czego Ci szczerze życzę ![]() paula600324 podpisania umowy ![]() namisek1990 adziia13 Wszystkiego naj naj naj... na Nowej Drodze Życia kochane PM cornflower_girl dzięki bardzo się boję bo jestem mega panikarą oby to nic poważnego ![]() Kasiulenkowo gratki załatwionych spraw ![]() Lemon_Drop poluj na ten model zobaczysz nie pożałujesz a co do rozmiaru to kiedyś nosiłam 75 B (taki standard jak to mówią) dopóki Pani w sklepie nie doradziła mi 70 C i jak dla mnie jest super, aż się zdziwiłam że ja mogę mieć rozmiar C bo cyców to ja znowu jakiś takich nie mam więc ważne aby ktoś doradził i lepiej nie trzymać się jednego rozmiaru bo z tym bywa różnie pewnie co firma to inaczej powodzenia lexie42 gratki ![]() mojakaren współczuje i wcale Ci się nie dziwie że Ci przykro ale za to jak się już spotkacie to dopiero będzie buziaków i przytulasków moc z utęsknienia więc głowa do góry z pogodą nie wygrasz Anesthesia ojjjj jeszcze troszkę i będzie już czerwiec, więc trzymaj się dzielnie, skończ studia i wracaj na tor "szał ślubny" ![]() Ja też mam czasem zastój i odchodzi mi ochota więc nie jesteś sama ![]() paula600324 sukienka i żakiecik
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Aniuska, o rany, dobrze że nic Ci się nie stało!
Mam nadzieję, że powiadomiliście policję/leśniczego? |
|
|
|
#3880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
aniuska co za historia! Dobrze że to tylko tak się skończyło i nic Ci nie jest!
anka powodzenia na próbnej! Oby spełniła Twoje oczekiwania ![]() Za tydzień o tej porze ja już będę wypacykowana po fryzjerze i make-up'ie. Nie wierzę że to już! A za kilka godzin wpadają do mnie dziewczyny i będzie party
|
#3882 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No to spoko, spróbuję jakie mają te smaki (kupię z każdego po kawałku i zrobię w domu degustację
)A od placków teściowa ma jakąś babkę i ona bierze ok. 50 zł za blachę, co myślicie? Ja nie mam pojęcia ile blacha ciasta kosztuje w cukierni czy gdziekolwiek więc może Wy wiecie? Babeczka piecze bardzo dobrze, ciocia TŻ u niej zamawia zawsze na imprezy i przyniosła nam na spróbowanie i pyszne te ciasta były Początkowo miało być tak, że ciasta będą piękły znajome teściowej, które potrafią dobrze piec....to dla nas korzystniejsza opcja była ale teściowa stwierdziła, że potem jest problem bo trzeba wszystkie ciasta odebrać itd.. Sama już nie wiem ![]() Cytat:
najważniejsze, że Tobie nic się nie stało! Ale akurat w taki ważny dla Was dzień...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Pluję sobie w brodę, że autokasko nie wykupiłam...myślałam, że uda mi się coś oszczędzić w tym miesiącu Cytat:
No ja na szczęście jestem cała, dobrze, że ten jeleń czy sarna to dość małe bo jakby to był dorosły jeleń to mogło by być gorzej. Adziia13 i namisek wszystkiego najlepszego dla Was na nowej drodze życia!
|
|
#3883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. zamówiłam letnią sukienke kótką kolor jakiś tamkrólewski niebieski na krótki rękaw,fajna do szpilekidealna,namodelce w gazeiceprzpeiękna-faktkosztowałatylko 50zł,ale tozawsze jest 50zł. Okazało się,żemateriał jest lekko prześwitujący- bieliznapod tylko 'cielista' a do tego sukienka jest obcisła bardzo, widaćkażdą fałdkę... :/ wściekła,nie cierpię odsłyać ubrań,bo motoania się z tym więcej. w bonprixie oczywiscie trzeba wziacrozmiarmniejszy niz sie ma,bo dla nich 36 to prawei 40... serio wiec satram sie brać 32/34 a jak juz niema to 36/38 i modle sie zeby nie bylo za wielkie. 2. sukienka swetrowa,do kozaków na jesień,koszt ok80zł. Fakt faktem,ze rzeczywiscie sukienka bylaciepla i ładna, ale bezwcięcia jakiejkolwiek talii. prosta jak worek, co wiadomo nie dość,że wełnianobawełaniny to jeszcze be ztalii człowiek wygląda jakby dwa razy więcej ważył niz waży 3.sukienka 'elegancka' 119zł z kołnierzykiem, coś a'la księciowa Kate. ŻÓŁTA,nafoto jak zwykle boska, Materiałprześwitujący, anirajstopani pończoch nie założę bo się odzanacza. a co najabrdziej mnie wkurzyło,opadającykołnier zyk,jak szmatka na wietrze. Jednakże trafiały min się dobre produkty,pod warunkiem,zeromiar kupowalam mniejszy i byly toglownie swetry.. bylo ok. bluzki te topy lub strojniejsze tez spoko, zywkłe Tshirt-niewarto.lepiej iscna bazari kupicza15 zl i masz lepszą jakościowo niż w bon prix. spodni-nie polecam,zero fasonu,zero materiału (materiał przypominający jeans) właściwie to moge sie pokusic o stwierdzenie ze to bardziej NAKŁADKI NA NOGI eh sie na smarowałam o tym bonprixie.. Cytat:
po prostu przechodzily sobie przezdroge male dziczki,oczywisciematka z przodu, ale byloich tyle wjechaln w dwa, niepędził specjalnie jechał z 60bo zakręt był, dziczkom nic sie nie stalo, bo jakims cudempowsatły. Natomiast auto wyglada megakiepsko,zderzak odpadl i jakies wgniecenia sa,plus moj brat zosatl zaatakowany przez matkę dziczków.*ebana tłukła kłami w drzwi,moj brat małosie nie pos*ał az jakis samochod jechal i sie zatrzymal i wypłoszył ją. policja przyjechała, bo mysleli ze pijany. teraz mowi ze ta locha śni mu się po noacach
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
Kiss - ja na większość nazwisk z rodziny TŻta poległam. Fakt, że powinny być odmienione, ale nie dość że brzmiały dziwnie, to Pani przyjmująca zamówienie powiedziała, że często zostawiają nazwiska, które źle brzmią bez odmiany - nawet z tego powodu, że ludzie, którzy je noszą nie wiedzą, że powinny być odmienione
Illy - dziekuję Aniuska - całe szczęście, że jesteś cała i zdrowa ![]() Adzia i Namisek - dziewczyny! Nieba błękitnego, Pana Młodego zakochanego, stołów suto zastawionych i gości dobrze zaprawionych! Pięknie odprawionej ceremoni, a potem niech Was TŻ po pokoju goni
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Aniuska, a był w tym miejscu znak, że zwierzyna może przebiegać? Bo wiem, że jeśli nie, to bodajże od zarządcy drogi możesz dochodzić odszkodowania
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
aniuska dobrze,że Tobie się nic nie stało bo takie spotkania bywają tragiczne w skutkach...
bardorja wyobraziłam sobie mamę dzik która naparza w samochód kłami.... przerażające ![]() Ja też mam doświadczenia ze zwierzętami ale mniejszymi na szczęście. Ostatnio oprócz saren, bażantów, przepiórek i zajęcy samobójców to wszedł mi na szosę pod samochód ... bocian. Jeżdze przez wioski bardzo rano do pracy więc codziennie mam takie przeżycia.
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, parę słów napiszę
![]() Iliy w nast. tygodniu podjadę do innego esotiq i przymierzę. Chciałam dziś ale TŻ jeszcze dentystę musi dziś zaliczyć. Jeśli tam mi nie podpasuje, to mam jeszcze namiar na fajny sklep z bielizną z brafitterkami, polecała mi go też krawcowa w salonie ![]() Aniuska szkoda zwierzaka, ale dobrze że jechałaś uważnie to tobie nic się nie stało Cashmere udanego panieńskiego!
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! mierzylam dzis la bode..
36 za male. 37 za duze.. tragedia. pani pow ze sie rozbija.. nie wiem jestem zalamana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś jak jechałam z TŻ to wyskoczyły dwie sarny, jedna przebiegła a druga dosłownie w miejscu zawróciła, mieliśmy serca w gardłach Cytat:
Ja od dwóch lat jeżdżę na zjazdy, wyjeżdżam wcześnie rano i wracam późno i nigdy nie miałam takiej sytuacji. Często widziałam na poboczu świecące w ciemnościach oczy zwierzaków, raz przebiegł lis...no ale nigdy nic się nie stało i ja również jeździłam w tych miejscach z mniejszą prędkością Teraz też jechałam wolniej, może bym wyhamowała ale była mokra droga więc też mi hamulec odskakiwał jak wdepnęłam go na maxa. A TŻ był przerażony bo jak ja zapłakanym głosem mówiłam przez telefon "potrąciłam jelenia" to on zrozumiał, że potrąciłam pijanego i już serce mu stanęło.
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
miala ktoras taka sytuacje ze buty z la body byly przyciasne?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
EDIT: sprawdziliśmy na google maps i jest tam znak
już nic nie poradzę. Zabieram się za szukanie zderzaka na allegro
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochane bawcie się dzisiaj najlepiej na świecie u boku swoich mężów |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu ?
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
anka1897 - powodzenia u fryzjera
my też myślimy o bańkach, ale u nas jest znów tyle dzieci (ok. 50), że na pewno nie kupilibyśmy dla wszystkich ![]() aniuska18032 - strasznie przykra sytuacja ![]() 50 zł za blache to taka średnia cena Zależy jeszcze jakie to są ciasta, bo wiadomo, że jedno ciasto wymaga tanich i prostych składników, a inne droższych... Dla nas będą piekły 3 ciocie i każda mieszka gdzie indziej (jedna 20 km ode mnie i to jest najdalej), ale wolimy jednak taką opcję Będzie im miło, że mamy do nich zaufanie w tej kwestii.cashmere - to fajny wieczór się szykuje Bawcie się dobrze ![]() bardorja - dobrze, że tyle nasmarowałaś Wiem teraz, że sukienki na poprawiny tam nie kupię. Ani ja, ani siostra A co do zwierzyny to opowiem Wam jedną sytuację... Mieszkam w okolicy Niebieskich Źródeł i tam koło lasu jest przystanek autobusowy. Jak to w lesie wiadomo, że żyją sobie różne zwierzątka W zeszłym roku wracam do domu, autobus zatrzymuje się na przystanku (ja jechałam jeszcze trochę dalej) ludzie wysiadają i nagle słychać krzyk i ludzie dobijają się z powrotem do autobusu... Okazało się, że na przystanek przyszła sobie mama dzik ze swoim potomstwem Łącznie było tam chyba 7 dzików... Ludzie uciekali a ta matka dzik zaczeła ich gonić... Nie wiem jak to się skończyło, bo niektórzy wsiedli z powrotem i autobus odjechał. Potem pisano o tym w gazecie i że nikomu nic się nie stalo... Kilka dni później dziki pojawiły się znów, ale uwaga - w parku - niedaleko mojego liceum... Na razie jest spokój
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja mierzylam 36 i sa za male. nawet nie na dlugosc ale przy tej gornej czesci gdzie konczy sie but. na gorze stopy..
a37 sa o 0.5 cm za duze ;/ i nie wiem co zrobic.. czy brac te 36 czy nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Misia ja z LaBoda wzięłam 37 i taki noszę normalnie. Bardzo jest ciasne to 36? Jeśli nie to myślę że się trochę rozbiją, tylko będziesz musiała w nich trochę pochodzić
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
no sa ciasne
noge wsadzilam i przeszlam kawalek ale cisly mnie najbardziej na gorze stopy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna sobota i kolejne śluby!
Namisek i Adzia już za chwilke będą żonami ![]() Zazdroszczę i życzę wszystkiego naj naj najNadrabiam was dziewczyny bo byłam na uczelni Ja tez teraz mam sesje, ale połowa czerwca i będzie tylko ŚLUB I WESELE na głowie![]() Jeśli chodzi o "fanaberie ślubne" to zanim zaczęłam czytać to forum i się udzielać nie myślałam o żadnych winietkach, zawieszkach na wódkę, koszyczkach ratunkowych czy podziękowaniach dla gości. Robimy małe przyjęcie i uważaliśmy oczywiście, że male ale wspaniałe, wystawne bo to najważniejszy dzień w życiu ale bez tych "głupot". Teraz jednak poglądy się zmieniły Chcemy robić winietki, zawieszki, upominki itd Na weselu też zrobimy pokaz sztucznych ogni A jeśli chodzi o koszyczki to pierwsze tu słysze i jestem ZACHWYCONApaula600324 za sukieneczkePanna Izabela Wszystkie żakiety anka1897 OOOOOO! My też chcemy bańki Chociaż myśleliśmy o pistoletach.karolinuuusia My za swoje obrączki ze złota żółtego próba 585 daliśmy 1200zł oczywiście bez soczewki![]() majakaren Anasthesia U mnie też egzaminy ![]() Marlenka Jeśli chodzi o wybielanie to jaka cena? Ile wizyt? Buczorek My też chcemy wybrac księdza ale jak zapytaliśmy to powiedział nam "msze odprawia ten ksiądz który akurat jest".. Był temat pończoch. Ja zawsze miałam bez pasa i mi nie spadały Szukałam w naszych pobliskich sklepach papierniczych brązowego papieru wizytówkowego i nigdzie nie ma.. Pozostaje allegro. Chcieliśmy z TŻtem na początku czerwca iśc zalatwić papiery w USC, ale... mojemu TŻtowi wyszła wazność dowodu i musimy czekać miesiąc Dzisiaj dajemy zaproszenia rodzicom
Jestem ŻONĄ Buduj się domku NASZ ![]() Edytowane przez domar123 Czas edycji: 2014-05-17 o 14:52 |
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Adzia, Namisek Wszystkiego najlepszegona nowej drodze życia, mam nadzieję że macie piekna pogode bo u mnie pada
paula600324 śliczna sukienka ![]() activelifestyle 3 i 4 oluska227887dziękuje za link, widzę że mają sklep w Poznaniu czyli muszę się wybrać tam pociągiem ![]() kiss12550 dziękuję, cały czas o nich myślę więc chyba to znak że to te buty . muszę jeszcze raz się wybrać do sklepu ![]() anka1897 Te buty nie są nude , bardziej kolor pudrowy róż i brokatowyWysłałam wczoraj zdjęcia tych butów koleżance i nie wiedząc które mi się podobają od razu napisała że te środkowe do mnie pasują i są bardzo ładne i że będą pasować do mojej sukni. ![]() A ze spraw ślubnych to ostatnio wybraliśmy z narzeczonym listę piosenek które ma nam zespół na weselu zagrać. I wybraliśmy wstępnie piosenkę na pierwszy taniec - Hallelujah. Co sądzicie o niej? Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-05-17 o 15:18 |
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Misia to może jednak nie warto ryzykować... w końcu one mało nie kosztują...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

Zwariuje...
Wszystko się uda! Będziesz się z tego śmiała, zobaczysz

Teraz muszę już sprawdzić wszystko. Niby tylko 5 godzin zajęć w tygodniu, ale jakoś nie mam czasu na nic - tu coś, tam ktoś, przygotowania ślubne, szukanie pracy. Dobrze, że studia się już kończą

oby to nic poważnego
więc głowa do góry 

az jakis samochod jechal i sie zatrzymal i wypłoszył ją. policja przyjechała, bo mysleli ze pijany. 

?
Bawcie się dobrze