|
|
#1681 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Ja makijaż też obowiązkowo robię jak do ludzi wychodzę Najgorzej miałam z garderobą więc uzupełniłam braki W sklepie jak tylko widziałam małych chłopczyków to od razu za Antkiem tęskniłam no ale takie wyjścia dobrze mi robią więc będę sobie na nie czasem pozwalać
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nic sobie nie kupiłam
![]() Tego, co miałam upatrzone w e-sklepach, nie znalazłam w stacjonarnych. Jak się wkurze, to wieczorem siądę do kompa i zrobię zakupy. Chociaż wolałabym przymierzyć, pomacac... W Smyku bylo sporo ciuchów w promocji, ale się powstrzymalam i wzięłam dla Przemka tylko 1 spodnie dresowe. |
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Maja nie ma żadnej zasranej dysplazji !!!
Badanie było pełne full wypas wszystko nam pokazywał lekarz i dokładnie tłumaczył. Powiedział, że teraz tak właśnie szybko i na odwal robią usg na NFZ stąd takie kwiatki. Nawet nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa i moje dziecko od razu jakieś żywsze się zrobiło bez tego ustrojstwa
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! Troche mnie nie bylo i jeszcze troche nie bedzie, ale jakbys ktoras była zainteresowana dzisiaj 21.20 tvp 1 '"Jak urodzić i nie zwariowac" Mnie sie nie udało obejrzeć w ciąży, mam.zamiar nadrobić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ogromnie sie ciesze i czuje ulge, ale czemu do cholery musieliscie sie tak denerwowac i meczyc Majke No, ale bylo minelo, trudno, wazne, ze juz nie musicie sie meczyc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zupełnie się nie popisał, to prawda
Cytat:
Jesteśmy z naszymi maluszkami tak często, że my musimy odpocząć od nich, a one od nas ![]() U mnie dziś była koleżanka i TŻ zasugerował, żebym poszła z nią wieczorem na imprezę i się odstresowała,ale to już by było za dużo dobrego ![]() Z resztą gdzie ja się teraz nadaję na imprezy... Usnęłabym przed 22.00 z nosem w sałatce ![]() Cytat:
Ale z tymi diagnozami po USG to jakiś skandal! Niepotrzebnie się obie stresowałyście i umęczyłyście, bo ktoś się nie przyłożył do zrobienia badań... P-O-R-A-Ż-K-A! Najważniejsze jednak, że Majeczka nie będzie się musiała dłużej męczyć
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
KATE to super
Jakim cudem ten pierwszy się tak pomylił. To nie do pomyślenia!!! Jak tu ufać lekarzom.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziekujemy
Wygląd badania usg i normalnego w porównaniu z tym co było na NFZ to niebo a ziemia. Całkiem inaczej to zrobił na spokojnie i dokładnie, a tamto było zrobione szybko i jak widać mało dokładnie. Ehhh... szkoda nerwów ,ale najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe ile dzieciaków cierpi przez takich konowałów...
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ciesze sie ogromnie!!! A na tamtego lekarza nalezaloby gdzies doniesc - dup.a nie lekarz! Cytat:
![]() A ja zrobilam dziecku krzywde Obcinaczkami skaleczylam go w paluszek. Boze jak on plakal Juz nigdy nie obetne mu paznokci |
||
|
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wieści Spokojnej nocki.
|
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo sie cieszę, ze drugi okazał sie kompetentny ![]() Cytat:
U nas w porządku. Żyjemy, rośniemy i mała czasem marudzi. Generalnie marudzi jak sie zajmuję czymś innym niż nią...
|
|
#1695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas juz po wieczornej kolce ale Ewa wciąż niespokojna. Przy cycku od godziny i dopiero zaczyna przy sypiać biedna infacol nam nie pomogl. Viburcol tez jskos średnio. Niby przestala krzyczeć ale żeby się uspokoila to tez nie. Może teraz sprobujemy delicol? Pomogl którejś z was na kolki? Wrrr nie cierpie pisać z telefonu |
||
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
TeQiba nie przejmuj sie, pewnie nie tylko Tobie sie to zdarzylo
Ja musze obcinac na zywca, bo jak spi to lepiej nie dotykac sie obudzi, bo kazdy dotyk ja budzi i bedzie placz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, ze taka diagnoza![]() Ja się ostatnio nie odzywam ale Agata daje w kość Maruda taka, ze nie wiadomo w co ręce włożyć jak na chwilę zaśnie... ale jak ma dobry dzień to słodziak do schrupania![]() Codziennie męczę laktatorem cyce ale definitywnie mleko się skończyło 10ml w pół h z obu to słaby wynik...nie ma co się oszukiwać, karmić juz nie będę:/Muszę wybrać sie do pediatry ustalić jakoś to jej żywienie bo na opakowaniu mleka napisali, ze dawać 5x150ml na dobę ale dla niej to za mało (je okolo 900 na dobę) a ja nie chce jej rozpasc bo i tak jest duza 5750g - jutro kończymy 2 miesiące ...Chciałabym oszukać ją ale niestety nie chce ani wody ani rumianku ani koperku tylko mleko. Macie jakieś pomysly?![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
To i na koniec zeby Kacper byl takim fajnym chlopczykiem jak teraz jest Marcel i dla mnie bedzie super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Kate bardzo sie cieszę!
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Teq Z telefonu...
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
G
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
side moja mała nie mogła zasnąć, zastosowałam patent z otulaniem i się uspokoiła i odleciała, także DZIĘKI
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- kate1623 to super a tamtego lekarza / przychodnie obsmarowałabym w internecie, albo w ogóle poszła i powiedziała mu co myślę ![]() ![]() teQiba nie chciałaś, nie martw się, skoro zaraz się uspokoił to nic się nie stało |
|
|
|
#1704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Wybaczyłam" mu, bo jeśli nie spędzał tyle czasu z małą co ja, nie do końca widział jej reakcje na konkretne moje jedzenie, a słyszał z każdej strony, że tak naprawdę nie powinnam jeść tego czy tamtego, żeby małej nie szkodzić to sam to przejął... Ale kilka razy zebrał za to opie.rz, aż w końcu ogarnął że to nie ma żadnego znaczenia ![]() Cytat:
Ale lekarza gdzieś bym podała, tak nie może być, że skazuje dziecko i was na ogrom cierpienia, nie mając ku temu żadnych podstaw... Cytat:
Ale mnie dzisiaj teściowa wku.wiła
|
|
|
#1705 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
To samo sobie pomyślałam ![]() Ja już w każdym razie wiem, że gdyby nie daj Boże (tfu! tfu! tfu! żeby nie zapeszyć!) nam USG wykazało jakieś nieprawidłowości, od razu zapisuję się na kontrolę prywatnie. Cytat:
Kacperek już o niczym nie pamięta, a ranka szybko się wygoi U nas manikiur to działka TŻ i on podobnie jak dziewczyny robi to "na śpiocha". Cytat:
Cytat:
![]() A na pewno jest konieczność oszukiwania jej? Normy wskazane na opakowaniach mleka są przecież orientacyjne, każde dziecko potrzebuje trochę innej ilości jedzenia. Może skonsultuj się z pediatrą nim zaczniesz odchudzać dziecko? ![]() Inna rzecz jest taka, że do wody warto przyzwyczajać ją tak czy inaczej, bo bez dopajania może mieć przy MM problemy z zaparciami. Czytałam, że powinno się podawać ok. 20 ml wody mniej więcej 20 minut po każdym posiłku. U nas Emilka jak jest zatankowana do pełna nawet nie spojrzy na wodę, więc jeśli chcę, żeby się napiła, daję jej przed posiłkiem. Cytat:
![]() Może zatytułujemy tak kolejny wątek? ![]() Cytat:
Wiesz, że na takie osoby jest tylko jedna rada? Jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać. Też się dopiero tego uczę ![]() Swoją drogą cieszę się, że moja teściowa mieszka ponad 100 km od nas, na razie widziała Młodą raz i ogranicza się tylko do telefonów ![]() Virginia- a propos wczorajszej rozmowy o butach... Patrz załącznik Któraś z Was pisała, że nie może się doczekać wizyty u gina, bo ma tak gorące sny, że tylko marzy, by dorwać TŻ w swoje ręce. A mi dla równowagi śniło się na przykład, że musiałam zabić smoka pałeczkami do chińszczyzny. Nie wiem gdzie tu sprawiedliwość! Też chcę sny erotyczne! Nawiasem mówiąc nie zabiłam, bo od popełnienia straszliwej zbrodni uratowała mnie córeczka, która akurat obudziła się na karmienie ![]() Miłej, rodzinnej niedzieli
|
|
#1706 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się przy porannej kawce
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry i milego dnia
witam sie z lozka po drugim karmieniu dzisiejszego ranka.Tu juz piekna pogoda i pewnie do Pl slonko doleci najpozniej jutro ![]() Tz wziaz Em na godzinke i moglam dospac brakujace godziny ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Teksty teściowych potrafią być zabójcze. Moja wie, że ma siedzieć cicho
|
#1708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w sumie juz nie pada, ale do ladnej pogody daleko ![]() Cytat:
Ja tez nie mam erotycznych snow, ale ostatnio moj dom byl atakowany przez ogniste kule Cytat:
oddychaj gleboko i olej ją.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
witam się z laktatorem w dłoni
u nas widzę, że słoneczko próbuje się przebić więc po 12 lecimy na spacerek miłej niedzieli
|
#1710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jasne! napisz priwa, ile i na jakie konto, ja Ci prześlę adres ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
oto dowód https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=277 ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Apel: sluchajcie matki swojej! ![]() Moja mówila "nie placz w ciąży bo dziecko będzie placzliwe". I Marcel taki byl. W 2 ciąży mówila "nie siedz do pozna w nocy bo potem spisz do poludnia i dziecko tak nauczysz". Smialam się z jej "mądrości". A teraz moja Ewa zasypia ok. 22 i wstaje grubo po 9-tej a wczoraj jak zasnela po 23-ciej tak do teraz śpi... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
zazdroszcze. Może wyśle Ci Ewe na kurs nauki spacerowania w wozku? ![]() U nas tez slonce ale jak Ewa nie polubi chusty to cala wiosnę i lato w domu przesiedzi Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-18 o 11:14 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

dla dorosłych to się chyba kaftan bezpieczeństwa nazywa
dla Tżeta i za shopping; czy proktolog polecił ci jakieś tabletki ? ja biorę cyclo3fort ale się zastanawiam czy jest coś jeszcze.

Najgorzej miałam z garderobą więc uzupełniłam braki
żonka swojego męża

oczywiscie ogromnie sie ciesze i czuje ulge, ale czemu do cholery musieliscie sie tak denerwowac i meczyc Majke 

oddychaj gleboko i olej ją.