Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 17:13   #3781
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jedziemy jutro za butami dla TZ.. jakie sklepy polecanie? tak zeby zamknac sie w 350 zl ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My znaleźliśmy fajne z gino rossi Sklep stacjonarny o innej nazwie, ale mają ich buty Kosztowały 370 zł, więc trochę więcej ale są całe ze skóry i TŻ twierdził, że są takie super wygodne, że starczą mu do końca życia
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:20   #3782
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

no te 20 zl wiecej to nie tragedia ;p dzieki ;*

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:22   #3783
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Hihihi gratki za tort!

-----

Wybrałam się dziś w końcu do Esotiq i dupa... Nie było tego modelu, który dużo z nas ma, więc zmierzyłam ten, ale nie do końca mi leżał... wolałabym chyba bardziej zbierający.. zwłaszcza na te moje ogryzki najlepsze było jak poprosiłam o rozmiar 75b, aż doszłyśmy z rozmiarami do 65f niestety nie nosiłam nigdy dobrze dopasowanego stanika, i przez to tak jakby rozchodzi mi się biust na boki ale teraz to się zmieni i zamierzam się zaopatrzyć w kilka w dobrym rozmiarze
Póki co akcja-biustonosz ciągle w toku

powodzenia z biustonoszem
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o takich sukienkach na poprawiny?
1
2
3
4
wszystkie świetne 3 i 4 najładniejsze ;D
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
no te 20 zl wiecej to nie tragedia ;p dzieki ;*

my kupiliśmy za 250zł w ryłko tylko tam się Tżtwoi podobały

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-05-16 o 17:25
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:32   #3784
lexie42
Zakorzenienie

Odebrałam dzisiaj buty ślubne i wysłałam 5 zaproszeń. A na weekend jedziemy do mojej rodzinki, mamy 20 zaproszeń do rozdania
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:52   #3785
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
zamówiłam tort 3 piętra śmietanowy, najprawdopodobniej malinowy
i załatwiliśmy papiery z USC
super, ja teraz bede sie rozgaladala. Do jednej cukierni dzwonilam I na oko wycenila tort smietanowy w marcepanie na ok. 400 zl dla 100 osob. Podzwonie jeszcze ale mysle, ze tam wyjdzie najtaniej. Tylko problem jest bo nie znam tej cukiernii bo to w innym miescie jest
Cytat:
pysia1987 -

Wymagasz niemożliwego
siedze na zajeciach z tabletem I Was czytam
Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Bóg mnie oświecił i przypomniało mi się porzekadło mojej mamy : zabić dziada, za człowieka odpowiadać z całym szacunkiem dla naszego kleru
Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie ale muszę walczyć dalej... Dziś się nie udało nic zamknąć. Biskup tłumaczenia przysięgłe przejrzał i mi oddał. To mu nie wystarcza (w parafii powiedzili że może pomoże, ale ma być uwierzytelnione). Do rabina w Wawie mam nie dzwonić. Teraz mam dwie opcje: przekonać że mąż jest niewierzący, lub sprawa będzie szła przez trybunał w Krakowie, i wtedy muszę uzyskać orzeczenie pisemne gminy żydowskiej o "wolności" do ożenku mojego męża, a wyciągnięcie takiego papieru graniczy z cudem), a jak się nie uda to ślubu nie będzie. Powiedział gdzie mam dalej uderzać, i zobaczymy...
Najlepsze jest to że ja z biskupem znamy się, bo był u mnie wikarym na parafii przez lata. Ale znajomości tu nic nie pomagają
Moja siostra powiedziała, że mnie podziwia że dalej walczę, bo ona by już odpuscila
Podziwiam Cie dziewczyno!

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:53   #3786
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla jutrzejszych PMek!!! uśmiechu na twarzy! wspaniełego wesela
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej

Udanego ślubu i wszystkiego co najlepsze jutrzejszym Pmkom!
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
namisek1990
adziia13

Wszystkiego dobrego! Życzę Wam aby ten dzień był dokładnie taki jak sobie wymarzyłyście
Dzięki

Jestem na takim etapie, że nawet pogoda mnie nie martwi , byle nie lało na samo wyjście z kościoła, lekko padać może z cukru nie jestem
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:04   #3787
karolinuuusia
Zakorzenienie

a my mamy na oku obrączki klasyczne, z żółtego złota i z soczewką, grawer, zmieszanie, powiekszanie w cenie i polerka, łącznie 2200zł, dużo, niedużo?

od jutra ciąg dalszy rozdawania zaproszeń, no i idziemy do księdza, dać na zapowiedzi, trochę się stresuję, co powinnam wiedzieć, przed pójściem do księdza ? już będziemy spisywać protokół ?

od dziś 3 miesiące

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:07   #3788
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
super, ja teraz bede sie rozgaladala. Do jednej cukierni dzwonilam I na oko wycenila tort smietanowy w marcepanie na ok. 400 zl dla 100 osob. Podzwonie jeszcze ale mysle, ze tam wyjdzie najtaniej. Tylko problem jest bo nie znam tej cukiernii bo to w innym miescie jest
dobra cena ja płacę 400zł za 10kg, właśnie na około 90-100 osób

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:15   #3789
Dotka90
Zakorzenienie

Misia, zajrzyjcie do Venezii, TŻ kupił tam super wygodne buty za 200zł. One akurat nie są do garnituru, ale do garnituru też mieli spory wybór i my tam będziemy kupować.
My akurat byliśmy w Outlecie, ale w regularnych sklepach też mają spoko ceny.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:26   #3790
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
kasia1201
antonina_bielska
i ja

dziś 3 miesiące do ślubu !

Alicja

Stary 2014-05-16, 18:28   #3791
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
wszystkie świetne 3 i 4 najładniejsze ;D
i najdroższe

lexie42 - powodzenia w rozdawaniu pokazywałaś już buty?

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
a my mamy na oku obrączki klasyczne, z żółtego złota i z soczewką, grawer, zmieszanie, powiekszanie w cenie i polerka, łącznie 2200zł, dużo, niedużo?

od jutra ciąg dalszy rozdawania zaproszeń, no i idziemy do księdza, dać na zapowiedzi, trochę się stresuję, co powinnam wiedzieć, przed pójściem do księdza ? już będziemy spisywać protokół ?
Za obrączki myślę, że ok Cena przyzwoita wg mnie - my też szykujemy coś koło tej ceny.
Tak wcześnie na zapowiedzi? Nie wiem czy czytałaś, ale mój ksiądz się śmiał, że przyszliśmy 2 miesiące wcześniej spisywać protokół - powiedział, że mamy przyjść najwcześniej w czerwcu skoro nam się tak spieszy
Stary 2014-05-16, 18:41   #3792
mojakaren
Zakorzenienie

dziewczyny mam mega doła w ten łikend mamy z TŻ 5 rocznicę i 1 rocznicę zaręczyn, mieliśmy się spotkać i jechałam do niego (100km), ale musiałam zawrócić - droga całkiem zalana, wjechałam w ścianę deszczu, wycieraczki nie nadążały, z jednej strony pola całe zalane, z drugiej wodospady brudnej wody wlewające się na ulicę, o mały włos, a ta woda odciełaby drogę powrotu... teraz jak mi przesszedł ten stres to mi się ryczeć chce jak nie wiem wygląda na to, że rocznicę spędzimy oddzielnie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:45   #3793
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
i najdroższe

Tak, to te http://slubne-buty.pl/product_info.p...roducts_id=123
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:50   #3794
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
i najdroższe

Za obrączki myślę, że ok Cena przyzwoita wg mnie - my też szykujemy coś koło tej ceny.
Tak wcześnie na zapowiedzi? Nie wiem czy czytałaś, ale mój ksiądz się śmiał, że przyszliśmy 2 miesiące wcześniej spisywać protokół - powiedział, że mamy przyjść najwcześniej w czerwcu skoro nam się tak spieszy
nam powiedział, że na 3 miesiące przed

Alicja

Stary 2014-05-16, 18:55   #3795
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

ładne tyle butów tu z paskami a nie widziałąm wcześniej
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:57   #3796
Anesthesia
Wtajemniczenie

Wracam do Was dziewczyny po tych kilku szalonych dniach Nie dam rady niestety nadrobić, mózg mam w strzępkach

Najbliższy miesiąc będzie czystą masakrą, więc mogę się rzadziej udzielać, ale na szczęście w połowie czerwca finisz ze studiami i na głowie zostanie mi już tylko ślub z pracą w tle! Nie mogę się doczekać, bo w chwili obecnej to kosmos, wczoraj byliśmy z TŻ na zakupach - kupowaliśmy biurko do domu w Ikei i biżu na Dzień Mamy w Yes i szczerze? Nawet nie spojrzałam na obrączki, zero emocji i ekscytacji, chciałam kupić biżuterię i jak najszybciej wyjść... to już TŻ więcej oglądał ode mnie Ja chcę tylko skończyć z tymi piekielnymi studiami teraz, a na ślubne sprawy nie mam w ogóle ochoty, bo studia wszystko obrzydzają
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:01   #3797
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz na forum się spotkałam z czymś takim jak "koszyczki ratunkowe" u mnie w rodzinie i wśród znajomych nikt tego nie robił. I muszę przyznać, że kupowanie dla kogoś rajstop czy podpasek nie jest w moich planach ślubnych. Uważam, że tak osobistych rzeczy jak podpaski, tampony czy nawet rajstopy nie zapewnia PMka.
Ps. Proszę nie komentować bo coś czuję, że się zacznie jak z bardorją Takie moje zdanie i finito
ej nic sie nie zaczelo zbyt dobitnie wyrazilamswoje zdanie
jestem troche wsciekla ale moze jak ochłone to napisze
poza tym wyraziłaś to co ja chcialam wyrazic tylko troche ładniej

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny mam mega doła w ten łikend mamy z TŻ 5 rocznicę i 1 rocznicę zaręczyn, mieliśmy się spotkać i jechałam do niego (100km), ale musiałam zawrócić - droga całkiem zalana, wjechałam w ścianę deszczu, wycieraczki nie nadążały, z jednej strony pola całe zalane, z drugiej wodospady brudnej wody wlewające się na ulicę, o mały włos, a ta woda odciełaby drogę powrotu... teraz jak mi przesszedł ten stres to mi się ryczeć chce jak nie wiem wygląda na to, że rocznicę spędzimy oddzielnie
szkoda, umnietez brzydko i pada, ale drogi niepłyną strumieniami

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:06   #3798
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Jak ja to dobrze znam U mnie tak często teściowa reaguje Dlatego przestałam jej mówić o swoich pomysłach Nie mówiłam o księdze gości w formie kroniki, o tym, że chce przedstawiać świadków. Że winietki i pudełka w podziękowaniu dla gości sama robiłam, że tż ma wytąpić w żółtym krawacie. Nawet kieliszki na wódkę z imionami dla świadków były zdaniem mojej teściowej wymysłem, ale jak zobaczyła to powiedziałam, że są ładne. Dlatego nic nie mówię, niech na weselu zobaczy a po czasie krytykuje Jakby wiedziała, że będę miała żółte buty to by padła na zawał Już widzę jej minę w dniu ślubu hehehe AAAA na spinki "I love my wife" powiedziała cyt. "a brt tż miał takie eleganckieee" więc wszystko w temacie Za to bratowa tż powiedziała, że megaaa mam te spinki
To zależy jak blisko jesteście z tymi znajomymi, jeśli jest ot wasza paczka i nie odbierze to jako coś nie na miejscu to nic nie mówcie. .
No jest to jakiś sposób tylko wtedy musiałabym wziąć kasę od TŻ na wszystkie takie "fanaberie"

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość

Mnie jedynie te 3 zaproszenia zmobilizowałyby przy takiej pogodzie
Nie przejmuj się, ze wzg na rozproszenie gości, zawirowania kościelne, i wyjazd na Teneryfę mam do rozdania jeszcze 3 zaproszenia (2 pary powiadomiłam wcześniej telefonicznie o zaproszeniu, trzecia wie przez znajomych że proszeni będą- na szczęście to kumpel z żoną z którym znam się od 6-go roku życia), a termin potwierdzenia minął wczoraj Wytłumaczę się rozdwojeniem jaźni najwyższych władz kościelnych a datę potwierdzenia koniecznością powiadomienia hotelu, co tych 3 par akurat nie dotyczy, więc mają luz.

Co do znajomych to racja nikt nawet nie zwrócił uwagi i 3,4 os pewne że będą szczególnie się cieszę że będzie pewna para która właśnie nie wiedziała że dostanie zaproszenie, znajomi bardzo fajnie potraktowali zaproszenia pytali co chcemy dostać więc im powiedzieliśmy że książki i planszówki. Jeden powiedział że 13tego ma wyjazd na wakacje ale postara się coś zmienić

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Zakręcona kropka ja mam takie same obawy. Jak chcę zrobić coś oryginalnego to muszę to organizować po kryjomu bo wszystkie takie pomysły wśród moich najbliższych są odbierane jako wydziwianie :-( dla nich jeśli nie widzieli czegoś na innych weselach to jest to fanaberia :-(
Sen o wszystkich pm wymiata ;-)
Ostatnio mam wrażenie że im bliżej ślubu tym bardziej niezdecydowana jestem na fryzurę, bukiet itp. Co chwila zmieniam zdanie :-(

No u mnie jest tak samo i zastanawiam się nad argumentami dla mamy:P Co do bukietu mam dokładnie tak jak ty kiedyś wiedziałam co chce teraz chce wszystko i nic

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Spokojnie, u mnie to, ze chcemy zaproszenia z personalizacją to fanaberia. Tak samo to, że w para z długoletnim stażem chcemy obie osoby wypisywać imiennie a nie z os. tow, czy ubranie kościoła (wg mamy to zbędne, bo kiedyś się nie ubierało tak jak teraz, a ślub też był ważny)
No u mnie aż tak źle nie jest ale niektóre rzeczy dla moich rodziców MUSZĄ pozostać tradycyjne jak np rosół i trochę dziwnie na mnie patrzą jak mówie że np napisałam do Pani z sali ze chcę inny kolor niż mają dostępny "bo przecież mogłam wybrać spośród tych co są"

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny

Ma 5 tygodni więc zalałam go wódką na panieńskim
Gratulacje kochana Moja teściowa dowiedziała się o TŻ w 3 msc bo lekarze uznali że nie mogą mieć dzieci a sama miała okres raz na kilka miesięcy i normalnie przez te 3 msc funkcjonowała paliła dużo i nosiła ciężko a TŻ zdrowy

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
jak ludzie moga sie godzic na takie zabawy w ogóle "masz tu paczke fajek bo goscie mi powiedzieli, ze Ty nie mosz jajek" nie miesci mi sie to w glowie, nie ogarniam
No jak dla mnie też masakra u mojej koleżanki na weselu była ciocia z ameryki ale nie było takich chamskich i brzydkich haseł ona o tym ze to będzie nie wiedziała więc nie miała wyboru ale wiem ze jej się to bardzo podobało ale tak jak mówię było to bardziej normalne i śmieszne

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Pisalam Wam, ze moja swiadkowa organizuje teraz panienski dla swojej kolezanki? Jak wczoraj mi opowiadala to jakas masakra pierwotnie mialo byc 13 dziewczyn, ale ta nie ma z kim dziecka zostawic, tej chlop nie pozwoli, ta nie ma sie w co ubrac bo jest gruba wiec kilka odpadlo na początku juz. A teraz co ta moja swiadkowa wymysli to jest zle i za drogo, zaproponowala wypad na kregle (wychodzi po 15zl za łebka)-za drogo
Skąd ja to znam.. Już o tym wspominałam kiedy ja byłam świadkiem dla mojej bratowej i urządziłam jej panieński to zupełnie nikt oprócz jednej kobietki mi nie odpisał na sms-a a były to zarówno koleżanki jak i osoby z rodziny pytałam czy są w stanie złożyć się po jakoś 20 zł chyba koniec końców organizowałam zupełnie wszystko sama i sama wydałam ok 400 zł(oszczędzałam pół roku z kasy którą dostawałam na jedzenie na studiach ) na alkochol dla nich i wynajęcie loży w 2-óch klubach sama wymyśliłam i wykonałam wszytski zabawy dla PMki i wszystkie oczywiście potem mi gratulowały że tak fajnie to zorganizowałam (nie płaciły prawie za nic bo ja stawiałam cały alkohol) no ale cóż ważne że panieński był fajny ;D

Nadrobiłam tylko tyle będę nadrabiać dalej ale jutro odbieramy garniak TŻ a potem znowu proszenie w niedziele również ale rozdamy aż 10 zaproszeń
Jako że nie wiem czy będę później

namisek1990
adziia13

Wszystkiego najlepszego jutro dziewczyny mam nadzieję że będzie wszystko tak jak sobie zaplanowałyście i że będzie to jeden z najcudowniejszych dni w waszym życiu szczęścia i miłości moje drogie i zabawy do białego rana a nawet dłuzej
Stary 2014-05-16, 19:14   #3799
zły jeż
Raczkowanie

Cześć! Wróciłam do domu, koniec z jeżdżeniem do Krakowa. Nadrabianie czas zacząć. ;]

Namisek i Adziia13

Życzę Wam dziewczyny wspaniałego ślubnego dnia, dobrej pogody (musi przestać padać na tę okoliczność, wiem że tak będzie!) i powodzenia ze wszystkim! Trzymam kciuki mocno.

Le_lena
Masz super rzęsy.
Kenia - ale bym jechała. Oby się udało.

Sreberko4
Witaj. Sporo już masz załatwione. Powodzenia w przygotowaniach.

Godzia_13
Ładna fryzurka próbna.

Marlenka
Fajnie, że jesteś zadowolona z zabiegu wybielania. Też byłam na takim jakiś czas temu i mam podobne odczucia.Tylko teraz obsesyjnie szoruję zęby, żeby utrzymać ten efekt.

Buty świetne!

A zachowanie teściowej dramatyczne. :| Staraj się tym nie przejmować, ja też jestem zdania, że nie zadowoli się wszystkich…

Ewaden
Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało.

Pysia
Biedna kicia. Ściskam mocno i trzymam kciuki. Musi być dobrze.

Szczeperka
GRATULACJE Super!

I zazdroszczę, my się długo będziemy musieli wstrzymać ze staraniem, a już bym chciała.

Dotka90
O to teraz już muszę kupić tę odżywkę do rzęs.

cornflower_girl
Dobrze, że się wyjaśniło z dokumentami w hotelu (ale mają organizację ).

Piękne macie obrączki, świetnie wykonane.

Wenedka
Oo to sporo załatwiliście. Fajny wybór piosenki na pierwszy taniec.

Activelifestyle
Gratuluję protokołu. - pomyliłam się, źle doczytałam, przepraszam
Z sukienek na poprawiny najbardziej podoba mi się 3.

Mojakaren
Przykro mi, że nie będziecie razem w rocznicę. Cholerny deszcz. :/ Ale nadrobicie to. Trzymaj się.

Pisałyście o dzieciach na weselu, mnie tam one nie przeszkadzają, byle tylko ktoś się nimi opiekował, a na weselach na których dotąd byłam, jakoś zawsze była osoba ogarniająca najmłodszych i nie było większego rozrabiania. Tydzień temu na weselu sama z nieznanymi dzieciakami tańczyłam w kółeczku. U mnie tak się składa, że będą tylko trzy osoby niepełnoletnie i to w wieku 9, 12 i 16 lat. Młodszych dzieci akurat nie ma w naszych rodzinach.

Pojawił się też temat rajstop i pończoch. Ja sobie kupiłam pończochy i pas, chociaż nigdy takich rzeczy nie nosiłam, ale mama mnie namawiała. I pani w sklepie. ;P Stwierdziłam - a co mi tam, nie będzie chociaż objeżdżania w kroku, co mnie zawsze spotyka w rajstopach. ;]

Edytowane przez zły jeż
Czas edycji: 2014-05-16 o 22:03 Powód: pomyłka
zły jeż jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:16   #3800
Lg_ago
Zadomowienie

bradoja dzięki za odpowiedz !

Cytat:
Moja biedna
Słyszałam właśnie, że Małopolska strasznie zalana. Nie załamuj się, odbijecie sobie jeszcze i to z nawiązką. Kalendarzowe daty nie są ważne. Ważne, że jest miłość. Jak chcesz, to ja Ci datę zmienię w kalendarzu jak już dotrzesz do TŻ

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wracam do Was dziewczyny po tych kilku szalonych dniach Nie dam rady niestety nadrobić, mózg mam w strzępkach

Najbliższy miesiąc będzie czystą masakrą, więc mogę się rzadziej udzielać, ale na szczęście w połowie czerwca finisz ze studiami i na głowie zostanie mi już tylko ślub z pracą w tle! Nie mogę się doczekać, bo w chwili obecnej to kosmos, wczoraj byliśmy z TŻ na zakupach - kupowaliśmy biurko do domu w Ikei i biżu na Dzień Mamy w Yes i szczerze? Nawet nie spojrzałam na obrączki, zero emocji i ekscytacji, chciałam kupić biżuterię i jak najszybciej wyjść... to już TŻ więcej oglądał ode mnie Ja chcę tylko skończyć z tymi piekielnymi studiami teraz, a na ślubne sprawy nie mam w ogóle ochoty, bo studia wszystko obrzydzają
Druga moja biedna
Przetrwasz ciężki czas, a później będzie tylko dobrze!

A dziś dzwoniła babka z salonu i są moje LaBodowe koszmarki do odbioru Ale nie wiem, kiedy będę miała czas po nie jechać. Może dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Oby pasowały

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:27   #3801
Lemon_Drop
Zadomowienie

activelifestyle najbardziej podobają mi się sukienki 3 i 4, 1 też też jest piękna tylko może robić ciążowy brzuszek

mojakaren przykro mi... ale lepiej zawrócić niż miałoby Ci się coś stać po drodze. Przełóżcie to na inny dzień, nie ma co ryzykować. Za to następne rocznice będziecie spędzać już razem

Lexie gratki za buty Pokarzesz jak prezentują się na nodze?

Lg koniecznie się pochwal jak przyjdą
Stary 2014-05-16, 19:27   #3802
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Kochana nie martw się Najważniejsze, że jesteś cała i zdrowa! Niedługo będziecie już nierozłączni Rocznicę będziesz spędzała z MĘŻEM

lexie42 - no tak i nawet mówiłam, że mi się podobają A wygodne są? jak leżą na nodze? zadowolona jesteś?

karolinuuusia - to możliwe, że protokół też spiszecie. Nie jestem pewna, ale dobrze by było jakbyście mieli papiery z USC i metryki chrztu A co do mnie to nie muszę mieć, ani nauk, ani poradni więc pewnie z protokołem się księdzu nie spieszy Poza tym mój proboszcz jest tak zabiegany, że na nic nie ma czasu, więc nie wiem kiedy spiszemy

Anesthesia - super, że już będziesz miała studia z głowy ja właśnie czekam na termin obrony i też będę już spokojna

zły jeż - dziękuję za opinię co do sukienki a z protokołem źle przeczytałaś - nie spisaliśmy
Stary 2014-05-16, 19:35   #3803
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie kuś, bo wcale daleko nie mam
To dobrze że blisko

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o modlitwę aby była dobra pogoda w tę sobotę... ostatnie dni to istny koszmar... leje i leje! jutro ostatni dzień przygotowań- chyba zwariuję....
Będzie dobrze Nie będzie padać, bedzie ciepło

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mamy obrączki od Bielaka, półokrągłe z odciskiem - model podobny do zdjęcia katalogowego, tyle że nasze są z białego złota.
Bardzo ładne!

pysia1987 Kotka na pewno wydobrzeje Trzymam kciuki zeby było coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
WoW! Uwielbiam tą piosenkę Grease

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o takich sukienkach na poprawiny?
1
2
3
4
1,3, 4 Sama szukam długich, nie za milion zł, i nie ma nigdzie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My za to samo (gwarancja i powiekszanie/zmniejszanie dozywotnio) płaciliśmy 1191 zł, także dla mnie duzo
Ale podobno cena złota teraz wzrosła

Namisek i Adziia13

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Pięknej pogody, niech goście dopiszą, szczęścia i miłości z Mężem Niech wszystko będzie tak jak chcecie!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:40   #3804
zły jeż
Raczkowanie

activelifestyle

Przepraszam za pomyłkę, pogubiłam się chyba w tych licznych stronach wątku.

Anesthesia

Powodzenia ze studiami wiem jak tak potrafi proza życia odebrać radość ze ślubnych przygotowań.
Stary 2014-05-16, 19:46   #3805
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

To chyba nic złego, że pytałam o imiona i nazwiska i chcę wiedzieć kogo chcą wziąć na wesele

No oczywiście że nic złego! Przecież to normalne w dzisiejszych czasach że prawie na każdym weselu są winietki

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wybrałam się dziś w końcu do Esotiq i dupa... Nie było tego modelu, który dużo z nas ma, więc zmierzyłam ten, ale nie do końca mi leżał... wolałabym chyba bardziej zbierający.. zwłaszcza na te moje ogryzki najlepsze było jak poprosiłam o rozmiar 75b, aż doszłyśmy z rozmiarami do 65f niestety nie nosiłam nigdy dobrze dopasowanego stanika, i przez to tak jakby rozchodzi mi się biust na boki ale teraz to się zmieni i zamierzam się zaopatrzyć w kilka w dobrym rozmiarze
Póki co akcja-biustonosz ciągle w toku

kolejna stanikowo uświadomiona kobieta!

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
W sumie bardzo podobają mi się buty z tego linka http://www.baldowski.pl/pl/czolenka-d00660-1171.p.html . W załączniku daje zdjęcia wyglądu tych butów na żywo i na mojej stopie. I proszę doradźcie mi czy warto za nie zapłacić 369 zł? A i dam też zdjęcie 2 innych par które dziś też przymierzałam a które były w cenach 259 i 289 zł. A może orientujecie się gdzie można kupić buty na niezbyt wysokim korku w rozmiarze 35 w Wielkopolsce?
Bardzo fajne te buty Baldowskiego! Zdecydowanie najładniejsze z tych trzech co pokazałaś!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

A dziś dzwoniła babka z salonu i są moje LaBodowe koszmarki do odbioru Ale nie wiem, kiedy będę miała czas po nie jechać. Może dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Oby pasowały
eee?

pysia trzymam kciuki za kota!

Dziś za nami dobry dzień, dużo załatwiliśmy Mamy 60 sztuk mini sękaczy w podziękowaniu dla gości. Byliśmy na sali dogadać wszystko i jestem dużo spokojniejsza. Naprawdę szczegółowo to wszystko omówiliśmy. Wybraliśmy też tort. Będziemy mieć z malinami i bitą śmietaną, 3 piętrowy, dwa dolne piętra "pikowane", trzecie gładkie, z jasnoróżową kokardą. Nie mogę się doczekać aż go zobaczę na żywo No i moja florysta potwierdziła że będą piwonie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:51   #3806
21klaudyna
Zadomowienie

Lg_ago my będziemy mieć biezniki z juty. Nasza dekoratorka takimi dysponuje i na targach byl stół w tym stylu i wyglądało bosko
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:59   #3807
cornflower_girl
Zakorzenienie

activelifetyle Widziałam dziś na żywo tę z H&M-wygląda bardzo ładnie i wykonanie jest staranne. Nie miałam czasu mierzyć i mocniej się przyjrzeć Inne sukienki też są piękne i wg mnie bardzo odpowiednie na poprawiny

mojakaren Przykra sprawa Ale to siła wyższa, nic nie poradzisz. W tym roku przerabiałam tak walentynki, byłam ponad 100 km od TŻ-ta, rozumiem Cię naprawdę... Zresztą, daty nie są najważniejsze, poświętujecie tak szybko jak to będzie możliwe

An Powodzenia, na pewno dasz radę

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:05   #3808
Buczorek
Raczkowanie

Tak czytam Wasze posty odnośnie protokołu i już się boję
Ślub 26.07 a my go jeszcze nie spisaliśmy naprawdę tak wcześnie trzeba ten dokument spisywać? w sumie ksiądz nam jakoś nic nie mówił co, jak i kiedy.. hmm

Wszystkiego najlepszego dla par, które jutro wkroczą na nową drogę życia! dużo miłości ♥
Stary 2014-05-16, 20:13   #3809
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Tak czytam Wasze posty odnośnie protokołu i już się boję
Ślub 26.07 a my go jeszcze nie spisaliśmy naprawdę tak wcześnie trzeba ten dokument spisywać? w sumie ksiądz nam jakoś nic nie mówił co, jak i kiedy.. hmm

nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale musi być spisany chociaż na miesiąc przed ślubem

Alicja

Stary 2014-05-16, 20:17   #3810
Buczorek
Raczkowanie

karolinuuusia uf, to mamy jeszcze troszkę czasu tak czy siak udamy się niedługo pewnie na 'pogawędkę' z księdzem
Tak się ostatnio zastanawiałam nad tym, jak jest wybierany ksiądz który prowadzi mszę na naszym ślubie. Czy podczas podpisywania protokołu ktoś nam udzieli informacji, który z księży tego dnia będzie na mszy, czy po prostu dowiemy się jak przyjedziemy do kościoła?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości