Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 14:18   #3061
konsternacja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Byliśmy dziś z małym u neurologa na kontroli z tą asymetrią ułożeniową z jednej strony. Byłam bardzo szczęśliwa bo uważałam, że to się cofnęło. A lekarz dziś powiedział, że owszem z lewej strony się jakby cofnęło ale teraz widzi to samo z prawej strony i dodatkowo nie podoba mu się napięcie mięśniowe u małego i musimy chodzić na rehabilitację
On nie straszył niczym najgorszym ale ja już mam swoje przeróżne myśli na ten temat i się boję... Pod koniec lipca kolejna kontrola...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:38   #3062
idaikot
Raczkowanie

To zrozumiałe, że się martwisz Ale jeśli lekarz zalecił rehabilitację, to potraktuj to jako dodatkową okazję na profesjonalny rozwój Małego. Dwójka dzieci mojej szwagierki chodziła na takie zajęcia, o czym dowiedziałam się dopiero teraz. Chłopaki mają 6 i 7 lat i śmigają aż miło. Nigdy bym nie podejrzewała, że był jakiś problem. Trzymaj się
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:51   #3063
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
To zrozumiałe, że się martwisz Ale jeśli lekarz zalecił rehabilitację, to potraktuj to jako dodatkową okazję na profesjonalny rozwój Małego. Dwójka dzieci mojej szwagierki chodziła na takie zajęcia, o czym dowiedziałam się dopiero teraz. Chłopaki mają 6 i 7 lat i śmigają aż miło. Nigdy bym nie podejrzewała, że był jakiś problem. Trzymaj się
Dziękuję
Stary 2014-05-16, 14:57   #3064
Caillouu
Raczkowanie

Ależ mamy sajgon w domu - pakujemy się na urlop i nie sądziłam, ze będzie to dla mnie taki stres. Zamiast się cieszyć to non-stop myślę, czy wszystko wezmę i czy Kaja dobrze zniesie zmianę otoczenia.

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość

chciałam się wam pochwalić moją prawie 7latką-była wczoraj na konkursie powiatowym (drużyna 3 os.) "świat bajek i basni" i jej drużyna zajęła 1 miejsce na 9 szkół myślę że jak na dzieciaczki które poszły do pierwszej klasy jako 6 latki to bardzo dobre osiągniecie
Cudnie! Nie dość, że ładna, to jeszcze zdolna

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Witam z pociągu
Podobno straszna pogoda w małopolskim... Jak rozwiązałyście sprawę ze spacerami? Bo tego najbardziej się obawiam...
Daj spokój, na Śląsku taki wy☠☠☠☠, że się z domu od trzech dni nie ruszam, chyba, że samochodem. Sprawę ze spacerami rozwiązałam tak: nie wychodzę.

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Siedzę cichutko, bo z moją psicą było ostatnio gorzej. Teraz jest lepiej, ale nadal mam o wiele więcej do ogarnięcia niż zwykle. Nie chciałam Wam smęcić, bo ogarnęła mnie totalna deprecha.

Kulla - bardzo się martwiłam Twoją nieobecnością. Mam ogromną nadzieję, że stan zdrowie Twojej Pupilki się poprawi. Mocno trzymam za Was kciuki.

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Uwaga, ciężki temat: autyzm.

Zobaczcie co ciekawego znalazłam:
" Simon Baron Cohen ma taką hipotezę na temat autyzmu, która co prawda jest niepotwierdzona, ale bardzo interesująca: twierdzi, że dzieci autystyczne częściej niż inne mają ojca-inżyniera, obu dziadków-inżynierów, a ich rodzice wypadają ponadprzeciętnie w teście figur ukrytych.

http://edge.org/response-detail/11044

niepotwierdzona hipoteza brzmi, że przyczyna autyzmu tkwi często w dobieraniu się w pary osób o specyficznych zdolnościach intelektualnych, natomiast ww. statystyki są jak najbardziej potwierdzone"
Uwielbiam takie niepotwierdzone hipotezy

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś z małym u neurologa na kontroli z tą asymetrią ułożeniową z jednej strony. Byłam bardzo szczęśliwa bo uważałam, że to się cofnęło. A lekarz dziś powiedział, że owszem z lewej strony się jakby cofnęło ale teraz widzi to samo z prawej strony i dodatkowo nie podoba mu się napięcie mięśniowe u małego i musimy chodzić na rehabilitację
On nie straszył niczym najgorszym ale ja już mam swoje przeróżne myśli na ten temat i się boję... Pod koniec lipca kolejna kontrola...
Kochana rozumiem, że się niepokoisz, ale co myślisz o pomyśle, żeby skonsultować to też z innym neurologiem?
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja miałam skrajną asymetrię na jedną stronę, do tego początki krzywicy. Miałam mieć nawet operację, ale moja mama się nie zgodziła i codziennie chodziła ze mną na rehabilitację. Efekt jest taki, że wszystko ze mną w porządku, jedynie w chwili duzego zmęczenia głowa opada mi na lewą stronę.
I nie myśl o najgorszym, nie czytaj, bo Twój stres udzieli się synowi.

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:59   #3065
kulla
Raczkowanie

Konsternacja, głowa do góry. U nas yeż nadal śladowa asymetria. Neurolog powiedziała, że to nie jest nic do martwienia się, tylko do wyćwiczenia Poza tym trochę Ci zazdroszczę tej rehabilitacji, bo to jednak zawsze pod okiem profesjonalisty Trzymaj się dzielnie

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:01   #3066
idaikot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
I nie myśl o najgorszym, nie czytaj, bo Twój stres udzieli się synowi.
O! Właśnie! Zakaz czytania w necie o tym. Bo nawet jak znajdziesz coś pocieszającego, to jednocześnie przeczytasz 100 takich informacji, że włosy dęba stają. I zapamiętasz tylko te złe. Wiem, co mówię - zawodowa ze mnie histeryczka
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:03   #3067
kulla
Raczkowanie

Caillouu, nie wyrabiałam ze wszystkim i dlatego forum poszło w odstawkę

Ciesz się urlopem i jakbyś czegoś zapomniała, to przyjmij postawę minimalistyczną ależ Ci zazdroszczę!

Johnny Cash
Stary 2014-05-16, 15:28   #3068
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej Dziewczyny! Siedzę cichutko, bo z moją psicą było ostatnio gorzej. Teraz jest lepiej, ale nadal mam o wiele więcej do ogarnięcia niż zwykle. Nie chciałam Wam smęcić, bo ogarnęła mnie totalna deprecha.
Oj

Cytat:

Na pewno wszystko będzie dobrze! Sporo dzieci chodzi na rehabilitację.
Stary 2014-05-16, 15:56   #3069
konsternacja
Zakorzenienie

Dziękuję Wszystkie jesteście kochane.

Caillouu, zrobię tak jak radzisz, pójdę do innego neurologa jeśli w lipcu (teoretycznie to już powinno być widać wyniki rehabilitacji) nadal będzie coś nie tak
Stary 2014-05-16, 22:48   #3070
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Witam z pociągu
Podobno straszna pogoda w małopolskim... Jak rozwiązałyście sprawę ze spacerami? Bo tego najbardziej się obawiam...

Celin - brawa dla Twojej córci. W tym roku już trzeba było puszczać 6-latki do I klasy? Czy to jeszcze wola rodzica?
I często kładź Artura na brzuszku żeby mu łatwiej poszło... Przesyłam całusy jemu!

Sand - kąpałam się razem z nim więc bez kółka
Ja rozwiązałam tak, że kisimy się w domu. Wietrzę mieszkanie ile się da ale to nie to samo co dwie godziny na spacerze.. Tymek jeszcze czasami płacze w wózku i chce wszystko oglądać na rękach a przy takim deszczu i wietrze nie dałabym rady ogarnąć dziecka, wózka i parasola.

Cytat:

Widzę, że na planie rozszerzanie diety. My się nie spieszymy. Wychodzę z założenia i najbliżej mi do stanowiska, że do roku kp jest podstawą dla dziecka. Jak będzie pewniej siedział, bez pośpiechu, będę obserwować czy jest gotowy.

Mamy już załatwione chrzciny (co za tym idzie chrzest też) na Dzień Dziecka. W niedzielę byliśmy na urodzinach mojej Mamy. Młody był baaaardzo grzeczny i zainteresowany nowym otoczeniem A ja sobie pojadłam, bo kuchnia specjalnie dla mnie przygotowała wegańskie jedzonko W tym lokalu było nasze wesele i chrzciny też się tam odbędą

ojej, biedna psina, rozumiem Twój kiepski nastrój w tej sytuacji

Cytat:
nie smutaj się kochana, dzięki rehabilitacji wszystko się wyrówna. Jeśli masz możliwość, to nie zaszkodzi skonsultować się z innym neurologiem
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:49   #3071
gosia261282
Gang Iren

Współczuję pogody. U nas dziś na krótki rękaw Niech tak zostanie na długo
Stary 2014-05-16, 22:52   #3072
kulla
Raczkowanie

My mimo tej pogody wychodzimy Młodemu wybitnie źle bez spacerów. Gosia, zazdroszczę pogody!

Johnny Cash
Stary 2014-05-17, 09:20   #3073
hagar1
Rozeznanie

Witam wszystkie mamy,
7 stycznia tego roku urodził mi się śliczny synek, Tymuś rodziłam naturalnie, synek ważył 3110 i miał 54 cm. Dziś Tymuś ma 19 tygodni. Jest na mm, bo niestety w 2 miesiącu miałam spore problemy z karmieniem piersią, do tego młody słabo przybierał na wadze, a jak zaczęłam go dokarmiać to wzgardził cyckiem. Obecnie jesteśmy na etapie rozszerzania diety. W domku mam także starszą córkę, 3,5 lat. Gdy była w wieku Tymka gościłam na forum mamuś wrześniowo-październikowych 2010, a teraz chciałabym dołączyć do Was. Przyjmiecie mnie do swojego grona?
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:32   #3074
Caillouu
Raczkowanie

Siema Hagar ;-)
Napisz cos o sobie - co lubisz?
Tymus to Tymon czy Tymoteusz? ;-)

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-05-17, 09:42   #3075
hagar1
Rozeznanie

Tymuś to Tymoteusz
Ja jestem od jakiegoś czasu pełnoetatową mamą, bo będąc na wychowawczym zaszłam w 2 ciążę i płynnie przeszłam na macierzyński Choć gdy córka miała rok zaczęłam pracować zdalnie z domu, jestem dziennikarką i taki rodzaj pracy najbardziej mi odpowiada, czyli praca w domu, tak aby się rozwijać zawodowa a jednocześnie być z dziećmi i nic nie stracić z ich dzieciństwa
Tymuś jest pogodnym dzieckiem i raczej nie mam z nim problemów, ale ostatnio się trochę☠popsuł Zaraził się od siostry ospą przyniesioną z przedszkola, chorobę znosił dość dobrze, teraz już zdrowieje, ale niestety stał się☠bardziej marudny i zaczął gorzej spać w nocy, częściej się domagać jedzenia, do tej pory jadł 1-2 razy w nocy a teraz 3 a do tego z dwa razy wybudzi się☠i trzeba go lulać a najchętniej to by się do butli przytulił no ale jak jest na mm to nie mogę go karmić co 2 h. Słyszałam, że wiele dzieci w tym wieku, ok 5 miesiąca, ma problemy ze spaniem w nocy. Jak to jest u was? Pytanie szczególnie do mam które karmią butelką

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2014-05-17 o 10:42
Stary 2014-05-17, 09:47   #3076
celin10
Rozeznanie

hagar witamy i zapraszamy
gosia jak ja zazdroszcze pogody..u nas lodownia,na spacery nie wychodzimy teraz nie ma takiej siły co by mnie wyciągnęła na taką pi.ździawę...im bliżej lata tym pogoda gorsza

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

hagar współczuję przejścia ospy i to z dwójką maluszków....swędzące krosty to najgorsze dla dzieciaczków,dobrze że już za wami to choróbsko
Stary 2014-05-17, 10:16   #3077
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
2. Gluten - moje pytanie dotyczyło kaszek "gotowych" dla niemowląt a najzwyklejszej kaszy manny. Tu Pani Pediatra ze względu na wygodę doradzała te dla niemowląt. Ja jednak się zastanawiam, przejrzę składy, bo nie jest dla mnie problemem gotowanie 2-3 łyżek zwykłej kaszy.

3. Pocenie się stópek/rączek - podawać syrop Magsolvit zgodnie z poleceniem Pani neurolog, która przepisała go na trzęsące się rączki. Może to być spowodowane niedoborem, ale prawdopodobnie jest to cecha odziedziczona po tacie, który po dziś dzień ma z tym problem.

A teraz moje pytania do Was:
1. Rozszerzanie diety: słoiczki kontra samodzielnie przygotowane dania - na co się decydujecie? Czy jeżeli same chcecie gotować to z ekologicznych upraw czy zwykłego warzywaniaka?

2. Prezent na dzień dziecka dla 5-6 miesięczniaka - szukam inspiracji
(...)
2. Polecam kaszki firmy Holle, z organicznych, żadnych dodanych śmierci czy cukru.
3. Niedoborem czego?

1. Z certyfikowanych upraw ekologicznych. Przy dobrym gospodarowaniu takimi warzywami koszy będą takie same jak słoiczków, ale znacznie zdrowej, bo świeżo.
2.Drewniane klocki, prezent na lata.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-17, 11:00   #3078
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy,
Witaj
Stary 2014-05-17, 11:41   #3079
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
2. Polecam kaszki firmy Holle, z organicznych, żadnych dodanych śmierci czy cukru.
3. Niedoborem czego?

1. Z certyfikowanych upraw ekologicznych. Przy dobrym gospodarowaniu takimi warzywami koszy będą takie same jak słoiczków, ale znacznie zdrowej, bo świeżo.

3. Magnezu i b6 przypuszczam

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:50   #3080
Caillouu
Raczkowanie

Tak, jak wyzej.
Właśnie mialam Ci odpisac, Roane.
A klocki kupiłam wczoraj ;-)
Jak z dostępnością tej kaszli Holle? Widze nazwę któryś raz ale w zadnym sklepie nie rzuciła mi sie w oczy...

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-05-17, 11:53   #3081
celin10
Rozeznanie

Roane nie wiedziałam że istnieją takie kaszki ale dobrze wiedzieć tylko problem w tym że nigdzie ich nie spotkałam to tak za dwa miesiące robię wycieczkę po sklepach eco i może znajdę
Jeszcze troszkę i naszym chłopakom stuknie 3 miesiące
Stary 2014-05-17, 12:43   #3082
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Słyszałam, że wiele dzieci w tym wieku, ok 5 miesiąca, ma problemy ze spaniem w nocy. Jak to jest u was? Pytanie szczególnie do mam które karmią butelką
Dziennikarką - fajnie! Zawsze mi się marzył podobny zawód.
A co do twojego pytania, to ja nie pomogę. Moja niemalże pieciomiesięczna córka karmiona sztucznie przesypia od dwóch miesięcy całe noce. I oby tak zostało bo się matka rozpuściła.

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-05-17, 13:24   #3083
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Dziennikarką - fajnie! Zawsze mi się marzył podobny zawód.
też mi się podoba mój zawód

Cytat:
A co do twojego pytania, to ja nie pomogę. Moja niemalże pieciomiesięczna córka karmiona sztucznie przesypia od dwóch miesięcy całe noce. I oby tak zostało bo się matka rozpuściła.
zazdroszczę przespanych nocy, ja się nie mogę ich odczekać czyli rozumiem że twoja córka sama zrezygnowała z jedzenia w nocy? a wcześniej jak często w nocy jadła? a rozszerzyłyście już dietę? jak wygląda u Was rozkład i wielkość posiłków w ciągu dnia?
Stary 2014-05-17, 13:41   #3084
The light
Zadomowienie

Hagar, moja ma 3 miesiące i budzi się co godzinę.
Pierwsze położenie do łóżka śpi spokojnie ok 2-3 godziny potem od północy już co godzinę.

Zaczęłam częściej karmić ja w ciągu dnia (co 2 godziny) i jest lepiej (też zależy od nocy).

U mnie jest problem, ze strasznie się rzuca przez sen. Dziś ją zawinelam i mi ładnie przespała od 4 do 10.30 ale rano biorę ją do łóżka i karmię na śpiocha.

Czytałam, ze niektóre dzieci mają tak do 2-3 roku życia więc wolę się nastawić bo walczyć z tym się nie da

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:56   #3085
celin10
Rozeznanie

ach to nocne spanie....u nas tragedii nie ma chociaż ostatnio młody budzi sie na jedzenie co 3 godz. a potrafił już spory czas przespać np.od 20.30 do 3 tej nocy spał 6 godz. ale na jedzonko zapodał taką syrenę że zerwałam się na równe nogi nie wiedząc co się dzieje
ale i tak nie mam co narzekać na niego,Milena do ok 4 mies.jadła co dwie godz. bez względu czy to dzień czy noc
Stary 2014-05-17, 14:02   #3086
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamy,
7 stycznia tego roku urodził mi się śliczny synek, Tymuś rodziłam naturalnie, synek ważył 3110 i miał 54 cm. Dziś Tymuś ma 19 tygodni. Jest na mm, bo niestety w 2 miesiącu miałam spore problemy z karmieniem piersią, do tego młody słabo przybierał na wadze, a jak zaczęłam go dokarmiać to wzgardził cyckiem. Obecnie jesteśmy na etapie rozszerzania diety. W domku mam także starszą córkę, 3,5 lat. Gdy była w wieku Tymka gościłam na forum mamuś wrześniowo-październikowych 2010, a teraz chciałabym dołączyć do Was. Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Cytat:
Tymuś to Tymoteusz
Ja jestem od jakiegoś czasu pełnoetatową mamą, bo będąc na wychowawczym zaszłam w 2 ciążę i płynnie przeszłam na macierzyński Choć gdy córka miała rok zaczęłam pracować zdalnie z domu, jestem dziennikarką i taki rodzaj pracy najbardziej mi odpowiada, czyli praca w domu, tak aby się rozwijać zawodowa a jednocześnie być z dziećmi i nic nie stracić z ich dzieciństwa
Tymuś jest pogodnym dzieckiem i raczej nie mam z nim problemów, ale ostatnio się trochę☠popsuł Zaraził się od siostry ospą przyniesioną z przedszkola, chorobę znosił dość dobrze, teraz już zdrowieje, ale niestety stał się☠bardziej marudny i zaczął gorzej spać w nocy, częściej się domagać jedzenia, do tej pory jadł 1-2 razy w nocy a teraz 3 a do tego z dwa razy wybudzi się☠i trzeba go lulać a najchętniej to by się do butli przytulił no ale jak jest na mm to nie mogę go karmić co 2 h. Słyszałam, że wiele dzieci w tym wieku, ok 5 miesiąca, ma problemy ze spaniem w nocy. Jak to jest u was? Pytanie szczególnie do mam które karmią butelką
Witaj hagar współczuję ospy, dobrze, że mały juz zdrowieje. A jak ma na imię córeczka?
Odnośnie do jedzenia i spania - mój Tymek (młodszy od Twojego o równe 20 dni ), karmiony mm, przesypia od jakiegoś czasu w nocy ok.8h bez pobudek. Póki co nie ma z tym problemów. W ciągu dnia domaga się czasem jedzenia co 2.5h, czasem co 4h, a posiłków jest w sumie najczęściej 6. Wypija na raz średnio 150ml. Twój Tymuś wypija do cna całą porcję, jaką przygotowujesz? Odpycha butlę jak się naje czy przysypia przy ssaniu? Jakiego używasz smoczka w butelce tzn jaki rozmiar?

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
3. Niedoborem czego?

Ja też czytałam dużo pozytywnych opinii na temat kaszek i gotowych dań Holle. W sklepach ich nie widziałam ale też jeszcze nie rozglądałam się za nimi specjalnie.
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:05   #3087
iwantyou99
Zadomowienie

Kaszki holle sa napewno w Piotrze i Pawle , w dużych rossmanach , w Almie i Tesco

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:52   #3088
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:

zazdroszczę przespanych nocy, ja się nie mogę ich odczekać czyli rozumiem że twoja córka sama zrezygnowała z jedzenia w nocy? a wcześniej jak często w nocy jadła? a rozszerzyłyście już dietę? jak wygląda u Was rozkład i wielkość posiłków w ciągu dnia?
Przez pierwszy miesiąc karmiłam piersią, co wspominam jako jedną wielką tragedię. Następnie karmiłam mieszanie aż całkowicie przeszłam na mm. Początkowo Kaja chciała jeść b. często, w porozumieniu z pediatrą karmiłam mm na żądanie, bo miała niską wagę urodzeniową, więc na tamten czas nie musiałam się martwić zbyt dużym wzrostem wagi, był nawet wskazany. Z czasem Mała zaczęła jeść jak w zegarku co trzy godziny.
Obecnie zjada 5 porcji po 180ml (o jedną mniej niż zaleca producent), o stałych porach (plus minus pół godziny): 7:00, 10:00, 13:00, 16:00 i po kąpieli.

Jeżeli chodzi o nocki to wybrała sama. Najpierw budziła się trzy razy, potem dwa, potem raz, a obecnie w ogóle.

Dietę rozszerzać będziemy od przyszłego tygodnia. Nie spieszę się, szczególnie, że Mała na początku miała problemy z brzuchem, tak więc chcę mieć pewność, ze układ pokarmowy zdążył odpowiednio dojrzeć. W mojej opinii lepiej poczekać, niż rozszerzać zbyt wcześnie.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Kaszki holle sa napewno w Piotrze i Pawle , w dużych rossmanach , w Almie i Tesco
Dziękuję.

_______
Kaja Kamila

Edytowane przez Caillouu
Czas edycji: 2014-05-17 o 14:59
Stary 2014-05-17, 15:48   #3089
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Ej będzie ok !
Ja się urodziłam ze straszną dysplazją, do 1 roku życia musiałam nosić szynę więc nie było mowy o chodzeniu a nawet siadaniu.
Później na wszystkich badaniach byłam 'najprostsza' w klasie. Do tej pory cieszę się nogami prostymi jak zapałki.
Będę mocno trzymała kciuki za Młodego
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Współczuję pogody. U nas dziś na krótki rękaw Niech tak zostanie na długo
Zazdroszczę
Cytat:
My mimo tej pogody wychodzimy Młodemu wybitnie źle bez spacerów. Gosia, zazdroszczę pogody!
w chuście czy we wózku? jakbym miała chustę to też bym się z chęcią wybrała
Cytat:
Witam wszystkie mamy,

Ja chciałam mieć Tymona a został Karol
Wczoraj jechałam z przesłodką 3 latką w przedziale, stwierdziłam, że 3 letnie dzieci są większe niż bym się spodziewała :P. Myślałam, że tak wyglądają 6 latki
Współczuję ospy ale przynajmniej macie to już za sobą.
A odnośnie tych nieprzespanych nocy, to jak śpi w dzień? Ja mogę napisać, że Karol robi sobie drzemki w dzień po jedzeniu, śpi około 1 godziny. Ostatni raz je po kąpieli koło 19:30 i budzi się nad ranem koło 4-5, wcześniej spał do 6 ale coś mu się przestawiło. Podaję 5 miarek (wychodzi 170ml mieszanki) mm co 3 godziny. Więcej nie chce a często nie dojada. Przybiera bardzo dobrze
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Idę w takim razie na wycieczkę po supermarketach

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Słabo widać ale widać, tylko dla widzów o mocnych nerwach
"Nasze dziecko" 1984r.

mm

mm

kp

Edytowane przez punamama
Czas edycji: 2014-05-17 o 15:27
punamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:11   #3090
celin10
Rozeznanie

puna przeczyt. o dokarmianiu i padłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości